FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 29 november 2005

Penguins lozen Thibault

Jocelyn Thibault is niet langer de vaste goalie van de Pittsburgh Penguins. De veteraan met twaalf jaar ervaring, die deze zomer van de Chicago Blackhawks overkwam, kon de verwachtingen niet waarmaken.

Het was de bedoeling dat Thibault de vaste goalie zou worden bij het team dat zich in de zomer via de draft verzekerde van de diensten van supertalent Sidney Crosby. Na de draft werd de ploeg uit de staalstad opeens een gewild werkgever voor een aantal gevestigde namen als Sergei Gonchar, Zigmund Palffy en Mark Recchi. Thibault kwam van Chicago naar Pittsburgh nadat de Blackhawks Nikolai Khabibulin van regerend kampioen Tampa Bay Lightning hadden weten los te weken. Reservegoalie voor de Penguins werd Sebastian Caron, omdat het voor de ontwikkeling van talent Marc-Andre Fleury beter zou zijn regelmatig te spelen bij het opleidingsteam Wilkes-Barre/Scranton Penguins dan in de NHL regelmatig op de bank te zitten.

Gisteren haalden de Penguins Fleury al terug, en vandaag werd Thibault op de transferlijst geplaatst. Indien de komende 24 uur geen andere ploeg de goalie overneemt zal hij naar Wilkes-Barre/Scranton worden verscheept. Hij heeft wel de mogelijkheid om dit niet te accepteren, maar zijn contract in Pittsburgh zou bij acceptatie gewoon doorlopen; Thibault strijkt anderhalf miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) per seizoen op. In ruil daarvoor liet hij tot nu toe gemiddeld 4,38 goals per wedstrijd door, hield slechts 88 procent van de schoten tegen en won slechts één wedstrijd tegen negen verliespartijen, twee daarvan in overtime of na penaltyschoten.

Terwijl de Pittsburgh Penguins de eerste tien wedstrijden van het seizoen in de NHL niet in winst wisten om te zetten, wist het opleidingsteam in de eerste twintig wedstrijden in de AHL minimaal een punt te pakken, een record in het professionele ijshockey. Fleury had hier een groot aandeel in. Naast Crosby (2005) en speler/eigenaar Mario Lemieux (1984) zal hij bij de Penguins de derde speler zijn die als eerste overall gedraft werd. Hij was in 2003 de tweede goalie sinds 1968 die als eerste gekozen werd. In 2001 viel die eer te beurt aan Rick DiPietro van de New York Islanders.

Rachel Hazes klaagt Privé aan om John de Wolf

Het roddelblad Privé is door Rachel Hazes voor de rechter gesleept. De weduwe van volkszanger André Hazes vindt dat in het tijdschrift ten onrechte wordt gesuggereerd dat zij een relatie had met ex-voetballer John de Wolf. Vooral de kop 'Rachel kost mij mijn huwelijk' boven een interview met De Wolf is Rachel een doorn in het oog.

Overigens wordt de relatie in het bewuste artikel door De Wolf ontkend. Geruchten over de liefdesaffaire zouden echter onder andere een reden zijn dat de voormalige Feyenoord-speler na negentien jaar huwelijk van zijn vrouw Inge gaat scheiden. De relatie zou enkele jaren geleden hebben plaatsgevonden. Rachels zoon Dreetje zou destijds regelmatig hebben gelogeerd bij de familie De Wolf. Uit het vriendschappelijk contact tussen de voetballer en de zangersvrouw zou een affaire zijn ontstaan, zo gaat het gerucht.

Rachel zegt de familie De Wolf nauwelijks te kennen, en ontkent zelfs de voetballer te hebben ontmoet. "Als ik ooit één keer in mijn leven gedag heb gezegd tegen De Wolf, dan is dat veel", stelt ze. De weduwe vindt dat de kop boven het interview haar naam schaadt, en eist 7.500 euro schadevergoeding, een bedrag dat ze vervolgens zal overmaken aan een goed doel. Een woordvoerder van Privé denkt dat ze geen schijn van kans maakt. "Nergens in het verhaal staat dat Rachel en De Wolf ook echt een verhouding zouden hebben", aldus Hans Vos van het weekblad.

CDA'er wil meer Nederlandse muziek bij publieken

Icoon ShockingPublieke omroepen moeten een deel van de zendtijd besteden aan Nederlandstalige muziek. Dat is de mening van CDA-Kamerlid Joop Atsma. Hij wil de verplichting wettelijk vastleggen. Atsma denkt dat er een grote markt is voor het eigen 'cultuurgoed', waar de Hilversumse omroepen -op de TROS na- grotendeels aan voorbijgaan.

Atsma maakt zich al jaren sterk voor meer aandacht voor Nederlandstalige artiesten als Frans Bauer en Marianne Weber op radio en televisie. Eerder pleitte hij tevergeefs voor het geven van een radiofrequentie aan een Nederlandstalige zender. Volgens de verantwoordelijk minister was een dergelijke voorkeursbehandeling echter vanwege Europese regels niet mogelijk.

Mancebo mikt op Tourpodium

Nu AG2R een Pro Tour-licentie heeft, kunnen de renners zich gaan opmaken voor de Ronde van Frankrijk van 2006. Voor Francisco Mancebo, één van de kopmannen van het Franse team, is de Tour het hoofddoel voor komend seizoen.

De 29-jarige Spanjaard, die aan het einde van dit seizoen Illes Balears verruilde voor de nieuwbakken Pro Tourploeg, heeft - nu zijn werkgever zeker is van La Grande Boucle - zijn zinnen gezet op een goede Ronde van Frankrijk. "Ieder jaar boek ik vooruitgang, dit jaar is het mijn doel om in Parijs op het podium te staan", aldus 'Paco' Mancebo. Vorig jaar boekte de Madrileen zijn beste uitslag in de Tour, hij werd toen vierde.

Naudé naar tweede ronde WK

Annelize Naudé heeft zich in Hongkong gekwalificeerd voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap squash. De Nederlandse versloeg de Amerikaanse Latasha Khan in drie games: 9-2, 9-2 en 9-7.

Het twaalfde reekshoofd stuit donderdag in de volgende ronde op de winnares van het duel tussen de als vierde geplaatste Australische Natalie Grinham en de Engelse Becky Botwright. De overige Nederlandse deelnemers komen morgen pas in actie.

Vrijwel zeker einde missie Afghanistan

Het is vrijwel zeker dat Nederland geen nieuwe militairen naar Afghanistan gaat sturen. Het CDA weigert nog in te stemmen met de vredesmissie wanneer de VS en andere NAVO-bondgenoten niet meedoen.

Overleg tussen het kabinet en de bondgenoten over de vredesmissie heeft nog niet tot resultaat geleid. Eerder al liet de PvdA weten dat ze de missie te gevaarlijk vinden. Nu het CDA ook geen heil meer in de missie ziet is een kamermeerderheid tegen. Alleen wanneer de VS alsnog met steun komt gaat de missie door, deze kans lijkt echter klein.

Nederland is door de NAVO gevraagd om nog 1100 militairen naar Afghanistan te sturen. De risico's zijn volgens een rapport van de militaire inlichtingendienst echter te groot. De Nederlandse soldaten zouden moeten worden gelegerd in de provincie Uruzgan, in het zuiden van Afghanistan. In deze provincie zijn nog steeds leden van al-Qaeda en de Taliban actief, er zijn de afgelopen maanden honderden doden gevallen.

Premier Balkenende liet vandaag ook blijken dat hij ernstige twijfels heeft over de missie, deze twijfels zijn ook aanwezig bij de ministers Kamp van Defensie en Bot van Buitenlandse Zaken. Geen van de drie heeft echter nog een definitief standpunt aangenomen.

'VAE mag homo's geen hormonen toedienen'

Esc had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe Verenigde Staten hebben de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gemaand te stoppen met het geven van mannelijke hormonen aan veronderstelde homo's die recentelijk gearresteerd zijn.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de VAE heeft vandaag tegen Associated Press gezegd dat er alleen hormonen op vrijwillige basis worden toegediend. De gevangenen stemmen ermee in, omdat ze dan strafvermindering krijgen.

Eerder deze maand heeft de politie in de VAE 25 homo's gearresteerd bij een omvangrijke homoseksuele bruiloft. Dit werd in het weekend door de politie naar buiten gebracht. De helft van de gasten was gekleed als bruid en de andere helft als bruidegom. Vermoedelijk zullen ze aangeklaagd worden voor overspel en prostitutie. In de VAE is het niet toegestaan homoseksueel gedrag te vertonen.

Tilburgers nog steeds zonder verwarming

Nog ruim tweeduizend huishoudens in de binnenstad van het noorden van Tilburg hebben vanavond geen verwarming. Essent verwacht dat de huishoudens 'kort na middernacht' weer voorzien zijn van warm water. Voor vanavond en vannacht is door de gemeente noodopvang georganiseerd in twee buurthuizen. Deze opvang wordt door Essent bekostigd.

Bewoners krijgen in de verwarmde wijkcentra eten en drinken en het Rode Kruis heeft veldbedden neergezet. Twee bejaardentehuizen en een verzorgingstehuis die ook zonder verwarming zaten zijn aan het begin van de avond weer aangesloten op het netwerk.

Het uitvallen van de verwarming ligt volgens Essent aan een storing die maandagochtend is ontstaan bij de Amercentrale van Essent, en niet zijn veroorzaakt door het slechte weer. Ongeveer veertigduizend huishoudens kwamen door de storing zonder verwarming te zitten.

Vanmiddag waren er nog vijfduizend huishoudens zonder verwarming. Om niet teveel belasting ineens op het netwerk te veroorzaken sluit Essent de huishoudens geleidelijk opnieuw aan, verwacht wordt dat woensdagochtend iedereen weer aangesloten is.

Standen NFL na speelweek 12

De Colts blijven natuurlijk de favoriet voor dit seizoen in de AFC maar Denver zit er niet ver achter met negen overwinningen gevolgd door Cincinnati met acht. In de NFC gaat Seattle aan kop met negen gewonnen wedstrijden gevolgd door Chicago en Carolina met acht ieder.

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England650.5452432793-23-34-42-12-0Lost 1
Buffalo470.3641612234-20-54-30-42-1Lost 2
Miami470.3641952172-32-42-52-20-3Won 1
N.Y. Jets290.1821402482-30-61-61-31-1Lost 6
AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Cincinnati830.7272892084-24-15-33-03-1Won 1
Pittsburgh740.6362431873-24-26-41-03-1Lost 2
Cleveland470.3641691943-21-52-52-20-3Lost 1
Baltimore380.2731452263-20-63-60-22-3Lost 1
AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis11001.0003311595-06-09-02-04-0Won 11
Jacksonville830.7272351874-14-26-22-12-1Won 4
Tennessee380.2732362842-41-42-61-21-2Won 1
Houston1100.0911683251-50-51-80-20-4Lost 4
AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver920.8182831906-03-26-13-13-0Won 4
San Diego740.6363232193-24-25-22-22-1Won 4
Kansas City740.6362702304-13-36-31-12-2Won 2
Oakland470.3642392622-42-32-62-10-4Lost 1

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas740.6362431884-23-21-26-23-1Lost 1
N.Y. Giants740.6363022085-12-31-16-32-1Lost 1
Washington560.4552172244-21-40-45-22-1Lost 3
Philadelphia560.4552292464-11-53-12-50-4Won 1
NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Chicago830.7271821205-13-21-27-13-0Won 7
Minnesota650.5451982574-12-41-15-43-1Won 4
Detroit470.3641742203-31-42-02-71-3Lost 2
Green Bay290.1822322231-41-50-32-60-3Lost 2
NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Carolina830.7272661884-14-23-15-21-1Won 1
Tampa Bay740.6362161964-23-22-15-31-1Lost 1
Atlanta740.6362712133-34-13-14-31-1Won 1
New Orleans380.2731802851-42-42-21-61-1Won 1
NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle920.8182962086-03-21-18-15-0Won 7
St. Louis560.4552853273-22-43-12-51-4Won 1
Arizona380.2732222922-41-41-12-72-3Lost 1
San Francisco290.1821733232-40-50-22-71-2Lost 4

Uitslag Vitesse - RKC Waalwijk

Er werd vanavond een wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse - RKC Waalwijk 4-2
03' Janssen 1-0
44' De Ceulaer 1-1
68' Martens 1-2
74' Amoah 2-2
77' Hersi 3-2
90'+1Hersi 4-2

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 19.600
Geel: Vreven (Vitesse), Axwijk (RKC).

