FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 september 2006

MySpace-user wilde 'rivale' laten vermoorden

Icoon MisdaadEen Amerikaanse user van de populaire online community MySpace is onlangs gearresteerd nadat zij had geprobeerd iemand in te huren om een andere MySpace user te vermoorden. De 22-jarige Heather Michelle Kane had foto's van een andere vrouw op de MySpace-pagina van haar vriend ontdekt en vervolgens haar conclusies getrokken. De enigszins jaloerse Heather bood iemand duizend dollar om haar 'rivale' uit de weg te laten ruimen. Deze huurmoordenaar bleek een undercoveragent te zijn.

Uit de stukken van de rechtbank blijkt onder andere hoe Heather de helft van de duizend dollar vóór de moord wou betalen en de rest achteraf. De huurmoordenaar moest voor de rest van het geld dan wel een foto van het lijk overhandigen als bewijs. Voor het eerste 'zakenoverleg' had Heather geen vijfhonderd maar vierhonderd dollar meegenomen, om het doelwit te kunnen identificeren had ze de foto's van MySpace geprint. Het is niet bekend of Heathers vriend en de andere vrouw meer zijn dan alleen MySpace-buddies.

Darth Vader belt Emperor

Star Wars, leuk voor de liefhebber, een doorn in het oog voor Trekkies. Op internet is er ongelofelijk veel over te vinden. In deze poppenanimatie belt een Darth Vader (de broer van Chad Vader dus) met de Emperor. Er is namelijk het een en ander mis gegaan. De Emperor wordt zo daar zo boos over dat Darth Vader het op een bepaald moment niet meer droog houdt. Aan het einde komt het gelukkig allemaal weer goed. Klik

Gefilmde aanranding wordt populaire MMS

Icoon ShockingEen met een mobieltje gefilmde aanranding doet momenteel de ronde als populaire MMS onder de leerlingen van het Australische Wodonga Secondary College. In het filmpje is te zien hoe zeker vijf jongeren en één meerderjarige zich vergrijpen aan een minderjarig meisje. Hoewel de mobiele telefoon waarmee het misdrijf werd opgenomen is gevonden en een groep is verhoord door de politie, zijn er nog geen arrestaties verricht.

Het slachtoffer zou tijdens de groepsaanranding niet in staat zijn geweest om de daders te zien, maar was zich wel bewust van het feit dat er werd gefilmd. Tevens zou zij enkele stemmen hebben herkend. Meerdere verzoeken van het meisje om op te houden met filmen werden genegeerd. Volgens de politie is het waarschijnlijk dat er met meer dan één mobieltje is gefilmd en dat er nog meer filmpjes in omloop zijn.

Bewegende beelden Zelda: Twilight Princess

Na een tiental screenshots van enkele dagen geleden is er ditmaal een filmpje verschenen van The Legend of Zelda: Twilight Princess. Het betreft een compilatie van korte stukken grotendeels nog niet eerder vertoond materiaal. Zo zien we Link kistjes openen en schakelaars indrukken, maar ook nieuwe gameplay-elementen zoals de gigantische sprongen die hij maakt in de gedaante van een wolf.

Bekijk filmpje

Politie rolt Nigeriaanse oplichtersbende op

Icoon MisdaadEen Nigeriaanse bende van oplichters die mensen via het beloven van gouden bergen in emails geld afhandig maakten is door de politie van de regio Kennemerland opgerold. In het afgelopen half jaar zijn acht verdachten in de leeftijd tussen 32 en 62 jaar oud aangehouden. Dat heeft een woordvoerder van het korps zaterdag bekend gemaakt.

De bende opereerde vanuit zowel Nederland als Afrika. De Nigerianen stuurden aan willekeurige mensen mailtjes, zogenoemde scam-mailtjes, waarin de slachtoffers veel geld in het vooruitzicht werden gesteld. Wel moesten deze dan eerst over de brug komen met geld om bijvoorbeeld advocaten en notarissen te betalen. Uiteraard hoorden de mensen die daadwerkelijk geld opstuurden vervolgens niets meer. Op die manier wist de bende honderden miljoenen euro's binnen te halen. Een soortgelijke werkwijze werd ook al toegepast door een in februari in Amsterdam opgerolde Nigeriaanse bende. Die stad zou tevens het centrum zijn van de vanuit heel Europa opererende Nigeriaanse bendes.

Onder de slachtoffers bevinden zich veel Amerikanen. De politie van Kennemerland werkte dan ook samen met de US Postal Inspection Service, de oudste federale opsporingsdienst in de Verenigde Staten.

Uitslagen Eredivisie 16/09/2006

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Vitesse - NAC Breda 0-1
90'+1 Zonneveld 0-1 (assist Pinas)

Scheidsrechter: Liesveld.
Toeschouwers: 19.251.
Verhaegh (Vitesse), Mathijssen, Rigters, Pinas, Zonneveld, Sikora (allen NAC).

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Blondelle (Fränkel/54), Hersi (Benson/79), v.d.Schaaf, T.Janssen (Kaya/37), Due, Lazovic, Junker.

NAC: Zoetebier, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Mathijssen, De Graaf, v.Gessel (Zonneveld/46), Rigters, Leonardo (Sikora/70), Pinas.
---------------------------------------------------
Heracles - FC Utrecht 3-0
5' Quansah 1-0 (assist Biseswar)
26' Everton 2-0 (assist Pieckenhagen)
82' Everton 3-0

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 8.000.
v. Dijk (Utrecht).

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit, Bosnar (Reekers/55), Klavan, Tanghe, Maas, Schilder (Daelemans/86), Biseswar, Everton, Quansah (Bridji/68).

Utrecht: Vorm, v.Buuren (Pieters/20), Dickoh, Broerse (Nelisse/62), Braafheid, Caluwé, v.Dijk, Somers, v.d.Gun (Douglas/74), Fortuné, Kopteff.
---------------------------------------------------
Excelsior - Willem II 3-2
35' Steur 1-0
38' Steur 2-0 (assist Slory)
41' Slory 3-0 (assist van Dieren)
45' El Hamdaoui 3-1 (assist Den Ouden)
83' El Hamdaoui 3-2 (assist Kerekes)

Scheidsrechter: v. Boekel.
Toeschouwers: 3.000.
Steur (Excelsior), Den Ouden (Willem II).

Opstellingen

Excelsior: Zwarthoed, Bandjar, v.Nieuwstadt, H.Drost, Zijm, v.Dieren (Rothman/75), Slory, Guijo-Velasco, Simr (Voskamp/69), Bruins, Steur.

Willem II: Sengier, Wau (Wilmet/83), v.d.Struijk, Bælum, Valencia, Messoudi, Assou-Ekotto (Nieuwendaal/62), El Hamdaoui, Den Ouden (Kerekes/75), Redan, Bobson.

De Nooijer wederom 's werelds beste

Voor de derde maal in zijn loopbaan is Teun de Nooijer door zijn collega's tot beste speler van het jaar verkozen. Tijdens het wereldkampioenschap hockey in Mönchengladbach ontving de 30-jarige De Nooijer de onderscheiding uit handen van IOC-voorzitter Jacques Rogge.

In 2003 en 2005 werd de speler van Bloemendaal ook al uitgeroepen tot beste speler van de wereld. De Duitse hockeyer Christopher Zeller, die volgend seizoen zal spelen voor Bloemendaal, werd verkozen tot beste talent.

Tennissters België en Italië in evenwicht

In de finale van de Fed Cup tussen België en Italië staat het na de eerste dag 1-1. Francesca Schiavone zette de Italiaanse vrouwen op 1-0 door met 6-1 en 6-3 Kirsten Flipkens te verslaan.

Flipkens, de vervangster van de geblesseerde Kim Clijsters, was kansloos tegen Schiavone. Zowel in de eerste als in de tweede set keek ze al snel tegen een 5-0 achterstand aan, wat ze niet meer wist goed te maken.

Justine Henin-Hardenne zorgde dat beide landen weer in evenwicht kwamen door met 6-4 en 7-5 van de nummer twintig van de wereld, Flavia Pennetta, te winnen.

Morgen zijn nog twee enkelspelen en het dubbel.

