FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 april 2006

Saboteur spoor Noord-Holland aangehouden

Icoon Politie De Spoorwegpolitie heeft gisteren een 34-jarige man uit Noord-Holland aangehouden voor het vernielen van schakelkasten en voor het plaatsen van objecten op de rails. Dat is vandaag door de politie bekendgemaakt. De man zorgde tussen 17 en 28 februari van dit jaar met zijn sabotages voor vertragingen en gevaarlijke situaties.

In februari werden tot twee maal toe de kabels van de noodstroomvoorzieningen van een aantal spoorwegovergangen in Noord-Holland doorgeknipt. Daardoor werkten de spoorbomen van alle 22 overgangen in de regio niet meer goed, en moesten de treinen stapvoets rijden.

De aangehouden man heeft inmiddels bekend hier verantwoordelijk voor te zijn. Hij heeft in ieder geval ook een aantal keer voorwerpen op de rails gelegd. De politie verdenkt hem bovendien van diverse vernielingen aan het spoor in 2003.

De Spoorwegpolitie vermoedt overigens dat de man goed wist waar hij mee bezig was. De vernielingen zijn namelijk op een dusdanige manier gepleegd dat de dader een aardige hoeveelheid kennis van het spoor moest hebben.

Saints Row krijgt releasedatum

THQ heeft vandaag een releasedatum bekend gemaakt voor Saints Row. Vanaf 12 september kunnen we gaan genieten van dit spel in GTA-stijl. Heb je de beschikking over Xbox Live, dan kun je het spel nog eerder uitproberen, de demo van het spel zal namelijk al voor de release op marketplace te vinden zijn.

Saints Row biedt je dezelfde vrijheid als een GTA-spel, maar met dit spel kun je ook online. Via Xbox Live kun je eigen bendes oprichten en je buurt verdedigen.


Bevolkingsgroei MMOG's

De populariteit van MMOG'S is tegenwoordig zo groot dat er zelfs bevolkingsstatistieken bijgehouden worden. Op Mmogchart.com wordt tot aan 1997 terug bijgehouden hoeveel spelers een abonnement hebben op een MMOG.

In de eerste grafiek zie je de groei van alle MMOG's die minimaal 120.000 actieve spelers hebben. Met name opvallend is hoe gigantisch groot World of Warcraft is. De tweede grafiek toont MMOG's met 0- 120.000 spelers en de derde die van 100.000 - 700.000 spelers.



Japanse .hack G.U. trailer verschenen

Hoewel .hack G.U. twee jaar geleden al werd aangekondigd is het sindsdien heel stil rond de game gebleven. Na het succes van de eerdere vier delen in de serie die wereldwijd ruim 1.7 miljoen keer verkocht zijn was het tijd voor een nieuw deel met nieuwe karakters en een nieuwe originele verhaallijn.

Over deze nieuwe verhaallijn is nog niets bekend, maar de Japanse trailer licht hierover mogelijk een tipje van de sluier op. Het spel staat gepland voor een release eind dit jaar.

Bekijk de trailer hier.





Phantasy Star komt naar de Xbox 360

Sega heeft aangekondigd dat Phantasy Star Universe ook naar de Xbox 360 zal komen. Het spel is al een tijdje in ontwikkeling voor de PC en de PS2 en deze versies komen eind dit jaar uit, net als de Xbox 360 versie. De vraag is nu vooral of het gewoon een port wordt of dat er extra mogelijkheden worden ingebouwd voor de Xbox 360-versie.

Screen van de PC-versie

Phantasy Star Universe biedt de fans een lang verwachte single-player game. Ze beloven meer dan 40 uur gameplay, een meeslepend verhaal en sterke karakters. De held van het verhaal is Ethan Waber; een 17-jarige soldaat die zijn zusje moet redden. In de online-mode kan de speler zijn eigen karakter samen stellen en hierbij kan er gekozen worden uit verschillende rassen. Het zal mogelijk zijn om samen met zes vrienden op avontuur te gaan in een wereld waarin honderden andere spelers rond lopen.

Bond wint van Hendry in zinderende snookerpartij

In de eerste ronde van het WK snooker heeft Nigel Bond van Stephen Hendry gewonnen. Met een respotted black in het laatste frame won Bond in een zinderende thriller.

Gisteravond werd de laatste sessie besloten met een 6-3 voorsprong in het voordeel van Nigel Bond. Hij vergrootte deze voorsprong zelfs met één frame, maar Stephen Hendry, zevenvoudig wereldkampioen, kwam knap terug door vijf frames op rij te winnen. Uiteindelijk kwam de stand op 9-9 staan en zou een laatste frame de beslissing moeten brengen.

Nigel Bond kreeg de kans om met alleen een pot van de zwarte bal de wedstrijd te winnen, maar bij het potten van deze kleur ging ook de cue-ball in een pocket, waardoor de stand 48-48 werd. Een respotted black ball was het slotstuk van deze partij. Stephen Hendry maakte slordige fouten in deze eindfase, Nigel Bond was als beste in staat de zenuwen onder controle te houden. Met een bekeken pot trok de Engelsman de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe.

Voor Stephen Hendry zit het toernooi er op. Tijdens de persconferentie maakte hij een aangeslagen indruk, waarbij hij weinig zinnen over zijn lippen kon krijgen. Nigel Bond sprak over 'payback time' en nam met deze schitterende winst wraak op de WK-finale van 1995, waarbij hij toendertijd het onderspit delfde tegen Hendry. Morgen zullen de laatste eerste ronde-wedstrijden op het WK snooker in Sheffield afgewerkt worden.

Recordschuld Real Madrid

Voorafgaande aan het duel van Real Madrid tegen Getafe deed Angel Torres, voorzitter van Getafe, een opmerkelijke uitspraak. Volgens de bronnen van Torres bedraagt de schuld van ‘de Koninklijke’ zo’n 530 miljoen euro. De Madrilenen zelf houden het op 125 miljoen euro.

Als Torres gelijk heeft, betekent het dat de schuld van Real Madrid in de ruim vijf seizoenen onder leiding van de inmiddels opgestapte voorzitter Florentino Pérez alleen maar is gegroeid. Dit ondanks de verkoop van het trainingscomplex van de club die vierhonderd miljoen euro opbracht.

Real deed de beschuldigingen van de Getafe voorzitter af als ‘woorden van een gefrustreerd mens’. Hij zou boos zijn op Real omdat die club vorige zomer geen spelers aan Getafe wilde verhuren. Ook zou de ambitie van Torres om ooit zelf voorzitter van Real te worden meespelen.

Portable Island aangekondigd

Altijd al je eigen eiland willen hebben, maar nog net niet genoeg geld om er een te kunnen kopen? Dan is er nu goed nieuws voor je want Bandai komt met Portable Island, een game die eigenlijk geen game is.

Portable Island neemt je mee naar het onbewoonde eiland bekend uit de kinderen voor kinderen liedjes waar alle dagen fijn zijn en iedereen zou willen zijn. Op dit eiland kun je doen wat je zelf wilt en een leefgebied maken voor je aangespoelde drenkelingen. Uiteraard moet je voor voedsel gaan zorgen en dus breng je een groot deel van de dag door op zoek naar kokosnoten en het vangen van vissen, maar je kunt ook de inheemse dieren onderzoeken en een hut gaan bouwen. Met aangespoelde spullen kun je wat muziek maken, maar gewoon luierend naar je eigen MP3's luisteren kan ook.

Hieronder kun je een aantal screens van het spel bekijken.







Voorzitter NEC opgenomen in ziekenhuis

Hans van Delft, de voorzitter van NEC, heeft dinsdagavond een hartaanval gehad. De preses van NEC zakte tijdens een vergadering van het bestuur van de Nijmeegse club in elkaar, meldden melden diverse fansites van de club.

Van Delft is ter plaatse gereanimeerd en vervolgens met spoed overgebracht naar het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Daar is hij direct geopereerd. Het is nog niet duidelijk hoe van Delft er aan toe is, maar volgens berichten is de situatie stabiel. Van Delft kondigde onlangs zijn vertrek als voorzitter van NEC aan. Vincent Paes is zijn opvolger

ProTour: Stand na Waalse Pijl

De Waalse Pijl heeft weer een aantal veranderingen teweeg gebracht in het Pro Tour-klassement. De Spanjaarden Samuel Sanchez en Alejandro Valverde schuiven op naar respectievelijk de derde en vierde plek.

Nog steeds blijft Tom Boonen leider in het klassement, maar hij begint de hete adem te voelen van renners als Frank Schleck, Alejandro Valverde en Samuel Sanchez. Het trio is na de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl met flinke sprongen de top 5 binnengestormd. De best geklasseerde Nederlander is nu Karsten Kroon, die op de tiende plaats staat met 60 vergaarde punten.

In het ploegenklassement leidt Team CSC nog steeds soeverein. Daarachter zijn de verschillen klein en heeft Rabobank weten op te schuiven naar de derde plaats. In het landenklassement hebben Italië en Spanje van positie verwisseld. Spanje leidt dat klassement nu met 347 punten.

Stand individueel:

#CoureurPunten
1.Tom Boonen (Bel)129
2.Alessandro Ballan (Ita)105
3.Samuel Sanchez (Spa)89
4.Alejandro Valverde (Spa)86
5.Frank Schleck (Lux)85
6.Fabian Cancellara (Zwi)84
7.Alessandro Petacchi (Ita)72
8.Antonio Colom (Spa)71
9.Filippo Pozzato (Ita)70
10.George Hincapie (VS)60

Stand teams:

#CoureurPunten
1.Team CSC132
2.Team T-Mobile117
3.Rabobank115
4.Gerolsteiner113
5.Quickstep-Innergetic109

Stand landen:

#CoureurPunten
1.Spanje347
2.Italië312
3.België213
4.Nederland178
5.Zwitserland142

Kalender:

DatumWedstrijdWinnaar
6 - 12 maartParijs - NiceFloyd Landis (VS)
8 - 14 maartTirreno - AdriaticoThomas Dekker (Ned)
18 maartMilaan - San RemoFilippo Pozzato (Ita)
2 aprilRonde van VlaanderenTom Boonen (Bel)
3 - 8 aprilRonde van BaskenlandJosé Gomez Marchante (Spa)
5 aprilGent - WevelgemThor Hushovd (Noo)
9 aprilParijs - RoubaixFabian Cancellara (Zwi)
16 aprilAmstel Gold RaceFrank Schleck (Lux)
19 aprilWaalse PijlAlejandro Valverde (Spa)
23 aprilLuik - Bastenaken - Luik
25 - 30 aprilRonde van Romandië
6 - 28 meiGiro d'Italia
15 - 21 meiRonde van Catalonië
4 - 11 juniDauphiné Libéré
10 - 18 juniRonde van Zwitserland
18 juniPloegentijdrit Eindhoven
1 - 23 juliTour de France
30 juliHEW Cyclassics Hamburg
1 - 9 augustusRonde van Duitsland
12 augustusClasica San Sebastian
16 - 23 augustusEneco Tour
26 aug. - 17 sep.Vuelta a España
27 augustusGP Ouest France - Plouay
4 - 10 septemberRonde van Polen
1 oktoberGP Zürich
8 oktoberParijs - Tours
14 oktoberRonde van Lombardije

Voetbal: Uitslag Arsenal - Villarreal

Icoon Champions LeagueArsenal heeft goede papieren om de finale van de Champions League te bereiken. De Londense equipe rekende op Highbury af met Villarreal: 1-0. Verdediger Kolo Touré maakte vier minuten voor rust de enige treffer. De Spaanse stuntploeg creëerde nauwelijks mogelijkheden.

Arsenal-manager Arsene Wenger moest het andermaal doen zonder zijn defensieve bakens Sol Campbell en Ashley Cole. Ook José Antonio Reyes ontbrak op het appèl, wegens een schorsing. Daarentegen vierden Fredrik Ljungberg en Cesc Fabregas hun rentree. In de startende elf was geen plaatsje weggelegd voor onze landgenoten Dennis Bergkamp en Robin van Persie. Villarreal trad aan zonder drie basisspelers: doelman Sebastián Viera (geschorst) en de geblesseerde verdedigers Gonzalo Rodriguez en Juan Manuel Peña.

Het laatste Champions League duel op Highbury werd aan het begin enigszins verstoord door een eekhoorn. Het knaagdier zag Arsenal een gezwinde start maken. Al na vier minuten kreeg Kolo Touré een schietkans uit een vrije trap van Thierry Henry. De Fransman zette even later Highbury in vuur en vlam door de score te openen op aangeven van Robert Pires, maar de arbitrale leiding constateerde (ten onrechte) buitenspel. Villarreal overleefde de eerste Arsenal-storm, zonder zelf gevaar te veroorzaken.

De huidige nummer acht van de Primera Division gokte op ingevingen van inspirator Juan Roman Riquelme. Het was echter Cesc Fabregas die een importante rol voor zich opeiste. De jeugdige Spanjaard was zowat betrokken bij elke aanval van de thuisploeg. Naarmate de eerste helft vorderde, werd de offensieve dreiging van The Gunners minder latent. Villarreal kwam zo nu en dan buurten bij Jens Lehmann, en Diego Forlan en José Mari bezorgden de defensie van de Engelsen meer en meer problemen.

Bij het scheiden van de markt voor rust viel, enigszins uit de lucht, de 1-0. Een korte corner belandde bij Henry, die een van zijn fameuze acties langs de linkerkant uitvoerde. Henry wist Hleb te bereiken, die weer oog had voor Touré. De verdediger troefde Sorin af en bracht Highbury in vervoering. Villarreal wilde nog in de eerste helft de schade herstellen en dankzij een vrije trap van Riquelme lukte dat bijna. Vlak hierna werd José Mari wellicht een strafschop ontnomen na een charge van Gilberto Silva.

De eerste fase van het tweede bedrijf speelde zich vooral af op het middenveld. Arsenal liet behendig de bal rondgaan en via korte combinaties (met als protagonisten Henry, Fabregas en Hleb) werd El Submarino Amarillo naar achteren gedrukt. Arzo voorkwam de 2-0 door een poging van Henry van de lijn te keren na een aanval over vele schijven en doelman Barbosa had verrassend veel moeite met een afstandschot van de Fransman. Echt doordrukken kon Arsenal niet. Het duel verzandde, ook omdat Villarreal in offensief opzicht teleurstelde.

Tien minuten voor tijd maakten Bergkamp en Van Persie hun opwachting. Op dat moment leek Arsenal de 1-0 te koesteren, daarbij leunend op de verdediging die eind september voor het laatst in Europees verband een treffer incasseerde. Villarreal stichtte geen gevaar en een slotoffensief achtten de Spanjaarden te risicovol met het oog op de uitgangspositie. Diep in de blessuretijd maakte Bergkamp nog bijna de 2-0. Over zes dagen is de return in El Madrigal. Daarvoor speelt Arsenal eerst nog de Londense derby tegen Tottenham Hotspur, terwijl Villarreal de degens kruist met Real Sociedad.


------

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Uitslag Arsenal - Villarreal

Arsenal heeft goede papieren om de finale van de Champions League te bereiken. De Londense equipe rekende op Highbury af met Villarreal: 1-0. Verdediger Kolo Touré maakte vier minuten voor rust de enige treffer. De Spaanse stuntploeg creëerde nauwelijks mogelijkheden.

Arsenal-manager Arsene Wenger moest het andermaal doen zonder zijn defensieve bakens Sol Campbell en Ashley Cole. Ook José Antonio Reyes ontbrak op het appèl, wegens een schorsing. Daarentegen vierden Fredrik Ljungberg en Cesc Fabregas hun rentree. In de startende elf was geen plaatsje weggelegd voor onze landgenoten Dennis Bergkamp en Robin van Persie. Villarreal trad aan zonder drie basisspelers: doelman Sebastián Viera (geschorst) en de geblesseerde verdedigers Gonzalo Rodriguez en Juan Manuel Peña.

Het laatste Champions League duel op Highbury werd aan het begin enigszins verstoord door een eekhoorn. Het knaagdier zag Arsenal een gezwinde start maken. Al na vier minuten kreeg Kolo Touré een schietkans uit een vrije trap van Thierry Henry. De Fransman zette even later Highbury in vuur en vlam door de score te openen op aangeven van Robert Pires, maar de arbitrale leiding constateerde (ten onrechte) buitenspel. Villarreal overleefde de eerste Arsenal-storm, zonder zelf gevaar te veroorzaken.

De huidige nummer acht van de Primera Division gokte op ingevingen van inspirator Juan Roman Riquelme. Het was echter Cesc Fabregas die een importante rol voor zich opeiste. De jeugdige Spanjaard was zowat betrokken bij elke aanval van de thuisploeg. Naarmate de eerste helft vorderde, werd de offensieve dreiging van The Gunners minder latent. Villarreal kwam zo nu en dan buurten bij Jens Lehmann, en Diego Forlan en José Mari bezorgden de defensie van de Engelsen meer en meer problemen.

Bij het scheiden van de markt voor rust viel, enigszins uit de lucht, de 1-0. Een korte corner belandde bij Henry, die een van zijn fameuze acties langs de linkerkant uitvoerde. Henry wist Hleb te bereiken, die weer oog had voor Touré. De verdediger troefde Sorin af en bracht Highbury in vervoering. Villarreal wilde nog in de eerste helft de schade herstellen en dankzij een vrije trap van Riquelme lukte dat bijna. Vlak hierna werd José Mari wellicht een strafschop ontnomen na een charge van Gilberto Silva.