Opstellingen:

Vitesse: Wapenaar, Vreven, Knol, Dingsdag, Fränkel, Yakubu, Janssen, v.d Schaaf, Hersi (Esajas/'90+2), Amoah, De Mul.

RKC: v. Dijk, v. Diemen, Keller, Teixeira(v. Dijk/'80), v. Haaren (Axwijk/'70), Molhoek, Zuiverloon, Martens, De Ceulaer, v.d Haar (J.Janssen/'85), Hoogendorp.

Uitslagen NFL speelweek 12

Maar liefst vier overtime wedstrijden deze speelweek waarvan er twee door een fieldgoal en twee door een tocuhdown werden beslist. De Colts wonnen weer en de Bengals wonnen van de Ravens.

Donderdag 24 november :

Final1234T
Atlanta (7-4-0) «10710027
Detroit (4-7-0) 00077
Final OT1234OTT
Denver (9-2-0) «7770324
Dallas (7-4-0) 7707021

Zondag 27 november :

Final1234T
San Francisco (2-9-0) 0140822
Tennessee (3-8-0) «3621333
Final1234T
New England (6-5-0) 037616
Kansas City (7-4-0) «7127026
Final OT1234OTT
St. Louis (5-6-0) «03717633
Houston (1-10-0) 71703027
Final1234T
Baltimore (3-8-0) 00141529
Cincinnati (8-3-0) «31417842
Final1234T
Carolina (8-3-0) «033713
Buffalo (4-7-0) 06039
Final1234T
Chicago (8-3-0) «733013
Tampa Bay (7-4-0) 300710
Final OT1234OTT
San Diego (7-4-0) «07010623
Washington (5-6-0) 3770017
Final1234T
Cleveland (4-7-0) 033612
Minnesota (6-5-0) «377724
Final1234T
Miami (4-7-0) «7791033
Oakland (4-7-0) 077721
Final1234T
Jacksonville (8-3-0) «737724
Arizona (3-8-0) 0031417
Final OT1234OTT
NY Giants (7-4-0) 01038021
Seattle (9-2-0) «7077324
Final1234T
Green Bay (2-9-0) 770014
Philadelphia (5-6-0) «1003619
Final1234T
New Orleans (3-8-0) «0140721
NY Jets (2-9-0) 367319

Maandag 28 november :

Final1234T
Pittsburgh (7-4-0) 70007
Indianapolis (11-0-0) «1067326

Bliksnijderstem...

Vanochtend in mijn praktijk: (P = patiënt, T = therapeut of Tigertje)

P: "ik heb haar toen snel proberen te kalmeren want als ze boos wordt krijgt ze zo'n bliksnijderstem."
T: "bliksnijderstem?"
P: "ja, een bliksnijderstem."
T: "wat moet ik me daarbij voorstellen?"
P: "tsja, ik kan het niet nadoen, zo'n stem heb ik niet."

Toen de patiënt de deur uit was liet me de gedachte van de blikssnijderstem niet los. Ik probeerde me er een stem bij te bedenken maar ik kwam er niet goed uit. De bliksnijder is een venijnig apparaat om, je raadt het al, o.a. blik mee te snijden. Het lukte me echter niet om het beeld van dat apparaat om te vormen tot een geluid, laat staan een stemgeluid.
Ik moest naar een aan-huis-patiënt dus ik had even tijd om na te denken maar eenmaal bij mijn patiënt aangekomen was ik geen stap verder. Het was een oudere vrouw, en ik legde haar de kwestie voor. Zij wist precies wat ik bedoelde, haar man was bliksnijder geweest, maar ook zij kon me niet helpen want ook zij had niet zo'n stem.

Terug naar de praktijk dan maar. Onderweg dacht ik aan een bijzondere opera-uitvoering van Donizetti's Lucia di Lammermoor waarin Montserrat Caballé ongepolijst, bijna krijsend zingt. Maar dat vind ik aangrijpend mooi om te horen, hetgeen ik me bij de bliksnijderstem niet kan voorstellen. Nee, ik zat op het verkeerde spoor. Mijn gedachten dwaalden af naar andere schreeuwende vrouwen, een handjevol ex-vriendinnen. En hoewel de herinnering eraan me geen plezier deed kon ik ze niet rijmen met het geluid van een bliksnijder.
Het is nu avond en ik kan de gedachte niet loslaten maar ik ben ook geen stap verder. Dus, aan alle Fokvrouwen, pak een microfoon en geef me het geluid van een bliksnijderstem...

Amsterdamse politie zet verdachten op internet

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Politie De politie Amsterdam-Amstelland heeft een speciale pagina aan haar website toegevoegd met daarop foto's van verdachten. De politie hoopt op deze manier achter de identiteit van de personen te komen. Het gaat om mensen die in verband worden gebracht met delicten als auto-inbraken, diefstallen en winkelovervallen. Het is voor het eerst dat de politie structureel foto's van verdachten op internet zet.

Ondanks de vele misdaadprogramma's op de Nederlandse televisie, plaatst de politie Amsterdam-Amstelland de verdachten ook op haar eigen site. Zo hoopt zij de foto's makkelijk toegankelijk te maken voor bezoekers en dat de kans op herkenning en opsporing groter wordt. In eerste instantie worden de foto's via een intern politienetwerk verspreid. Mocht op deze manier de identiteit niet worden vastgesteld, dan kan een officier van justitie van het parket Amsterdam besluiten de verdachten op de speciale pagina te plaatsen.

The aristocrats

quote:
It is a joke only told by comedians to other comedians. The outline of the joke is a man goes into an agent's office and says he has a family act. He then either acts out or describes the most obscene acts possible. The stunned agent says, "And what do you call yourselves?" and the man answers, "The Aristocrats."

Er is nu dus een documentaire van uitgekomen. Met meer dan 100 beroemde "superstar comedians" zoals Robin Williams,Chris Rock,Andy Dick,Whoopi Goldberg,Eric Idle,Jason Alexander en nog veel meer!
Heb deze documentaire gister gezien en vond hem echt super grappig. Echt een aanrader dus dit is de officiële site.
Hier een linkje op IMDB met alle artiesten en hier kun je de trailer bekijken.
De film komt 26 januari op dvd uit.

Oja hier is een stukje uit de film, hier vertelt Cartman uit Southpark de grap klik!

'Wilders wordt in december vermoord'

Doedeldiedotje en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Politiek Opnieuw is het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders met de dood bedreigd. Afgelopen weekeinde ontving Wilders een 'waarschuwing' via de e-mail. Een anonieme internetter, die zegt lid te zijn van de Hofstadgroep, waarschuwt dat Wilders in december zal worden vermoord. Wilders heeft reeds aangifte gedaan bij de politie.

"Dit is een zeer serieus bericht", aldus de tekst afkomstig van mujahied2@hotmail.com. "U moet het serieus nemen want u bent op de lijst gezet van de Hofstadgroep." Dit alles geschreven in gebrekkig Nederlands. Volgens de e-mail wordt Wilders "op de maand december vermoord. Welke dag weet ik niet precies. Er zijn mensen die vanuit het buitenland komen om u op te ruimen."

De toon van de e-mail heeft Wilders geschokt. "Dit is wel wat anders dan de normale agressieve rotzooi die je krijgt. Juist omdat dit geen scheldpartij is, is het zo luguber", aldus Wilders.

Gedurende lange tijd wordt Wilders al streng beveiligd. Kort na de moord op Theo van Gogh dook hij al wekenlang onder. Met grote regelmaat wordt het Kamerlid nog bedreigd.

360 Prey trailer

Publisher 2K Games heeft vandaag een trailer vrijgegeven van de FPS 'Prey'. Het spel, dat wordt ontwikkeld door Human Head Studios en 3D Realms, maakt gebruik van de Doom 3 engine en gaat uitkomen voor PC en 360. Volgens de ontwikkelaar belooft Prey niet zomaar een FPS te worden. Er wordt namelijk veel aandacht besteed aan de verhaallijn. Misschien wel een beetje erg veel voor een FPS.
"[...]
Prey tells the story of Tommy, a Cherokee garage mechanic stuck on a reservation going nowhere. His life changes when an otherworldly crisis forces him to awaken spiritual powers from his long-forgotten birthright. Abducted along with his people to a menacing mothership orbiting Earth, he sets out to save himself and his girlfriend and eventually his planet.
[...]"


Je kunt de 60 seconden durende trailer hier downloaden: (20.5MB)

Mirror #1
Mirror #2

Hingis keert terug op de tennisbaan

Martina Hingis is van plan om volgend jaar weer terug te keren in het professionele tennis. In 2002 beëindigde de Zwitserse tenisster haar carriére nog door diverse blessures aan haar voeten en enkels.

In een verklaring voor haar terugkeer, die haar zaakwaarnemer naar buiten bracht, zei Hingis het volgende: "Ik heb er nooit vrede mee gehad dat mijn carrière daardoor maar zo kort heeft geduurd. Ik heb genoten van de jaren die ik niet op de tennisbaan heb doorgebracht. In die periode heb ik de kans gekregen andere dingen van het leven te ervaren. Maar ik mis het spelletje en de uitdaging op het hoogste niveau te tennissen. Ik wil te weten komen of ik de strijd aankan met de topspeelsters van tegenwoordig en of ik heel kan blijven."

Spelers houden Dolf Roks in het zadel

Trainer van RBC Roosendaal, Dolf Roks, is dinsdag even ontslagen geweest. Hij kreeg namelijk geen steun meer van de leiding van de Roosendaalse club. Hij werd echter weer aangenomen toen de spelers van de club hier tegen begonnen te protesteren.

"We hebben aangegeven dat we niet verder wilden. Technisch directeur Rob Meppelink zou tijdelijk zijn taken overnemen. De spelers heben daarop gezegd dat zij in gebreke zijn gebleven. Daarop heb ik het besluit teruggedraaid.", aldus voorzitter Jan Pollemans op de website van RBC Roosendaal.

Roks was blij dat de spelers dit niet zomaar lieten gebeuren. "Als de spelersgroep zo achter je gaat staan, loop je dus niet de deur uit.". Op dit moment staat de Roosendaalse formatie laatste in de Eredivisie. Uit dertien wedstrijden werden maar drie punten gehaald.

Belgische blies zichzelf op in Irak

HaerdenC had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Aanslag In Irak heeft enkele weken geleden een Belgische vrouw zichzelf opgeblazen. Dat meldt de privézender Bel-RTL dinsdag, onder aanhaling van RTL France. De vrouw bekeerde zich na haar huwelijk met een radicale moslim tot de islam. Ze is de eerste Europese die een zelfmoordoperatie uitvoerde.