Wat is Dit: Opgave 47 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Juventus dichter bij 0 punten

In de Italiaanse Serie B heeft Juventus zijn tweede competitiewedstrijd weten te winnen. Nadat de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Rimini, werd vandaag met 2-1 gewonnen van Vicenza.

Op slag van rust zette David Trezeguet de Oude Dame op een 1-0 voorsprong. In de 53e minuut was het Alessandro del Piero die de voorsprong wist te verdubbelen. Zes minuten later scoorde Raimondi de 2-1. Juve staat nu op een totaal van -13 punten. De achterstand op Genoa en Bologna, die hun eerste twee wedstrijden wisten te winnen, bedraagt negentien punten.

Doden door ongeval in tunnel Zwitserland

Icoon BuitenlandsZeker zes mensen zijn zaterdag omgekomen tijdens een botsing in een tunnel in het zuiden van Zwitserland. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Volgens het Zwitserse persbureau ATS raakten zeker zes mensen gewond.

Een bus waarin een ijshockeyteam zat, botste door onbekende oorzaak tegen een auto, waarna brand ontstond in de 750 meter lange Viamala-tunnel. Ook andere voertuigen vlogen in brand. De reddingswerkzaamheden werden gehinderd door de dichte rookontwikkeling. De snelweg A13 was urenlang afgesloten.

Tunnel

Vier doden bij bomaanslagen Thailand

Icoon AanslagBij bomaanslagen op drie warenhuizen in Hat Yai in het zuiden van Thailand zijn zeker vier doden en ongeveer dertig gewonden gevallen. Dat meldt een lokaal televisiestation. De aanslagen vonden plaats slechts enkele uren na een campagne van het Thaise leger om mensen aan te zetten tot samenwerking met de autoriteiten om het geweld in de regio door moslimrebellen te stoppen.

De bommen waren aangebracht op motorfietsen die voor de winkels zijn neergezet. Om tien voor half negen 's avonds lokale tijd werden de explosieven tegelijkertijd tot ontploffing gebracht. De autoriteiten houden islamitische separatisten verantwoordelijk voor de aanslagen. Sinds 2004 is de regio het toneel van geweld door moslimrebellen. Daarbij zijn tot nog toe zo'n 1700 mensen omgekomen, voornamelijk burgers.

Het geweld concentreert zich vooral in de zuidelijke provincies Pattani, Yala en Narathiwat, de enige Thaise provincies met een moslimmeerderheid. Deze strijdt al jaren tegen discriminatie door de boeddhistische meerderheid in het land.

Gamers boos over Steve Irwin-game

Het was slechts een kwestie van tijd voordat het gemaakt zou worden: een online Flash-game met een side-scrollende Terri Irwin in de hoofdrol die wraak neemt op pijlstaartroggen.



De meningen zijn verdeeld en onder het nieuwsbericht waarin de game gepresenteerd wordt, staat het bol van de verontwaardigde reacties. Destructoid.com beroept zich echter op het "first amendment" (het recht van vrije meningsuiting).

Wat vind jij: verbieden die zooi of gaat de vrije meningsuiting boven alles?

Stel je vragen aan.....

In het kader van onze nieuwe serie Stel je vragen aan.... kun je dit maal een vraag stellen aan zwemmer Bastiaan Tamminga. Tot volgende week vrijdag 22 september hebben jullie de tijd om jullie vragen hier onder neer te zetten. Na 22 september zullen de vragen door ons worden geëvalueerd en gebundeld waarna ze richting Bastiaan gaan ter beantwoording.

Wie is Bastiaan?

Bastiaan Tamminga, geboren op 9 juni 1981, maakte als zwemmer zijn internationale seniorendebuut in 2001 bij de Europese kampioenschappen kortebaan (25 meter) in Antwerpen. Tamminga geldt als een specialist op de 50 meter rugslag en de 50 meter vlinderslag, beide overigens géén olympische nummers.

Na zijn optreden in Antwerpen wist hij ook deelname aan de Europese kampioenschappen langebaan (50 meter) in Berlijn (2002) af te dwingen. Daar zette hij een Nederlands record neer op de 50 meter rugslag: 26,30. Hij volgde in 2003 trainster Mandy van Rooden naar PSV en kwalificeerde zich voor de EK's en WK's korte baan. De rugslag heeft minder prioriteit gekregen, omdat de vlinderslag meer succes biedt.


Finaleplaatsen op de 50 meter bij de Universiade in Izmir en de EK korte baan in Triëst waren in 2005 seizoenshoogtepunten. Bovendien won hij in dat jaar zes nationale titels: drie op de NK korte baan, 1 op de NK lange baan en twee op het NK sprint.

Tijdens het Europees kampioenschap lange baan in Boedapest wist hij niet verder te komen dan de series op de 50 meter vlinderslag. Wel pakte hij dit jaar weer twee nationale titels, op de 50 meter vlinder en de 50 meter rugslag, wat zijn totaal aan Nederlandse titels nu op 26 brengt. Daarnaast doet hij van 7 t/m 10 december mee aan het Europees kampioenschap korte baan in Helsinki.

Vrouw krijgt bionische arm aangemeten

Icoon MedischArtsen van het Revalidatie Instituut in Chicago hebben met succes een vrouw een bionische arm aangemeten. Het gaat om oud-marinier Claudia Mitchell die haar linkerarm verloor bij een motorongeluk. De arm wordt aangestuurd door de gedachten van Mitchell.

Om de arm te doen werken zijn zenuwen die voorheen naar haar geamputeerde arm leidden omgeleid en verbonden met spieren in haar borst. Vandaaruit geven zij signalen vanuit de hersenen af naar de arm. Net als bij haar overgebleven arm kan ze bij de prothese haar elleboog en handen tegelijk bewegen. De prothese stelt haar daarbij weer in staat om alledaagse dingen te doen als kleding opvouwen of simpelweg een banaan eten. Wel heeft de operatie om de arm te doen functioneren een kleine bijwerking: als haar borst wordt aangeraakt op de plek waar de omgeleide zenuwen zitten voelt het voor haar alsof iemand haar hand vastpakt.

Het werk van de artsen van het Instituut zit er overigens nog niet op. Er wordt momenteel de mogelijkheid onderzocht om Claudia het gevoel in haar vingertoppen terug te geven. Claudia zelf heeft direct na de operatie de gang naar de manicure gemaakt voor mooie nagels aan haar nieuwe arm.

Claudia Mitchell met haar nieuwe arm
Claudia Mitchell met haar nieuwe arm

Met dank aan XrAiDeN voor de submit.

De Roy twijfelt aan 9/11, Hofstadgroep en moord Fortuyn

Vandaag is in de Utrechtse Jaarbeurshal een conferentie over 'de leugens van' 9/11 gehouden. Daarbij werden lezingen en debatten gehouden door sprekers die de officiële verklaring van de gebeurtenissen van 11 september 2001 in twijfel trekken.

Ook de voormalige man van prinses Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn, voerde het woord. De Roy kwam met een aantal opmerkelijke uitspraken in een 15 minuten durende toespraak. Zo bestaat volgens hem de Hofstadgroep niet. ''Niemand in Nederland heeft het lef gehad om te zeggen dat er nooit iets is geweest als de Hofstadgroep.''

Over de aanslagen van 11 september was De Roy duidelijk: Al Qaeda zit niet achter de aanslagen op het WTC en het Pentagon. In mijn optiek was 11 september een vrijbrief om Irak en het Midden-Oosten te hervormen.''

Tenslotte ging Van Zuydewijn in op de moord op Pim Fortuyn. Volgens hem is die moord gepleegd door de ''Binnenhofbende'', al werd niet duidelijk wie hij daar exact mee bedoelde. In ieder geval zijn er ''dingen in de doofpot gestopt''.

De bijeenkomst in Utrecht was georganiseerd door de mensen achter de website Ditkannietwaarzijn.nl.

Hockeyheren eindigen WK met winst

De Nederlandse hockeymannen hebben hun laatste wedstrijd op het wereldkampioenschap in Duitsland met 3-0 gewonnen van Nieuw-Zeeland. Hierdoor werd Nederland uiteindelijk zevende.

De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans begon, net als gisteren tegen Pakistan, slecht aan de wedstrijd. Nieuw-Zeeland, dat technisch een stuk minder speelt, kreeg de beste kansen, maar wist die niet te benutten.

