FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 oktober 2005

Extraatje voor sportende agenten

Politieagenten bewegen nog niet genoeg vindt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), dus komen zij met een extra stimulans. Als een agent kan aantonen dat hij naast zijn baan als agent aan een sport doet, dan krijgt hij honderd euro netto cadeau.

Het KLPD wil collega's die sporten hiermee extra belonen omdat ze actief bezig zijn met hun gezondheid. Men kan aanspraak maken op de zogenaamde "sportbonus" als een lidmaatschapsbewijs van een sportvereniging kan worden overlegd.

Daarnaast kunnen de agenten die wel sporten maar niet ingeschreven zijn bij een sportclub of -school, of dit om wat voor reden dan ook niet kunnen bewijzen, een sportbudget van honderd euro aanvragen. Dit kan men dan gebruiken als inschrijfgeld voor een wedstrijd of sportkeuringen.

Wie niet aan het sportproject meedoet heeft recht op een gratis fit- en gezondheidstest van het KLPD. De sportbonussen worden gefinancierd uit de beschikbare gelden voor welzijns- en gezondheidsbevorderende maatregelen, waarover afspraken zijn gemaakt in de politie-CAO.

'Scholieren moeten natuurles krijgen'

Icoon Binnenlands nieuwsScholieren zijn te weinig in de natuur te vinden. Daarom moet de Nederlandse jeugd natuuronderwijs krijgen, vinden kamerleden Kruijsen (PvdA) en Snijder (VVD). "Kinderen en jongeren liggen niet meer met hun neus in het gras, rollen niet in de herfstbladeren, bouwen geen boomhutten, vangen geen kikkervisjes", aldus een verontwaardigde Kruijsen.

Jongeren vervreemden zich steeds meer van de natuur, zo blijkt uit een onderzoek van Alterra en Staatsbosbeheer. Hierin staat dat zeventig procent van de jongeren zich nooit in de natuur bevindt. Om ervoor te zorgen dat de Nederlandse jeugd zich niet verder distantieert van de flora en fauna, dient natuurles ingevoerd te worden, volgens beide kamerleden.

Het toekomstbeeld van Nederland in 2015 van de VVD ziet er anders dan nu uit. "Kinderen weten weer dat de melk van de koe komt en gaan met hun ouders op stap de natuur in. Op scholen is het natuuronderwijs als vak volledig ingeburgerd", aldus Snijder in het debat over de LNV-begroting voor 2006.

Uitslagen Gatorade Cup 3e Ronde

Vanavond werden de vier resterende wedstrijden gespeeld in de derde ronde van de Gatorade Cup. Hieronder vind je de uitslagen.


RKC Waalwijk - FC Twente 1-2, na verlenging
31. Niemeyer 0-1, 84. Hoogendorp 1-1, 113. Afonso 1-2
Rode kaart: 99. N’Kufo

NEC - NAC Breda 2-2, na strafschoppen 5-4
16. Van den Eede (penalty) 1-0, 73. Van Hooijdonk 1-1, 110. Mendes 1-2, 113. Olsson 2-2
Rode kaart: 120. Zwaanswijk

FC Utrecht – VVV-Venlo 1-2, na verlenging
15. Kantelberg 0-1, 51. Fortuné 1-1, 92. Garcia 1-2
Rode kaart: 90. Shew-Atjon

FC Groningen - ADO Den Haag 3-0
25. Cornelisse 1-0, 60. Nevland 2-0, 79. Salmon 3-0


Deze ploegen hebben zich gekwalificeerd voor de achtste finales:
PSV, Ajax, AZ, Feyenoord, SC Heerenveen, Willem II, Jong Ajax, Helmond Sport, Roda JC, FC Eindhoven, FC Volendam, MVV, FC Groningen, FC Twente, VVV-Venlo en NEC.

Oktober staat in top drie warmste oktobers

Icoon Binnenlands nieuwsOktober 2005 staat nu al derde op de ranglijst van warmste oktobermaanden ooit met een gemiddelde temperatuur van 12,7 graden. Sinds 1901 zijn er maar twee oktobermaanden gemiddeld warmer geweest. Mogelijk stoot deze oktober de tweede plek uit 1969 van zijn plaats, toen het gemiddelde 13,0 graden was. In 2001 werd de warmste oktober ooit gemeten, toen er een gemiddelde temperatuur van 14,2 graden was, aldus het KNMI.

Het warme weer is te danken aan een grote depressieactiviteit die op de Atlantische Oceaan heerst. Deze zorgt voor een zuidelijke stroming boven West-Europa, die op zijn beurt weer lagedrukgebieden veroorzaakt. Die zorgen uiteindelijk voor het mooie nazomerweer. "Wellicht doen de restanten van ex-hurricane Wilma, die later deze week onderdeel worden van Oceaandepressies, daar nog een schepje bovenop", aldus een woordvoerder van het KNMI. Waarschijnlijk stijgt de temperatuur in het zuidwesten van Frankrijk daardoor naar 25 tot 30 graden.

De warme temperaturen houden volgens het KNMI tot in het weekeinde aan. "Het gebeurt zelden dat de temperatuur in de tweede helft van de maand weer de lift in gaat tot waarden van meer dan 20 graden." Afgezien van de temperaturen rijst ook het aantal uren zon deze maand de pan uit. "September was ook al zeer zonnig en warm, dus het najaar schrijft nu al geschiedenis." Het KNMI meldt dat oktober met ongeveer 150 uur zon in de Bilt de toptien van zonnigste oktobermaanden haalt.

Idols (one naughty)

Laten we het eens over Idols hebben, want dat is uiteindelijk ook weer begonnen afgelopen Zaterdag en ik heb al weer een paar toppertjes gezien. Blijft natuurlijk altijd afwachten of de jury er hetzelfde over denkt.

Even mijn idolen van Zaterdag op een rijtje:

- Deze vrolijke jongeman stal al voordat hij bij de jury kwam het hart van veel kijkers met zijn warme stemgeluid. Wie het even niet meer weet hier nog even zijn auditie: Gijs

- Absoluut een toppertje was ook deze knul met zijn geheel eigen interpretatie van het nummer Jesse van eh... Jim: Dennis

- En mijn laatste mannelijke favoriet en human beatbox: Udo

Helaas was de jury het weer eens niet met me eens en deze kanjers zien we dus niet terug in het theater.. Wil je meer audities terug zien kijk dan even hier.

De dame van de foto bij dit blogje heb ik Zaterdag even gemist. Ik heb ook geen filmpje van haar kunnen vinden, maar aan de foto's te zien is ze wel door naar de volgende ronde.

Turkije beboet 20 man voor gebruiken van letters Q-W

BloodRayne had ons via de nieuws-submit te melden:

In Turkije heeft een rechtbank twintig mensen beboet voor het gebruiken van de letters 'Q' en 'W' op een Koerdisch plakkaat voor een nieuwjaarsviering. In de wet staat dat er geen letters gebruikt mogen worden die niet in het Turkse alfabet voorkomen.

De criminelen moeten elk honderd Lira betalen, wat zo'n 61 euro is. Ze krijgen de boete omdat ze de biljetten hadden opgehangen. De wet, die in 1928 is opgesteld, verbiedt het om letters te gebruiken die niet in het Turkse alfabet staan op borden en in advertenties en officiële documenten.

Onder druk van de Europese Unie heeft Turkije al de taalwetten versoepeld en de mensenrechten verbeterd, maar het is nog niet goed genoeg.

Taart vertraagt naamswijziging Jordan

De bijzonder voorspoedig verlopen discussies van de Formule 1 Commissie afgelopen maandag, waarbij de teambazen onwaarschijnlijk unaniem bleken te zijn, hadden ook hun keerzijde. De vergadering zou namelijk veel eerder dan gepland afgelopen zijn.

Op zich niet zo'n probleem, echter Mosley en enkele andere teambazen hadden een verrassingsfeestje voor de 75e verjaardag van Bernie Ecclestone georganiseerd. Tien dames, ieder gehuld in het outfit van één van de tien teams, zouden pas aan het eind van de vergadering een taart voor de commerciële baas van de Formule 1 komen brengen. De taart was er echter nog niet toen de discussies al bijna afgelopen waren.

