FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 januari 2006

Herman Edwards naar Kansas City

Herman Edwards is de nieuwe hoofdcoach van de Kansas City Chiefs. De ploeg uit Missouri compenseert de New York Jets met een keuze in de vierde ronde van de eerstvolgende draft.

Edwards volgt Dick Vermeil op, die twee weken geleden voor de derde keer zijn pensionering aankondigde. Bij de Chiefs zal hij herenigd worden met general manager Carl Peterson, al meer dan 30 jaar een goede vriend van Edwards. De compensatie van een erg late keuze in de draft is opvallend door de manier waarop de deal tot stand kwam: zodra duidelijk werd dat zijn eveneens zeer goede vriend Vermeil zou stoppen uitte Peterson de wens om Edwards naar het Arrowhead-stadion te halen. Edwards had nog een contract voor twee jaar waarin hij twee miljoen dollar (1,8 miljoen euro) per seizoen zou verdienen. Door een contractverlenging en een salarisverhoging te eisen forceerde hij al snel een onwerkbare situatie. Dat hij naar Kansas City zou gaan stond vanaf dat moment eigenlijk al vast.

Ook in vergelijking met compensaties die eerder voor andere hoofdcoaches zijn overeengekomen komen de Jets er bekaaid vanaf. In 2001 moesten de Chiefs keuzes in de tweede en derde ronde van de draft aan de St. Louis Rams afstaan om Vermeil te mogen aannemen. Vermeil was een jaar eerder voor de tweede keer gestopt als hoofdcoach in de NFL. De Oakland Raiders mochten zelfs twee drafts achtereen een keuze in zowel de eerste als tweede ronde van de Tampa Bay Buccaneers ontvangen toen Jon Gruden de overstap maakte. Ook kon eigenaar Al Davis acht miljoen dollar (6,4 miljoen euro) laten bijschrijven. De Jets moesten ook al eens de overname van een nog onder contract staand hoofdcoach compenseren: voor Bill Parcells kregen de New England Patriots keuzes in de eerste vier rondes van de draft.

Edwards zal bij de Chiefs zijn gewenste salarisverhoging krijgen. Naar verluid zal de 51-jarige voormalig defensive back, die bij de Philadelphia Eagles met Peterson als general manager en Vermeil als hoofdcoach de Superbowl wist te bereiken, tussen de vier en vijf miljoen dollar (vier miljoen euro) gaan verdienen, een ruime verdubbeling van wat Jets-eigenaar Woody Johnson bood.

Met het binnenhalen van Edwards zijn de Chiefs de tweede van negen ploegen die dit naseizoen een nieuwe hoofdcoach aanstelden. Vorige week verzekerden de Minnesota Vikings zich van de diensten van Brad Childress, die dit seizoen nog als aanvalscoördinator bij de Eagles actief was.

Automobilist vermoord na aanrijding meisje

Babettie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn de Spaanse stad Sevilla is zondag een man vermoord nadat hij een zevenjarig meisje had aangereden. De 64-jarige automobilist zette zijn auto na de aanrijding aan de kant om het meisje te helpen, toen hij door familieleden van het meisje om het leven werd gebracht.

Direct na het ongeluk spoedden meerdere familieleden van het meisje zich uit hun caravans. Vervolgens zouden minstens twee van hen in totaal elf schoten met een pistool hebben afgevuurd. De man overleed ter plaatse.

Vier familieleden van het meisje zijn inmiddels aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. De hoofdverdachte, de vader van het meisje, is echter nog niet gevonden. De zevenjarige liep door de aanrijding enkele kneuzingen op en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Getuigen van de aanrijding hebben gemeld dat het meisje met enkele vrienden de straat oprende en dat de man onmiddellijk op zijn rem trapte. De aanrijding was volgens de getuigen echter niet meer te vermijden.

Dief doet zich voor als hond

Icoon WeirdEen negentigjarige vrouw is bestolen op een wel heel opmerkelijke manier. Twee mannen liepen haar huis binnen, waarna eentje op zijn knieën ging zitten en ging rondkruipen als een hond. De vrouw snapte er niets van en keek ongelovig toe, waarna de rechtopstaande man haar portemonnee weggriste

Na de roof renden de twee mannen er vandoor, de vrouw en haar 93-jarige broer in verbijstering achterlatend. Het gebeuren vond plaats in het Britse Stockton-on-Tees, de politie aldaar noemde het een van de vreemdste diefstallen waar ze ooit van hadden gehoord. Men is op zoek naar de daders.

Van Barneveld door naar tweede ronde

Op het Lakeside darttoernooi speelde Raymond van Barneveld vandaag tegen de Deen Brian Sörensen. Met matig uitgooien wist Van Barneveld toch de overwining te pakken. De eindstand van 3-0 was overduidelijk de overwinning die Van Barneveld naar de tweede ronde bracht.

Van Barneveld wist zijn visitekaartje al af te geven in eerste leg. Na de eerste drie pijlen wist de regerend kampioen er een score van 180 uit te halen. De Nederlander leek geïrriteerd door de fotografen die tijdens zijn beurt veelvuldig foto's maakten. Sörensen behield zijn eerste leg nadat beiden hun eerste finishmogelijkheid misten. In de tweede leg ging het 'Barney' niet lekker af. Samen met de Deen misten ze beiden hij een aantal dubbels, maar ging Van Barneveld uiteindelijk ging hij er toch met de winst ervandoor.

Sörensen begon aan de derde leg en miste daarbij veel triples, Van Barneveld wist dit te benutten ,pakte ook de derde leg en brak daarmee de Deen. De vierde leg leek ook naar de Hagenees te gaan en had hij 6 pijlen voor de vierde leg. Nadat de Nederlander voor de vijfde maal zijn dubbels miste, ging de Deen er uiteindelijk met de vierde leg vandoor. In de vijfde leg gooide Van Barneveld zijn tweede 180 van de avond en liet bij het uitgooien de Deen ver achter zich. De Nederlander had zes pijlen voor de eerste set en dit bleek genoeg te zijn en stond het 1-0 voor Van Barneveld.

De eerste leg van de tweede set ging naar Sörensen, nadat de Nederlander zijn finish miste. Van Barneveld begon goed aan deze leg die de Deen begonnen was, door deze hem te trakteren op weer een 180. De Nederlander pakte daarna de tweede leg zonder dat Sörensen ook maar een finishmogelijkheid had. In de derde leg had Sörensen geen kans, de Nederlander gooide wederom een 180 en pakte ruimschoots de derde leg. Van Barneveld wist nog een kunstje uit te halen en begon de vierde leg met een tweede pijl die direct op de eerste pijl terecht was gekomen. Met een 180 voor de Nederlander miste hij toch zijn dubbels en pakte Sörensen de vierde leg. De vijfde leg was een makkelijke voor Van Barneveld en pakte daarmee ook de tweede set.

De derde set begon goed voor de Nederlander, die er zijn zevende 180 gooide. Beiden misten een aantal finishes, maar de Nederlander ging er toch met de eerste leg vandoor.Van Barneveld voelde de overwinnig aankomen en pakte makkelijk de tweede leg. De Deen kon in de voorgaande legs geen weerstand bieden, maar in de derde leg wist hij toch nog deze leg te pakken door een prachtige finish. De allerlaatse leg was Van Barneveld begonnen en hoefde deze alleen te behouden. Dit deed hij en won hiermee de wedstrijd. Van Barneveld is daarmee door naar de tweede ronde.

'Snelle Pelle' is weer terug in Artis

Snelle Pelle op een flat in Amsterdam-West (foto: Corgan)Snelle Pelle is weer thuis. De pelikaan, die inmiddels zo'n zeven maanden oud is, ontsnapte half oktober uit de Amsterdamse dierentuin Artis. Het beest was vervolgens via Amsterdam-West en de Flevolandse Oostvaarderplassen in het Friese plaatsje Hindeloopen verzeild geraakt. Daar werd zelfs speciaal vis voor hem gehaald op de visafslag van Harlingen.

Medewerkers van Artis vonden het echter beter de vogel uit de vijver in Friesland te halen, en terug te brengen bij zijn soortgenoten. Eerder, toen Pelle in het natuurgebied de Oostvaardersplassen verbleef, zag de dierentuin nog geen aanleiding het dier terug te halen. In Hindeloopen wisten verzorgers van Artis Pelle te lokken met een visje, waarna hij gevangen werd. Volgens een woordvoerder van de dierentuin was de vogel aan de magere kant en had hij een slecht verenkleed. Na een medisch onderzoek wordt hij teruggeplaatst in de pelikanenvijver.

Ajax-PSV één dag eerder

Door de verplichtingen van Ajax in de Champions League is het duel met PSV in de competitie een dag vervroegd. De Amsterdammers treffen 14 maart namelijk Inter in Milaan.

Dat botst met het competitieschema, dat PSV op zondag 12 maart tegen Ajax laat spelen in de Amsterdam ArenA. De KNVB past daarom het schema iets aan, waardoor 'de klassieker' op zaterdagavond 11 maart om half acht komt te staan.

'Huwelijk ongeldig bij volledige naaktheid'

Heh, heh.. Naked people!"Volledig naakt zijn tijdens de seksuele daad maakt het huwelijk ongeldig." Dat is het oordeel van Rashar Hassan Khalil, een voormalig rector van de Egyptische universiteit van al-Azhar. De fatwa die de nog immer invloedrijke theoloog uitsprak, heeft een discussie losgemaakt onder Egyptische geloofsgeleerden.

Zo is Abdallah Megawer, leider van het fatwacomité van al-Azhar, van oordeel dat gehuwden elkaar wel naakt mogen zien, maar dat ze niet naar de geslachtsdelen mogen kijken. Soad Saleh, directrice van de vrouwelijke afdeling voor islamitische studies aan de soennitische universiteit, acht echter een fatwa op dit gebied uitgesloten. Ze is voorstander van 'alles wat de gehuwden dichter bij elkaar brengt en hun liefde doet toenemen'. Desondanks vindt Saleh dat gehuwden zich eigenlijk niet volledig dienen te ontkleden, 'rekening houdende met de fatsoenlijke manieren en het voorbeeld van de profeet'.

De meest uitgesproken criticus van Khalil die zich mengde in de discussie in de Egyptische media was Abdel Mooty, een lid van het islamitische studiecentrum. "Niets is verboden tijdens de seksuele daad, behalve sodomie natuurlijk", stelde Mooty. Volgens de theoloog is nergens in de Koran terug te vinden dat partners niet volledig ontkleed mogen zijn, of elkaars naaktheid mogen bewonderen tijdens de geslachtsdaad.

Vader ontvoert 14 maanden oude zoontje

Icoon MisdaadEen 32-jarige man heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn veertien maanden oude zoontje ontvoerd in Delfgauw. Kort voor de ontvoering bedreigde de man de moeder van het kind. Vervolgens reed hij weg in haar auto, waarin het jongetje lag. De politie vreest voor het leven van zowel vader als zoon en heeft een bericht doen uitgaan.

De ontvoerder is een man met een negroïde uiterlijk en een lengte van één meter zeventig. Hij heeft zwart, kort, kroesend haar, droeg een zwarte muts en een spijkerbroek. Het kind draagt de naam Jaiden (achternaam Hato), is ongeveer 75 centimeter lang, heeft een donkere huidskleur en donker, kort kroeshaar. Hij droeg een blauwe pyjama en was in een blauwe slaapzak gewikkeld. De auto betreft een grijze Opel Meriva met kenteken 32-PZ-DF.

De politie roept mensen die informatie kunnen geven over de vader, de baby of de auto op om te bellen met de politie Haaglanden: 0800-6070.

DNA onderzoek?

Afgelopen week opperde de Utrechtse Korpschef Heijsman dat het wettelijk mogelijk moet zijn om bij zelfmoordenaars DNA af te nemen. Achter de zelfmoord kan namelijk een misdrijf zitten. De Tweede Kamer heeft inmiddels al positief gereageerd. Ze vinden het een prima plan.

Heijsman gelooft dat er meer zaken zullen worden opgelost als dit plan doorgaat. Hij brengt wel een nuance aan. De zelfmoord moet wel opvallen. Vanwege een reden die de politie vreemd vindt. Dus niet iedere zelfmoord is een reden om een DNA onderzoek te doen. Heijsman verdedigt zijn standpunt door twee zaken op te voeren die opgelost zijn nadat DNA onderzoek volgde op een zelfmoord.

Uiteraard volgen op zo'n uitspraak reacties. En deze zijn overwegend positief. Zo vindt de voorzitter van de "Vereniging ouders van een vermoord kind" dat alles wat kan bijdragen aan de oplossing van een moordzaak van groot belang is. Dat geldt dus ook hiervoor. A. Withaar, voorzitter van het "Landelijk Platform nabestaanden na zelfdoding" begrijpt wel dat het nuttig kan zijn maar vindt wel dat zo het idee kan ontstaan dat er aan elke zelfmoord (zo'n 1500 per jaar) een luchtje zit. Julien, broer van de in 1986 vermoorde Arthur Ghurahoo, een misdrijf dat werd opgelost middels DNA onderzoek, gaat zelfs zo ver dat bij iedereen na de geboorte DNA moet worden afgenomen.