Op slag van rust zorgde Roderick Weusthof met een hard en hoog schot toch voor de 1-0 voorsprong voor Nederland. In de tweede helft werd de score opgeschroefd, door twee strafcorners, één variant met Weusthof als afmaker en een directe van Taeke Taekema.

Oktoberfest van start

Icoon Buitenlands In de Duitse stad München is vandaag om 12 uur de 173e editie van het Oktoberfest begonnen. De burgemeester van de stad tapte het eerste biertje met de bekende woorden "O'zapft!". Oktoberfest is het grootste evenement ter wereld en zal ook dit jaar zo'n zes miljoen bezoekers trekken. Het feest duurt ongeveer twee weken.

Oktoberfest is een traditioneel Duits volksfeest waar vooral veel bier gedronken wordt. Speciaal voor het evenement zijn op het plein Theresienwiese in het centrum van München tientallen grote tenten neergezet. Bier wordt in deze tenten alleen in liters geschonken en alleen traditioneel Duitse versnaperingen worden geserveerd. De medewerkers van de tenten lopen in traditioneel Duitse klederdracht. Naast de grote tenten zijn er in de stad ook nog honderden kleinere tenten. Het feest eindigt op 1 oktober.

In München is het vrijwel onmogelijk om nog een hotel te vinden. Reizigers wordt aangeraden München met de auto te mijden: de stad zal veranderen in één grote file. Met het openbaar vervoer reizen kan wel.



Bier wordt alleen in liters geserveerd

Agente meegesleurd door auto

Icoon PolitieEen agente die vrijdagnacht in Den Bosch een dronken man aan wilde houden, is enkele meters meegesleurd door diens auto. Op het moment dat de politieagente met haar hand bekneld zat achter de autoportier, gaf de man gas.

De politie was bij de woning van de man om een uit de hand gelopen ruzie te sussen. De ruziënde personen waren allebei dronken. De verdachte zei dat hij zelfmoord wilde plegen, vervolgens ging hij er in zijn auto vandoor. Na een wilde achtervolging wist de politie de man tot stilstand te brengen. Toen de agente de autodeur wilde openen, gaf de man gas en sleurde haar meters mee. De vrouw bleef ongedeerd.

Pas kilometers verder kon de politie de man opnieuw klemrijden. Een agent heeft toen een van de ruiten van de auto ingeslagen, hij liep hierbij snijwonden op. Weer wist de man weg te rijden met zijn wagen. Na nogmaals een achtervolging kon de man gearresteerd worden. Hierbij was pepperspray nodig.

De man heeft zijn auto en rijbewijs meteen in moeten leveren. De meegesleurde agente heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Salmon en Matthijs niet tegen Sparta

Ron Jans kan morgen in de uitwedstrijd tegen Sparta niet beschikken over Paul Matthijs en Glen Salmon. Beiden kampen met een bovenbeenblessure.

In de door FC Groningen met 4-2 verloren UEFA Cup-wedstrijd tegen Partizan Belgrado van afgelopen donderdag ontbrak Matthijs ook al, terwijl Salmon zich in die wedstrijd na een half uur spelen moest laten vervangen.

Daarnaast is ook de inzetbaarheid van Arnold Kruiswijk en Erik Nevland morgen onzeker. Kruiswijk heeft een enkelblessure en Nevland heeft last van een bekken- en buikspierkwetsuur.

Name that bitch!

De eerste en de tweede waren kennelijk nog te vaag, maar met deze moet het lukken. Voor wie het nog niet begrepen had, het gaat dus om een (oud)politicus.

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.

Skankingrudi had het heel snel goed. Vanaf dondermeester uiteraard geen punten meer want luigibandini heeft de foto in de reacties neergepletterd en wordt binnenkort ritueel geslacht.

The rules The prizes The game

Boek: Lisa Unger - Mooie leugens

Ridley Jones, een zelfbewuste jonge vrouw uit New York, denkt een normaal leven te leiden. Ze heeft liefdevolle ouders, die echter bepaalde levensmotto's hebben die ze zelf niet kan onderschrijven. Haar broer is drugsverslaafd, maar ze houdt van hem. Ridley weet zeker dat er niets in dit leven zomaar gebeurt, en dat alle gebeurtenissen voortkomen uit de keuzes die je maakt. Ingewikkelde en zwaarwegende keuzes, maar ook de simpele alledaagse keuzes zoals; ga ik een krant kopen, of blijf ik lekker op de bank hangen. Dan maakt ze een keuze waardoor haar hele leven als een kaartenhuis in elkaar lijkt te storten.



Top 10 Xbox Live games

Er zijn weer wat lijstjes beschikbaar van de meest gespeelde Xbox (360) titels in de week van 11 september. De lijstjes zijn gebaseerd op unieke spelers die de game speelden terwijl ze verbonden waren met Xbox Live!

Xbox 360 Top Live Games:
1. Saints Row
2. Madden NFL 07
3. Call of Duty 2
4. Test Drive Unlimited
5. Ghost Recon 3
6. DEAD RISING
7. Oblivion
8. Texas Hold 'em
9. Chromehounds
10. BFMC

Top Arcade Titels (volledige versies):
1. Texas Hold 'em
2. Hexic HD
3. Street Fighter II' Hyper Fighting
4. UNO
5. Geometry Wars Evolved
6. Time Pilot
7. Scramble
8. PAC-MAN
9. Marble Blast Ultra
10. Bankshot Billiards 2

Originele Xbox Top Live Games:
1. Halo 2
2. Battlefield 2: MC
3. Madden NFL 07
4. Counter-Strike
5. Pro Evolution Soccer 5
6. Splinter Cell Chaos
7. Star Wars: Battlfrnt 2
8. Rainbow Six 3 BA
9. Forza Motorsport
10. Ghost Recon 2: SS

Zubeldia toch langer bij Euskaltel

Haimar Zubeldia vertrekt toch niet bij Euskatel. Na lang te hebben getwijfeld, heeft de Spanjaard besloten zijn contract bij de ProTour toch te verlengen tot eind 2008.

Zubeldia won in zijn loopbaan een etappe in de Euskal Bizikleta in 2000, waar hij ook eindwinnaar werd. In 2003 eindigde hij als vijfde in de ronde van Frankrijk. De toekomst van Iban Mayo bij de Baskische ploeg is al geruime tijd onzeker. Verwacht wordt dat daar ook snel duidelijkheid over zal komen.

Veel interesse in Spyker

Sinds het automerk Spyker het team van MF1 Racing heeft overgenomen is er veel belangstelling gekomen van sponsors. Dit meldt Lodewijk Varossieau in het AD. Zijn bedrijf GR8 Industries is de exclusieve agent is van het team in de Benelux.

Er hebben zich inmiddels tien potentiële sponsoren gemeld. Twee bedrijven hebben al een contract afgesloten. Stickers van Zecco.com en Eccky.com zullen vanaf de Grand Prix van China op de auto te zien zijn.

Teambaas Colin Kolles liet weten verheugd te zijn over de vernieuwde belangstelling. "Nadat vorige week bekend werd dat het team was verkocht, zijn we door meerdere bedrijven benaderd die het team willen sponsoren. Dit bewijst dat we de goede weg zijn ingeslagen. We zijn in de wolken om de hippe en revolutionaire partners Zecco.com en Eccky.com te kunnen bevestigen. Het is de volgende stap in onze nieuwe start en we hopen meer goed nieuws te kunnen brengen in China."

Varossieau kan niet zeggen welke bedrijven er nog meer interesse hebben. Volgens het AD zou het in ieder geval gaan om een multinationaal biermerk en een Nederlands sportmerk. Die laatste zou volgens geruchten wel eens Brunotti kunnen zijn, dat merk sponsorde enkele jaren geleden het team van BAR.

Amerikaanse voetbalbond aast op Eriksson

De New York Times meldt dat de Amerikaanse voetbalbond een gesprek met Sven-Göran Eriksson heeft gevoerd. Eriksson moet de opvolger worden van voormalig bondscoach Bruce Arena, wiens contract na afloop van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland niet werd verlengd.