En dus moest er tijdens het laatste punt op de agenda, de naamswijziging van Jordan Grand Prix, flink wat tijd gerekt worden. "We hadden een enorme discussie over de naamswijziging van Jordan, die ongeveer 20 minuten duurde," zei Mosley. "De arme man van Jordan had geen idee wat er gaande was, en Bernie ook niet - en dat allemaal omdat de taart er nog niet was."

Uiteindelijk slaagde de verrassing alsnog, kreeg Bernie zijn taart en een verjaardagsliedje van de dames. Ook de "problemen" rond de naamswijziging waren spoedig daarna opgelost, en Jordan kreeg alsnog toestemming om volgend seizoen als Midland door het leven gaan.

Tanja verlaat Big Brother

Een week na de bevalling in het Big Brotherhuis heeft Tanja, de 'ex-zwangere' deelneemster, besloten om het huis te verlaten. Sinds dinsdagmiddag is het kind twee uur per dag in het huis te bewonderen via de livestreams en ook in de uitzendingen zullen beelden tevoorschijn komen.

Tanja heeft in de dagboekkamer gemeld dat ze het moeder zijn tijdens het spel tegen vindt vallen. Er zijn teveel verschillende dingen die niet kunnen. De bewoners zijn nog niet op de hoogte van het vertrek en zullen donderdag dus behoorlijk verrast worden.




-
Voor meer nieuws over Big Brother kun je terecht op de BBlog.

President Iran wil Israël wegvagen

typtypo had ons via de nieuws-submit te melden:

''Israël moet van de kaart worden geveegd'', zo heeft vandaag de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad laten weten tijdens de conferentie 'De wereld zonder zionisme'. De conservatieve Ahmadinejad verwees naar Ayatollah Khomeini die ooit hetzelfde zei en bovendien meende dat ''de instelling van het zionistische regime een maatregel van de onderdrukker van de wereld tegen de islamitische wereld'' was.

Het islamitische regime van Iran ziet Israël als bezetter van voor moslims heilig land. Volgens waarnemers geeft Iran steun aan onder andere de sjiitische Hezbollah-beweging.

Westen
Vanuit het westen is kritisch gereageerd op de geluiden vanuit Iran. Frankrijk liet weten dergelijke uitlatingen ''in de krachtigste termen te veroordelen''. Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde het taalgebruik ''totaal onacceptabel''. Vanuit het Witte Huis liet een zegsman weten: ''Het herbevestigt wat we over het regime in Iran hebben gezegd en het onderstreept onze bezorgdheid over de Iraanse nucleaire operaties.''

De Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken Silvan Shalom noemde Iran vandaag een duidelijk en acuut gevaar: ''Het Iraanse bewind probeert tijd te winnen om een atoombom te ontwikkelen en vormt door dat streven een grote dreiging. ''


president Mahmoud Ahmadinejad

Dubai krijgt eerste skibaan van Midden-Oosten

Ben je al te vaak in Oostenrijk geweest? Ken je alle pistes in Frankrijk wel zo'n beetje? En ben je Zwitserland helemaal beu? Dan is het wellicht een idee om deze winter eens in een totaal ander land te gaan skiën. Niet in Noorwegen, Spanje of Tsjechië, maar in Dubai. In het oliestaatje zal in december namelijk de eerste skibaan van het Midden-Oosten geopend worden.

Ski Dubai, zoals het complex heet, heeft vijf afdalingen die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad. De langste piste telt 400 meter. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen in een interactief sneeuwpark van 3000 vierkante meter hun gang gaan. Een kaartje waarmee je twee uur kunt skiën zal omgerekend zo'n 25 euro gaan kosten.


Weer eens wat anders dan een woestijn, dit Ski Dubai

Rentree Kluivert in selectie Valencia

Patrick Kluivert is door Valencia trainer Quique Sanchez Flores opgenomen in de selectie voor het thuisduel tegen Sevilla.

Kluivert raakte in de voorbereiding op het duel met FC Barcelona geblesseerd aan zijn rechterknie. Nu pas (ruim een maand later) is de topscorer van Oranje aller tijden weer helemaal fit. De 29-jarige spits heeft daarbij het geluk dat Mista deze week geblesseerd raakte. ”Kluivert heeft hard gewerkt deze week. Hij verdient een plaats in de selectie. Bovendien is hij in de lucht sterk,” zei Sanchez Flores op de persconferentie. Kluivert speelde tot nu toe slechts tweemaal in competitieverband voor de huidige nummer vier van Spanje.

De kans is echter klein dat Kluivert morgen vanaf het begin zijn opwachting zal maken in Mestalla. David Villa is namelijk sinds de derde speeldag vaste keus in de spits bij Valencia, dat altijd maar met één diepe aanvaller speelt. Villa heeft er dit seizoen al zeven in liggen en is in bloedvorm.

Winkeldieven stoppen gereedschap in verfblik

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

In een doe-het-zelf winkel op de Veldwade in Nieuwegein zijn gistermiddag twee mannen van 32 en 34 jaar uit Utrecht aangehouden voor winkeldiefstal. Ze probeerden de verkopers te slim af te zijn door gereedschap in een verfblik te verstoppen.

Ze hadden enkele verfblikken op hun karretje gezet waarmee ze de hele winkel door gingen. Onderweg stopten ze allerlei gereedschappen in de blikken, waarna ze netjes naar de kassa gingen om alleen de verf te betalen. Helaas voor hen hadden de verkopers het door en hielden de twee aan. Ze belden de politie die hen vervolgens mee naar het bureau namen voor verhoor. De waarde van het gereedschap was ongeveer 160 euro.

Rio verbiedt kaarten met vrouwen in bikini

Icoon opmerkelijk nieuws Beleidsmakers in Rio de Janeiro vinden al jaren dat het sekstoerisme in de stad de spuigaten uitloopt. Alle maatregelen die werden genomen om deze speciale vorm van toerisme in te dammen, bleken niet voldoende te werken. Daarom gooien de regionale autoriteiten het nu over een andere boeg; alle ansichtkaarten waar vrouwen in bikini op staan worden verboden.

Volgens een afgevaardigde van de autoriteiten trekken ansichtkaarten van populaire stranden als Ipanema en Copacabana de verkeerde soort mensen aan als er schaars geklede dames op te zien zijn. De gouverneur van de deelstaat Rio de Janeiro heeft dertig dagen de tijd om het besluit te bekrachtigen.

In maart zijn de Braziliaanse autoriteiten al een intensieve campagne gestart om seksueel misbruik van minderjarigen door toeristen zo goed mogelijk aan te pakken. Overigens staan de lokale autoriteiten niet alleen in hun zorgen; ook de Verenigde Naties hebben onlangs gewaarschuwd voor het groeiende aantal sekstoeristen in Rio.


Of het verbod ook voor toeristeninformatie geldt, is nog onduidelijk

Muntz begint slecht in de VS

De golfer Rolf Muntz is slecht begonnen bij zijn poging zich te kwalificeren voor de USPGA. Na de eerste ronde van het prekwalificatieronde in Florence (South-Carolina) staat hij op een gedeeld 42ste plek met 76 slagen. Dat is zes slagen boven par.

Muntz had tot de zeventiende hole zes bogeys en één double bogey laten noteren, maar hij wist het op de laatste twee holes wel de schade beperken en maakte nog twee birdies. Hij staat nog wel twaalf slagen achter op de Amerikaan Brad Fritsch.

Muntz doet mee met het prekwalificatie-toernooi omdat hij dit seizoen zijn kaart verspeelde voor de Europese tour. Hij kan deze nog terugverdienen tijdens het kwalificatie-toernooi van San Roque. Als alternatief doet hij toch nog mee voor een Amerikaanse tourkaart.

Meisjes langs deuren voor zichzelf

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

In Den Haag zijn gisteren drie meisjes van veertien en vijftien jaar oud aangehouden nadat ze zonder vergunning aan het collecteren waren. Ze verklaarden dat ze in opdracht van school geld ophaalden voor Pakistan.