De eerste fase van het tweede bedrijf speelde zich vooral af op het middenveld. Arsenal liet behendig de bal rondgaan en via korte combinaties (met als protagonisten Henry, Fabregas en Hleb) werd El Submarino Amarillo naar achteren gedrukt. Arzo voorkwam de 2-0 door een poging van Henry van de lijn te keren na een aanval over vele schijven en doelman Barbosa had verrassend veel moeite met een afstandschot van de Fransman. Echt doordrukken kon Arsenal niet. Het duel verzandde, ook omdat Villarreal in offensief opzicht teleurstelde.

Tien minuten voor tijd maakten Bergkamp en Van Persie hun opwachting. Op dat moment leek Arsenal de 1-0 te koesteren, daarbij leunend op de verdediging die eind september voor het laatst in Europees verband een treffer incasseerde. Villarreal stichtte geen gevaar en een slotoffensief achtten de Spanjaarden te risicovol met het oog op de uitgangspositie. Diep in de blessuretijd maakte Bergkamp nog bijna de 2-0. Over zes dagen is de return in El Madrigal. Daarvoor speelt Arsenal eerst nog de Londense derby tegen Tottenham Hotspur, terwijl Villarreal de degens kruist met Real Sociedad.

Arsenal – Villarreal 1-0
41. Touré 1-0

Scheidsrechter: Plautz (Oos)
Toeschouwers: 35.000
Geel: Arzo, Riquelme, Tacchinardi*, Alvarez (Villarreal)

* = mist return

Opstellingen

Arsenal: Lehmann, Eboué, Touré, Senderos, Flamini, Hleb ( 80. Bergkamp), Ljungberg ( 80. Van Persie), Gilberto, Fabregas, Pires, Henry.

Villarreal: Barbosa, Javi Venta, Alvarez, Arzo, Arruabarrena, Senna, Tacchinardi, Sorin ( 72. Josico), Riquelme, Forlan ( 90+4. Calleja), José Mari ( 55. Franco).

'Toch apart schnabbelbeleid Groenhuijsen'

Icoon MediaHoewel er tot dusver altijd ontkend werd dat er een afwijkend schnabbelbeleid voor Charles Groenhuijsen gold bij de NOS, heeft een medewerker een boekje opengedaan bij de rechter en verklaard dat er in Groenhuijsens specifieke geval wel degelijk anders gehandeld werd met schnabbelaanbiedingen in vergelijking met de overige presentatoren.

Deze al maanden woedende felle discussie tussen de NOS en Groenhuijsen over het schnabbelbeleid heeft het ontslag van laatstgenoemde veroorzaakt. De rechter oordeelde dat de NOS fout zat en heeft daarom een schadevergoeding van vijf ton opgelegd. Groenhuijsen wil te weten komen hoeveel geld hij is misgelopen doordat hij geen bijverdiensten mocht doen.

Normaliter worden schnabbelaanbiedingen bij de NOS direct aan de betrokken presentator overhandigd. Als deze geïnteresseerd is, stuurt hij een verzoek naar de hoofdredactie. In Groenhuijsens geval werden de aanbiedingen echter rechtstreeks naar de hoofdredactie gestuurd.

De voormalig correspondent denkt erover nog een andere juridische procedure te starten waarmee hij ook een schadevergoeding hoopt binnen te halen. Daarbij wil hij wel kwijt dat een deel van dat geld aan een goed doel geschonken wordt.


Charles Groenhuijsen

Blote bips Merkel verhit Duitse gemoederen

De blote bips van Angela MerkelFoto's van een vakantievierende Bundeskanzler Angela Merkel in de Britse tabloid The Sun hebben voor beroering gezorgd in de Duitse media. "Engelsen drijven de spot met onze kanselier", zo kopt Bild, de Duitse tegenhanger van The Sun. Op een van foto's is een blote bips van Merkel (foto) te zien, gekiekt terwijl de politica haar badpak uittrekt.

De foto's zijn genomen op het Italiaanse eiland Ischia, waar Frau Merkel (51) onlangs vakantie hield. De Duitse regering zou zich inmiddels beklaagd hebben over het 'smakeloos voyeurisme'. Een woordvoerder stelde echter geen juridische stappen van zins te zijn. Volgens de Britse omroep BBC lijken Britse boulevardbladen zich op te maken voor een serie anti-Duitse verhalen in de aanloop naar de wereldkampioenschappen voetbal deze zomer in de Bondsrepubliek. Waar komt die haat van de Britten tegen de Duitsers toch vandaan, 'snikt' Bild in reactie hierop.

Angela Merkel
Meer Angela in badpak in een Italiaans tijdschrift

Uitslagen play-offs 19/04/2006

Vanavond stonden de eerste play-offs om een eventueel ticket voor de Intertoto Cup op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.


=====================================

Heracles Almelo - NEC 0-2
66. Van der Doelen 0-1
82. Boutahar 0-2

Scheidsrechter: Van Sichem
Toeschouwers: 8000

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, De Vries ( 46. Höcher) , Reekers, Smit, Klavan, Quansah, Tanghe, Maas, Tamerus, Sluijter ( 86. Jansen), Hirayama ( 71. Nurmela).
.
NEC: Van Emmerik, Nalbantoglu, Wielaert, Wisgerhof, Leiwakabessy, Barreto, Van der Doelen, Boutahar, Tininho ( 90. Bakker), Denneboom ( 86. Takak), Worm.

=======================================

RKC Waalwijk - Vitesse 4-4
27. Junker 0-1
39. Junker 0-2
42. Junker 0-3
45. Hersi 0-4
46. Zuiverloon 1-4
62. D. van Dijk 2-4
70. Mulder 3-4
83. D. van Dijk (pen) 4-4

Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 5.000
Geel: Bakens (RKC Waalwijk)
Rood: Dingsdag (81) (Vitesse)

Opstellingen

RKC Waalwijk: R. van Dijk, Mulder, Bakens, Keller ( 46. Donk) Rustenberg ( 46. Van Haaren), Van Diemen, Mathijssen, D. van Dijk, Zuiverloon, Van der Haar, Peters ( 46. Barto).

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Swerts, Dingsdag, Van der Schaaf, Knopper ( 59. Kaya), T. Janssen, Hersi, Junker ( 60. Benson), Fränkel ( 83. Van den Berg).


Returns, zondag 23 april

Tweede Ronde:
25/26 april en 2/3 mei


Wanneer Heracles Almelo erin slaagt NEC uit te schakelen, dan speelt Heracles Almelo eerst een thuiswedstrijd in de tweede ronde

Winnaar van de tweede ronde speelt tegen de verliezer van de tweede ronde van 6 t/m 9 om een ticket in de Intertoto Cup

Primitieve slang evolueerde waarschijnlijk ter land

Icoon WetenschapDe vondst van een fossiel van de meest primitieve slang voedt het vermoeden dat slangen zich op het land hebben geëvolueerd. Met deze ontdekking neigt de discussie over de evolutie van slangen naar de theorie dat slangen zich op het land en niet in het water hebben ontwikkeld.

Over het algemeen wordt er van uitgegaan dat slangen zijn ontstaan uit hagedissen die hun poten kwijtraakten. Of dit in zee of ter land plaatsvond, is al langere tijd een discussiepunt geweest voor onderzoekers. Met de ontdekking van het miljoenen jaren oude fossiel van de zeer primitieve slang lijkt het er echter op dat aanhangers van de land-theorie de discussie gaan winnen. Het hooguit negentig centimeter lange dier is de eerst bekende slang met een zogenaamd heiligbeen, het driehoekig deel van de wervelkolom die het bekken ondersteunt. Dit been is in de evolutie van hagedis naar slang verloren gegaan en daarom nemen onderzoekers aan dat het fossiel van de meest primitieve slang afkomstig is.

De veronderstelling dat het dier op het land vertoefde, wordt ondersteund door de anatomische bouw, gemaakt voor het leven in kuilen. Ook het gesteente waarin het fossiel lag opgeslagen was afkomstig van een landmilieu. De slang met twee pootjes zou zo'n negentig miljoen jaar geleden in het Argentijnse Patagonië hebben geleefd. Volgens Husam Zaher van de universiteit in Sao Paulo in Brazilië, bewoog het dier zich al als een slang en werden de twee achterpoten nauwelijks gebruikt. De slang is Najash Rionegrina genoemd, een naam samengesteld uit het Hebreeuwse woord voor 'slang' en de provincie Rio Negro in Argentinië, waar de ontdekking heeft plaatsgevonden.

Het Fossiel
Het fossiel van de primitieve tweepotige slang

Oranje wordt officieel welkom geheten op WK

Op dinsdag 25 april zal in Den Haag de WK-countdown 2006 met als thema ‘Duitsland kleurt Oranje’ plaatsvinden. Ter gelegenheid van deze festiviteiten zal een Nederlands-Duits overleg plaatsvinden.

De KNVB en de bondscoaches van het Nederlands elftal zullen tijdens deze dag officieel welkom worden geheten op het WK 2006 door vertegenwoordigers van het FIFA WK-organisatiecomité. De drie speelsteden waar Oranje zijn eerste WK-wedstrijden zal afwerken, zijn ook vertegenwoordigd om de equipe van Marco van Basten en John van het Schip te verwelkomen. Het zal hierbij gaan om vertegenwoordigers van de steden Leipzig, Stuttgart en Frankfurt.

Videobeelden MP3-moordenaars vrijgegeven

Icoon MisdaadDe rechtbank in Brussel heeft vandaag videobeelden vrijgegeven waarop de daders zijn te zien van de roofmoord op een 17-jarige jongen, die vorige week woensdag in het Centraal Station van Brussel neergestoken werd omdat hij weigerde zijn MP3-speler af te staan aan de twee jongens.

De beelden, die vastgelegd zijn door een van de bewakingscamera's, laten niet het voorval zelf zien, maar de daders zelf zijn wél duidelijk in beeld. Justitie wilde de beelden niet eerder vrijgeven, omdat men bang was voor een heksenjacht op allochtone jongeren.

De jongen is vandaag in familiekring begraven. Zondag is er in Brussel een stille tocht gepland.

Daders
De daders


Met dank aan pberends voor de submit.

Dikke dronken Pool makkelijk gepakt in België

Icoon Domme criminelenIn het Belgische Antwerpen heeft de politie wel erg makkelijker een Pool aan kunnen houden die een huis wilde binnendringen. De stomdronken Pool wilde, samen met twee vrienden van hem, via het keldergat het huis binnenkomen. Zijn vrienden lukten het wel maar hij bleef steken.

Een toevallige voorbijganger had de Pool om 01.00 uur 's nachts opgemerkt en belde de hulpdiensten, die hem uit zijn benarde positie kon bevrijden. In de kelder ontdekte de politie zijn twee kameraden. Waarschijnlijk wilden de dronken Polen er hun roes uitslapen. Omdat ze geen geldige verblijfsdocumenten konden laten zien, moesten ze de grond verlaten.

VVD: 'Picknicken in musea voor allochtonen'

Annette NijsIn de musea moeten picknickruimtes komen, zodat allochtonen gestimuleerd worden een bezoek te brengen. Dat plan uitte VVD-Kamerlid Annette Nijs (foto) vandaag in een debat met D66-staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur). Volgens Nijs picknicken allochtone families graag en zou een dergelijke maatregel meer allochtonen naar een museum kunnen lokken.

De Tweede Kamer debatteerde over manieren om jongeren en allochtonen naar het museum te trekken. Een meerderheid van VVD, PvdA en SP vindt dat de rijksmusea in Nederland gratis toegang moeten bieden. Wie het formulier voor belastingaangifte ontvangt moet tegelijk een cultureel paspoort krijgen, waarmee het hele gezin het museum in mag. Van der Laan ziet daar weinig in. "Als je zeven euro over hebt voor een bioscoopkaartje en twintig euro voor een voetbalwedstrijd, moet je ook geld over hebben voor museumbezoek", zo stelde de bewindsvrouw. Daarbij is het volgens haar een raar signaal om toeristen wel te laten betalen voor een kaartje en Nederlanders niet.

3 doden bij overvaring plezierjacht Nijmegen

Icoon VervoerIn het Maas-Waalkanaal in Nijmegen is vanavond een plezierjacht overvaren door een binnenvaartschip. Woordvoerder Zuiderhoek van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) maakte vanavond bekend dat er daarbij zeker drie mensen om het leven zijn gekomen.

Met behulp van duikers van de brandweer wordt er op dit moment gezocht naar eventuele meerdere slachtoffers. Van het jacht was niets meer over. Aan boord van het binnenvaartschip spreekt de waterpolitie nu met de bemanning om de toedracht van het ongeval boven water te krijgen. Wel is duidelijk dat er geen alcohol in het spel is.

Twente dreigt spelers kwijt te raken

Twente spelers Peter Niemeyer en Kennedy Bakircioglu staan in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs. De Duitse middenvelder van FC Twente weg werd onlangs al bekeken door het in de Engelse eerste divisie spelende Nottingham Forest, maar nu hebben ook de Duitse ploegen Hamburger SV en Bayer Leverkusen interesse getoond in de 22-jarige Niemeyer. Het contract van de Duitser bij de Tukkers loopt nog tot juli 2007.

Bakircioglu is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Tukkers, maar kweekte daarmee de interesse van onder andere Fenerbahce, FC Köln en Southampton. De Zweed hoopt ooit nog eens te mogen spelen voor Fenerbahce, maar of het tot een overgang komt, is nog onduidelijk

Vrijdag staking bij autobedrijf NedCar

Icoon StakingDe vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Metaal en Elektro hebben vandaag aangekondigd dat de werknemers van NedCar vrijdag zullen gaan staken. De directie van de autofabrikant hebben een ultimatum gekregen die donderdag om 18.00 uur afloopt. Tijdens een ledenbijeenkomst woensdagmiddag waren volgens het CNV ongeveer 1500 mensen aanwezig, van wie een meerderheid wil staken.

De eigenaar van het Limburgse autobedrijf NedCar, Mitsubishi, is van plan één van de twee productieploegen te schrappen. Dit houdt in dat er duizend banen verloren zouden gaan. Afgelopen maandag is er een gesprek geweest tussen minister-president Balkenende en Mitsubishi-topman Osamu Masuko, maar dat liep op niets uit.

Mocht de staking van vrijdag geen verandering opleveren in de houding van de directie, dan gaan de medewerkers volgende week ook twee dagen staken. "Als de directie niets van zich laat horen, gaan we de week daarop drie dagen staken en zo komt er steeds een dag bij", aldus CNV-woordvoerder Arthur Bot.

Met dank aan woessie voor de submit.

Sneijder, Trabelsi, Grygera niet tegen Feyenoord

Ajax moet het in de topper in de play-offs tegen Feyenoord donderdag doen zonder Trabelsi, Sneijder en Grygera. Waarschijnlijk zal van het drietal geblesseerden alleen Trabelsi de return in De Kuip kunnen halen. Pienaar en Mitea zijn beiden nog niet klaar voor een hele wedstrijd.

Trainer Danny Blind is niet blij dat het drietal niet kan spelen. "Grygera, Sneijder en Trabelsi zijn eigenlijk drie basisspelers die je mist", aldus Blind woensdag. "Ook de return komt voor hen te vroeg. Zeker voor Sneijder, die een terugslag heeft gehad in het gebied van zijn blessure. Het is niet helemaal identiek, maar het heeft hem wel teruggeworpen. We hebben een reëel doel moeten stellen voor zijn terugkeer, je kan dat niet per dag gaan bepalen. Nu gaat Wesley proberen de tweede ronde van de play-offs te halen, of de bekerfinale".

Daarintegen hebben de Rotterdammers minder kopzorgen en mist alleen Pieter Collen voor het duel in de ArenA. De rechtsback heeft nog te veel last van een hamstringblessure.

Moerenhout in ziekenhuis na val

Wielrenner Koos Moerenhout is in een Belgisch ziekenhuis opgenomen na een val aan het begin van de Waalse Pijl.

De renner uit Achthuizen kwam al voor de officiële start hard ten val. Moerenhout was enkele minuten bewusteloos, maar liep geen ernstige verwondingen op. De renner van Phonak werd in het ziekenhuis van Charleroi onderzocht. De artsen maakten een scan van zijn hoofd, en op de beelden waren geen breuken of kneuzingen te zien. Toch wilden de artsen hem een nacht ter observatie houden.

Moerenhout mag naar alle waarschijnlijkheid donderdagochtend het ziekenhuis weer verlaten. Het is twijfelachtig of hij zondag aan de start van Luik-Bastenaken-Luik kan verschijnen.

Bejaarde met scootmobiel rijdt peuter van de sokken

Icoon ShockingEen hoogbejaarde dame op een scootmobiel heeft enkele dagen geleden een peuter van de sokken gereden. De 87-jarige vrouw reed op een auto- en fietsvrij gedeelte van het centrum van Zaandam, toen ze tegen de 2-jarige Swen aanreed en het jochie een meter of tien met de scootmobiel meesleurde. De peuter hield een gebroken rib en schaafwonden aan het ongeval over.

De moeder van Swen verhaalt hoe ze plotseling de scootmobiel met hoge snelheid zag naderen. "Ik kreeg de schrik van mijn leven. Dat ding minderde ook geen vaart. Ik denk dat het wagentje ruim twintig kilometer per uur ging", verklaart de vrouw. Volgens haar zijn de verwondingen niet het enige wat haar zoontje aan het voorval heeft overgehouden. "De psychische schade is een stuk groter. Hij is nu erg bang voor alles wat rijdt."