Eerder probeerden de Amerikanen de Duitser Jürgen Klinsmann en de Argentijn José Pekerman aan te trekken, maar dat leverde niets op. Eriksson stapte na het WK op als bondscoach van Engeland, en wordt sindsdien in verband gebracht met verschillende landen en clubs.

De salariseis van de Zweed wordt gezien als het grootste obstakel. Arena verdiende bij de Amerikaanse bond 600.000 dollar (bijna 475.000 euro) per jaar plus verdiende bonussen, terwijl Eriksson als bondscoach van Engeland per jaar 5 miljoen pond kreeg (bijna 7,5 miljoen euro).

'Verklaring van paus onvoldoende'

Icoon BuitenlandsDe verklaring die zaterdag door het Vaticaan is uitgegeven over de gewraakte uitlatingen van de paus is niet voldoende. Dat heeft de plaatsvervangend leider van de zeer invloedrijke Moslim Broederschap in Egypte, Mohammed Habib, gezegd. Paus Benedictus XVI noemde het eerder vandaag ''spijtig'' dat moslims zijn toespraak in het Duitse Regensburg hebben opgevat als een aanval op de islam.

De paus eerbiedigt moslimgelovigen en hij hoopt dat zij de werkelijke betekenis van zijn uitspraken zullen begrijpen. Dat heeft staatssecretaris kardinaal Tarcisio Bertone van het Vaticaan zaterdag meegedeeld in een verklaring.

''Wij willen een persoonlijk excuus van de paus. Wij vinden dat hij een ernstige fout heeft gemaakt tegenover ons. Die fout kan alleen hersteld worden door een persoonlijke verontschuldiging'', aldus Mohammed Habib.

Woordvoerder Federico Lombardi van het Vaticaan zei zaterdag dat het niet waarschijnlijk is dat de paus zijn woorden zal terugnemen, maar wel dat hij binnenkort zal toelichten waarom hij zijn uitspraken heeft gedaan.

Oproep paus te doden
Een conservatieve leider van de Somalische moslims heeft alle moslimgelovigen zaterdag opgeroepen de paus op te sporen en te doden. Sjeik Abubakar Hassan Malin vindt dat de kerkvorst gestraft moet worden, omdat zijn rede net zo weerzinwekkend is als de roman De Duivelsverzen van Salman Rushdie.

Een Iraakse gewapende groepering, Jaish al-Mujahedeen (Moedjahedien-leger) heeft in een verklaring op internet gedreigd aanslagen te plegen op Rome en het Vaticaan wegens de uitspraken van de paus. In de verklaring, waarvan de authenticiteit niet is vast te stellen, zegt de beweging: ''Wij zweren dat wij hun kruis in het hart van Rome zullen verwoesten en dat hun Vaticaan zal worden getroffen en betreurd door de paus.''

Turkije
Premier Tayyip Erdogan van Turkije riep de paus in een televisietoespraak op zijn verontschuldigingen aan te bieden en zijn woorden terug te nemen. ''Ik vind dat de paus zijn verfoeilijke en onfortuinlijke opmerkingen moet terugnemen en zijn verontschuldigen moet aanbieden aan de islamitische wereld en de moslims. ,,Ik hoop dat hij de fout snel herziet, zodat het de dialoog tussen beschavingen en religies niet overschaduwt'', aldus Erdogan.

De paus brengt in november een bezoek aan Turkije, dat officieel seculier is, maar waarvan de bevolking in meerderheid moslim is. Op de vraag of de affaire het voorgenomen bezoek van de paus beïnvloedt, zei Edogan: ''Ik weet het niet.''

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad riep theologen en moslimdeskundigen op de gewraakte passage van de paus te analyseren. Volgens hem is de islam ''een vreedzame, mooie en volmaakte religie''.

Op de Westelijke Jordaanoever gooiden onbekenden brandbommen naar twee kerken uit woede op de paus die in zijn speech een relatie legde tussen de islam en geweld. Er vielen geen gewonden.

Golden Tulip Rally afgelast na dode

Icoon OngelukDe 25e Golden Tulip Rally van Hellendoorn is afgelast nadat er een dode was gevallen. Het gaat om een 38-jarige vrouw uit Enter. De vrouw zat als navigatrice met haar man in een auto, toen deze de macht over het stuur verloor en tegen een boom reed.

De auto sloeg over de kop en vloog in brand. Een omstander probeerde nog de vrouw uit de brandende auto te halen, maar dat bleek tevergeefs. De bestuurder zelf, een 39-jarige man, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn situatie is volgens de wedstrijdleiding niet levensbedreigend.

Het ongeluk gebeurde om 11.21 uur. De precieze toedracht van het ongeval is nog niet bekend. Getuigen geven aan dat de auto vermoedelijk in de slip is geraakt en over de kop gevlogen. De auto wordt overgebracht naar Hengelo. Daar wordt de auto onderzocht door de technische recherche.

Met dank aan Crux en anderen voor de submit.

Cd Robbie Williams mogelijk later uit door ruzie

De nieuwe cd van de Britse popster Robbie Williams komt als gevolg van een juridische strijd tussen de zanger en zijn voormalige manager mogelijk later in de winkels. Ex-manager Nigel Martin-Smith eist dat het nummer 'The 90s' van het album Rudebox wordt verwijderd, melden Britse media. Martin-Smith vindt dat de tekst van het nummer "ernstige en volslagen onjuiste aantijgingen" aan zijn adres bevat.

Robbie Williams heeft laten weten dat hij absoluut niet van plan is het nummer te verwijderen. Tijdens een concert in Milton Keynes, donderdag, rapte Williams het nummer voor 65.000 fans om duidelijk te maken dat hij niet zal inbinden.

Wat er precies in de tekst staat, is moeilijk te achterhalen omdat de Britse media die "om juridische redenen" niet willen publiceren. Het zou onder andere gaan om de verwoording van gewelddadige gedachten die Williams had toen Martin-Smith nog manager was van de popgroep Take That, waar de zanger ooit deel van uitmaakte.

Rudebox zou volgens Williams' platenmaatschappij op 23 oktober in de winkels liggen. De ruzie tussen Willams en zijn ex-manager kost de maatschappij in ieder geval veel geld. De reclamecampagne is al begonnen, maar moet misschien gewijzigd als het nummer verwijderd moet worden. De productie van de cd's is nog niet begonnen uit vrees dat de exemplaren met de gewraakte track mogelijk moeten worden vernietigd.

Het is niet de eerste keer dat Williams en zijn ex-manager in de clinch liggen. In 1997 verloor de zanger een rechtszaak tegen Nigel-Smith. Die was manager van de popgroep Take That, waar Williams op het hoogtepunt van de populariteit in 1995 uit stapte. Take That viel uiteen, waardoor de manager inkomsten misliep. Williams moest hem uiteindelijk een niet bekendgemaakt bedrag aan schadevergoeding betalen.

Robbie Williams

Vuelta: Vino heer en meester

De twintigste etappe van de Ronde van Spanje, een tijdrit tussen Rivas Futura en Rivas Vaciamadrid over 27,5 kilometer, is gewonnen door Alexandr Vinokourov. Met de overwinning is hij ook zeker van de winst van de Vuelta.

Met een tijd van 34,05 had de Hongaar Laszlo Bodrogi van Crédit Agricole lange tijd de snelste tijd. De Spanjaard Samuel Sanchez wist als eerste die tijd te verbeteren en dook met 33,45 ruim onder de Hongaar.

Nadat Alejandro Valverde en de vandaag 33 jaar geworden Alexandr Vinokourov het 11 kilometer punt hadden gepasseerd, bleek dat de Spanjaard drie seconden sneller was dan de Kazach. Op 20,5 kilometer had Vino de snelste tijd, en had de drie seconden achterstand omgebogen naar een voorsprong van twaalf seconden. Valverde finishde uiteindelijk als derde in een tijd van 33,58. Vino perste in de laatste kilometers nog alles eruit wat hij in zich had ,en kwam uiteindelijk in een tijd van 33,39 over de streep, zes seconden sneller dan Sanchez.

Morgen is de slotetappe naar Madrid.