De westerse inlichtingendiensten zijn onlangs hiervan op de hoogte gebracht. Volgens terreurspecialisten gebeurt het steeds vaker dat vrouwen terechtkomen in dergelijke milieus. Nieuw is echter wel dat ze van buitenlandse komaf zijn.

In de laatste kwart eeuw werd tien procent van de zelfmoordaanslagen door vrouwen gepleegd, voornamelijk afkomstig uit het Midden-Oosten of Zuidoost-Azië. Volgens de inlichtingendiensten betreft het steeds vaker vrouwen, al dan niet bekeerd, die terechtkomen in terroristische moslimorganisaties in Europa.

Bayern zonder Lucio tegen Stuttgart

De Duitse club Bayern München zal het komend weekend, in de wedstrijd tegen VfB Stuttgart, zonder één van zijn beste spelers moeten doen. Lucio heeft namelijk last van een blessure aan zijn knie, en moet de komende dagen rustig aan doen.

Tot deze blessure miste de Braziliaanse verdediger nog geen enkele speelminuut van Bayern. Verder is het ook nog niet zeker of Lucio volgende week kan spelen tegen Club Brugge in de Champions League. Waarschijnlijk zal er begin volgende week meer duidelijkheid over zijn.

Behalve Lucio mist de Duitse kampioen ook Michael Ballack. Hij heeft nog steeds te maken met een enkelblessure die hem al enkele weken parten speelt.

Testtijden Barcelona 29/11

Tijdens de tweede testdag op Barcelona heeft Christian Klien de snelste tijd laten noteren. De Oostenrijker, die reed met een V10 onder de motorkap, liet zijn landgenoot Alexander Wurz net achter zich.

Voor veel teams was het een spannende dag. Zo ging Williams voor het eerst met een Cosworth rijden en kwam Toyota met de nieuwe auto in actie. Robert Doornbos mocht vandaag zijn eerste ronden voor Red Bull rijden en kende geen noemenswaardige problemen. Scuderia Toro Rosso testte ook voor het eerst, met de Red Bull-auto van vorig jaar. BMW-Sauber kende wel problemen met de nieuwe V8 motor.

Morgen wordt er verder getest in Barcelona. Dan zullen ook Honda en Renault in actie komen.

Testtijden Barcelona 29/11/2005

PosCoureurTeamTijdRonden
1C. Klien Red Bull 01:17.567 45
2A. Wurz McLaren 01:17.754 69
3R. Zonta Toyota 01:17.821 58
4P. de la Rosa McLaren 01:18.066 64
5J. Trulli Toyota 01:18.641 82
6V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:19.756 66
7N. Rosberg Williams 01:20.456 58
8R. Doornbos Red Bull 01:20.701 51
9N. Heidfeld BMW - Sauber 01:21.013 27
10A. Priaulx Williams 01:25.055 18

Jolie toch in derde Tomb Raider film

Goed nieuws voor fans van de rondborstige Lara Croft (Angelina Jolie). SCI en Paramount Pictures zijn in onderhandeling over een derde Tomb Raider film. Angelina Jolie zou, in tegenstelling tot eerdere berichten, wel interesse hebben om de rol van Lara Croft opnieuw op zich te nemen.



De eerste twee Tomb Raider films waren met een opbrengst van 400 miljoen dollar behoorlijk succesvol te noemen. Eidos, de makers van het computerspel Tomb Raider, kregen hier uiteraard ook een deel van terug. De rechten van Tomb Raider zijn door SCI's overname van Eidos nu bij SCI beland. SCI schijnt bij de onderhandelingen over de royalties zich wat veeleisender op te stellen dan Eidos, waarschijnlijk ook door de grote omzet die de eerdere films gegenereerd hebben.

World of Warcraft binnenkort als bordspel

Fantasy Flight Games, bij de liefhebbers van bordspellen onder meer bekend van de Doom, Lord of the Rings en Warcraft bordspellen, brengt binnenkort ook een bordspel uit van World of Warcraft.



Het bordspel van World of Warcraft, dat overigens gespeeld kan worden met 2 tot 6 personen, lijkt net als het computerspel behoorlijk groot te worden. En dan bedoelen we niet alleen groot in mogelijkheden en inhoud. Het spelbord alleen al is grofweg 55 x 85 centimeter groot, en de ongeveer 1000 overige onderdelen waar het spel uit bestaat wegen samen 4.5 kilo.




De gameplay komt zover mogelijk overeen met die van het computerspel. Je hebt de optie te reizen, te vechten, te levellen en om quests te doen. Als je levelt kan je ook kiezen welke powers je wil trainen en equippen.

World of Warcraft het bordspel kost 80 dollar en zal vanaf december te koop zijn. Als je voor 30 November een pre-order plaats krijg je ook nog eens een bronzen versie van je favoriete held (speelstuk) en een poster met de map van Lordaeron. Meer informatie over het spel vind je op de site van het spel.

Met dank aan 'cr0wn' en 'Kazu' voor het submitten!

Zware WK-loting voor volleybalvrouwen

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zwaar geloot voor het wereldkampioenschap, dat van 31 oktober tot en met 16 november volgend jaar in Tokio zal worden gehouden. Nederland werd ingedeeld in een poule met vice-wereldkampioen de Verenigde Staten, World Grand Prix-winnaar Brazilië, Puerto Rico, Kazakstan en Kameroen. Op 31 oktober is de eerste wedstrijd tegen Kameroen.

Bondscoach Avital Selinger was niet erg blij met de loting. "We moeten tegen het machtige Amerika en Brazilië. Daarnaast zijn Puerto Rico, Kazakstan en Kameroen de drie sterkste landen onder de outsiders. Ook wanneer we ons plaatsen bij de beste acht, wacht ons een zware dobber in de kruisfinales."

Colts blijven ongeslagen

De Indianapolis Colts zijn voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen gebleven, zei wisten de Pittsburgh Steelers op eigen terrein de baas te blijven met 26-7.

Met een touchdown op de eerste play van de Colts konden ze zich geen betere start voorstellen. Peyton manning gooide de bal naar Marvin Harrison die uiteindelijk 80 yards liep voor de touchdown.

De Colts is het elfde team dat eerste elf wedstrijden achter elkaar ongeslagen is gebleven en de eerste sinds de Denver Broncos dit deden in 1998. In vier weken tijd hebben de Colts gewonnen van drie grote concurrenten in de AFC, de Patriots, de Bengals en nu dus de Steelers.

Het is het eerste verlies in een uitwedstrijd voor Steelers quarterback Ben Roethlisberger in tien wedstrijden. Hij kon echter niet veel inbrengen in zijn eerste wedstrijd na drie weken afwezig te zijn geweest door een knieoperatie.

De Colts hadden 17 first downs tegen 10 voor de Steelers. In totaal kwamen de Colts 366 yards vooruit op plays, 127 rushing en 239 passing, de Steelers scoorden in totaal 197 yards waarvan 86 rushing en 111 passing.

Het eerste kwart werd geopend door Harrison voor de Colts na een pass van Manning, hierna schoot Mike Vanderjagt een fieldgoal binnen. Hines Ward scoorde in het eerste kwart de enige punten voor de Steelers door een 12 yard pass van Ben Roethlisberger te vangen. In het tweede kwart schoot Mike Vanderjagt twee fieldgoals binnen, één van 48 yards en één van 44 yards.

In het derde kwart kwam de volgende touchdown voor de Colts op naam van Bryan Fletcher na een 12 yard pass van Peyton Manning. De score werd afgesloten in het voerde kwart door Mike Vanderjagt met een fieldgoal.

Kamer wil blowen in het openbaar verbieden

Bibelot had ons via de nieuws-submit te melden:

cannabisDe Tweede Kamer wil een verbod op het nuttigen van (soft)drugs in openbare ruimtes. Een voorstel voor een verbod hierop, afkomstig van de ChristenUnie en de VVD, kreeg dinsdag steun in de Kamer. De partijen willen met het blowverbod op straat en in openbare gelegenheden de verloedering van de openbare ruimten aanpakken.

VVD'er Weekers vindt het prima dat mensen thuis of in een coffeeshop softdrugs gebruiken, maar daarbuiten zou het niet toegestaan mogen worden. Kamerlid Rouvoet (ChristenUnie) hoopt met dit verbod het drugsgebruik tegen te gaan.

Inon Zur componeert voor Prince of Persia The Two Thrones

Inon Zur, componist en dirigent van orchestrale filmmuziek, heeft samen met het Hollywood Studio Symphony orkest de muziek voor Prince of Persia The Two Thrones opgenomen. Zurs composities zijn onder andere te horen geweest in promotie-trailers van Kingdom of Heaven, Fantastic Four, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy en The Pacifier.

Bij het maken van de muziek voor de nieuwste Prince of Persia game heeft Zur onder andere samengewerkt met Stuart Chatwood, die de muziek voor de eerdere Prince of Persia game "The Sands of Time" gecomponeerd heeft. Het resultaat wordt omschreven als een indrukwekkende cinematische soundtrack met een hoog "east-meets-west" gehalte, waarmee bedoeld wordt dat de soundtrack een typisch Hollywood film-geluid heeft met veel Oosterse invloeden.

Het resultaat van Inon Zurs compositie kunnen we binnenkort horen als Prince of Persia: The Two Thrones in december in de winkels ligt.

Moeder giet bleekmiddel in macaroni

HaerdenC had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingDe 56-jarige Nancy O'Donnell uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft geprobeerd om haar dochter en haar gezin om te brengen door bleekmiddel door de macaroni te mengen. De grootmoeder was van mening dat haar dochter geen kinderen verdiende.

Haar dochter, de 24-jarige Victoria Lynn O'Donnell, bereidde zaterdagavond een maaltijd van macaroni en kaas voor haar vriend, haar zesjarige zoon en twee jaar oude dochter. Toen Victoria de keuken even verliet, sloeg haar moeder toe. De 24-jarige vrouw kon toen ze terugkwam de bleekmiddel in de macaroni ruiken. Ze proefde de pasta, maar spuugde het meteen uit toen het naar bleekmiddel smaakte.

Toen Victoria haar moeder met het gebeurde confronteerde, zei Nancy dat ze haar dochter wilde vergiftigen omdat ze "die kinderen niet verdiende". De politie, die het bleekmiddel al kon ruiken toen ze het huis binnenstapten, heeft de 56-jarige vrouw gearresteerd.

Love Machine

Weet je nog niet wat je je vriend of vriendin wilt kopen voor de kerst, of misschien heb je nog geen surprisecadeau gekocht voor te geven met sinterklaas.

Vrees niet want de Love Machine biedt dan de uitkomst. Hij is ontworpen voor mannen en voor vrouwen. Dit is dus het ideale geschenk om te geven. Dus bestel het direct. Je mag het natuurlijk ook voor jezelf bestellen...

quote:
De Love Machine: Een betaalbare zeer complete sexmachine!
Deze neukmachine komt standaard met veel accessoires en unieke opties. De belangrijkste opties zijn:
- Licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen.
- 5 multi-speed functies voor vibratie en pulsatie.
- Inclusief masturbatie sleeve en vibratie kogel.
- Nature Skin vibe, 5 inch Vibe, G-Spot Vibe & anaal plug.
- Alle hoeken zijn instelbaar, variabele snelheid.
- Stoot tot 3 inch diep.

