FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 oktober 2005

X05: NBA 2K6 screens en details

2K Sports Europe, een publishing label van Take-Two Interactive heeft NBA 2K6 aangekondigd. Hier zijn de eerste screenshots samen met de features:


"[...]
NBA Player Models come to life as never seen before with revolutionary new graphic technology featuring all-new animations, muscle driven body morphs, ultra high- resolution detail, player sweat technology and realistic player head-and-eye tracking.
[...]"



"[...]
True-Life cloth simulation technology delivers the most remarkable lifelike cloth movement system on player's' shorts and jerseys.
[...]"


"[...]
The power of the Xbox 360 creates dramatic new lighting techniques including bounce lighting, high dynamic range, and authentic arena lighting arrays sampled from actual NBA basketball arenas to recreate extraordinarily detailed and lifelike in-stadium atmospheres filled with over 10,000 individual crowd models.
[...]"


"[...]
New dramatic broadcast style brings electric NBA action through new dynamic camera work, new camera perspective closer to the action, and depth of field effects.
[...]"


De overige features:

"[...]
Shot Stick - Control the direction of your shot with the right analog stick. Pull off runners, fade-aways, finger rolls and dunks with a flick of the stick.

Dual Player Control - Set teammates into motion for alley-oops, give and gos, or to hit an open man for a 3-point play with the touch of the d-pad.

Strip n Rip System Direction-specific stealing controls let players anticipate passes by jumping into passing lanes to deflect or intercept a pass, as well as strip the ball from a player driving to the hoop or a player with weak hands coming down with the rebound.

V.I.P. SystemTM - After your game, save your friends' profiles to compete when they're not available! Learn their tendencies, moves, and logic for more heated battles. Get the upper hand in online tournaments by downloading other players' VIP profiles.

The CribTM - New to NBA 2K6 this year, you can now earn crib credits with every game you play to deck out your crib, buy music, or play mini-games.

24/7: Road to the EBC - Take to the streets of Harlem in the Entertainer's Basketball Classic to play against NBA players and Def Jam Celebrities including Redman, Method Man, Flavor Flav, and many other special guests.

The Association - The deepest franchise in the business just got deeper. Take total control of your NBA franchise by hiring your own coaching staff, scouting top draft picks year-round, developing individual player skills with multiple in game-drills, and optimizing your team chemistry with team workouts. With continuous stat tracking including league injuries, trades, winning streaks, league leaders, playoff races, and post season awards - you will never be uninformed.
[...]"


Poke Inu: Pocket Dogs

Tussen al het geweld van de X05 nu een bericht voor de wat serieuzere gamers onder ons. Agatsuma komt met de aankondiging van Poke Inu: Pocket Dogs, een game over honden voor de GBA. De ontwikkelaar denkt op een zak met goud te zitten, want als speler heb je de mogelijkheid om een hond te kiezen en die te verzorgen! Maar dat is nog niet alles.. Je kan als speler maarliefst 3(!) mini-games spelen die gerelateerd zijn aan honden (memory met hondenplaatjes bijvoorbeeld). Wanneer de game in de schappen ligt is nog niet bekend..











Paul Hunter maakt rentree

Paul Hunter heeft op het Duitse open zijn comeback gemaakt op het groene laken. De blonde snooker-mannequin kreeg in april van dit jaar te horen dat hij teelbalkanker had en was sindsdien uit competitie.

In Duitsland won de drievoudig kampioen van de Masters gelijk zijn eerste twee groepsmatchen, maar in de 16e finale verloor hij kansloos met 0-3 van Stuart Bingham. De jonge Brit kan volgende week zijn rentree in het circuit een beter vervolg geven. Dan ontmoet hij in de eerste ronde Rory McLeod.

Maleisische baart kind in file

In de file staan is niet leuk. Zeker niet als je net op weg bent naar het ziekenhuis omdat je vrouw op springen staat. Een Maleisische heeft haar kind noodgedwongen in de auto moeten baren omdat ze vast stond in zo'n file. Ze was net met haar man onderweg naar het ziekenhuis.

Gelukkig voor het paar stond even verderop een bus vol verpleegsters ook vast in de file. Zij stonden de Nazilah Mohamed bij en zorgden er zo mede voor dat er een gezonde dochter ter wereld kwam.

Volgens de zus van de vrouw, die ook in de auto zat, schoot de familie in paniek. Hierop riepen ze om hulp tegen de bus met verpleegsters die ze voorbij hadden zien rijden.

Waarschijnlijk lange schorsing Juanfran

Ajacied Juanfran hangt een lange schorsing boven het hoofd nadat hij maandagavond tijdens de wedstrijd met Jong Ajax direct rood kreeg.

Tegen Jong Heerenveen deelde Juanfran een elleboog uit aan SC Heerenveen-speler Sebastiaan Steur. De scheidsrechter besloot hierop om direct rood te geven aan de Spaanse linksback.

De Ajacied heeft tot nu toe nog weinig gespeeld voor Ajax 1, in drie wedstrijden viel hij in het laatste kwartier in.

Mr. Bookmaker trekt Cooke aan

MrBookmaker.com, dat vanaf 2006 als Unibet.com door het leven zal gaan, heeft Baden Cooke weten te strikken voor volgend seizoen.

De bijna 27-jarige Cooke komt over van FDJeux en tekent een contract voor twee seizoenen bij de Belgische formatie. De winnaar van de groene trui van 2003 brengt ook zijn landgenoot Matthew Wilson mee naar de Belgische formatie.

Cooke is als sinds 2000 prof. Al snel bleek dat de Australiër over explosieve benen beschikte. In dienst van Mercury reeg hij in de eerste twee seizoenen van zijn carrière in de kleinere koersen de zeges aaneen. Voor de internationale top was de sprinter toen nog een maatje te klein.

Maar met de overstap naar FDJeux, in 2002, zou de sprinterselite spoedig kennis maken met de spurtbom uit Benalla. Zo wist hij in 2003 de groene trui naar Parijs te brengen. In totaal heeft hij 55 zeges op zijn palmares staan. Dit seizoen staat de teller echter pas op één: de eerste rit van de Ronde van Polen.

Unibet.com hoopt met de komst van de Australische topsprinter haar kansen op deelname aan grote wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Frankrijk, te vergroten. Ook een extra klimmer staat nog hoog op het lijstje van ploegleider Hilaire Van der Schueren.

Eerdere opmerkingen Gates over Halo 3 slechts "filosofisch"

Weet je het nog? In mei van dit jaar berichtten we dat Bill Gates had gezegd dat Halo 3 tegelijk met de PS3 gereleased zou worden. Robbie Bach, voorzitter van Microsoft Xbox Entertainment and devices division, zegt nu dat deze uitspraken niet letterlijk genomen moeten worden, maar dat ze slecht "filosofisch" waren. Dit zegt hij in een interview met Infoworld.com. Volgens Bach zou Gates Halo hebben gebruikt als metafoor voor alle Xbox 360 titels, om te laten zien dat Microsoft zou toeslaan bij de release van de PS3.
"[...]
Philosophically, the point Bill was trying to make is that we're not just going to ship and not have great stuff coming up. We don't know when Sony will ship PS3. They've said spring ... What we do know is that the way our portfolio lines up we're going to have great exclusive content. Halo is something we'll ship when it's ready.
[...]"


In hetzelfde interview zegt Bach ook dat de beslissing voor de optionele harde schijf in de 360 is genomen door bezorgdheid over de prijs in de Europese markt.
"[...]
It's particularly important in Europe where parts of Europe are very price sensitive and the channels where games consoles are sold are predominantly mass merchants which again are very price sensitive... One size doesn't fit all.
[...]"


Met dank aan Baris voor het melden via de submit

Minima Nijmegen krijgen gratis koelkast

Huishoudens in Nijmegen die al langer dan drie jaar moeten leven van een sociaal minimuminkomen, krijgen een gratis koelkast of wasmachine. Deze gift is een onderdeel van de bijzondere bijstand.

De gemeente heeft liever niet dat minima een lening afsluiten om duurzame goederen aan te kunnen schaffen. De ervaring leert, dat veel mensen de lening niet kunnen afbetalen. Ook blijft de koopkracht van de minima de laatste jaren dalen.

De aanvragen voor de gift zullen zorgvuldig bekeken worden. Iemand die zich in het verleden schuldig heeft gemaakt aan fraude, financieel onverantwoord heeft gehandeld of vermogen achter de hand heeft, heeft geen recht op de gift of kan deze alsnog in de vorm van een lening ontvangen. De gemeente heeft 400.000 euro uitgetrokken voor de actie.

Owen heeft buik vol van buitenland

Michael Owen weet het zeker: hij heeft geen trek meer in een buitenlands avontuur. Na een jaar bij Real Madrid heeft Owen er zijn buik vol van.

Tegenover de BBC verklaart Owen dat hij nieuwsgierig was naar de ervaring van spelen in een buitenlandse competitie. "Ik wist dat ik ooit wilde terugkeren naar het Premiership, het was slechts een kwestie van wanneer."

Omdat Newcastle United bereid was zo'n 25 miljoen euro te betalen voor Owen, maakt Boy Wonder tot zijn grote vreugde eerder dan verwacht zijn rentree op de Engelse velden. "Ik had een prima tijd in Madrid, zowel op als buiten het veld. Maar ik miste het Britse weer, het eten, het Premiership en Engelse mensen om me heen. Ik twijfel zeer sterk of ik nog ooit naar het buitenland ga."

Owen merkt wel dat sinds zijn terugkeer op Engelse bodem er een aantal dingen veranderd zijn. "Iedereen is bang om een wedstrijd te verliezen, de defensies zijn strakker geregisseerd. Men is ook sneller tevreden met een gelijkspel."

De spits is van mening dat de strijd om het kampioenschap nog verre van beslist is: "Chelsea is goed bezig, maar de competitie is net begonnen. Het is moeilijk ze te verslaan, maar zeker niet onmogelijk."

PSP goes home-entertainment

In een speech heeft Howard Stringer, Sony CEO, de toekomstplannen omtrent de PSP bekend gemaakt. Zo zullen de multimedia mogelijkheden van de PSP meer worden uitgebuit in de toekomst. Hij heeft het plan gepresenteerd om de PSP als een controle apparaat binnen een home-entertainment set te presenteren. De PSP zal dan met de WiFi mogelijkheden de apparatuur aan kunnen sturen, maar zelfs ook opgenomen data kunnen afspelen. Op dit moment zijn het nog allemaal plannen, maar Sony heeft al vaker geprobeerd om zijn consoles te integreren met de PSX bijvoorbeeld.

[Update] Nep Halo 3 details of toch... ?

Soms kom je hele vage of rare dingen tegen op het internet. Zoals het complete script en de details van Halo 3. Feit of fictie? Had er iemand veels te veel tijd?

Disc One: Campaign

"[...]
Campaign includes eighteen different missions, nearly twice the size of the first two games.
Spans across the galaxy through dozens of environments from the lower level districts of an abandoned alien city to the desert wastelands on Earth and beyond.
Levels are vast, consisting of a total size that dwarfs both Halo: Combat Evolved and Halo 2 combined.
Engage in massive, large-scale battles where hundreds of characters appear onscreen simultaneously.
Operate new aerial vehicles through intense space and air combat missions.
Play cooperatively with a friend on Xbox Live, System Link or Splitscreen.
[...]"


