FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 oktober 2005

'Aziz zal tegen Saddam Hussein getuigen'

Icoon Buitenlands nieuwsVoormalig Iraaks minister van Buitenlandse Zaken Tariq Aziz zal getuigen in de rechtszaak tegen zijn vroegere leider Saddam Hussein. Dat meldt de Britse krant The Sunday Telegraph. In ruil voor de getuigenis zouden de zwaarste aanklachten tegen de 69-jarige Aziz vervallen. Zijn advocaat verwacht dat hij een straf krijgt gelijk aan zijn voorarrest, dat ongeveer drie jaar heeft geduurd.

Aziz zou zich na twee jaar onderhandelen bereid hebben verklaard schuld te bekennen voor enkele lichtere vergrijpen. Hij zou de rest van zijn leven in ballingschap mogen slijten, tijd die hij wil gebruiken om een autobiografie te schrijven. Overigens ontkende advocaat Badie Izzat Aref vandaag tegen het persbureau AFP dat zijn cliënt wil getuigen in ruil voor strafvermindering. "Het is volledig onwaar. Ik heb altijd gezegd dat Tariq Aziz nooit de intentie heeft om te getuigen tegen Saddam", aldus Aref.

De eerste rechtszaak tegen Saddam Hussein begint woensdag. De voormalige Iraakse dictator is aangeklaagd wegens de moord op 143 inwoners van het sjiitische dorp Dujail in 1982. Later zal hij nog moeten voorkomen wegens misdaden tegen de mensheid.

Lokale politicus vermoord in Italië

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Italiaanse regio Calabria is een lokale politicus neergeschoten. De 54-jarige Francesco Fortugno overleed korte tijd later in een ziekenhuis. Fortugno was lid van de centrum-linkse partij Margherita, en plaatsvervangend voorzitter van het regionale parlement. Vermoed wordt dat de mafia achter de moord zit.

De aanslag vond plaats in de buurt van een stembureau. Fortugno had net zijn stem uitgebracht voor de verkiezing van een linkse uitdager die het bij verkiezingen in 2006 moet opnemen tegen premier Silvio Berlusconi. Romano Prodi, voormalig voorzitter van de Europese Commissie, is daarvoor de grote favoriet.

Henin niet in actie in Zürich

Justine Henin-Hardenne heeft zich teruggetrokken voor de WTA-toernooien van Zürich en Linz wegens een hamstringblessure. De Belgische heeft dat besloten om haar been meer rust te geven.

De 23-jarige, die dit jaar Roland Garros won, wordt al twee jaar geplaagd door ziekte en blessures. Henin heeft al maanden last van deze hamstringblessure en heeft daardoor een ernstige trainingsachterstand opgelopen. Henin hoopt ook door het terugtrekken uit deze toernooien zich beter te kunnen voorbereiden voor de WTA Masters aan het eind van dit jaar. Het WTA-toernooi van Zürich is het laatste toptoernooi voor de WTA Masters volgende maand.

Van Heeswijk wint afscheidswedstrijd Hoffman

In Groenlo heeft Max van Heeswijk vandaag de afscheidswedstrijd van Tristan Hoffman gewonnen. Frank Schleck werd tweede, terwijl het jonge Nederlandse talent Thomas Dekker als derde over de finishlijn kwam.

Uit respect voor Tristan Hoffman was bijna het hele Nederlandse wielerpeloton aanwezig. Hoffman zelf deed uiteraard ook mee en reed zelfs nog een paar ronden op de eerste plaats, maar hij kon het niet doorzetten. Opvallend genoeg loste Michael Boogerd het startschot van de race.

Echtpaar Des Bouvrie populair op feestjes

Jan des BouvrieJan en Monique des Bouvrie zijn de populairste partybezoekers van Nederland. Dat zegt het tijdschrift Miljonair, op basis van eigen waarnemingen. De 63-jarige interieurontwerper en zijn vrouw eindigden voor Hans en Connie 'Vanessa' Breukhoven.

Degenen die denken dat Ruud Gullit meer vrije tijd heeft nu hij voetbaltrainer-af is, komen bedrogen uit; Ruud en zijn Estelle zakten van de eerste naar de derde plek. De lijst wordt samengesteld op basis van partybezoeken die de redactieleden van Miljonair afleggen. "Aan het eind is het een kwestie van samen op de hei gaan zitten en beoordelen wat nu echt de goede feestjes zijn en wie daar waren", verklaart een woordvoerster van het blad.

Ivanisevic wint Alex Tennis Classics

Goran Ivanisevic heeft, net als vorig jaar, in Eindhoven de Alex Tennis Classics op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de Kroaat met tweemaal 7-6 Richard Krajicek.

Het duel tussen de twee Wimbledonwinnaars leverde een gelijkopgaande strijd op. Dit resulteerde in tweemaal een tiebreak, waarin Ivanisevic te sterk bleek. Krajicek kon na afloop het verlies moeilijk verkroppen. "„Het maakt niet uit wat ik tegen hem doe. Hij vindt er steeds een antwoord op”, sipte de Nederlander.

Het servicekanon uit Kroatie was - hoe kan het ook anders - erg tevreden met de uitkomst van de partij. „Zeker omdat ik al op de eerste dag van het evenement van toernooidirecteur Paul Haarhuis verloor.” In Eindhoven werd in een poule-syteem gespeeld.

De Alex Tennis Classics maakt deel uit van de ATP Champions Tour: een toernooiserie voor spelers die op zijn minst twee jaar uit het profcircuit zijn. Naast Krajicek en Ivanisevic deden dan ook andere ex-toppers mee, zoals Courier, McEnroe, Muster, Forget, Haarhuis en Siemerink.

Uitslagen Primera Division Speelronde 7

Real Madrid is de nieuwe koploper van de Primera Division. De recordkampioen lost stadgenoot Getafe af als leider.
FC Barcelona kwam weer niet tot winst.

Real Madrid won in Vicente Calderón de stadsderby tegen Atlético Madrid. Het werd liefst 3-0 voor de galacticos. Na zeven minuten was de confrontatie eigenlijk al in een beslissende plooi gelegd, vanwege een rode kaart voor Atlético-speler Antonio López, die Raúl in de zestien onderuit haalde. De strafschop was misschien terecht; de rode kaart overdreven. Ronaldo benutte het buitenkansje. Atlético probeerde wel aan te dringen, maar tot kansen leidde dit niet. In de tweede helft sprong Real wat beter om met de ruimte dan voor de pauze en kwam het na een uur op 0-2. Ronaldo schoot van zo’n vijftien meter de bal achter Leo Franco. In de laatste minuut maakte verdediger Luis Perea een eigen doelpunt, zodat Real met een eclatante zege Calderón verliet.

FC Barcelona heeft na het 3-3 gelijkspel bij Deportivo la Coruña al een achterstand van vijf punten op de Koninklijke. Het puntverlies in Riazor was onnodig, want twintig minuten voor tijd leidde de landskampioen nog met 1-3. Treffers van Munitis en Castro zorgden er echter voor dat Depor een punt overhield aan de topper. Dat was zuur voor het team van Rijkaard, want zijn ploeg had eerst op knappe wijze een vroege achterstand (treffer van Valerón) onschadelijk gemaakt. Nog voor rust werd het via Eto’o en Ronaldinho verdiend 1-2, terwijl een penalty van Ronaldinho de 1-3 opleverde. Mark van Bommel bleef op de bank.

De nummers één en twee verloren beide een uitduel. Getafe dolf het onderspit tegen Champions League deelnemer Real Betis Sevilla, dat in het eigen Ruiz de Lopera met 1-0 won. Matchwinnaar was Ricardo Oliveira, die na zeventien minuten een penalty benutte. Celta de Vigo verloor bij Osasuna, waardoor die laatste club nu als tweede staat geclassificeerd. In een gelijkopgaande wedstrijd was Osasuna effectiever: Milosevic en Webo tekenden voor de doelpunten. Daniël de Ridder viel twintig minuten voor tijd in.

Uitslagen 7e speeldag:
Valencia – Málaga 2-1
Real Betis Sevilla – Getafe 1-0
Real Zaragoza - Real Sociedad 0-1
Deportivo la Coruna - FC Barcelona 3-3
Espanyol – Cádiz 0-2
Athletic de Bilbao – Sevilla 0-1
Deportivo Alavés – Villareal 1-1
Real Mallorca – Racing Santander 0-0
Atlético Madrid – Real Madrid 0-3
Osasuna – Celta de Vigo 2-0


Stand na zeven speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Real Madrid71517 - 6
2Osasuna7159 - 5
3Getafe71411 - 7
4Celta de Vigo71310 - 8
5Valencia71212 - 10
6FC Barcelona71014 - 10
7Deportivo la Coruña7109 - 8
8Real Sociedad71010 - 14
9Villareal7910 - 9
10Cádiz796 - 6
11Sevilla795 - 5
12Real Betis Sevilla795 - 7
13Real Zaragoza788 - 7
14Racing Santander783 - 4
15Málaga778 - 10
16Atlético Madrid776 - 9
17Espanyol775 - 9
18Deportivo Alavés767 - 11
19Athletic de Bilbao757 - 10
20Real Mallorca757 - 14


Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 7
Ronaldo – Real Madrid – 7
Villa – Valencia - 6

Bitches & Pimped Rides

De meeste mannen op deze aardbol denken vaak aan deze twee dingen: dames en auto's. Dit moeten dan wel dames zijn die er goed uitzien en ook de auto's moeten er natuurlijk goed uitzien. Deze twee dingen kun je dan als man zijnde ook nooit vaak genoeg zien.