De meisjes bleken zelfgemaakte formulieren bij zich te hebben. Ze bekenden meteen toen ze verhoord werden dat ze het geld voor zichzelf wilden houden. Ze hebben afstand van het geld gedaan en hebben een bekeuring ontvangen.

Bondscoach Israël stapt op

De bondscoach van Israel, Avraham Grant, heeft zijn ontslag ingediend. De Israëlische voetbalbond heeft dit woensdag bekend gemaakt. Grant slaagde er niet in om zich met Israel te plaatsen voor de eindronde van het WK hoewel Israël geen enkele kwalificatiewedstrijd verloor.

In groep 4 eindigde Israël als derde achter Frankrijk en Zwitserland. Grant sprak woensdag een uur met de voorzitter van de voetbalbond, die inmiddels al op zoek is naar een opvolger. Grant heeft zich wel bereid verklaard zijn ambtstermijn uit te dienen. Zijn contract loopt in de zomer van 2006 af.

Ex-voorzitter Tuf Tuf Club schuldig aan smaad

ACT-F had ons via de nieuws-submit te melden:

Suske en WiskeDe ex-voorzitter van de Tuf Tuf Club is schuldig aan smaad. Dat heeft de politierechter in Lelystad vandaag bepaald. De 39-jarige F.J. uit Almere zette op de site van de club dat verkeersofficier Koos Spee hem wil vervolgen wegens het publiceren van een affiche waarop Spee wordt gezocht wegens "leidinggeven aan georganiseerde misdaad tegen automobilisme". Hierna klaagde Spee F.J. aan. Eerder werd J. ook al veroordeeld tot het betalen van een boete.

J. vond zelf dat zijn "scherpe" teksten onder de vrijheid van meningsuiting vielen. De internetsite van de Tuf Tuf Club was namelijk bedoeld als digitale klaagmuur voor tegenstanders van de radarcontrole. Toch vond de rechter dat hij te ver is gegaan. Straf krijgt F.J. verder niet. De zaak heeft uiteindelijk twee jaar geduurd.

Minderjarigen verkrachten meisje van 13

Icoon Binnenlands nieuws In Rotterdam zijn twaalf dagen geleden acht jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar aangehouden voor de verkrachting van een 13-jarig meisje. De jongens zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die hun voorlopige hechtenis met dertig dagen heeft verlengd. Dat is bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie.

De politie kwam de jongens op het spoor toen het slachtoffertje en haar moeder aangifte kwamen doen op het politiebureau. Het meisje zou twee keer op dezelfde dag verkracht zijn op straat. Bij de eerste verkrachting waren een aantal van de kinderen betrokken, en bij de tweede verkrachting deden alle acht de verdachten mee.

De politie kon de acht jeugdige verdachten simpel aanhouden. Volgens een woordvoerder van Justitie is tenminste één van de jongens een bekende van het meisje. Het zou om haar ex-vriendje gaan.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een groepsverkrachting plaats zou hebben gevonden in Rotterdam. Nadat meerdere gevallen aan het licht kwamen, vroeg Justitie in juli om een onderzoek naar het fenomeen van groepsverkrachtingen.

Rechercheur pleegt zelfmoord in cel

peter_theFox en Pineut hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 51-jarige rechercheur uit Zwolle heeft gisteren zelfmoord gepleegd in zijn cel. De man was drie weken geleden aangehouden op verdenking van het verstrekken van cocaïne, het stelen van een simkaart en poging tot zware mishandeling.

De agent werd gistermorgen rond 10.30 uur in zijn cel in de penitentiaire inrichting in Ter Apel gevonden. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de loop van de dag overleed. Hoe de man zichzelf van het leven heeft beroofd, is niet bekend gemaakt.

10.000 euro boete voor "Scheiss Ossi"

De trainer van Kaiserslautern Michael Henke is door de voorzitter van zijn club bestraft met een boete van 10.000 euro. De trainer schold dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Rot-Weiss Erfurt een speler van de tegenstander uit voor “Scheiss Ossi”. Een “Ossi” is een (scheld)woord voor Oost-Duitser in de tijd van de tweedeling.

De voorzitter vond het zo’n ongepaste belediging dat hij Henke heeft bevolen om 10.000 euro te geven aan de jeugdopleiding van de club uit Erfurt. Henke krijgt misschien ook nog een straf van de Duitse voetbalbond, want er is een onderzoek naar de opmerking gestart.

Paus zegent WK voetbal

Paus Benedictus XVI heeft woensdag in Vaticaanstad zijn zegen uitgesproken over het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De geestelijk leider deed dat tijdens een gesprek met Franz Beckenbauer, de voorzitter van het organisatiecomité van het WK.

De Duitsers spraken even met elkaar. Na afloop van het gesprek gaf Beckenbauer een vaantje van het WK aan de Paus. Beckenbauer maakt een wereldreis langs alle landen die zich hebben geplaatst voor het WK. Der Kaiser zei na afloop; ”Het deed me een plezier om mijn landgenoot te ontmoeten. Ik ken hem niet persoonlijk maar hij lijkt me erg aardig.”

Troussier nieuwe bondscoach Marokko

De Fransman Phillipe Troussier is de nieuwe bondscoach van Marokko. Hij volgt hiermee Badou Zaki op, die ontslag nam nadat hij er niet in was geslaagd het WK te halen met Marokko. Troussier zal niet alleen bondscoach zijn van de nationale A-ploeg, maar van alle Marokkaanse selecties.

De eerste doelstelling van Troussier is Marokko zo ver mogelijk te laten komen in het toernooi om de Afrika Cup die in januari wordt gehouden en wordt georganiseerd door Egypte. De 50-jarige trainer krijgt voor de zevende keer een land onder zijn hoede. Tijdens het WK van 2002 was hij bondscoach van Japan en in 1998 was hij verantwoordelijk voor Zuid-Afrika. Eerder leidde nog de nationale ploegen van Qatar, Ivoorkust, Burkina Faso en Nigeria en als clubcoach onder andere Olympique Marseille.

Kalender 2006 bekend

Vandaag is de voorlopige kalender voor het F1 seizoen 2006 bekend gemaakt. De meest opvallende veranderingen zijn dat het seizoen zal beginnen in Bahrein, en zal eindigen in Brazilië. Ook zal het seizoen met evenveel races als dit jaar langer gaan duren.

Voorlopige kalender 2006

GP vanDatumWeken tot volgende GP
Bahrein12 maart1
Maleisië19 maart2
Australië2 april3
San Marino23 april2
Europa7 mei1
Spanje14 mei2
Monaco28 mei2
Groot-Brittanië11 juni2
Canada25 juni1
Verenigde Staten2 juli2
Frankrijk16 juli2
Duitsland30 juli1
Hongarije6 augustus3
Turkije27 augustus2
Italië10 september1
België17 september2
Japan1 oktober1
China8 oktober2
Brazilië *22 oktober

* = nog niet zeker

Toch vrijdagrijder voor Williams in 2006

Sinds er maandag (24 oktober) is besloten dat er nog gebruik mag worden gemaakt van vrijdagcoureurs en de reservewagens is ook Williams van plan om een coureur voor de vrijdag vast te leggen. Al gaat het niet echt van een leien dakje, aangezien ze naar alle waarschijnlijkheid op zoek zijn naar een pay driver.

Sinds er dit jaar de nodige sponsors zijn vertrokken, de komst van Jenson Button niet doorging en ze ook nog moeten betalen voor motoren van Cosworth zit Williams er niet meer al te warm bij. Als gevolg hiervan nemen de kosten alleen maar toe, terwijl de inkomsten achter blijven. En het inzetten van een vrijdagcoureur is ook een extra uitgave, al vindt Frank Williams dat hij haast niet anders kan.

Aangezien de aanstelling van Nico Rosberg al bijna in kannen en kruiken lijkt te zijn, focust men zich nu op de aanstelling van een coureur voor op de vrijdag. Op Autosport-Atlas vertelt Frank Williams: “Financieel gezien is het inzetten van een derde auto op vrijdag misschien wel op het randje. Maar we voelen een zekere verplichting, juist omdat de vrijdagtesters onder vuur lagen tot maandag.”