Maar de meest interessante reactie komt van Geert-Jan Knoops, advocaat en hoogleraar strafrecht. Hij snapt helemaal niks van de huidige discussie. DNA kan allang worden afgenomen. Alleen is de toestemming van de Officier van Justitie nodig. Bovendien komt er in zo'n geval helemaal geen rechtzaak omdat de verdachte dood is. Er is immers geen hoor en wederhoor mogelijk. En zo wordt een van de fundamenten van het strafproces aangetast, vindt hij.

En zo is dit alles dus een hoop gedoe om niks. DNA afnemen na zelfmoord kan al, de huidige controle erop, door een OvJ, lijkt me prima. Er is dus geen reden om iets te veranderen. En dat weet Heijsman zelf ook wel, hoe was hij anders aan de voorbeelden gekomen?

Westerhof wil PSV gezond maken

PSV-voorzitter Rob Westerhof wil PSV zo snel mogelijk weer financieel gezond maken. Op de nieuwjaarstoespraak vertelde de voorzitter te vertrekken als de Eindhovense club de komende twee jaar verlies blijft draaien.

PSV heeft de afgelopen jaren financieel erg slecht gedraaid. De laatste drie jaar werd er verlies geleden, met verliezen van 15 miljoen euro in 2003, 5 miljoen in 2004 en 11 miljoen in 2005. Voorzitter Rob Westerhof wil daar snel verandering in brengen: "We kunnen niet met verlies blijven draaien. De komende jaren moet de omslag komen. De financiële mentaliteit in alle geledingen van de club is al sterk veranderd, nu moet dat ook in de cijfers tot uitdrukking komen. Anders ben ik weg."

Gelukkig voor de voorzitter hoeft hij zich over dit boekjaar geen zorgen te maken: "Als alles goed gaat, houden we een paar miljoen euro over. Dat komt ook door de verkoop na 1 juli van spelers als Bouma, Lee en Park. We krijgen eveneens meer inkomsten uit andere activiteiten in ons eigen stadion, onder meer dankzij enkele concerten van Guus Meeuwis." Daarnaast verkocht de club een parkeerterrein naast het Philips-stadion. Dat leverde een bedrag van 8,8 miljoen euro op.

Nieuwe kleurstelling McLaren

McLaren heeft haar nieuwe, voorlopige kleurstelling gepresenteerd. Na het vertrek van hoofdsponsor West is besloten om de originele kleuren van het team uit 1968 in ere te herstellen. Ook eind jaren negentig werd al getest met wagens met die kleur.

De oranje McLaren's zullen komende woensdag hun debuut maken op de baan, als Pedro de la Rosa en Gary Paffett de eerste van achtentwintig testdagen zullen afwerken als voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen. De nieuwe wagen zal medio februari officieel worden gelanceerd.


McLaren MP4-20


McLaren MP4-12 testversie (1997)


McLaren M14A (1970)

CU: 'Scheidende stellen eerst in therapie'

Albert Janssen, CU VeendamEchtparen die van plan zijn uit elkaar te gaan, zouden een cursus moeten volgen met als doel het huwelijk te redden. Dat vindt de ChristenUnie (CU) in de gemeenteraad van Veendam. De partij wil dat de Groningse gemeente de maatregel verplicht stelt bij relaties die op springen staan.

Daarnaast zou de ChristenUnie in de Tweede Kamer het initiatief op landelijk niveau moeten oppakken, zo stelt de Veendamse fractievoorzitter van de CU Albert Janssen (foto). "De overheid moet de burger tegen zichzelf beschermen. Dat is geen betutteling, maar een correctie op het doorgeschoten individualisme in de samenleving", meent Janssen. Hij stelt dat de gevolgen van scheidingen de samenleving jaarlijks miljarden euro's kosten en grote emotionele gevolgen voor de betrokken kinderen hebben. Jeugdcriminaliteit zou deels zijn oorzaak vinden in ontwrichte gezinnen.

"Een huwelijk draait om evenwicht en respect. Het moet niet iets zijn waar je rücksichtslos een punt achter zet. We zijn in het algemeen doorgeschoten in die vrijheid-blijheid-mentaliteit van de jaren zestig", aldus Janssen.

Steeds minder ouders noemen kind Pim

Icoon OpmerkelijkSteeds minder ouders geven hun kind de naam Pim mee. Vooral in Rotterdam is sinds de moord op Pim Fortuyn een opvallende daling te zien. In 2001, het jaar van de politieke entree van Fortuyn, werden er nog 17 jongens met de naam Pim geboren in de havenstad, de laatste twee jaar zijn er geen nieuwe Pimmen geregistreerd bij de burgerlijke stand.

In 2002, het jaar waarin Fortuyn vermoord werd, en 2003 was al een daling te zien in Rotterdam. Slechts drie stellen besloten in die twee jaar hun baby Pim te noemen. Landelijk gezien is het aantal nieuwe Pimmen tussen 2001 en 2005 gedaald van 379 naar 108. De top drie van jongensnamen in Rotterdam bestaat momenteel uit Mohamed, Mohammed en Ayoub; landelijk gezien leggen zij het af tegen namen als Daan en Thomas.

Friesinger meldt zich af voor EK en WK

Anni Friesinger heeft zich wederom afgemeld voor twee schaatstoernooien. Deze keer gaat het om het EK allround en het WK sprint. De Duitse is niet voldoende hersteld van een vleeswond in haar been.

Deze blessure liep ze vorige week op toen ze met een schaats in haar rechteronderbeen stak. Nadat Friesinger zichzelf getest had op de ijsbaan van Erfurt besloot ze om beide toernooien aan zich voorbij te laten gaan. Eerder moest ze ook al verstek laten gaan bij de Duitse allroundkampioenschappen. Het EK allround vindt komend weekend plaats in Hamar (Noorwegen), een week later begint het WK sprint in Heerenveen.

Als alles volgens schema verloopt zal de 28-jarige schaatsster eind deze maand in Collalbo weer op de schaatsbaan staan. Dat is dan ter voorbereiding op de Olympische Spelen die op 10 februari van start gaan.

Half jaar cel voor achtervolging op tractor

Icoon AlgemeenToen een Britse tiener betrapt was op het rijden met de tractor van zijn baas zonder licht, ging hij er met een snelheid van bijna twintig kilometer per uur vandoor. Er waren destijds op 26 november zes politieauto's en een helikopter voor nodig om de achtervolging te beëindigen. De achttienjarige jongen is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een rijverbod van drie jaar.

De tractorbestuurder ontsnapte aan drie pogingen van de politie om de wielen te doorboren met speciale "stinger" voorwerpen. Hij probeerde twee keer om achteruit op zijn achtervolgers in te rijden, en reed ook op verkeersagenten in. Uiteindelijk kwam de tractor dichtbij Newton Abbot tot stilstand, waar de jonge agrariër met een te hoog alcoholpromillage werd aangehouden.

In de rechtbank gaf hij zijn gevaarlijke rijgedrag toe, bevestigde hij dat hij reed zonder verzekering en rijbewijs, geen toestemming van zijn baas had om het voertuig te gebruiken en bovendien te veel alcohol ophad. Volgens zijn advocaat kan hij zich verder weinig van het voorval herinneren.

Vader dode baby's 'wist van niks'

Woning vier dode baby's BeverwijkDe vader van de vier dode pasgeboren baby's die eind december in Haarlem en Beverwijk werden aangetroffen, ontkent iedere betrokkenheid bij de zaak. De 35-jarige Jeroen de W. liet dat vandaag via zijn advocaat weten. Volgens raadsman C. Kranendonk zijn de vader en de moeder vorige maand uit elkaar gegaan.

"Mijn cliënt stelt dat hij nooit iets heeft geweten, ook niet van de andere baby's. Getuigen hebben dat ook bevestigd. Ook de moeder heeft zijn verklaring bevestigd, hoewel ze erg moeilijk aanspreekbaar is", meldt Kranendonk aan het ANP. Na de scheiding zou moeder Etta (29) bij haar ouders in Haarlem zijn ingetrokken. Daar trof haar moeder in een tas van de vrouw het lijkje van een baby aan. Ze schakelde de politie in, die in de tuin van de woning in Beverwijk nog eens drie lijkjes aantrof. Jeroen de W. en zijn vriendin Etta zouden acht jaar bij elkaar zijn geweest, een periode die ze deels op Curaçao doorbrachten.

De advocaat wil niet speculeren hoe het mogelijk is dat De W. van niks wist. De 66-jarige vader van de man meldde aan De Telegraaf dat hij Etta nooit zwanger heeft gezien. "En dat geldt ook voor mijn zoon. Hij is onschuldig en niet tot zoiets vreselijks in staat", stelt Jacob de W. Door alle commotie zou de vader van zijn schoondochter recent zijn overleden aan een infarct. Politie en justitie zijn nog bezig met een uitgebreid onderzoek naar de mysterieuze dood van de baby's.

Slachtoffer hond geen onbekende van eigenaar

-North- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe peuter die afgelopen zaterdag in Barneveld ernstig gewond raakte door een aanval van een hond, blijkt geen onbekende van de eigenaar van het dier te zijn. Het anderhalf jaar oude jongetje was met zijn oma op bezoek bij de 37-jarige man, een kennis van de vrouw, toen de hond het jochie bij zijn gezicht greep en de tuin in sleurde.

De oma van het kind vertrouwde de hond al niet, en vroeg de eigenaar de hond uit de kamer te sturen. Even later kwam het dier echter terug, waarop hij weer werd weggestuurd. Vervolgens greep het dier het kind, dat in een buggy lag, en sleurde hem meters mee de tuin in. De peuter ligt momenteel met 120 hechtingen in het gezicht in het academisch ziekenhuis in Utrecht.

De politie heeft gemeld dat morgen zal blijken of de hond, die inmiddels is afgemaakt, een raszuivere American Staffordshire Terriër is. Als de hond een in Nederland verboden ras blijkt te zijn, kan de eigenaar strafrechterlijk vervolgd worden. De man zei eerder dat hij het dier in Spanje had gekregen.

[A1GP] Premat rijdt in Zuid-Afrika

Alexandre Premat zal de Franse bolide besturen in de A1GP van Zuid-Afrika. Teambaas Jean-Paul Driot heeft bevestigd dat ze het systeem niet aanpassen.

Begin van het seizoen werd bekend dat Frankrijk wisselt per race tussen Nicolas Lapierre en Alexandre Premat. Deze constructie werd bedacht omdat beide coureurs in de winterserie wilden rijden. Premat stond eigenlijk op de lijst voor de Indonesische GP die door het overlijden van Sheik Maktoum bin Rashid Al Maktoum werd uitgesteld

"Er is niets ingewikkelds aan. We hebben er altijd al voor gekozen om eerst met Alex te rijden, daarna Nicolas, daarna Alex en zo verder, dus het feit dat de Indonesische Grand Prix wordt verschoven betekent dat Alex in Zuid-Afrika rijdt en Nicolas in Indonesië. Er zit een logica achter en we houden het gemakkelijk. We hebben nu de situatie dat de Braziliaanse Grand Prix al een tijdje is geschrapt, maar er zal niets veranderen aan ons systeem als een gevolg daarvan. Als er elf races zijn, dan zijn er elf races, en als er twaalf races zijn, dan zijn er twaalf races, wat dat ook mag betekenen voor onze coureurs" zei Driot.

Handbalheren verliezen tweede WK kwalificatieduel

De handbalheren, die momenteel bezig zijn aan de kwalificatiereeks voor het WK, hebben geen vervolg kunnen geven aan hun goede start.

Werd tijdens de uitwedstrijd tegen Bosnië Herzegovina nog een knappe 29-30 overwinning geboekt, in de return in Panningen moest de formatie van bondscoach Pim Rietbroek met 25-27 buigen voor de Bosnische opponent. In de eerste helft liep een sterk Oranje nog uit naar een 14-10 ruststand .

In de tweede helft was Oranje echter niet opgewassen tegen het alles-of-niets spel van de Bosniërs. De wedstrijd kantelde in het voordeel van de Bosniërs, die met een 25-27 overwinning naar huis gingen.

Nederland moet het in de kwalificatiereeks nog opnemen tegen het sterke Griekenland en Italië, waardoor kwalificatie een zware opgave wordt. De eerstvolgende wedstrijd is donderdag in Emmen tegen koploper Griekenland.

Nederlandse titel nieuwste Sims uitbreiding is bekend

Ook de nieuwste uitbreiding voor De Sims 2 (welke in het Engels The Sims 2: Open for Business) heet, zal uiteraard weer tot op de bodem aan toe naar het Nederlands worden vertaald. Dit houdt dus ook in dat de ondertitel Nederlands wordt. Deze klus is nog belangrijker dan het lijkt, met een foute titel kun je namelijk hard 'op je bek gaan' als uitgever. Hoewel het bij een 'De Sims' game haast niet op lijkt te gaan, iedere game in deze familie wordt immers commercieel gezien toch altijd wel een succes.

Maar nu weer even terug naar de orde van de dag, EA heeft namelijk onlangs de Nederlandse ondertitel bekendgemaakt! Het derde uitbreidingspakket zal De Sims 2: Gaan het Maken heten. Deze uitbreiding, met het 'zakenleven' als belangrijkste toevoeging, wordt in mei 2006 verwacht.