Disc Two: Multiplayer
"[...]
Spartan and Elite skins return, now with greater customization enabling players to create a completely unique online customization.
Fifteen multiplayer maps will be released at launch and more to come via Xbox Live's downloadable content.
Software protection provides new deterrents to illegally modifying the game content. This software is made specifically for Disc Two.
Three exclusive multiplayer game classes available, each offering a completely different experience and all supported in Halo 3 Matchmaking.
Blood Scuffle is the traditional multiplayer game class everyone is familiar with. This class will allow up to twenty-four players per match and will feature five brand new maps and five returning favorites. Spartans or Elites face off in free-for-all or team-based matches. Slayer, Capture The Flag, Assault and other traditional game types will be available in this class.
Alliance offers a new but familiar gaming experience. This class allows for up to eight players to engage in offensive or defensive scenarios as a team or competitively. All ten maps that are used in the previous class will be available in this one. There are two elements to Alliance: Permanence and Siege. Permanence requires you or your team to maintain a location, despite multiple waves of a variety of enemies that increase in difficulty. A predetermined amount of lives and time is controls the match: best score based on player-determined criteria wins. The second is Siege, which takes your team into an offensive scenario. The defensive location is guarded by constant and ever-respawning enemy. Eliminate and secure the location. When playing individually, secure the location from other players. Again, settings determine length of match and point system.
Iron Fisticuff is a brand new game class that is being offered for players who enjoy vehicular combat. Up to twenty-four players can play in this class. There will be five maps available at launch, and each one will be larger than the total real estate covered in Halo 2's multiplayer experience. Players are armed only with a single pistol and grenades; they must use vehicles and teamwork to survive. You can now operate almost all vehicles in the series, both new (Osprey, Eidolon, Kestrel) and old (Pelican, Phantom, Longsword) alike. The matches, much like Blood Scuffle, include Slayer, Team Slayer, Capture The Flag and Assault and take place in locales that range from an entire human city to an in-progress space battle between two capital ships. It will change the definition of Halo multiplayer forever.
[...]"


Maar dat is nog niet alles! Het complete script lijkt ook gelekt te zijn. Tenminste een draft (proef) versie ervan. Je kunt het zogenaamde script hier downloaden/bekijken. (PDF reader noodzakelijk).

De mensen van Bungie.org beweren dat het fake is. Zie ook hun forum.

Update 22:06
Verder is er ook nog deze screen verschenen waar news0r van beweert dat die van Halo 3 is.



Mario Kart DS uitgesteld?

Naar alle waarschijnlijkheid zal de launchdate van Mario Kart DS twee weken worden uitgesteld. De game stond tot voor kort gepland voor 11 november, maar een aantal Europese distributeurs heeft bekend gemaakt dat de game pas vanaf 25 november beschikbaar zal zijn. Tevens is op de teaser site de launchdate van "on 11 november" veranderd naar "this november".

Verder gaat er het gerucht dat er een Mario Kart DS bundle komt met de game en een zilvergekleurde Nintendo DS. Dit gerucht is nog niet bevestigd door Nintendo.



[Update] X05: Eerste screens/trailer voor Too Human

Op de X05 in Amsterdam zijn de eerste screenshots van Too Human voor Xbox 360 vrijgegeven. Het verhaal in de game lijkt erg op dat van The Matrix: je leeft in een wereld die wordt overheerst door machines. Jij moet de mensheid redden. In 2006 komt Too Human uit.





Update 21.55 uur

Hier is een filmpje van Too Human te vinden.
Met dank aan Febster voor het melden in een reactie

Politie trekt 1002 snelheidsboetes in

Icoon Binnenlands nieuws Zo'n 1002 mensen, die tussen eind juli en eind augustus geflitst zijn op de A208 richting Velsen, kunnen nu in hun handjes wrijven. De politie Kennemerland trekt hun boetes namelijk in.

Uit onderzoek bleek vandaag dat er bij zeven controles niet voldoende afstand was tussen de borden en de meetapparatuur. De gelukkige overtreders zullen via het Centraal Justitieel Incasso Bureau bericht krijgen over het vervallen van de boete.

X05: Screenshots Kameo: Elements of Power

Ook Kameo: Elements of Power laat van zich horen met 7 nieuwe screenshots. Hierbij nog even een overview van een aantal features van de game.
"[...]
*Real-time morph-into-warrior action. This innovative combat system allows players to harness and strategically employ the unique powers of 10 elemental warriors from the five Elements of Power (Plant, Water, Rock, Ice and Fire), including Major Ruin, the armadillo, and Ash, the fire dragon. Each warrior has up to eight powerful abilities, and players can upgrade their warriors' abilities through strategic augmentations, ultimately providing numerous gameplay possibilities. With the game's fast-paced action, loads of enemies and massive boss encounters, success requires clever and strategic deployment of each warrior's powers and ability to master "quick-switch" combinations. Engage in up-close combat on the battlefield with Pummelweed, a wicked, boxing plant-warrior, or finish off enemies as Chilla, an ice yeti, by throwing penetrating ice spears.

*Next-generation gaming. Transcending the common gaming aesthetic with greater cinematic appeal, "Kameo" represents the cutting-edge graphics and gameplay expected of next-generation gaming on Xbox 360. "Kameo" boasts stunning battlefield experiences where gamers will experience thousands of simultaneous enemies with independent artificial intelligence, as well as exciting special effects, high-quality voice-over and high-definition graphics enabled only through Xbox 360. The visceral and engaging online experience is enhanced with the latest developments in Xbox Live support.

*Vast exploration across a mystical, magical world. Lush environments, an engrossing story, marvelous creatures and clever environmental puzzles abound in this fantastical, richly envisioned universe. In this world, Kameo must master her new ability to transform into various warriors and harness their elemental powers to save her family from Thorn, the evil troll king.

*Immersive and intense cooperative gameplay. "Kameo" enables multiple players to vanquish foes together in split-screen cooperative mode.
[...]"




Tron

Het spel waar je met je motor je tegenstanders moet proberen te verhinderen dat ze hun weg kunnen vervolgen.

Het spel waar de streep achter je motor er voor zorgt dat je tegenstanders hun weg niet kunnen vervolgen.

Het spel waar je in de arena moet bewijzen dat je beter bent dan je drie tegenstanders die met hun streepje jou je weg niet willen laten vervolgen.

Speel "The Battle Bike of Chicken Run" a.k.a. Tron.
Alleen jammer dat de makers het swron hebben genoemd .

Man mag jaar lang geen alcohol drinken

JPM01 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een inwoner van Zwartsluis heeft van de rechtbank in Zwolle te horen gekregen dat hij één jaar lang geen alcohol mag nuttigen. Tijdens koninginnenacht deed de man mee aan een illegale brommerrace in Zwartsluis, en mishandelde een agent terwijl hij onder invloed was van alcohol.

De man kreeg naast het alcoholverbod ook een onverwaardelijke werkstraf en een agressiecursus. De rechter gaf de man deze straf om te voorkomen dat hij nogmaals in de fout gaat.

Mortiergranaat gestolen van bouwplaats

Trebweb had ons via de nieuws-submit te melden:

In Velsen-Noord is maandag of dinsdag een explosief van een bouwterrein gestolen. Maandag werd het projectiel gevonden bij graafwerkzaamheden en werd op advies van het Explosieven Opruimingscommando (EOC) weer begraven en afgezet. Maar toen de bouwvakkers dinsdagochtend terug op de plek kwamen was het explosief verdwenen.

Het EOC gaat er vanuit dat het om een mortiergranaat gaat op basis van de omschrijving. "Het is niet per ongeluk meegenomen", aldus een politiewoordvoerder. Door onvoorzichtig handelen kan er een levensgevaarlijke ontploffing ontstaan. Degene die de granaat heeft, wordt opgeroepen zich zo snel mogelijk te melden.

Meer homo- en jodenhaat uitingen op scholen

Pracissor had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit het jaarverslag over 2004 van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) blijkt dat het aantal vrouwonvriendelijke, homofobe en antisemitische uitingen op scholen door leerlingen is toegenomen. Dergelijke uitingen zouden zijn ingegeven door radicaal-islamitische opvattingen. Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken heeft dat vandaag aan de Tweede Kamer laten weten.

De AIVD maakte de afgelopen jaren in haar jaarverslag al gewag van diverse incidenten in het onderwijs die te maken hadden met een confrontatie tussen westerse waarden en normen en een ultraorthodoxe dan wel extremistische opvatting van de islam.

Volgens de AIVD ging het overigens vooral om geïsoleerde gevallen.

Punten 7e ronde

Hieronder vind je de punten van de zevende speelronde.

Deze week was Smitty_Smit de rondewinnaar met een totaal van 71 punten, vier punten meer dan Elberrie die 67 punten behaalde. Als derde eindigde Kuiz met 66 punten.

In het algemeen klassement hebben we een nieuwe nummer een, -Schorpioen- heeft 302 punten, twee meer dan DeVinger die 300 punten heeft. Derde staat DaB0b met 294 punten. Loontje staat met 292 punten vierde en Raymania sluit de top 5 af.

Bij de subleagues ging de weekoverwinning naar Blauwe Ster met 53 punten, als gedeeld tweede eindigde De winnende goal en Docos met beide 46 punten.

In het algemeen klassement gaat xyutwel met 254 punten aan de leiding, voor Tha League met 247 punten.

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot vrijdag 14 oktober 18:01 uur.

Quick-Step strikt Cédric Vasseur

Cédric Vasseur komt komend seizoen uit voor het Belgische Quick-Step. De 35-jarige Fransman verlaat na vier jaar Cofidis.

Vasseur tekent een contract voor één seizoen bij Quick-Step. De Fransman denkt echter nog niet aan afbouwen: ”Ik wil ook na 2006 nog koersen. Ik ben pas laat prof geworden en heb dus nog reserves. Bovendien heb ik vorig jaar maar weinig gereden.” Vasseur werd vorig jaar in verband gebracht met dopinggebruik, na beschuldigingen van zijn ploeggenoot Philippe Gaumont.

Het grootste wapenfeit in Vasseurs loopbaan is zijn winst in de vijfde etappe van de Tour ’97. Na een heroïsche vlucht van 147 kilometer won hij toen in La Châtre. De monsterontsnapping leverde hem een aantal dagen in de gele trui op. De laatste seizoenen boekte Vasseur weinig zeges.

X05: Nieuwe screens Crackdown

Van de Xbox 360 game Crackdown zijn een aantal nieuwe screens verschenen:

Crackdown biedt een 3d speelveld waarin je "explosieve tegenwerking" moet bieden aan de georganiseerde misdaad in de stad.

Spelers moeten de organisaties volledig uitpluizen en de kopstukken (kingpins) elimineren. Alle strategieën zijn geoorloofd!


Het spel is ontwikkeld voor de Microsoft Game Studios door Real Time World onder leiding van David Jones. Ook wel bekend van de games Grand Theft Auto en Lemmings.