Ook apen spreken in dialect

ReadMe (herschreven!) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon WetenschapDe taal van de apen lijkt voor mensen allemaal hetzelfde. Toch is er ontdekt dat ook apen in dialect spreken, net zoals de mens dat doet. Dit is naar voren gekomen uit een onderzoek uit Japan. Eén apensoort heeft vaak verschillende dialecten, afhankelijk van het leefgebied van de apen. Het Duitse wetenschappelijke tijdschrift 'Ethology' komt met de resultaten van het onderzoek in de aanstaande decembereditie.

"Verschillen tussen het onderlinge geklets van apen zijn net zoals dialecten bij mensen", aldus hoofdonderzoeker Nubuo Masataka van de universiteit van Kyoto. Tien jaar lang deed zijn team erover om tot deze conclusie te komen. Ze onderzochten stemgeluiden van twee groepen apen van dezelfde primaatsoort. De groepen die onderzocht werden leefden beiden in verschillende delen van de wereld. Eén groep leeft op het Zuid-Japanse eiland Yakushima, de andere groep in het centrum van Japan. Die tweede groep is in de jaren vijftig afgesplitst van de eerste groep.

De groep in het centrum van Japan spreekt met een stemgeluid dat gemiddeld 110 hertz lager ligt dan dat van de apen op het eiland. Dit verschil is veroorzaakt door de hoge bomen op het eiland, die het stemgeluid dempen. De apen kunnen elkaar daarom beter verstaan als ze met een hogere stem praten. De groep in het centrum had geen last van bomen in zijn woongebied, zodat de dieren hun stemgeluid niet aan hoefden te passen. Masataka hoopt dat zijn resultaten "misschien wel leiden tot een aanwijzing voor het ontstaan van de menselijke taal".

Meisje overlijdt na pindakaas-kus

Knip had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MedischEen vijftienjarig meisje uit het Canadese Quebec is gisteren overleden nadat ze had gezoend met een jongen. Normaal niet zo erg maar de jongen had enkele uren daarvoor een boterham met pindakaas gegeten waar het meisje allergisch voor is.

De stoffen waar het meisje, Christina Desforges, allergisch voor was, blijven volgens deskundigen enkele uren in de mond zitten. Christina kreeg een anafylactische shock en kon niet meer gereanimeerd worden.

Niet Ajax-fans maar activisten beschadigden auto Jaakke

AlgemeenDe auto van Ajax-voorzitter John Jaakke is eerder deze maand niet beschadigd door boze Ajax-fans, maar door activisten van het Dieren Bevrijdings Front (DBF). De wagen van Jaakke werd op 20 november met houtbeits overgoten. Ook werden de vier banden lekgestoken. Dat gebeurde op de oprijlaan van zijn huis in 't Gooi.

Meteen na het gebeuren wees Jaakke al op de mogelijkheid dat er DBF-activisten achter konden zitten. Maar ook Ajax-fans zouden de daders geweest kunnen zijn, daar zij zeer boos waren over diens beleid.

Nu is de vernieling echter opgeëist door het DBF. Dat gebeurde vandaag via de activistenwebsite Indymedia. De auto van Jaakke werd volgens de activisten toegetakeld omdat hij bij GlaxoSmithKline werkt. Dit bedrijf zou zijn medicijnen laten testen bij een omstreden Brits proefdiercentrum. DBF maakte ook bekend deze maand in Zwanenburg en Naarden auto's van werknemers van Sankyoen Roche te grazen hebben genomen.

Topeconomen willen België opsplitsen

addictivebeat had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EuropaVolgens een aantal topeconomen is een opsplitsing van België noodzakelijk om het huidige welvaartsniveau in Vlaanderen in de toekomst te kunnen behouden. De economen, verzameld onder de naam 'De Warande', hebben hun manifest dinsdag gepresenteerd. De groep bestaat vooral uit vooraanstaande Vlaamse ondernemers, topmanagers, toppolitici, advocaten, diplomaten en wetenschappers.

Het manifest pleit voor een zelfstandig Vlaanderen en Wallonië met een appart statuut voor Brussel als een soort Europees Washington DC. Het financieel ondersteunen van Wallonië door het beduidend rijkere Vlaanderen zou voor een aantal jaar moeten gelden, waarna het overgenomen moet worden door Europa.

"Dit is vooral een waarschuwing aan Vlaanderen. Willen we onze welvaart behouden, dan mogen we geen grote politieke fouten meer maken zoals in het verleden, waarbij Vlaanderen zich vastreed in de Belgische structuur", aldus een van de leden van de groep. Vooral de chaotische verdeling van bevoegdheden over de landsdelen zou het verhelpen van toekomstige economische problemen in de weg kunnen staan.

Politie verstoorde plan moskee in brand te steken

Icoon MisdaadDe politie Noord-Holland Noord heeft, naar nu bekend is gemaakt, begin deze maand voorkomen dat een groep jongeren een moskee in de brand staken. De bedoeling was volgens de politie om de moskee in Zuid-Scharwoude, of een ander islamitisch gebedshuis in de omgeving, in de as te leggen.

De reden voor het plan moet gezocht worden in maandenlange spanningen tussen groepen autochtone en allochtone (met name Marokkaanse) jongeren in Zuid- en Noord-Scharwoude en, in mindere mate, Sint-Pancras. Deze draaiden eind september uit in massale vechtpartijen. Begin november kwamen bij de politie berichten binnen dat een aantal jongeren van plan was wraak te nemen door een moskee te grazen te nemen. Op 6 november liep de situatie al behoorlijk uit de hand toen de ruiten van de moskee aan de Potjesdam in Zuid-Scharwoude werden ingegooid.

De politie kon echter geen hard bewijs vinden voor de brandstichtingplannen, en besloot daarom de jongeren te 'verstoren'. ''We hebben de verdachten rechtstreeks benaderd met de melding dat we wisten wat ze van plan waren en dat ze het beter uit hun hoofd konden laten dit voornemen uit te voeren'', aldus een politiewoordvoerster.

Lonsdale-jongeren
Vorige week werden 5 autochtone jongeren (van 14 tot 18 jaar) aangehouden op verdenking van vernielingen en diefstallen. Het gaat om jongeren uit Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar met extreem-rechtse sympathieën, zogenoemde 'Lonsdale-jongeren'. Uit de verhoren bleek dat de politie de plannen goed had ingeschat, want ze bekenden nu dat er wel degelijk plannen lagen om een moskee in brand te steken.

Naast de vijf 'Lonsdale-jongeren' heeft de politie ook drie allochtone jongeren opgepakt. Zij worden verdacht van straatroven, woninginbraken, bedreiging en mishandeling. Volgens de politie wilde de islamitische gemeenschap graag dat deze drie werden gearresteerd. Ze bezoedelden met hun gedrag namelijk het het imago van zo'n zestig islamitische gezinnen die bij de moskee in Zuid-Scharwoude zijn aangesloten. De moslimgemeenschap heeft dan ook alle medewerking verleend om de politie op het juiste spoor te zetten.

Geluid jaagt hangjongeren bij winkels weg

Icoon OpmerkelijkDe 39-jarige Stapleton uit Barry, Wales heeft dé oplossing bedacht om hanggroepjongeren voor winkels weg te jagen: een hoog, pulserend geluid op een frequentie die voor mensen boven de twintig, dertig, vaak niet te horen valt. Het idee kreeg hij bij een bezoek aan z'n vaders fabriek toen hij twaalf jaar oud was. Hij klaagde over het geluid terwijl de mensen om hem heen hem aankeken alsof hij gek geworden was, zij hoorden immers niets.

Onderzoek wijst uit dat naarmate men ouder wordt, het vermogen om hogere frequenties te horen minder wordt. Gebaseerd op dit principe ontwikkelde Stapleton de Mosquito. Een apparaatje dat een geluid voortbrengt dat na een paar minuten zo irritant is dat je gewoon weg wilt. De lokale jeugd omschrijft het geluid als enorm irritant en hebben de eigenaar gevraagd het uit te zetten, nu komen ze er slechts nog om te winkelen en gaan daarna weer weg.

Sinds een rapportage in een vakblad heeft de uitvinder enkele honderden verzoeken gehad voor zo'n apparaatje, niet alleen voor winkels maar ook voor andere plekken waar jongeren rondhangen en overlast veroorzaken.

Ricky Martin verzot op plasseks

HaerdenC had ons via de nieuws-submit te melden:

Plasheld Ricky MartinZanger Ricky Martin vindt het heerlijk om zijn sekspartners onder te plassen. Het liefst laat hij zijn warme gele straal onder de douche tegen zijn partners kletteren.

De latino-zanger deed zijn openbaringen over zijn voorliefde voor golden showers in het mannenblad Blender. Daarin zegt hij tevens verzot te zijn op pornofilms met plasseks als thema. De zanger neemt bovendien geregeld zijn sekscapriolen op met de videocamera, en bekijkt achteraf zijn vrijpartijen. Wel wist hij de opnames om te voorkomen dat ze in verkeerde handen vallen.

Kerstliedjes

Het is weer bijna zover. Nog een paar dagen en je wordt niet meer doodgegooid met Nederlandse kinderkoortjes die zingen over hoe lief ze wel niet zijn, maar je wordt doodgegooid met vreselijke zoete liedjes over liefde, kusjes en Jezus de verlosser.

Om alvast in de stemming te komen kun je hier allerlei soorten kerstliedjes vinden. Van Southpark tot Jewel, allerlei soorten kerstnummer staan ertussen.

Boek: Corinne Hofmann - Weerzien in Kenia

Weerzien in Kenia is het derde boek van Corinne Hofmann. Haar eerste boek zullen de meeste mensen wel kennen: De blanke Masai vertelt het verhaal van Corinnes huwelijk met Lketinga, een Samburu-krijger uit Kenia. Ze ontmoet hem tijdens een vakantie in Kenia en het is van haar kant liefde op het eerste gezicht. Ze trouwen en krijgen een dochter. Het geluk mag echter niet duren en uiteindelijk vlucht Corinne samen met haar dochter Napirai terug naar haar vaderland Zwitserland (het tweede boek, Terug uit Afrika, gaat over haar moeizame terugkeer en hernieuwde aanpassing aan de westerse cultuur). Weerzien in Kenia beschrijft haar terugkeer naar Kenia, veertien jaar na haar overhaaste vertrek.

Kleurplaten over het alledaagse leven

Kleurplaten van Donald Duck, Mickey Mouse, Nijntje, Teletubbies, Bert en Ernie, Sneeuwwitje, een vrachtwagenongeluk, Dommel en natuurlijk Sinterklaas. Je kunt het zo gek niet bedenken of kleine en grote kinderen kunnen hun kleurpotloden erop stukbijten.
Veel fantasie zit er echter niet in kleurplaten, een statische weergave van een vaak niet eens realistisch beeld. Nee, soms zeggen een paar woorden meer dan 1000 plaatjes. Degenen die de Morning Glory comics nog kennen kunnen hier hun hart ophalen. Saillant detail is dat de bezoekers ook hun zwarte humor kunnen loslaten op de ongekleurde creatieve uitspattingen en alhoewel er een hoop schamele inzendingen tussen zitten is het ook best de moeite van het doorlezen waard.

PSP firmware update 2.60

Sony heeft in amerika weer een nieuwe firmwareversie voor de PSP uitgebracht. Deze firmware is ALLEEN bedoeld voor Amerikaanse PSP's met modelnummer PSP-1001, en duidelijk dus NIET voor PSP's uit Europa. Het zal echter waarschijnlijk niet al te lang meer duren voor deze versie ook voor Europa beschikbaar komt.