Buiten dit vallen dames en auto's natuurlijk goed te combineren, denk maar aan de pitspoezen die je bij elke race-event tegenkomt. Maar ook tijdens tuning-events kom je altijd wel leuke dames tegen.

Daarom zijn dit de "Pimped Rides" en de "Bitches" die je kunt tegenkomen tijdens deze tuning-events.

Hanny van de Veerkampjes in ziekenhuis opgenomen

Hanny van de Veerkampjes is gisteravond, tijdens het verjaardagsfeest van Nel, ongelukkig ten val gekomen. Ze heeft daarbij haar knieschijf gebroken, waaraan ze geopereerd zal moeten worden.

De Veerkampjes waren vanaf september 2004 dagelijks te zien als onderdeel van een korte docusoap in het programma 'Man bijt hond'. Vanaf augustus zendt SBS Shownieuws de belevenissen van de doodgewone - maar populaire - Amsterdamse familie uit. De hoofdpersonen zijn Hanny en Ton, die samen met de Jordanese Nel op een woonboot wonen.

Ton wordt ondertussen thuis overspoeld met kaartjes van fans en familie die Hanny allemaal sterkte en beterschap toewensen. De Veerkampjes zouden vandaag bij de voetbalwedstrijd tussen Vitesse en Ado Den Haag nog het nummer 'Doe maar gewoon' komen zingen, maar dit is uiteraard afgelast.


Hanny Veerkamp

-
Met dank aan De Sukkel voor het doorgeven van dit nieuws en voor het herschrijven van dit bericht!

Stephen Carr stopt als international

Stephen Carr zet een punt achter zijn interlandloopbaan. De 29-jarige Ier volgt daarmee het voorbeeld van Roy Keane en Kenny Cunningham. Carr speelde 39 wedstrijden in het groene shirt van de republiek.

De verdediger van Newcastle United licht toe dat het niet bereiken van het wereldkampioenschap voor hem persoonlijk een zware klap was. Het WK van 2002 moest hij aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure en Ierland eindigde in hun kwalificatiepoule voor het WK in Duitsland als vierde. Nu wil hij niet in de weg staan bij de voortzetting van het verjongingsproces dat bondscoach Brian Kerr gestart is.

Hoewel Kerr in de media nogal onder vuur ligt, vindt Carr dat de Ierse bond hem een nieuw contract moet aanbieden. "Hij had een heel moeilijke taak om deze job na het WK 2002 over te nemen van Mick McCarthy maar hij heeft een paar heel goede spelers laten doorstromen en hij is heel geliefd bij de spelers. Ik denk dat men hem wat ruimte moet geven en hem moet steunen wanneer de ploeg weer opgebouwd wordt," aldus Carr.

FIA berispt Schumi voor crash

Michael Schumacher heeft een officiële berisping gekregen voor zijn crash met Christijan Albers, vanmorgen voor de start van de Grand Prix van China.

Ferrari's teambaas Jean Todt verklaarde dat Schumacher een berisping had gekregen, maar dat de raceleiding had afgezien van een werkelijke straf voor de Duitser. Schumacher legde later uit dat hij Albers nooit heeft gezien en druk bezig was met het opwarmen van zijn banden.

Het incident gebeurde zo'n twintig minuten voor de start van de race. Schumacher reed langzaam op het circuit, op weg naar de grid. Albers kwam op hoge snelheid uit de voorafgaande bocht en werd verrast door de Ferrari. Op het moment dat Albers koos om de Duitser langs de linkerkant te passeren, stuurde Schumacher ook naar links en een crash was het gevolg. Beide coureurs moesten de race in hun reservewagens starten en reden de race niet uit.

Andreev verovert Kremlin Cup

Igor Andreev heeft de Kremlin Cup in Moskou aan zijn palmares toegevoegd. De Rus won van Nicolas Kiefer in de finale: 5-7, 7-6 en 6-2.

Andreev leek uitgeteld op het moment dat hij zich bij een 0-4 achterstand in de tweede set liet behandelen aan zijn knie. De 22-jarige Rus herstelde echter snel en sleepte op memorabele wijze een tiebreak uit het vuur, die hij ook nog met 7-3 wist te winnen. In het derde bedrijf moest Kiefer meteen zijn service inleveren. Daarmee was het verweer van de Duitser gebroken. Kiefer heeft nu al acht achtereenvolgende finales verloren. Andreev kon zijn geluk niet op: ”Dit is een droom die uitkomt. Vroeger was ik ballenjongen op dit toernooi en nu sta ik hier met de Kremlin Cup. Het is ongelooflijk.”

Rugby: Henson publiceert boek

Gavin Henson, sterspeler van Wales, heeft een boek uitgebracht. In "My Grand Slam Year" schrijft hij over het afgelopen seizoen, dat voor de "David Beckham van het rugby" een bewogen jaar was.

In het boek schrijft hij over de resultaten van Wales in het Six Nations-toernooi, dat door Wales met een Grand Slam werd gewonnen; alle vijf wedstrijden werden winnend afgesloten. Henson uit echter ook felle kritiek op enkele personen, en de vraag is of dat hem in dank wordt afgenomen. Zo is hij vernietigend over de tactiek die Sir Clive Woodward hanteerde tijdens de Lions-tour van afgelopen zomer. De Lions is een team samengesteld uit Britse en Ierse spelers, en Woodward was dit jaar de aangewezen coach nadat hij bij het laatste WK Engeland voor de eerste keer in de historie naar het wereldkampioenschap had gecoached. Dit jaar ging het met de Lions echter faliekant mis, en werden zij driemaal genadeloos verslagen door de All Blacks, het Nieuwzeelandse nationale team. Henson speelde de eerste wedstrijd niet mee en beticht Woodward van een negatieve houding.

De regels voor speelgerechtigdheid moeten het ook ontgelden. "Ik geloof eerlijk gezegd niet dat drie jaar in Wales wonen genoeg is om je Welsh te maken. Ook een Welshe grootvader hebben terwijl je overzees geboren en getogen bent maakt je geen Welshman." Aangezien dit opgaat voor twee van zijn teamgenoten in het Welsh nationale team noemt hij er wel direct bij dat ze waardevolle teamgenoten zijn en dat het absoluut niet aan hen ligt, maar dat de regel volgens hem niet deugt.

In kritiek op enkele teamgenoten bij de Lions haalt hij het hardst uit naar Ier Brian O'Driscoll. Hij beschuldigt hem ervan aan zijn haar getrokken en in zijn oog gepord te hebben nadat Kevin Maggs hem hard getackled had in de Six Nations-wedstrijd tussen de twee teams. Andere spelers bij de Lions worden beticht van zelfingenomenheid, iets wat bij O'Driscoll tot geïrriteerde reacties leidde. Over de tactische fouten was hij het wel met Henson eens.

Ondertussen hebben ook andere grote namen uit de rugbywereld zich uitgesproken over het boek. Jason Robinson, de voormalig aanvoerder van Engeland die vorige maand een punt achter zijn interlandcarrière zette, vindt dat Henson beter zijn mond kan houden. Barry John, voormalig sterspeler van Wales en de Lions, voorspelde dat Henson nog wel eens spijt zou kunnen krijgen van zijn openbaringen. "Het zal interessant zijn om te zien wat voor reacties hij krijgt wanneer hij die zelfingenomen spelers tijdens de Six Nations tegen het lijf loopt. Het zullen geen vriendelijke woorden zijn en misschien zo nu en dan ook een late tackle," aldus John. "Hij heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid. Hij is wel jong, maar hij had beter moeten weten."

Overige bepalende gebeurtenissen in Hensons Grand Slam seizoen waren het kampioenschap in de Celtic League met zijn club Neath Swansea Ospreys, en de controverse rond de topless foto's van zijn vriendin, zangeres Charlotte Church.

Vrouw in Hoorn zakt weg in trottoir

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon X-Factor nieuwsIn het Noordhollandse Hoorn is zaterdagmiddag een vrouw weggezakt in het trottoir. De ongelukkige vrouw liep nietsvermoedend over de stoep, toen plotseling de tegels onder haar voeten verdwenen. Er bleek een gat te zijn ontstaan van ongeveer twee meter diep en anderhalve meter in doorsnede.