Classic Pack 1 voor WipEout Pure te downloaden

En opnieuw is er een download pack voor Wipeout Pure voor de PSP op wipeoutpure.com verschenen. Eerder waren al het Gamma en Delta pack te downloaden voor deze futuristische portable racer.

Het download pack bestaat uit twee delen. In deel één zitten klassieke Wipeout-tracks van Cold Storage, namelijk Cairodrome en Canada. In het tweede download pack zitten virtuele remixes van de klassieke Altima VII- en Odessa keys-circuits. Daarnaast zit er een Goteki FX300 ship in van het opnieuw gevormde team Makana Island en de officiele team-skin van het Goteki & Tigron-team.

Je kan de downloads op de officiele site vinden.

[Update] Project Gotham Racing 3 screenshots/trailer

Tijdens de X05 kon een van de belangrijkste launch-games voor de Xbox 360 natuurlijk niet achterblijven met publiciteit en dus ook Bizzare Creations heeft wat screenshots van Project Gotham Racing 3 vrijgegeven. In Project Gotham Racing 3 zal je in de meest luxe bolides je tegenstanders in het stof laten bijten en, zoals bekend bij race games, als eerste over de finish gaan.



Update 20.50 uur

IGN heeft een nieuwe trailer van de game online gezet. Deze kan je hier vinden.

Standen NFL na speelweek 4

Dit zijn de standen in de NFL na speelweek vier in de NFL, Er zijn nog vier ongeslagen teams, Cincinnati in de AFC North, Indianapolis in de AFC South, Washington in de NFC East en Tampa Bay in de NFC South.

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Miami210.66768512-00-11-11-00-1Won 1
New England220.500871081-11-12-10-10-0Lost 1
Buffalo130.25048691-10-21-00-30-0Lost 3
N.Y. Jets130.25047731-10-21-30-01-0Lost 2

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Cincinnati4001.000104382-02-02-02-01-0Won 4
Pittsburgh210.66781371-11-02-10-00-0Lost 1
Baltimore120.33330521-10-11-20-00-0Won 1
Cleveland120.33345640-11-10-21-00-1Lost 1

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis4001.00078262-02-04-00-02-0Won 4
Jacksonville220.50062641-11-11-21-00-1Lost 1
Tennessee130.250691061-10-21-20-10-1Lost 2
Houston030.00024650-10-20-30-00-0Lost 3

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver310.75080682-01-13-10-02-0Won 3
Kansas City220.50091911-11-12-10-11-1Lost 2
San Diego220.500127881-11-11-11-10-1Won 2
Oakland130.25076891-10-20-21-10-1Won 1

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Washington3001.00043372-01-00-03-01-0Won 3
N.Y. Giants310.750136982-01-10-13-00-0Won 1
Philadelphia310.750112682-01-12-01-10-0Won 3
Dallas220.50088880-12-11-11-10-1Lost 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Chicago120.33352391-10-10-11-11-0Lost 1
Detroit120.33336581-00-20-01-21-1Lost 2
Minnesota130.250641071-10-20-11-20-0Lost 1
Green Bay040.00072920-20-20-10-30-1Lost 4

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Tampa Bay4001.00077452-02-01-03-00-0Won 4
Atlanta310.75086572-01-11-02-10-0Won 2
Carolina220.500103962-10-11-11-10-1Won 1
New Orleans220.50068871-11-11-01-21-0Won 1

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle220.50089762-00-20-12-11-0Lost 1
St. Louis220.500971111-01-21-01-21-1Lost 1
Arizona130.250741101-10-20-01-31-2Won 1
San Francisco130.250761321-10-20-01-31-1Lost 3

X05: Xbox. MTV en Adidas gaan samenwerken

Xbox en Adidas gaan samenwerken voor de Xbox 360 launch. Er zullen Xbox 360 stands komen in Adidas winkels over praktisch geheel de wereld.



Tevens zal een nieuw programma op MTV, genaamd MTV Goal ook ondersteund worden door de Xbox groep. In deze show, die midden november zal verschijnen, worden tien veelbelovende voetballers gevolgd in hun queeste om bij het nationale team van hun land te horen.

Adidas zal content voor de Xbox 360 produceren welke je kan downloaden. De Xbox 360 zal weer aanwezig zijn op Adidas' geplande FIFA 2006 World Cup mobile portal.

Verdere samenwerkingen omvatten onder andere ondersteuning bij de film Goal: The Movie, diverse voetbal events en de FIFA 2006 World Cup zelf.

"Sport, levensstijl en videogames zijn met elkaar verweven," sprak Peter Moore, corporate vice president van Worldwide Marketing en Publishing voor Xbox bij Microsoft. "De Xbox 360 is een plaats waar deze drie elementen samen kunnen komen."

Richard Prenderville, hoofd van Global Media bij Adidas, voegde daaraan toe blij te zijn met de samenwerking. "We geloven in de innovatie en hopen dat onze samenwerking een groot publiek zal bereiken, zowel buiten als binnen."

Uitslagen NFL week 4

Dit zijn de uitslagen van speelweek vier in de NFL waarin de Patriots af werden gemaakt door de Chargers en de Colts wonnen van de Titans..

Zondag 2 oktober :
Final1234T
Buffalo (1-3-0) 70007
New Orleans (2-2-0) «0130619

Final1234T
San Diego (2-2-0) «314141041
New England (2-2-0) 7100017

Final1234T
Denver (3-1-0) «0140620
Jacksonville (2-2-0) 00707

Final1234T
Houston (0-3-0) 037010
Cincinnati (4-0-0) «370616

Final OT1234OTT
Seattle (2-2-0) 3077017
Washington (3-0-0) «07100320

Final1234T
Indianapolis (4-0-0) «7107731
Tennessee (1-3-0) 300710

Final1234T
Detroit (1-2-0) 0100313
Tampa Bay (4-0-0) «377017

Final1234T
St. Louis (2-2-0) 7100724
NY Giants (3-1-0) «171071044

Final1234T
NY Jets (1-3-0) 00303
Baltimore (1-2-0) «337013

Final1234T
Dallas (2-2-0) 033713
Oakland (1-3-0) «1003619

Final1234T
Minnesota (1-3-0) 0001010
Atlanta (3-1-0) «7173330

Final1234T
Philadelphia (3-1-0) «013111337
Kansas City (2-2-0) 10140731

Final1234T
San Francisco (1-3-0) 1400014
Arizona (1-3-0) «01261331

Maandag 3 oktober :

Final1234T
Green Bay (0-4-0) 7061629
Carolina (2-2-0) «7163632

[Update] Peter Jackson Executive Producer van Halo-film

Microsoft heeft tijdens de X05 bekend gemaakt dat Peter Jackson de verfilming van Halo op zich zal nemen. Peter Jackson is onder andere bekend van de Lord of The Ring-trilogie en deze winter komt hij met een nieuwe verfilming van King Kong (en ook een game trouwens). Wanneer de film van Halo in de bioscoop zal verschijnen is nog niet bekend gemaakt.

Update:

Het blijkt dat Peter Jackson niet de regisseur is van de Halo-film maar de Executive Producer. Wie de regisseur wordt is blijkbaar nog niet bekend gemaakt. Met dank aan Ruzbeh voor het melden.

quote
An executive producer of a motion picture is typically a producer who is not necessarily involved in any creative or technical aspects of production. They generally handle business issues, and may be a financier of a movie. Some executive producers act as representatives of the studio or production company that is releasing or producing a film, occasionally being credited as Executive in charge of production.

X05: De EA games op de Xbox 360

De executive Vice President en General Manager International Publising van Electronic Arts, Gerhard Florin, heeft op X05 de titels aangekondigd/bevestigd die EA voor de XBOX 360 zal publiceren:

- FIFA 06: Road to FIFA World Cup
- Superman
- The Godfather
- Burnout
- Battlefield
- Need For Speed
- NBA Live
- Tiger Woods
- Madden

"Dit is de start van een nieuw tijdperk in interactieve entertainment," sprak Florin. "De gecombineerde kracht van de Xbox 360 en de innovatie van EA in graphics, animaties en gameplay zal consumenten vele manieren van interactiviteit bieden. Met meer dan 20 titels in ontwikkeling brengen we hoge kwaliteit games."

[NFL]Uitslag Green Bay Packers vs. Carolina Panthe

De Green Bay Packers staan na het verlies met 29-32 tegen de Carolina Panthers op 0-4. Sinds 1988 heeft het team niet een dergelijk slechte start gemaakt.

Quarterback Brett Favre van de Packers gooide vier touchdown passes maar dat was niet genoeg om de voorsprong van de Panthers ongedaan te maken. De Panthers bouwden deze voorsprong op met behulp van twee vroege turnovers. Favre gooide in het vierde kwart twee touchdown passes en twee twee-punts conversies maar dit was niet genoeg om een achterstand van negentien punten goed te maken.

Favre, die al vijftien jaar uitkomt in de NFL, stond alleen op het veld terwijl de Panthers hun overwinning vierden. Eén voor één kwamen de Panthers op hem af om hem een hand te geven uit respect voor de toekomstige hall of famer. Onder hen was Mike Wahle die zeven jaar Favre beschermde als left guard voor hij vertrok naar Carolina.

Carolina quarterback Jake Delhomme gooide twee touchdown passes en Stephen Davis wist de bal twee maal over de lijn te lopen voor een touchdown voor een vroege voorsprong van de Panthers. “Ik hoopte dat onze verdediging hem kon stoppen” zei Delhomme ”Hij was geweldig vanavond en het was een eer voor me om met hem op hetzelfde veld te mogen staan”

Delhomme gooide zeventien succesvolle passes voor 206 yards en Davis liep negentien keer met de bal voor 51 yards. Steve Smith die vorige week nog drie touchdowns scoorde voor de Panthers ving maar twee passes voor 12 yards. Green die vorig jaar nog succesvol was voor de Packers tegen de Panthers haalde maar 36 yards voor hij met een beenblessure het veld moest verlaten in het derde kwart.

Kris Mangum opende de score in het eerste kwart met een touchdown na een twee yard run voor de Panthers. David Martin deed iets terug na een 21 yard pass van Favre. In het tweede kwart scoorde Kasay een fieldgoal voor de Panthers terwijl Gaines en Davis touchdowns scoorden na een negentien en een elf yard pass van Delhomme.

Het derde kwart werd geopend met een fieldgoal van 38 yards door Kasay terwijl Driver iets terugdeed na een 26 yard pass van Favre. In het vierde kwart waren er drie touchdowns, één voor de Panthers door Davis na een één yard run en twee voor de Packers door Donald Lee en Antonio Chatman van respectievelijk een zestien en een vier yard pass van Favre.

[Update] Splinter Cell-franchise naar de Xbox 360?

De geruchten gaan dat Ubisoft op de X05 het vierde deel van de Splinter Cell zal aankondigen voor de Xbox 360. De krant Seattle Post-Intelligencer zegt dat Ubisoft zal aankondigen dat ze verder gaan met de Splinter Cell games op de Xbox 360. De vraag is of het spel alleen wordt aangekondigd of dat Ubisoft ook nog een leuke trailer of een leuk filmpje voor ons in petto heeft. We zullen het vanavond zien.