Uitslag twintigste etappe

plaatsnaamtijd
1Aleksandr Vinokourov (Kaz)33,39
2Samuel Sánchez (Spa)+ 00,06
3Alejandro Valverde (Spa)+ 0.19
4Laszlo Bodrogi (Hon)+ 0.26
5Vladimir Karpets (Rus) + 0.30
6Stuart O'Grady (Aus) + 0,32
7Carlos Sastre (Spa) + 0,44
8Vladimir Goesev (Rus)+ 0,49
9Thorsten Hiekmann (Dui) + 0.55
10Sébastien Rosseler (Bel) + 1,00

Klassement na twintigste etappe

pleknaamtijd
1Alexandre Vinokoerov(Kaz)77.42.17
2Alejandro Valverde(Spa)+ 1.12
3Andrej Kasjetsjkin(Kaz)+ 3.12
4Carlos Sastre(Spa)+ 3.35
5Gómez Marchante(Spa) + 6.51
6Tom Danielson(VS) + 8.09
7Samuel Sánchez(Spa) + 8.29
8Vladimir Karpets (Rus) + 10.36
9Manuel Beltrán (Spa)+ 10.47
10Luis Pér, Rodriguez (Spa) + 11.32

Vitória Setúbal stuurt trainer de laan uit

De 0-3 thuisnederlaag tegen SC Heerenveen heeft Vitória Setúbal's coach, Hélio Sousa, zijn baan gekost.

De positie van de trainer leek al niet langer houdbaar, na het gelijkspel tegen Académica, en de nederlaag tegen Belenenses. Maar de verliespartij tegen de Friezen was de druppel die de emmer deed overlopen. De clubleiding achtte het noodzakelijk Sousa uit zijn functie te ontheffen.

Carlos Cardoso zal zijn taken voorlopig waarnemen. De eerste volgende wedstrijd voor de club is die tegen Boavista.

Nintendo DS krijgt Atelier game

Na eerdere delen op onder andere de PS2 (Atelier Iris bijvoorbeeld) komt de Atelier-serie ook naar de Nintendo DS. In deze versie speelt het meisje Lisette een hoofdrol en de game gaat ook Atelier Lise heten.

Net als in elke Atelier game zal ook in dit deel Alchemy een grote rol spelen. Verwacht dus flink wat homebrew toverdrankjes en items. De game heeft nog geen releasedatum in Japan en of de game naar het Westen komt is nog maar de vraag.


Lisette is klein en weegt niet veel

De officiële website van de game vind je *HIER*

Neppenis in magnetron leidt tot rechtszaak

De 41-jarige Amerikaanse Leslye Creighton uit Pennsylvania moet voor de rechter komen omdat ze een neppenis liet opwarmen in een magnetron. De vrouw was op weg naar een sollicitatie die ze alleen met goed gevolg zou volbrengen als ze een negatieve drugstest zou inleveren.

Kennelijk gebruikte Creighton drugs want haar vriend besloot om een neppenis met zijn urine mee te geven. Van daaruit zou ze dan haar plasje moeten inleveren. Probleem was alleen dat de urine niet op temperatuur was. Daarom besloot ze bij een tankstation het goedje te laten opwarmen.

Ze stopte de dildo in een papieren zak en vroeg aan een bediende of ze de zak in de magnetron mocht opwarmen. Die rook onraad toen hij de magnetron opende en daar een zak met half gesmolten derrie aantrof. Hij dacht te maken te hebben met een afgesneden penis en belde de politie. Agenten pakten haar uiteindelijk op wegens ordeverstoring.

'Grootste concurrent Nintendo is Nintendo'

Een Japans blad heeft in een artikel gezegd dat Nintendo zélf de grootste concurrent van Nintendo is. Dit klinkt gek, maar het wordt als volgt uitgelegd:

De Japanse Wii komt begin december uit en het blad verwacht dat deze periode gedomineerd wordt door DS lite verkopen. De DS krijgt voor de rest van het jaar namelijk nog erg grote titels, waarvan Pokémon Diamond en Pearl de grootste killer-ap is die waarschijnlijk maandenlang veel verkocht gaat worden.

Zo is de Nintendo DS volgens het blad dus de grootste concurrent van de Wii en moet Nintendo de strijd aangaan met zichzelf. Over de PlayStation 3, die midden november uitkomt in Japan wordt niets gezegd.

Webcamstripster cel in na bedrog

De 39-jarige Amerikaanse Kathleen Hall zit in de cel omdat ze valse cheques trachtte te innen. Die waren naar haar opgestuurd door een Nigeriaan.

Hall had de man via een chatsite leren kennen. Ze gaf aan best voor de webcam uit de kleren te willen en een seksact uit te voeren, maar dan moest daar wel voor betaald worden. De vrouw ging voor de camera aan de slag en ontving een week later een brief met een Nigeriaanse poststempel. Toen ze de cheques van 850 dollar probeerde te verzilveren, bleek dat ze vervalst waren. Hall kan voorlopig vrijkomen door 15.000 dollar borg te betalen.



Webcamstripster Kathleen Hall

Uitbraak E. colibacterie in VS

Icoon MedischDe voedsel- en medicijnautoriteit FDA meldt dat in meer dan twintig staten ruim honderd mensen in de Verenigde Staten na het eten van groente besmet zijn met het Escherichia colibacterie (E.colibacterie). Eén vrouw is overleden.

De bacterie bleek in voorverpakte verse spinazie te zitten. Hoe die bacterie er in is gekomen, is nog niet bekend. Consumenten worden aangeraden om de voorverpakte verse spinazie uit winkels voorlopig te vermijden. Ook het eten van spinazie in restaurants wordt afgeraden.

De E.colibacterie hecht zich aan de darmwand en veroorzaakt onder meer ernstige diarree, maagkrampen en onderkoeling. Ook kunnen sommige mensen worden getroffen door een acute nierstoornis. De bacterie is vooral gevaarlijk voor kleine kinderen en ouderen en kan dodelijk aflopen.

'Provincie Randstad moet er komen'

Icoon Binnenlands Er moet een provincie Randstad komen met één bestuur. De provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland zouden dan verdwijnen. Dat is het advies van de commissie-Brugmans, die op verzoek van de vier grote steden heeft gekeken naar de toekomst van de Randstad.

Het vorming van één bestuur zou beter zijn voor de concurrentiepositie van de Randstad in Europa. Volgens de commissie is de Randstad economisch achterop geraakt, omdat teveel overheden zich met hetzelfde gebied bemoeien. Zo zijn er nu vier provincies die invloed hebben op het beleid van de Randstad.

De commissie vindt dat dit nieuwe bestuur, dat zich richt op de Randstad, enkele grote problemen aan moet pakken. Zo moet er meer worden gedaan aan het oplossen van fileproblemen en aan verbetering van het openbaar vervoer in het gebied. Ook moeten de Olympische Zomerspelen van 2028 hier georganiseerd worden. De Randstad-provincie zou er de volgende kabinetsperiode moeten komen. De burgemeesters van de vier grote steden zijn het eens met de conclusies van de commissie.



De 'superprovincie' Randstad

Beckham snapt McClaren nog steeds niet

In een interview met de Britse krant Daily Mirror heeft David Beckham gezegd dat het feit dat hij niet meer wordt opgroepen voor het Engelse nationale elftal, bij hem aankwam als een "grote schok" die hij totaal niet had zien aankomen.


Nadat Steve McClaren na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland Sven-Goran Eriksson als bondscoach opvolgde, besloot McClaren dat er voor Beckham geen plaats meer in de selectie was. De 31-jarige middenvelder van Real Madrid had dat niet zien aankomen. "Sommige mensen zeggen dat ik dit had moeten zien aankomen. Maar dit was een grote schok voor me. Ik lieg wanneer ik nu zou vertellen dat ik niet teleurgesteld ben. Het geeft een vreselijk gevoel om na tien jaar niet voor Engeland te mogen voetballen," aldus Beckham.

Als reden voor het niet meer oproepen van Beckham, gaf McClaren aan dat hij wil bouwen op jongere voetballers. Beckham snapt dat echter niet. "Ik heb nog twee, drie goede jaren voor me. Ik ben zeer gemotiveerd om McClaren te bewijzen dat hij ongelijk heeft."