Het gat, dat gedeeltelijk met water was gevuld, is vermoedelijk ontstaan doordat het zand bij een duiker onder de weg was weggespoeld. De vrouw kon zich aan de rand vasthouden, en is door omstanders op de kant geholpen. Toen de politie arriveerde bleek ze verdwenen. Het is niet bekend of ze verwondingen heeft opgelopen.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 41)

Icon Sport - VoetbalNa alle kwalificatiewedstrijden voor het WK in Duitsland werd er dit weekend weer gespeeld in de Nederlandse Eredivisie. Koploper AZ ging flink onderuit in de topper tegen PSV, de Eindhovenaren waren met 3-0 te sterk. Philip Cocu scoorde tweemaal voor de landskampioen. Met de zege gaat PSV de Alkmaarse club voorbij op de ranglijst. Woensdag speelt PSV uit tegen AC Milan in de Champions League.

Feyenoord mag zich na dit weekend weer koploper noemen. De Rotterdammers wonnen eindelijk weer eens in de Kuip van FC Groningen. De laatste twee ontmoetingen wist de club uit het noorden te winnen, maar ditmaal was Feyenoord met 4-1 te sterk. Ajax blameerde zich in de eigen ArenA tegen Heracles Almelo. Een gebrek aan afronding brak de Amsterdammers op: 0-0. Een slechte generale voor de Champions League wedstrijd van dinsdag tegen het Zwitserse FC Thun.

RKC Waalwijk is weer terug op aarde na de goede competitiestart. De Brabanders verloren hun derde wedstrijd op rij tegen FC Twente: 0-2. Voor de Tukkers is het de eerste thuisoverwinning van het seizoen. SC Heerenveen en Vitesse kunnen door hun zeges op respectievelijk NAC Breda en ADO Den Haag weer omhoog kijken. De Friezen wonnen dankzij drie doelpunten van Huntelaar (3-0) en Vitesse zegevierde thuis met 3-1 op de Hagenezen.

NEC en Roda JC boekten allebei een belangrijke overwinning. De Nijmegenaren wonnen met 3-1 van hekkensluiter RBC Roosendaal en Roda JC won nipt van FC Utrecht met 2-1.

Uitslagen:

Vrijdag 14 oktober:

Willem II - Sparta 0-0

Zaterdag 15 oktober:

PSV - AZ 3-0
NAC Breda - SC Heerenveen 0-3
FC Twente - RKC Waalwijk 2-0
Ajax - Heracles Almelo 0-0

Zondag 16 oktober:

Feyenoord - FC Groningen 4-1
Vitesse - ADO Den Haag 3-1
NEC - RBC Roosendaal 3-1
Roda JC - FC Utrecht 2-1

De stand vind je hier.

-
Meer voetbalnieuws lees je op FOK!voetbalmanager!

Pelikaan ontsnapt uit Artis

PelikaanVerschillende inwoners van Amsterdam hebben dit weekend melding gemaakt van 'een merkwaardig dier' dat over de stad vloog. Het beest werd gesignaleerd in de Beethovenstraat in Zuid, in Osdorp en later in de nieuwbouwwijk De Aker in het uiterste westen van de hoofdstad.

De vogel blijkt een jonge pelikaan te zijn die ontsnapt is uit de dierentuin Artis. Volgens een verzorger is het vier maanden oude dier vermoedelijk opgeschrikt door werkzaamheden in de dierentuin. De ontsnapte vogel is in Artis geboren, en was nog niet eerder buiten de hekken van de dierentuin geweest.

Uitslag Roda JC - FC Utrecht

Vanmiddag om 16:30 ging FC Utrecht in Kerkrade op bezoek bij Roda JC. Hieronder vind je de uitslag. De nieuwe stand in de Eredivisie kun je hier vinden.

Roda JC - FC Utrecht 2-1
35' Braafheid 0-1
54' Sérgio 1-1
58' Oper 2-1

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 13.500.
Geel: Kruys, Braafheid (FC Utrecht).

Opstellingen:

Roda JC: Kujovic, Senden, Kah, v.Dessel (Bödör/29'), Filipovic, v.Dijk, Sérgio (Derksen/88'), Lachambre, Vicelich, Oper (Sonko/79'), Cissé.

FC Utrecht: Terol, Cornelisse, Di Tommaso, Keller, Braafheid, Kruys, Somers, Broerse (Douglas/75'), v.d.Bergh (Shew-Atjon/80'), Fortuné, Nelisse.

Golf: Jacquelin wint Madrid Open

Raphael Jacquelin heeft het Madrid Open gewonnen met een voorsprong van 3 slagen op Paul Lawrie. Door een ronde van 69 kwam Jacquelin uit op 23 slagen onder par.

Voor de Fransman is dit zijn eerste zege in 238 toernooien. Na de ronde van gisteren stond hij op 7 slagen voorsprong. Dit was tevens de grootste voorsprong die was voorgekomen op een toernooi dit jaar. De Schot Paul Lawrie, winnaar van het toernooi in 1999, kwam wel al tot 3 slagen verschil met Jacquelin door een eerste negen holes van 31 slagen, maar daar bleef het ook bij.

Jacquelin, die al 27 maal in de top-10 eindigde, kon zijn goede rondes van 64 van de afgelopen dagen niet evenaren, maar maakte een ronde van 69 slagen. Dit was nog steeds goed voor een prijzengeld van 166.000 euro. Paul Lawrie, de nummer twee, eindigde op -20 slagen. Darren Clarke en Anders Hansen bezetten de gedeeld derde plek met -18 slagen.

De Nederlanders zijn op dit toernooi ook in actie gekomen. Nadat Robert-Jan Derksen gisteren nog op de zesde plek stond, is hij nu geëindigd op de gedeeld twaalde plek op -13. Maarten Lafeber is geëindigd op de gedeeld 44e plek met een rondje van par en Rolf Muntz is 75e, laatste van de cut, geworden met totaal 2 slagen boven par en een rondje van 75 slagen.

Blake zegeviert in Stockholm

James Blake heeft het ATP toernooi van Stockholm op zijn naam geschreven. In de finale won de Amerikaan van de Thai Paradorn Srichaphan met 6-1 en 7-6.

Voor Blake, die aan het einde van dit seizoen in topvorm verkeert, is het zijn tweede ATP titel dit jaar. Eerder won hij ook al het toernooi in Long Island en kwam hij tot de kwartfinale op de US Open. Blake dacht een jaar geleden nooit meer te kunnen tennissen, nadat hij zich ernstig had geblesseerd op een training en ook nog eens zijn vader had verloren. Nu lijkt hij weer helemaal fit te zijn

De eerste set trok Blake vrij gemakkelijk naar zich toe. In de tweede set ging het erg lang gelijk op, maar bij 6-6 in de tiebreak gaf Srichaphan het uit handen.

Ronaldo onzeker voor Real Madrid

Het is niet zeker of Ronaldo kan aantreden tegen Rosenborg BK in de Champions League met zijn club Real Madrid. De Braziliaan hield aan het duel tegen stadsgenoot Atlético Madrid een blessure over.

Ronaldo verdraaide in de slotfase zijn linkerenkel. Hij werd met de brancard van het veld afgehaald en kon niet meer verder spelen. Zijn ploeggenoot Michel Salgado raakte ook geblesseerd. De Spanjaard verrekte een dijbeenspier en zal er zo'n tien tot zeventien dagen uit zijn.

Ljubicic wint ATP Wenen

Ivan Ljubicic heeft het ATP toernooi van Wenen op zijn naam geschreven. In een 'best of five' won de Kroaat in drie sets van Juan Carlos Ferrero.

Ljubicic, die het hele jaar al in vorm is, had in de eerste en tweede set weinig moeite met de Spanjaard: 6-2 en 6-4. In de derde set bleef het spannend tot het einde, maar trok Ljubicic de set toch naar zich toe met 7-6, waarmee hij zijn tweede ATP titel van dit jaar won. Eerder dit jaar won hij het ATP toernooi van Metz en stond hij in de finale van de toernooien in Rotterdam, Doha, Dubai en Marseille.

Wellens wint in Ruddervoorde

Bart Wellens heeft de eerste Superprestige wedstrijd van dit veldritseizoen gewonnen. De 27-jarige Belg van Fidea vloerde in Ruddervoorde wereldkampioen Sven Nys in de sprint.

Richard Groenendaal had een dramatische start, wat veroorzaakt werd door een valpartij. Ook de favorieten waren slecht weg en Gerben de Knegt pakte in de tweede ronde de leiding. Pas bij het ingaan van de derde ronde schoten de favorieten Nys, Wellens en Vanthourenhout wakker. De Knegt – die een voorsprong van tien seconden had genomen – werd snel weer ingerekend. Uiteindelijk zou hij knap als vierde eindigen.