StemRita.nl

Lovely Rita, of ook bekend als kuthoer heeft sinds vandaag een heuse website inclusief (uiteraard) een weblog. Waarschijnlijk zal deze site uit het ingenieuze brein van Kay van der Linden zijn ontsproten, aangezien hij vond dat de opgepimpte verlepte bloem dit echt nodig had in haar strijd voor het lijsttrekkersschap.

Helaas kan je niet reageren op Rita's juweeltjes, maar geef toe, alleen die random header zal voor sommige al veel goed maken. De echte fans kunnen nog een widget downloaden die hen helemaal van Rita's kruistocht voor het lijsttrekkerschap op de hoogte zal houden.

Petacchi wint eerste etappe Oddset Rundfahrt

De eerste etappe van de Oddset Rundfahrt is een prooi geworden voor sprintkanon Alessandro Petacchi. In de vlakke eerste etappe naar Nienburg bleef hij Danilo Hondo en Graeme Brown.

Deze meerdaagse koers in Niedersaksen kent een startveld met diverse sprinters. Eén daarvan, Danilo Hondo, maakt zijn rentree na een voortijdige opheffing van zijn schorsing. De Duitser vond zijn heil bij de Duitse continental-ploeg Team Lamonta en eindigde knap op de tweede plaats achter Alejet. Voor de Rabobank sprintte Graeme Brown naar een derde stek. Morgen kan Petacchi zijn leidende positie in het algemeen klassement verdedigen in een etappe over eveneens vlak terrein.


Alessandro Petacchi mag zijn handen omhoog steken

Fed Cup : Nederland te sterk voor Luxemburg

Het Nederlands Fed Cupteam heeft de laatste wedstrijd in de Europees/Afrikaanse zone weten te winnen van Luxemburg. Elise Tamaela speelde stukken beter dan dinsdag en was met 7-5 en 6-3 te sterk voor Claudine Schaul. Michaella Krajicek maakte vervolgens bijna gehakt van Anne Kremer met tweemaal 6-1.

Ook het dubbelspel werd winnend afgesloten. Marrit Boonstra en Brenda Schultz-McCarthy versloegen in twee sets Mandy Minella en Lynn Philippe, het werd 7-5, 7-6 (4).

Zoals verwacht, werd Slowakije poulewinnaar door een 3-0 zege op Finland. Nederland is als nummer twee van de poule klaar en krijgt volgend jaar pas weer een kans door te stoten naar de Wereldgroep II.

Federer en Nadal verder

Roger Federer en Rafael Nadal hebben met gemak de derde ronde in Monte Carlo bereikt. Guillermo Coria kwam in zijn partij tegen Paul-Henri Mathieu terug van een grote achterstand.

Federer liet geen spaan heel van Alberto Martin. De Spanjaard werd met 6-0 6-1 van de baan gemept. De nummer één van de wereld was na 46 minuten al klaar. In de derde ronde zal hij het moeten opnemen tegen de verrassende qualifier Benjamin Balleret.

De andere favoriet op de toernooizege, Rafael Nadal, kende ook weinig problemen tegen Jean-René Lisnard. De thuisspelende Fransman begon goed aan de wedstrijd, maar een break aan het einde van de eerste set betekende voor hem het einde. Nadal hoefde daarna nog maar een game af te staan en won uiteindelijk met 6-4 6-1.

De Argentijnen Guillermo Coria en David Nalbandian hadden het een stuk moeilijker. Coria kwam zelfs achter met 6-1 5-1 tegen Paul-Henri Mathieu. Hij bleef echter vechten voor ieder punt en een betere conditie gaf de doorslag en bepaalde de eindstand op 1-6 7-6 6-4. Nalbandian moest vanochtend vroeg aantreden tegen Andreas Seppi. Ondanks een slechte partij versloeg hij de Italiaan met 7-5 7-5. In de volgende wedstrijd ontmoet hij Tommy Robredo.

Uitslagen Monte Carlo – Tweede Ronde
J. Ferrero (Spa/11) – J. Chela (Arg) 6-1 6-2
T. Robredo (Spa/15) – O.Rochus (Bel) 7-5 6-4
D. Ferrer (Spa/8) – D. Hrbaty (Slw) 6-4 3-6 6-4
R. Federer (Zwi/1) – A. Martin (Spa) 6-0 6-1
R. Nadal (Spa/2) – J. Lisnard (Fra) 6-4 6-1
I. Ljubicic (Kro/4) – F. Serra (Fra) 4-6 6-3 7-5
D. Nalbandian (Arg/3) – A. Seppi (Ita) 7-5 7-5
G. Coria (Arg/6) – P. Mathieu (Fra) 1-6 7-6 6-4
N. Kiefer (Dui/9) – M. Llodra (Fra) 7-6 6-4
A. Di Mauro (Ita) – R. Stepanek (Tsj/10) 6-2 2-6 7-6
B. Balleret (Fra) – S. Grosjean (Fra/13) 4-6 7-5 3-2 (opgave Grosjean)
G. Simon (Fra) – T.Berdych (Tsj/16) 7-6 6-7 6-4
G. Gaudio (Arg/7) – J. Acasuso (Arg) 6-3 3-6 6-4
K. Vliegen (Bel) – J. Hernych (Tsj) 7-5 6-1
R. Söderling (Zwe) – P. Starace (Ita) 6-4 6-4
F. Gonzalez (Chi/12) - F. Lopez (Spa) 6-7 6-2 7-5

Punten Ronde zes

Woensdagavond, de Waalse Pijl is afgelopen, dus het is weer tijd voor de punten. Ditmaal de zesde ronde alweer van de FOK!wielermanager.

Weekwinnaar deze week was icebliss met 300 punten. Wazaa pakte met 264 punten de tweede plaats. Een gedeelde derde plaats, met 264 punten, was er voor vier mensen, namelijk Baraja, hetsjhokleek, I-loontje en _Michael_Jackson_.

_Michael_Jackson_ heeft de leiding in het algemeen klassement genomen met 1135 punten, twee meer dan de nummer twee, Wazaa. bartoloo staat met 1127 punten derde. Het is dus een spannende strijd.

In de subleagues was Scribbly wederom de beste, voor Boontje komt om zijn loontje die 240 punten behaalden.

In het algemeen klassement bij de subleagues heeft Scribbly met 1134 punten flink de leiding in handen. Klassiekers staan met 961 punten tweede en Boontje komt om zijn loontje staat op 946 punten.

Voor de volgende ronde. Luik-Bastenaken-Luik, kan je nog wisselen tot 23 april 00:01 uur

Feyenoord treft Ajax ook in het hotel

Voor de eerste onderlinge ontmoeting in de play-off hebben Feyenoord en Ajax ter voorbereiding beiden hun intrek genomen in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Morgenavond staan de Rotterdammers in De ArenA tegenover de Amsterdammers. ''Toevallig, maar wij staan wel mooi met 1-0 voor, want wij hadden wat de kamers betreft de eerste keus. We kunnen nu in ieder geval lekker bij elkaar op bezoek gaan'', reageerde Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt in De Telegraaf op de grappige situatie.

Roda JC haalt Moutawakil

Roda JC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Aziz Moutawakil. De Belgische aanvaller komt transfervrij over van Fortuna Sittard.

Moutawakil mocht transfervrij vertrekken bij Fortuna, waar hij twee jaar onder contract stond. Coach Huub Stevens ziet de aankoop niet als een directe versterking. ”We halen Aziz voor de breedte. Hij zal moeten aantonen wat hij waard is op dit niveau. Mochten wij hem nog te onervaren vinden, dan zal hij ook volgend seizoen voor Fortuna Sittard uitkomen, maar dan op huurbasis.”

Moutawakil kwam de afgelopen twee jaar 59 keer in actie voor de Sittardse club. In die duels wist hij slechts acht doelpunten te maken.

Pablo Aimar ontslagen uit ziekenhuis

Valenciaspeler en Argentijns international Pablo Aimar is ontslagen uit het ziekenhuis. Aimar is nog niet helemaal hersteld, maar hoeft niet meer onder medisch toezicht te blijven.

De Argentijn ging afgelopen donderdag naar het ziekenhuis met koorts, nek- en rugklachten. Vervolgens werd hij opgenomen wegens besmetting met het meningitisvirus. Dit virus kan hersenvliesontsteking veroorzaken.
Aimar zelf kan niet wachten tot hij helemaal hersteld is. 'Ik kijk er naar uit om weer te gaan spelen en mijn ploeg te helpen in de resterende wedstrijden'. Er is nog geen datum geprikt voor zijn rentree, maar zelf verwacht Aimar geen problemen voor de aanloop naar het WK.

Hi-quality screens Crysis

Vandaag zijn er nieuwe screenshots uitgebracht van de aankomende shooter Crysis. Crysis wordt gemaakt door Crytek, de development studio die ook bekend is van Far Cry. De nieuwe Cry-engine zal gebruik maken van DirectX 10 waardoor de kwaliteit van de graphics op een nieuw nivo zal komen, en alles uiterst gedetailleerd zichtbaar zal zijn. De release voor de game staat geplanned voor de winter van dit jaar.







Man pleegt zelfmoord op kleuterschoolplein

Icoon ShockingLeraren van basisschool De Pionier in Wormerveer deden gisterochtend een lugubere ontdekking toen ze voor schooltijd een dode man aantroffen op de kleuterspeelplaats van de school. De man had zichzelf opgehangen. Om te voorkomen dat de schoolkinderen getuige zouden zijn van het tafereel, werden meteen verschillende ouders gebeld en gewaarschuwd.

Ondertussen zette de gealarmeerde politie het schoolplein af, en werd het stoffelijk overschot later afgevoerd. Bureau Slachtofferhulp heeft de betrokken leerkrachten opgevangen, tevens is er in de klassen uitvoerig met de scholieren gepraat over het voorval.

Met dank aan P-Rick voor de submit.

China naar Haarlemse Honkbalweek

China zal van 21 tot en met 30 juli voor de eerste maal deelnemen aan de Haarlemse Honkbalweek. De organisatie van het evenement, dat voor de 23e maal wordt georganiseerd, maakte dat woensdag bekend.

China bouwt aan een ploeg voor de Olympische Spelen die in 2008 in hun eigen land worden gehouden. Volgens de organisatie van de Honkbalweek zijn de Chinezen onder leiding van manager Jim Lefebvre en coach Bruce Hurst een gevaarlijke outsider.

Naast China doen titelverdedige Nederland, Cuba, Japan, Taiwan en de Verenigde Staten mee.

Kevin blijft voor altijd bij Britney

Kevin Federline"Britney en ik blijven altijd bij elkaar." Dat beweert de echtgenoot van zangeres Britney Spears, Kevin Federline. 'K-Fed' richt zich in een interview tegen de vele scheidingen in Hollywood in het algemeen, en de recente scheiding van NewlyWeds Nick Lachey en Jessica Simpson in het bijzonder. De laatste twee zouden volgens Federline niet genoeg hun best hebben gedaan voor hun huwelijk.

"Mijn situatie is anders. Ik ga niet scheiden. Fuck dat. Ik geloof niet in die shit. Als je eenmaal getrouwd bent, dan moet je ook voor je relatie vechten. Zij krijgen volledig wat ze verdienen", stelt Federline. Na de geboorte van baby Sean Preston waren er diverse geruchten dat het huwelijk van Britney en Kevin op springen stond. De laatste zou alleen maar feesten, terwijl zijn vrouwtje op de kleine past. Niet waar, meent 'meneer Spears'. "We gaan niet scheiden. Ik reken op een lang huwelijk."

Overigens had Federline voor zijn huwelijk met Britney een relatie met actrice Shar Jackson. Hij verliet Jackson voor Spears terwijl de actrice zwanger was van zijn tweede kind.

Naakte vrouwen die van gamen houden

De meiden van GirlsofCS zijn het zat! Te vaak worden vrouwelijke gamers niet voor vol aangezien en om dat nu tegen te gaan gaan ze uit de kleren. Over de dubieuze reden zullen we niet gaan zeuren, echter wel over dat de site voorlopig alleen nog maar met een invite code te bekijken is. Binnenkort zal de site echter ook voor het gewone volk te bekijken zijn......voor de goede interviews.

Heracles aast op Daelemans

Heracles wil Björn Daelemans aantrekken. De 28-jarige Belgische spits mag aan het eind van dit seizoen transfervrij bij RBC vertrekken.

Daarnaast willen de Almeloërs Mark Looms langer aan zich binden. De 24-jarige linksback heeft een voorstel van een contractverlenging van twee jaar in beraad. Gert Jan Tamerus kan ook bijtekenen, maar die staat ook in belangstelling van Sparta en NAC Breda.

De tien slechtste game quotes

Vertalingen van het Japans naar het Engels leveren soms hilarische taferelen op in games. IGN.com maakte hier dankbaar gebruik van en heeft een top 10 van slechtste game quotes samengesteld.

10) "Shine Get!" - Super Mario Sunshine
9) "A Winner is You!" - Pro Wrestling
8) The DK Rap - Donkey Kong 64, Super Smash Bros Melee
7) "You can't give it up! Triumph or die!" - Street Fighter Alpha 3
6) "I feel asleep." - Metal Gear
5) "Yo gangsta! Get ready to gang bang!" - Bust-a-Groove
4) "You were doomed as soon as you lost the ability to love." - Castlevania: Symphony of the Night
3) "Jill, why don't you, the master of unlocking, take this lock pick." - Resident Evil
2) "I am Error." - Zelda II: The Adventures of Link
1) "All your base are belong to us." - Zero Wing

Nieuwe chip maakt Blu-Ray-, HD-DVD-speler in één mogelijk

Chipfabrikant Atmel heeft een chip, de ATR0885, aangekondigd. Deze chip kan het mogelijk maken om een gecombineerde HD-DVD-, Blu-Ray-, DVD-, en CD-speler op goedkope wijze op de markt te zetten. Helaas zit er in de nabije toekomst nog geen hybride speler aan te komen omdat geen van de eigenaren van HD-DVD of Blu-Ray graag zijn formaat met de ander gecombineerd ziet. Hierdoor worden consumenten gedwongen om voor één formaat te kiezen.



D66 krijgt een 4 van eigen fractievoorzitter

LousepoesVolgens D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan opereert haar partij zwaar onvoldoende. "Ik vind dat we niet eens een 6 halen. Ik vind onszelf een 4", laat de politica vandaag weten. D66 is volgens haar 'een gewone Haagse partij' geworden, die haar geloofwaardigheid is kwijtgeraakt.

Van der Laan stelt dat D66 beloftes aan de kiezer heeft gedaan die de fractie later stuk voor stuk heeft willen 'regelen'. De manier waarop de partij met de missie naar Afghanistan is omgegaan vindt ze daarvan het ergste voorbeeld. "Als je dreigt met een kabinetscrisis als de missie doorgaat, moet je dat waarmaken. Het is zo onwaarachtig als je dat niet doet." Het is volgens de opvolgster van Boris Dittrich tijd om fouten te erkennen en ervan te leren. "Bij beleidsbepalende onderwerpen moeten we eerder op onze strepen gaan staan waardoor mensen weten wat ze aan ons hebben. Ik weet zeker dat er ruimte is voor een linkse partij die durft te hervormen", aldus Van der Laan.

Plannen voor WK Voetbal 2018 in de Lage Landen

Icoon VoetbalEen serieuze gooi naar de organisatie van het WK 2018 wordt wellicht gedaan door de Lage Landen. Zowel de Nederlandse als Belgische voetbalorganisatie hebben dinsdag een vergadering gehad over dit onderwerp.

De KNVB en KBVB gaan nu een onderzoek starten naar de mogelijkheden voor een WK. Aan het eind van dit jaar wordt dan daadwerkelijk beslist of de Lage Landen zich kandidaat stellen voor de organisatie van het WK van 2018.

De Belgische bondspreses ziet het wel zitten: "Iedereen keek raar op toen we het idee lanceerden van Euro 2000. Maar het werd een groot succes. Ik ben ervan overtuigd dat we die organisatie weer kunnen neerzetten." Het zou na het succesvol verlopen EK in 2000 de tweede keer zijn dat beide landen de organisatie van een groot voetbalevenement op zich nemen.

Meer voetbal- en sportnieuws lees je op FOK!sport.

Plannen voor WK Voetbal 2018 in de Lage Landen

Een serieuze gooi naar de organisatie van het WK 2018 wordt wellicht gedaan door de Lage Landen. Zowel de Nederlandse als Belgische voetbalorganisatie hebben dinsdag een vergadering gehad over dit onderwerp.

De KNVB en KBVB gaan nu een onderzoek starten naar de mogelijkheden voor een WK. Aan het eind van dit jaar wordt dan daadwerkelijk beslist of de Lage Landen zich kandidaat stellen voor de organisatie van het WK van 2018.

De Belgische bondspreses ziet het wel zitten: "Iedereen keek raar op toen we het idee lanceerden van Euro 2000. Maar het werd een groot succes. Ik ben ervan overtuigd dat we die organisatie weer kunnen neerzetten." Het zou na het succesvol verlopen EK in 2000 de tweede keer zijn dat beide landen de organisatie van een groot voetbalevenement op zich nemen.

Screenshots Sword of the Stars

Van Sword of the Stars, een 4x space strategy titel die ontwikkeld wordt door een deel van het team verantwoordelijk voor de Homeworld add-on Cataclysm, zijn een elftal screenshots verschenen. Sword of the Stars zal onder andere een 3D map en 3D real-time combat kennen om zich te onderscheiden van genre-genoten.

In de game kan de speler kiezen uit vier rassen (Human, Hiver, Tarkas, Liir), elk met eigen voor- en nadelen en een andere tech-tree. De speelstijl per ras zou sterk moeten verschillen door onder andere een andere manier van reizen door het heelal.