'PvdA wil Albayrak als Kamervoorzitter'

Het Nederlands Dagblad schrijft vandaag dat de Partij van de Arbeid (PvdA) het van origine Turkse Kamerlid Nebahat Albayrak na de verkiezingen naar voren wil schuiven als Kamervoorzitter. Ze kan dan Frans Weisglas (VVD) opvolgen, die er mee stopt. Bronnen binnen de PvdA melden dat Albayrak op plek twee achter Wouter Bos op de kandidatenlijst zal worden gezet. Die lijst wordt volgende week gepresenteerd.

De 38-jarige Nebahat Albayrak werd in 1968 in de stad Sarkisla in Midden-Turkije geboren als dochter van een steigerbouwer. Ze studeerde internationaal en Europees recht op de Rijksuniversiteit in Leiden en begon haar loopbaan als medewerkster van het Landelijk Bureau Racismebestrijding, maar belandde als snel op het ministerie van Binnenlandse Zaken vanwaar ze in de politiek belandde. Vanaf 1998 is ze lid van de Tweede Kamer namens de PvdA.

Wanneer ze daadwerkelijk Kamervoorzitter zou worden, dan zou dat gezien haar Turkse achtergrond een unicum voor Europa betekenen. Albayrak, populair in de Turkse gemeenschap en goed voor veel voorkeurstemmen, heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een gerespecteerd afgevaardigde van het parlement. Mocht Albayrak daadwerkelijk door de PvdA naar voren wordt geschoven en tot Kamervoorzitter worden gekozen, dan kan dat worden uitgelegd als een 'belangrijk gebaar' van de PvdA naar de allochtone kiezers die bij de gemeenteraadsverkiezingen eerder dit jaar massaal op de sociaal-democraten stemden, zo schrijft het ND. Overigens wordt haar naam ook geregeld genoemd in verband met een mogelijke post in een nieuw kabinet.

Eerste scans Kingdom under Fire: Circle of Doom

Phantagram heeft de eerste beelden vrijgegeven van het nieuwste deel in de Kingdom under Fire serie; Circle of Doom. Deze nieuwste action-RPG wordt geen sequel in de zuiverste zin van het woord. De main characters zullen wel terug komen, maar het verhaal zal niet aansluiten op dat van het tweede deel. Circle of Doom zal ook speelbaar worden via Xbox Live tot maximaal vier spelers.

Phantagram geeft ons een voorlopige releasedatum in het tweede kwartaal van 2007.



Madonna gaat de ruimte in

Icoon Showbizz De bekende popster Madonna zal een bezoekje gaan brengen aan de ruimte. Ze zal volgens Igor Panarin, een woordvoerder van het Russische parlement de Doema, in 2009 een tiendaags tripje kunnen maken naar het internationale ruimtestation ISS. Ze moet wel flink in de buidel tasten: het ritje kost ongeveer 16 miljoen euro.

"Aangezien Madonna fysiek in topvorm is en financieel veel mogelijkheden heeft, kan ze haar droom om de ruimte in te gaan alsnog realiseren", aldus de woordvoerder.

Eerder stemde de Doema nog tegen het voorstel, maar een jaar later dan gepland is er toch nog plaats voor enkele ruimtetoeristen. Volgens parlementslid Aleksej Mitrofanov was 2008 een beter jaar geweest, omdat er dan zowel Russische als Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn. Ze had dan kunnen fungeren als publiciteitsstunt voor Rusland. Dat plan is afgeblazen.



Madonna op weg naar de hemel

'PvdA gedoodverfde winnaar verkiezingen'

Icoon Politiek De Partij van de Arbeid heeft de beste vooruitzichten om op 22 november de grootste partij van Nederland te worden. Dat blijkt uit een onderzoek van NIPO, de Universiteit van Amsterdam en de Volkskrant.

In verschillende media wordt vaak een vergelijking gemaakt met de verkiezingen van 1986. Daarin lag de PvdA lange tijd aan kop, maar werd deze op het laatste moment ingehaald door het CDA van de toenmalige premier Ruud Lubbers.

Het vertrouwen in CDA-leider Jan Peter Balkenende is sinds de gemeenteraadsverkiezingen sterk gestegen van 26 naar 43 procent. Het vertrouwen in PvdA-leider Wouter Bos is licht gedaald van 48 naar 47 procent. De onderzoekers denken niet dat het CDA zo kan scoren als in 1986. Lubbers had immers meer vertrouwen bij de bevolking dan Balkenende nu heeft.

De onderzoekers denken dat veel kiezers strategisch gaan stemmen als de verkiezingen uitdraaien op een nek-aan-nekrace. Ook dat komt de PvdA goed uit. Linkse kiezers overwegen eerder strategisch te stemmen dan rechtse kiezers. Zo overweegt 33 procent van de kiezers van SP, GroenLinks en D66 een strategische stem op de PvdA uit te brengen. Van de VVD-stemmers is 17 procent bereid strategisch op het CDA te stemmen.

'Vrouwen kunnen beter studeren'

Icoon Onderwijs Van de 53 beste studenten die van de Universiteit van Tilburg een beurs krijgen, zijn er 42 vrouw. Om een beurs te ontvangen moet de student gemiddeld een acht of hoger gehaald hebben en binnen drie jaar haar of zijn bachelordiploma in de pocket hebben. Bijna alleen vrouwen lukt het om aan deze eisen te voldoen.

"Ik denk dat ze (vrouwen, red.) in ieder geval ambitieuzer zijn. Ik ben nog niet toe aan de conclusie dat ze ook intelligenter zijn", aldus Frank van der Duyn Schouten, de rector-magnificus van de universiteit.

De topvrouwen zelf hebben andere conclusies. "Ik denk dat het heel logisch is dat mannen een beetje achterlopen op de vrouwen qua ontwikkeling", stelt een van de studentes. "Misschien hebben vrouwen de neiging om meer hun best te doen", aldus een andere topstudente. "Ik vrees dat de mannen iets minder gemotiveerd zijn", zo luidt weer een andere conclusie.

De universiteit is trots op de topstudenten, maar elk jaar groeit het aantal behoorlijk. "Het loopt een beetje uit de hand. We zitten nu al op een bestedingsniveau van 200.000 euro. Dat gaat het budget wat te boven, dus wij gaan volgend jaar de normen wat aanschroeven". Volgend jaar zullen maar 15 studenten een beurs ontvangen. Maar ook dat zullen waarschijnlijk vooral vrouwen zijn.

Testdag 15-09-2006

Gisteren is er opnieuw getest op Jerez. Anthony Davidson zetten de snelste tijd neer. Zijn collega-testrijder bij Honda, James Rossiter, zette de tweede tijd neer. Robert Doornbos maakte de top drie compleet.

Testdag Jerez - vrijdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 A. Davidson Honda 01:16.675 161
2 J. Rossiter Honda 01:17.008 107
3 R. Doornbos Red Bull 01:17.057 120
4 G. Fisichella Renault 01:17.059 169
5 H. Kovalainen Renault 01:17.182 114
6 M. Ammermuller Red Bull 01:17.744 101

'Nederland heeft nieuwe gastarbeiders nodig'

Icoon Binnenlands Teun van Os van den Abeelen, voorzitter van de adviescommissie voor vreemdelingenzaken, vindt dat Nederland nieuwe gastarbeiders moet aantrekken. Ze zouden volgens de topadviseur hier tijdelijk moeten blijven. Na vijf jaar kunnen ze dan met geld op zak teruggestuurd worden.

Er komt volgens hem een tekort aan arbeidskrachten op de arbeidsmarkt. De verouderende en slinkende bevolking zal volgens hem voor "gigantische sociale en economische ellende zorgen". De meeste politieke partijen willen het vergrijzingsprobleem oplossen door meer mensen aan het werk proberen te krijgen. De regeringsadviseur vindt deze oplossing "politiek correct", maar "niet reëel".

Tijdelijke arbeidskrachten vindt hij een beter idee. Mensen van ongeveer 20 jaar oud uit ontwikkelingslanden kunnen hier dan tijdelijk werken en krijgen scholing. Na vijf jaar vertrekken ze terug naar hun thuisland en krijgen het geld mee dat zij hebben gespaard voor sociale zekerheid, aangevuld met een bonus uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking.