FOK!radio: IJsmeis zingt voor moderators

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: De kerstboom staat in de fik, het vuurwerk is weggeschoten en oma zit alweer thuis. Oftewel: het grote uitbuiken na de kerst en oud & nieuw is begonnen. Ook voor FOK!radio weer het moment om fris van start te gaan in het nieuwe jaar. En we beginnen meteen goed. De moderators van het Fotografie-subforum komen namelijk langs. Subhuman en Lynx666 zijn vanaf 20:00 uur live in de studio aanwezig. Kunnen ze meteen vertellen hoe we prijzen kunnen winnen met de Mooiste Foto van 2005. En FOK!radio kan de prijzenpot wellicht nog vergroten.

En we gaan zingen. Althans, sommige mensen gaan zingen, en dan met name vrouwen. IJsmeis beloofde de FOT-heren om te gaan zingen, evenals FA Natalie. Uiteraad gaat Yvonne weer met ons roddelen en hebben we weer de 'week van Nikky'. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Conciërge voert schrikbewind op basisschool

Crusty2004 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadEen voormalige conciërge van de Bredase basisschool J.F. Kennedy heeft bijna twee jaar lang een schrikbewind gevoerd onder het personeel. De 45-jarige Bredanaar wordt ervan verdacht diverse leerkrachten te hebben bedreigd, waardoor één van hen overspannen raakte.

De man zou de docenten veelvuldig geïntimideerd en bedreigd hebben. De politie verdenkt hem er ook van ruiten te hebben ingegooid bij een aantal personeelsleden van de school en stiekem videobeelden te hebben gemaakt van leraren.

Wegens deze praktijken is de conciërge vorig jaar ontslagen, maar daarna bleef hij doorgaan met het uiten van bedreigingen. De politie heeft de man donderdag aangehouden en ingesloten.

Spreekverbod voor selectie Vitesse

De selectie van Vitesse heeft een spreekverbod opgelegd gekregen. Vanaf nu mogen ze zich niet meer uitlaten over de onrust die binnen de club heerst. Het is alleen toegestaan om over het voetbal te praten.

Deze maatregel nam de directie van de Arnhemmers nadat Stijn Vreven en Youssouf Hersi zich negatief uitlieten over de club en trainer Edward Sturing. De Belg, die voor de oefenwedstrijd tegen Spakenburg buiten de selectie werd gehouden, had geen goed woord over voor de gelatenheid van Vitesse. Dinsdag zal bekend worden gemaakt wat voor straf Vreven krijgt voor deze uitspraken.

Ook Hersi ging over de schreef door te zeggen dat trainer Sturing in bepaalde situaties de nodige ervaring mist. Eerder mocht de Ethiopiër uitkijken naar een nieuwe club, maar belandde uiteindelijk toch in het basiselftal van de Arnhemse formatie. Naar aanleiding van zijn laatste uitspraken is hij inmiddels terug gezet naar het tweede elftal.

Bekeuring voor navigatiesysteem aan voorruit

Uccello_Pazzesco had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen nogal vreemd bericht op het forum van Flitsservice.nl over het gebruik van een navigatiesysteem. Een bestuurder werd door een onopvallende surveillance auto van de politie Haaglanden aan de kant gezet. Hij was zich van geen kwaad bewust omdat hij zich netjes aan de snelheid hield, de gordel om had en de auto helemaal in orde was. Wat bleek, de bekeuring werd uitgeschreven omdat er een navigatiesysteem, met behulp van een zuignap, aan de voorruit was bevestigd. Dat was goed voor een prent van 95 euro.

Categorie 1, nummer N420: "De voorruit is voorzien van onnodige voorwerpen die het uitzicht belemmeren". Dit artikel werd in het verleden met name gebruikt om automobilisten te bekeuren die de voorruit met zogenaamde folie hadden getint. De bestuurder: "Ik kreeg een bekeuring voor het plaatsen van een navigatiesysteem op mijn voorruit middels een door de fabrikant bijgeleverde zuignap". De automobilist wil mensen waarschuwen want half Nederland rijdt tegenwoordig met een navigatiesysteem in de auto en velen van hen ook op deze manier.

Dit zou dus volgens de politie niet mogen

Gulle gever helpt kerk in nood

iamredleader had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkDe St. Lebuïnusparochie in Deventer is dankzij een gulle gever helemaal uit de brand. Een 75-jarige man vond het tekort van 13.000 euro bij de rooms-katholieke kerk zo erg, dat hij persoonlijk een goudstaaf ter waarde van 14.000 euro doneerde.

"Hij deed de schenking net terwijl ik de preek over Driekoningen schreef. Mooier kan eigenlijk niet", aldus P. Dullaert, die zondag afscheid nam als pastor van de parochie.

De schenker, die anoniem wil blijven, kocht het goud twintig jaar geleden als appeltje voor de dorst, maar vond nu dat de kerk het harder kon gebruiken. "Bijzonder is dat de gever niet eens een parochiaan is", geeft Dullaert aan.

Colombiaanse voetballer doodgeschoten

Icoon MisdaadDe Colombiaanse voetballer Elson Becerra is in zijn geboorteland vermoord, zo heeft de politie gemeld. De international werd midden in een discotheek in Cartagena doodgeschoten. De 27-jarige spits was samen met een vriend uit, volgens getuigen hadden de twee de avond voor het gebeuren onenigheid met twee onbekenden gehad.

Becerra werd onder meer bekend door als eerste te hulp te schieten toen de Kameroenees Marc-Vivien Foé in 2003 tijdens een wedstrijd tussen Colombia en Kameroen in elkaar stortte. Zijn hulp mocht echter niet baten: Foé overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

Het is niet de eerste keer dat een Colombiaanse international wordt vermoord; in 1994 werd Andrés Escobar om het leven gebracht nadat hij op het Wereldkampioenschap van dat jaar in eigen doel had geschoten.

Inschrijvingen voor Seed beta geopend

Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor de beta van Seed, een MMORPG van het Deense Runestone. De beta zal op 1 februari van start gaan. Naar verwachting zal het spel vervolgens op 3 april uitkomen.



Seed belooft een iets minder traditionele MMORPG te worden. Niet alleen door de graphics die cell-shaded zijn, maar ook door de gameplay. Zo zal je in de game niet kunnen vechten, maar draait Seed om het bouwen van een wereld samen met de andere spelers. Wil je meer info over de game check dan de website of schrijf je hier gelijk in.

Streefdatum voor Half-Life 2 Aftermath

Na wat geruchten dat Half-Life 2 Platinum en de nieuwe Half-Life 2 expansion Aftermath op respectievelijk 28 januari en 24 april uit zouden komen heeft mod-hq.com een mailtje gestuurd naar Valves Doug Lombardi om na te vragen of dat eigenlijk wel klopt.

Doug mailde terug dat gestreefd wordt naar een release op 24 april voor zowel de Platinum editie als de Aftermath expansion. Geen harde datum dus, maar rond die tijd kunnen we de games verwachten.

Of, zoals Doug het zelf in zijn mailtje zei:

quote
We're currently targeting April 24th for the release of both Aftermath and Platinum.

Platinum will include HL2, HL2 DM, CS: Source, DoD: Source, and Aftermath.


PSV geeft stagiair Nguyen extra kans

De 19-jarige Lee Nguyen krijgt bij PSV nog een keer de kans om te laten zien wat hij kan. De Amerikaan maakte tijdens zijn oefenstage een goede indruk bij de Eindhovense club.

Twee andere stagiaires van PSV, Lee Ho Jin (Zuid-Korea) en Andrei Ionescu (Roemenië), hoeven voorlopig geen rekening te houden met een extra kans die Nguyen wel krijgt. De 22-jarige Lee kon de Eindhovenaren niet overtuigen. Over de Roemeen Ionescu was PSV wat positiever, hij wordt de komende tijd nog in de gaten gehouden.

'Europese Marokkanen terug naar Marokko halen'

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Nezha ChekrouniMarokkaanse migranten moeten worden overgehaald terug te keren naar hun moederland. Dat is niet de mening van een of andere extreem-rechtse politicus, maar die van minister Nezha Chekrouni uit Marokko. Zij gaat over de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland. Volgens de minister zijn de immigranten nodig voor de opbouw van het Noord-Afrikaanse land.

Op een conferentie in de Spaanse stad Granada liet Chekrouni weten dat de migranten ''een verlies'' zijn voor Marokko. De minister onderhandelt met de Europese Unie om de komende vijf jaar gezamenlijk te investeren in de levensstandaard van Marokko. Op deze wijze kan het land aantrekkelijker worden voor Europese Marokkanen om terug te keren. ''Wij hebben geen petroleum of gas, en dus zijn mensen ons grootste kapitaal'', aldus de Marokkaanse bewindsvrouw.

In Europa leven naar schatting zo'n 2,6 miljoen mensen met Marokkaanse roots. In België zijn dat er 500.000 en in Nederland ruim 300.000. De meeste Marokkaanse migranten wonen in Spanje.

International Colombia omgebracht

Elson Becerra, international van Colombia, is vermoord in een discotheek in Cartagena. Dat meldt de Colombiaanse politie.

De spits, die samen met een vriend uit was, werd midden in de discotheek doodgeschoten. Volgens getuigen hadden de twee onenigheid met twee onbekenden de avond ervoor.

Het 27-jarige slachtoffer werd onder andere bekend door als eerste te hulp te schieten bij het ongeval met Marc-Vivien Foé. Die laatste overleed aan de gevolgen van een hartstilstand in de oefeninterland tussen Kameroen en Colombia in 2003.

Zuipen en gooien

Sinds afgelopen zaterdag is in Engeland weer het officieuze WK Darts gestart onder de naam 'Lakeside'. Zoals elk jaar ligt Co Stompé er weer uit in de eerste ronde.

Het is nog steeds verbazingwekkend hoe goed het darten aanslaat bij de mensen. Gisteravond keken er haast één miljoen mensen naar het pijltjes gooien op de enige zender die daarvoor geschikt is, SBS6. Het darten straalt op de één of andere manier gezelligheid uit. Honderd dikgebuikte Engelsen aan een tafel, die vol staat met pintjes bier. Samen met het geschreeuw van een eveneens gezette scheidsrechter is het net een stamcafé bij je op de hoek.

De spelers kwalificeren darts als een sport, wat opzich een goeie grap is als je bedenkt dat de spelers zich van te voren moeten klem zuipen willen ze goed presteren. Een olympische sport zal het nooit worden, ook al zijn er genoeg darters die dat graag willen. Nu is het wachten totdat Co 'Leendesk' Stompé weer aanschuift bij Edward van Cuilenborg voor een 'deskundig' analyse.

Griekenland zes meter dichter bij Afrika

Icoon AlgemeenDoor de zware aardbeving die Griekenland gisteren getroffen heeft, is het land zo'n zes meter dichter bij Noord-Afrika komen te liggen. Normaal gesproken schuift het Griekse plat ieder jaar zo'n 4 centimeter naar het zuiden. Door de enorme schok met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter is het land in één keer maar liefst zes meter verplaatst.

De beving vond gisteren plaats rond 12:34 uur. De trillingen hielden ongeveer dertig seconden aan. De schokken waren tot in Italië voelbaar. Het epicentrum lag ruim tweehonderd kilometer ten zuiden van de Griekse hoofdstad, tussen Kreta en het schiereiland Pelopponesos. De schade is enorm meegevallen omdat het epicentrum ongeveer dertig kilometer beneden zeeniveau lag. Er zijn vooralsnog geen meldingen van dodelijke slachtoffers.

"3 miljoen Xbox 360's in 90 dagen niet meer haalbaar"

Microsoft heeft toegegeven dat het het doel van 3 miljoen verkochte Xbox 360's binnen 90 dagen na de launch niet zal halen, zo meldt de Financial Times vandaag. Er is wel een nieuw doel gesteld: 4 tot 5,5 miljoen verkochte units aan het eind van het financiële jaar, in juni. Analysten zeggen dat er ongeveer 1,3 miljoen consoles zijn verkocht, al zijn hier geen precieze cijfers van. Er zijn echter, vooral in Amerika, nog steeds grote tekorten. Peter Moore, hoofd van de 360-afdeling van Microsoft, zei het volgende:
"[...]
Nothing's perfect - you've got a complex piece of hardware that includes 1,700 different parts. Every now and again the line will slow down because something's happened and there'll be a component that didn't make it that morning. That's just the way of the beast, particularly when you are ramping up factories from ground zero all the way up to full capacity.
[...]"


Zwaar ongeluk legt verkeer lam

Vinnneey, dimage en Jill-RMC hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een ongeluk op de A12 bij Nootdorp zorgt al de hele dag voor vertraging in de richting van Utrecht. Een vrachtwagen reed over een personenauto heen die met pech langs de weg stond. Twee mensen uit Den Haag raakten gewond, van wie één ernstig. De politie is al de hele dag bezig met de opruimwerkzaamheden.

De wagen kantelde na de aanrijding. Volgens de brandweer gaat het om een vrachtwagen van Nutricia. De inhoud van de brandstoftank, volgens de brandweer 800 liter diesel, kwam in een voetgangerstunnel terecht. De chauffeur van de vrachtwagen raakte lichtgewond.