Als kanshebbers voor dit stoeltje worden de namen van Narain Karthikeyan, Robert Doornbos en Christijan Albers genoemd. Al is voor de laatstgenoemde Williams alleen een optie als hij geen racestoeltje bij Midland weet te bemachtigen. Ook wordt nog steeds de naam van Antonio Pizzonia genoemd, maar die tekent alleen maar als hij geen racestoel in de F1 of in een raceklasse in de Verenigde Staten weet te vinden.

“Het is even afwachten, maar ervaren coureurs kunnen we ons eigenlijk niet veroorloven. Die jongens zijn te duur”, volgens Williams die zo de benarde financiële positie van Williams duidelijk maakt. “Als volledig onafhankelijk team staan de zaken er best anders voor, we hebben geen suikeroom om op terug te vallen.”

Vissenkom niet meer welkom in Rome

Een goudvis in een vissenkom zul je in Rome niet meer tegenkomen. De gemeenteraad heeft maandagavond een maatregel aangenomen die de klassieke kom verbiedt. Volgens dierenactivisten kan de kom namelijk leiden tot blindheid. De aangenomen maatregel bevat nog andere regels om de rechten van huisdieren beter te beschermen.

Zo is het uittrekken van nagels bij katten en het couperen van hondenstaarten eveneens verboden. Ook een wurghalsband voor de viervoeter is niet langer toegestaan. Puppy's en kittens moeten minstens twee maanden bij de moeder blijven, tenzij een dierenarts toestemming geeft de dieren eerder weg te halen. In de zomermaanden mogen huisdieren niet in afgesloten auto's achter worden gelaten en 'wilde of exotische' dieren mogen niet aan de ketting gelegd worden.

De maatregel kwam tot stand nadat er een tijd geleden een landelijke wet werd aangenomen. Deze maakt het mogelijk eigenaren van honden en katten een celstraf op te leggen wanneer zij de dieren verwaarlozen. In Turijn kunnen hondeneigenaren een boete van vijfhonderd euro krijgen, wanneer zij hun hond niet minimaal drie keer per dag uitlaten.

Nvidia introduceert 7800GTX 512MB op 7 November

Nvidia zal de 7800GTX 512 MB videokaart op zeven november introduceren als tegen aanval op de X1800XT 512 MB van ATI Radeon. De 512 MB versie van Nvidia heeft dezelfde kloksnelheid als zijn 256 MB broertje, maar dit kan makkelijk nog veranderen.



De 7800GTX van Nvidia

De kaart van ATI zal pas ergens rond 20 november uitkomen en met de 7800GTX 512 MB is Nvidia dus de eerste met een 512 MB videokaart. Maar het schijnt dat de 512 MB versie van Nvidia niet veel sneller zal zijn dan de 256 MB versie. De Nvidia videokaart zal waarschijnlijk iets goedkoper zijn dan die van ATI en op deze manier houdt Nvidia de druk vol op de ketel bij ATI. Echter ATI lijkt de nieuwe OpenGL koning te zijn en als je fan bent van Quake 4 en Doom 3 dan kan het verstandig zijn om op ATI te wachten.

Peter Gabriel opent WK 2006

Ex-Genesis-zanger Peter Gabriel is door de internationale voetbalorganisatie FIFA gevraagd de openingsceremonie voor het WK van 2006, dat in Duitsland plaats zal vinden, te organiseren.

"Ik ben gevraagd om me ermee te bemoeien", aldus Gabriel tegenover Reuters. "We schrijven de muziek en worden betrokken bij sommige gekke ideeën." Gabriel liet al doorschemeren het plan te hebben om voetballen om te vormen tot grote spermacellen, waarna deze tegen een gordijn in de vorm van een rok worden geschoten. "Maar ik weet niet of dit idee zal worden aangenomen", vervolgt de zanger, verwijzend naar de problemen die sommigen vorig jaar bij de opening van de Olympische Spelen hadden met enkele naakte Griekse goden.

Peter Gabriel richtte in 1967 samen met Tony Banks de rockband 'Genesis' op. In 1977 maakte hij zijn solodebuut, waarna hij bekend werd met onder andere 'Here Comes the Flood', 'Sledgehammer' en 'Solsbury Hill'.

De La Rosa nog één jaar testcoureur

Pedro de la Rosa zal nog één jaar testrijder zijn voor het McLaren-team. De 34-jarige Spanjaard, die dit seizoen als vervanger van Montoya nog indruk maakte in de Grand Prix van Bahrein, vindt dat testrijder zijn voor een langere periode, een extreem zwaar beroep in de F1 is.

“Je werkt voor anderen, daar komt het op neer. Maar je ziet dat je het minstens zo goed kan doen als de racerijders van het team. Dat maakt het behoorlijk zwaar,” aldus De la Rosa in de Spaanse krant Marca. De la Rosa reed eerder ook al races voor Arrows en Jaguar, heeft dit jaar al 25 dagen getest en deelde op de vrijdagen de wagen met Alexander Wurz.

Hij is echter niet van plan om na 2006 nog testrijder te zijn. “Als ik tegen het einde van het seizoen 2006 nog steeds geen racezitje heb, dan zal ik eens naar andere raceklasses kijken.” De la Rosa vindt ook dat het moeilijk is om uit deze rol te komen. “De teams kijken alleen naar 20-jarige coureurs”, aldus de klaagzang van De la Rosa.

Patiënt mishandelt tandarts

FdBeer en Vinnneey hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een 25-jarige inwoonster van Den Haag is gistermiddag aangehouden bij een tandartspraktijk in het centrum. Zij had zojuist haar tandarts mishandeld.

De vrouw had een afspraak bij de vrouwelijke tandarts, maar belde kort van tevoren af. De arts vertelde haar dat ze wel voor de consultkosten moest opdraaien. Daarop besloot de vrouw alsnog om naar de praktijk te gaan. Niet voor de behandeling, maar om haar tandarts een aantal klappen te verkopen. De vrouw vond het in rekening brengen van de kosten namelijk onacceptabel.

Nadat de vrouw was aangehouden, kon de arts haar werk hervatten.

Downtime Woensdag 26 oktober

Als je graag op maandagavond jezelf al FOK!kend vermaakt, dan heb je morgenavond een probleem. Databaseserver Dane krijgt dan namelijk een upgrade, en dat betekent downtime voor alle onderdelen van FOK!.

Aan het begin van de avond zullen we het huidige 32-bits besturingssysteem op Dane vervangen door het 64-bits Ubuntu. Dit heeft als direct voordeel het kunnen aanspreken van meer geheugen, en dat is bevordelijk voor de performance van zo'n beetje heel FOK!.

Omdat de upgrade een relatief lichte taak is, verwachten we dat het werk in enkele uren gedaan moet zijn. Vooropgesteld dat Murphy ons niet met een bezoek vereert, kun je dus aan het einde van de avond weer lekker FOK!ken.

Alvast ons excuus voor het ongemak van een FOK!loze avond, en veel plezier met je echte leven tijdens de downtime.

Update 26 oktober

Deze serverupgrade, die niet correct is verlopen, zal vanavond alsnog plaatsvinden. In de loop van de vooravond zal geheel FOK! daarom voor zeker een uur of twee down zijn.

Amsterdam start preventiecampagne tegen loverboys

Op initiatief van de gemeente Amsterdam begint de stichting Scharlaken Koord deze week met een campagne om meisjes te waarschuwen voor loverboys. Stichting Scharlaken Koord, een stichting voor maatschappelijk werk gericht op vrouwen die in de prostitutie werken, zal hiertoe op middelbare scholen preventielessen gaan geven aan jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Daarnaast heeft de stichting een speciale website geopend.

De gemeente besloot de campagne te starten naar aanleiding van het onderzoeksrapport 'Loverboys of modern pooierschap', waaruit onder andere bleek dat Amsterdam het favoriete werkgebied is van de loverboys. Dit in april van dit jaar gepresenteerde onderzoeksrapport, was het resultaat van een onderzoek dat het Willem Pompe Instituut vorig jaar op verzoek van de gemeente was gestart. De gemeente had destijds forse kritiek gekregen van hulpverleners omdat ze te weinig zou doen tegen loverboys.