Van Os realiseert zich dat er in de jaren zestig en zeventig veel gastarbeiders naar Nederland zijn gekomen, maar dat een groot aantal niet terug is gegaan. "Dat drama herhalen we niet", stelt hij.

Keniaanse sekteleden schuilen in bunkers voor oorlog

Icoon BizarEen uit de USA afkomstige sekte, die voorspelde dat op 12 september de gehele wereld ten onder zou gaan, is van een koude kermis thuisgekomen, we leven allemaal nog. Toch zijn er enkele tientallen Keniaanse volgelingen van de sekte die vinden dat er een luchtje aan zit. Uit voorzorg hebben zij zich een dag na hun "dag des oordeels", 12 september, teruggetrokken in een ondergrondse bunker in het dorpje Mauche.

De sekte wil er minstens een jaar kunnen overleven omdat ze denken dat de nucleaire oorlog die ze voorspelden nog steeds uit kan breken. Om dit ook daadwerkelijk te kunnen overleven hebben ze voedsel voor een jaar, gasmaskers, handschoenen en lange overalls. "Zij die twijfelen aan ons, zullen binnen enkele uren hun ongelijk moeten toegeven. Als de effecten van de oorlog zich hier niet laten voelen, mag de politie ons komen arresteren", laat de leider van de sekte weten. De politie van Kenia weet dus al wat hen te doen staat.




Met dank aan pberends voor de submit.

Zlatan neemt wraak op Zweedse bondscoach

Zlatan Ibrahimovic heeft voor de komende twee interlands bedankt voor het Zweedse nationale team. De spits is verbolgen over het feit dat hij uit de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein werd gezet, omdat hij te laat was teruggekomen na een avond stappen.

Ik kan hem niet dwingen om te komen. Bovendien roep ik liever iemand op die zich voor 100 procent wil inzetten," aldus de bondscoach van Zweden, Lars Lagerback. Ibrahimovic mist de EK-kwalificatieduels tegen Spanje en IJsland.

Uitlevering PKK-kopstuk verboden

JustitieHet is nu definitief dat voormalig PKK-kopstuk Nuriye Kesbir niet door Nederland aan Turkije mag worden uitgeleverd. De Hoge Raad bepaalde dat gisteren in een arrest. Het hoogste rechtscollege vindt uitlevering onverantwoord zolang het gevaar bestaat dat Kesbir zal worden gemarteld in Turkije.

De uitspraak is een nederlaag voor Justitie-minister Piet Hein Donner, die Kesbir wél wilde uitleveren. Hij vond dat Turkije wel degelijk naleving van de mensenrechten garandeerde. Eerder ving hij al bot bij de rechtbank (in 2004) en bij het Gerechtshof (in 2005).

Later mogelijk toch
De Hoge Raad bepaalde gisteren dat Kesbir in de toekomst wellicht wel uitgeleverd kan worden, als het land concrete toezeggingen doet aan Nederland dat de PKK-activiste naar behoren zal worden behandeld. In dat geval is er sprake van nieuwe feiten en kan Donner alsnog besluiten Kesbir uit te leveren. Kesbirs advocaat Victor Koppe heef geen vertrouwen in dergelijke toezeggingen: ''De Turken blijken niet in staat zware mensenrechtenverdragen na te leven. Dan kun je ook niet verwachten dat ze garanties nakomen.''

Turkije verdenkt Kesbir ervan dat zij als kopstuk van de Koerdische terreurbeweging PKK betrokken is geweest bij 24 aanslagen in de jaren negentig waarbij in totaal 144 doden vielen. Ze is in Nederland al een tijd geleden vrijgelaten. Kesbir heeft overigens geen status als asielzoeker, omdat een verzoek daartoe eerder al tot aan de Hoge Raad aan toe is afgewezen.



Nuriye Kesbir

Man zet advertentie voor moord op echtgenote

Icoon Domme criminelen Een 31-jarige Tsjech is veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf voor het plaatsen van een advertentie op het internet, waarin hij 2000 euro biedt voor degene die zijn 43-jarige vrouw wil vermoorden. Michiel Ernat, de plaatser van de advertentie, stelde wel een eis aan de toekomstige moordenaar: de moord zou eruit moeten zien als een ongeluk. Een Slowaakse internetter zag de advertentie en belde de politie.

Ernat zegt zelf dat hij onschuldig is. Hij noemde de advertentie op internet slechts "een provocatie" en niet serieus bedoeld. De rechtbank van Plzen was niet onder de indruk en veroordeelde hem. Plzen ligt ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van de Tsjechische hoofdstad Praag.

Barcelona volgt Sneijder

Barcelona heeft interesse in Wesley Sneijder. In een interview met de Spaanse krant Marca sprak de voorzitter van de landskampioen, Joan Laporta, zeer lovend over de Ajacied. Daarnaast zei Laporta dat hij ook al met trainer Frank Rijkaard heeft gesproken over Sneijder.

"Hij is een complete speler, met een geweldig schot en een geweldige vrije trap. Bovendien kan Sneijder op meer posities spelen en is hij tweebenig. Frank wees me al eerder op dat kleine mannetje. Ik denk dat hij een grote kan worden", aldus Laporta, die Sneijder zal blijven volgen. "We wachten af hoe hij zich blijft ontwikkelen en kijken in de winterstop verder."

Vorig seizoen verlengde Sneijder zijn contract bij Ajax nog tot medio 2009.

Vader pakt aanrander dochter

PolitieEen 28-jarige Rotterdammer die donderdag een 11-jarige meisje in Barendrecht aanrandde, is door de vader van het slachtoffer in de kraag gegrepen. Het meisje fietste door haar buurt toen de Rotterdammer haar onzedelijk begon te betasten. Het slachtoffer zette het op een gillen en reed snel naar huis.

Haar 53-jarige vader was al door het gekrijs gealarmeerd en zette meteen de achtervolging in. Hij wist de aanrander te pakken te krijgen en leverde hem af aan de gewaarschuwde politie. Volgens een politie-woordvoerder heeft de vader de aanrander overmeesterd zonder geweld te gebruiken. De Rotterdammer zit vast op een politiebureau. Onderzocht wordt of hij is betrokken bij andere aanrandingen.

Beelden Virtua Tennis 3

Sega maakte gisteren al bekend dat de PlayStation 3-versie van Virtua Tennis 3 1080p zal gaan ondersteunen. Natuurlijk betekent dat weinig zonder wat beelden van de game. Zo zien we dat Sega, zoals we mochten verwachten, weer wat leuke minigames in het spel zal verwerken. Tennissen meets curling in dit geval.

Virtua Tennis 3 komt in het voorjaar van 2007 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360.




Kritiek moslims op paus houdt aan

Icoon BuitenlandsDe Maleisische premier Abdullah Ahmad Badawi wil dat paus Benedictus XVI zijn excuses aanbiedt voor zijn uitspraken die de islam in verband brachten met geweld. Dat meldde het Maleisische persbureau Bernama zaterdag.

Abdullah, die voorzitter is van de 57 lidstaten tellende Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), vindt dat de paus de uitspraken moet terugnemen waarmee hij de gevoelens van moslims in de hele wereld heeft gekwetst. ''De paus moet de uitbarsting van woede die is ontstaan niet licht opnemen'', citeerde Bernama de premier, die in Cuba de top van niet-gebonden landen bijwoont.

''Het Vaticaan moet de volledige verantwoordelijkheid nemen voor de zaak en de stappen zetten die nodig zijn om de fout recht te zetten. Het is ongelukkig dat zo'n eminent persoon als de paus geen leiderschap heeft getoond door goede betrekkingen tussen religies te bevorderen.''

Tal van moslimleiders en -organisaties gingen de Maleisische premier voor in kritiek op de uitspraak die de paus deed tijdens zijn reis naar Duitsland. De woordvoerder van de paus zei later dat de paus had bedoeld te benadrukken dat hij de islam eerbiedigt maar dat hij religieus geweld afkeurt. Dat was echter niet voldoende om de woede in moslimlanden weg te nemen.

'Oorlog van kruisvaarders'
In Gaza-stad betoogden gisteren circa 5.000 Palestijnen tegen de paus en diens recente uitspraken over de islam.