In de ochtend werd er onderzoek gedaan door de politie, waarna de opruimwerkzaamheden konden beginnen. De A12 is tussen het Prins Clausplein en Nootdorp enkele uren dicht geweest, maar 's middags gingen twee van de drie rijbanen weer open.


Al 45 arrestaties in Schinveldse bos

Boomhut Schinveldse bossenIn het bos bij Schinveld zitten nog zo'n 15 activisten van Groenfront! verscholen in boomhutten en tunnels. Maandagmiddag om 15.00 uur waren er al 45 actievoerders gearresteerd. Onder hen zijn twee inwoners van Schinveld. De politie en marechaussee begonnen vannacht met de ontruiming van het bezette bos. Even na 09:00 uur werden al de eerste bomen omgezaagd.

De leiding van het team dat de ontruiming coördineert, maakt zich zorgen over de gezondheid van de actievoerders. Eén van de arrestanten is met onderkoelingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. Anderen vragen om zo snel mogelijk te worden bevrijd. Het ontruimen van de boomhutten gaat langzaam omdat de actievoerders zich met kettingen hebben vastgeketend. Eerst moet er ook nog een hoogwerker naar zo'n hut worden gemanoeuvreerd, voordat de politie en marechaussee de bezetters naar beneden kan halen. Ook zijn er activisten die zich hebben ingegoten met beton in gaten en tunnels.

Burgemeester Jos Zuidgeest van Onderbanken toonde zich vanmiddag content met de vreedzame manier waarop de ontruiming tot nog toe heeft plaatsgevonden. Als de duisternis invalt zal de ontruiming worden opgeschort tot morgen. Zuidgeest laat wel onderzoeken of het mogelijk is de kosten te verhalen op de actievoerders. Inmiddels zou al 1 hectare bos zijn gekapt. In totaal moet 6 hectare (12 voetbalvelden) bos wijken. In het gekapte stuk worden wel weer bomen en struiken geplant, maar deze mogen niet boven één meter hoogte uitkomen.

Aannemer
De aannemers die in opdracht van het ministerie van Defensie de zes hectare bos kappen, zijn in de aanloop naar de actie bedreigd. Meerdere aannemers die zijn gespecialiseerd in bomenkap ontvingen bedreigingen. De dreigementen zouden onder meer afkomstig zijn van de anarchistische groep SEALS (Strijdbaar Ecologisch Anarchistisch Levend Schild).

Defensie maakt de namen van de aannemers die zich bezighouden met de kap hierom niet bekend. Ook zijn de namen van de aannemers op de shovels en zaagwagens afgeplakt. Desondanks valt in ANP-berichtgeving terug te lezen dat speciale machines van het Brabantse rondhoutbedrijf Meulendijks bij de kap zijn ingezet. Bovendien meldt Groenfront! op internet dat de kap zou worden uitgevoerd door het Belgische bedrijf VanderVelden uit Hamont-Achel.

-
Meer ontruimingsnieuws vind je via de Limburgse zender L1 of de actiesite Indymedia.

Ronaldo enkele weken uit roulatie

De Braziliaanse aanvaller Ronaldo heeft een spierblessure aan zijn rechterbeen opgelopen, waardoor hij de komende drie weken niet in actie kan komen voor zijn Spaanse werkgever Real Madrid.

In het duel tegen Villarreal afgelopen zondag, liep Ronaldo de kwetsuur op. De 29-jarige international liep afgelopen week in de bekerwedstrijd tegen Athletic de Bilbao eenzelfde blessure op. "Tijdens de warming-up had ik nergens last van. Ik dacht dus geen risico te nemen door te spelen, maar helaas liep ik weer dezelfde blessure op", treurde de spits.

De verwachting van de medische staf is dat hij minimaal vier weken uit de roulatie is. Het Champions League-duel met Arsenal op 21 februari lijkt echter niet in gevaar te komen. Dit seizoen wist Ronaldo in dertien optredens negen maal het net te vinden.

Walter Baseggio in beeld bij FC Twente

FC Twente hoopt binnenkort Walter Baseggio over te nemen van Anderlecht. De Tukkers hebben reeds met de Belgische club gesproken over een eventuele overgang.

Algemeen directeur Johan Plageman verwacht deze week met Anderlecht om de tafel te zitten. "De gesprekken met Anderlecht over Walter Baseggio bevinden zich nog in de beginfase. Baseggio is een speler die op de linkermiddenveld-positie kan worden ingezet. Een controlerende voetballer met een goede linkervoet. Wij verwachten deze week met Anderlecht verder te praten over een eventuele overname van Baseggio naar FC Twente", aldus Plageman.

De 27-jarige Baseggio staat ook in de belangstelling van het Italiaanse Treviso. FC Twente maakte ook bekend dat het hoopt de Uruguyaan Pablo Caceres (20) en de Braziliaanse Italiaan Jerônimo Daneluz Soares (19) voor de sluiting van de transfermarkt op 31 januari aan de selectie toe te voegen.

Krajicek naar tweede ronde

Michaella Krajicek heeft de tweede ronde gehaald van het WTA-toernooi van Hobart. Zij deed dat door op haar zeventiende verjaardagte winnen van Maret Ani uit Estland met 6-4 6-4.

Krajicek moet het in de tweede ronde opnemen tegen de Franse Stephanie Foretz. Tegen haar speelde ze al vorig jaar in de eerste ronde van het Australian Open en won het ook. Foretz won in de eerste ronde van de als zesde geplaatste Argentijnse Mariana Diaz-Oliva.

Verbazingwekkend is overigens dat de als eerste, de als tweede en de als derde geplaatste speelsters niet in actie zullen komen in de tweede ronde. De als eerste geplaatste Sloveense Katarina Srebotnik moest al voor het toernooi gebleseerd afhaken, maar de als tweede geplaatste Tsjechische Klara Koukalova verloor tegen de Luxemburgse Anne Kremer: 2-6 6-2 2-6. Ook de als derde geplaatste Anna Smashnova uit Israël verloor haar wedstrijd tegen de Amerikaanse Laura Granville: 2-6 3-6.

SC Heerenveen wil Ryan Babel

Ryan Babel is in beeld bij SC Heerenveen om de vacante spitspositie op te vullen. Babel moet in Friesland zijn huidige collega bij Ajax Klaas-Jan Huntelaar opvolgen.

Babel is ontevreden over zijn positie bij Ajax. De 19-jarige aanvaller wordt de laatste maanden vooral gebruikt als linkerspits, waar hij het liefst centraal speelt. Met de komst van Huntelaar naar Amsterdam lijkt Babel kansloos voor die positie.

Eerder al polste NEC Babel voor een overgang naar Nijmegen, maar de spits zag dat niet zitten.

Pas op voor TomTom!

Elke zelfrespecterende patser met een nieuwe Golf heeft er wel een. Een TomTom navigatiesysteem. Enorm handig gadgetje die je de weg wijst en je om files heen leidt. Zeker niet schadelijk in het verkeer zou je denken. Daar dacht een aantal agenten toch echt anders over.

Op het forum van Flitsservice.nl was namelijk het bericht gekomen dat een nietsvermoedende automobilist werd aangehouden vanwege zijn TomTom. Hij kreeg een bekeuring voor het voorzien van onnodige voorwerpen die het uitzicht belemmeren. De bekeuring bedraagt maar liefst 95 euro, dus dames en heren. Haal snel je TomTom of andere niet nuttige dingen die het zicht kunnen belemmeren snel van je dashboard af, want 95 euro is een behoorlijk duur geintje!

-toevoeging van Twinky via Oldenzaaltjuh, die vertelt dat de politie zich ook niet altijd aan de regels houdt!

Loting vierde ronde FA Cup

Na de loting voor de vierde Engelse FA Cup ronde zijn er enkele leuke affiches tevoorschijn gekomen. Zo zal Bolton Wanderers tegen Arsenal spelen, Portsmouth tegen Liverpool en West Ham United treft de Blackburn Rovers.

Premier League clubs Everton en Manchester United moeten eerst nog hun gelijke spelen wegwerken, en mochten zij daarin slagen dan zullen zij respectievelijk Chelsea en Wolverhampton Wanderers tegenkomen.

Loting vierde ronde FA Cup (Premier League teams onderstreept):

Stoke City / Tamworth - Barnsley / Walsall
Cheltenham Town / Chester City - Newcastle United
Coventry City - Nuneaton Borough / Middlesbrough
West Bromwich Albion / Reading - Torquay United / Birmingham City
Portsmouth - Liverpool
Leicester City - Southampton
Bolton Wanderers - Arsenal
Aston Villa - Port Vale
Brentford - Sunderland
Manchester City - Wigan Athletic / Leeds United
Millwall / Everton - Chelsea
Preston North End - Crystal Palace
West Ham United - Blackburn Rovers
Colchester United - Derby County
Charlton Athletic - Leyton Orient
Wolverhampton Wanderers - Burton Albion / Manchester United

De 10 meest interessante game persoonlijkheden van 2005

Op de site GamerGod hebben ze een lijst gepubliceerd met de 10 meest interessante game persoonlijkheden van 2005. De lijst, met o.a. Will Wright (van Spore) en Leeroy Jenkins, wordt aangevoerd door advocaat Jack Thompson. Hij is als nummer één verkozen omdat hij zich telkens op onnozele wijze in het nieuws wist te brengen. De makers van de lijst noemen het vermakelijk om te zien hoe iemand probeert om gamers in diskrediet te brengen. Ze waarschuwen echter ook dat de gamers en de game-industrie dit soort mensen goed in de gaten moeten houden, voordat er echte sancties komen.



De gelukkige winnaar

Ceesay tien kilo lichter

Aanvaller van Willem II Jatto Ceesay is tien kilo kwijtgeraakt. De spits heeft last van buikloop nadat hij oude spaghetti heeft gegeten, die nog bij hem in de koelkast stond na zijn terugkomst uit Gambia. Hierdoor miste de 31-jarige Gambiaan de oefenwedstrijd tegen Triborgh.

In April 2005 moest Ceesay tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda ook tijdelijk van het veld vanwege een sanitaire stop. Ook toen had de Afrikaan last van buikkrampen. Uiteindelijk kon hij diezelfde wedstrijd nog een assist geven aan Iwan Redan, die daardoor de winnende treffer aantekende.

Adriano meest trefzekere spits internationaal

Adriano is de spits die het meest doeltreffend is geweest in het afgelopen jaar, in internationale duels. De Braziliaan wist in totaal achttien maal te scoren voor zijn land en club in de Champions League; tien keer voor zijn club Internazionale, en acht keer voor Brazilië.

De enigen die het een beetje konden bijbenen waren Hondurees Velásquez, de Braziliaan Ronaldino en Mohamed uit Egypte met respectievelijk vijftien, veertien en nogmaals veertien internationaal gescoorde doelpunten.

Nederlanders zijn er helaas niet te bespeuren in de top tien van vorig jaar. In 2002 was Ruud van Nistelrooy nog de meest trefzekere met veertien goals. In 2004 werd dezelfde Van The Man zevende, met eveneens veertien treffers.

Ranglijst beste spitsen internationaal 2005:
#SpelerClubLandGoals
1.AdrianoInternazionaleBrazilië18 (10/8)
2.W.N. VelásquezOl. TegucigalpaHonduras15 (13/2)
3.RonaldinhoBarcelonaBrazilië14 (7/7)
=.E. MohamedSC CairoEgypte14 (7/7)
5.D. CisséLiverpoolFrankrijk13 (5/8)
6.A. ZakiENPPI CairoEgypte12 (12/0)
=.J. BorgettiPachuca/Bolton W.Mexico12 (8/4)
=.H. CrespoMilan/ChelseaArgentinië12 (6/6)
9.RobinhoSantos/Real MadridBrazilië11 (5/6)
=.L. GarcíaLiverpoolSpanje11 (3/8)
=.A. ShevchenkoMilanOekraïne11 (2/9)

UFO Foto's

Of er buitenaards leven bestaat dan net zo ver of verder ontwikkeld is als onze beschaving is nog altijd niet bekend, maar de zoektocht hiervoor gaat nog altijd door. Ook het bestaan van buitenaardse vliegmachines is nog altijd niet bewezen.

Toch zijn er mensen die wel proberen te bewijzen dat er buitenaardse vliegmachines bestaan en maken hier dan foto's van. Deze machines worden dan UFO's genoemd totdat iemand achterhaalt heeft wat er precies op de foto staat.

Stoddart: "McLaren kanshebber"

Voormalig teambaas Paul Stoddart heeft weer van zich laten horen. Vaak liet hij zich uit na vergaderingen binnen de Formule 1 over de machtsverhoudingen. Nu doet Stoddart uitlatingen over het afgelopen en komende seizoen in de Formule 1. Opmerkelijk zijn de uitspraken die Stoddart gedaan heeft over Ferrari en Alonso. Laatst genoemde is een van zijn pupillen bij Minardi geweest.

Stoddart is van mening dat McLaren er goed aan gedaan heeft om Alonso te halen en Vodafone weg te halen bij Ferrari. In het interview met de BBC deed Paul Stoddart een aantal opmerkelijke en gegronde uitspraken: "Ron Dennis en zijn mensen laten er geen gras over groeien," vertelde hij. "Ik denk dat ze een goede partner hebben in Vodafone. Wat Ferrari in het komende jaar gaat doen is erg belangrijk. Ze waren vijf jaar lang dominant, zonder twijfel door Michael Schumacher."