De bedoeling van de preventielessen is om meisjes duidelijk te maken dat ze het risico lopen in een verkeerde relatie te stappen, die uiteindelijk kan leiden tot gedwongen prostitutie. Specifiek aandachtsgebied vormen meisjes uit het speciaal onderwijs. Deze meisjes, die vaak een problematische achtergrond hebben, lopen volgens hetzelfde onderzoeksrapport een extra groot risico om slachtoffer te worden van een loverboy. De gemeente Amsterdam heeft vorige week alle scholen schriftelijk verzocht mee te werken aan het project.

Iwata over de Revolution launch

In een interview met de Nikkei Business heeft Satoru Iwata, directeur van Nintendo, wat meer info losgelaten omtrent de launch van de Revolution. Iwata zei dat de Revolution waarschijnlijk wereldwijd tegelijkertijd in de schappen zal liggen. Een exacte launchdatum is nog niet bekend, maar hij komt niet eerder dan 31 maart 2006 uit. Toen Iwata gevraagd werd over de doelstelling van de Revolution zei hij dat hij de console als een mislukking zou beschouwen als de verkopen lager uitkomen dan die van de Gamecube.



Satoru Iwata

Afschaffing van de hypotheekrenteaftrek?

Archaon stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Onlangs haalde minister Pechtold de voorpagina's door in een interview te stellen dat de discussie over het al dan niet afschaffen van de hypotheekrente gevoerd moet worden. Het CDA en VVD zijn tegen het afschaffen van de aftrek en het voeren van de discussie, D66 en PvdA zijn twee keer voor. Hoewel ik tegen het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek ben, denk ik dat het goed is dat de discussie gevoerd gaat worden.

Serverupgrade woensdag 26 oktober

Als je graag op maandagavond jezelf al FOK!kend vermaakt, dan heb je morgenavond een probleem. Databaseserver Dane krijgt dan namelijk een upgrade, en dat betekent downtime.

Aan het begin van de avond zullen we het huidige 32-bits besturingssysteem op Dane vervangen door een 64-bits versie. Dit heeft als direct voordeel het kunnen aanspreken van meer geheugen, en dat is bevordelijk voor de performance van zo'n beetje heel FOK!.

Omdat de upgrade een relatief lichte taak is, verwachten we dat het werk in enkele uren gedaan moet zijn. Vooropgesteld dat Murphy ons niet met een bezoek vereert, kun je dus aan het einde van de avond weer lekker FOK!ken.

Alvast ons excuus voor het ongemak van een FOK!loze avond, en veel plezier met je echte leven tijdens de downtime.

Update 26-10-2005 13:10
Zoals op diverse plaatsen gemeld is de upgrade op 17 oktober niet correct verlopen. Vanavond zal daarom opnieuw downtime plaatsvinden. FOK! is naar verwachting ruim twee uur niet te bereiken.

Terroristen in Duitsland veroordeeld

In Duitsland zijn drie mannen veroordeeld voor terrorisme. Ze kregen celstraffen van 6 tot 8 jaar. De rechter achtte bewezen dat de drie aanslagen voorbereidden op Joodse doelen in Duitsland. Onder meer een synagoge in Berlijn en een discotheek van Joodse eigenaren in Düsseldorf waren het beoogde doelwit.

De drie mannen zijn Palestijnen afkomstig uit Jordanië. Volgens de rechtbank zijn ze lid van de terreurgroep al-Tawhid die banden onderhoudt met al-Qaeda. Al-Tawhid staat onder leiding van de door de VS gezochte Abu Mussab al-Zarqawi, die verdacht wordt van het leiding geven van aanslagen in Irak.

Er werd in deze zaak ook nog een Algerijn veroordeeld tot 5 jaar cel. Hij werd schuldig bevonden aan het steun verlenen van een terroristische organisatie, omdat hij de Jordaniërs wapens zou verstrekken.

Xbox 360 Controller modding

De Xbox 360 controller is al voor de PC te koop. En wat te koop is kan worden opengemaakt, aangepast en verbeterd worden. Tenminste zo moeten de mensen van Llama.com gedacht hebben.

Zij zetten een heuse tutorial online hoe je de controller moet openschroeven en hoe je de standaard groene LED's kunt vervangen voor blauwe.


Even openschroeven.

Heb je geen behoefte aan een tutorial, maar koop je liever een gepre-modde controller, dan biedt Llama.com deze ook aan voor het luttele bedrag van $79. Bestellen kan hier.


Maar dan heb je ook wat!

Boek: Newland & Smets - En God schiep de au pair

Chicklit voor vermoeide moeders

Eén zus in Engeland, de andere in Canada. Dankzij de wonderen van de moderne technologie hebben ze innig contact via e-mail. En omdat ze beiden behoorlijk spits van de pen zijn, mogen wij gluren in hun mailwisseling van een aantal jaren. Geen slecht idee, de zussen schrijven heel prettig en de perikelen in hun gezinnen zijn voor veel jonge ouders hilarisch herkenbaar. Maar is het genoeg om een hele roman te rechtvaardigen?

Van der Meyde bij selectie Everton

Het debuut van Andy van der Meyde is aanstaande. De Nederlander is opgenomen in de selectie van Everton voor het duel tegen Middlesbrough in de League Cup.

Van der Meyde werd afgelopen zomer voor 2,5 miljoen euro gekocht van FC Internazionale. Zijn nieuwe ploeggenoot Per Krøldrup kon ook nog niet in actie komen voor Everton in verband met blessures. Woensdag komt hier dus verandering in. "Ze zullen allebei deel uitmaken van de selectie, maar ik heb nog niet besloten hoe groot hun aandeel zal zijn", sprak manager David Moyes in 'The Independent'.

"Andy heeft een fantastische voorzet in huis, hij kan zeer zeker scoren en hij verlangt er heel erg naar om te gaan spelen, maar ik denk dat het nog wel een week of zes tot acht gaat duren voordat hij op het niveau waarop hij wil presteren zit", aldus manager Moyes.

Free Record Shop blijft met miljoenen guldens zitten

Free Record ShopDe Free Record Shop blijft met miljoenen guldens zitten die het de afgelopen jaren heeft gekregen van klanten. Dat heeft de Raad van State bepaald. De guldens heeft Free Record Shop verkregen met de actie 'Gulden Wissel'. Met deze actie bood de keten klanten de mogelijkheid om ook na 27 januari 2002, de laatste dag dat de gulden in Nederland wettig betaalmiddel was, met guldenbiljetten en -munten aankopen te doen.

In augustus 2003 weigerde De Nederlandsche Bank ook al om een eerste geldbedrag van 70.000 guldens om te wisselen. De Nederlandsche Bank hanteert als vaste gedragslijn voor bedrijven dat zij geen guldens in euro's omwisselt, als de aanbieder de guldenbiljetten opzettelijk na 27 januari 2002 heeft ontvangen of na die datum heeft geaccepteerd als betaling voor geleverde goederen of diensten. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de bank daarin gelijk gegeven. Overigens mogen particulieren wel nog guldenbriefjes en -munten omwisselen.

Het bezwaar van Free Record Shop dat de gedragslijn van De Nederlandsche Bank onvoldoende bekend was, verklaart de Raad van State ongegrond. Free Record Shop had ook aangevoerd dat de Nederlandsche Bank heeft gehandeld in strijd met Europese regels door onderscheid te maken tussen particulieren en bedrijven. Volgens de Raad van State is daar geen sprake van.

De schade voor Free Record Shop is nu definitief, tegen de uitspraak is namelijk geen beroep meer mogelijk. Overigens is de winkelketen onlangs begonnen met de verkoop van guldenmunten via het internet.