Al snel kwamen Vanthourenhout, Nys en Wellens samen aan de spits. Wellens was het actiefst en door zijn tempowerk moest Vanthourenhout lossen. Uit de achtergrond kwam Wim Jacobs nog verrassend opzetten. De Belg kwam een paar keer aansluiten, maar moest even zo vaak weer lossen. De eerste SP-manche draaide uit op een koningssprint tussen Wellens en Nys, waarin de eerste de sterkste bleek. Wellens had zich even daarvoor nog van zijn sportieve kant laten zien toen hij wachtte op de gevallen Nys.

Uitslag:
1. Bart Wellens – België
2. Sven Nys – België
3. Wim Jacobs – België
4. Gerben de Knegt – Nederland
5. Erwin Vervecken – België
6. Bart Aernouts – België
7. Petr Dlask – Tsjechië
8. Sven Vanthourenhout – België
9. Tom Vannoppen – België
10. Radomir Simunek – Tsjechië


Klassement na één manche:
1. Bart Wellens – België - 15
2. Sven Nys – België - 14
3. Wim Jacobs – België - 13
4. Gerben de Knegt – Nederland - 12
5. Erwin Vervecken – België - 11
6. Bart Aernouts – België - 10
7. Petr Dlask – Tsjechië - 9
8. Sven Vanthourenhout – België - 8
9. Tom Vannoppen – België - 7
10. Radomir Simunek – Tsjechië – 6


Kalender Superprestige:
30/10 – Sint-Michielsgestel
06/11 – Hamme-Zogge
20/11 – Asper-Gavere
27/11 – Gieten
24/12 – Diegem
05/02 – Hoogstraten
18/02 – Vorselaar

[NHL] RW Hull stopt ermee

Brett Hull, winger van de Phoenix Coyotes, kondigde gisteren zijn vertrek als actieve speler in de NHL aan. Hij beëindigde zijn carrière als derde allertijden wat betreft goals, na Coyotes-coach en goede vriend Wayne Gretzky en Red Wings-legende Gordie Howe.

Enkele uren voordat de Coyotes tegen een van Hulls oude teams, de Detroit Red Wings, uit zouden komen maakte Hull zijn beslissing wereldkundig. "De geest wil wel, maar het lichaam niet meer," aldus de 41-jarige Amerikaan. Hij gaf toe zich verkeken te hebben op zijn capaciteiten en was teleurgesteld in zijn eigen spel. "Ik was niet wie ik dacht dat ik was. Ik was niet de Brett Hull van 30 of zelfs 35, ik was 41 en na anderhalf jaar niet gespeeld te hebben had ik niet wat nodig was in dit nieuwe, spannende spel."

Aan het begin van het seizoen werd het nummer van Bobby Hull, Bretts vader, weer geactiveerd zodat Brett het kon dragen. Bobby en Brett zijn de enige vader en zoon die beiden meer dan 600 goals hebben gescoord. Hull won twee Stanley Cups, in 1999 met de Dallas Stars en in 2002 met de Red Wings. Hij speelde in negen All Star-wedstrijden en werd in 1991 uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NHL. Hij speelde voor de Verenigde Staten tijdens de Olympische spelen van 1998 en 2002 en won met de VS het wereldkampioenschap in 1996.

Hoewel hij absoluut geen aspiraties heeft om coach te worden wil Hull wel in het ijshockey actief blijven, mogelijk in een managementpositie. "Het maakt me niet uit wat anderen zeggen. Het is de mooiste sport die er is."

Ninety-Nine Nights gameplay clip

Op de officiele japanse site van het Xbox 360 spel Ninety-Nine Nights is een clip verschenen waarin de maker van het spel een kort level van het spel doorspeelt en ondertussen voorziet van commentaar. Omdat Japans nou eenmaal geen verplicht vak is in Nederland zal waarschijnlijk het enige wat je verstaat zijn 'Tokyo Game Show' en 'Ninety-Nine Nights'. Alhoewel je dus aan het commentaar niks hebt, wordt er wel wat nieuwe gameplay getoond en kan je door middel van een camera op de controller de controls enigzins doorkrijgen.

De clip kan je streamen via deze link.

Uitslagen Eredivisie (16/10/2005)

Vanmiddag werden er drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen. Om 16:30 gaat de laatste wedstrijd van dit weekend van start, Roda JC speelt dan tegen FC Utrecht.

Feyenoord - FC Groningen 4-1
08' Silva 0-1
50' Boussaboun 1-1
65' Kuijt 2-1
72' Kalou 3-1
88' Ghaly 4-1

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers:
Geel: Greene (Feyenoord), Roorda, Cornelisse (FC Groningen).

Opstellingen:

Feyenoord: Lodewijks, Östlund, Greene, Bahia, Castelen, Ghaly, Paauwe, De Guzman, Boussaboun (Pardo/79'), Kuijt, Kalou.

FC Groningen: Roorda, Silva, Luirink, Kruiswijk, Florén, Buijs, Matthijs, Seedorf, Levchenko, Nevland, Cornelisse (Salmon/71').
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vitesse - ADO Den Haag 3-1
34' Benson 1-0
42' Stroeve 1-1
71' Bodde 2-1 (eigen doelpunt)
90' Hersi 3-1

Scheidsrechter: v.Hulten.
Toeschouwers: 17.265.
Geel: v.d.Leegte (ADO Den Haag).

Opstellingen:

Vitesse: Wapenaar, Vreven, Knol, Dingsdag, Swerts, v.d.Schaaf, Yakubu, Janssen, De Mul (Fränkel/90'), Benson (Hersi/72'), Amoah.

ADO Den Haag: Paauwe, Rijaard (Mols/78'), Bodde, Saavedra, Rzasa, De Graaf, Rankovic, v.d.Leegte, Stroeve (Verhoek/63'), Den Ouden, Kolkka.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEC - RBC Roosendaal 3-1
23' Denneboom 1-0
45' Elkhatabbi 1-1
45' Niedzielan 2-1
85' Grot 3-1

Scheidsrechter: Janssen.
Toeschouwers:
Geel: Wielaert (NEC).
Rood: Paap (2xg) (RBC Roosendaal).

Opstellingen:

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Takak, v.d.Doelen, Tininho, Denneboom, v.d.Eede, Niedzielan.

RBC Roosendaal: Volders, Lammens, Loran, Fortes Rodriguez, Roumani, Acuña, Paap, Smolders, Wau, Elkhattabi, Marcelino.

Vaidisova wint derde toernooi in drie weken

De grote ster in het vrouwentennis is momenteel Nicole Vaidisova. De 16-jarige Tsjechische won zondag in Bangkok haar derde toernooi in drie weken. In de finale was Vaidisova in drie sets te sterk voor de als eerste geplaatste Russin Nadia Petrova met de setstanden 6-1 6-7 (5) 7-5.

In de afgelopen twee weken was de Tsjechische ook al de sterkste bij de toernooien in Seoul en Tokio. Vaidisova is dit jaar de eerste speelster die drie toernooien op rij weet te winnen. In totaal heeft zij nu vijf WTA-zeges staan. In 2004 won zij als 15-jarige de toernooien in Vancouver en Tasjkent, waar vorige week de Nederlandse Michaëlla Krajicek haar opvolgster werd.

Yie kansloos in finale Dutch Open

Yao Yie heeft de finale van de Yonex Dutch Open niet in winst omgezet. Onze landgenote had in Den Bosch niets in te brengen tegen de Duitse Xu Huaiwen.

Yie veroverde in het duel der genaturaliseerden slechts negen punten: 7-11 en 2-11. Vooral in de tweede game had Yie geen kans tegen Xu. Zelf leek ze er ook niet meer in te geloven na anderhalve game. In 2004 verloor Yie ook al de finale, toen Pi Hongyan te sterk bleek. De jaren daarvóór was er steeds Nederlands succes, met tweemaal Audina en één keer Yie als winnares. Audina verloor eerder dit toernooi ook al van Xu. Eerder op dag was er wel succes voor Nederland, via het dubbel Audina/Bruil. Zij wonnen van het Maleisische koppel Chin/Wong in de finale.

Ook Ljungberg in lappenmand

Arsenal kan de komende weken geen beroep doen op Fredrik Ljungberg. De Zweedse international viel gisteren uit met een hamstringblessure.

Ljungberg liep zijn kwetsuur op tijdens de 2-1 nederlaag bij West Bromwich Albion. Door het verlies blijft Arsenal een middenmotor en is het verschil met Chelsea al elf verliespunten. Toch is dat Arsène Wengers minste zorg: ”Op dit moment kijk ik niet naar het gat met Chelsea. We hebben andere zorgen. We hebben acht of negen spelers die geblesseerd zijn.” Dinsdag ontmoet Arsenal in de Champions League Sparta Praag. In ieder geval zullen Cole, Hleb, Ljungberg, Henry en Campbell er niet bij zijn. Gilberto en Van Persie zijn nog onzeker. Arsenal heeft zijn eerste twee wedstrijden in de Champions League gewonnen en heeft zodoende een riante uitgangspositie.