Volgens Stoddart was het niet eerlijk dat vorig seizoen Bridgestone de schuld kreeg van de mindere prestaties. Volgens Stoddard speelt ook mee dat Schumacher nou eenmaal een jaartje ouder word en het talent van Alonso hem ook grote parten speelde.

Tevens deed Stoddart nog een uitspraak die mogelijk in het Ferrari kamp niet goed zal vallen: "Ferrari is een klein bedrijf en verliest sponsors. Misschien heeft het team zijn beste tijd gehad. Het is moeilijk om een aanbod van een stabiel team als McLaren af te slaan."

Motorrijder komt om het leven bij Dakar-rally

Icoon SportVandaag is tijdens de negende etappe van Dakar 2006 van Nouakchott naar Kifa de motorrijder Andy Caldecott overleden. De Australiër was bezig aan zijn derde deelname aan de rally maar verongelukte vandaag fataal bij kilometer 250.

De Australiër zou dit jaar eigenlijk niet meerijden omdat hij geen sponsoring had. Toen bij KTM Repsol echter een plek vrijkwam doordat Jordi Duran niet mee kon rijden pakte Caldecott deze kans met beide handen aan.

Directeur van Dakar Etienne Lavigne: "We hoorden dat Andy Caldecott was overleden om 12:57 nadat hij was gevallen op kilometer 250. Deze val was ook meteen fataal. We hoorden van het ongeval om 12:31 en de helikopter was om 12:55 bij hem waar hij om 12:57 dood werd verklaard."

Caldecott maakte in 2004 een prachtig debuut nadat hij door sponsoring van zijn gehele dorp mee kon rijden. Hij pakte toen ook meteen een etappe overwinning. In 2005 was hij terug en pakte toen zelfs twee etappe overwinningen. In 2006 startte hij als snelle assistentie voor Marc Coma. De Australiër heeft in zijn loopbaan viermaal op rij (2000-2003) de Australian Safari gewonnen. In 2003 werd hij uitgeroepen tot derde beste raid coureur ter wereld en in 2004 eindigde hij op een vierde plek bij het Cross Country World Championship.

Dit is de 23e deelnemer aan Dakar die sterft sinds de eerste editie 28 jaar geleden. Vorig jaar waren er ook al twee overleden motorrijders te betreuren: Fabrizio Meone en Juan Manuel Perez.
-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Wheldon: "Prijs testrol verbijsterend"

IRL-kampioen Dan Wheldon verklaart sommige coureurs voor gek dat ze voor veel geld een testrol bij een team kopen. Wheldon was zelf op zoek naar een zitje in de Formule 1 voor dit jaar, maar trok zich terug vanwege de prijzen van een testrol.

"Ik vind het verbijsterend dat sommige coureurs vijf miljoen dollar betalen voor een testrol in de Formule 1," aldus Wheldon. "Ik zie de logica niet. Natuurlijk wil ik graag Formule 1 uitproberen, maar ik ben blij met wat ik nu doe en ben erg succesvol." Wheldon heeft lang onderhandeld met BMW Sauber en bood zelfs aan eerst een jaar te testen, maar trok zich terug toen het team hem ook voor 2007 geen racegarantie kon geven.

Wietkwekerij in poptempel Leeuwarden

PolitieIn Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden (het oude 'Zalen Schaaf') zijn vandaag twee hennepplantages ontmanteld. In totaal stonden in het pand in het hart van Leeuwarden meer dan duizend hennepplanten te bloeien.

De politie startte een onderzoek in het muziekcentrum na tips over wietteelt. Rond het pand aan de Breedstraat waren al warmtebronnen geconstateerd. Twintig agenten doorzochten vanochtend het gebouw, maar moesten goed zoeken. Pas na een uur werden de twee plantages gevonden. Eén zat verborgen achter een geheime deur, vlak bij de studio waar het geluid van de optredende artiesten wordt geregeld. De andere bevond zich schuin boven het podium en was alleen met een geheime lift te bereiken.

Er zijn drie arrestaties verricht. Twee van de drie zouden de eigenaren zijn van de poptempel.

Caldecott gestorven tijdens S9

Vandaag is tijdens de negende etappe van Dakar 2006 van Nouakchott naar Kifa Andy Caldecott overleden. De Australiër was bezig aan zijn derde deelname aan de rally maar verongelukte vandaag fataal bij kilometer 250.

De Australiër zou dit jaar eigenlijk niet meerijden omdat hij geen sponsoring had. Toen bij KTM Repsol echter een plek vrijkwam doordat Jordi Duran niet mee kon rijden nam Caldecott deze kans met beide handen aan.

Directeur van Dakar Etienne Lavigne: "We hoorden dat Andy Caldecott was overleden om 12:57 nadat hij was gevallen op kilometer 250. Deze val was ook meteen fataal. We hoorden van het ongeval om 12:31 en de helikopter was om 12:55 bij hem waar hij om 12:57 dood werd verklaard."

Caldecott maakte in 2004 een prachtig debuut nadat hij door sponsoring van zijn gehele dorp mee kon rijden. Hij pakte toen ook meteen een etappeoverwinning. In 2005 was hij terug en pakte toen zelfs twee etappeoverwinningen. In 2006 startte hij dus als snelle assistentie voor Marc Coma. De Australiër heeft in zijn loopbaan viermaal op rij (2000-2003) de Australian Safari gewonnen. In 2003 werd hij uitgeroepen tot derde beste raidcoureur ter wereld en in 2004 eindigde hij op een vierde plek bij het Cross Country World Championship.

Dit is de 23e deelnemer aan Dakar die sterft sinds de eerste editie 28 jaar geleden. Vorig jaar waren er ook al twee overleden motorrijders te betreuren: Fabrizio Meoni en Juan Manuel Perez.


Andy Caldecott 10/08/1964 - 09/01/2006

Upd: 'César niet naar Bolton'

Martin Villar César, beter bekend als kortweg César, lijkt op weg naar het Engelse Bolton Wanderers. Op dit moment staat de Spaans international nog onder contract bij Deportivo la Coruña, de nummer zes van Spanje. De centrale verdediger heeft dit seizoen pas twee wedstrijden gespeeld, en wil daarom weg.

Ook Deportivo zou hem liever nu dan in de zomer zien vetrekken, omdat zijn contract dan afloopt. De deal tussen de twee clubs zou al rond zijn, alleen het ja-woord van de man die ooit bij het nietige Real Oviedo begon is nog nodig om de transfer te beklinken. Inmiddels staat de Spanjaard al sinds 1999 onder contract bij de blauw-witten.

Hoewel César al eerder een transfer richting het Verenigd Koninkrijk afsloeg, lijkt het nu toch echt te gaan gebeuren, aangezien de Spaanse club hem ook wel wil verhuren. César zelf zal ook aan de bak moeten, wil hij het WK nog halen.

De trainer van de Trotters, Sam Allardyce, zoekt versterking in zijn achterhoede, en in César ziet hij de ideale man. Eerder werd de 28-jarige back al gelinkt met Liverpool, Newcastle en Tottenham Hotspur, maar van een transfer kwam het niet.

Update: Bolton voorzitter Phil Gartside ontkent alle geruchten en zegt dat de Engelse subtopper geen intentie heeft om César alsnog over te nemen.

Beauty zonder brains

De meeste mensen hebben geen hoge dunk van de intelligentie van de gemiddelde strippende vrouw. Meestal heeft het iets te maken met de blonde of zelfs witte haren van de dames. Toch hebben de volgende dames allerlei kleuren haar, maar intelligenter worden ze er niet van. Zelfs de meest kleine zinnen zijn te moeilijk om te onthouden. Maar hey, wat boeit het! Het zijn wel "lekkere" wijven om naar te kijken!

Met dank aan Basje_B voor de submit

Ecclestone wil Griekse race

Bernie Ecclestone wil een Grand Prix in Griekenland. Na een werkbezoek aan Athene concludeerde Ecclestone dat het olympisch complex uit 2004 een prima plek is voor een circuit.

Ecclestone zei dat het complex Hellinikon de perfecte plaats is voor het bouwen van een Formule 1-circuit. De Grieken zelf hadden vooralsnog andere plannen. Zo lag er een ontwerp op de tekentafel voor een baan bij Livadia, tachtig kilometer buiten Athene. De Griekse minister van milieu is niet blij met Ecclestone's voorstel, hij had plannen om in het olympisch complex een park aan te leggen.

Tweede Altintop bij Schalke

Halil Altintop zal in de zomer 1. FC Kaiserslautern verruilen voor FC Schalke 04. Zijn broer Hamit speelt op dit moment al bij de club uit Gelsenkirchen. Aan het eind van het seizoen kan de Turk transfervrij vertrekken bij de degradatiekandidaat.

De 23-jarige Altintop zal voor zes jaar tekenen bij die Königsblauen. De Turkse international, geboren in Gelsenkirchen, had het volgende te melden: "Er waren verschillende aanbiedingen van clubs, ook buiten Duitsland, maar er was nooit enige twijfel dat ik naar de Veltins Arena zou vertrekken."

Op dit moment staat de spits op plaats twee op de Duitse topscorerslijst, met dertien doelpunten. "Ik ben bezig aan een redelijk goed seizoen tot dusverre, en ik heb er vertrouwen in dat ik bij Schalke ook regelmatig in de basis zal starten."

Hij vertelde ook dat hij tot het eind van het seizoen zijn best zal blijven doen om die Roten Teufel in de eerste Bundesliga te houden. Altintop speelde tot nu toe 74 wedstrijden voor Kaiserslautern. Hij scoorde daarin 21 keer, waarvan dus dertienmaal dit seizoen.

Carmack maakt game voor PS3, 360 en PC

In een interview met Buzzscope heeft John Carmack (bedenker van Doom) gezegd dat hij met zijn team bij id software bezig is met een game voor de PS3, Xbox 360 en de PC.

Carmack heeft over de next-gen consoles verteld dat de PS3 ietsje krachtiger is, maar dat het makkelijker is om voor de Xbox 360 games te ontwikkelen. Hierdoor is het makkelijker om het maximale te halen uit de 360. Hij heeft zelf een lichte voorkeur voor de 360 vanwege de symmetrische indeling van de drie CPU's en de fantastische ontwikkelings software.

Er is nog niks bekend over het nieuwe spel van Carmack en hij wil er op dit moment ook nog niks over loslaten. Het enige wat hij heeft gezegd is dat de game gelijktijdig zal uitkomen op de PS3, Xbox 360 en de PC.

Wurz erg tevreden met contract

Aan Alexander Wurz werd na zijn overstap naar de positie van testrijder bij Williams veel gevraagd of dat geen achteruitgang is. Volgens de Oostenrijker biedt zijn contract financieel en voor de toekomst veel voordeel.

Na een paar jaar voor McLaren te hebben getest, leek alleen een stap naar een racezitje een vooruitgang voor Wurz. Zijn contract bij Williams biedt echter volgens Wurz dermate veel voordelen dat hij de overstap heeft gemaakt. Velen denken na de uitspraken van Wurz over zijn contract, dat hij een racezitje voor 2007 toegezegd heeft gekregen.

Wurz kon namelijk ook voor BMW Sauber gaan testen, maar wees die optie af omdat ze geen racegarantie voor 2007 wilden geven. Williams bood Wurz in ieder geval een erg goed contract: "Mijn huidige situatie in de Formule 1 is perfect. Er is geen beter contract voor een derde rijder; zowel qua financieën als met het oog op de toekomst."

[Update] Donkey Konga naar de Revolution

In het Amerikaanse kidsmagazine van National Geographic staat dat Donkey Konga naar de Revolution komt. In hetzelfde artikel staat ook meer informatie over de Revolution, maar dat wisten we allemaal al. Lees de scans zelf maar:

The Revolution will be available later this year. You'll be able to use it with games you already have as well as with new games. Here are some old favorites and a few of the things you'll be able to do with this revolutionary new controller
Aldus NGC Kids Magazine

Update 13:50

Eurogamer heeft navraag gedaan bij Nintendo en het blijkt allemaal opgeblazen te zijn. Het enige dat het tijdschrift heeft beschreven zijn een aantal mogelijkheden waarvoor de controller gebruikt zou kunnen worden:

What the magazine has done is imagine how existing franchises would work with the Revolution controller, rather than actually seeing anything. It's all still speculation.

Newey: "Eerst snelle auto, dan topcoureurs"

Adrian Newey, die vandaag begint bij Red Bull Racing als hoofdontwerper, dringt er bij zijn nieuwe werkgever op aan om niet aan het binnenhalen van grote coureurs te denken, maar de energie in een goede auto te steken.

Newey, die tijdens de succesvolle jaren negentig bij Williams overstapte naar McLaren en daar Häkkinen aan twee wereldtitels hielp, raadt Red Bull aan om de juiste prioriteiten te stellen. "Op een gegeven moment zal het aantrekken van een grote naam onze ambitie zijn, maar we moeten eerst met David Coulthard en de jonge coureurs de auto sneller maken." aldus Newey in het tijdschrift Autosport.