White Sox winnen slijtageslag

De Chicago White Sox hebben ook de derde wedstrijd in hun best-of-seven serie tegen de Houston Astros gewonnen. In Houston werd het na een slijtageslag 5-7 voor de White Sox, waarmee ze nog maar één overwinning verwijderd zijn van de zege in de World Series.
De Chicago White Sox en de Houston Astros hadden 5 uur en 41 minuten nodig om hun wedstrijd te beslissen, terwijl het oude World Series-record op 4 uur en 51 minuten stond.

Dit keer leek het er heel erg op dat de Astros hun eerste wedstrijd in de World Series zouden gaan winnen, want na vier innings stond het 4-0. Maar in de vijfde inning kwamen de White Sox vijf keer over de thuisplaat, waardoor de stand in 4-5 veranderde.

De Houston Astros gaven zich echter nog niet gewonnen, want in de achtste innning trokken zij de stand weer gelijk (5-5). Wat daarna volgde, had eigenlijk niemand verwacht; in de daaropvolgende vijf innings werd er niet gescoord, maar in de veertiende inning zorgde Geoff Blum er, met een homerun, voor dat de White Sox naar 5-7 uitliepen.

Standen NHL per 25 oktober

De Nashville Predators zijn hard op weg om het record van Toronto uit 1993 uit de boeken te rijden. Met een openingsserie van 8-0-0 hebben ze nog twee overwinningen nodig om zich naast de Maple Leafs te nestelen.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers1043 31132263-0-21-3-14-3-3
N.Y. Islanders944 0829323-1-02-3-04-4-0
Philadelphia742 0828223-1-01-1-14-2-0
New Jersey844 0825283-1-01-3-04-4-0
Pittsburgh904 4426430-2-20-2-30-4-4
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Montréal962 01228233-2-04-0-06-2-0
Ottawa761 01229143-0-03-1-06-1-0
Buffalo862 01226224-0-02-2-06-2-0
Toronto952 21239323-2-12-0-15-2-2
Boston1045 1935371-2-03-3-14-5-1
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Florida1054 01023234-1-02-3-05-4-0
Carolina852 11131203-0-02-2-15-2-1
Tampa Bay943 21024212-2-12-1-14-3-2
Atlanta936 0624352-3-01-3-03-6-0
Washington936 0620403-3-00-3-03-6-0
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit1091 01842194-1-05-0-09-1-0
Nashville880 01630195-0-03-0-08-0-0
Chicago936 0627342-2-01-4-03-6-0
St. Louis925 1526342-4-00-1-22-5-1
Columbus927 0417321-3-01-4-02-7-0
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Vancouver1071 11538285-0-03-1-17-1-1
Minnesota1054 11133234-2-01-2-15-4-1
Colorado934 1739322-2-12-2-03-3-2
Calgary1045 1924302-1-12-4-04-5-1
Edmonton1036 1723362-2-11-4-03-6-1
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Los Angeles1063 01234255-2-02-1-06-3-0
Dallas853 01022263-2-02-1-05-3-0
Phoenix1136 1728322-1-12-5-03-5-1
Anaheim935 1724292-1-01-4-13-5-1
San Jose935 1725342-0-01-5-13-5-1

Treinmachinist gewond door stenen

Dr.Aart had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij Wezep is gisteravond een machinist van een stoptrein gewond geraakt toen er stenen naar zijn trein werden gegooid. De man kreeg rondvliegend glas in zijn oog. De trein was op weg van Amersfoort naar Zwolle. De trein werd op het station Wezep bekogeld met stenen door jongeren die zich schuil hielden in de struiken.

Volgens een woordvoerster zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Het gaat waarschijnlijk om drie of vier jongeren.

Update 10:14
Bij FOK! heeft zich een user gemeld die getuige zegt te zijn geweest van het voorval. Hij vertelt: ''Hoi, ik was gisteravond getuige van het hele voorval. Het ging om vier jongens en een meisje die eerst wat rotzooi trapten op het station, daarna de trein in gingen, door de conducteur gewaarschuwd werden en vervolgens provoceerden.''

Door de provocaties gaf de conducteur aan dat de jongeren de trein moesten verlaten. Na een hoop gesteggel stapten de jongeren uiteindelijk uit, waarbij eentje nog even een ruit intrapte van de wachtruimte op het perron. '''Toen de trein optrok, vlogen de stenen ons om de oren, waarvan er eentje door een ruit van de cabine ging en de machinist trof.''

AANVULLING: De getuige heeft laten weten zijn verhaal ook tegenover de politie te hebben gedaan.

AZ heroverweegt naam nieuwe stadion

Het bestuur en de directie van voetbalclub AZ zal opnieuw gaan bekijken wat de beste naam voor het nieuwe stadion is. De term Victorie zal mogelijk worden toegevoegd aan het DSB stadion, dit op aandringen van de supporters van de Alkmaarse club.

De fans van AZ betreuren het dat er in de naaam DSB-stadion geen enkele verwijzing zit naar het verleden. De fanpage van AZ startte daarom een actie op waarbij de supporters hun mening konden verkondigen over de naam. Naar eigen zeggen neemt AZ de wens van de fans serieus en gaat daarom de naam van het nieuwe stadion opnieuw bespreken.

"Het was een goed gesprek. En wij nemen onze supporters serieus, daarom wil ik dit met de rest van het bestuur en de directie bespreken. Maar ik wil geen verwachtingen wekken, ik zeg dit vanuit de actuele situatie en die is dat we hebben besloten tot het DSB-stadion," aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Eerste nederlaag dit seizoen voor Lyon

Olympique Lyon is tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van trainer Gérard Houllier, die zowel in de Franse competitie als in de Champions League nog ongeslagen is, sneuvelde in de strijd om de Franse beker.

In de tweede ronde was FC Nantes te sterk voor de landskampioen. Na 90 minuten reguliere speeltijd ontsnapte Lyon nog aan een nederlaag door dat Sidney Govou in blessuretijd de 1-1 wist te scoren. Maar uiteindelijk moesten ze het onderspit delven na het nemen van penalty's 4-3.

Kunstzinnig bloot

Omdat we in de categorie NSFW nogal eens wat minder subtiele blootplaatjes hebben, leek het ons aardig om eens wat "cultureel verantwoord" bloot op de weblog te gooien. We doen dat in de vorm van een linkje naar een site waarop van diverse fotografen kunstzinnige naaktfoto's staan.

Mijn persoonlijke favoriet op de site is toch wel Nad Iksodas. Deze 39-jarige fotograaf is bekend van zijn boek The Beauty of the Moment en het volgende citaat is van hem:

"When I see the light fall across the female form, I want others to see that the beauty is in the shape; the play of light, and the way the model expresses herself."

Geef toe, dat is iets waar we bij het bekijken van dit blogje geen moment aan gedacht hebben...

De foto bij dit blogje is ook van Nad trouwens. Voor meer foto's van Nad Iksodas en een aantal andere fotografen kan je hier kijken. Deze site is af en toe wel wat traag maar op de site van Nad zelf staan ook fraaie foto's.

'Veel scholieren gediscrimineerd'

Esc had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de anti-discriminatiebureaus Radar uit de regio Rotterdam-Rijnmond en ADB Zuid-Holland heeft zeker 30% van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar in de Rotterdamse en Dordtse regio te maken met discriminatie. Dat blijkt uit een straatenquête van de bureaus onder ruim 150 scholieren. Vooral allochtone jongeren en moslims voelen zich gediscrimineerd, door mede-scholieren én docenten.

Volgens Radar en ADB ZH maken maar weinig slachtoffers van discriminatie melding van het gebeuren; niet bij de schoolleiding en ook niet bij voornoemde instanties. ''Jongeren willen zich niet zo identificeren met een slachtofferrol. Daarom komen er bij ons weinig klachten binnen uit die leeftijdsgroep'' zegt onderzoeker Rita Schriemer.

Flut
De Algemene Onderwijsbond (AOb) noemt het onderzoek van de instanties ''een onderzoek van niks''. De anti-discriminatiebureaus hebben namelijk niet onderzocht of de klachten gegrond zijn. Onderzoeker Schriemer geeft dat ook toe: ''We hebben niet uitgeplozen of er werkelijk discriminatie in het spel is of dat het geklaag is dat niet onder die noemer valt. We hebben jongeren alleen maar naar hún mening gevraagd.''