Sword of the Stars zal in het 2e kwartaal van dit jaar in de winkels liggen.








Haarlemse jeugdbende opgerold

Icoon MisdaadIn Haarlem is een beruchte jeugdbende opgerold. De bende zou zich schuldig hebben gemaakt aan ongeveer 300 auto-inbraken, brandstichtingen, diefstal en andere dingen die volgens de wet niet mogen. De leden van de bende variëren qua leeftijd tussen de 14 en 19 jaar, zo liet een woordvoerder van de politie weten.

De jongeren, die vooral 's nachts op pad waren in de Leidsebuurt, hadden het vooral gemunt op geld, sigaretten en autoradio's. De politie ziet zes van de leden als hoofdverdachten. De andere leden van de bende zijn inmiddels weer op vrije voeten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Zico weg bij Japan na WK

De bondscoach van Japan, Zico, heeft aangegeven na het aankomende WK zijn taken te zullen neerleggen. De Braziliaanse ex-international heeft vier jaar lang de honneurs waargenomen.

Na het WK 2002, dat mede door Japan georganiseerd werd, volgde Zico de Fransman Philippe Troussier op. De trainer ligt in Japan echter onder vuur na enkele slechte resultaten in oefeninterlands.

Geruchten gaan dat Zico al een nieuwe baan heeft gevonden in Europa, maar de Braziliaan wil zelf alleen zeggen dat hij na het WK stopt in Japan. "Ik weet niet wat ik daarna ga doen, ik weet alleen dat ik niet verderga in Japan. Ik zal de situatie na het WK analyseren", aldus Zico.

"Natuurlijk zou ik graag de zekerheid hebben om hierna weer werk te hebben, vooral bij een Europees land of een club. Maar vooralsnog is dat een droom; ik heb nog met niemand gesproken over een mogelijk vervolg van mijn trainerscarrière." Op het WK komt Japan onder andere uit tegen Brazilië, toch is Zico daar niet bang voor. "Japan is in staat de halve finales te halen. Op het WK kan alles."

PS3 launch in de problemen?

De PlayStation 3 staat nog altijd gepland om over een half jaar uit te komen. Als we de site TheInquirer mogen geloven gaat dit echter nog een moeilijke taak worden. Vage bronnen beweren dat alle onderdelen bij elkaar op dit moment maar liefst 50% te groot zijn om in het kastje van de nieuwe console te passen. Bovendien zou Sony nog helemaal niet vast hebben staan welke onderdelen door welke fabrikant geleverd gaat worden; ze zijn nog in bespreking. Als dit allemaal daadwerkelijk waar blijkt te zijn, zou de productie wel eens in tijdsnood kunnen gaan verkeren.

'Barça en Chelsea willen Farfán'

Eens te meer is gebleken dat Jefferson Farfán een gewilde speler is. Volgens zijn zaakwaarnemer hebben zowel FC Barcelona als Chelsea contact met hem opgenomen.

De Peruviaanse spits van PSV kent een zeer goed seizoen en wordt veelvuldig aan een transfer naar het buitenland gelinkt. De aanvaller heeft echter geen haast om te vertrekken bij de landskampioen, al zou een grote Europese club zijn gedachten kunnen veranderen.

"Chelsea en Barcelona hebben hun interesse in Jefferson getoond omdat ze van mening zijn dat hij in hun systeem past", vertelt zaakwaarnemer Raúl Gonzalez. "Maar er zijn meerdere clubs geïnteresseerd in hem, daar zullen we ook aandacht aan besteden."

Verwacht wordt dat Farfán na een verdiende vakantie deze zomer een beslissing zal maken over zijn toekomst. "We zullen wachten tot na het WK", voegt Gonzalez toe. "Als er dan nog steeds interesse is zullen we dat analyzeren. Ik moet er wel bij zeggen dat Farfán erg gelukkig is in Nederland en geen probleem heeft met nog een jaar PSV."

Tweede trailer voor Half-Life 2: Episode One verschenen

De eerste Half-Life 1: Episode One trailer verscheen nog toen het spel nog Aftermath heette. Ondertussen vond Valve de tijd rijp voor een tweede trailer. In de nieuwe trailer zijn helaas niet veel nieuwe dingen te zien.

Half-Life 2: Episode 1, voorheen bekend als Aftermath, gaat verder waar Half-Life 2 eindigde. Episode 2 is ook al aangekondigd. Episode 1 zal op 1 juni via Steam verkrijgbaar zijn. Voor de uitbreiding is geen geïnstalleerde versie van de originele Half-Life 2 nodig. Het spel zal zo rond de 4 à 6 uur gameplay leveren.

Je kunt de trailer hier bekijken.


Destroy All Humans 2 screens

Nog maar kort geleden werd bekend gemaakt dat er gewerkt wordt aan een vervolg op Destroy All Humans, maar nu al zijn de eerste screens van het spel opgedoken. Destroy All Humans is een GTA-kloon die zich in de jaren ’60 afspeelt. De speler bestuurt een buitenaards wezen en heeft als doel zoveel mogelijk chaos op aarde te creëren. De belangrijkste feature in het vervolg zal een multiplayer co-op mode zijn.

Destroy All Humans 2 wordt ontwikkeld voor de Xbox en de Playstation 2 en zal in het najaar van 2006 verschijnen.




Engelse belangstelling voor Friebel

Er is een kans dat Erwin Friebel naar het buitenland vertrekt. Het Engelse Southend United heeft belangstelling voor de sluitpost van RBC Roosendaal.

"De belangstelling is heel pril", aldus de 23-jarige Friebel. Toch ziet Friebel, die door de degradatie tot eind mei een transfervrije status heeft, het avontuur in het buitenland wel zitten. "Engeland is een droomland om te spelen, het paradijs voor voetballers."

Southend United komt uit in League 1. Ze hebben nog één overwinning genoeg om de stap omhoog te maken naar de Championship.

Ubisoft betrapt

Ubisoft heeft GameSpy gequote met de uitspraak dat Splinter Cell: Essentials "one of the best games on the PSP" is. In werkelijkheid heeft GameSpy gezegd dat de game "total garbage" was en kreeg het spel slechts twee van de vijf punten.

De quote die Ubisoft gebruikt komt niet uit een review, maar uit een preview, waarin de schrijver schreef: "Given the series’ history of pushing the visual and audio limits of the consoles it ran on, it’s not surprising that Essentials is one of the best-looking and sounding games on the PSP. Although Tom Clancy’s Splinter Cell Essentials doesn’t reinvent the wheel in any way, it’s shaping up to be one of the best games we’ve played on the PSP."

Volgens de weblog Kotaku heeft GameSpy redacteur Will Tuttle zowel de preview als de review van het spel geschreven en heeft hij zich in moeten houden bij het schrijven van de review, Volgens Tuttle was de nieuwe Splinter Cell game "the all-time low-point for the series".

Dit incident laat de gespannen verhoudingen tussen de uitgevers en de gamesrecencenten zien. Preview materiaal is vaak geen goede afspiegeling van de uiteindelijke game, persevents belichten enkel de positieve kanten van een game en vrijgegeven screenshots kunnen bewerkt zijn.

In de preview van de betreffende game zegt Tuttle bijvoorbeeld:
"all the character models and environments are beautifully rendered and the lighting is top-notch". In zijn latere review klaagt hij echter: "Since most of the game is shrouded in near or complete darkness (this is a stealth game, after all), it’s nearly impossible to see what’s going on if you aren’t playing in a darkened room."

Door de komst van het internet gaan dit soort berichten snel de wereld rond en blijven dingen niet onopgemerkt. Het is te hopen dat publishers hiervan leren en in de toekomst enkel previewmateriaal zullen aanleveren dat een realistisch beeld schetst van de game.

Straat Nijmegen afgesloten na bekogeling politie

Icoon Politie De politie uit Nijmegen heeft vandaag een straat een uur lang af moeten sluiten omdat twee Nijmegenaren de politie met alles wat los en vast zat bekogelden. Uiteindelijk zijn de twee door een arrestatieteam ingerekend. Dit gebeurde onder grote belangstelling van voorbijgangers en omwonenden.

De politie werd vanmiddag door voorbijgangers gewaarschuwd dat iemand spullen uit een bovenwoning aan de Tweede Walstraat naar buiten aan het gooien was. Toen de politie ter plaatse kwam, gingen de twee Nijmegenaren 'door het lint'.

De man en de vrouw gooiden vervolgens blikjes, bestek, kartonnen dozen, een kussen en andere troep uit het raam. Toen er twee ruiten in de omgeving waren gesneuveld vond de politie het mooi geweest. De straat werd afgezet, en het tweetal werd ingerekend.

De aanhouding verliep echter niet zonder slag of stoot. Toen de vrouw probeerde te ontsnappen door met haar blote voeten een ruit in te trappen, raakte ze aan haar voet gewond. Volgens een woordvoerder zal de politie het tweetal overdragen aan hulpverleningsinstanties. Over een aanleiding is overigens nog niets bekend.


Met dank aan FOK!ker DancingQueer (Oleg) voor deze foto!


Met dank aan Bibelot, YubYub en dennistd voor de submit.

6 maanden cel voor afschieten vuurpijl Feyenoord-Ajax

Icoon BinnenlandsMarco de V. is vandaag veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, voorlopig 5000 euro schadevergoeding én een taakstraf van 240 uur wegens het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel. Marco de V. stak tijdens de rellen voor de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax een noodvuurpijl af, die bij een medesupporter in het gezicht terechtkwam. De V. trok vervolgens eigenhandig de resten van de vuurpijl uit het gezicht van het slachtoffer en maakte zich daarna uit de voeten.

De rechtbank neemt het De V. met name zeer kwalijk dat hij het risico nam om in een mensenmenigte vuurwerk af te steken dat voor op open zee bedoeld is, met alle risico's van dien. Op het vuurwerk stond in onder meer het Engels en het Duits dat het alleen op open zee afgestoken mocht worden. Volgens de rechtbank is niet gebleken dat De V. beide talen in onvoldoende mate beheerste om dit niet begrepen te kunnen hebben. De rechtbank deelt echter de mening van het Openbaar Ministerie niet dat De V. poging tot doodslag ten laste gelegd kan worden, daar volgens de rechter niet bewezen is dat hij daadwerkelijk de bedoeling had om iemand dodelijk of zwaar lichamelijk letsel toe te brengen met het afsteken van de pijl. Daarom is de eis van 36 maanden uiteindelijk lager uitgevallen.

Het incident vond plaats tijdens de zware rellen die plaatsvonden op 17 april 2005, voorafgaande aan de wedstrijd Feyenoord-Ajax in de erecompetitie. De rellen ontregelden destijds het treinverkeer in grote delen van de Randstad en vereisten een enorme politie-inzet.


Een foto van het incident, genomen vanuit de Ajax-trein - AjaxShowtime.com


Met dank aan Melch en YubYub voor de submit.

Wielrennen: Uitslag Waalse Pijl

Icoon WielrennenAlejandro Valverde heeft na een sterk eindschot op de Muur van Huy de Waalse Pijl gewonnen. De Spanjaard troefde zijn landgenoot Samuel Sanchez af. In zijn wiel werd Karsten Kroon de beste Nederlander op de derde plaats.

De eerste ontsnapping van de dag was na twintig kilometer voor rekening van Finot en Arrieta. Hun voorsprong groeit tot maar liefst zeven minuten, maar op 77 kilometer van de finish is hun vluchtpoging voorbij. Er zijn vervolgens verschillende ontsnappingspogingen zonder resultaat. Op zestig kilometer lukt het Oscar Freire en Alexandre Moos om weg te komen. In eerste instantie bleef het gat klein, maar op een gegeven moment groeide de voorsprong toch.

Op veertig kilometer had het leidersduo één minuut op het peloton, dat aangevoerd werd door Liquigas, de ploeg van Danilo di Luca, de winnaar van vorig jaar. Marichal probeerde het om alleen de sprong te wagen, maar dit was zonder resultaat. Op de Côte de Bohissau, op zo'n dertig kilometer van de streep, was de voorsprong bijna anderhalve minuut en vond Luttenberger het genoeg. Hij ging voor CSC het tempo opvoeren, maar Liquigas liet zich niet uit het veld slaan. Niet veel later was het op de klim van 3,5 kilometer Bettini die tot twee keer toe demarreerde. Dit had tot gevolg dat de voorsprong van Freire en Moos was geslonken tot minder dan een halve minuut. Het eerste peloton was danig uitgedund op de top van de Bohissau.

Op twintig kilometer van de finish bovenop de Muur van Huy is de voorsprong van de twee nog twintig seconden, niet veel later sluit het tweede peloton aan bij het eerste. Daarbij zaten redelijk wat renners van Rabobank en Quick Step. Dit laatste team nam het initiatief om de achtervolging te leiden voor hun kopman Bettini. Op dertien kilometer lag de Côte d'Ahin, een klim van 2,5 kilometer. Freire rijdt dan al snel weg bij Moos, die kort daarna wordt opgeraapt door de voorwacht van het peloton. Niet veel later is ook Freire eraan voor de moeite. Voorin het peloton zaten de grote mannen met onder andere Kessler, Astarloa, Bettini en Valverde. Deze vier scheidden zich af van de rest van de groep op elf kilometer van de finish, maar ze werden kort na de top weer ingehaald.

Op tien kilometer probeerde Sinkewitz het alleen, Schleck kon mee, maar ook deze ontsnapping was geen lang leven beschoren. Valverde probeerde het een kilometer later, hij kreeg opnieuw Sinkewitz en Schleck mee, maar ook Bettini, Di Luca, Samuel Sanchez en David Etxebarria. Marzoli maakte uit de achtergrond nog de sprong, maar op vijf kilometer van de streep kon ook de rest van de kanshebbers aansluiten waardoor een groep van ongeveer twintig renners aan de Muur van Huy kon beginnen. Maar Björn Leukemans wilde dit niet, op een kleine drie kilometer ging hij alleen en begon als eerste aan de slothelling.

Daarachter was het eerst Koldo Gil die de Belg inhaalde, daarna kwam Astarloa erover heen. De Spanjaard kon het ook niet volhouden op de steile muur, Etxebarria haalde zijn landgenoot bij. In zijn wiel zat Valverde die kort voor de streep weg kon komen en niet meer ingelopen werd omdat Sanchez en Kroon niet konden volgen. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

meer sport nieuws op sport.fok.nl

Twee Iraakse leraren onthoofd voor de klas

Icoon Terrorisme Iraakse rebellen hebben gisteren twee leraren onthoofd voor de ogen van de leerlingen in hun klas. Dat heeft het Iraakse ministerie voor Nationale Veiligheid bevestigd. De incidenten vonden plaats op twee verschillende basisscholen in de hoofdstad Bagdad.

Volgens een functionaris van het ministerie waren de twee acties bedoeld om "leerlingen te intimideren en om hun onderwijs te verstoren". In Irak worden er overigens wel vaker mensen onthoofd door rebellen, maar meestal gebeurt dit op afgelegen plekken.

Met dank aan Esc voor de submit.

NAC Breda wil El Akchaoui

Youssef El Akchaoui is bij NAC Breda kandidaat om Tony Vidmar, die vertrekt uit Breda, op te volgen. Er zouden al reeds contacten zijn tussen de linkerverdediger en de slecht presterende Brabanders.

El Akchaoui, die vertrekt bij ADO Den Haag, zou wel een voorwaarde hebben gesteld. Als de club van trainer Cees Lok er niet in slaagt in de Eredivisie te blijven, dan komt El Akchaoui niet naar Breda.

Valverde sterkste in Waalse Pijl

Alejandro Valverde heeft na een sterk eindschot op de Muur van Huy de Waalse Pijl gewonnen. De Spanjaard troefde zijn landgenoot Samuel Sanchez af. In zijn wiel werd Karsten Kroon de beste Nederlander op de derde plaats.

'La Flèche Wallonne' is de koers die traditioneel gereden wordt op de woensdag tussen de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. De koers ging over 202 kilometer van Charleroi naar Huy. Al voor de start was er een valpartij van Koos Moerenhout. De Nederlander was even buiten bewustzijn, maar had niks gebroken. Onderweg gaf als snel een grote naam op: Davide Rebellin.

De eerste ontsnapping van de dag was na twintig kilometer voor rekening van Finot en Arrieta. Hun voorsprong groeit tot maar liefst zeven minuten, maar op 77 kilometer van de finish is hun vluchtpoging voorbij. Er zijn vervolgens verschillende ontsnappingspogingen zonder resultaat. Op zestig kilometer lukt het Oscar Freire en Alexandre Moos om weg te komen. In eerste instantie bleef het gat klein, maar op een gegeven moment groeide de voorsprong toch.

Op veertig kilometer had het leidersduo één minuut op het peloton dat aangevoerd werd door Liquigas, de ploeg van Danilo di Luca, de winnaar van vorig jaar. Marichal probeerde het om alleen de sprong te wagen, maar dit was zonder resultaat. Op de Côte de Bohissau, op zo'n dertig kilometer van de streep, was de voorsprong bijna anderhalve minuut en vond Luttenberger het genoeg. Hij ging voor CSC het tempo opvoeren, maar Liquigas liet zich niet uit het veld slaan. Niet veel later was het op de klim van 3,5 kilometer Bettini die tot twee keer toe demarreerde. Dit had tot gevolg dat de voorsprong van Freire en Moos was geslonken tot minder dan een halve minuut. Het eerste peloton was danig uitgedund op de top van de Bohissau.