Kissing girls

We hebben het er ooit in dit blogje al over gehad. Vrouwen die roken tijdens de zwangerschap lopen meer kans op een lesbische dochter. Uiteraard gaf dit destijds allerlei bespiegelingen over de geaardheid van een eventuele dochter van bb-Tanja , die ze natuurlijk ook tijdens de zwangerschap nog steeds aardig wegpaft.

Dit hele gedoe kwam weer bij me op omdat collega-weblogger Rickmans een een nogal gezellige site aandroeg met allemaal foto's van heftig zoenende dames. Volgens de site is één en ander geordend naar land, zo hebben we bijvoorbeeld Frankrijk en Denemarken

Ik zou zeggen kijk je ogen even uit... De pagina met het landenmenu staat hier .

Pierce wint finale Moskou

Mary Pierce heeft de finale van het WTA-toernooi van Moskou gewonnen. De Francaise was te sterk voor haar Italiaanse opponente Francesca Schiavone. Het werd namelijk 6-4, 6-3 voor de als derde geplaatste Pierce.

De 30-jarige Pierce liep al snel uit in de eerste set naar 5-1, maar toen kwam de 25-jarige Schiavone snel weer terug. Het mocht echter allemaal niet baten, want Pierce won de eerste set alsnog met 6-4. Door een break in de vijfde game van de tweede set won ze ook de tweede set en dus de beker.

Pierce won al eerder dit jaar het WTA-toernooi van San Diego en heeft nu 18 titels op haar naam staan. Omdat ze nu het toernooi van Moskou heeft gewonnen, stijgt zij naar de vierde plaats op de wereldranglijst en mag ze aan het eind van het jaar meedoen aan WTA Tour Championship.

Audina en Bruil winnen dubbelspel

Mia Audina en Lotte Bruil hebben op de Yonex Dutch Open het vrouwendubbelspel op hun naam geschreven. Het Nederlandse koppel won in twee games van hun Maleisische tegenspeelsters Hui Chin en Pei Tty Wong.

Het koppel uit Maleisië was als eerste geplaatst in Den Bosch, maar kon de favorietenrol in de finale niet waarmaken. Audina en Bruil wonnen in twee games: 15-9 en 15-10. Voor Bruil komt de zege zeker als een verrassing. De badmintonster maakte na de Olympische Spelen in Athene een einde aan haar internationale loopbaan. Audina vroeg Bruil om weer terug te keren en met haar een koppel te vormen op de Dutch Open.

Naakte Mannen

Zoals de meeste vrouwelijke bezoekers die op de weblog komen al vaker hebben gemerkt, is het een feit dat de meeste content die op de weblog komt meer geschikt is voor mannen dan voor vrouwen.

Om over de Open Dirs maar helemaal te zwijgen, deze zijn vrijwel altijd gevuld met schaars geklede dames en daar zitten de vrouwelijke bezoekers niet helemaal op te wachten, uitzonderingen buiten beschouwing gelaten natuurlijk. Omdat we voor iedereen content willen hebben op de weblog is deze Open Dir bedoeld voor de vrouwelijke bezoekers, maar de mannelijke bezoekers mogen zeker een kijkje nemen.

Veel kijkplezier...

Advocate Böhler vreest druk op rechters

Britta BöhlerAdvocate Britta Böhler denkt dat de druk op Nederlandse rechters zal toenemen na de zeven terreurarrestaties van afgelopen vrijdag. Een aantal van deze verdachten heeft al eerder voor de rechter gestaan en is toen vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. ''Als er weer geen bewijs is, moet wederom vrijspraak volgen, waarna de rechters de zwartepiet krijgen toegeschoven'', aldus Böhler vanmiddag in het politieke-praatprogramma Buitenhof op Nederland 3.

Böhlers kantoorgenoot Victor Koppe verdedigt Samir A. die wordt gezien als de hoofdverdachte van de groep verdachten, die mogelijk betrokken was bij de voorbereiding van een aanslag. Böhler stelde in Buitenhof dat het ook dit keer niet tot een veroordeling zal komen als het bewijs niet meer is dan de vorige keer.

De advocate zegt dat het bewijs moeilijk zal worden als mogelijk te vroeg is ingegrepen. ''Die keuze maakt de overheid, die de veiligheid van de samenleving als oogpunt heeft. Met die prioriteit is niets mis, maar als de overheid uit is op een veroordeling, zou ze eventueel langer moeten wachten'', aldus Böhler.

Kritisch blijven
Böhler riep journalisten en de Tweede Kamer op om kritisch te zijn en te blijven over de acties van de overheid tegen een terroristische dreiging. ''Iedereen is vol lof over de acties en stelt dat het om gevaarlijke mensen gaat maar niemand weet nog wat het voor gevaar is en hoe acuut de dreiging was.'' Ook de veiligheidsdienst AIVD moet volgens haar onafhankelijker opereren van de politieke agenda van de regering.

De raadsvrouwe hekelde de kritiek die bij de vorige vrijspraak van Samir A. door minister Remkes van Binnenlandse Zaken werd geuit. Zij vindt die kritiek kwalijk omdat de rechters onafhankelijk zijn: ''Zij kunnen en moeten alleen naar het bewijs kijken.''

Bij de aanhouding van Samir A., die nogal gewelddadig zou zijn verlopen, zette Böhler ook enige vraagtekens. Hij werd overmeesterd op het schoolplein waarbij hij builen en schrammen opliep. Volgens de advocate wist de politie exact waar Samir A. zich bevond - omdat hij al langer gevolgd werd - en had de politie hem dus ook voor zijn huis kunnen oppakken toen hij naar school ging. Ze bestempelde de aanhouding als publiek machtsvertoon.

'Minder e-mailen is het beste dieet'

Icoon Digital nieuwsDoor het explosief gestegen e-mailverkeer zijn miljoenen uren aan lichaamsbeweging verloren gegaan. Dat beweren een aantal artsen in de Britse zondagskrant The Observer. Waar men vroeger elkaar opzocht volstaat tegenwoordig een elektronisch berichtje. Minder mailen is dan ook een prima dieet.

"Mensen e-mailen collega's die pal naast hen zitten en zeker degenen die aan de andere kant van het kantoor werken. We moeten hun luie gedrag veranderen", stelt een arts. Door Sport England, een organisatie die lichaamsbeweging probeert te bevorderen, is aanstaande vrijdag dan ook uitgeroepen tot 'e-mailvrije vrijdag'. Het is de bedoeling dat werkgevers het electronisch mailverkeer die dag verbieden, om hun werknemers te dwingen naar hun collega's toe te lopen indien ze bepaalde informatie willen uitwisselen.

Volgens Sport England zouden jaarlijks 6000 Britse levens gered kunnen worden indien mensen 10 procent meer zouden bewegen. Dit levert een besparing op van 755 miljoen euro.

Nazi-mars Toledo leidt tot rellen

In de Amerikaanse stad Toledo in de staat Ohio zijn gisteren rellen uitgebroken, nadat een groep neonazi's een protestmars hield. Tegendemonstranten verstoorden de mars, die door een verarmde wijk van de stad voerde.

Bij het geweld werd onder meer geplunderd, een drankwinkel in brand gestoken en een reeks auto's vernield. De politie zette traangas in en verrichtte zo'n 60 arrestaties.

De burgemeester van Toledo zei dat de relschoppers vooral bestonden uit leden van zwarte bendes in de wijk: ''Eigenlijk namen bendeleden gewoon hun kans waar.'' Het protest van de neonazi's van de Nationaal-Socialistische Beweging, die zichzelf 'America's Nazi Party' noemen, was juist gericht tegen dergelijk straatgeweld. Volgens hen zijn namelijk de blanken in de stad het doelwit van dat geweld.

De rellen in Toledo waren de ernstigste sinds de rassenrellen van de jaren 60. Doordat nieuwshelikopters boven de stad cirkelden en alles gretig doorzonden, kon gisteren heel Amerika getuige zijn van de rellen, het plunderen en de branden. Zie voor meer info artikel in de Toledo Blade.


Nazi's in Toledo

AZ zonder De Zeeuw tegen Dnjepr

AZ zal aankomende donderdag in de UEFA Cup-wedstrijd uit tegen Dnjepr het zonder Demy de Zeeuw moeten stellen. In de competitiewedstrid tegen PSV viel de verdediger met een liesblessure uit en zal waarschijnlijk niet op tijd hersteld zijn.

Na ruim een half uur spelen moest De Zeeuw zich al laten vervangen door Vlaar. De medische staf van de Alkmaarse club denkt nu dat er in zijn rechterlies een scheurtje zit, maar nader onderzoek zal dat eerst nog moeten bewijzen.