"Ongeacht het te ontvangen salaris zal een top vijf-coureur alleen bij een team willen rijden als hij een reëele kans heeft om races te winnen." Newey vindt dat alleen veel geld geen lokaas zou moeten worden om een topcoureur mee binnen te halen. Dat neemt niet weg dat de Brit graag met Michael Schumacher zou willen werken, als hij die kans zou krijgen, maar: "Ons eerste doel is het ontwikkelen van de auto. Pas als we hebben bewezen dat we dat kunnen, kunnen we de beste coureurs gaan inlijven."

Westerveld in belangstelling diverse clubs

Sander Westerveld staat in de belangstelling van meerdere Nederlandse clubs. De doelman van Portsmouth heeft sinds kort weer een basisplaats bij de Engelse Premier League club, dit omdat eerste doelman Jamie Ashdown geblesseerd is geraakt.

Westerveld, die het afgelopen EK nog de derde keeper was van Oranje, is al benaderd door Ajax. De Amsterdamse club wil hem aantrekken als tweede doelman achter Maarten Stekelenburg voor volgend seizoen. De Tukker heeft echter geen interesse in een overgang naar Amsterdam, althans niet als tweede doelman. "Ik ben nu 31, in de kracht van mijn leven, en ik wil spelen. Ik heb nog steeds het niveau dat geschikt is voor een Champions League club."

Bovendien zouden Roda JC, SC Heerenveen en zijn oude club Vitesse interesse hebben in Westerveld. Deze clubs willen hem wel als eerste doelman. Volgens Engelse media zou ook Feyenoord de man naar Rotterdam willen halen als vervanger voor Patrick Lodewijks, die aan het eind van het seizoen zijn handschoenen aan de wilgen hangt. Westerveld heeft naar eigen zeggen nog niets gehoord van Feyenoord.

Westerveld kwam eerder uit voor achtereenvolgens FC Twente, Vitesse, Liverpool, Real Sociedad, Real Mallorca en nu dus Portsmouth. Hij kwam dit seizoen slechts zesmaal uit voor Pompey.

Uitslag Giants vs. Panthers

De Carolina Panthers hebben zondagavond geen spaander heel gelaten van de New York Giants, ze wonnen met 23-0 in de wild card wedstrijd en zijn op deze manier een ronde verder gekomen in de play-offs.

Het leek erop dat coach John Fox van de Panthers een spion had zitten bij de Giants want op alles wat er geprobeerd werd had hij een antwoord. Eli Manning moest maar liefst vier keer de bal afstaan, drie interceptions en één fumble.

Het was de eerste play-offs shutout voor de Giants in twintig jaar, de Panthers hadden wel een groot voordeel doordat Fox de vijf jaar voor hij naar Carolina kwam werkzaam was voor de Giants als defensive coach. Het was zelfs de eerste shutout voor een thuisspelend team in de play-offs sinds de Los Angeles Rams Tampa Bay op nul hield in 1980.

De Panthers speelden bijna net zo goed als hun Superbowl jaar twee jaar geleden, en gaan door naar Chicago voor de divisie play-offs. De Bears wonnen eerder dit jaar van de Panthers met 13-3 in november.

In het eerste kwart werd niet gescoord, in het tweede en derde kwart scoorde Steve Smith touchdowns na een 22 yard pass van Jake Delhomme en een twaalf yard run. John Kasay schopte in het tweede kwart één en in het vierde kwart twee fieldgoals raak. Respectievelijk van 31, 45 en 18 yard.

Overige uitslagen wild card weekend :

Final1234T
Pittsburgh (12-5-0) «01414331
Cincinnati (11-6-0) 1070017

Final1234T
Washington (11-6-0) «1430017
Tampa Bay (11-6-0) 037010

Final1234T
Jacksonville (12-5-0) 03003
New England (11-6-0) «0714728

Final1234T
Carolina (12-5-0) «0107623
NY Giants (11-6-0) 00000

Murray Walker terug achter microfoon

De legendarische BBC-verslaggever Murray Walker keert terug in de Formule 1. Walker stopte in 2001 met de verslaggeving voor de BBC, maar zal nu voor de radiozender BBC Radio Five Live de draad weer oppakken.

De nu 82-jarige Murray Walker versloeg zijn eerste Engelse Grand Prix in 1949 en was tot 2001 dé stem van de Formule 1 in Engeland. Hij staat bekend om zijn immer enthousiaste verslaggeving en versloeg afgelopen winter ook de eerste race in de Grand Prix Masters. "Als je ergens zoveel plezier in hebt als ik had, dan ga je dat missen als je er mee stopt." aldus Walker.

Motorongeluk verwondt Schwarzenegger en zoon

Arnold SchwarzeneggerBij een motorongeluk hebben gouverneur Arnold Schwarzenegger en zijn twaalfjarige zoon gistermiddag lichte verwondingen opgelopen. Tezamen werden ze met schrammen en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht, waar Schwarzenegger vijftien hechtingen in zijn gescheurde lip kreeg. Inmiddels zijn beiden uit het ziekenhuis ontslagen. De bestuurder van het andere voertuig heeft geen verwondingen opgelopen.

"Om kwart over drie 's middags vond het ongeluk plaats, toen een automobilist recht voor Schwarzeneggers Harley Davidson achteruit de straat op reed", aldus de woordvoerster van de gouverneur. "Hij kon de auto niet meer ontwijken en botste er met lage snelheid tegenaan."

Schwarzenegger en zijn zoon, die in de zijspan meereed, droegen ten tijde van het ongeluk allebei een motorhelm. Volgens de woordvoerster is de verwachting dat de gouverneur eerder gemaakte afspraken op maandag zal nakomen.

Uitslagen Italië Speelronde 18

Na een korte winterstop wordt er in de Italiaanse Serie A weer gevoetbald. Koploper Juventus ging in de achttiende speelronde op bezoek bij Palermo en won daar nipt. Internazionale verloor terrein op de landskampioen door gelijk te spelen. Stadsgenoot Milan profiteerde daarvan en rukt op naar de tweede plaats door een zege op Parma.

In het Stadio Renzo Barbera moest het onbedreigde Juventus aantreden tegen Palermo, dat kleurloos in de middenmoot bivakkeert. De Oude Dame verloor vorig seizoen nog op het eiland (1-0), maar dit jaar was het met 2-1 te sterk voor de thuisclub. De Rosanero kwamen verrassend op voorsprong door een doelpunt van Christian Terlizzi, maar een herhaling van de stunt van vorig seizoen zat er niet in. Adrian Mutu zorgde met twee treffers persoonlijk voor de zege voor de club uit Turijn. Drie minuten na de openingstreffer van Terlizzi maakte de Roemeen gelijk en na iets meer dan een half uur zette hij de eindstand op het scorebord.

Internazionale wist niet in het spoor te blijven van de lijstaanvoerder. De equipe van Roberto Mancini ging op bezoek bij Siena, maar wist niet tot scoren te komen. Siena, de meest gepasseerde club in de Serie A, zorgde ervoor dat Adriano, Martins en Cruz namens de Nerazzurri niet het net wisten te vinden. De thuisclub deed dat ook niet en beiden clubs deelden zo de punten: 0-0. Het hoog geklasseerde Fiorentina kwam ook niet verder dan een remise: 1-1. Bij middenmoter Reggina kwam Viola na twaalf minuten op achterstand door een doelpunt van Lucarelli. Amper een minuut later zorgde Jørgensen alweer voor de gelijkmaker. In de rest van de wedstrijd wisten beide teams niet meer te scoren en daarmee houdt de thuisclub haar goede thuisoptreden in stand. Reggina behaalde vijftien punten van de achttien punten in het Stadio Granillo.

AC Milan profiteerde van de misstappen van aartsrivaal Internazionale en Fiorentina. De Rossoneri wonnen in een uiterst doelpuntrijke wedstrijd in het eigen San Siro met 4-3 van het in degradatienood verkerende Parma. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers via Cannavaro op voorsprong. Cardone zorgde drie minuten later voor de gelijke balans door de bal achter zijn eigen keeper te werken. Na de gelijkmaker speelde de ploeg van Carlos Ancelotti oogstrelend voetbal en kwam nog voor rust op 3-1. Gilardino scoorde de 2-1 tegen zijn oude club en ook Kaká wist het net te laten bollen. In het tweede bedrijf wist de goed spelende Marchionni van Parma tweemaal te scoren, maar omdat Shevchenko dat ook eenmaal deed tussen zijn doelpunten in, won Milan met 4-3.

Uitslagen Speelronde 18:

Chievo - Lecce 3-1
AC Milan - Parma 4-3
Siena - Internazionale 0-0
Sampdoria - Livorno 0-2
Lazio Roma - Ascoli 4-1
Treviso - AS Roma 0-1
Empoli - Messina 1-3
Cagliari - Udinese 2-1
Palermo - Juventus 1-2
Reggina - Fiorentina 1-1

Stand na Speelronde 18:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 18 49 40-10
2 AC Milan 18 40 43-21
3 Internazionale 18 39 36-14
4 Fiorentina 18 37 33-18
5 Livorno 18 34 21-17
6 Chievo 18 30 23-20
7 AS Roma 18 27 28-20
8 Lazio Roma 18 27 25-23
9 Sampdoria 18 25 27-25
10 Udinese 18 23 19-25
11 Palermo 18 22 25-27
12 Siena 18 20 23-30
13 Reggina 18 19 18-27
14 Empoli 18 18 20-31
15 Ascoli 18 17 17-24
16 Messina 18 16 17-26
17 Cagliari 18 15 16-29
18 Parma 18 14 19-32
19 Lecce 18 12 15-31
20 Treviso 18 11 10-25

Topscorers:

Luca Toni - Fiorentina - 16

Liberty City Stories naar de PS2

Take 2 heeft aangekondigd dat Grand Theft Auto: Liberty City Stories ook uitkomt op de PlayStation 2. Liberty City Stories is op dit moment al te spelen op de PlayStation Portable.

Deze aankondiging komt als een verrassing, omdat Rockstar Liberty City Stories als "exclusief voor de PSP" bestempelde. De grote honger naar meer GTA onder de PS2 bezitters heeft ertoe geleid dat Liberty City Stories toch dit jaar ook op de PS2 verschijnt.


Screenshot van de PSP versie

NAC-stadion gaat Rat Verlegh Stadion heten

Het stadion van voetbalclub NAC Breda gaat vanaf volgend jaar het Rat Verlegh Stadion heten. Antoon 'Rat' Verlegh is de grootste icoon uit de geschiedenis van de Bredase club.

Rat Verlegh speelde sinds het oprichtingsjaar 1912 bij NAC en bleef bijna twintig jaar lang één van de belangrijkste spelers. In 244 wedstrijden scoorde hij 105 keer. Verlegh kreeg de bijnaam Rat wegens zijn vlugge manoeuvres. De voetballer kwam in 1960 op 63-jarige leeftijd om het leven toen hij met zijn auto in Prinsenbeek te water raakte.

Momenteel draagt het NAC-stadion nog de naam van de hoofdsponsor. Met de naamswijziging haakt de club aan bij de plannen om het stadion te moderniseren en het hoofdgebouw uit te breiden.

Top 10 manieren om een auto te stelen...

... (en om je er tegen te beschermen). Stelen is natuurlijk verboden, maar het gebeurd nog steeds te vaak. Deze lijst is er dan ook meer voor bedoeld hoe je je tegen bepaalde diefstallen kunt beschermen.

Maar ook al zorg je ervoor dat de kans klein wordt dat je auto gestolen word, er zal altijd een mogelijkheid zijn om hem ongezien mee te nemen. Maar als je het dieven moeilijk maakt, dan zijn ze toch geneigt om eerder een minder beveiligde auto te stelen.

Raid over the River: eerst DS, dan Revolution

De game van NIBRIS, Raid over the River, komt naar zowel de Nintendo DS als naar de Revolution. Beide games zullen één compleet verhaal maken waarbij de DS versie deel één van het verhaal is, deze komt ook als eerste uit. De Revolution versie maakt het verhaal af.

De demo van de DS versie moet binnenkort al beschikbaar zijn volgens NIBRIS: [a] playable demo of the first game that is heading to the Nintendo DS should be available for interested parties before February 2006.

Den Helder gaf Antilliaanse 'oprotpremie'

MisdaadDe gemeente Den Helder blijkt een Antilliaanse moeder met kinderen te hebben betaald om naar Curaçao te verdwijnen. De reis werd door de gemeente vergoed, op voorwaarde dat ze voorlopig niet meer terugkomt naar Nederland. De betaling - die binnen de Antilliaanse gemeenschap wordt gezien als een 'oprotpremie' - zou een eenmalige maatregel betreffen omdat de vrouw het middelpunt was van een vete tussen rivaliserende groepen Antillianen.

De gemeente heeft bevestigd dat de vrouw met een 'oprotpremie' is weggezonden.

Vijf bendes
Uit een recent onderzoek is gebleken dat er in de marinestad tenminste vijf criminele bendes actief zijn, waarvan drie Antilliaanse. Ze dragen namen als 'original gangsters' en 'real thug gangsters'. De stad telt geen grote drugsbaronnen maar is wel een uitvalsbasis voor een levendige drugshandel in heroïne en cocaïne door Antilliaanse jongeren. Binnen het Antilliaanse samenwerkingsverband werken ook Dominicanen, Surinamers en autochtone Nederlanders mee.