Op twintig kilometer van de finish bovenop de Muur van Huy is de voorsprong van de twee nog twintig seconden, niet veel later sluit het tweede peloton aan bij het eerste. Daarbij zaten redelijk wat renners van Rabobank en Quick Step. Dit laatste team nam het initiatief om de achtervolging te leiden voor hun kopman Bettini. Op dertien kilometer lag de Côte d'Ahin, een klim van 2,5 kilometer. Freire rijdt dan al snel weg bij Moos, die kort daarna wordt opgeraapt door de voorwacht van het peloton. Niet veel later is ook Freire eraan voor de moeite. Voorin het peloton zaten de grote mannen met onder andere Kessler, Astarloa, Bettini en Valverde. Deze vier scheidden zich af van de rest van de groep op elf kilometer van de finish, maar ze werden kort na de top weer ingehaald.

Op tien kilometer probeerde Sinkewitz het alleen, Schleck kon mee, maar ook deze ontsnapping was geen lang leven beschoren. Valverde probeerde het een kilometer later, hij kreeg opnieuw Sinkewitz en Schleck mee, maar ook Bettini, Di Luca, Samuel Sanchez en David Etxebarria. Marzoli maakte uit de achtergrond nog de sprong, maar op vijf kilometer van de streep kon ook de rest van de kanshebbers aansluiten waardoor een groep van ongeveer twintig renners aan de Muur van Huy kon beginnen. Maar Björn Leukemans wilde dit niet, op een kleine drie kilometer ging hij alleen en begon als eerste aan de slothelling.

Daarachter was het eerst Koldo Gil die de Belg inhaalde, daarna kwam Astarloa erover heen. De Spanjaard kon het ook niet volhouden op de steile muur, Etxebarria haalde zijn landgenoot bij. In zijn wiel zat Valverde die kort voor de streep weg kon komen en niet meer ingelopen werd omdat Sanchez en Kroon niet konden volgen. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Uitslag Waalse Pijl 2006

#CoureurTijd
1.Alejandro Valverde (Spa)4:42.47
2.Samuel Sanchez (Spa)z.t.
3.Karsten Kroon (Ned)z.t.
4.Frank Schleck (Lux)z.t.
5.Patrik Sinkewitz (Dui)0.03
6.Danilo di Luca (Ita)0.05
7.David Etxebarria (Spa)0.07
8.Koldo Gil (Spa)0.10
9.Sergei Ivanov (Rus)0.12
10.Matthias Kessler (Dui)0.14
11.Fabian Wegmann (Dui)0.16
12.Paolo Bettini (Ita)z.t.
13.Benoit Salmon (Fra)0.23
14.Eddy Mazzoleni (Ita)0.24
15.Juan Jose Cobo (Spa)0.26
16.Igor Astarloa (Spa)z.t.
17.Maxim Iglinsky (Kaz)0.29
18.Iban Mayo (Spa)z.t.
19.Christopher Horner (VS)z.t.
20.Jurgen Van Den Broeck (Bel)0.31

FIFA-ranking: Oranje nog steeds derde

Het Nederlands elftal staat nog altijd op de derde plek van de FIFA-ranking, ondanks dat ze afgelopen maand niet in actie kwamen.

De Brazilianen leiden de lijst nog steeds, voor Tsjechië. De Verenigde Staten schoven een plekje op, en staan nu vierde. Duitsland, gastland van het wereldkampioenschap, staat twintigste.

Argentinië is de grote daler op de FIFA-ranglijst. De Zuid-Amerikanen, tegenstander van Oranje op het WK, zakten van de vierde naar de gedeelde achtste plaats op de ranking. De andere tegenstanders van Nederland in de eerste groepsfase van het WK, Ivoorkust en Servië & Montenegro, staan respectievelijk 32ste en 46ste.

Stand FIFA-ranglijst:

PositieLandAantal punten
1Brazilië830
2Tsjechië779
3Nederland774
4Verenigde Staten760
5Spanje759
6Mexico758
7Frankrijk754
8Argentinië753
8Portugal753
10Engeland744

België wil selectief Polen toelaten

Icoon Buitenlands België gaat de toegang voor Oost-Europese werknemers versoepelen. De Belgische deelstaten kunnen specifieke sectoren aanwijzen, waarin extra werknemers nodig zijn. Alleen van de deelstaat Brussel is bekend dat ze verplegers, loodgieters, electriciëns, automonteurs, bouwvakkers, architecten, accountants, ingenieurs en IT specialisten willen toelaten. Vlaanderen en Wallonië zullen aan het einde van deze maand aangeven in welke sectoren Oost-Europese werknemers kunnen gaan werken.

Belgische vakbonden hebben er in januari voor gezorgd dat de grenzen niet geheel open gaan. Ze zijn bang voor hogere werkloosheid onder Belgische werknemers. Belgische werkgeverorganisaties vinden juist dat de regels nog soepeler gemaakt moeten worden. Een studie van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen (CGKR) gaf aan dat met de huidige maatregelen duizenden Polen zwart in België werken.

Oude EU-lidstaten kunnen tot 2011 Oost-Europese werknemers weigeren. Groot-Brittannië, Ierland en Zweden hebben de grenzen volledig geopend voor Oost-Europese werknemers. Finland, Portugal en Spanje gaan dit jaar hun grenzen openen. In Nederland wilde de regering de grenzen geheel openen, maar de Tweede Kamer lijkt moeite te hebben met dit voorstel. Frankrijk gaat net als België selectief sectoren aanwijzen waar Oost-Europeanen kunnen werken. Denemarken opent de grenzen elk jaar een beetje. Over drie jaar zullen ook in Denemarken de grenzen open zijn. Duitsland, Oostenrijk en Italië blijven hun grenzen dicht houden. Luxemburg en Griekenland hebben nog geen besluit genomen.

Vitesse wil door met Knol

Vitesse wil graag door met Ruud Knol. De Arnhemmers willen het contract van Knol, dat nog tot medio 2007 loopt, openbreken en verlengen.

De club is tevreden over de verrichtingen van de 25-jarige verdediger. Al jaren kampt Knol met blessureleed, maar dit seizoen kwam hij terug en werkte zich op als een rots in de branding in de Arnhemse verdediging.

Ook Onur Kaya kan zijn contract bij Vitesse verlengen. Voor de 19-jarige Belg ligt er in Arnhem een vierjarig contract klaar.

Verdachte loopt boos rechtszaal uit

JustitieDe 45-jarige G.K uit Alphen had gisteren geen boodschap aan een politierechter en een officier van justitie die hem in de rechtszaal de les lazen. Toen de officier zijn eis formuleerde, beende de verdachte boos weg waarbij hij en passant ook nog zijn slachtoffer bedreigde.

K. stond terecht omdat hij in september 2005 een 17-jarige scholier een kopstoot zou hebben gegeven. Dat gebeurde nadat hij ruzie kreeg met een groep fietsers die volgens hem hinderlijk in de weg fietsten. De verdachte zat zelf niet achter het stuur van een auto die last had van de fietsers, maar reed als passagier mee. Volgens de verdachte was hij uitgestapt om de scholieren op hun onverantwoorde gedrag te wijzen. Daarbij was hij uitgescholden en was er ruzie ontstaan.

De scholier, die dagelijks van Nieuwkoop naar Alphen fietst, voelt zich na het voorval onderweg minder veilig dan voorheen en eiste een schadevergoeding van 200 euro. De verdachte zei er niet over te piekeren om die te betalen. ''Het is dagelijks bal op de weg door dat gedrag. De pubers van tegenwoordig hebben geen mentaliteit in hun flikker zitten'', aldus K.

Draai om de oren
Volgens de politierechter was juist K. de kwaaie pier: ''Bij de politie kunt u klagen over gevaar in het verkeer. Dat heeft u niet gedaan. In plaats daarvan valt u mij hier steeds in de rede. U bent degene die een draai om de oren moet krijgen.''

Toen K. vervolgens de eis hoorde - 60 uur werkstraf en 200 euro schadevergoeding - liep hij boos de rechtszaal uit. ''We komen elkaar nog wel tegen'', zei hij tegen de scholier; en vlak voor hij de deur dichtsmeet riep hij: ''De volgende keer rijd ik ze gewoon dood.'' De rechter sprak vervolgens onverstoorbaar het vonnis uit en veroordeelde de man conform de eis.

Danica Patrick denkt niet aan F1

De 24-jarige Danica Patrick heeft laten weten nog niet naar de Formule 1 te willen overstappen. De Amerikaanse werd vorig jaar nog 'rookie of the year' in de IRL-serie.

Patrick voelt zich vereerd dat er mensen zijn die haar in verband brengen met de Formule 1, maar wil voorlopig in de Verenigde Staten blijven wonen. Vorig jaar was Patrick nog de eerste vrouw ooit die aan de leiding van de Indianapolis 500 reed. De Amerikaanse werd vorig seizoen een aantal keer in verband gebracht met het Formule 1-team van BAR.

Patrick: "Ik vind het heel vleiend dat mensen mij in verband brengen met de F1 en zeggen dat ik de potentie heb om in de F1 te kunnen racen. Maar op dit moment ben ik blij met waar ik nu ben. Ik vind het fijn om in de Verenigde Staten te wonen, in de buurt van mijn familie en vrienden. Ik geniet er nu van dat ik mensen in mijn buurt heb, die ik ook in mijn buurt wil hebben. Dat ik in een plaats woon, waar ik ook echt wil wonen. Ik weet echter niet wat er in de toekomst nog gaat brengen."

Codename Panzers komt naar next-gen consoles en handhelds

Codename Panzers, de PC real time strategy franchise van de Hongaarse ontwikkelaar Stormregion komt naar de Xbox 360 en PlayStation 3 in de vorm van een tactical action game. Stormregion zal eveneens in samenwerking met de publisher 10Tacle Studios een turn based strategy game gebaseerd op de franchise brengen naar de Nintendo DS en PlayStation Portable.

PC-gamers hoeven echter ook niet te treuren want Stormregion is ook bezig aan een sequel voor de originele RTS genaamd Codename Panzers: Cold War. Deze titel zal zich zoals de naam al aangeeft afspelen tijdens de koude oorlog. Meer info over deze titel zal waarschijnlijk tijdens de E3 beurs van volgende maand vrijkomen.

"We zijn erg enthousiast over de creatieve mogelijkheden die de nieuwe generatie consoletitels gamers kunnen bieden en de nieuwe richtingen die het vrijmaakt voor de Codename Panzers franchise. We zijn trots om de franchise met onze partner 10Tacle studios uit te breiden." aldus Tamás Szerémy, de CEO van Stormregion.


Screenshot uit Codename Panzers: Phase One (PC)

Man poept op stoep

Icoon Opmerkelijk Een 39-jarige Hagenaar heeft van de politie een proces-verbaal gekregen wegens poepen op de stoep. De man kon het naar eigen zeggen niet meer ophouden.

Een agent fietste toevallig door de Anna Paulownastraat in Den Haag toen hij een man gehurkt op de stoep zag zitten. Het bleek dat hij zat te poepen, omdat hij het niet langer meer kon ophouden. De man moest zijn ontlasting met een servetje opruimen en kreeg een proces-verbaal wegens wildpoepen.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

Man rijdt met 200 km/uur over snelweg

Icoon Politie Een 34-jarige man uit Ugchelen is gisteravond aangehouden nadat hij met een snelheid van ruim 200 kilometer per uur over de snelweg reed. De man mocht zijn rijbewijs, dat hij nog maar net terug had, inleveren.

De agenten klokten de snelheidsmaniak tijdens een controle op de A348 (Dieren-Arnhem) op ruim 200 kilometer per uur. Ze zetten de achtervolging in, waarbij een maximum snelheid van 216 kilometer per uur werd bereikt. In Velp wisten de agenten de man aan de kant te halen. Het rijbewijs van de man was al eerder ingenomen wegens een te hoge snelheid.

Met dank aan YubYub voor de submit.

FC Twente volgt Christensen

FC Twente heeft interesse in de verdediger Anders Moeller Christensen. Deense media melden dat een delegatie van de club uit Enschede de 28-jarige Christensen bekeek tijdens een wedstrijd van zijn club Esbjerg FB tegen Brondby IF.

Volgens Christensen zelf zijn er meer clubs die belangstelling hebben om hem in te lijven, maar weet hij niets over de belangstelling van de Tukkers. "Er zijn enkele buitenlandse clubs die naar mij geïnformeerd hebben. Ik wil graag mijn geluk gaan beproeven in Nederland of Duitsland. Op dit moment weet ik echter niets van de belangstelling van FC Twente".

Feestje familie in eermoordzaak wekt walging

Hatun SürücüVrolijke reacties van een Berlijnse familie waarvan een zoon zojuist veroordeeld was tot ruim negen jaar celstraf voor de moord op een oudere zus, hebben tot afkeurende reacties in de media en bij politici geleid. De familie Sürücü vierde de vrijspraak van twee andere zonen, tegen wie levenslang was geëist. "Die beelden, van breed lachende gezichten, zijn nauwelijks te verdragen", verklaarde CDU-politicus Frank Henkel.

De 23-jarige Hatun Sürücü (foto) werd in februari 2005 op straat door drie kogels in het hoofd geliquideerd. De jonge vrouw had affaires met Duitse mannen en maakte daardoor, in de ogen van haar familieleden, de familie te schande. Hatun was op haar vijftiende uitgehuwelijkt aan een neef, van het gymnasium gehaald en naar Turkije overgebracht. Een paar jaar later keerde ze zwanger en zonder man terug naar Duitsland. Ze voedde haar zoon vervolgens alleen op, en volgde een beroepsopleiding.

De moord op Hatun was de zesde eerwraakmoord in Berlijn in een paar maanden tijd. In tegenstelling tot de eerdere gevallen trok de zaak veel aandacht van de media en het publiek. Bewoners en actiegroepen hielden waken, discussies en een expositie. Voor velen kreeg eerwraak met Hatun voor het eerst een gezicht. Kort na de moord volgde een nieuw schandaal, toen bleek dat jeugdige Turken tijdens discussies begrip toonden voor de eermoord. "Ze kreeg haar verdiende loon. De hoer leefde als een Duitse", zou een 14-jarige jongen bijvoorbeeld gezegd hebben in de klas.

Eermoord Hatun Sürücü Eermoord Hatun Sürücü
De familie Sürücü reageert uitgelaten op de vrijspraak van twee zonen

Gouden horloge
De destijds 18-jarige Ayhan bekende schuld aan de moord op zijn zus. Justitie vermoedde echter dat andere leden van de familie ook betrokken waren, en klaagde ook de oudere broers Mutlu en Alpaslan aan. Ayhan zou de schuld op zich hebben genomen, omdat hij volgens het jeugdrecht zou worden veroordeeld. Vier dagen na de moord kreeg hij een gouden horloge cadeau van zijn vader. Volgens rechter Michael Degreif was de strenggelovige Koerdische familie nauwelijks geïntegreerd. "Men woonde in Kreuzberg, maar niet echt in Duitsland", verklaarde hij. Degreif legde na het proces uitgebreid uit waarom het bewijs tegen de oudere broers onvoldoende was. Hij uitte kritiek op de politici en journalisten die hoge straffen hadden geëist. "Het idee van hun betrokkenheid blijft in de lucht hangen, daar moeten ze mee leren leven", verklaarde Degreif over Mutlu en Alpaslan.

Voogdij
Niet alleen de beelden van de feestelijk joelende leden van de familie Sürücü en aanhang, maar ook het feit dat de familie inmiddels de voogdij over de zesjarige zoon van Hatun heeft opgeëist, heeft geleid tot verontwaardigde reacties. "Het kan niet goed zijn voor het kind als het aan de familieclan wordt overgedragen", zei een Berlijnse wethouder. "Als ze werkelijk eergevoel hebben, moeten ze consequent zijn en Duitsland verlaten", vond deelstaatminister Körting (SPD). Het lijkt overigens onwaarschijnlijk dat het jochie daadwerkelijk wordt overgedragen aan de familie.

'Schrap pretstudies'

Icoon FinancieelDe Raad voor Werk en Inkomen (RWI) pleit voor de afschaffing van pretstudies, die geen reële kans op werk bieden. Jongeren blijken vaak te kiezen voor een leuke opleiding. Of je met die opleiding ook kans maakt op een baan, vinden ze veel minder belangrijk. "Er zit een gat tussen wat jongeren leuk vinden en waar de kansen op werk liggen", aldus Jan van Zijl, voorzitter van het adviesorgaan RWI.

Vooral sport-, creatieve en administratieve opleidingen zijn in trek, terwijl er heel weinig animo is voor de zorg, de bouw en de tuinbouw. Al langer klinkt vanuit de hoek van werkgevers en de overheid de oproep aan jongeren om met de handen te gaan werken. Gevreesd wordt dat het tekort aan ambachtslieden anders nog groter wordt. Van Zijl vindt dat jongeren door het aanbod van scholen "geduwd" moeten worden naar een studiekeuze waar de arbeidsmarkt iets aan heeft. Scholen moeten volgens hem "die leuke dingen die weinig perspectief op werk geven niet meer aanbieden".

Toch leeftijdsgrenzen voor piercings en tatoeages

Icoon Politiek Mogelijk komen er binnenkort toch wettelijke leeftijdsgrenzen voor piercings en tatoeages. Dat liet minister Hoogervorst van Volksgezondheid vandaag in de Tweede Kamer weten. Vorig jaar vond de minister het idee nog onnodig, omdat de richtlijnen van de Nederlandse Bond voor Tatoeëerders en de GGD afdoende zouden zijn.