Gebrselassie zegeviert in marathon van Amsterdam

Haile Gebrselassie heeft de marathon van Amsterdam gewonnen. De 32-jarige Ethiopiër leek lange tijd af te koersen op een nieuw wereldrecord, maar strandde in de laatste kilometers. Wel was zijn 2.06.20 goed voor een parcoursrecord.

Gebrselassie moest al na zo’n dertig kilometer het in zijn eentje opknappen. Noemenswaardige concurrentie had het loopwonder uit Arssi niet. Yego en Tola finishten op grote achterstand respectievelijk als tweede en derde. Door het gebrek aan suspense waren de ogen vooral gericht op de tussentijden. Gebrselassie had namelijk aangekondigd een aanval op het wereldrecord (2.04.55) van Paul Tergat te plaatsen.

Na 21 kilometer had Gebrselassie nog een grote voorsprong op het wereldrecord, maar in het laatste gedeelte ging het minder. De ene na de andere haas haakte af en Gebrselassie stortte in. De Ethiopiër liep wel een knap parcoursrecord van 2.06.20. De oude toptijd stond op naam van Robert Cheboror, die vorig jaar 2.06.23 liep. Voor Gebrselassie was het pas zijn tweede serieuze marathon. Tijdens zijn eerste 42,195 kilometer in Londen in 2002 finishte hij als derde. Gebrselassie is tweevoudig Olympisch kampioen op de tien kilometer.

Beste Nederlander was Sander Schutgens, die als achtste eindigde. Schutgens wilde een tijd van in de 2.13, maar moest zich tevreden stellen met 2.17.53. ”Het is pas mijn eerste marathon. Ik weet dat er nog progressie in zit,” zei Schutgens, die na dertig kilometer de fameuze man met de hamer tegenkwam.


Uitslag:
1. H. Gebrselassie – Ethiopië 2.06.20
2. D. Yego – Kenia – 2.08.59
3. T. Tola – Ethiopië – 2.09.17
4. B. Barmasai – Kenia – 2.10.52
5. G. Okworo – Kenia – 2.11.49
8. S. Schutgens – Nederland – 2.17.53

Fats Domino weer terug in New Orleans

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsDe bejaarde zanger-pianist Fats Domino is gisteren teruggekeerd naar zijn door de orkaan Katrina getroffen huis in New Orleans. De 77-jarige Domino werd na de natuurramp enkele dagen vermist, en er werd zelfs gevreesd voor zijn leven. Domino woont in de wijk Ninth Ward, die het ergst door de orkaan en overstromingen is getroffen.

"Er stond in grote letters 'Rust in vrede' op mijn balkon. Maar ik ben er nog, godzijdank", vertelde de muzikant aan de media. In het huis vond Domino slechts drie van zijn 21 gouden platen terug. "Nou ja, iemand zal de andere wel hebben", reageerde hij laconiek. Een foto waarop de zanger van hits als I'm walking en Blueberry Hill staat afgebeeld met Elvis Presley werd wel teruggevonden in de woning.

Gewonden bij illegale straatrace Amsterdam

Een illegale straatrace in Amsterdam Noord heeft gisteravond geleid tot drie gewonden. Dat gebeurde toen een straatracer een auto die wilde parkeren, ramde. De gewonden moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De straatrace en het ongeluk vonden plaats op de Noordzeeweg. Hulpverleners en politie werden bij hun werkzaamheden gehinderd door andere deelnemers aan de illegale race. De vliegende brigade van de politie moest worden ingezet om de orde te herstellen. De bestuurder van de auto die het ongeluk veroorzaakte is aangehouden.

Belgen met cholera besmet in Turkije

Minstens twee Belgische toeristen die een groepreis maakten door Turkije, hebben cholera opgelopen. Ze verbleven twee weken in het westen en het centrum van Turkije. Officieel komt de ziekte in het overwegend Aziatische land al lang niet meer voor. Het is dan ook onduidelijk hoe de Belgen de besmetting hebben opgelopen.

De ziekte werd het eerst geconstateerd bij een 62-jarige Belgische dame. Nader onderzoek onder de groep toeristen (tussen de 58 en 68 jaar oud) wees uit dat minstens nog één reiziger cholera heeft opgelopen en vier anderen mogelijk zijn besmet.

-
Cholera wordt door een gifstof veroorzaakt die door de cholerabacterie wordt geproduceerd. Deze wordt via besmet water overgebracht. Rauwe zeevis of producten die met vuil water zijn bereid, kunnen besmetting veroorzaken.

Het is een infectieziekte die gekenmerkt wordt door het plotseling optreden van ernstige diarree. Na een incubatietijd van zes uur tot twee dagen ontstaat plotseling een waterige diarree, spoedig gevolgd door braken. Als gevolg hiervan kan het lichaam vele liters vocht verliezen. Deze uitdroging kan in sommige gevallen leiden tot zeer ernstige situaties en zelfs tot de dood. Maar een snelle behandeling kan dat voorkomen.

Huizen verschillende politici extra beveiligd

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Sinds afgelopen vrijdag is de beveiliging van een aantal politici flink aangescherpt. De woningen van alle elf fractievoorzitters van de politieke partijen in de Tweede Kamer worden extra bewaakt, nadat bij politieacties zeven radicale moslims werden opgepakt. Morgen wordt door een rechter-commissaris beslist of de arrestanten langer vastblijven.

Voor de huizen van onder andere Maxime Verhagen (CDA), Wouter Bos (PvdA), Boris Dittrich (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) zijn containers geplaatst, met beveiligingsbeambten die de omgeving permanent in de gaten houden. VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen werd al extra beveiligd, net als Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders en diverse kabinetsleden. Bij het onafhankelijke Kamerlid Hilbrand Nawijn werden de politiepatrouilles in de straat opgevoerd.

Afgelopen vrijdag werden in Amsterdam, Den Haag, Almere en Leiden terreurverdachten opgepakt, onder wie Samir A. en Jermaine W. die al eerder vastzaten vanwege een vermeend aandeel in de Hofstadgroep. Gevreesd werd op dat moment dat niet opgepakte potentiële terroristen hun plannen mogelijk ten uitvoer zouden proberen te brengen. Daarom werd onder meer het Binnenhof afgesloten voor publiek.

'AZ toont interesse in Rafael'

AZ heeft interesse getoond in ex-Ajacied en tegenwoordig Hertha BSC speler Nando Rafael. Louis van Gaal wil de geboren Angolees graag aan zijn selectie toevoegen.

De in Nederland opgegroeide Angolees, uitkomend voor Die Mannschaft, wil graag terugkeren naar Nederland. Het contract van Nando Rafael loopt na dit seizoen af en AZ heeft interesse getoond.

In 2002 maakte Nando Rafael de overstap van Ajax naar Hertha BSC. De 21-jarige aanvaller kreeg toen geen tewerkstellingsvergunning en hij koos ervoor om zijn carrière vervolg te geven bij de Berlijnse club. Met het Duitse paspoort kan Nando Rafael ook in de Eredivisie spelen. Hij scoorde tot nu toe veertien maal in 65 competitiewedstrijden.

Veel afzeggingen bij Masters toernooi Madrid


Veel grote namen hebben afgezegd voor het Masters toernooi in Madrid. Het toernooi, dat van 17 oktober tot en met 23 oktober zal plaatsvinden, mist onder andere Roger Federer, Marat Safin, Lleyton Hewitt en Andre Agassi op de startlijst.

Spelers als Rafael Nadal, Andy Roddick en Guillermo Coria zullen wel starten in Madrid. Federer liep kort geleden een enkelblessure op tijdens een training.

Geen enkele Nederlandse speler zal in actie komen in het Masters toernooi; zelfs voor het kwalificatietoernooi waren deze te laag geplaatst.

Voetbal: AZ wil ex-Ajacied Nando Rafael kopen

Nando RafaelDe Alkmaarse voetbalclub AZ heeft belangstelling voor voormalig Ajacied Nando Rafael (21). Dat is opmerkelijk, aangezien de voetballer drie jaar geleden noodgedwongen Nederland moest verlaten nadat hij geen werkvergunning kreeg. Rafael ging spelen voor het Berlijnse Hertha BSC, en kreeg in de zomer een Duits paspoort.

De in Angola geboren Rafael ontvluchtte zijn geboorteland nadat zijn beide ouders omkwamen bij een burgeroorlog. Met zijn oom en tante kwam de toen achtjarige in Nederland wonen, waar hij op elfjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van Ajax terecht komt. Hij doorloopt verschillende jeugdelftallen, maar als hij uiteindelijk een plek in de hoofdselectie van Ajax krijgt aangeboden gaat de overheid moeilijk doen. Omdat Rafael geen verblijfsvergunning heeft komt hij niet in aanmerking voor een tewerkstellingsvergunning. De jonge voetballer moet Nederland verlaten, en komt na bemiddeling van Ajax terecht in Duitsland.