De firmware met versie 2.60 voegt het volgende toe:

Network:
- RSS reader.
- Volume Adjustment is toegevoegd aan het LocationFree Player control panel.
- Simplified & Traditional Chinese encodings toegevoegd in de browser.
- Copyrighted video data kan rechtstreeks naar memorystick gedownload worden.

Music:
- WMA muziekbestanden kunnen nu ook afgespeeld worden.

Settings:
- "Enable WMA Playback" toegevoegd.

Overigens is veel van de functionaliteit al aanwezig in de 2.50 firmware, de meest recente Europese firmware voor de PSP.

Japanse enquête over de Xbox 360

Japanse tijdschrift Famitsu heeft een enquête onder haar lezers gehouden over de 360. De 360 zal in Japan pas op 10 December dit jaar verschijnen en de vraag gaat of deze console beter zal gaan verkopen dan zijn voorganger. De Xbox heeft namelijk het afgelopen jaar in Japan maar gemiddeld 100 consoles per week afgezet. De resultaten van de enquête staan hier onder:

According to you, how Xbox 360 be sold will?

Well better than Xbox 5.5%
Better than Xbox 31.5%
Just like Xbox 23.3%
More badly than Xbox 26%
Does not decide 13.7%

Do you want to buy Xbox 360?

Yes of course 14.6%
Probably, I there still considered 23.8%
Yes but surely not this year 15.6%
Not, the console does not interest me 46%

Gevangenis in Doetinchem per direct dicht

Icoon PolitiekGevangenis De Kruisberg in Doetinchem moet per direct dicht. Dat heeft minister Donner besloten omdat de inrichting niet brandveilig is. De gevangenis is net als alle andere gevangenissen onderzocht na de brand op Schiphol-Oost. De Kruisberg zou eigenlijk in 2007 sluiten.

De investeringen om het pand weer veilig te maken, staan volgens Donner niet in verhouding tot de tijd dat de gevangenis nog wordt gebruikt. De tachtig gedetineerden in De Kruisberg worden overgeplaatst. Hoe het met de brandveiligheid in andere gevangenissen staat, wordt binnenkort bekend.

Twee jaar cel en tbs voor groepsverkrachter

ReadMe(herschreven), scc72 en FOKwa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe 19-jarige J.M. is in Rotterdam veroordeeld tot twee jaar cel en TBS wegens het verkrachten van zes minderjarige meisjes. De meisjes waren tussen de 12 en 15 jaar oud. De jongen stelde het huis van zijn vader, in Rotterdam-West, ter beschikking voor een vriendengroep. Hier werden de zes meisjes gedwongen tot seks. De vriendengroep noemde zichzelf de Cabo Pimp Unit (Kaapverdiaanse Pooiers Club).

De groep kwam in het vizier van justitie, door een 12-jarig meisje dat vorig jaar aangifte deed wegens groepsverkrachting. J.M. moet nu een behandeling ondergaan. Of de andere jongens ook worden veroordeeld is nog niet bekend.

50 cent: Bulletproof illegaal in Australië

Rapper 50 Cent mag dan wel vinden dat zijn game gekocht moet worden door ouders voor hun kinderen, maar daar zijn ze het down-under helemaal niet mee eens. Het Office of Film and Literature Classification (OFLC) heeft de game namelijk simpelweg verboden. Ze vinden de game te gewelddadig om in de schappen te liggen van de winkels.



[MED]Ban voor onbepaalde tijd voor 50 Cent

De game bevatte te veel bloed en smekende mensen doodschieten vonden ze ook al niet tof. Het is niet de eerste game die in Australië is verboden. Games als Grand Theft Auto en Manhunt zul je er ook niet in de rekken aantreffen. In Australië mogen games maximaal een rating van 15 jaar en ouder krijgen, want anders worden ze verboden. 50 Cent zou natuurlijk nog zijn game aan kunnen passen, maar wie zit er nu op een game van 50 cent te wachten die niet eens grof geweld bevat?

Waar zit Talpa?

Een mogelijk gesprek tussen mij en mijn vriendin (mijn vriendin begint met vragen):

"Waar zit Talpa?"
"Eh... in Laren dacht ik."
"Neeeeeheeee, ik bedoel op welk kanaal!"
"Geen idee. Dat heb ik nog niet ingesteld."
"Hier staat dat het zit waar Nickelodeon vroeger zat. Waar was dat?"
"Lieverd, dat weet ik niet! Ik kijk alleen naar de BBC, dat weet je toch."
"Nickelodeon zat volgens mij op zeven. Hee... daar zit Veronica!"
"Bestaat dat nog, dan?"
"Kennelijk. Maar volgens de TV zit daar V8."
"Volgens de TV?"
"Ja, die groene lettertjes zeggen V8 maar ik zie die blauwe V van Veronica."
"Was dat niet hetzelfde? Dat ze de merknaam Veronica niet mogen gebruiken ofzo?"
"Geen idee."
"Wacht even, ik heb hier dat lijstje van Essent, met die frequenties. Kijk... oh wacht, Veronica is 's middags Fox Kids. En 's avonds V8. Kijk, 496 Megahertz. Dat is ook de frequentie van deze zender, dus V8 en Fox Kids zijn Veronica. Raadsel opgelost."
"Maar waar is Talpa dan?"
"Ik zal wel even zappen... Verrek, wat is dit? Is er nu ook al een RTL 7?"
"Ja, dat is ook nieuw. Dat was eerst RTL5, geloof ik."
"En wat is dan nu RTL5?"
"Dan kijk je. Je hebt de afstandsbediening in je handen."
"Welk kanaal?"
"Nou, wat zou je denken? VIJF natuurlijk!"
"Is dat niet Net 5?"
"Net 5 zit hier op kanaal 13."
"Uiteraaaaaard... Nou, dan is dit vijf. En ik zie het logo van RTL 51."
"Dat is geen 51, die 1 is een haakje. Dit is RTL 5. Maar waar is RTL7 dan nu?"
"Op zeven, kijk maar. Maar dan zijn we iets kwijt! Wat is er dan weg?! Oh, wacht... hier staat dat RTL 7 op de plek zit waar vroeger Yorin zat. RTL 5 blijft gewoon bestaan. Waar zat Yorin?"
"Yorin is Veronica, dus dat zat op zeven."
"Yorin is NIET Veronica. Dat was in de plaats van, toen Veronica failliet ging. Maar het is gebleven. Eerst zou Veronica ME gaan heten maar dat mocht niet van WE, van die klerewinkels. Toen werd het Yorin. Maar waar ZIT Yorin? Want als ik weet waar Yorin zat, weet ik waar RTL 7 zit!"
"Yorin zit op vijftien."
"Ik dacht dat op vijftien Jetix zat. Ook van die tekenfilmpjes."
"Jetix was vroeger Fox Kids. Jij hebt een oud lijstje van Essent gepakt."
"Dus Jetix was Fox Kids en dat was Yorin en dat was Veronica?"
"Ja. Maar Veronica is V8, dat weet ik zeker. Hier, op je lijstje staat geen Veronica. Oud lijstje. Zie je wel?"
"Van januari 2005!"
"Dat kan ik toch niet helpen! Maar goed, V8 is het failliete Veronica. Mooi zo. En waar is Talpa nu?"
"AAAAH! HOU OP OVER TALPA, MENS!"
"SCHREEUW NIET TEGEN ME. Ik wil gewoon Talpa zien! Kijk dan even op de site van Essent, die zullen toch wel weten waar ze die zender gelaten hebben?"
"Goed idee. Ben zo terug."

Vijf minuten later...
"Ik ben eruit hoor. Talpa zit nu waar Nickelodeon zat.
"En waar zit Nickelodeon?"
"Op 22. Want dat waren tekenfilmpjes. Kijk, 22.... Hoppa, Talpa! Probleem opgelost!"
"Kun je Talpa dan op negen zetten?"
"Waarom negen?"
"Nou, dan is het een mooi lijstje. Nederland 1, 2 en3, RTL 4, RTL 5, SBS 6, RTL 7,Veronica op 8, Talpa op 9."
"Ik heb BBC 1 altijd op 9. En BBC2 op 10. Al jaren. Op alle TV's hier in huis, op de videorecorders... overal."
"Ja maar, dan is het een net lijstje! Alle Nederlandse zenders op een rij. Dat is makkelijk voor mij!"
"Ja, maar niet voor mij. Ik wil BBC 1 op 9. Trouwens, Net 5 zat altijd al op 13, L1 op 18... Dus het was al nooit een rijtje."
"Oh? Nou, zet dan Net 5 op 9, dan kan Talpa op 10. Dat is goed te onthouden, TALpa op TIEN."
"Net zo handig als NET5 op NEGEN, zeker..."
"Ja!"
"Of... TALpa op TWEE-en-twintig. Is ook lekker te onthouden."
"Kom op zeg, dan zit Talpa tussen... hier, een of ander kanaal voor Chinezen en Tell Sell! Zet nou gewoon op negen."
"Maar BBC 1 is dus negen en BBC2 is dus tien. Al jaren."
"Die zijn toch niet Nederlandstalig?"
"Ja, en? We spreken allebei vloeiend Engels. Op de BBC is tenminste nog wat fatsoenlijks te zien. Van RTL 4 tot Net 5 is het toch allemaal maar hetzelfde. Stomme belspelletjes, Jouw Vrouw Verbouwt Mijn Huis, Actiefilms met Dolph Lundgren uit 1987 die dan ook nog in twee delen zijn geknipt... Wat héb je eraan?"
"Doe niet zo vervelend. Zet BBC 1 en 2 dan op 11 en 12, dat is ook logisch: dan zit er weer een 1 en een 2 in hun kanaal. En dan zet je BBC World op 13, in plaats van Net 5.
"Ik wilde Discovery Channel eigenlijk op negen gaan zetten. Tijdelijk, hoor."
"WAT? Waarom?!"
"Die hebben nu een actie: als je Discovery op 9 zet en ze komen thuis controleren, win je een Landrover Discovery."
"Wat moet jij met een Landrover?"
"Rijden. Heel lang en heel ver. Tot ik ergens ben waar ze geen TV hebben.....

Injectienaald te kort voor dikke billen

ReadMe herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Icoon GezondheidOvergewicht is wereldwijd al een bekend probleem. In ziekenhuizen zijn ze daar nu ook achter, mensen die te dik zijn krijgen vaak te weinig medicijnen binnen via een injectienaald. De oorzaak hiervan zijn de dikke billen van sommige mensen. Een injectie moet altijd terecht komen in de bilspieren. Door de dikke laag vet die er bij veel mensen overheen zit, is dit niet eens mogelijk.

Dit is gebleken uit resultaten van een onderzoek in een Iers ziekenhuis. Vooral vrouwen zijn de dupe van hun eigen dikke achterwerk. 92 procent van de vrouwen heeft namelijk te dikke billen om medicijnen te injecteren. Hierdoor krijgen veel vrouwen te weinig medicijnen binnen. Mannen hebben wat minder dikke billen, 56 procent van de mannen kreeg wel de juiste hoeveelheid medicijnen binnen. Het onderzoek was mogelijk, doordat de onderzoekers een klein luchtbelletje erbij injecteerden. Deze konden ze volgen door middel van een CT-scan.

Medicijnen in het achterwerk spuiten wordt gebruikt wanneer mensen niet in staat zijn ze in te slikken. Vaak behoren vaccins, pijnstillers en middelen tegen kanker tot deze medicijnen. Wie zich afvraagt waarom het medicijn in de billen wordt ingespoten, in de billen zitten de minste bloedvaten, zenuwen of botten.