Het nieuwe debat werd gestart op voorstel van VVD-Kamerlid Van Miltenburg. Zij wil dat het aanbrengen van piercings en tatoeages bij kinderen onder de twaalf jaar strafbaar wordt. In het geval van kinderen tussen de 12 en de 16 jaar, zou er altijd een ouder of voogd bij aanwezig moeten zijn.

Hoogervorst vond een wettelijke grens eerder onnodig, omdat deze zelfde eisen ook al in de geldende richtlijnen voor tatoeëerders voorkomen. Nu blijkt hij echter toch bereid te zijn het voorstel met minister Donner van Justitie te bespreken. Er zou volgens Hoogervorst dan wel een uitzondering gemaakt moeten worden voor gaatjes in oorlellen.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Veel mensen willen af van vaste telefoon

Icoon TelecomVeel Nederlanders willen van hun vaste telefoon af. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Heliview onder 1700 respondenten. 900.000 huishoudens zouden overwegen hun telefoonaansluiting de deur uit te doen. Van de huishoudens met een mobiele én een vaste telefoonaansluiting overweegt achttien procent alleen nog maar mobiel te gaan bellen.

Voornaamste reden voor mensen om de vaste telefoon weg te doen is de hoge abonnementskosten. Daar komt nog eens bij dat bellen van mobiel naar mobiel vaak goedkoper is dan van vast naar mobiel.

Of de komst van internettelefonie of Voice Over Ip (Voip) nog iets kan veranderen aan het gedrag van de consument, is niet bekend. "We hebben alleen gevraagd of ze willen afstappen van vaste telefonie", aldus een woordvoerder van Heliview.

Met dank aan Aether voor de submit.

[A1GP] Alsnog protest tegen Zandvoort

Hoewel de A1GP race op Circuit Park Zandvoort al een tijdje geleden is bevestigd en de kaartverkoop zeer spoedig verloopt, is er alsnog protest ingediend tegen de opener van het seizoen 2006/2007. Fans hoeven zich echter geen zorgen te maken volgens Dirk Buwalda, perschef van het circuit.

Het protest is ingediend tegen de extra geluidsdagen die het circuit heeft moeten aanvragen om het evenement te mogen organiseren. In totaal beschikt het circuit nu over twaalf geluidsdagen. Enkele organisaties zoals Stichting Geluidhinder Zandvoort en Stichting Duinbehoud proberen dit te voorkomen, hoewel de zeven extra dagen al wel waren toegekend. De vijf geluidsdagen die het circuit eerst had waren altijd voldoende voor het organiseren van de DTM en de Masters of Formula 3.

Dirk Buwalda, perschef van Circuit Park Zandvoort, verwacht echter geen problemen: "We wachten rustig de uitspraak van de Raad van State af. En daar hebben we alle vertrouwen in. Is die onverhoopt toch negatief, dan halen we een ander scenario uit de kast. Maar de A1GP wordt verreden. Dat is zeker."

Het protest van Stichting Duinbehoud richt zich op vertrapping van de duinen. De woordvoerder van het circuit wuift dit argument echter direct weg. "Kijk maar naar luchtfoto’s van het circuit. De duinen liggen er nu beter bij dan in de vijftiger jaren. Zij brengen argumenten naar voren terwijl het geen argumenten zijn. Bovendien herstelt de natuur zich ontzettend snel. Hoewel Duinbehoud ook goede zaken doet, wordt er te rechtlijnig gedacht. Er is geen benul van economische belangen. We zijn al een circuit van compromissen, vanuit het verleden. Uiteraard zijn er in overleg dingen bespreekbaar, maar de tegenstanders moeten eens ophouden."

De enorme publieke belangstelling heeft alle verwachten overtroffen, zoals eerder bekend was gemaaakt worden er waarschijnlijk extra tribunes geplaatst voor de A1GP race. Voor fans die geen kaartjes hebben kunnen bemachtigen is er nog meer hoop volgens de perschef. "En dan te bedenken dat er half mei nog eigen kaarten van het circuit op de markt komen. Ook voor de hoofdtribune. Ik verwacht dat we voor september uitverkocht zijn."

Zwangere robot voor medici in opleiding

Icoon WetenschapDe technologie staat voor niets. Zo maken medici in opleiding tegenwoordig gebruik van een heuse robot om bevallingen te oefenen. Zwangerschappen hoeven daardoor niet meer op dieren, zoals cavia's, te worden geoefend. De robot, die de naam Noelle heeft meegekregen, doet in niets onder voor een bevallende vrouw. Zo kan de robot urenlang persweeën simuleren, maar ze kan ook onverwacht een babyrobotje ter wereld brengen. Het grote voordeel van Noelle is dat zij zonder morren meerdere baby's per week ter wereld brengt.

Met de robot is het tijdens de opleiding mogelijk veel realistischer te oefenen in de verloskunde. Zo hebben pasgeboren baby's een roze kleur, wat duidt op een gezond kind, of een blauwe kleur, wat duidt op een zuurstoftekort. Moeder en kind beschikken beiden over een 'normale' ademhaling en hartslag. Op verzoek kan de bevalling ook extreem bloederig worden gemaakt.


Noelle in actie


Met dank aan Darkdust voor de submit.

14-jarige zonder reden mishandeld

Icoon MisdaadEen veertienjarige Amsterdammer is zondag door vier jongens aangevallen en mishandeld. Het slachtoffer liep met zijn vriendin in de buurt van metrostation Postjesweg, toen hij zonder enige aanleiding een duw in de rug kreeg.

Nadat hij op de grond was gevallen werd hij meerdere malen geschopt en geslagen. Hierbij raakte de jongen gewond aan zijn hoofd. Hij moest later voor behandeling naar het ziekenhuis. Naar de vier, vermoedelijk Marokkaanse, daders is de politie nog op zoek. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Met dank aan tweespraak voor de submit.

'Gelukslessen' voor Britse scholieren

Icoon OpmerkelijkHet Britse Wellington College heeft besloten het lespakket uit te breiden met een wel heel bijzonder vak: geluk. Vanaf september zullen de leerlingen van de toonaangevende school les krijgen in het vak. De lessen zouden er voor moeten zorgen dat de leerlingen een 'gelukkig en bevredigend leven' krijgen.

Het vak zal bestaan uit lessen over relaties, geestelijke en lichamelijke gezondheid, omgaan met (negatieve) emoties en het verwezenlijken van ambities. "Roem, geld en bezittingen zijn al te vaak het criterium waaraan tieners hun geluk afmeten, maar dat is niet waar geluk te vinden is", aldus de schooldirecteur.


Gelukkig hebben we de foto's nog...

GTA:LCS op 9 juni voor de PS2

Rockstar Games, een label van uitgever Take-Two Interactive Software Inc. maakte vandaag bekend dat Grand Theft Auto: Liberty City Stories voor de PlayStation 2 op 6 juni in de Noord-Amerikaanse schappen zal liggen voor 20 dollar en op 9 juni in de Europese voor 30 euro.

De game is een port van de gelijknamige PlayStation Portable titel die de speler meevoert naar Liberty City, de op New York gebaseerde stad waar GTA III zich ook al afspeelde, maar nu 3 jaar eerder. De speler neemt in deze game de rol op zich van een van de personages uit GTA III, Toni Cipriani, en moet in deze rol weer zoals in alle GTA games de criminele ladder beklimmen door missies uit te voeren voor verscheidene onderwereld figuren.

Of GTA:LCS ook naar de PC en Xbox komt is nog niet bekend.


Een screenshot van de PSP-versie van de game

Sparta wil Guijo Velasco

De goede prestaties van AGOVV Apeldoorn afgelopen seizoen zijn ook niet onopgemerkt gebleven in de eredivisie. Gonzalo Garcia-Garcia vertrok al naar SC Heerenveen, en Daniël Guijo Velasco lijkt te gaan verkassen naar Sparta.

De 22-jarige Spanjaard, die opgroeide in België, staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar hij lijkt voor de Rotterdamse club te gaan kiezen. Voordat hij bij AGOVV speelde, kwam Guijo Velasco uit voor het Belgische Sporting Houthalen en Racing Genk en in Nederland speelde hij twee wedstrijden bij PSV.

Spelers Barcelona 'lopen met Ten Cate weg'

Henk ten Cate is erg in trek bij de Nederlandse clubs, maar de kans is groot dat de assistent-trainer van FC Barcelona ook komend seizoen in de Spaanse stad blijft. Geruchten doen de ronde dat Ajax al om de tafel heeft gezeten met Ten Cate en ook PSV heeft belangstelling voor hem. Binnen Barcelona hoopt men echter op een langer verblijf van de Nederlander.

Vooral de spelers van de Catalaanse voetbalclub zijn erg blij met de assistent van Frank Rijkaard. "Een vertrek van Henk ten Cate zou een ramp zijn voor FC Barcelona", aldus Deco. Sterspeler Ronaldinho zou het ook erg jammer vinden als Ten Cate toch zou vertrekken. "Señor Henk zat mij in het begin veel achter de vodden. Ik ben daardoor een veel betere voetballer geworden dan ik was."

Zelf heeft Ten Cate nog steeds niet willen reageren op de geruchten rond een mogelijk vertrek bij FC Barcelona. Wel heeft hij gezegd dat hij eerst het seizoen als kampioen af wil sluiten om daarna pas zijn eigen toekomst te bekijken.

MSN-contact leidde tot seks met 13-jarige

JustitieTegen de 26-jarige S.N. uit Gouda is een twee jaar durend contactverbod geëist met een 13-jarige meisje. De verdachte onderhield gedurende enkele maanden een seksuele relatie met de brugklasser. Ook zou de verdachte, een ambtenaar op het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, 240 uur werkstraf moeten krijgen en verplicht reclasseringscontact en deelname aan een praatgroep voor zedenzaken moeten ondergaan. Verder werd 1.500 euro schadevergoeding geëist alsmede een gevangenisstraf van 142 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk. De man heeft in januari en februari van dit jaar in totaal 52 dagen vastgezeten. Als hij terug de cel in zou moeten, raakt hij zijn baan kwijt.

De man legde in maart 2005 contact met het meisje via MSN. Nadat het contact via internet steeds inniger werd, kwam het tot een ontmoeting bij de verdachte thuis. Dat resulteerde eerst in zoenen en strelen. Een paar ontmoetingen later ging dat via orale tot vaginale seks. Tot begin december ontstond er op die manier een bijna wekelijks sekscontact. ''Ze heeft nooit tegengestribbeld'', vertelde de man. Het meisje deed in december aangifte tegen een zwager wegens verkrachting. Toen biechtte ze aan haar ouders ook haar relatie met S.N. op.

De officier van Justitie verbaasde zich erover dat de man zo makkelijk over de jeugdige leeftijd van zijn vriendinnetje was heengestapt. ''Ik was gek op haar geworden en stond niet stil bij haar leeftijd'', antwoordde S.N. De ontboezeming van de verdachte dat hij ook wel eens verliefd was geworden op een meisje van 15, maakte de officier er niet geruster op. Deskundigen achten de kans op herhaling klein, maar een behandeling lijkt wel noodzakelijk om herhaling te voorkomen. Uitspraak over 14 dagen.

Tijdloze 360 shots Timeshift

Er zijn een tiental nieuwe screenshots verschenen van TimeShift, in deze shooter kun jij vijanden uitschakelen met een groot arsenaal aan wapens en je kunt eveneens de tijd beinvloeden in je voordeel. Zo kun je de tijd stilzetten en snel het wapen van de tegenstander uit zijn handen grissen. Wanneer je de tijd weer verder laat lopen zal de tegenstander dan verschrikt kijken naar waar zijn wapen gebleven is en wegrennen wanneer hij jou ziet met zijn wapen.

Het spel staat gepland voor het tweede kwartaal van 2006 en zal naast de Xbox 360 ook voor de PC verschijnen.







Met dank aan tain voor het melden van dit nieuws

Tientallen mensen uren vast in kabelbaan

Icoon ShockingEnkele tientallen mensen hebben dinsdagavond urenlang vastgezeten in een New Yorkse kabelbaan. Rond drie uur vannacht plaatselijke tijd hadden hulpverleners de 47 passagiers van één van de gondels uit hun benarde positie weten te halen. In een tweede gondel bevonden zich op dat moment echter nog eens 22 personen.

De Roosevelt Island Tram, die pendelt over de East River tussen Manhattan en Roosevelt Island, werd rond half zes gistermiddag getroffen door een stroomstoring. Om de ongelukkige passagiers te redden werd een hulpgondel met dieselmotor ingezet. De gestranden moesten hoog boven de rivier overstappen naar de dieselgondel, die na vier keer heen en weer te zijn geweest alle inzittenden uit de eerste gondel gehaald had.

De New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg was hoogstpersoonlijk naar het eindpunt van de kabelbaan gekomen, om de geredde personen te onthalen. Onder de passagiers waren zeker twaalf schoolkinderen en baby's. De politie bezorgde eten, drinken en luiers, terwijl het reddingswerk voortduurde. De Roosevelt Island Tram werd in 1976 in gebruik genomen, en is onder andere te bewonderen in de films 'Spider-Man', 'City Slickers' en 'Nighthawks'. Eén gondel biedt maximaal plaats aan 125 personen.

Roosevelt Island Tram
De Roosevelt Island Tram, hoog boven de East River (archieffoto)

Philips blijft PSV trouw

Philips is zo goed als zeker ook de komende vijf seizoenen weer hoofdsponsor van landskampioen PSV. Met het Eindhovense moederbedrijf is een principeakkoord afgesloten.

“De bijzondere relatie die we hebben met Philips blijft dus intact. Het gaat alleen nog over wat punten en komma's in de onderhandelingen. Ik verwacht de laatste details snel te kunnen afronden”, aldus voorzitter Rob Westerhof van PSV.

Explosieve taferelen op Scarface screenshots

Vivendi is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een game gebaseerd op de film Scarface. Het zal een third person shooter zijn waarbij jij de hoofdrol als Tony Montana speelt. De game gaat dus over Tony Montana die als Cubaanse ex-gevangene in Florida terechtkomt en zich daar al snel in het criminele circuit begeeft. Aan het eind van dit jaar moet deze game in de winkels verschijnen.

Met dank aan tain voor het melden van dit bericht





Floro: 'Gerrard en Adriano aantrekken'

Technisch Directeur van Real Madrid, Benito Floro, heeft de clubleiding aangegeven dat men moet proberen zowel Steven Gerrard als Adriano aan te trekken.

Floro, die de club tussen 1992 en '94 coachte, kwam in december terug als technisch directeur, na het opstappen van Arrigo Sacchi en preses Florentino Pérez. Hij moest de matige resultaten van de Koninklijke met aan- en verkopen zien te verhelpen.

Enkele weken terug bracht hij de nieuwe voorzitter Fernando Martín al het voorstel om de Duitse coach van Getafe, Bernd Schuster, aan te stellen als trainer van Real voor volgend seizoen. Daarbij vertelde hij meteen dat Liverpool-middenvelder Steven Gerrard en Internazionale-spits Adriano moest proberen aan te trekken.

"Ik stelde voor een krachtige spits zoals Adriano te kopen, en een top middenvelder voor het geval Zidane vertrekt", vertelt Floro. "Gerrard is een speler die daarvoor in aanmerking komt. Hij is een speler die al jaren gewild is door de club."

Ondertussen gaan er geruchten in Portugal dat de Spaanse topclub een oogje heeft laten vallen op het Fulham-duo Luis Boa Morte en Wayne Bridge (die gehuurd is van Chelsea).

Sensible Soccer laat zich zien op nieuwe screenshots

Kuju Entertainment is in opdracht van Codemasters bezig aan een nieuw deel in de Sensible Soccer serie. De game moet zich van de concurrentie gaan onderscheiden door het klassieke uitgezoomde cameraperspectief, de unieke cell-shaded look en een controle-systeem dat gamers vrij laat in de controle over hun spelers. Van deze game zijn vandaag een zestal nieuwe screenshots verschenen.

Sensible Soccer (2006) zal in juni verschijnen voor PlayStation 2, Xbox en PC.