Deel vier voor de Xbox 360?

Update:

Zoals je hier hebt kunnen lezen is het gerucht juist en komt Ubisoft met Splinter Cell 4 naar de Xbox 360.

Van Persie haalt einde Oranje-training niet

Robin van Persie moest na een uur het veld van Quick Boys verlaten wegens een blessure. Er zijn meer spelers die eerder moesten stopppen met de training.

Marco van Basten sloot de eerste training af met twintig spelers in plaats van de 23. Van Persie, Sneijder en Bouma moesten het trainingsveld vroegtijdig verlaten.

De Ajacied Wesley Sneijder en de verdediger van Aston Villa Wilfred Bouma verlieten het veld met lichte blessures. Door een tik op het bovenbeen van Robin van Persie moest ook hij het veld verlaten. Het is nog niet duidelijk of de aanvaller van Arsenal de wedstrijd tegen Tjechië moet missen.

[NHL] Draft pick Brule tekent

Na Sidney Crosby is center Gilbert Brule de tweede speler uit de draft van dit jaar die bij zijn NHL-team tekent. De 18-jarige, geboren in Vancouver maar opgegroeid in Edmonton, tekende een contract voor drie seizoenen, dat volgens de nieuwe CAO de standaardduur is voor een rookie van zijn leeftijd.

Brule werd als zesde overall door de Columbus Blue Jackets gedraft en maakte een goede indruk tijdens de oefenwedstrijden. Hij trof tweemaal doel en assisteerde bij drie andere goals. Met de vijf punten die hem dat opleverde ging hij gedeeld aan de leiding voor zijn club, die door een ware griepepidemie een zeer zwakke voorbereiding kende.

Het afgelopen seizoen speelde Brule in de Western Hockey League voor de Vancouver Giants. Met 39 goals en 48 assists in 70 wedstrijden eindigde hij als vijfde op de topscorerslijst en derde in het puntenklassement. Verder veroverde hij de MVP-titel in de Top Prospects wedstrijd van de Canadian Hockey League, werd hij uitverkozen tot beste student/speler in de CHL en speelde hij in de all-star wedstrijd van de WHL. Een seizoen eerder werd hij uitgeroepen tot rookie van het jaar in de WHL.

Midway koopt developer Pitbull Syndicate

Midway heeft vandaag aangekondigd dat het de Engelse game studio The Pitbull Syndicate Limited overgenomen heeft. De nieuwe naam zal Midway Studios - Newcastle zijn, genoemd naar de lokatie waar de developer gestationeerd is (Newcastle, UK)

Pitbull heeft al een aantal indrukwekkende titels achter hun naam staan waaronder 4 titels uit de Test Drive serie. Opgeteld zijn die goed voor ruim 5,5 miljoen verkochte games. Midway en Pitbull werkten al een tijd samen aan L.A. Rush, een nieuwe game uit de Rush serie racegames.

Matt Booty, de senior vice president van Midway, geeft aan dat Pitbull de kneepjes om arcade racers te maken volledig onder de knie heeft. Met de mogelijkheden tot gigantische omgevingen, honderden interactieve objecten en een geavanceerde AI voor ruim 100 gelijktijdige auto's zal Pitbull de basis vormen van toekomstige racegames van Midway.

Om de belangrijkste werknemers van Pitbull vast te houden hebben deze aandelen aangeboden gekregen als ze blijven. Deze mogen de eerste 3 jaar echter niet verhandeld worden om begrijpelijke redenen.

Agent verdacht van verduistering boetes

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 54-jarige politieagent uit Capelle aan den IJssel wordt ervan verdacht geld, dat afkomstig is van bekeuringen, in eigen zak te hebben gestoken. De agent, werkzaam bij het Rotterdamse politiekorps, had diverse buitenlandse weggebruikers op de bon geslingerd, die de boete vervolgens contant aan de agent betaalden. Het geld voor die bekeuringen is echter nooit afgedragen aan het korps maar zou door de agent zijn verduisterd.

De afdeling Interne Zaken van de politie in de Maasstad heeft de agent aangehouden en onderzoekt de zaak. De politie wil nog niet kwijt hoeveel boetegeld de diender zelf heeft gehouden en hoe lang hij zijn gang kon gaan. "We zijn druk bezig met het onderzoek. Dit is alles wat we naar buiten willen brengen", zo sprak een woordvoerster van het korps dinsdag.

Guidolin nieuwe coach van AS Monaco

Francesco Guidolin is de nieuwe trainer bij AS Monaco nadat Didier Deschamps twee weken geleden opstapte.

Didier Deschamps stapte twee weken geleden op omdat het slecht ging met Monaco in de Franse competitie. Francesco Guidolin, de Italiaan, tekent een contract van twee jaar in Monaco. Dat vorige week Willem-II uitschakelde in de UEFA-cup.

Guidolin was afgelopen jaar trainer van het Italiaanse Palermo. Palermo plaatste zich dit jaar voor het eerst in hun geschiedenis voor de UEFA-cup. Guidolin zou eerst tekenen bij Genua dat afgelopen jaar gepromoveerd is. Hij ging daar niet aan de slag, omdat de ploeg terug was gezet naar de Serie C wegens het manipuleren van wedstrijden.

Top 40 viert veertigste verjaardag

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Jan Keizer (BZN), Marco Borsato en Ricky Martin zijn enkele van de gasten die komende vrijdag op de veertigste verjaardag van de Nederlandse Top 40 zullen verschijnen. Wessel van Diepen, de huidige presentator, ontvangt in de reguliere uitzending op Radio 538 de vroegere presentatoren van de hitlijst, dj's Erik de Zwart, Lex Harding en Willem van Kooten.

Ook zal er de Top 40 Award uitgereikt worden aan de Golden Earring voor de langst genoteerde act in de Top 40. Met alle hits bij elkaar opgeteld hebben ze 389 weken in de 'lijst der lijsten' gestaan. Bij elke plaat kan er door de luisteraar gesmst worden. Daarbij kan de luisteraar duizend euro winnen. Het totale prijzengeld zal dus 40.000 euro zijn.

Kojima praat je weer helemaal bij over Metal Gear Solid 4

De geestelijk vader van Solid Snake, Hideo Kojima dus, vertelt over zijn vierde en tevens laatste 'Metal Gear Solid' avontuur. Zo komt Revolver Ocelot terug in 'MGS 4' en is titelheld Solid Snake een bejaarde geworden. Let op, nu volgen er spoilers!

Toch speelt het vierde MGS spel zich geen tientallen jaren later af. Nee, Snake is een kloon van Big Boss en veroudert gewoon enorm snel. De andere karakters uit de spellenreeks hebben ook wat extra jaartjes op de teller staan, maar ze verouderen niet zo snel als Snake.

Otacon keert ook terug trouwens. Verder kent het spel een nieuwe gameplaytechniek. Kojima vertelt over de nieuwe leus 'No place to hide' dat je dit keer nergens meer veilig bent. Je kunt je nergens meer verstoppen. Omdat MGS 4 zich op een slagveld afspeelt, is het bijna onmogelijk om dekking te zoeken of je te verstoppen.

Om het spel niet in een breinloze knalgame te laten verzanden, heeft Kojima enkele aparte dingetjes voor de fans in petto. Zo kun je bondgenootschappen vormen met diverse landen. Door speciale vijanden om te leggen, win je het respect van bepaalde landen. Als dank krijg je vrije doorgang om de betreffende landen te bezoeken.

Ook wordt de A.I van je vijanden wat opgeschroefd. De bad guys kennen nu angst en daar kun je op inspelen door ze flink te laten schrikken. Dat doe je door enge geluiden te maken. Bange baddies reageren niet meer zo snel als normaal en daar kun je van profiteren.

Klinkt allemaal leuk. Kojima heeft ook voor het vierde deel in de serie de hulp ingeroepen van Mori Motosada. Laatstgenoemde is een militair adviseur die bij elk MGS-spel betrokken is geweest. Laat die game maar komen! Oh ja, MGS 4 verschijnt exclusief voor PS3.

Bejaarde gered uit auto in Zwijndrecht

In Zwijndrecht is gisteren een 92-jarige man gered uit zijn auto. Hij stond op de kade aan de rivier de Oude Maas naar het scheepvaartverkeer te kijken. Toen hij wilde vertrekken trapte hij op het verkeerde pedaal en reed achteruit richting de rivier en schoot half het water in.

Toen de achterkant al vol met water was gelopen trok een toevallig passerende man de bejaarde aan zijn broekriem via het autoraam uit de auto. Het water stond al tot op zijn borst. Door het scheepvaartverkeer ontstonden er hoge golven, waardoor de kans aanwezig was dat de auto volledig in het water zou vallen. De hulpdiensten werden gebeld door een vrouw die aan de kade bleef staan.

De man hield aan het voorval alleen een schaafwond over, maar hij was volgens de politie erg geschrokken.

Vooruitblik GP Japan

FOK!sport's vooruitblik op de Grand Prix van Japan. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Suzuka


meer circuitinformatie


Tijdschema

dagtijd *sessie
vrijdag04:00 - 05:00vrije training 1
vrijdag07:00 - 08:00vrije training 2
zaterdag02:00 - 02:45vrije training 3
zaterdag03:15 - 04:00vrije training 4
zaterdag06:00kwalificatie
zondag07:00race

(* Nederlandse tijd)


Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1Fernando Alonso 117
2Kimi Räikkönen 94
3Juan Pablo Montoya 60
--Michael Schumacher 60
5Giancarlo Fisichella 45
6Jarno Trulli 43
7Rubens Barrichello 38
--Ralf Schumacher 38
9Jenson Button 32
10Mark Webber 29
11Nick Heidfeld 28
12David Coulthard 21
13Jacques Villeneuve 9
14Felipe Massa 8
15Tiago Monteiro 7
16Alexander Wurz 6
17Narain Karthikeyan 5
--Christian Klien 5
19Christijan Albers 4
--Pedro de la Rosa 4
21Patrick Friesacher 3
22Antonio Pizzonia 2
23Takuma Sato 1
--Vitantonio Liuzzi 1

Alonso is wereldkampioen, Räikkönen is verzekerd van de tweede plaats, de derde plaats gaat nog tussen Montoya, Schumacher, Fisichella en Trulli.


Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1McLaren-Mercedes 164
2Renault 162
3Ferrari 98
4Toyota 81
5Williams-BMW 59
6BAR-Honda 33
7Red Bull Racing 27
8Sauber-Petronas 17
9Jordan-Toyota 12
10Minardi-Cosworth 7

McLaren is constructeurskampioen als zij zestien punten op Renault uitlopen, Ferrari en Toyota strijden nog om de derde plaats.