Of Nederlanders ook een te dikke kont hebben is nog niet bekend.

Jongen (15) steelt lijnbussen en gaat joyriden

Rachidje en InSanne hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 15-jarige jongen uit Doesburg heeft vanaf gisteravond in drie gestolen streekbussen rondgereden in Apeldoorn en Doetinchem. Vanmiddag is hij opgepakt in Apeldoorn.

Gisteravond nam hij in Apeldoorn een bus mee uit een remise. Daarmee reed hij naar Doetinchem. Daar verwisselde hij van bus en reed via Dieren naar Arnhem. Onderweg nam hij passagiers mee en liet die zonder betalen meerijden.

Vanochtend stal hij weer een bus en reed van Arnhem naar Apeldoorn. Daar werd hij op heterdaad betrapt en is hij klemgereden. De politie overlegt met justitie over een alternatieve straf voor de jongen.

Oorzaak dood Di Tommaso nog onbekend

Op de persconferentie die FC Utrecht dinsdagmiddag belegde, naar aanleiding van de plotselinge dood van voetballer Davide di Tommaso , noemde voorzitter Jan Willem van Dop de verdediger een goede voetballer, aardige kerel en een goede collega voor zijn medespelers. Ook prees hij de Fransman voor het feit dat hij al zo snel goed Nederlands sprak en dat hij een voorbeeld was voor de jonge spelers.

Van Dop zei verder dat Davide maandag gewoon mee had gedaan aan de uitlooptraining en dat er niets bijzonders aan de verdediger te merken was. Wel ging hij 's avonds wat vroeger naar bed, omdat hij zich niet lekker voelde, hij dacht te veel gegeten te hebben. Over de precieze doodsoorzaak van de 26-jarige di Tommaso is nog steeds niets bekend.

FC Utrecht bevestigde ook tijdens de persconferentie dat de wedstrijd van aankomend weekend tegen Willem II niet zal doorgaan. Ook zal Jong Utrecht vanavond niet in actie komen.

Altijd fijn: een huilende politicus

Heerlijk, huilende politici. De huilebalk is deze keer de Republikein Randy 'Duke' Cunningham. Acht keer door de Californische bevolking verkozen om hen te vertegenvoordigen in het Amerikaanse Congress. Hij vocht ooit in Vietnam en dat doet het altijd goed bij de Amerikaanse kiezer.
Maar 'Duke' heeft steekpenningen aangenomen en niet zo'n klein beetje ook. Tenminste drie defensiebedrijven gaven hem zo'n 2,4 miljoen dollar om voor overheidscontracten te stemmen en andere verzoekjes in te willigen.
Maar het sprookje is uit , Duke is de Sjaak en kan zo'n tien jaar gevangenis aan de broek krijgen, al denken de aanklagers al handenwrijvend aan meer. Lullig voor de 63-jarige Cunningham, want hij ging bijna met pensioen, en dat had hij zich vast golfend voorgesteld en niet tussen vier muren. Bij die gedachte zou ik ook gaan huilen.

PSV wil steun gemeente Eindhoven

PSV wil bij de gemeente Eindhoven aankloppen om de slechte financiële positie te verbeteren.

De landskampioen wil de voor het stadion aangegane leningen gaan herfinancieren en wil graag dat de gemeente Eindhoven daarvoor garant zal gaan staan. Als dat zou gebeuren zou PSV dan onder een gunstigere rente kunnen lenen.

"Dat zou ons een besparing van vier miljoen euro per jaar opleveren. Eindhoven is de enige gemeente in Nederland die helemaal niks doet voor de betaaldvoetbalclub binnen de gemeentegrenzen, terwijl wij de naamsbekendheid van de stad in heel Europa vergroten," aldus voorzitter Rob Westerhof.

Deze week duizendste executie in VS

Icoon MisdaadDeze week staat in de Verenigde Staten (VS) de duizendste executie gepland sinds de doodstraf in 1976 weer is ingevoerd. Robin Lovitt, die is veroordeeld wegens moord, is de 'gelukkige'. De doodstraf is momenteel mogelijk in 38 Amerikaanse staten.

In 1972 kwam er een officiële stop op de doodstraf, omdat het onmenselijk en wreed zou zijn. Vier jaar later beslistte het Hooggerechtshof dat executies weer zijn toegestaan. Met maar liefst 355 executies sinds de herinvoering is Texas koploper, gevolgd door Virginia (94) en Oklahoma (79).

Toch worden in de VS steeds minder executies voltrokken en is er steeds meer sprake van uitstel. Uit een peiling van vorige maand bleek dat 64 procent van alle Amerikanen voorstander is van de doodstraf, terwijl tien jaar geleden dat aantal op maar liefst 80 procent lag. Jury's in de VS veroordelen ook steeds minder mensen tot de doodstraf. In 1999 zijn 98 mensen ter dood gebracht, tegen 59 in 2004.

Onlangs kwam de straf nog negatief in het licht, doordat een tiener geëxecuteerd was die onschuldig bleek te zijn. Sinds maart vorig jaar is de doodstraf niet meer mogelijk voor tieners.

Inval bij groot xtc-laboratorium

Icoon PolitieDe nationale recherche heeft in Nederweert een groot xtc-laboratorium opgerold, waarbij drie mensen zijn gearresteerd. Het gaat om een van de grootste xtc-fabrieken die ooit in Nederland zijn ontdekt.Het xtc-laboratorium was verborgen in een boerderij. De brandweer denkt nog de hele dag nodig te hebben om alle spullen uit het pand te halen.

Het laboratorium is ingericht in een loods achter een boerderij aan de Gebleekten Dijk, in het buitengebied van Nederweert Eind. De recherche is nu bezig met technisch onderzoek.

Rita rug recht!

Met al die linkse rakkers hier op de weblog, die zo vol overtuiging ageren tegen het beleid van onze Rita, is het wellicht wel eens verfrissend om een tegengeluid te laten horen.

Dus vind jij dat linkse programmamakers met niet steekhoudend populisme Rita's beleid onderuit proberen te halen, dat de beledigende spandoeken van het krakerstuig (dat de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de Nederlandse economie het probleem van anderen heeft gemaakt, omdat zij op hun 12e verjaardag geen Mighty Morphin Power Ranger tm kregen en besloten dat een maatschappij waarin niet ieder kind een Mighty Morphin Power Ranger tm krijgt slechts goed is voor nietsnutterij en vuige praatjes) niet thuishoren in Nederland en dat Rita's beleid eigenlijk gewoon a-ok is?

Dan kun je hier je steun betuigen...

Ik ga alvast een potje vaseline halen voor het geval Mannee geen betere kandidaat voor de buttplug weet te vinden...

Wade op stoom voor Miami Heat

Dwyane Wade leidde Miami Heat in de NBA-wedstrijd tegen de New York Knicks naar de overwinning. De basketballer scoorde 33 punten voor Miami, dat op eigen veld met 107-94 won.

De Nederlander Francisco Elson deed het minder goed, met zijn ploeg Denver Nuggets verloor hij de thuiswedstrijd tegen New Jersey Nets met 92-101. Elson mocht vijf minuten meespelen en scoorde daarin twee punten.

Uitslagen NBA maandag:

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 91-93
Miami Heat - New York Knicks 107-94
Boston Celtics - Orlando Magic 83-87
Denver Nuggets - New Jersey Nets 92-101
Golden State Warriors - New Orleans/Oklahoma Hornets 99-83

Messenwerper

Het beroep van een messenwerper lijkt eenvoudig, gewoon wat messen gooien en proberen om de persoon die aan een schijf vast zit niet te raken. Deze persoon is meestal een mooie assistente.

In het volgende spelletje mogen jullie zelf je geluk beproeven met messenwerpen, maar zorg er wel voor dat je de mooie blonde dame geen pijn doet of zelfs om het leven brengt.
Highscores kunnen jullie natuurlijk in de reacties zetten.

Diablo 3 geruchten nieuw leven ingeblazen

Na diverse eerdere geruchten (zo zou de muziek al klaar zijn en zou er op BlizzCon een aankondiging gedaan worden) is er weer een nieuwe aanleiding om volop te speculeren over de komst van Diablo 3.

Enkele ex-werknemers van Blizzard hebben namelijk een nieuwe ontwikkelstudio opgericht, Hyboreal. Zij werken aan het spel Starfall, waar verder nog helemaal niets over bekend is gemaakt (zelfs niet welk genre het wordt). In de biografieën van de medewerkers van Hyboreal valt echter bij Michio Okamura het volgende te lezen: "Michio was the Creative Lead for Blizzard North on a yet unannounced sequel before his departure." Aangezien Michio Okamura meer dan tien jaar aan de eerdere Diablo-delen heeft gewerkt is het niet moeilijk te raden welk vervolg dat zou kunnen zijn...

Wotte langer bij Feyenoord

Mark Wotte blijft technisch directeur van Feyenoord. Dit weekeinde bereikte Wotte een principe-akkoord over contractverlenging tot 1 juli 2008. De Raad van Commissarissen moet de nieuwe overeenkomst nog wel op 9 december bekrachtigen.

Wotte trad in januari 2004 in dienst bij de Rotterdamse voetbalclub als technisch directeur, daarvoor was hij trainer van Willem II.

De onderhandelingen over een nieuw contract duurden maanden. Wotte twijfelde over zijn toekomst bij Feyenoord na verhalen afgelopen augustus in de media over de vermeende verkoop van het spitsenduo Kalou en Kuijt. "Als een zaak die ik namens Feyenoord bewust heb afgekapt op een dergelijke manier weer publiekelijk wordt uitgemeten, is dat heel vervelend." Uiteindelijk maakte Wotte een positieve balans op. "Het verlengen van het contract van Dirk Kuijt maakte veel goed", zegt hij.

Armoede neemt toe in Nederland

dadoc had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EconomieDe armoede in Nederland is de laatste jaren toegenomen. Dat blijkt uit de Armoedemonitor van het Sociaal en Cultureel Planbureau, die dinsdag wordt aangeboden aan staatssecretaris van Sociale Zaken Henk van Hoof (VVD). Er kwamen ruim honderdduizend huishoudens bij die zeer weinig geld te besteden hebben. Eén op de tien huishoudens leeft momenteel van een laag inkomen, waaronder een maandelijks inkomen van 850 euro netto of minder wordt verstaan . Naar verwachting zal de armoede volgend jaar afnemen.

Meer mensen verklaren moeite te hebben om rond te komen. Er wordt vaker een beroep gedaan op de hulp van kerken en voedselbanken en bovendien zien onderzoekers dat mensen veel meer rood staan. Verslechtering van de koopkracht is de belangrijkste oorzaak van de stijging. Ook de oplopende werkloosheid speelt een rol. Rotterdam heeft met 17,1 procent de meeste huishoudens met een laag inkomen, op de voet gevolgd door Amsterdam met 16,9 procent.

Vooral allochtonen hebben het krap. Dit komt vooral door een slechte positie op de arbeidsmarkt, wat vaak resulteert in werkloosheid. Bij Turkse, Marokkaanse en Antilliaanse gezinnen hebben er drie op de tien een laag inkomen. Onder Somaliërs, Afghanen en Irakezen is dat zelfs één op de twee. Gevreesd wordt dat het aantal arme allochtonen de komende jaren alleen maar toe zal nemen. Onderzoekers betitelen de positie van deze groepen als "alarmerend".