AOb vindt dat wanneer instanties met zulke zware beschuldigingen over discriminatie komen, zaken beter moeten worden onderzocht.

In het straatonderzoek van Radar en ADB ZH gaven de meeste jongeren aan gediscrimineerd te worden op herkomst en geloof, een kleiner deel in verband met hun homoseksualiteit en nog weer een bescheidener deel omdat ze gehandicapt zijn. Overigens gaf een deel van homoseksuele leerkrachten in Nederland al eerder aan zich gediscrimineerd en soms ook bedreigd te voelen door leerlingen. Ook vrouwelijke docenten, veelal werkzaam op zogeheten zwarte scholen, klaagden al diverse keren in de media dat zij weinig tot geen respect krijgen van met name allochtone jongens.

Energierekening in 2006 omhoog

Volgens Nuon is in 2006 een Nederlands huishouden gemiddeld zo'n 135 euro extra aan energie kwijt per jaar. Nuon maakte vandaag als eerste van de energiebedrijven de (voorlopige) tarieven voor het komende jaar bekend. De tariefsverhoging is volgens de energiegigant nodig door de gestegen olieprijs.

Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh stroom en 1.820 kubieke meter gas. De jaarafrekening voor zo'n huishouden komt met de prijsverhoging uit op 2.047 euro; in 2003 was dit nog 1.672 euro.

Een energierekening bestaat gemiddeld voor ongeveer 43% uit belastingen die naar de staatskas gaan; 30% zijn leveringskosten voor gas, 12% stroomkosten en 15% gaat naar het netbeheer.

Aquaria

quote:
Aquaria is the naam van een legendarische beschaving. Men beweerd dat deze beschaving een ver geavanceerde technologie had.
Al vele jaren, hebben vele archeologen studies verricht naar Aquaria. Maar nog steeds heeft niemand de precieze locatie kunnen vinden van deze legendarische beschaving.
Het feit is dat ik één van deze archeologen ben die studies verricht naar Aquaria.
Na 15 jaar van extra hard werken, is alles wat ik gevonden heb een aantal kleine voorwerpen en een doorzichtige schijf van een onbekend materiaal. Deze schijf heb ik altijd bij me, hopend dat deze mysterieuze schijf me geluk geeft en aanwijzingen naar Aquaria.
Misschien dat deze schijf me toch nog geluk brengt.
Op een dag belde een vriend van me, ook een archeoloog, en vertelde me dat er een nieuw voorwerp van Aquaria gevonden is.
Ik besloot om dit nieuwe voorwerp te geen bekijken.
Mijn mysterieuze reis begon die nacht...
Nadat ik mijn schijf naast het nieuwe voorwerp had gelegd.
Benieuwd hoe dit avontuur afloopt? Speel dan "Aquaria".

Deze dus, succes...

Nerds, comics en games


Beste lezer, ik moet je iets bekennen. Vergeet het stoere plaatje boven deze column en ban m'n dito citaatje uit je geheugen. Komt 'ie dan: ik ben een nerd. Zo, nu weet je het, ik ben gewoon een sloom mannetje, dat weliswaar geen lullig brilletje draagt of massa's lectuur verslindt, nee erger nog: ik geniet van comics. Je weet wel, die stripverhaaltjes over stoere mannen in maillots. Waar ik ook graag mijn nuttloze tijd aan verspil zijn games. Het liefst nog games met die comichelden erin. Er is echter één probleem...

Zoekgeraakte stukken

Na een uitgebreide speurtocht in de archieven van de diverse Nederlandse rechtbanken is de Rijksarchiefinspectie erachter gekomen dat het strafdossier van de Pakistaanse atoomspion Khan inderdaad is verdwenen. Op zich zie ik de humor van dit verhaal nog wel in, maar SP-Kamerlid Krista van Velzen kan het allemaal wat minder waarderen:

"Als het niet zo droevig was, zou het grappig zijn. Bij beantwoording van vragen in februari meldde minister Donner dat uit dossieronderzoek niet gebleken was dat de CIA een rol heeft gespeeld in de beslissing van Justitie om Khan niet opnieuw te dagvaarden."

Ja, dat geeft te denken natuurlijk, Donner die dossieronderzoek dot op een verdwenen dossier...

Benieuwd hoe Donner zich hier weer uit gaat redden, want dat hij zich er weer uit redt staat wel vast. Het enige dat wat dat betreft nog roet in het eten kan gooien, is wellicht een speurtocht van de Rijksarchiefinspectie in de kamer van Donner...

Liverpool uitgeschakeld in Carling Cup

Liverpool is uitgeschakeld in de Carling Cup. The Reds konden het niet bolwerken in en tegen Crystal Palace en verloren met 2-1. Arsenal is wel naar de laatste zestien, vooral dankzij een trefzekere Robin van Persie.

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd zorgde Palace – dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League – voor een stunt tegen Liverpool. De winnaar van de Champions League begon sterk en had een aantal keer de kans vroeg op voorsprong te komen. De jonge Darren Potter schoot tweemaal net over en een inzet van Steven Gerrard werd gekeerd door de uitstekende keeper Speroni. Palace had vooral in Clinton Morrison haar uitblinker. Vlak voor rust zette Freedman de thuisploeg op voorsprong op aangeven van Hughes. Gerrard maakte vlak hierna met een afstandsschot gelijk: zijn 50e doelpunt voor Liverpool. In de tweede helft besliste een doelpunt van Marco Reich het levendige duel. Peter Crouch miste nog een aantal uitstekende kansen voor Liverpool.

Een veredeld B-team van Arsenal had weinig problemen met Sunderland. Het werd liefst 0-3 voor het team van Arsene Wenger, dat speelde met Van Persie en Owusu-Abeyie in de basis. Vooral eerstgenoemde onderscheidde zich en speelde goed. Al na een half uur had de Nederlander de score moeten openen na een mooie pass van Sebastian Larsson. Na 61 minuten kwam Arsenal dankzij Emmanuel Eboue verdiend op voorsprong. De verdediger maakte een fantastisch doelpunt van grote afstand. Vlak hierna scoorde Van Persie vanaf elf meter, nadat Lupoli onheus werd bejegend in het strafschopgebied. Drie minuten voor tijd maakte de international zijn tweede goal op aangeven van Larsson.


Uitslagen Carling Cup- 3e Ronde:
Aston Villa – Burnley 1-0
Blackburn Rovers – Leeds United 3-0
Crystal Palace – Liverpool 2-1
Doncaster – Gillingham 2-0
Fulham – West Bromwich Albion 2-3
Mansfield – Millwall 2-3
Reading – Sheffield United 2-0
Sunderland – Arsenal 0-3
Wigan Athletic – Watford 3-0

Vandaag:
Birmingham City – Norwich City
Bolton Wanderers – West Ham United
Cardiff City – Leicester City
Chelsea – Charlton Athletic
Everton – Middlesbrough
Grimsby Town – Newcastle United
Manchester United – Barnet

Enorme zeperd Schalke in beker

Schalke 04 is tegen een enorme zeperd aangelopen in de Duitse beker. De tegenstander van PSV in de Champions League verloor met liefst 6-0 bij Eintracht Frankfurt.

Schalke begon nog niet eens zo slecht en creëerde een paar kleine mogelijkheden. Toch kwam de ploeg van Ralf Rangnick na 28 minuten op achterstand, na een doelpunt van Frankfurt regisseur Alexander Meier. Nog voor de pauze werd het via Benjamin Huggel 2-0. In het tweede bedrijf speelde Schalke alles op alles en kon Frankfurt na hartelust counteren. Via Spycher, weer Meier, Copado en Ochs werd Schalke op de pijnbank gelegd. Frankfurt scoorde afgelopen zaterdag ook al zesmaal in de competitiewedstrijd tegen 1. FC Köln. ”Morgen gaan we gewoon trainen, in plaats van de vrije dag die ik had gepland. Mijn team speelde als kleine kinderen. Dit is een debacle,” zei Rangnick na afloop.