Motoren

wagencoureurteammotor
1Michael SchumacherFerrarioud
2Rubens BarrichelloFerrarioud
3Jenson ButtonBARnieuw
4Takuma SatoBARoud
5Fernando AlonsoRenaultoud
6Giancarlo FisichellaRenaultoud
7Mark WebberWilliamsoud
8Antonio PizzoniaWilliamsnieuw
9Kimi RäikkönenMcLarenoud
10Juan-Pablo MontoyaMcLarenoud
11Jacques VilleneuveSaubernieuw
12Felipe MassaSauberoud
14David CoulthardRed Bullnieuw
15Christian KlienRed Bulloud
16Jarno TrulliToyotaoud
17Ralf SchumacherToyotanieuw
18Tiago MonteiroJordannieuw
19Narian KarthikeyanJordannieuw
20Robert DoornbosMinardinieuw
21Christijan AlbersMinardinieuw


Prestaties afgelopen jaren

coureur2004200320022001
Michael Schumacher1 (1)8 (14)1 (1)1 (1)
Rubens BarrichelloDNF (15)1 (1)2 (2)5 (4)
Jenson Button3 (5)4 (9)6 (10)7 (9)
Takuma Sato4 (4)6 (13)5 (7)
Fernando Alonso5 (11)DNF (5)11 (18)
Giancarlo Fisichella8 (7)DNF (16)DNF (8)17 (6)
Mark WebberDNF (3)11 (6)10 (19)
Antonio Pizzonia
Kimi Räikkönen6 (12)2 (8)3 (4)DNF (12)
Juan-Pablo Montoya7 (13)DNF (2)4 (6)2 (2)
Jacques Villeneuve10 (9)DNF (9)10 (14)
Felipe Massa9 (19)DNF (15)
David CoulthardDNF (8)3 (7)DNF (3)3 (7)
Christian Klien12 (14)
Jarno Trulli11 (6)5 (20)DNF (11)8 (8)
Ralf Schumacher2 (2)12 (19)11 (5)6 (3)
Tiago Monteiro
Narian Karthikeyan
Robert Doornbos
Christijan Albers

Raadslid maakt collega anoniem zwart

Het Groningse gemeenteraadslid Fleur Woudstra wordt ervan verdacht dat zij via internet een voormalige fractiegenoot zwart maakt. Woudstra zou dit onder pseudoniem op verschillende sites doen, waaronder een lokale Groningse website.

Sinds enkele weken zijn op het internet diverse reacties te vinden waarin burgers opvallend positief zijn over Fleur Woudstra. Daarnaast zijn de reacties erg negatief over Geert Spieker, raadslid voor de Groningse Stadspartij.

Uit onderzoek van een aantal internetspecialisten is gebleken dat de reacties afkomstig zijn van de gemeentelijke computer die bij Woudstra thuis staat. Het gemeenteraadslid ontkent echter dat zij zelf de berichten heeft geplaatst. Volgens haar wil iemand haar een loer draaien.

Historisch: Fuji Speedway

Op 10 april van dit jaar heropende de Fuji Speedway haar deuren. De racebaan ligt aan de voet van de majesteuze Mount Fuji in Japan en hoopt een aantal internationale races te mogen organiseren. De baan bestaat echter al veel langer. Al in 1965 werd het circuit gebouwd en bestond aanvankelijk uit de helft van een sterk hellende ovaal en, uit kostenbesparing, een normaal weggedeelte.

Op de Fuji Speedway werd de eerste Japanse Grand Prix ooit gehouden, in 1976. Vanwege een aantal ernstige ongelukken was de kombaan uit het circuit gehaald en was het nu een "normaal" wegcircuit, zij het met het langste rechte stuk ter wereld, van 1,3 kilometer lang. De race van 1976 zou de beslissing in een lang en incidentrijk seizoen brengen.

Niki Lauda was eerder dat jaar zwaar gewond geraakt op de Nürburgring, maar had een opmerkelijke revalidatie doorgemaakt en kwam als leider van het kampioenschap naar Fuji, met drie punten voorsprong op James Hunt. Hij reed in de kwalificatie naar een derde startplaats, achter poleman Mario Andretti en Hunt. Op zondag barste er echter een enorm noodweer uit en er werd lang gediscussieerd of de race wel kon starten.

Op een doorweekte baan werd de wedstrijd uiteindelijk toch gestart. Op het asfalt hadden zich diverse stromen water ontwikkeld, er hing een dichte mist en al na twee ronden had Lauda er genoeg van. Hij parkeerde zijn wagen in de pits en stapte uit. Zijn team moest genoegen nemen met de mededeling dat Lauda's leven hem meer waard was dan het kampioenschap. Hunt reed door, finishte als derde en pakte de wereldtitel.

Ook het jaar erop zag Japan weinig van Niki Lauda. De Oostenrijker had de wereldtitel al binnen en had de race ervoor, in Canada, zijn Ferrariteam verlaten toen hij werd vervangen door de jonge Gilles Villeneuve. Diezelfde Villeneuve startte ook in Japan, maar maakte in ronde zes een enorme crash mee. De Canadees verremde zich aan het einde van het rechte stuk, werd gelanceerd op de wagen van Ronnie Peterson en maakte een salto die eindigde in het publiek. Villeneuve was ongedeerd, maar een marshall en een fotograaf kwamen om het leven.

Dat was voor de Formule 1 genoeg reden om Fuji te laten voor wat het was. Pas tien jaar later, in 1987, maakte de sport haar terugkeer in Japan, op het circuit van Suzuka. Op Fuji werden ondertussen ieder jaar belangrijke races gehouden in nationale klasses. In 2003 werd de baan gekocht door Toyota en een grote opknapbeurt volgde. Toyota probeert sindsdien de Japanse Grand Prix weer naar Fuji te halen, ten koste van Suzuka, dat eigendom is van Honda. Nu Honda ook nog twee Formule 1-teams in de planning heeft, zijn de kansen daarop niet groot.

Preston North End heeft interesse in Redan

Willem II-speler Iwan Redan kan waarschijnlijk aan de slag bij het Engelse Preston North End. Redan komt niet meer voor in de plannen van trainer Robert Maaskrant en mag dus vertrekken bij de Tilburgers.

De 25-jarige Rotterdammer zal geen stageperiode hoeven af te leggen bij de Engelse club en heeft zelf ook wel oren naar de overstap. Volgende week zal Redan naar Engeland afreizen om er indruk op te doen, en mocht het hem bevallen dan kan hij bij de komende transferperiode de overgang maken.

Redan kwam dit seizoen tot nu toe nog maar twee maal in actie voor Willem II als invaller. Eerder speelde Redan voor RKC Waalwijk, Roda JC en RBC Roosendaal waar hij in 86 competitiewedstrijden 24 doelpunten maakte.

Preston North End is een van de oudste clubs in Engeland en bezet momenteel de veertiende plaats in het Championship.

Deportivo tart Barca met Messi-beroep

Het is uiterst onzeker of Lionel Messi, een groot talent van FC Barcelona, dit jaar nog in actie komt voor de regerend Spaanse kampioen. Een advocaat van Deportio La Coruna wil de naturalisatie van Messi gaan aanvechten bij de Spaanse voetbalbond.

German Rodriguez Conchado, de advocaat in kwestie, vind dat de licentie te laat aan de Argentijn is afgegeven. Deze zou namelijk na de deadline van 31 augustus verstrekt zijn, maar volgens Conchado mag pas in januari 2006 een nieuwe aanvraag ingediend worden.

Barcelona zit al heel lang met het geval Messi in de maag. De problemen begonnen toen Barcelona de Argentijn inschreef bij het eerste elftal. Hierdoor werd de limiet van voetballers van buiten de EU gepasseerd, in Spanje mag een club maar drie van zulke spelers hebben. Als de Catelanen hem bij het tweede elftal hadden ingeschreven, dan mocht hij onbeperkt voor het eerste elftal uitkomen.

Mocht de Spaanse bond de licentie van Messi inderdaad intrekken, dan heeft Barcelona er nog een probleem bij. Messi speelde namelijk al mee in het duel tegen Real Zaragoza, en dat betekent dus dat hij niet speelgerechtigd was. Hierdoor is het voor Zaragoza dan mogelijk om de uitslag (2-2) aan te vechten.

Barcelona is helemaal niet blij met de nieuwe ontwikkeling in de soap omtrend Messi. Voorzitter Laporte heeft al eens een keer gezegd te denken dat verschillende partijen willen voorkomen dat het talent aan spelen toe komt in de Primera Divisón. Deze partijen zouden dan ook alles in het werk stellen om de Catelaanse club tegen te werken.

Museeuw houdt onschuld staande

Ondanks de publicatie van de harde dopingbeschuldigingen van de gerechtelijke procureur in de "Zaak Landuyt" tegen hem houdt ex-wielerkampioen Johan Museeuw zijn onschuld staande.

Museeuw wordt door de onderzoeksrechter ervan beschuldigd in het bezit geweest te zijn van dopingproducten als ARANESP en EPO, maar houdt in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws zijn onschuld staande: "Ik ben duizenden keren getest op doping. En nooit was ik positief. Er kan mij geen enkele zege afgenomen worden"

"Ik heb het grote nadeel dat ik Johan Museeuw heet. Ik ben jarenlang de beste Belgische wielrenner geweest. Nu ben ik gestopt en vinden mensen het nodig mij aan te vallen. En dat vind ik spijtig." aldus de ex-profrenner nog.

Koffietest ambtenaren kost 12.000 euro

blieb herschreef voor ons het volgende bericht en gooide het in de nieuws-submit!

Op de ministeries van VROM en Financiën wordt gekeken naar nieuwe koffiemachines. Om het juiste apparaat te kiezen, zijn honderd ambtenaren gevraagd een halve dag lang koffie te proeven. Volgens de Volkskrant kost deze test ongeveer 12.000 euro, uitgaand van een gemiddeld jaarsalaris van 48.000 euro.

Als verdediging voert een woordvoerder van VROM aan dat het natuurlijk niet de bedoeling is, dat er automaten gekocht worden die vieze koffie zetten. "We hebben gekozen voor een groep van honderd medewerkers, omdat de smaak van koffie heel persoonlijk is. Als je het met tien mensen doet, krijg je wellicht geen goed afgewogen beeld." De testers moeten ook op het bedieningsgemak van de koffieapparaten letten.

Pokémon games bijna 150 miljoen keer verkocht

Als we alle wereldwijd verkochte Pokémon games bij elkaar optellen, komen we al bijna uit op 150 miljoen stuks. Dat komt neer op ongeveer 15 miljard dollar aan inkomsten. Elke gelanceerde Pokémon game heeft tot nog toe meer dan 1 miljoen stuks verkocht.

Pokémon werd in Japan gelanceerd in 1996 op de Game Boy en is sindsdien een wereldwijde rage geworden, met knuffels, kaarten en zelfs een tekenfilm als gevolg. Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire waren in 2003 respectievelijk de nummers twee en drie qua best verkochte games in dat jaar volgens de NPD Group. We hebben nog niet alles gezien met deze beestjes, want ook op de Nintendo DS staan er nog Pokémon spellen in de planning.