Standen NHL per 18 april

Het reguliere seizoen is voorbij, de kaarten zijn geschud en de playoffs kunnen beginnen. Het einde van het eerste seizoen van de 'nieuwe' NHL is aangebroken.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
New Jersey¹824627 910124222927-11-319-16-610-0-0
Philadelphia¹824526 1110126725922-13-623-13-55-4-1
N.Y. Rangers¹824426 1210025721525-10-619-16-64-6-0
N.Y. Islanders823640 67823027820-18-316-22-33-6-1
Pittsburgh822246 145824431612-21-810-25-64-4-2
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa²825221 911331421129-9-323-12-63-5-2
Buffalo¹825224 611028123927-11-325-13-37-3-0
Montréal¹824231 99324324724-13-418-18-56-4-0
Toronto824133 89025727026-12-315-21-57-1-2
Boston822937 167423026616-15-1013-22-61-5-4
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina²825222 811229426031-8-221-14-65-3-2
Tampa Bay¹824333 69225226025-14-218-19-45-4-1
Atlanta824133 89028127524-13-417-20-46-2-2
Florida823734 118524025725-11-512-23-64-4-2
Washington822941 127023730616-18-713-23-55-3-2
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit³825816 812430520927-9-531-7-38-1-1
Nashville¹824925 810625922732-8-117-17-77-3-0
Columbus823543 47422327923-18-012-25-46-3-1
Chicago822643 136521128516-19-610-24-73-5-2
St. Louis822146 155719729212-23-69-23-91-7-2
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary²824625 1110321820030-7-416-18-76-1-3
Colorado¹824330 99528325725-10-618-20-34-5-1
Edmonton¹824128 139525625120-15-621-13-75-4-1
Vancouver824232 89225625525-10-617-22-24-4-2
Minnesota823836 88423121523-16-215-20-65-4-1
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas²825323 611226521828-11-225-12-44-3-3
San Jose¹824427 119926624225-9-719-18-48-1-1
Anaheim¹824327 129825422926-10-517-17-76-4-0
Los Angeles824235 58924927026-14-116-21-44-6-0
Phoenix823839 58124627119-18-419-21-14-5-1

De plaatsingslijst voor de playoffs:

Eastern ConferenceGPPTS
Ottawa*82113
Carolina*82112
New Jersey*82101
Buffalo82110
Philadelphia82101
N.Y. Rangers82100
Montréal8293
Tampa Bay8292
Western ConferenceGPPTS
Detroit³*82124
Dallas*82112
Calgary*82103
Nashville82106
San Jose8299
Anaheim8298
Colorado8295
Edmonton8295

Matchups in de eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa Senatorsvs.Tampa Bay Lightning
Carolina Hurricanesvs.Montréal Canadiens
New Jersey Devilsvs.New York Rangers
Buffalo Sabresvs.Philadelphia Flyers
Western Conference
Detroit Red Wingsvs.Edmonton Oilers
Dallas Starsvs.Colorado Avalanche
Calgary Flamesvs.Anaheim Mighty Ducks
Nashville Predatorsvs.San Jose Sharks

¹ Geplaatst voor playoffs
² Zeker van divisietitel
³ President's trophy (thuisvoordeel in de playoffs)
* De divisiewinnaars plaatsen zich automatisch op plaatsen 1, 2 en 3

Arjan Ebbinge : "Positief over toekomst"

Voetballer Arjan Ebbinge denkt dat hij kan terugkeren op Betaald Voetbal-niveau. Eind oktober vorig jaar raakte de speler van RBC Roosendaal ernstig geblesseerd en moest zelfs in coma worden gehouden om de scheur in zijn dunne darm te laten herstellen. Nadat hij uit de coma ontwaakte bleek dat er een zenuw in zijn rechtervoet te zijn uitgeschakeld.

Dinsdag hervatte Ebbinge de training bij RBC Roosendaal met wat loopvormen en baloefeningen. "De planning is dat ik tot half juni op individuele basis doortrain bij RBC. Daarna twee weken vakantie en vervolgens hoop ik dat de zenuw in mijn rechtervoetweer zodanig is geactiveerd dat ik snel kan aansluiten bij de groep. Ik ben positief ingesteld. Als dit helemaal goed komt, dan heb ik iets om trots op te zijn," aldus de verdediger.

Personeel Schiphol huiverig voor bodyscan

VervoerOnder personeel van Schiphol is commotie ontstaan over een proef met een bodyscan die dwars door kleding heenkijkt. Op de scans is zo perfect te zien hoe iemands lichaam er uit ziet. De luchthavendirectie voert ter geruststelling aan dat de scans niet reproduceerbaar zijn en direct worden vernietigd. Bovendien kunnen de mensen die de apparatuur bedienen niet het gezicht zien van de gescande. De bodyscan zorgt ook niet voor ongezonde straling, wat velen wel vrezen.

Voordeel is dat mensen niet meer handmatig gefouilleerd hoeven te worden. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers wil dat na eventuele invoering van de scan niet meer met de hand wordt gefouilleerd, omdat daarover de meeste irritaties bestaan. Als de proef slaagt wordt het in mei ook ingevoerd voor passagiers.


Een bodyscan dwars door de kleding heen.


Met dank aan Mokky voor de submit.

Twijfels over WK-deelname Messi

Ver van alle verwikkelingen van zijn club Barcelona heeft Lionel Messi zijn herstel voortgezet in zijn geboorteland Argentinië. De zorgen of hij het wereldkampioenschap zal halen, zijn er niet minder om geworden.

"In principe blijf ik een week. Maar het kan ook nog wel eens wat langer gaan duren. Het kan allemaal geen kwaad", vertelde Messi op het vliegveld van Buenos Aires. "Ik hou me aan de behandeling die de medische staf van Barcelona me heeft geadviseerd."

Sinds de tweede wedstrijd van de Champions League tegen Chelsea, begin maart, staat Messi geblesseerd aan de kant met een dijbeenkwetsuur. Steeds leek zijn rentree aanstaande, maar even zo vaak bleek dat er weer te vroeg was gejuicht. "Door te graag te willen terugkeren heb ik mezelf geforceerd", zei Messi over de terugslagen in zijn herstel.

Iedereen wil graag weten wanneer hij weer terug is. Maar Messi laat zich niet meer opjutten. "Ik zal weer spelen als mijn blessure genezen is. Ik richt me niet op een datum. Ik hoop dit seizoen nog wat wedstrijden mee te pikken met Barcelona en natuurlijk met de Argentijnse ploeg."

Maar Barcelona maakt zich zorgen over het moeizame herstel van Messi, die naar verwachting nog zeker een maand aan de kant staat. En daarmee is het ook onzeker of de Argentijnse jongeling het WK gaat halen aangezien bondscoach Pekerman op 15 mei de definitieve lijst moet inleveren bij de FIFA

Ferrari werkt aan naadloze versnellingsbak

Technisch directeur Ross Brawn heeft in een interview met een Duitse krant verklaard dat ook het het Formule 1-team van Ferrari werkt aan een naadloos schakelende versnellingsbak.

McLaren, Honda en Williams maken al gebruik van deze versnellingsbak. De ‘seamless shift gearbox’ zorgt ervoor dat de coureurs kunnen schakelen zonder dat er vermogen wordt verloren. Naast Ferrari schijnt ook BMW Sauber met de ontwikkeling van een dergelijke versnellingsbak bezig te zijn. Een naadloos schakelende versnellingsbak zou per ronde één tot twee tienden van een seconde sneller zijn.

"We hadden al een behoorlijk ingewikkeld systeem operationeel, dat uitblonk in hoge betrouwbaarheid", vertelt technisch directeur Ross Brawn. "Maar dat systeem was te complex, zwaar en duur. Nu ontwikkelen we een eenvoudigere versie, maar om risico’s te vermijden moet er eerst flink mee worden getest."

I AM 8 BIT geopend

De kunsttentoonstelling I AM 8 BIT is geopend. Het thema van deze tentoonstelling is 'videogames uit de jaren 80'. Een aantal foto's vind je hieronder:

Meer foto's vind je op 4CR. I AM 8BIT is een tentoonstelling die rond de E3 gehouden wordt. Centraal op deze tentoonstelling staan kunststukken die als thema games (specifiek uit het 8bit tijdperk) hebben. De tentoonstelling is in LA, USA.

18 maanden cel voor afranselen Antilliaan

JustitieWegens het totaal in elkaar trappen van een Antilliaan zijn twee mannen uit Groningen veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. De twee namen hun slachtoffer eind 2004 onder handen bij café Hof van Beijum. Hij werd vele malen tegen het hoofd geschopt en geslagen, ook terwijl hij reeds bewusteloos op de grond lag.

De rechter oordeelde dat er sprake was van poging tot doodslag. Er was nog een derde persoon betrokken bij het gebeuren, maar die werd vrijgesproken wegens gebrek aan wettig bewijs. Het was sowieso al moeilijk voor justitie om de zaak rond te krijgen daar getuigen uit angst voor represailles nauwelijks bereid bleken met de politie te praten.

De afranseling had overigens niets met racisme te maken; ook de twee daders waren van Antilliaanse komaf.

Delftenaar overleden na mishandeling

Icoon PolitieEen man uit Delft is zaterdag overleden nadat hij in de nacht van donderdag op vrijdag op straat mishandeld was. De 38-jarige Frank van Oosten is vermoedelijk door twee fietsers geslagen, zo meldt de politie. Hij had dit nog zelf aan bekenden van hem gemeld. Vrijdag raakte de man in coma, waarna hij in een ziekenhuis werd opgenomen.

Over de aard van de verwondingen van Van Oosten wil de politie vooralsnog geen mededelingen doen. Het slachtoffer is waarschijnlijk wezen stappen, en raakte in de omgeving van het St. Agathaplein en de Schoolstraat in conflict met de fietsers. De politie is op zoek naar getuigen en naar mensen die de bewuste nacht contact hebben gehad met Van Oosten.

Enkel Van der Vaart 'slechts' overbelast

De nieuwe problemen met de enkel van voetballer Rafael van der Vaart blijken minder ernstig dan eerder werd verwacht. Van der Vaart kreeg opnieuw last van de enkel waar hij onlangs aan geopereerd was, en ging daarom dinsdag naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Uit onderzoek is gebleken dat de enkel van de middenvelder van Hamburger SV slechts overbelast is. "We wilden alleen zeker weten dat alles in orde is', aldus Van der Vaart.

Aankomende zaterdag zal de middenvelder hoogstwaarschijnlijk weer inzetbaar zijn in de competitiewedstrijd tegen Bayern Leverkusen.

Honderd duels schorsing voor slikkende honkballer

Angel Rocha, pitcher bij de Arizona Diamondbacks, heeft een schorsing van honderd wedstrijden aan de broek gekregen vanwege het gebruik van doping. Het is voor de eerste maal dat iemand zo'n lange schorsing krijgt. De Amerikaanse honkbalbond MLB wilde niet bekendmaken welk middel Rocha gebruikt heeft.

Al enige tijd is de MLB bezig om het gebruik van doping streng aan te pakken. Rocha kreeg een extra lange straf omdat hij al eens eerder was gepakt. De straf voor doping is vijftig wedstrijden schorsing, recidivisten krijgen het dubbele.

Behalve Rocha, die in de minor league uitkomt, kregen nog vier honkballers een schorsing. Zij moeten vijftig wedstrijden toekijken.

Ridge Racer 7 komt eraan

De populaire race-serie van Namco, Ridge Racer, krijgt een zevende deel. Dat maakt Namco bekend in de nieuwste Famitsu (een Japans gamemagazine).

Ridge Racer 7 zal verschijnen op de PlayStation 3 en een online modus hebben waarin tot 14 man het tegen elkaar kunnen opnemen. Producent is Hideo Teramoto, Hiroshi Okubo is verantwoordelijk voor het geluid en Masaya Kobayashi is de director.

Op de E3 zal er meer bekend gemaakt worden.

Onveranderd anders

Soms besef je je iets dat je al weet. Vandaag was zo’n moment en ik ben er zo door verheven, dat ik de behoefte voel het onder woorden te brengen en op papier te zetten. Bij deze.

Al fietsende besefte ik mij dat ik dingen steeds meer ga waarderen. Ik keek om me heen. Links van mij het stromende water, rechts een klein weiland met wat ganzen, een grazend paard en wat lammetjes. Vervolgens ging mijn blik naar boven en zag ik een strakblauwe hemel met hier en daar een witte streep, getrokken door een vliegtuig, en aan de horizon een bergketen van stapelwolken.

Opeens realiseerde ik me dat ik al enkele jaren in een proces zit, een proces dat me dingen steeds meer laat waarderen. Uiteindelijk zal ik een saaie lul zijn, althans, zo omschreef ik dat enkele jaren geleden. Nu zou ik zeggen dat ik bezig ben volwassen te worden.

Als mijn ouders me een jaar geleden vroegen of ik mee ging om een boswandeling te maken vroeg ik me hardop af wat ze bezielde, nu doe ik het graag. Hetzelfde geldt voor een wandeling langs het strand. Wat is er nou mooier dan de zee? Het oneindige uitzicht. Starend in het niets. Maar dat is juist alles! Dat is waar het om gaat.

Hoevaak ik mijn vader met zijn hoofd heb zien schudden, toen ik als puber met hem in de Efteling was. Het sprookjesbos, dat was het helemaal volgens hem. Volgens mij was het de Python. Nu, een aantal jaren later, was ik onlangs in de Efteling. En het sprookjesbos, de Droomvlucht en het Land van Laaf, dát was het.

Zelfs sex is niet meer wat het was. Er is meer dan seks. Wakker worden met de vrouw van mijn leven in mijn armen, waardeer ik nu meer dan diezelfde nacht klaarkomen in die vrouw van mijn leven. Natuurlijk, seks is lekker. Maar er is meer.

Zo zat ik op die fiets. En ging ik heel bewust genieten. Ik concentreerde me op de wind in mijn gezicht, de zon op mijn armen, en dit besef. Geloof het of niet maar ik zit nu daadwerkelijk gepassioneerd achter mijn laptop. Tot voor kort kende ik dit niet, ik vond het allemaal wel best. Zo zullen mensen mij ook kennen, zo kende ik mijzelf. Maar nu is alles anders; zonder dat er iets veranderd is.

Met dank aan Tobbes voor de submit

Front National-leider moet met migranten werken

Daniel FéretDe Belg Daniel Féret, leider van de Waalse extreemrechtse partij Front National, moet als taakstraf 250 uur met migranten werken. De 62-jarige Féret kreeg de straf vanwege het aanzetten tot rassenhaat in partijbrochures en tijdens verkiezingscampagnes. Zijn verdediging voerde tevergeefs aan dat de politicus in een 'politiek proces' terecht stond.

Behalve de taakstraf, die uitgevoerd moet worden in de integratiesector, verliest Féret voor tien jaar zijn politieke rechten. Hij kan daarom voorlopig niet meer deelnemen aan verkiezingen. Als hij zijn taakstraf weigert uit te voeren moet de extreemrechtse nationalist tien maanden de cel in. Féret is sinds 1985 voorzitter van het Front National en Brussels parlementslid. Zijn partij, de Waalse tegenhanger van het Vlaams Belang, is verscheurd door intern twisten. Toch haalde het FN bij de laatste gewestverkiezingen in Brussel en Wallonië in totaal acht parlementszetels.

Square Enix presteert beneden verwachting

Ontwikkelaar/uitgever Square Enix heeft haar verwachtingen voor het fiscale jaar dat op 31 maart van dit jaar eindigde drastisch naar beneden bij gesteld, de winstverwachting werd verlaagd met zo'n 43%.

In november van het vorige jaar voorspelde Square Enix nog een winst van 17.5 miljard yen (130 miljoen euro) maar verlaagde deze verwachtingen vandaag naar 10 miljard yen (75 miljoen euro). De omzetverwachting werd met zo'n 8% bijgesteld van 136 miljard yen (1,02 miljard euro) naar 125 miljard yen (940 miljoen euro). Ook de verwachting voor het operating income werd naar beneden bijgesteld met bijna 50% van 28.5 miljard yen (220 miljoen euro) naar 15 miljard yen (120 miljoen euro).

Deze dalingen worden verwacht door Square Enix ondanks de erg sterke verkopen van Kingdom Hearts II en de Japanse release van Final Fantasy XII, een game die in de eerste vier dagen al 1,7 miljoen exemplaren wist te verkopen. Kingdom Hearts II verscheen op 28 maart in de Verenigde Staten en wist die maand nog de eerste positie op de verkooplijsten te bekleden. Ondanks al dat succes zei Square Enix nog dat de verkopen van het offline games segment onder de verwachting zaten.

Ook het online games segment voldeed niet aan de verwachtingen van Square Enix. Het aantal abonnees op Square Enix's belangrijkste online gaming, FF XI stabiliseerde wel. Ook het mobiele segment zal niet aan de verwachtingen weten te voldoen. De prestaties van het vorig jaar aangekochte Taito lieten eveneens te wensen over.

Positief is wel dat het uitgave-segment van Square Enix het boven verwachting goed zal doen onder andere dankzij een nieuwe titel gebaseerd op de populaire Japanse anime Full Metal Alchemist. Ook het succes van de CG film Final Fantasy: Advent Children was boven verwachting groot.

Tom Cruise en Katie Holmes krijgen meisje

Icoon ShowbizzHollywoodkoppel Tom Cruise en Katie Holmes hebben gisteren hun eerste kind gekregen. De muisjes zijn roze; het meisje woog bij haar geboorte 3,4 kilogram en kreeg de naam Suri. Zowel moeder en kind maken het goed, volgens de woordvoerder van Tom Cruise. Suri is van oorsprong een Hebreeuwse naam en staat voor 'prinses', aldus de woordvoerder. In het Perzisch betekent de naam 'rode roos'. De 43-jarige acteur heeft al twee kinderen uit zijn eerdere huwelijk met Nicole Kidman.

De relatie tussen Cruise en Holmes is één van de meest besproken relaties van dit moment. De pers raakt niet uitgepraat over de relatie tussen de 43-jarige Cruise met de 27-jarige Holmes, die een jaar geleden begon. De relatie kreeg al meteen de volle aandacht toen Tom Cruise al springende op de bank bij Oprah Winfrey, zijn liefde verklaarde aan Katie Holmes.


Springen op de bank bij Oprah


Tom Cruise staat ook bekend om zijn 'bizarre' uitspraken. Eerst zou zijn vrouw in totale stilte dienen te bevallen, en gisteren was uitgebreid in de pers te lezen dat Cruise de placenta van zijn pasgeborene wilde opeten. Beide uitspraken bleken niet waar te zijn.

Met dank aan PeRi, Casey, WaMeLiNoS, HaSo en AngelsAndAirwaves182 voor de submit.

CDA'ers willen meer geld voor koopkracht

Icoon PolitiekDe top van het CDA wil de koopkracht repareren voor mensen die er door het kabinetsbeleid onbedoeld op achteruit zijn gegaan. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de CDA'ers premier Balkenende, minister De Geus en fractievoorzitter Verhagen. Ook regeringspartij D66 zou voor zijn; de VVD en Financiën-minister Zalm zijn echter vooralsnog onvermurwbaar.