''Dit is weer een oorlog van kruisvaarders tegen de Arabische en de islamitische wereld'', aldus een Hamas-woordvoerder voor een menigte van met vlaggen zwaaiende aanhangers. Ook een christelijke Palestijnse parlementariër veroordeelde de uitspraken van de paus. In de Gazastrook leven circa 3.000 christenen naast meer dan 1,4 miljoen moslims.

Eerder vrijdag pleegden Palestijnen een aanslag op een kerk in de Gazastrook. Het jeugdcentrum van de Grieks-Orthodoxe Kerk van Gaza-stad raakte lichtbeschadigd, aldus ooggetuigen. Het kerkgebouw uit de vierde eeuw liep geen schade op door de explosie die zich bij het ochtendgloren voordeed.



Protesterende moslims in Pakistan

Name that bitch!

De eerste aanwijzing was kennelijk nog wat te moeilijk ook al zat Xtr3mE er dichtbij. Hierbij in ieder geval nog wat nieuwe aanwijzingen.

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.

The rules The prizes The game

Joop van den Ende stopt

TheaterJoop van den Ende trekt zich terug uit zijn bedrijf. Dat zegt de theatertycoon zaterdag in De Telegraaf. Hij heeft de sleutel van Joop van den Ende Theaterproducties officieel overgedragen aan Erwin van Lambaart, die sinds 1998 al algemeen directeur van dit bedrijf is.

''Mijn zus is tachtig jaar en dat wil ik ook worden'', verklaart de van een hartaanval herstelde Van den Ende. ''En dat betekent dat ik maatregelen moet nemen. Ik zal me niet meer met de dagelijkse leiding bemoeien en zie de producties voortaan als ze klaar zijn in de zaal. Dat wordt echt nog even wennen.''

Van den Ende zegt nog twee dagen per week te willen blijven werken als raadgever. ''Ik zal als het geweten voor Erwin functioneren.'' Daarnaast wil hij enkele artiesten, onder wie Simone Kleinsma en André van Duin, blijven coachen. ''En ik wil me bemoeien met de musical Ciske de Rat, die Henny Vrienten nu aan het schrijven is. Ik hou van het creatieve proces.''

Joop van den Ende

Nintendo verwacht tien miljoen DSen te verkopen

Naast al het Wii nieuws wat er binnen kwam tijdens de persconferentie heeft Nintendo ook de verkoopcijfers van de DS bekend gemaakt en de bijbehorende verwachtingen. Momenteel zijn er in Europa zo'n zes miljoen exemplaren verkocht, worden er nog wekelijks zo'n 100.000 verkocht en verwacht Nintendo dit jaar nog het totaal op tien miljoen te brengen.

Nintendo had gedurende zo'n elf weken zelfs dik zeventig procent van de handheld markt in handen. Dit was grotendeels te danken aan Nintendogs, de game verkocht zo'n vier miljoen exemplaren in Europa alleen al. Brain Training is in Europa ook al net zo'n succes als in Japan, de game verkocht hier zelfs meer en sneller met op dit moment zo'n 700.000 verkochte exemplaren.

"Nintendo has always sought to innovate and produce games and consoles that appeal to everyone irrespective of age or experience," aldus Laurent Fischer, European marketing director voor Nintendo. "The Nintendo DS has done just this and been a phenomenal success, along with the Touch! Generation range that has expanded the gaming audience by providing something for everyone no matter who they are," he added.

Microsoft maakt line-up TGS bekend

Over iets meer dan een weekje gaat de Tokyo Game Show van start, waarbij ook Microsoft aanwezig zal zijn met ongeveer 30 games. Bekende titels zoals Gears of War en Viva Pinata staan hier tussen, maar ook een aantal Japanse titels die wat minder bekend zijn. Grote afwezige in deze lijst is echter Halo 3.

MotoGP'06 (THQ)
WWE 2007 SmackDown vs. Raw (THQ)
The Outfit (THQ)
Vampire Reign (AQ Interactive)
A Ressha de Gyouku HX (Artdink)
Dead Rising (Capcom)
Lost Planet Extreme Condition (Capcom)
Winning Eleven Serie (Konami)
Operation Darkness (Success)
Project Sylpheed (Square Enix)
Tomb Raider Legend (Eidos)
X-Men The Official Game (Spike)
Prey (Spike)
Full Auto (Sega)
Sonic the Hedgehog (Sega)
Chikyuu Boueigun X (D3)
Fuzion Frenzy 2 (Hudson)
Culdcept Saga (Bandai Namco)
Trusty Bell: Chopin's Dream (Bandai Namco)
Mobile Suit Gundam: Operation: Troy (Bandai Namco)
The Idol Master (Bandai Namco)
Super Robot Taisen XO (Banpresto)
Tenchu Senran (From Software)
Dead or Alive Xtreme 2 (Tecmo)
Forza Motorsport (Microsoft)
Viva Pinata (Rare)
Riot Act [Crackdown] (Microsoft)
Rockstar Games presents Table Tennis (Microsoft)
Gears of War (Microsoft)

Welke games allemaal speelbaar zullen zijn is niet bekend, maar het grootste gedeelte zal speelbaar zijn op de TGS. Of Microsoft nog geheime titels zal aankondigen is ook niet bekend, maar de verwachting is dat er wel een aantal nieuwe games aangekondigd zullen worden. Zo schijnt Bungie aan een tweetal nieuwe games te werken (anders dan Halo 3) en ook Rare komt waarschijnlijk met een nieuwe game.



RSS-feeds en Podcasts op de Xbox 360

Er is een handig programma verschenen waarmee je RSS/XML-feeds en onder andere podcasts kunt laten zien op je Xbox 360. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is dus dit programma, geen Media Center.

Het zal dan dus ook mogelijk worden om de FOK!games RSS-feed op je Xbox 360 te bekijken. Ook kun je audio streams, zoals dus podcasts, beluisteren via de Xbox 360, terwijl je bijvoorbeeld een game aan het spelen bent. Het programma maakt van de RSS-feeds een plaatje en deze kun je vervolgens kijken via de Pictures-tab in het Xbox dashboard. Oude feeds worden vanzelf gedelete en je kunt zelf instellen hoe vaak de plaatjes vernieuwd worden.

Je kunt het programma van deze website downloaden.

Betalen voor de Opera Browser na juni 2007

De Wii zal de eerste paar maanden de gratis webbrowser Opera bevatten, maar kopers van de Wii na juni 2007 zullen moeten betalen voor de webbrowser. Het gaat om een verklaring van Nintendo in Amerika, of dit ook geldt voor Europa en Japan is niet helemaal duidelijk.

Then they can surf the Internet right from the comfort of their couch. They can do quick research while watching a television program ("What was that actor's name again?"). Or book travel plans and shop during commercials. The service is compatible with Macromedia Flash. Volgens Nintendo is het dus de bedoeling om de browser vooral te gebruiken om snel dingen op te zoeken tijdens het TV kijken. Flash-animaties en filmpjes zullen ook worden afgespeeld in de browser.

Prey downloadbare content zal gratis worden

3D Realms is al een tijdje bezig met nieuwe content voor de game Prey, maar het is nu bekend geworden dat deze content gratis beschikbaar zal komen op de PC en de Xbox 360.

De content zal bestaan uit verschillende nieuwe multiplayer skins en een aantal nieuwe multiplayer maps. Hoeveel maps er beschikbaar zullen komen is nog niet bekend, net als de datum nog niet bekend is. Volgens de ontwikkelaar komt de content uit "when it's done", maar dit zou redelijk snel zijn.

Reuzenonderbroek Bridget Jones geveild

Was jij graag in het bezit gekomen van de reuzenonderbroek die de Amerikaanse actrice Renée Zellweger droeg toen zij de rol van Bridget Jones speelde? Helaas pindakaas, het collectors item is reeds op een veiling verkocht voor 2000 Britse pond (bijna 3000 euro).

Het geld gaat naar een Britse liefdadigheidsinstelling. Overigens heeft de koper voor die 3000 euro niet alleen de grote onderbroek van Bridget Jones, die in de film worstelt met haar overgewicht, te pakken, maar deze is ook nog eens voorzien van een handgeschreven spreuk van de Britse acteur Hugh Grant.

Bridget Jones

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.