Baros twijfelachtig bij Tsjechië

Het is nog niet zeker of Milan Baros aanstaande zaterdag mee kan spelen met het nationale elftal van Tsjechië in het WK-kwalificatieduel tegen Nederland. De aanvaller heeft last van zijn achillespees. Dit maakte bondscoach Karel Brückner vandaag in Praag bekend.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Jan Koller, Marek Jankulovski en Vratislav Lokvenc het duel met tegen de Nederlands zullen moeten laten schieten. Mocht Baros dus niet meespelen, dan is dit opnieuw een tegenvaller voor de Tsjechen. "Ik dacht dat hij sneller zou herstellen.", zegt Brückner. "Hij wordt de komende dagen intensief behandeld en dan zien we wel of hij op tijd fit is.".

ID&T verkoopt SLAM!FM

Lex Harding, Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen nemen het radiostation SLAM!FM over van ID&T. Dat hebben beide partijen zojuist bekend gemaakt. Investeringmaatschappij 2HMedia van de radiomannen neemt een meerderheidsbelang in de zender.

De overname is opvallend omdat Lex Harding de oprichter is van concurrent Radio 538. Daarnaast bezat hij tot voor kort nog een klein deel van de aandelen van 538. Inmiddels is Talpa Radio eigenaar van die zender. "Ik ben ontzettend blij met deze kans om na Veronica en Radio 538 nogmaals een toonaangevend jongerenmerk te kunnen uitbouwen. Jongeren zijn de afgelopen periode wederom door veel spelers in onze industrie vergeten. Daar gaan wij verandering in brengen". Hoeveel de aandelen kosten, is niet bekend gemaakt.

Ook Ruud Hendriks was tot voor kort nog betrokken bij Radio 538. Hij zat in de Raad van Commissarissen. Daarnaast werkte hij negen jaar voor Veronica en stond hij aan de wieg van RTL in Nederland. "De dance is de laatste jaren een van mijn grote passies. Als je die mag combineren met fascinatie voor radio dan ben je een zeer bevoorrecht mens. Vanaf onze eerste gesprekken voelde ik dat dit een geweldig project kan worden. Het kostte weinig moeite mijn partners daarvan te overtuigen", zo zegt Hendriks.

Oprichter Duncan Stutterheim van ID&T hoopt dat 2HMedia het radiostation groter kan maken. "Wij hebben heel bewust gekozen voor een partij met veel radio ervaring omdat dat voor de continuïteit en uitbouw van SLAM!FM beter is dan alleen een zak met geld. ID&T blijft een substantiële aandeelhouder."

Moens en Zoetebier trainen bij Oranje

Morgen zullen Oscar Moens (Willem II) en Edwin Zoetebier (PSV) meetrainen met het Nederlands Elftal. De twee doelverdedigers kregen een uitnodiging van bondscoach Marco van Basten om woensdag de training in zijn geheel te volgen.

Van Basten wil graag met vier keepers gaan trainen, wat de reden was dat Moens en Zoetebier deze uitnodiging hebben gekregen. Vooral Zoetebier was erg erg te spreken over deze invitatie. "Ik ben er blij mee. Hieruit blijkt dat ik nog altijd in beeld ben bij het Nederlands elftal."

Recordpoging BAR uitgesteld

Het BAR team heeft zijn poging om de hoogste topsnelheid ooit voor een F1-wagen moeten uitstellen.

Doordat het regende op de zoutvlakte in Utah, waar BAR het record wilde vestigen, heeft men de poging tot nader orde moeten uitstellen.

“Het is heel jammer, maar we konden niet anders dan het uitstellen," aldus BAR’s sportief directeur Gil de Ferran.

BAR wilde de poging om een nieuw record te vestigen eerst tussen 5 en 8 oktober doen.

Seks met dokter tegen rugpijn

Icoon opmerkelijk nieuws Een arts uit de Amerikaanse staat Oregon heeft een patiënte ervan weten te overtuigen dat alleen seks met hem haar pijn in de onderrug zou laten verdwijnen. Pas toen de pijn ook na deze 'medische behandeling' niet wegging, besefte de vrouw dat ze letterlijk genaaid was.

De 50-jarige arts moest per direct zijn beroepsvergunning inleveren toen de feiten bekend werden. Tevens kreeg hij zestig dagen gevangenisstraf, omdat hij de staat vijfduizend dollar in rekening had gebracht voor zijn behandeling. De vrouw heeft een rechtszaak aangespannen en eist een schadevergoeding van vier miljoen dollar. In de rechtzaal vertelde ze: "Zijn medische behandeling hield enkel en alleen geslachtsgemeenschap in. Volgens hem was de seksuele handeling nodig om de soms extreme pijn in mijn onderrug te verlichten."

De arts zelf wilde niet reageren op het verhaal. Ondanks dat hij toegaf de vrouw voor de gek te hebben gehouden, blijft hij erbij dat de seks heeft plaatsgevonden met wederzijdse toestemming.

Prinses Mathilde van België bevalt van zoon

Natalie had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Prinses Mathilde, de echtgenote van kroonprins Filip van België, heeft vanmiddag om 13.06 uur het leven geschonken aan een gezonde zoon. Het derde kind van het prinselijk paar zag het levenslicht in het Erasmusziekenhuis te Anderlecht, waar de prinses vanmorgen om 8.15 werd opgenomen in afwachting van de geboorte.

Het nieuwe prinsje draagt de namen Emmanuel Leopold Guillaume François Marie en weegt een gezonde 3900 gram bij een lengte van 50 centimeter. Emmanuel is vierde in lijn tot de troon van België na zijn vader kroonprins Filip, zus prinses Elisabeth en broer prins Gabriël.

Meter (peettante) en Peter (peetoom) van de prins worden gravin Elisabeth d'Udekem d'Acoz en prins Guillaume, erfgroothertog van Luxemburg.


Filip en Mathilde met hun kinderen Elisabeth en Gabriël

Gevangenis-imam in de cel gezet

IcoonJustitie heeft gisteren de 37-jarige gevangenis-imam Ahmed Y. vast laten zetten op verdenking van het plegen van meineed. Y., werkzaam in de Rotterdamse gevangenis De Schie, werd gistermorgen verhoord door de rechter-commissaris op de beschuldiging dat hij een dreigbrief van de ene naar een andere gevangene heeft overgebracht.

Wat Y. heeft gezegd tijdens het verhoor is niet bekend, maar kennelijk heeft hij volgens het Openbaar Ministerie gelogen over het overbrengen van een dreigbrief van Metin Y. naar de Bulgaarse huurmoordenaar A. A. Beiden zitten vast in de zaak van de vermoorde ondernemer Jan van der Krieke. Die verkocht zijn wasserij 'Ozon' in Leiden aan de Turkse Nederlander Metin Y. uit Alphen. Y. zou na een meningsverschil hebben besloten Van der Krieke uit de weg te laten ruimen. De moord, in mei 2003, zou zijn gepleegd door A. De rechtbank veroordeelde de veronderstelde opdrachtgever Y. tot 16 jaar cel, de vermeende huurmoordenaar (de Bulgaar A. A.) tot 15 jaar. Het hoger beroep in deze zaak dient nog.

In de cel van A. vond justitie een dreigbrief van Metin Y. met de opdracht zijn verklaring te wijzigen. De brief zou door imam Y. aan imam S. van de gevangenis uit Zoetermeer zijn gegeven, die hem op zijn beurt aan A. gaf.

Het verhoor van geestelijk verzorgers - die een vertrouwenspositie hebben -, is zéér uitzonderlijk. Het is voor geestelijk-medewerkers in de gevangenis overigens uitdrukkelijk verboden om 'karweitjes' voor gedetineerden op te knappen.

Massale stakingen in Frankrijk

In heel Frankrijk zijn massale stakingen uitgebroken na een oproep van de vakbonden. De Fransen staken hiermee tegen het beleid van de regering van premier Villepin. Vooral de dalende koopkracht en het verlies van arbeidsplaatsen zijn een doorn in het oog van de stakers. Daarnaast zijn ze ontevreden over het stijgende aantal kortlopende arbeidscontracten, de hoge huren en dure koopwoningen. De bonden verwachten zo'n 150 betogingen in het hele land met ruim een miljoen demonstranten.

Verwacht wordt dat ambtenaren en personeel van het openbaar vervoer in de grote steden zich bij de staking zullen aansluiten. Vanuit Nederland rijdt de Thalys wel en ook internationale vluchten naar Frankrijk gaan door. Wel moet rekening gehouden worden met ernstige vertragingen.

Hoeveel vliegtuigen met nationale bestemmingen kunnen vertrekken is niet duidelijk. Ook personeel bij de de post, en twee landelijke gas- en elektriciteitsbedrijven mee. Hetzelfde geldt voor werknemers uit het onderwijs en de particuliere sector.

Rijbewijs kwijt na nemen naaktfoto's

In Schotland is een 34-jarige vrouw gearresteerd omdat ze in haar auto naakfoto's van zichzelf nam. De vrouw in kwestie, Tracy Adams, had een wilde feestnacht meegemaakt met de 43-jarige John Young en die wilde ze afsluiten met stevige seks in de auto. John vergiste zich tijdens het liefdesspel echter in de naam van Tracy, waarna zij hem boos de wagen uitbonjourde.

Om de man nog wat verder te pesten besloot ze vervolgens naaktfoto's van haar zelf te nemen met haar gsm en die aan John op te sturen; zodat hij kon zien wat hij gemist had. Helaas zag de politie het tafereeltje en slingerde haar op de bon. Buiten een bekeuring van 250 euro voor openbare schennispleging moest ze ook haar rijbewijs inleveren, waardoor ze voorlopig haar baan als buschauffeur niet kan uitoefenen.

Burnout komt ook naar de Xbox 360

Er waren een flink aantal mensen die de hoop hadden dat er een complete nieuwe Burnout-game zou verschijnen voor de Xbox 360. Er werd namelijk gesproken over een nieuwe titel in de Burnout franchise in een persbericht van EA. Alex Ward, van criterion, wist dit te ontkrachten door te vertellen dat deze titel begin 2006 moet uitkomen en vooral Burnout Revenge met betere graphics moet worden.



Naast de betere graphics zal men ook exclusieve Xbox 360 content in de game verwerken. Hierover is helaas nog niks bekend. Als hierover meer bekend wordt op de X05, dan zullen we dat zeker melden!

'Asielcommissie' stopt vanwege Verdonk

Het onderzoek dat een onafhankelijke commissie onder voorzitterschap van oud-burgemeester Patijn van Amsterdam instelde naar problemen bij het terugkeerbeleid van asielzoekers, is gestopt. De commissie heeft de opdracht teruggeven aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), die opdracht gaf voor het onderzoek.

Volgens de commissie ligt minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie dwars en frustreert ze het onderzoek. Verdonk zou de commissie niet de mogelijkheid geven met ambtenaren en betrokken diensten te spreken. Ook mochten geen werkbezoeken worden afgelegd bij justitiële diensten die bij de terugkeer van asielzoekers zijn betrokken.

VNG betreurt de gang van zaken en zal eind oktober de kwestie intern bespreken. Het betreft vooral de groep van 26.000 'oude' asielzoekers voor wie een 'sluitende aanpak' zou zijn geregeld om hen te laten terugkeren naar hun herkomstland. Volgens de gemeenten worden er echter toch mensen uit hun huis gezet en belanden ze zo op straat.