Er zijn verschillende lagen in die criminele drugswereld te onderscheiden. Mensen die de geldoverboekingen naar de Antillen regelen, de straathandelaren en handelaren in drugspanden, en tot slot de jongens die hen voorzien van handelsvoorraad. De tussenhandelaren zouden vooral nette intelligente mensen met een reguliere baan zijn; meestal weet hun directe omgeving niet eens van hun handel en wandel in het drugsmilieu af.

Volgens de Helderse politie zijn veel criminele Antillianen, uit met name de lagere kaders, ongrijpbaar. Dit komt doordat ze zich niet inschrijven in de gemeente. Ze krijgen dus ook geen uitkering, maar komen rond van crimineel verkregen geld. Wanneer de Helderse grond hen te heet onder de voeten wordt, kloppen ze aan bij familie in andere steden waar veel Antillianen wonen.

Nieuwe Metroid Prime Hunters info

Het nieuwste nummer van het Amerikaanse GamePro Magazine onthult wat nieuwe Metroid Prime Hunters info. Er zullen minstens vijf singleplayer werelden zijn, waarin het de bedoeling is om een artifact te vinden en mee te nemen. Doe dit wel snel, want als een van de zes rivaliserende bountyhunters je voor is moet je hem of haar achterna, wellicht zelfs naar andere werelden toe, om het artifact alsnog te achterhalen. Nintendo hoopt dat deze rivaliserende bountyhunters zo populair worden, dat men later een spin-off gamereeks met de zes aliens kan maken.

Metroid Prime Hunters wordt de vierde game die online gaat op de DS. In totaal zullen er meer dan 25 maps online speelbaar zijn. De game is in Amerika vanaf 20 maart te koop; voor Europa is nog geen releasedatum.

Hingis ten onder tegen Henin

De Zwitserse tennister Martina Hingis heeft nog een lange weg te gaan voordat ze zich weer met de top in het vrouwentennis kan meten. Hingis ging in de eerste ronde van het toernooi in het Australische Sidney met tweemaal 6-3 kansloos ten onder tegen de Belgische Justine Henin-Hardenne.

In de partij liet de voormalig nummer een van de wereld af en toe staaltjes van haar verfijnde techniek zien. Maar Hingis was niet opgewassen tegen de souplesse van de Belgische. Vooral de zwakke opslag van de Zwitserse was een te simpele prooi voor Henin-Hardenne.

"Ik wist dat het moeilijk zou worden. Maar vandaag was ik ook niet op mijn best. Ik moet geduld hebben en veel partijen spelen," aldus Hingis na afloop van de wedstrijd.

Michael Jackson weer aangeklaagd

Vonkenboer had ons via de nieuws-submit te melden:

Michael Jackson moet weer voor de rechtbank verschijnen. Dit keer is hij aangeklaagd door zijn dierenarts omdat de popster zijn rekeningen niet zou hebben betaald. In juni werd Michael Jackson nog vrijgesproken van kindermisbruik.

De dierenarts verzorgt de exotische dieren van Jackson op zijn landgoed Neverland. "Eigenlijk wilde de arts Michael helemaal niet aanklagen want hij bewondert Michael heel erg, maar 75.000 euro is wel heel veel geld en daarom heeft de arts met veel pijn en moeite de zaak aangespannen", laat de advocaat van de dierenarts weten.

De advocaat van Jackson weet nog niets van de aanklacht en wil daarom geen commentaar geven.


Ontruiming Schinveldse bos begonnen

AlgemeenPolitie en marechaussee zijn vannacht even voor 02:00 uur begonnen met de ontruiming van het bezette bos bij Schinveld. In eerste instantie zal geprobeerd worden de bezetters te bewegen vrijwillig hun biezen te pakken. Er zitten ruim 100 activisten van Groenfront! in het bos in diverse boomhutten. Zij worden bijgestaan door mensen uit de omgeving. Politie en marechaussee zouden in totaal zo'n 200 man hebben ingezet voor de ontruiming.

Eén van de bezetters is Tweede-Kamerlid Diedrik Samson (PvdA). Hij is teleurgesteld in PvdA-burgemeester Jos Zuidgeest die de bezetters volgens hem zou hebben proberen uit te hongeren. Zuidgeest trachtte namelijk de afgelopen dagen iedereen die naar het bos wilde gaan tegen te houden door de toegangswegen af te laten grendelen. Dat mislukte omdat bewoners uit de omgeving toch voedsel naar de bezetters wisten te smokkelen.

Opvallend is dat de brandweerkorpsen van Onderbanken en Brunssum gisteren lieten weten niet mee te zullen helpen bij de ontruiming van het bos. De korpsen was gevraagd aggregaten te leveren om het bos tijdens de ontruiming te kunnen verlichten. Die weigerde de brandweer af te staan. In plaats daarvan togen sommige brandweerlieden naar het bos om zich bij de bezetters te voegen. Ze troffen daar veel bewoners uit de omgeving aan die hetzelfde deden vandaag.

De zes hectare bos bij Schinveld moet gekapt worden in verband met de veiligheid van overvliegende radarvliegtuigen. AWACS-vliegtuigen van de in het Duitse Geilenkirchen gelegen NAVO-basis vliegen regelmatig over het nabijgelegen bos. Eind december kreeg het ministerie van Defensie van de rechter toestemming voor de kap.


Boomhut in Schinveldse bos
Meer foto's op Indymedia

De website Indymedia volgt de ontruiming op de voet. Om 01:38 cirkelde er een helikopter boven het kamp. Twintig busjes met ME'ers arriveerden om 01:50. Om 02:10 trok de ME het bos in en begon met de omsingeling van het kamp. Rond 02:30 zouden ook zo'n honderd Duitse politiemensen het bos zijn ingetrokken.

Korte Update: De marechaussee begon iets na 06:00 met het leegvegen van het bos. Mensen die niet snel genoeg weggingen, werden aangehouden. Alles wat zij op de grond tegenkwamen werd gesloopt. Rond 07:00 was het bos leeggeveegd van mensen die rondliepen en begon de marechaussee met het doorslijpen van de kettingen waarmee actievoerders op de grond zich hadden vastgezet. De mensen in de bomen werden vooralsnog met rust gelaten.
-
Eerste videobeelden van de ontruiming (van de limburgse zender L1). Je kunt ook live luisteren naar ontruimingsnieuws op L1.

Update 10:07
Rond 09:15 zijn de eerste bomen in de Schinveldse bossen tegen de grond gegaan. Met grote machines worden de bomen meteen in stukjes gehakseld.

Op sommige plaatsen in het bos zitten nog steeds tientallen actievoerders verscholen in boomhutten. Er worden hoogwerkers ingezet om ze naar beneden te kunnen halen. Andere actievoerders hebben zich teruggetrokken in zelf gegraven tunnels. Ook die moeten nog verwijderd worden.

FOK! Prijswinnaars week 1

Afgelopen week stond er slechts één prijsvraag op de Frontpage, maar niet zomaar één! We mochten maar liefst vijf keer 2 kaartjes weggeven voor een optreden van Voicst en zZz naar keuze! De winnaars zijn geworden:

_JASpp_
baschie
dreejt
JoohanDePoohan
Zkeppie


Alle winnaars zullen vandaag of morgen bericht ontvangen per e-mail. Iedereen namens de hele FOK!crew natuurlijk gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons e-mailen.

'Spurs gaan Iaquinta kopen'

Udinese-spits Vicenzo Iaquinta zou hoog op Martin Jols verlanglijstje staan. De Italiaanse spits van de UEFA Cup deelnemer was dit seizoen slechts goed voor twee doelpunten in de Serie A. In de Champions League ging het wat beter.

De 26-jarige aanvaller mocht driemaal scoren in de openingswedstrijd van de Champions League. Uiteindelijk kwam hij op zes doelpunten, voordat Udinese naar de UEFA Cup werd verwezen.

Tottenham Hotspur zou belangstelling hebben voor de spits, dit terwijl de huidige nummer vier van Engeland totaal niet in de problemen zit met aanvallers. Jol heeft onder andere al Mido, Robbie Keane en Jermaine Defoe als spitsen. Mido is echter gehuurd van AS Roma, en mocht het de Spurs niet lukken Mido over te nemen van Roma, dan is Iaquinta kandidaat nummer één om naar Londen te komen.

Udinese wil de veelbesproken spits niet verkopen in januari. De middenmoter heeft de Italiaan al eerder dit seizoen uit de selectie gezet omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Uiteindelijk tekende hij, en hoopt nu op een transfer in de zomer.

Uitslagen Spanje Speelronde 18

FC Barcelona heeft ook haar elfde achtereenvolgende competitieduel in winst omgezet en loopt daarmee uit op Real Madrid, dat gelijkspeelde tegen Villarreal.

De Catalaanse derby tussen Espanyol en FC Barcelona begon met een licht overwicht voor de thuisploeg. Tot echte kansen leidde dit evenwel niet, behalve een schot van Tamudo. Na ongeveer twintig minuten kroop Barcelona wat uit de schulp en lieten Messi, Ronaldinho en Eto’o zich steeds vaker zien. De eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers was echter voor Belletti, die Kameni zeer knap redding zag brengen.

Vlak voor de pauze werd het via Deco alsnog 0-1. Kameni verkeek zich wat op het afstandsschot. Dankzij een doelpunt van Eto’o (nummer achttien) op aangeven van Ronaldinho zat de landskampioen al snel na rust op rozen. Tamudo tekende nog wel voor de aansluitingstreffer, maar het bleek niet het startsein voor een heus offensief. Mark van Bommel maakte overigens een half uur voor tijd zijn rentree in de Primera Divison en Giovanni van Bronckhorst was basisspeler.

Osasuna liep wél schade op en moet na dit weekend vier punten toegeven op de blaugranas. De 1-1 remise tegen Racing Santander deed de veldverhoudingen recht aan. Racing begon zeer sterk en had via Antonito al vroeg de leiding moeten nemen. Het was echter de club uit Pamplona die als eerste scoorde: Delporte benutte op knappe wijze een vrije trap. Nog voor de pauze tekende Antonito uit een rebound voor de eindstand.

De topper van dit weekend was de ontmoeting tussen Villarreal en Real Madrid. De kraker in El Madrigal eindigde in een 0-0 remise. Desondanks was het een onderhoudend duel, waarin Cicinho zijn debuut maakte voor De Koninklijke; hij loste zijn landgenoot Ronaldo af die uitviel met een spierblessure. Villarreal startte sterk, maar gaandeweg het eerste bedrijf liet Real zich gelden. Zidane speelde goed en Baptista was enkele malen dichtbij een doelpunt. Villarreal stelde daar kansen van Jose Mari en Riquelme tegenover.

Vlak na rust viel Casillas op door goede reddingen te verrichten op inzetten van Diego Forlan. Real nam in het laatste kwartier het initiatief, maar tot kansen leidde dit niet. De Madrilenen hebben nu al dertien punten achterstand op FC Barcelona. Onderin deed Deportivo Alavés slechte zaken door in eigen huis het onderspit te delven tegen Real Zaragoza: 0-2. Milito en Ewerthon waren de boemannen voor de promovendus. Real Betis pakte een nuttig punt (1-1) bij Real Mallorca. Robert – de huurling van PSV – zorgde voor de gelijkmaker met een fraaie lob.

Ook Valencia wist niet in het spoor van de Catalanen te blijven. De Zuid-Spaanse club bleef in het Vicente Cálderon steken op 0-0 bij Atlético Madrid. Het is alweer de negende wedstrijd op rij die niet wordt omgezet in een overwinning voor Atlético. Door de doelpuntloze uitslag staat coach Carlos Bianchi nog verder onder druk.


Uitslagen 18e speeldag:
Athletic de Bilbao – Deportivo la Coruña 1-2
Espanyol – FC Barcelona 1-2
Cádiz – Getafe 1-0
Deportivo Alavés – Real Zaragoza 0-2
Real Mallorca – Real Betis Sevilla 1-1
Osasuna – Racing Santander 1-1
Celta de Vigo – Real Sociedad 1-0
Sevilla – Málaga 3-1
Villarreal – Real Madrid 0-0
Atlético Madrid – Valencia - 0-0

Stand na 18 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1FC Barcelona184345 - 15
2Osasuna183926 - 17
3Valencia183326 - 17
4Deportivo la Coruña183226 - 17
5Villarreal183125 - 16
6Real Madrid183029 - 19
7Sevilla182920 - 14
8Celta de Vigo182919 - 21
9Real Zaragoza182422 - 22
10Getafe182423 - 24
11Real Sociedad182126 - 35
12Atlético Madrid182018 - 19
13Racing Santander182015 - 21
14Espanyol181816 - 23
15Málaga181723 - 26
16Cádiz181712 - 21
17Real Mallorca181717 - 29
18Real Betis Sevilla181614 - 25
19Athletic de Bilbao181519 - 25
20Deportivo Alavés181214 - 29

Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 18
Ronaldinho – FC Barcelona – 10
Villa – Valencia – 10

Radicale rabbijn dolblij met beroerte Sharon

AlgemeenDe radicale Joodse rabbijn Jossi Dajan is zielsgelukkig met de zware beroerte die de Israëlische premier Ariël Sharon begin januari kreeg. Hij zegt van blijdschap nauwelijks te hebben geslapen toen hij hoorde dat Sharon was getroffen door een hersenbloeding die waarschijnlijk voorgoed een eind heeft gemaakt aan diens politieke carrière. ''Ik ben zo ontzettend blij. Ik heb God geprezen. Het was alsof ik vloog; en nog steeds.''