[Upd] Toro Rosso in 2006 op Michelins

Scuderia Toro Rosso rijdt komend jaar op Michelinbanden. Dat kan worden opgemaakt uit de woorden van een woordvoerder van concurrent Bridgestone, die dit jaar nog het rubber voor het Minardi-team leverde.

Dietrich Mateschitz, teambaas van Red Bull Racing, zou met de overstap ervoor willen zorgen dat zijn twee teams op hetzelfde rubber rijden. Hoewel het bericht niet officieel is bevestigd, hintte een woordvoerder van Bridgestone naar de wissel. "Ons contract loopt tot eind november en er zijn geen plannen om dat voort te zetten. Ik ben er zeker van dat de eerste tests van Toro Rosso op Michelinbanden zullen worden verreden."

Update:
Dietrich Mateschitz heeft bevestigd dat het team op Michelinbanden zal rijden. Hij verwierp echter de beweegreden dat dit zou zijn om beide teams op hetzelfde rubber te kunnen laten rijden. "Bridgestone is een fantastisch bedrijf en ze zullen het beter gaan doen dan in 2005, maar de vraag blijft: wanneer?" aldus de teambaas.

Feestdagen Desktop

Zoals altijd rond deze tijd in 't jaar, ondergaat mijn desktop een metamorfose. Want naast de huiskamer, de voordeur en m'n usericon, mag de pc ook best eens in de feeststemming worden gebracht. Vandaar dat m'n aurora borealis plaats heeft moeten maken voor dit winterse tafereeltje.

Wil je ook een leuke Kerst achtergrond hebben? Kijk dan op deze site en pats er vervolgens mee in dit topic op het forum.
Met dank aan Natalie voor de tekst, de link en het topic.

GroenLinks royeert Pormes

PormesHet in opspraak geraakte Eerste Kamerlid Pormes, is door het bestuur van GroenLinks geroyeerd. Het vertrouwen in het Kamerlid werd vorige week al opgezegd, maar de senator wou zijn plek niet opgeven. Pormes is het er niet mee eens dat hij zijn functie moet neerleggen en zal zich wenden tot een geschillencommissie.

Een onderzoekscommissie, die het verleden van Pormes nagegaan is, kwam tot de conclusie dat er voldoende feiten zijn om aannemelijk te maken dat hij niet altijd de waarheid heeft gesproken. Het gaat hierbij onder andere om contacten met de Molukse treinkapers in 1977, zijn betrokkenheid bij een schietpartij met de politie in 1982 en om een geval van ten onrechte ontvangen WW. Het partijbestuur nam maandagavond de conclusie van de commissie over, omdat Pormes met zijn handelswijze het partijbelang heeft geschaad. Volgens GroenLinks is de partij te goed van vertrouwen geweest en had het eerder onderzoek moeten doen naar het verleden van het Kamerlid.

Pormes vindt dat het onderzoeksrapport op een aantal punten niet deugt. Hij trok de geloofwaardigheid van enkele getuigen in twijfel en verwijt de commissie dat er gebruik is gemaakt van anonieme getuigen. Ook blijft hij ontkennen dat hij een guerrillatraining in Jemen heeft gehad.

Vrijspraak in HIV-zaak Leeuwarden

Icoon JustitieDe 54-jarige hiv-patiënt A.A. uit Leeuwarden hoeft niet de cel in omdat hij onbeschermde seks heeft gehad met een jongen in 1999. Het gerechtshof in Den Bosch heeft hem vrijgesproken van poging tot doodslag. Het was al de derde keer dat een gerechtshof zich over de zaak boog.

De hiv-patient was de eerste twee keer tot een gevangenisstraf veroordeeld, maar volgens de Hoge Raad schoot de motivering beide keren tekort. Daarom moest het hof in Den Bosch zich opnieuw over de zaak uitspreken. Het hof in Den Bosch spreekt de man nu vrij omdat hij virusremmende middelen gebruikte. Daardoor was de kans op besmetting verwaarloosbaar.

Intussen is het Openbaar Ministerie (OM) op haar standpunt teruggekomen dat A. bewust de aanmerkelijke kans op de dood van het slachtoffer heeft aanvaard door onbeschermd seksueel contact te hebben. Door de medische ontwikkelingen van de laatste jaren is de kans volgens het OM kleiner dat een hiv-geinfecteerde daadwerkelijk aids krijgt en overlijdt.

Nooit meer dorst!

Door David Blaine een goochelaar te noemen, doe je hem echt te kort. Hij werd vooral bekend van z'n fysiek grensverleggende performance art, maar z'n grootste fans roemen hem vooral voor z'n onnavolgbare magische truuks. Hans Kazan eat your heart out, David laat in een filmpje zien hoe je nooit meer dorst hoeft te lijden. Beter dan die truuk met die twee broden en vijf vissen als je 't mij vraagt

Wil je David nadoen, kijk dan hier voor uitleg over zijn trucs.

Met dank aan RRRobert voor de submit

Utrecht-speler Di Tommaso (26) overleden

brighton had ons via de nieuws-submit te melden:

De 26-jarige FC Utrecht-verdediger David di Tommaso is afgelopen nacht in zijn slaap overleden aan een hartstilstand. De Fransman is slechts 26 jaar geworden.

Di Tommaso begon zijn carrière bij AS Monaco. Na drie seizoenen vertrok hij naar CS Sedan Ardennes, waar hij vier jaar voor speelde. In de zomer van 2004 koos hij voor FC Utrecht. Bij de club uit de Domstad speelde hij vorig seizoen 31 competitiewedstrijden en deze jaargang kwam hij dertien Eredivisie-wedstrijden in actie.

Hij werd door de fans in zijn debuutjaar tot speler van het jaar uitgeroepen.


David di Tommaso plots overleden

FC Utrecht-verdediger David di Tommaso is afgelopen nacht in zijn slaap overleden aan een hartstilstand. De Fransman is slechts 26 jaar geworden.

Di Tomasso begon zijn carriere bij AS Monaco. Na drie seizoenen vertrok hij naar CS Sedan Ardennes, waar hij vier jaar voor speelde. In de zomer van 2004 koos hij voor FC Utrecht. Bij de club uit de Domstad speelde hij vorig seizoen 31 competitiewedstrijden en deze jaargang kwam hij dertien Eredivisie-wedstrijden in actie.

40.000 Brabantse huishoudens zonder verwarming

Mr.G had ons via de nieuws-submit te melden:

40.000 huishoudens in en rond Breda en Tilburg hebben vanaf gisterenmiddag zonder verwarming gezeten. 35.000 van hen hadden vanochtend wel weer warmte in huis. Bij twee bejaardenhuizen en een verzorgingstehuis in Tilburg werkt energiebeheerder Essent nog aan de verwarming.

De problemen met de stadsverwarming waren het gevolg van een storing in de hoofdtransportleiding bij de Amercentrale in Geertuidenberg. Die was gisteren al verholpen, maar het kostte veel tijd om de druk in het leidingnet weer op te bouwen.

F1: Red Bull bevestigt testrol Doornbos

Icoon Formule 1Red Bull heeft officieel bevestigd dat Robert Doornbos in 2006 als test- en reserverijder voor het team zal rijden. Daarmee is de Nederlander verzekerd van de vrijdagtrainingen bij de F1-races.

Nadat de afgelopen dagen de geruchten eigenlijk al bevestigd waren door de aanwezigheid van Doornbos bij het team, is er nu dan ook de officiële bevestiging. Robert Doornbos zal bij Red Bull gaan rijden als derde rijder. In het team wordt hij herenigd met Christian Horner, die ook al zijn teambaas was in het F3000 kampioenschap.

Teambaas Christian Horner is ook lovend over Doornbos: "Na een leerzame periode in de Formule 1 het afgelopen seizoen, zal Robert een belangrijke rol gaan vervullen als derde rijder voor Red Bull Racing. Robert toonde veel talent en een enorme drang om te winnen toen ik met hem samenwerkte in 2004. Ik ben erg blij dat we onze samenwerking nu kunnen hervatten. Dit is een fantastische kans voor hem."

Doornbos is uiteraard blij met de kans: "Het voelt super om deel van het Red Bull Racing team uit te maken. Niet alleen zijn zij het meest in het oog springende team van dit moment, maar ook de motivatie binnen het team en de wijze waarop de technische kant wordt vormgegeven is veelbelovend voor de toekomst. Ik heb me voorgenomen dit jaar zoveel mogelijk te leren om aan de top te geraken en ik ben ervan overtuigd dat ik op de juiste plek zit om dit te realiseren."

Vandaag en donderdag zal de Nederlander meteen testen voor het team op het circuit van Barcelona.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Red Bull bevestigt testrol Doornbos

Red Bull heeft officieel bevestigd dat Robert Doornbos in 2006 als test- en reserverijder voor het team zal rijden. Daarmee is de Nederlander verzekerd van de vrijdagtrainingen bij de F1-races.

Nadat de afgelopen dagen de geruchten eigenlijk al bevestigd waren door de aanwezigheid van Doornbos bij het team, is er nu dan ook de officiële bevestiging. Robert Doornbos zal bij Red Bull gaan rijden als derde rijder. In het team wordt hij herenigd met Christian Horner, die ook al zijn teambaas was in het F3000 kampioenschap.

Teambaas Christian Horner is ook lovend over Doornbos: "Na een leerzame periode in de Formule 1 het afgelopen seizoen, zal Robert een belangrijke rol gaan vervullen als derde rijder voor Red Bull Racing. Robert toonde veel talent en een enorme drang om te winnen toen ik met hem samenwerkte in 2004. Ik ben erg blij dat we onze samenwerking nu kunnen hervatten. Dit is een fantastische kans voor hem."

Doornbos is uiteraard blij met de kans: "Het voelt super om deel van het Red Bull Racing team uit te maken. Niet alleen zijn zij het meest in het oog springende team van dit moment, maar ook de motivatie binnen het team en de wijze waarop de technische kant wordt vormgegeven is veelbelovend voor de toekomst. Ik heb me voorgenomen dit jaar zoveel mogelijk te leren om aan de top te geraken en ik ben ervan overtuigd dat ik op de juiste plek zit om dit te realiseren." Vandaag en donderdag zal de Nederlander meteen testen voor het team op het circuit van Barcelona.

Met het teststoeltje voor Doornbos, zullen er in 2006 drie Nederlanders in de Formule 1 actief zijn. Christijan Albers zal voor het Midland F1-team rijden en Nicky Pastorelli zal bij dat team de rol van testrijder vervullen.