Verdonk liet eerder al weten de commissie overbodig te vinden en geen medewerking te willen verlenen. Zij vindt dat gemeenten hun klachten al kunnen deponeren bij een meldpunt op haar eigen departement. De VNG vindt dat ambtelijk meldpunt echter niet objectief genoeg.

Misschien tweede team voor Honda

Honda zou volgend seizoen wel eens kunnen gaan samenwerken met een tweede team. Dit zou een nieuw te vormen team moeten zijn dat volgend seizoen mee moet gaan doen.

Honda-medewerker Hiroshi Oshima bevestigt het verhaal in Reuters dat er een nieuw team zou willen instappen en dat het de zegen van Bernie Ecclestone heeft gekregen. "Maar niets is nog besloten, als het om de coureurs en motoren gaat."

Ook de Japanner Takuma Sato zou mogelijk kunnen instappen bij het nieuw te vormen team. Volgens hemzelf heeft hij een aanbod van het team gehad om volgend seizoen te kunnen racen.

Arvid Smit komende weken buitenspel

Willem II-middenvelder Arvid Smit zal de komende weken niet in actie komen voor de door een blessuregolf geplaagde Tilburgse formatie. De speler heeft in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen een enkelblessure opgelopen.

Tijdens de met 2-0 verloren wedstrijd tegen de Groningers klapte de enkel van Smit na een uur spelen dubbel, waarna hij geblesseerd het veld moest verlaten. Nader medisch onderzoek heeft nu uitgewezen dat Smit enkele weken nodig zal hebben om te herstellen van deze enkelblessure.

Eis van 12 maanden tegen Soumaya S.

Tegen de radicale moslima Soumaya S. is vanochtend bij de Rotterdamse rechtbank 12 maanden cel geëist, waarvan 4 voorwaardelijk, wegens verboden wapenbezit. De 21-jarige S. werd op 22 juni gearresteerd samen met haar man, Hofstadgroep-verdachte Nouredine El F. Ze waren toen net afgezet bij het Amsterdamse station Lelylaan door Martine van den O., die begin augustus werd vrijgelaten. El F. was toen in het bezit van een doorgeladen machinepistool. Volgens het Openbaar Ministerie wist Soumaya daar van af.

In augustus belde Soumaya nog vanuit de gevangenis met BNR Nieuwsradio. Ze liet toen weten nooit naar adressen van Haagse politici te hebben geïnformeerd.

Officier van Justitie Koos Plooy kwam tot zijn relatief lage eis omdat hij zei niet te kunnen bewijzen dat S. heeft gehandeld uit terroristisch oogmerk. Eerder was dat haar wel ten laste gelegd. Uitspraak over 14 dagen.

-
Het relaas van de arrestatie van de zwart gesluierde Soumaya en haar vriend Nourredine kun je hier nalezen.

Emilio Ferrera weer de laan uitgestuurd

Opnieuw is in de Belgische competitie een coach aan de deur gezet. Het opvallende is wel dat het de tweede keer binnen een jaar is.

Het betreft de coach van La Louvière, Emilio Ferrera. Een woorvoerder van de Belgische voetbalclub zegt dat in goed overleg besloten is om niet met elkaar verder te gaan maar daar denkt Ferrera toch anders over.

De twee partijen hebben gisteren naar een regeling gezocht maar ze konden niet tot overeenstemming komen. Wel zijn er inmiddels al veel namen in inloop die in verband worden gebracht met de functie van hoofdcoach op Tivoli. De arme Ferrera likt zijn wonden na het voor hem tweede pijnlijke ontslag binnen een jaar tijd.

UEFA Cup: AZ loot makkelijker dan SC Heerenveen

SC Heerenveen krijgt het lastig in de groepsronde van de UEFA Cup. De Frieze club werd dinsdagamiddag bij de loting onder meer ingedeeld bij CSKA Moskou en Olympique Marseille. AZ trof het beter met Middlesbrough als lastigste opponent.

Het is nog niet bekend welke ploeg er thuis of uit speelt, dat zal later volgen. De eerste drie ploegen uit elke groep gaan door naar de volgende ronde.

Uitslag Loting

Groep A
AS Monaco (Fra)
Slavia Praag (Tsj)
Hamburger SV (Dui)
CSKA Sofia (Bul)
Viking FK (Noo)

Groep B
Lokomotiv Moskou (Rus)
Espanyol (Spa)
Palermo (Ita)
Brøndy IF (Den)
Maccabi Petach-Tikva (Isr)

Groep C
Hertha BSC (Dui)
RC Lens (Fra)
Sampdoria (Ita)
Steaua Boekarest (Roe)
Halmstads BK (Zwe)

Groep D
AZ Alkmaar
Middlesbrough (Eng)
FC Dnipro (Oek)
Grasshoppers (Zwi)
Litex Lovech (Bul)

Groep E
AS Roma (Ita)
FC Basel (Zwi)
Rode Ster Belgrado (SeM)
RC Strasbourg (Fra)
Tromso IL (Noo)

Groep F
CSKA Moskou (Rus)
Olympique Marseille (Fra)
SC Heerenveen
Levski Sofia (Bul)
Dinamo Boekarest (Roe)

Groep G
Vfb Stuttgart (Dui)
PAOK Saloniki (Gri)
Shakthtar Donetsk (Oek)
Stade Rennes (Fra)
Rapid Boekarest (Roe)

Groep H
Besiktas (Tur)
FC Sevilla (Spa)
Bolton Wanderers (Eng)
FC Zenit (Rus)
Vitória SC (Por)

DNB jaagt op Tolgashakur

Oké, Tolga wordt niet direct genoemd in de advertentie maar hij zou natuurlijk goed in het profiel passen. De Nederlandse Bank heeft namelijk niet langer een vacaturestop en zoekt nu een zogenaamde cybercop, die het internet moet afstruinen op zoek naar websites waar financiële diensten worden aangeboden, zonder dat men daar juiste de vereiste vergunning voor heeft. Het internet afstruinen, dat is Tolga natuurlijk op het lijf geschreven, of het nu om filmpjes gaat of wat anders.

DNB heeft voor dit klusje nu ook al een whizzkid rondlopen maar die gaat zijn heil elders zoeken. Volgens DNB vang je met de omschrijving "Analist" in deze tijd niet meer de juiste kandidaat en is de kans van slagen groter met de functienaam "cybercop".

De huidige cybercop heeft in 2004 enkele tientallen overtredingen geconstateerd. Of er iets met deze constateringen is gedaan, is volgens een woordvoerder van DNB niet te traceren. Zorgwekkend is dit overigens niet, want vaak is het al voldoende als het woordje "bank" van een site wordt verwijderd en daarvoor is één briefje meestal voldoende.

Halo-karakter maakt opwachting in DOA4

Bungie heeft de geruchten bevestigd dat er een HALO-karakter speelbaar zal zijn in de vechtgame Dead Or Alive 4:
"[...]
Bungie has indeed been chatting with the good folks over at Team Ninja. We’re huge fans of DOA and Ninja Gaiden, and when Team Ninja approached us with an intriguing idea, well, we were intrigued. Naturally. Tomonobu Itagaki’s team is among the most talented in the games business, and we’ve SEEN the character in action. Words like, OMG, BBQ and Zoinks immediately come to mind. What they've done so far, is perfectly capture the essence of (insert crackpot theory here) and bring an element of Halo directly into the DOA world. It's cool. And by cool, I mean totally sweet.
[...]"


Over welk karakter het wordt is verder nog niks bekend

Geestelijk vader Kirby begint voor zichzelf

Masahiro Sakurai, de designer die werkt bij HAL Labs en verantwoordelijkheid is voor de creatie van Kirby maar ook Smash Brothers en Meteos gaat een eigen games studio beginnen genaamd Sora (lucht). Er wordt al gewerkt aan twee nieuwe projecten waar verder nog helemaal niks over bekend is.

Er lijkt een trend gaande in Japan onder designers om hun eigen game studios te starten. Hironobu Sakaguchi (Final Fantasy) en Yoshiki Okamoto (Street Fighter en Resident Evil) gingen Sakurai al voor. Deze twee werden meteen binnengehaald om te werken aan Xbox 360 titels. De reden voor deze exodus lijkt veroorzaakt te worden door een gebrek aan innovatiemogelijkheden. Okamoto mocht bijvoorbeeld niet meer werken aan nieuwe projecten maar mocht alleen nog verder werken aan bestaande succesvolle franchises.

Moeder Natuur

Western-Bulddog stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Een heldere nazomerdag in september van het jaar 1999. De zon is feller dan gewoonlijk aan de rand van het vrolijke kerkhof in de Stad van het Vrije Denken. In hun bloemenstal overwegen twee mannen of het verstandig is nog bloemen te verkopen die afkomstig zijn van begrafenissen waar zij zich verhuren als begeleiders van kisten. Zij besluiten dat dit de laatste dagen zijn, kleden zich om en lopen in zwarte pakken naar de gietijzeren poort, waar zij wachten op de kist.

ATP Tokio : Sluiter door, Wessels onderuit

Raemon Sluiter heeft in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Tokio gewonnen van Lars Burgsmuller met 6-1 en 6-3, terwijl Peter Wessels, de andere Nederlander in het toernooi, onderuit ging tegen Jan-Michael Gambill: 2-6 7-5 en 3-6.


Voor Sluiter is het een flinke oppepper, dit jaar kon hij in de zeven toernooien waar hij aan meedeed al na de eerste ronde weer naar huis toe. Tegen Burgsmuller maakte hij een sterke indruk: met behulp van wat fouten van de Duitser, pakte Sluiter de eerste set, maar in de tweede set kwam Sluiter beter in zijn spel en liet geen spaan meer heel van Burgsmuller. In de tweede ronde speelt de Nederlander tegen de als 12e geplaatste Fransman Saulnier.

Wessels verloor eerder op de dag van de de Amerikaan Jan-Michael Gambill. De tweede set kon de Elburger nog naar zich toe trekken, maar zowel in de eerste als in de derde set was hij kansloos.

Italianen willen Materazzi niet in nationale team

Duizenden Italiaanse voetbalfans hebben maandag via een website en een tv-zender bondscoach Marcello Lippi verzocht om verdediger Marco Materazzi niet te selecteren voor de komende interlands van het nationale elftal van Italië.

Tijdens de topper tussen Juventus en Internazionale, beging de Inter-verdediger een schandalige overtreding op Zlatan Ibrahimovic, waarbij hij onbesuisd met twee benen ingleed op de voormalige Ajacied. Door de tackle moest Ibrahimovic geblesseerd de wedstrijd staken.

Alhoewel Materazzi na afloop van het duel zijn excuses aanbood voor de tackle, vroegen gerespecteerde journalisten op de Italiaanse TV bondscoach Lippi om de speler weg te sturen bij het Italiaanse team vanwege dit wangedrag. Daar kwam maandag nog eens de steun bij van de duizenden voetbalfans via internet en tv.

Met de blessure van Ibrahimovic valt het overigens mee, maar de Zweed benadrukte wel dat een dergelijke tackle op Nedved waarschijnlijk desastreuze gevolgen gehad zou hebben.