Met het Duitse staatsburgerschap is er echter geen belemmering meer om weer in Nederland uit te komen. Het contract van Rafael bij Hertha loopt na dit seizoen af. Hij speelde voor de Berlijnse club 65 Bundesligaduels en maakte daarin veertien goals. Tevens debuteerde hij onlangs voor het Duitse nationale team voor spelers onder de 22 jaar.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Nieuwe Harry Potter and the Goblet of Fire filmpjes

Onze grote tovenaarsvriend Harry Potter komt volgende maand in de bioscoop met zijn vierde film: Harry Potter and The Goblet of Fire. Uiteraard zal deze film, geheel volgens de traditie, worden ondersteund met een game.
Van dit magische spelletje zijn er weer een zestal filmpjes verschenen. Bekijk ze en laat je betoveren door de pracht en praal dat Zweinstein te bieden heeft.

Filmpje 1
Filmpje 2
Filmpje 3
Filmpje 4
Filmpje 5
Filmpje 6

Conducteur bijna uit trein gezet

RMU had ons via de nieuws-submit te melden:

Een conducteur is in de nacht van vrijdag op zaterdag bijna uit zijn eigen trein gezet. De man wilde voorkomen dat een passagier zonder kaartje instapte op station Hengelo, waarna de zwartrijder en zijn maat probeerden de conducteur de trein uit te werken.

Collega's van de conducteur konden voorkomen dat hij uit de trein gezet werd en waarschuwden de politie. De twee mannen, afkomstig uit Wierden en Almelo, zijn aangehouden op verdenking van mishandeling.

Verkrachter laat vals spermaspoor achter

Een beetje misdadiger laat tegenwoordig een vals spoor achter zodat de politie hem niet weet te vinden. Zo ook een Franse verkrachter. Om zijn daad te maskeren liet hij sperma van een andere man achter op de plaats delict.

Voordat de conciërge van een studentenflat een jonge vrouw verkrachtte, had hij in vuilnisbakken gezocht naar een gebruikte condoom. Het sperma dat daarin zat, vroor hij in en gebruikte hij later om de politie op het verkeerde been te zetten.

Uiteindelijk kon de man toch gearresteerd worden. Hij bleek in 1991 al tot twintig jaar cel te zijn veroordeeld wegens de verkrachting van meerdere vrouwen. In 2002 was hij echter vervroegd vrijgekomen.

Jim en Julie dansen het beste

Jim Bakkum en Julie FryerDanscoach Julie Fryer en voormalig Idols-deelnemer Jim Bakkum zijn zaterdagavond tot winnaar uitgeroepen van het RTL4-programma Dancing with the Stars. Het danspaar kreeg de meeste punten van het publiek. Presentatrice Irene van der Laar werd met haar partner Marcus van Teijlingen tweede, ondanks dat ze door de vakjury als beste waren beoordeeld.

In het programma, een internationale tv-hit, worden bekende sterren gekoppeld aan relatief onbekende dansers. De ontstane dansparen nemen het vervolgens in verschillende afleveringen tegen elkaar op, waarbij een voor een koppels afvallen. Naast Jim en Irene van der Laar deden aan de Nederlandse editie Ans Markus, kok Rudolph van Veen, Inge Ipenburg, Koert-Jan de Bruijn, Joris Lutz en Inge de Bruijn mee. Het programma werd een groot succes, gemiddeld keken elke zaterdagavond zo'n 1,5 miljoen mensen.

De kleine Julie Fryer (34), een voormalige wereldkampioene South American showdance, en de lange Jim (18) bleken een perfect danskoppel te vormen, en golden vanaf de eerste afleveringen als favorieten.

Hot blogs!

Ik heb het vermoeden dat veel van jullie voornamelijk kijken naar de blogjes die op een bepaald moment zichtbaar zijn op de weblog. Toch is het ook leuk om af en toe een beetje door de oudere blogjes te grasduinen.

Wat je dan bijvoorbeeld zou zien, is dat sommige blogjes onverwacht veel bezoekers trekken, nadat ze al 'uit beeld zijn verdwenen'. Terwijl ze zichtbaar zijn op de weblog halen ze ± 2.500 bezoekers, maar daarna stijgt dat aantal nog explosief.

Zo steeg het aantal views van bijvoorbeeld dit blogje nog explosief door en helemaal van dit blogje.

Verrrassend is dat misschien niet. Gezien de titels van de blogjes speelt Google waarschijnlijk een grote rol hierin. Zo vermoed ik dat ook dit blogje in de toekomst nog regelmatig bezocht zal worden door mensen die er toevallig via een search-engine belanden.

Ontsnapping uit gevangenis Dutroux

martijnvds2 en markvnl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Uit de gevangenis waar kindermoordenaar Marc Dutroux ook zit, zijn gisteravond twee gedetineerden ontsnapt. Door uit een raam te klimmen en daarna door nabijgelegen velden te rennen konden ze de gevangenis in de Belgische plaats Ittre uit komen.

Waarschijnlijk heeft een handlanger de mannen bij de velden opgewacht. Per auto zijn ze daarna gevlucht. De Belgische politie is een massale zoekactie naar ze gestart. Beide gevangenen hebben tientallen misdrijven op hun naam staan.

Topper in Schotland blijft onbeslist

In Schotland stond dit weekend de topper tussen de nummer één uit de Schotse competitie, Heart of Midlothian, en de nummer twee, Celtic, op het programma. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Celtic begon erg sterk aan de wedstrijd, na dertien minuten spelen kwam de ploeg via Craig Beattie op een 1-0 voorsprong. Maar de ploeg uit Glasgow kon niet lang genieten van de voorsprong. Drie minuten na de openingstreffer kwam Hearts langszij via een goal van Skacel. Het duel bleef tot aan het fluitsignaal onbeslist.

Zondagmiddag zullen de Glasgow Rangers het nog moeten opnemen tegen Dundee United.

Stand aan kop
1. Hearts 10-26
2. Celtic 10-23
3. Hibernian 10-19
4. Glasgow Rangers 9-16
5. Kilmarnock 10-15
6. Motherwell 10-14

Nieuw Rechts moet fractiegeld terugbetalen

Michiel SmitDe gemeente Rotterdam gaat een bedrag van 45.000 euro terugvorderen op het raadslid Michiel Smit (Nieuw Rechts). Het geld werd de afgelopen twee jaar uitbetaald als fractievergoeding, maar Smit verzuimde ondanks waarschuwingen zowel in 2004 als in 2005 hierover verantwoording af te leggen.

De Rotterdamse politieke fracties zijn verplicht jaarlijks voor 1 april een verslag in te leveren, waarin met bonnetjes wordt aangetoond dat het verstrekte geld daadwerkelijk aan fractieonkosten is besteed. Volgens Smit is de vergoeding wel degelijk aan zijn fractie ten goede gekomen, maar had hij als eenmansfractie nog geen tijd zijn financiële huishouding op orde te brengen. Omdat het nog even duurt voor de juridische procedure van kracht wordt, heeft Smit nog een paar weken de tijd om zijn jaarverslagen in te leveren.

Michiel Smit werd in maart 2002 voor Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad gekozen. Nog geen jaar later scheidde hij zich af van deze partij, en ging hij als Nieuw Rechts verder.

Motoragent aangereden op de A15

Pineut had ons via de nieuws-submit te melden:

Een motoragent is afgelopen nacht gewond geraakt op de A15 ter hoogte van de afslag Charlois. Getuigen zouden hebben gezien dat de agent werd geschept door een auto. De technische recherche heeft daarop de A15 richting Europoort enkele uren afgesloten voor onderzoek. De automobilist zou zijn doorgereden. De politie is een zoekactie naar hem gestart.

De motoragent reed op een politiemotor en had een duidelijk zichtbaar politiemotorpak aan. Hij is met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Uitslag GP van China

Door een overwinning van Fernando Alonso in de Grand Prix van China heeft Renault F1 ook de constructeurstitel binnengehaald. Het is de eerste titel voor het Franse team. Kimi Räikkönen werd tweede in de race, Ralf Schumacher wist de derde plaats te bemachtigen.

De race begint al omstreden. Al voor de formatie van de grid rijden Christijan Albers en Michael Schumacher elkaar van de baan en beiden moeten vanuit de pitstraat starten. Als de rode lichten uitgaan, hebben de Red Bull's de beste start. Giancarlo Fisichella weet door defensief te rijden zijn teamgenoot direct een voorsprong te geven.

Takuma Sato is weer verwikkeld in een incident. Hij krijgt al na vier ronden een drive through-penalty toebedeeld, doordat hij veel te vroeg van start ging. In ronde 18 wordt plotseling de safety car ingezet. De reden blijft even onduidelijk, maar televisiebeelden tonen een putdeksel dat los is gekomen. Juan Pablo Montoya rijdt er vol overheen en beschadigt zijn wagen te zwaar om nog lang door te kunnen rijden.