Werder Bremen ontsnapte in de Nordderby tegen VfL Wolfsburg aan een uitschakeling. Pas via strafschoppen verzekerde de vijfvoudig bekerwinnaar zich van een plaats bij de laatste zestien. De ongelukkige Pablo Thiam miste de beslissende penalty. In de reguliere speeltijd groeide Miroslav Klose uit tot de held van Bremen. Dankzij Steve Marlet waren de bezoekers op voorsprong gekomen, maar Klose maakte vlak voor tijd gelijk. Ook in de verlengingen waren Klose en Marlet trefzeker. De Bundesligaclubs 1. FC Kaiserslautern, 1. FC Nürnberg en Hannover 96 zijn tevens door naar de achtste finales.

Uitslagen 2e Ronde – DFB Pokal:
Sankt Pauli – VfL Bochum 4-0
Rot-Weiss Erfurt – 1. FC Kaiserslautern 2-4
SpVgg Unterhaching – 1. FC Saarbrücken 2-1
Werder Bremen – VfL Wolfsburg 2-2, na strafschoppen 5-4
Eintracht Frankfurt – Schalke 04 6-0
1. FC Nürnberg – Dynamo Dresden 3-0
Alemannia Aachen – Hannover 96 1-2
SC Freiburg – Eintracht Brauschweig 4-1

Vandaag:
VfL Osnabrück – FSV Mainz
Hamburger SV – Bayer Leverkusen
1860 München – MSV Duisburg
Arminia Bielefeld – Energie Cottbus
Hansa Rostock – VfB Stuttgart
Kickers Offenbach – Karlsruher SC
Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach
Erzgebirge Aue – Bayern München

Geen liefde tussen EA en Peter Jackson

In een interview met de New York Times hebben naaste medewerkers van Peter Jackson verteld waarom hij de rechten om een game te maken gebaseerd op zijn nieuwe film King Kong aan Ubisoft heeft gegund en niet aan EA, die eerder wel verantwoordelijk waren voor de Lord of the Rings games.

Volgens deze naaste medewerkers is dit omdat Peter Jackson gefrustreerd is geraakt door de houding van EA tijdens het ontwikkelen van de Lord of the Rings games. Zo heeft de manager van Peter Jackson verklaard dat Electronics Arts niet geïnteresseerd was in inbreng van de filmmaker terwijl later wel reclame werd gemaakt met de bewering dat de regisseur nauw verbonden was met de ontwikkeling van de games.

Een woordvoerder van Electronics Arts heeft inmiddels gereageerd door te zeggen dat Peter Jackson alle mogelijke ruimte is gegeven om iets bij te dragen aan de spellen. Desalniettemin heeft Peter Jackson zich voor de gameversie van zijn nieuwe film gewend tot Ubisoft en het team van Michel Ancel, eerder verantwoordelijk voor Beyond Good & Evil.

King Kong, the game zal 17 november verschijnen voor de PC, PS2, Xbox en Gamecube. De Xbox 360 versie verschijnt 2 December. Tenslotte zullen er op 9 december nog versies voor de DS, GBA en PSP uitkomen.

Penisnieuws

In de Amerikaanse staat Milwaukee heeft de politie een man gearresteerd, die er een gewoonte van had gemaakt om foto's van zijn geslachtsdelen op auto's van vrouwen te plaatsen.

De 41-jarige Jeffrey Hein verklaarde dat een pornografische website hem had geïnspireerd om zijn geslachtsdelen te fotograferen en vervolgens aan deze site te verkopen. Dit lukte echter niet en daarop besloot Hein om de foto's te gebruiken om een grap met hem onbekende vrouwen uit te halen.

De politie kwam Hein op het spoor omdat zijn auto te zien was op beelden van een bewakingscamera. Vervolgens bleek de achtergrond op één van de foto's overeen te komen met een deel van zijn achtertuin en vond de politie in zijn huis bovendien nog enkele gelijksoortige foto's. Hein bekende toen dat hij de foto's inderdaad had geplaatst.

Hein dacht dat vrouwen zijn foto's grappig zouden vinden en selecteerde tijdens het boodschappen doen willekeurig een aantal vrouwen op wiens auto hij de foto's vervolgens achterliet. Het kan je humor maar zijn natuurlijk...

Op één van de foto's had Hein zijn geslachtsdeel nog versierd met een kerstmuts, maar ook dat werd door de dames niet erg gewaardeerd.

Overigens was er meer penisnieuws want ook deze scholier dacht grappig te zijn, door op het schoolbal in een wel heel opmerkelijk kostuum te verschijnen...

Half-Life 2 voor de Xbox is goud

Valve Software heeft vandaag bekend gemaakt dat Half-Life 2 voor de Xbox goud is gegaan en 15 november wereldwijd naar winkels zal worden verstuurd. De Xbox-versie van Half-Life 2 zal, volgens Valve, nauwelijks onderdoen voor de PC-versie.

De Xbox-versie van Half-Life 2 bevat alle levels van het origineel. Ook het uitgebreide physics-model is overgenomen. De multiplayer mogelijkheden zijn helaas weggelaten, Half-Life 2 wordt dus een puur single player ervaring. Grafisch is het spel uiteraard ook aangepast, al ziet het er nog steeds prachtig uit.

Het lijkt erop dat de Xbox, zo vlak voor het verschijnen van de opvolger, toch nog een topper zal krijgen.



Net zo mooi als op de PC?

Frans Bauer weet niks van tv-programma

"Absoluut geen sprake van." Dat is de reactie van Peter Haarbrink, manager van Frans Bauer op het nieuws dat de volkszanger een eigen programma krijgt bij tv-zender Talpa. "Het is niet te geloven. Ik weet niet waar ze mee bezig zijn bij Talpa. We hebben daar gepraat. De optie om een programma te maken is besproken, maar is door ons heel nadrukkelijk verworpen", voegt hij eraan toe.

Frans Bauer heeft een exclusief contract met de TROS. Een programma van Bauer op Talpa is volgens de publieke omroep dan ook "onbespreekbaar". "We hebben betaald voor exclusiviteit. Dus als het moet gaan we naar de rechter. Ik kan echter niet geloven dat het waar is. Frans is zo integer", zo zegt TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd.

Talpa blijft volhouden dat Bauer een vijftig minuten durend programma krijgt. Eerder al had Bauer een serie bij RTL 4 die een enorme kijkcijferhit was.

McDonald's toont vetheid van hamburger

McDonaldsHamburgergigant McDonald's gaat informatie over de voedingswaarde van zijn produkten op de verpakkingen zetten. Dat heeft bestuursvoorzitter Jim Skinner van McDonald's gisteren aangekondigd in de Amerikaanse stad Chicago. "Wij willen de voedingsinformatie begrijpelijk en heel laagdrempelig toepassen", zei een woordvoerder van McDonald's in Nederland in een toelichting op de plannen. "Uiteindelijk gaat het erom dat we het bewustzijn van de consument willen vergroten." Straks is te zien hoeveel calorieën, vet en zout er in een hamburger zitten.

Critici beschuldigen McDonald's ervan bij te dragen aan het toenemend overgewicht in de Westerse wereld. Het bedrijf heeft al meer gedaan om te voorkomen dat het met vet en ongezond eten wordt geassocieerd. Vorig jaar begon de keten met het verkopen van salades en fruit. Ook sponsort het bedrijf diverse sportevenementen.

Vanaf begin 2006 zal de eerste voedingsinformatie op de verpakkingen staan.

Pakistan, nu even niet!

SunChaser stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Nederland heeft even geen zin om zich bij te houden met de ramp in Pakistan. Zo kopten de kranten deze week. "Oja, dacht ik. Er is een ramp in Pakistan."

Er is een ramp in Pakistan en dat is zo'n beetje alles wat ik er over weet. Een aardbeving geloof ik, al kan het ook een overstroming of windhoos zijn. Ik geef toe, ik heb geen idee wat zich zoal afspeelt in dat andere deel van de wereld. Er worden cijfers gegeven van 40.000 doden. Echt, ik kan me er niets bij voorstellen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.