Standen NHL per 29 november

De NHL wordt eraan herinnerd dat ijshockey nog altijd een Canadese sport is, met Edmonton als enige Canadese team dat een Amerikaans team voor zich moet dulden in de eigen divisie. Als meest zuidelijke team blijven de Florida Panthers verder wegzakken en Colorado kan vandaag de onderlinge serie tegen de nieuwe aartsvijand Vancouver in het eigen voordeel beslissen.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers26167 33586658-2-28-5-18-2-0
Philadelphia22136 32992789-3-24-3-15-3-2
N.Y. Islanders241211 12576845-4-17-7-06-3-1
New Jersey22119 22474756-4-15-5-15-4-1
Pittsburgh24711 620721033-5-34-6-34-5-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa21183 0361004510-2-08-1-09-1-0
Montréal24146 43272738-4-16-2-34-3-3
Toronto25148 33188849-4-15-4-27-2-1
Buffalo24149 12980788-4-16-5-07-2-1
Boston25812 52179894-6-14-6-42-7-1
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina23157 13181719-4-06-3-15-5-0
Tampa Bay261310 32982806-5-17-5-26-3-1
Atlanta241012 22288905-6-05-6-26-3-1
Washington24814 218681006-5-12-9-12-6-2
Florida25714 41859815-5-12-9-31-7-2
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit26186 238100689-3-19-3-15-4-1
Nashville21144 331635710-2-04-2-36-2-2
Chicago23914 01863834-4-05-10-05-5-0
Columbus24618 01244874-8-02-10-02-8-0
St. Louis22415 31158892-9-12-6-22-8-0
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Vancouver25158 232797210-1-05-7-25-5-0
Calgary25148 331636410-2-24-6-18-1-1
Colorado24138 32995777-3-36-5-05-4-1
Edmonton251410 12977735-3-19-7-06-4-0
Minnesota221010 22262547-4-03-6-24-6-0
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Los Angeles25168 133937410-4-06-4-16-3-1
Dallas23157 13179677-5-18-2-08-2-0
Phoenix261311 22871637-5-16-6-16-3-1
Anaheim251011 42464678-5-22-6-23-5-2
San Jose23811 42062794-3-24-8-21-6-3

'Geen man naast alleen reizend kind'

lizardtattoo, Natalie en r_one hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkIn Nieuw-Zeeland mag een man in een vliegtuig niet meer naast een kind zitten dat zonder begeleiding aan het reizen is. De maatregel wordt gehanteerd door de maatschappijen Air New Zealand en Qantas. Mannen die naast een alleenreizend kind zitten, worden verzocht hun stoel af te staan aan een vrouw.

Mark Worsley, een mannelijke passagier die dit onlangs gevraagd werd, voelde zich gediscrimineerd en maakte de zaak aanhangig. De steward die hem verzocht plaatsen te ruilen met een vrouw die twee rijen voor hem zat, meldde dat het bij de maatschappij gebruikelijk is dat niet mannen maar vrouwen naast kinderen plaatsnemen. De Nieuw-Zeelandse oppositie noemt de regel "een uitwas van politiek correct gedrag" en vindt de reactie erg overdreven. "Wat denken ze dat mannen gaan doen wat vrouwen niet zouden doen? Je zou dan ook moeten stellen dat mannen in het openbaar vervoer in de stad ook niet meer naast kinderen mogen zitten."

Op z'n Frans

Que la trompette du jugement dernier sonne quand elle voudra; je viendrai, ce livre à la main, me présenter devant le souverain juge. Je dirai hautement: voilà ce que j'ai fait, ce que j'ai pensé, ce que je fus. J'ai dit le bien et le mal avec la même franchise. Je n'ai rien tu de mauvais, rien ajouté de bon, et s'il m'est arrivé d'employer quelque ornement indifférent, ce n'a jamais été que pour remplir un vide occasionné par mon défaut de mémoire; j'ai pu supposer vrai ce que je savais avoir pu l'être, jamais ce que je savais être faux.

Goed, iedereen voor wie het bovenstaande te hoog gegrepen is, kan even naar dit filmpje kijken. Je hebt dan waarschijnlijk ook geen idee wat de dame zegt, maar ach ze kleedt zich uit.

De bezoekers met een beetje hersens kijken natuurlijk niet naar het filmpje, maar verklappen even in de reacties van wie bovenstaande tekst is...

Asielzoeker naait mond en oren dicht

D_tje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen uitgeprocedeerde asielzoeker uit Vlissingen heeft uit protest eigenhandig zijn mond en oren dichtgenaaid. De man, een 37-jarige Iraniër, drinkt sinds zaterdag enkel nog water. Dit meldt Omroep Zeeland vandaag.

In een brief heeft de asielzoeker laten weten voor zijn leven te vrezen als hij wordt teruggestuurd naar Iran. Zijn mond naaide de man dicht omdat hij van mening is dat hij monddood is gemaakt. Zijn oren moesten er aan geloven omdat hij aangeeft niet meer te willen luisteren naar "al die mensen die het beter denken te weten".

De gamesverkopen in Groot-Brittannië van vorige week

Chart-track kwam met weer met zijn gebruikelijke lijstje van best verkochte titels in Groot-Brittannië en deze keer voor de periode 20 tot en met 26 november.

Positie vorige weekPositie deze weekGame
-1Need For Speed Most Wanted (Electronic Arts)
42Pro Evolution Soccer 5 (Konami)
13Harry Potter and the Goblet of Fire
54FIFA 2006 (EA)
-550 Cent : Bulletproof (Vivendi)
26Star Wars : Battlefront 2 (LucasArts)
37WWE SmackDown ! Vs. RAW 2006 (THQ)
78World Tour Soccer (Sony)
129Call of Duty 2 : The Big Red One (Activision)
1010Grand Theft Auto : Liberty City Stories (Take 2)
811The Sims 2 (Electronic Arts)
1412Peter Jackson's King Kong (Ubisoft)
-13Mario Kart DS (Nintendo)
914Gun (Activision)
2515Shadow the Hedgehog (Sega)
1916From Russia with Love (Electronic Arts)
1117Tony Hawk's American Wasteland (Activision)
618The Matrix : Path of Neo (Atari)
1619Pursuit Force (Sony)
-20True Crime 2 : New York City (Activision)

Voor gedetailleerde informatie per platform kun je naar Chart-track surfen.

'Fraude via verhuisservice TPG'

Icoon OpmerkelijkDe verhuisservice van TPG Post wordt gebruikt om mensen op te lichten, zo schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Op de site van TPG is het voor iedereen toegestaan om op te geven op welk adres hij of zij per direct post van een oud adres wil ontvangen. Dit wordt echter vaak misbruikt om de post van iemand anders thuis te laten bezorgen.

De bewoners op het opgegeven adres krijgen een bevestigingsbrief als van de service gebruik is gemaakt. Reageert de gedupeerde echter niet binnen drie dagen, dan gaat alle post naar het door de fraudeur opgegeven adres. De oplichters gebruiken vervolgens gegevens of pasjes om een bankrekening of creditcard te plunderen. Sommigen vragen vanaf het nieuwe adres toegangscodes voor internetbankieren aan, meldt de krant.

Bij de TPG is een lijst met verdachte adressen aanwezig. Bovendien worden alle gegevens automatisch gecontroleerd. Volgens de postservice zelf valt het dan ook allemaal wel mee. Bij minder dan een half procent van de mensen die van de verhuisservice gebruikmaken, is volgens TPG sprake van fraude. "Dat leidt dan gelukkig niet altijd tot schade, maar wordt juist op tijd ontdekt." TPG ziet dan ook geen aanleiding de service aan te passen, bijvoorbeeld door vooraf een legitimatieprocedure in te stellen. "Daar maken we klanten écht niet gelukkig mee."

Hockeyvrouwen winnen ook derde wedstrijd

Tijdens de Champions Trophy in het Australische Canberra hebben de Nederlandse hockeyvrouwen ook de derde wedstrijd winnend weten af te sluiten. Zuid-Korea werd met 3-0 verslagen, door treffers van twee maal Kim Lammers en Sylvia Karres.

Het gevreesde aanvalsspel van de Koreaanse vrouwen werd goed ontregeld en in de elfde minuut van de wedstrijd opende Kim Lammers de score uit een strafcorner. Vlak na rust verdubbelde uitblinkster Karres na een indrukwekkende solo de voorsprong. In de 56e minuut van de wedstrijd besliste Lammers het duel na een backhandschot.

Na drie wedstrijden gaan de Nederlandse vrouwen aan de leiding en de finale kan ze nauwelijks nog ontgaan.

Koeman bevestigt interesse voor Lobont en Pienaar

Het Portugese Benfica heeft interesse in reservedoelman Bogdan Lobont van Ajax. Trainer Ronald Koeman bevestigde in het programma Voetbal Insite de interesse.

"Ik kan niet ontkennen dat hij op onze lijst staat", aldus Koeman. Door blessures bij de eerste doelmannen Quim en Moreira verdedigt de 19-jarige Rui Nereu momenteel het doel bij de Portugese club.

Tevens zei Koeman dat ook Steven Pienaar van Ajax op zijn verlanglijst voorkomt. Hatem Trabelsi komt daarentegen niet in aanmerking. "We hebben al een goede rechtsback", aldus Koeman.

Nostalgie uit de jaren 80

Nostalgie is in de gamewereld een belangrijk iets. Zo zijn er speciaal zaken waar je NES, SNES, Sega 8/16/Saturn's kan aanschaffen. Echter is de game wereld ook gewoon bekend op het internet. Deze site is dus een must voor de echte game liefhebber die al wat langer meedraait.
Ms and mr Pacman, Space invaders en nog veel meer. Het haalt het niet bij de echte consoles natuurlijk maar het is op zich een leuke nostalgische poging.

DVD: The Gilmore Girls - Seizoen 1

Televisiezender Net5, bekend als vrouwenzender, heeft altijd een speciale avond gehad met series die speciaal op het vrouwelijk publiek zijn gericht: Ally McBeal, Sex and The City en The Gilmore Girls. De eerste twee zijn alleen nog in herhalingen op het scherm te zien, maar van The Gilmore Girls worden nog steeds nieuwe afleveringen gemaakt. Het eerste seizoen is sinds kort op DVD te verkrijgen.


We have a winner!

Kijk eens aan wat hebben we daar, de winnaar van de postcodeloterij, een gelukkige casinoganger, iemand die net zijn bedrijf heeft verkocht? Nee hoor, niets van dat alles, het is slechts Kees B., de veroordeelde pedofiel, die per abuis vierenhalf jaar voor moord in de cel heeft gezeten...

Het blijft een affaire om een kater aan over te houden, enerzijds door de niet aflatende stroom van onthullingen over falend politieoptreden, maar anderzijds ook door de jongste binnenkomer in de categorie "nieuw geld". Natuurlijk is het een schande wanneer iemand vierenhalf jaar voor niets in de cel zit, maar er zit een naar bijsmaakje aan de hoofdprijs die Kees Borsboom gisteren won.

Kees B. stond bekend als pedofiel en dat kan niet los worden gezien van zijn onterechte veroordeling voor de moord op Nienke Kleiss. Wanneer Kees B. geen pedofiel was geweest en niet op 22 juni 2000 het Beatrixpark had afgestruind naar God weet wat, dan was hij nooit in de cel gekomen voor de moord op Nienke. Goed beschouwd is de zes ton die hij kreeg dus een beloning voor zijn pedofiele neigingen en dat is hoe dan ook walgelijk.

Revolution zal op de E3 zijn

Natuurlijk, dat wisten jullie al, Nintendo heeft het echter nu nog even officieel bevestigd. Op 9 mei, 09.30 in LA en 18.30 in Nederland, zal Nintendo namelijk alles uit de doeken doen omtrent haar 'Revolution'. Als vanouds kunnen we ook vanuit Nederland deze E3 conferenties bijwonen, via het internet welteverstaan. Verschillende sites zullen het evenement namelijk weer live gaan streamen.


Reggie Fils-Aime, Op de E3 van 2006 zullen we 'm weer horen

Paradise City screens

We hebben nieuwe screens voor je van de PC-game Paradise City. In deze game draait het om gangsters en het bijbehorende geweld. Deze keer is het geheel echter in een RTS/RPG jasje gestoken.

Je speelt een gangmember in een stad genaamd Paradise City. Hier kun je mensen overvallen, intimideren, vermoorden of wat je dan ook maar wil doen. Uiteindelijk draait het er natuurlijk om om de baas in de onderwereld te worden. Een releasedatum voor het spel is nog niet bekend.





Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.