Terwijl het veld achter de safety car rijdt, schiet Jacques Villeneuve van de baan, maar hij kan zijn plaats in de rij weer innemen. Zo gelukkig is Michael Schumacher niet. Ook hij spint, maar komt vast te staan in de grindbak en moet uitstappen. Bij de herstart na de gele vlag-periode krijgt Albers het nog zwaar, aangezien hij als enige een ronde achterstand heeft, maar wel vooraan het veld rijdt. Hij moet het hele veld voorbij laten.

Bijna direct na de herstart kan de safety car weer in actie komen. Narain Karthikeyan schiet van de baan en raakt vol de bandenmuur. De Jordan wordt volledig vernield, maar de coureur kan ongedeerd uitstappen. Bijna alle koplopers maken direct een pitstop, maar Ralf Schumacher, Christian Klien en Felipe Massa blijven op de baan en rijden daarmee tijdelijk op de tweede, derde en vierde plaatsen.

Al snel ontvouwt zich een mooi gevecht tussen Rubens Barrichello, Mark Webber en Jenson Button. Uiteindelijk delft Barrichello het onderspit, omdat zijn banden te versleten om zijn positie mee te kunnen verdedigen. Het laatste incident van de race komt van Christijan Albers. Een wielmoer loopt van zijn wagen terwijl hij op volle snelheid rijdt en Albers moet zijn wagen in de pits parkeren. Giancarlo Fisichella valt van het podium door een drive through-penalty wegens obstructief rijden bij het ingaan van de pitstraat.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoRenault F1  1:39:53.618  
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  +4.015  
3 Ralf SchumacherToyota F1  + 25.376  
4 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 26.144  
5 Christian KlienRed Bull Racing  + 31.839  
6 Felipe MassaSauber Petronas  + 36.400  
7 Mark WebberBMW Williams F1  + 36.842  
8 Jenson ButtonBAR Honda  + 41.249  
9 David CoulthardRed Bull Racing  + 44.247  
10 Jacques VilleneuveSauber Petronas  + 59.977  
11 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  + 1:24.648  
12 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 1:32.812  
13 Antonio PizzoniaBMW Williams F1  + 1 ronde  
14 Robert DoornbosMinardi F1  + 1 ronde  
15 Jarno TrulliToyota F1  + 1 ronde  
16 Christijan AlbersMinardi F1  + 5 ronden  
- Takuma SatoBAR Honda    versnellingsbak
- Narain KarthikeyanJordan Grand Prix    crash
- Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes    uitval
- Michael SchumacherScuderia Ferrari    spin

Nintendo DS WiFi setup screens

Er zijn wat Engelse screenshots opgedoken die de set-up procedure van Nintendo's WiFi op de DS laten zien.



De fotos zouden gemaakt zijn op de "Digital Life Trade Show" waar een demo machine stond met Mario Kart en Animal Crossing. Te zien is in ieder geval dat de Nintendo WiFi je de mogelijkheid biedt om 3 netwerkprofielen op te slaan, wat bijvoorbeeld handig is als je wel eens thuis EN op school met je DS speelt en je daar andere settings gebruikt.

Ook kan je een WEP key invullen voor een beveiligde verbinding. Jammer genoeg is er niks van WPA te zien op de screenshots. Die vind je hier

Albers en Schumi crashen voor start

Zowel Michael Schumacher als Christijan Albers zullen de Grand Prix van China uit de pits starten na een vreemd incident tussen de twee vóór de race.

Bij het warmrijden van de wagens op weg naar de grid raakte Albers de wagen van Schumacher vol op de zijkant. De Duitser reed rustig over de baan, terwijl Albers op volle snelheid de voorgaande bocht uitkwam en de Ferrari niet meer kon ontwijken. Beide coureurs zullen in de reservewagen starten vanuit de pitstraat.

Wenen: Ljubicic, Ferrero naar eindstrijd

De finale van het ATP-toernooi in Wenen gaat tussen de opgeleefde Juan-Carlos Ferrero en de man in vorm Ivan Ljubicic.

Ferrero ontdeed zich in een gelijkopgaande partij van Radek Stepanek: 7-6 en 6-3. De eerste set was compleet in balans: beide spelers kregen slechts één breakkans. Stepanek speelde vaak servicevolley, een tactiek waar Ferrero het lastig mee had. Toch domineerde de voormalige nummer één van de wereld de tiebreak en won die met 7-3. Ferrero was de eerste die onder druk stond in het tweede bedrijf, maar hij werkte twee breakpoints weg. Dit lukte Stepanek bij een stand van 2-2 niet. Ferrero was hierna de betere speler en brak op 5-3 nog eens om het finaleticket op te eisen. ”Het was lastig, want hij serveert uitstekend. Toch kon ik veel retourneren, ik ben in topvorm,” zei Ferrero na afloop.

In de andere halve finale won Ljubicic voor de elfde maal achtereen. Dit keer won de Kroatische Davis Cup held van Tommy Robredo, met 7-6 en 6-3. Ljubicic serveerde andermaal uitstekend. Dat loonde zich vooral in de elfde game van de eerste set, toen hij vier breakkansen wegwerkte. De tiebreak ging vervolgens met 7-5 naar de Kroaat. Robredo wist in de tweede set nog knap terug te komen van een achterstand, maar daarna was het Ljubicic die de lakens uitdeelde.

Anni Friesinger al vroeg in vorm

Anni Friesinger is al heel vroeg in topvorm. De 28-jarige Duitse verpletterde in Inzell het wereldrecord op de 1.500 meter op een buitenbaan.

Friesinger reed op haar thuisbaan een tijd van 1.57,21, ruim een seconde sneller dan haar vorige toptijd van 1.58,34. ”Beter had ik het seizoen niet kunnen beginnen,” zei de Olympisch kampioen na afloop. Over twee weken vinden in Berlijn de Duitse afstandskampioenschappen plaats, terwijl over ruim een maand het wereldbekerseizoen losbarst. Friesinger is samen met de Canadese Cindy Klassen topfavoriete voor de Olympische gouden medaille in Turijn op de 1.500 meter. Klassen is met haar 1.53,87 sinds januari wereldrecordhoudster.

Benfica wint klassieker

Benfica heeft goede zaken gedaan in de Portugese competitie. De équipe van Ronald Koeman won met 2-0 in Estádio Dragão en nadert FC Porto tot op één punt.

Co Adriaanse heeft dus ook zijn negende confrontatie met Ronald Koeman niet gewonnen. FC Porto probeerde aan het begin van de wedstrijd het heft in handen nemen, zonder dat dat echte kansen opleverde. Benni McCarthy had dé kans, maar zag keeper Quim knap redding brengen. Benfica kwam dus niet echt in gevaar, maar kreeg zelf ook nauwelijks mogelijkheden. Koeman had een defensieve tactiek uitgedokterd en vandaar het schijnoverwicht van Porto.

De cruciale fase van de Clássico lag uiteindelijk rond het uur, toen Nuño Gomes tweemaal scoorde. Zijn eerste goal was de mooiste: hij kopte tegendraads binnen na een voorzet van Nélson. Gomes’ tweede treffer ontstond uit een typische counter. Hierna probeerde Porto het wel, maar Benfica had de zaakjes achterin uitstekend voor elkaar.

De frustraties van Porto werden treffen uitgedrukt door verdediger Bruno Alves, die Gomes een kopstoot verkocht en de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Ook Benfica-aanvaller Leo haalde het einde van de wedstrijd niet. Dat veranderde allemaal niets aan het resultaat: Benfica wint voor het eerst in veertien jaar weer eens bij de gehate rivaal. De Porto fans lieten door middel van witte zakdoekjes hun afkeuring blijken.


Stand aan kop:
1. Sporting Braga 7-17 (7-1)
2. Nacional 7-15 (8-3)
3. FC Porto 7-14 (11-6)
4. Benfica 7-13 (12-6)
5. Sporting Lissabon 6-12 (8-8)

De geboorte van een nieuwe hobby

Ik weet het nog goed, ik was een jaar of 5. Buiten was het ijskoud en mijn zus en ik speelden boven met Playmobil. De geur van boerenkool met worst bereikte onze Playmobil-wereld en we besloten naar beneden te gaan. Op het moment dat we bij de trap kwamen knarste de sleutel in het slot van de voordeur. Het was mijn vader met een grote doos in zijn handen. De doos werd op tafel uitgepakt en we probeerden snel een glimp op te vangen van wat zich in de doos bevond. Uit de doos kwam een gitzwart apparaat met grijze toetsen. "Het is een computer, een MSX", zei mijn vader. Het toetsenbord kwam bij de kleine zwart-wit televisie te staan samen met een cassette-apparaatje. Ik had op dat moment nog niet door dat dit apparaat zou zorgen voor wat daarna mijn grote hobby zou worden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.