De christendemocraten zijn er na de slecht verlopen gemeenteraadsverkiezingen op gebrand dit jaar een extraatje voor de burgers te regelen, met name voor de een op de vijf huishoudens die er volgens het Centraal Planbureau op achteruit gaan. Zalm vindt echter dat het CDA te veel vraagt, en wil vasthouden aan eerdere afspraken in de begroting. Een overleg vorige week tussen Zalm en CDA-minister van Sociale Zaken De Geus hierover eindigde in onenigheid, waarop de laatste boos wegliep. Waarschijnlijk komen een aantal bewindslieden donderdag bijeen om opnieuw over de materie te praten.

Begroting FC Groningen gaat omhoog

De begroting van FC Groningen gaat, door het succes van de club, volgend seizoen omhoog van ruim 10 naar 12 tot 13 miljoen euro.

De directeur van FC Groningen, Hans Nijland, maakte dit bekend. Door de goede prestaties heeft de club nieuwe sponsoren in de wacht weten te slepen. Daarnaast krijgt de club straks extra inkomsten uit de rechtstreekse tv-uitzendingen van de Europa Cup-duels.

Wistron wil maandelijks 1 miljoen Xbox 360's produceren

Wistron, een van de drie fabrikanten die in opdracht van Microsoft Xbox 360's produceren, zegt dat het tegen het einde van dit jaar zo'n 1 miljoen Xbox 360's per maand van de band wil laten rollen. De fabrikant zal hiermee een grote rol spelen in het zorgen voor voldoende Xbox 360's in de aanloop naar de launch van de concurrentie, Sony's PlayStation 3.

Wistron CEO Simon Lin liet weten: "We breiden nu de productiecapaciteit voor de Xbox 360 uit....om volledig Microsoft te kunnen ondersteunen". Wistron wilde niet vrijgeven wat aan het einde van het afgelopen jaar de productiecapaciteit van het bedrijf was maar analisten schatten dat het zo'n 330.000 consoles was.

Fabrikanten Flextronics en Celestica zullen ook hun productiecapaciteit gaan opvoeren waardoor Microsoft waarschijnlijk binnen afzienbare tijd de tekorten minder zal zien worden. De tekorten houden voorlopig met name aan in de Verenigde Staten.

Ter vegelijking zei SCE CEO Ken Kutaragi dat Sony 1 miljoen consoles per maand zal produceren, met een doel om er 6 miljoen te verschepen in de eerste 5 maanden na launch. In de woorden van de Sony World Wide Studios baas op de GDC "Wat betreft productie, we zien een snellere stijging in productiehoeveelheden dan ooit tevoren"

Interesse NEC voor Reekers

RTV Oost meldt dat Peter Reekers in de belangstelling staat van NEC. De 24-jarige verdediger heeft nog een contract tot medio 2007 bij Heracles.

Reekers speelt al zijn hele loopbaan bij de club uit Almelo. Afgelopen seizoen debuteerde hij op het hoogste niveau. De verdediger speelde afgelopen seizoen 26 wedstrijden.

Het opvallend is dat Reekers vanavond met Heracles aantreedt tegen NEC in de play-offs om een plek in de intertoto-competitie.

'Koranles moet nog beter'

Icoon BinnenlandsHet Verwey-Jonkerinstituut heeft onderzoek gedaan naar de koranlessen in de Othmanmoskee in Rotterdam en is positief over de verbeteringen die er te zien zijn. De moskee was namelijk al een paar keer in het nieuws, omdat er leerlingen geslagen werden en er ook andere onorthodoxe methodes gebruikt werden. Het is alleen nog niet goed genoeg.

Eerder had het instituut al bezwaar tegen het stampen van kennis, dat gebruikelijk was in de koranlessen, en tegen de keiharde discipline. Het moskeebestuur heeft dat ter harte genomen, en met succes. Wel vindt het instituut dat er nog meer 'vrije gedachtewisseling' plaats moet vinden in plaats van het simpelweg vermanen van kinderen. Zaken als een kringgesprek zouden daaraan kunnen bijdragen. Verder horen leerlingen niet openlijk, zodat de hele klas het hoort, gewezen te worden op hun fouten en hun cijfers. De lessen zouden meer interactief dan moraliserend moeten zijn m.b.t. het leven van moslims in Nederland.

Het was voor het eerst dat er van buitenaf onderzoek gedaan werd naar koranlessen. Dit gebeurde in opdracht van de gemeente. Het moskeebestuur neemt de adviezen over. Binnenkort volgen andere Rotterdamse moskees.

[update]Eerste screenshots Command and Conquer 3

In het volgende nummer van het tijdschrift PC Gamer zullen de eerste details en screenshots van Command and Conquer 3 bekend worden gemaakt.

Command and Conquer 3 is een zogenaamde real time strategy game en het vervolg op het originele Command and Conquer en Command and Conquer: Tiberian Sun en handelt weer over de strijd tussen de GDI (Global Defense Initiative) en de Brotherhood of NOD. Ontwikkelaar Westwood studio was tevens verantwoordelijk voor Red Alert en Dune 2. Met deze laatste game vond de ontwikkelaar eigenlijk het moderne RTS-genre uit


De PC Gamer van volgende maand

Update
Iemand met toegang tot de PC-gamer heeft met zijn scanner de screenshots in de PC-gamer ingescand en online gezet. Helaas zijn de scans niet van een al te beste kwaliteit.



DVD: Planet Earth

Onze planeet is een onaflatende bron van inspiratie, nieuwsgierigheid en schoonheid. De dampkring, de grote oceanen en de hete inhoude zorgen keer op keer voor de meest prachtige beelden. Maar het is niet allemaal positief. De krachten die op de aarde inwerken zorgen soms ook voor rampen en chaos; genoeg materiaal voor een serie documentaires over de planeet Aarde. In zeven delen, op drie discs: Orion Channel, Planet Earth


Wigan te sterk voor Aston Villa

In de Premier Leaggue werd er dinsdagavond één wedstrijd gespeeld; Wigan Athletic wist thuis met 3-2 Aston Villa te verslaan.

Wigan, dat aantrad zonder de geblesseerde Arjan de Zeeuw, kwam in de 25ste minuut op voorsprong door een treffer van Bullard. Angel maakte in de tweede helft gelijk, maar zes minuten later besliste Camara de wedstrijd door twee maal te scoren.

Door de overwinning stijgt Wigan naar de achtste plaats. Aston Villa, waar Wilfred Bouma op de bank zat, blijft vijftiende.

Rijkaard: "Niet achterover leunen"

Frank Rijkaard en Mark van Bommel reageerden vooral ingetogen op de 0-1 overwinning bij AC Milan. Ook Carlo Ancelotti denkt niet dat het finaleticket al is vergeven.

Rijkaard hoopte stiekem al op een zege in San Siro: ”We hadden vooraf al het gevoel dat we hier in Milaan moesten winnen om een goede kans te behouden op de eindstrijd. Het is mooi dat het ons gelukt is”, aldus de coach van FC Barcelona. ”Volgende week kunnen we er met de steun van ons publiek opnieuw een goede wedstrijd van maken. We zullen zeker niet achterover leunen met deze 1-0 op zak, want dat kunnen we niet.”

Van Bommel realiseert zich dat FC Barcelona pas op de helft is: ”Het blijft oppassen. Maar onze uitgangspositie is heel goed.” De Limburger had genoten van zijn duels met Clarence Seedorf: ”Voetballen tegen hem is altijd leuk. Vorig jaar met PSV was het ook mooi om tegen hem te spelen. Hij is gewoon een heel goede voetballer.”

Matchwinnaar Ludovic Giuly beschrijft zijn doelpunt: ”Ronaldinho gaf me een perfecte pass, ik probeerde het vanaf links en de bal vloog binnen. We staan nu met één been in de finale, maar moeten koel zijn en hard blijven werken.”

Milan-trainer Carlo Ancelotti is nog niets van zijn strijdvaardigheid verloren: ”De wedstrijd was in balans. We speelden sterk en creëerden enkele goede scoringsmogelijkheden. Het resultaat geeft ons de hoop op een ommekeer. Wij kunnen winnen in Barcelona.”

Gorilla gooit bezoeker tand uit

Een dierentuinbezoeker van Zoo Safari uit het Italiaanse Fasano moet een tand missen vanwege een boze gorilla. Een voorbijganger uit een groep bezoekers gooide als vriendelijke geste een hazelnoot naar de mensaap. Die was daar echter niet van gediend en smeet een steen terug naar de groep.

De kei trof één van de bezoekers in zijn gezicht wat resulteerde in een verbrijzelde tand. Het slachtoffer heeft een klacht ingediend tegen de dierentuin.


Oprotten met je hazelnoot

"Ullrich dramatisch uit vorm"

Terwijl andere Tourfavorieten als Basso, Vinokourov of Valverde al hun vorm etaleren en sommigen zelfs al hun eerste koersen winnen, moet Jan Ullrich nog altijd aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen deelnemen. En dat heeft zo zijn redenen liet CSC-ploegleider Bjarne Riis weten: "Zijn vorm is catastrofaal"

Bjarne Riis liep samen met zijn kopman Ivan Basso de 32-jarige Duitser uit de T-Mobileploeg tegen het lijf op een trainingstocht in het Italiaanse Toscane. Ullrich is daar momenteel bezig zijn vorm voor komende zomer aan te scherpen.

Riis, ooit nog zelf kopman en meesterknecht van 'Der Jan' liet na die ontmoeting geen spaander meer heel van zijn vroegere ploegmaat: "Het is verspilling van talent. Zijn vorm is momenteel behoorlijk catastrofaal. Hij ligt duidelijk mijlenver achter op zijn mogelijke concurrenten qua conditie."

Riis gaat ook op zoek naar een reden voor het elk jaar opnieuw zéér moeilijk in vorm geraken van Ullrich na de winter. "Ullrich houdt er duidelijk niet van om op zijn fiets te rijden. Ik begrijp dan ook de reden niet waarom hij ervoor gekozen heeft wielrenner te zijn. Hij verspilt zijn talent. Ullrich moet nu meteen actie ondernemen."

Ondertussen is de nieuwe seizoensstart van 'Ulle' opgeschoven naar de Ronde van Romandië, binnen twee weken.

Xbox 360 shots Star Trek: Legacy

Van de Xbox 360 versie van de actiegame Star Trek: Legacy zijn bij GameInformer een vijftal nieuwe screenshots verschenen. Star Trek: Legacy wordt ontwikkeld door Mad Doc Software dat onder andere verantwoordelijk was voor Star Trek: Armada II en Empire Earth II en speelt zich af over de gehele Star Trek-tijdlijn.

In Star Trek Legacy kun je de strijd aan gaan met schepen vanuit het hele Star Trek Universum (The Original Series, The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager en Enterprise). Je kunt voordat je de strijd aan gaat kiezen wat voor schip je meeneemt evenals wie het bevel zal voeren en waarmee het schip uitgerust zal zijn. De game zal een goed uitgewerkte Xbox Live-functie bevatten en zal de mogelijkheid bieden voor spelers om grootschalige veldslagen uit te spelen.

Legacy geeft je de keuze uit zo'n zestig schepen, niet alleen van de Federation maar ook van de Romulans, Klingons en Borg.

Star Trek Legacy staat momenteel voor eind september in de planning en zal naast een Xbox 360 versie ook een PC versie kennen.





Basso kijkt uit naar Ardennenklassiekers

Ivan Basso ziet de komende Ardennenklassiekers als ideale voorbereiding op de Giro d'Italia, die hij dit jaar aan zijn palmares hoopt toe te voegen. Desondanks is de Italiaan niet van zin om zich in deze koersen te sparen.

Basso heeft de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, die hij ook vorig jaar al in zijn programma op nam, namelijk erg hoog zitten. Voornamelijk omdat hij er goed gedijt. "Ik heb altijd goed gereden in die koersen en als ik er ben zal ik altijd een gooi naar de zege doen", aldus Basso.

Zijn eigen ambities vloeken echter niet met het teambelang, en dus zal de nummer twee van de Ronde van Frankrijk niet te beroerd zijn om een ploegmakker te helpen winnen. "We hebben genoeg sterke jongens in het team en als ik een van hen aan de zege kan helpen, zal ik dat graag doen." Basso eindige vorig jaar als 38e in de Waalse Pijl, op 37 seconden van Danilo Di Luca.

[upd] Placenta opeten was grap Tom Cruise

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Acteur Tom Cruise wil de placenta opeten van zijn verloofde Katie Holmes, die binnenkort gaat bevallen. De placenta (ook wel moederkoek genoemd) vormt een soort tussenstation tussen de bloedsomloop van de moeder en de bloedsomloop van het embryo. De Amerikaanse acteur verdedigt zijn kannibale trekjes als volgt: "Ik denk dat het goed is, heel voedzaam. Ik wil zowel de placenta als de navelstreng meteen na de geboorte opeten."

Eerder meldde de 43-jarige scientology-aanhanger dat hij zijn kind het liefst in totale stilte geboren ziet worden, omdat lawaai een negatief spiritueel effect zou hebben op een bevallende vrouw.

Het eten van de placenta is in sommige culturen gebruikelijk. Het zou de moeder na de geboorte sterker maken. De Volkskrant publiceerde ooit een recept voor placentapaté, die op stukjes foccaccia en bedruppeld met goede olijfolie moest worden geserveerd.

Update 00:15
Het bericht dat Tom Cruise de placenta van zijn verloofde op wil eten, blijkt een grap te zijn. De acteur deed zijn opvallende uitspraak in een vraaggesprek met het Amerikaanse GQ Magazine. Toen de interviewer echter opmerkte dat het wel een flink maal zou worden, reageerde Cruise met de woorden "oké, misschien doe ik het ook wel niet". Veel nieuwssites maakten hier echter geen melding van.

Met dank aan sv3n voor de submit.

Een enkeltje verzwikking...

Het was zo'n typische dag na de Pasen in de praktijk. Met het mooie Paasweer besluit kennelijk half Nederland om te gaan wandelen, fietsen of tuinieren. En met al die ongetrainde lichamen die plotseling in beweging komen leidt dit ontegenzeggelijk tot blessures.

En met de nieuwe vrije toegankelijkheid betekent dat voor een fysiotherapie praktijk grote drukte. En deze ochtend werden we bezocht door een flink aantal mensen die door hun enkel waren gegaan.

Nu zijn over de behandeling van enkelverzwikkingen al decennia lang discussies. Sommige vinden dat je niets moet doen, sommige zien er het liefst een zwachtel omheen, anderen willen liefst zo snel mogelijk tapen. En weer anderen zien zelfs ingipsen als de ultieme behandeling.

Naast al deze therapeutische ingrepen kun je tegenwoordig ook standaard enkelkousjes/bandages/verstevigers krijgen. Deze geven, volgens de verschillende beschrijvingen die ik heb gelezen, (effectief) steun en helpen blessures voorkomen.

Ook Hansaplast levert deze kousjes/verstevigers. Toevallig kreeg ik vandaag de gelegenheid om twee van de kousjes van dit merk te testen (prijs: € 18,80). En het resultaat was niet om over naar huis te schrijven. De kousjes geven wellicht een gevoel van steun maar veel meer dan dat is het ook niet.
Met toestemming van een patiënt heb ik zo'n testje op film gezet. Ziehier de controle video zonder versteviger. En hier de video met een versteviger om.
Voor het voorkomen van blessures is de ruimte die deze versteviger geeft veel te groot. Bij een potentiële verzwikking zal van deze versteviger geen remmende werking uitgaan. En dat is niet veel voor de prijs van € 18,80.

VVD-jongeren ambiëren Rutte

PolitiekDe jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, heeft dinsdag laten weten dat hun voorkeur voor het lijsttrekkerschap van de VVD uitgaat naar Mark Rutte. Volgens de VVD-jongeren zijn de liberale beginselen bij Rutte in betere handen dan bij minister Rita Verdonk. Rutte liet in een reactie weten vereerd te zijn met de steun van de jeugdige VVD'ers.

In het NOS journaal noemde JOVD-voorzitter Klaas-Jeroen Terwal Rutte ''jong, ambitieus en gedreven''. Terwal vindt het verder ''jammer'' dat Verdonk de debatten met Rutte veelal uit de weg gaat. Het kamp van Rutte wilde het liefst 17 keer in debat gaan (voor alle VVD-kamercentrales); Verdonk vindt een keer of 4 á 5 wel genoeg. Volgens Terwal roept het uit de weg gaan van debatten vraagtekens op over de kennis van zaken van Verdonk. De minister zegt zelf liever rechtstreeks contact te zoeken met de leden van de partij.

Volgens een vorige week gepubliceerd onderzoek van het AD zou Verdonk met 70% veruit het populairst zijn bij de VVD kiezers. Het zijn echter niet de kiezers die beslissen wie er lijsttrekker wordt, maar de VVD-leden.

Om de berichtgeving compleet te maken: Aan de race om het VVD-lijsttrekkerschap neemt ook nog Tweede Kamerlid Jelleke Veenendaal deel.


JOVD kiest voor links (op de foto)

DVD: Dominion - Prequel to the Exorcist

Wie heeft er vroeger niet zitten griezelen bij 'The Exorcist'? Die film is echt een klassieker. Voor zijn tijd revolutionair en veel enger dan veel van de hedendaagse horror. Nu is Dominion: Prequel to the Exorcist uit op dvd. Deze film vertelt het verhaal van wat er voor The Exorcist gebeurde met priester Merrin. En Antonie Kamerling heeft ook een rolletje. Tijd voor een review!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.