Dajan sprak vorig jaar een rituele vloek uit over Sharon. Dat gebeurde in de zomer van 2005 toen hij met zo'n tien radicale rabbijnen in het noordelijke plaatsje Rosh Pina bij het graf van één van hun grote voorbeelden stond: Sjlomo Ben Jozef; deze schoot in 1938 op een bus met Arabieren en kreeg daarvoor van de Britten de strop. De rabbijnen waren woedend over de ontruimingen van de Joodse nederzettingen in de Palestijnse gebieden.

'Pulsa denura'
De radicale rabbijnen riepen in juli 2005 een pulsa denura af, wat Aramees is voor 'zweepslagen van vuur'. Aramees is de taal die in de tijd dat Jezus leefde gesproken werd. Gebeden werd om Israël te verlossen van de ''monsterlijke dictator Sjaron''. Volgens Dajan was de oude rituele vloek nodig omdat Sharon met andere middelen niet meer bestreden kon worden. ''Zijn beveiliging was tien keer beter dan die van Hitler of Stalin destijds.''

Dajan zegt nu: ''Ik had gezegd dat hij binnen een half jaar zou sterven. Die periode zou in de loop van deze maand aflopen! Ik sprak eenmaal eerder een 'pulsa denura' uit. Dat was tegen premier Jitzhak Rabin.'' Rabin werd kort na die vloek vermoord door een sympathisant van de extremistische rabbijn Meir Kahane, die zelf in 1990 in New York door een radicale moslim werd vermoord.

Rabbijn Dajan zat ooit voor de radicale Kahane Khai-partij in de Knesset. Deze partij werd in 1988 verboden. Democratie noemt Dajan ''onzin''. Geregeerd dient er volgens hem te worden door nazaten van Koning David naar de beginselen van de Thora.

'Sancties VS als Afghanistan-missie niet doorgaat'

Icoon TerrorismeNederland kan niet verwachten dat het weigeren om troepen te sturen naar Afghanistan zonder gevolgen blijft. Dat voorspelt oud-diplomaat Paul Bremer III. Volgens de oud-ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland moeten politici hier hun eigen overweging maken, maar zich wel bedenken dat er vanuit de VS vraagtekens zullen worden gezet bij de NAVO als Nederland 'nee' zegt.

Bremer werd in 2003, kort na de val van Saddam Hussein, als vertrouweling van president Bush de Amerikaanse bewindvoerder over Irak. "Wat stelt de NAVO nog voor als bondgenoten niet bereid zijn met ons schouder-aan-schouder te staan?" Hij wijst erop dat het juist Europa was dat meer internationale samenwerking wilde. "Maar nu de gelegenheid zich voordoet, gaat men het uit de weg."

Bremer voorspelt zelfs dat er mogelijk sancties tegen Nederland afgekondigd zullen worden. "Ik neem aan dat van tijd tot tijd beslissingen moeten worden genomen door de Amerikaanse regering, door het Congres, die invloed hebben op Nederlandse economische belangen. Het is niet moeilijk te voorzien dat dan besluiten vallen die niet in het belang van de Nederlanders zijn."

Gewonden na brand in Winschoten

Icoon AlgemeenTwee mensen zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een grote brand in een woonhuis in de Torenstraat in Winschoten. Ze zijn met ademhalingsmoeilijkheden naar een ziekenhuis gebracht. Rond kwart over twee was de brand onder controle. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen kerk. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De brand ontstond waarschijnlijk in een woonhuis boven een kledingzaak in de winkelstraat. Het was lang onduidelijk of alle zes de bewoners van de woonlaag aanwezig waren. De zesde persoon bleek niet thuis te zijn. Tien omwonenden werden uit voorzorg uit hun huis gehaald en ondergebracht bij familie en vrienden.

De woning is totaal uitgebrand en onbewoonbaar verklaard.

Uitslagen Portugal speelronde 17


In de Portugese competitie heeft FC Porto z'n voorsprong uitgebouwd met een nipte overwinning op Boavista, terwijl Benfica naar de tweede plaats klom.

Tegen Boavista ging het FC Porto niet makkelijk af. De ploeg van trainer Co Adriaanse had aan het doelpunt van Quaresma voldoende om toch de drie punten uit te slepen.

Benfica versloeg middenmoter Paços Ferreira met 2-0. Trainer Ronald Koeman zag Nélson én Geovanni voor zijn ploeg scoren. Omdat Nacional Madeira vrijdag niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Vitória Setúbal, klom Benfica naar de tweede plaats in de stand, met zes punten achterstand op koploper FC Porto.

Uitslagen

Belenenses - Gil Vicente 0-2
Nacional Madeira - Vitória Setúbal 2-2
Marítimo Funchal - Académica Coimbra 2-2
Sporting Braga - Sporting Lissabon 3-2
Naval - Penafiel 4-0
Benfica - Paços Ferreira 2-0
Estrela Amadora - Vitória Guimarães 2-0
FC Porto - Boavista 1-0

Stand na 17 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1 Porto174029 - 10
2Benfica 173425 - 12
3Nacional Madeira173422 - 9
4Sporting Braga173219 - 11
5Vitória Setúbal173014 - 7
6Sporting Lissabon173025 - 19
7Boavista172321 - 18
8Marítimo Funchal172220 - 20

As van het kwaad

Naar het schijnt heeft de ME nog niet genoeg manschappen in Schinveld verzameld om daadwerkelijk aan de cursus 'Beschaving en democratie in Nederland' te kunnen beginnen. Natuurlijk een tegenvaller voor die walgelijke burgemeester Zuidgeest, die er alles aan doet om zo snel mogelijk dat bos leeg te krijgen en het liefst eigenhandig zowel bomen als demonstranten met een bijl zou aanvallen.

Waarschijnlijk is het echter ook voor de ME zelf wel een tegenvaller, want bij voorkeur mep je die demonstranten natuurlijk 's nachts met grof geweld dat bos uit. Het gaat uiteindelijk om een actie die het daglicht niet verdragen kan. Maar ach, de leiding van de ME zal beseffen dat het ook voordelen heeft om hun manschappen nog even te laten wachten. Dat agressieve ME-tuig heeft niet zo vaak meer een verzetje en hoe langer ze wachten, hoe harder ze straks dus te keer zullen gaan.

Bah, wat een kutzooi zeg en dat gewoon in Nederland. Limburg in de 'as van het kwaad'?

Update: en daar hebben we de eerste beelden.

Stoere taal

Het lijkt erop dat D66-minister Pechtold toch zijn best gaat doen om het kabinet te laten struikelen over de missie naar Afghanistan. Pechtold gaf gisteren op een D66 bijeenkomst in Amsterdam namelijk aan niet mee te zullen werken aan een alsnog te nemen expliciet kabinetbesluit over de missie, zoals Balkenende dat voor ogen heeft.

Even afwachten natuurlijk of deze stoere taal ook werkelijk in daden wordt omgezet, want ook Pechtold heeft een naam hoog te houden als het gaat om op zijn woorden terugkomen. Maar goed dat is nu éénmaal mode en we hopen er ook dit keer dus maar weer het beste van.

Pechtold zei verder zich te ergeren aan de partijen in de Tweede Kamer die weigeren over de missie te debatteren zolang het kabinet niet een expliciet besluit heeft genomen. Ja, dat is natuurlijk wel een heel onzinnige opmerking. Dat stelletje laffe lamzakken uit het kabinet is te besodemieterd om zelf een besluit te nemen over Afghanistan en gaat nu zitten mokken omdat de Tweede Kamer de bal vervolgens (terecht) terugkaatst. Wel typerend voor D66 waarschijnlijk, toch al het toppunt van besluiteloosheid en na de volgende verkiezingen op zeker een minipartij met max twee zetels...

Vogelgriep Turkije nu al in Istanbul

paddy had ons via de nieuws-submit te melden:

MedischDe vogelgriep in Turkije is verder opgerukt in westerse richting. Zondagmiddag werd het gevaarlijke virus aangetroffen in een buitenwijk aan de Europese kant van Istanbul. Gisteren werd eerder al bekend gemaakt dat het virus mensen had besmet in Ankara, Çorum en in de Oost-Turkse stad Van, bij de grens met Iran.

De Turkse autoriteiten zijn inmiddels in de provincies Zonguldak aan de Zwarte Zee en Bursa aan de Zee van Marmara begonnen met de vernietiging van besmette kippen. Het is in al deze gevallen nog niet bekend of het gaat om het voor mensen levensgevaarlijke H5N1-virus.

In Dogubayazit nabij Iran, waar de vogelgriep als eerste werd geconstateerd in Turkije en waar drie kinderen overleden aan de gevolgen ervan, is men ook begonnen met de ruiming van pluimvee. Dat gaat in de arme Oost-Turkse plaats gepaard met de nodige commotie, omdat kippen voor veel families het meest waardevolle bezit zijn. Sommigen weigeren simpelweg het gevogelte aan de autoriteiten over te dragen, zodat de politie moet worden ingeschakeld.

Nederlandse Europarlementsleden van PvdA, VVD en SP vinden dat Turkije Europese hulp moet krijgen tegen de vogelgriep. De Europese Commissie zou volgens de parlementariërs vaccins, virusremmers en voorlichting moeten sturen.

Oblivion op één disc

Er gingen een tijdje de geruchten dat The Elder Scrolls: Oblivion meerdere DVD's zou nodig hebben, maar op het forum van de officiële website is bevestigd dat de game op één DVD uitkomt. Je kunt het topic hier vinden. Verschillende ontwikkelaars hebben gezegd dat de DVD niet genoeg data kan bevatten voor de next-gen games. Zo zal -Enchant Arm- waarschijnlijk over meerdere DVD's verspreid worden. Het is Bethesda Works dus gelukt om de game op één DVD te proppen. The Elder Scrolls: Oblivion zal pas op 24 maart uitkomen voor de Xbox 360 en de PC.

Het Mozartjaar

Geveld door een lullig griepje heb ik de feestdagen tv kunnen kijken. Koefnoen, de Lama's, heerlijk. Zelfs de parodie van Bohemian Rhapsody in Topkijkers vond ik leuk. Op nieuwjaarsdag had ik min of meer verwacht dat het een verplicht zittertje Strauss zou worden, maar er was onder knop 3 zowaar iets rechtstreeks uit het Concertgebouw te genieten, kompleet met introductie van 'het Mozartjaar'.

Sudoku op je DS

De collega's van DS-Gamer hadden de onmeunige primeur dat Sudoku in de Europese versie van Brain Training zal zitten. Waar de Japanse en Amerikaanse versies van de game deze extra mode niet zullen bevatten, is hij speciaal voor Europa toegevoegd om mee te liften op de recente Sudoku-hype.

Brain Training, dat hier Train Your Brain gaat heten, ligt vanaf maart in de winkel. De geplande begeleidende reclamecampagne zal vooral proberen non-gamers aan te trekken om zo het publiek voor de game te vergroten.



De Japanse mascotte van de Brain Training games

Vlaar geniet in Rotterdam

Ron Vlaar weet hoe de Feyenoord-fans omgaan met de spelers. Onder grote belangstelling trainde de aanwinst vandaag voor het eerst mee.

De jonge Hensbroeker begon met een korte rondleiding door de Kuip. "Ik heb eerst mijn nieuwe teamgenoten een hand gegeven en ben vervolgens wegwijs gemaakt in en rond de kleedkamer. Dat ging allemaal in een heel gemoedelijke sfeer. Daarna zijn we lekker naar buiten gegaan om te trainen." Na de training van ruim anderhalf uur was de verbazing over de sfeer van het gezicht van Vlaar af te lezen.

"Je maakt je vooraf een voorstelling van hoe het zal zijn, zo'n eerste dag trainen naast De Kuip, je moet het eerst zelf meemaken om echt te voelen hoe speciaal het is. Ik vond het heel indrukwekkend om te ervaren hoeveel mensen er belangstelling toonden. Het geeft aan hoe groot de club is waar ik nu voor speel. Het maakt mijn enthousiasme om hier aan de slag te gaan alleen maar groter. Natuurlijk was het in het begin even wennen. De warming-up bijvoorbeeld, verliep anders dan ik gewend ben, door goed naar mijn teamgenoten te kijken, wist ik het redelijk snel op te pakken. Ook de aanpak van trainer Koeman verschilde iets met wat ik gewoon was, dat is ook logisch. Iedere trainer heeft zijn eigen manier van werken en dat is ook alleen maar goed".

Trainer Koeman en de verdediger hebben nog niet gesproken over hoe en wat de bedoeling is. Komende dagen zal de club in Zeeland een korte trainingsstage afwerken. Vlaar zegt daarover het volgende: "Hard werken op de training, er helemaal voor gaan en zorgen dat ik mezelf blijf ontwikkelen als speler. Wanneer ik daar in slaag, komt het helemaal goed."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.