'Interesse Feyenoord in Moreno Martins'

De media in Bolivia melden dat Feyenoord concrete interesse heeft in de 18-jarige Marcelo Moreno Martins. De speler kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Vitoria Bahia uit Brazilië, maar staat onder contract bij het Boliviaanse Oriente Petrolero.

Tijdens het laatste jeugdtoernooi van PSV werd Martins gedeeld topscorer en in de Zuid-Amerikaanse dagbladen werd de speler dan ook veelvuldig in verband gebracht met de club uit Eindhoven. Naar verluid zou PSV anderhalf miljoen dollar voor de speler overgehad hebben.

Dader flatdrama uitgeprocedeerde asielzoeker

De man die zaterdag in Leidschendam zijn 35-jarige vriendin Saskia Bouman en haar 8-jarige zoontje Youri doodde door ze van een flat af te gooien, en daarna zelf de dood tegemoet sprong, was een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Afghanistan. De 30-jarige man, Hassan Mohammed, moest Nederland voor woensdag verlaten.

Een 23-jarige vriend van de man, Abas Ahadi, zegt vandaag in dagblad Trouw dat Mohammed volgens hem psychische problemen had. Hij was drie jaar in Nederland en hoorde vorig jaar dat hij Nederland uit moest. Eén dag voor het drama zou hij tegen Ahadi gezegd hebben dat hij dood wilde.

In het Algemeen Dagblad zegt een vriendin van de gedode Saskia dat een relationele ruzie de oorzaak was van het drama. De Telegraaf heeft het over 'wraakgevoelens na een beëindigde relatie'. De twee zouden uit elkaar zijn gegaan nadat Mohammed had gehoord dat hij geen verblijfsvergunning zou krijgen. Daar zou hij 'zwaar gefrustreerd' over zijn geraakt. De 8-jarige Youri die bij het drama omkwam, was niet Mohammeds eigen kind. Wel heeft hij enige tijd bij Saskia en Youri in Hellevoetsluis ingewoond. Maar sinds de relatie over was, woonde hij in Leidschendam.

De Telegraaf heeft ook nog een ooggetuigeverslag van flatbewoonster Ria Wezenbeek afgedrukt, waaruit blijkt dat Mohammed nog gewaarschuwd heeft dat hij naar beneden ging springen: ''Ik hield Youri, na zijn val van vijf hoog, in mijn armen en sprak hem geruststellend toe omdat hij nog een hartslag had. Toen hoorde ik die vallende man boven me roepen 'kijk uit', waarna hij een meter bij me vandaan neerstortte. Alles zat onder het bloed, ik heb mijn kleren van die avond weggegooid.''

Sudoku voor de PSP komt er aan

De Japanse cijferpuzzeltjes zijn bezig met een opmars in het westen. En binnenkort ook voor de PSP verkrijgbaar.


Een sudoku

Het spel Go! Sudoku genaamd wordt rond december verwacht. Er zullen 1000 puzzels inzitten, maar men belooft dat je nieuwe puzzels kunt downloaden. Tevens kun je tot 5 puzzels uploaden naar andere PSP's zodat je samen met je vrienden de sudoku's mag oplossen.

Wil je meer weten over Sudoku puzzels , kijk dan eens op Sudoku.com.

Babel is niet gelukkig op linksbuiten-positie

Ajax-aanvaller Ryan Babel wil niet langer uitkomen op de linksbuiten-positie bij de Amsterdamse club. Het liefste zou hij weer een plek willen in de centrale aanval.

"Ik vind het moeilijk om aan de buitenkant tot mijn recht te komen, want dat is gewoon mijn positie niet. Ik ben centrumspits, dat ben ik van jongs af aan geweest. Maar ik krijg steeds van de zijkant te horen dat ik het breed moet houden, terwijl ik op die manier geen gevaar voor de goal kan stichten.", vertelde de Amsterdammer in de Volkskrant.

"Tegenstanders kennen mijn sterke punt - naar binnen kappen en met rechts uithalen - nu ook wel. Daar is het hele gevaar nu wel uit, want ze dekken gewoon de binnenkant af.", aldus een ontevreden Babel.

Soapserie met Herman Finkers breekt records

EricBoucher had ons via de nieuws-submit te melden:

Het acteerdebuut van cabaretier Herman Finkers is zondagavond zeer goed bekeken op RTV Oost. Finkers speelt een van de hoofdrollen in de soapserie 'Van jonge leu en oale groond'. Er keken zondagavond meer dan 300.000 mensen naar het programma. "Nog nooit heeft een programma van een regionale zender zo hoog gescoord", aldus een woordvoerder van RTV Oost.

De soapserie draait om de verwikkelingen rond de familie Wildspieker. Producer is oud-Markeloër Johan Nijenhuis. Hij werd bekend als regisseur van series als 'Costa' en 'Westenwind'. De komende dertig weken is de serie nog te zien op zondagavond.

Het is het eerste project van Herman Finkers na een lange periode van rust wegens de ziekte Chronische Lymfatische Leukemie.

Italiaanse coach sterft op TV

De voetbalwereld in Italië is geschokt door de dood van legende Franco Scoglio. De voormalige trainer van onder andere Genoa stierf tijdens een TV-debat, waarin hij vol passie discussieerde met de huidige Genoa-voorzitter Preziosi over de situatie van de club.

Tijdens de telefonische discussie kreeg de 64-jarige Scoglio plotseling een hartaanval. Ondanks het feit dat medici snel ter plaatse waren, kon het leven van de trainer niet meer gered worden.

De TV-uitzending van de lokale zender Primo Canale werd direct stopgezet en duizenden Genoa-fans trokken na het overlijden naar de studio om respect aan hun voormalige trainer te tonen.

In Italië werkte Scoglio voor Reggina, Messina, Bologna, Udinese, Lucchese, Pescara, Torino, Cosenza, Ancona en Napoli. Daarna was hij onder andere actief als bondscoach van Tunesië en Libië.

Quake 4 is gold

Quake 4 heeft de goldstatus bereikt, wat betekent dat het spel af is en klaar om gedrukt te worden. De game ligt in de VS op 18 oktober in de winkel, hier in Europa moeten we er iets langer op wachten en kunnen we los op 28 oktober.

Quake 4 biedt in tegenstelling tot Quake 3, wat eigenlijk een volledig multiplayer spel was, wel een volledige singleplayer campaign. De multiplayer zal vergelijkbaar zijn met die Quake 3, erg, erg snel dus. Quake 4 maakt gebruik van de Doom 3 engine om al dit op je scherm te toveren.

Liesbeth List krijgt Franse onderscheiding

Liesbeth List is gisteravond benoemd tot Officier de la Légion d'Honneur. De zangeres kreeg de hoge onderscheiding omdat de Franse regering haar ziet als de ambassadrice van het Franse chanson in Nederland.

List begon haar muzikale carrière in de jaren '60. Eén van haar bekendste nummers is 'Pastorale', dat zij samen met Ramses Shaffy zong. Haar meeste recente single is 'Dans en Dwaal'.

Braziliaanse competitie overhoop door omkoping

De ranglijst van de Campeonato Brasileiro is flink veranderd, omdat alle elf wedstrijden die werden gespeeld onder leiding van Edilson zullen moeten worden overgespeeld. Dit heeft de Hoge Raad besloten omdat de scheisrechter is beschuldigd van omkoping.

Voor de club Corinthians is de beslissing van de Hoge Raad erg voordelig, zij hebben namelijk twee keer verloren terwijl Edilson de wedstrijd leidde. De club uit São Paulo kan nu proberen alsnog te winnen van de rivalen van de club, Santos en São Paulo.

Cruzeiro is de meest benadeelde ploeg, want de nummer dertien van Brazilië won juist twee keer onder leiding van Edilson. Ook Romario zal deze beslissing jammer vinden, zijn totaal aantal gescoorde doelpunten loopt terug van 10 naar 9.

CDA: Paspoorten controleren op Schiphol

Het CDA wil dat de douane op Schiphol weer alle paspoorten gaat controleren. Momenteel hoeven reizigers die vanuit een ander Schengenland vliegen geen identiteitsbewijs te tonen, maar het CDA vindt dit gezien de huidige terroristische dreiging onverantwoord.

Daarnaast geeft de partij aan dat bolletjesslikkers met drugs in hun lichaam zich ook bewegen binnen de grenzen van de vijftien landen die bij het Schengenverdrag zijn aangesloten. De Algemene Rekenkamer uitte vorige week al scherpe kritiek op het gebrek aan controle bij de grens.

In de Tweede Kamer wordt vandaag over de veiligheid op Schiphol gesproken.

Spunk-columniste stopt na Berber-column

Mickey98 had ons via de nieuws-submit te melden:

MaroudiSpunk-columniste Hasna El Maroudi stopt met het schrijven van columns nadat ze een deel van de Marokkaanse Berbers in Nederland tegen zich in het harnas heeft gejaagd. Directe aanleiding is de column 'Mocro: De Berbers', waarin ze de vete tussen de Arabieren en de Berber bevolking in Marokko beschrijft. '' De Berbers waren vroeger de baas in Marokko en om die reden verwijten zij ons, de Arabieren, dat wij hun land hebben ingepikt. Wij vinden op onze beurt de Berbers onontwikkeld en primitief, bijvoorbeeld omdat zij alle berggeiten naar Nederland laten overkomen. Het zijn de Berbers die het criminele pad verkiezen en het zijn dus de Berbers die de Marokkanen een slechte naam bezorgen'', aldus een citaat uit de column van El Maroudi.

Naar aanleiding van de column, die in juni verscheen, werd ze meerdere keren belaagd door boze Marokkaanse jongeren. Volgens haar hebben die de stijl die ze hanteert in de column niet goed begrepen, hetgeen ze kort na de column al uitlegde in een naschrift. Toen Maroudi kort geleden uitgenodigd werd in een radio-uitzending van de Nederlandse Moslim Omroep, kregen haar critici ruim baan; maar toen zij uitleg wilde geven werd haar het woord ontnomen: ''Ik werd de grond in getrapt en kreeg doodleuk geen kans om een weerwoord te geven.''

Spunk is het online jongerenmagazine van het NRC-Handelsblad en verschijnt zaterdags als gedrukte bijlage bij de krant. NRC-hoofdredacteur Folkert Jensma beaamt dat de krant ''sommige Berbers in Nederland heel erg boos heeft gemaakt.'' Dat was volgens Jensma in ieder geval niet de bedoeling van de auteur, die naar zijn smaak duidelijk de stijl en de vorm van de column heeft gehanteerd. ''Daar horen overdrijving, karikaturen en polarisatie bij. De lezer kan dat iedere week ook op die plaats verwachten.''

Ondanks de steun van de hoofdredacteur gooit El Maroudi, in het dagelijks leven studente Frans, het bijltje er bij neer: ''De schrik zit er bij mij goed in'', zo schrijft ze. ''Ik baal dat ik zo'n grote groep tegen me in het harnas heb gejaagd, alleen maar omdat zij mijn stijlmiddel niet begrepen, we waren het immers eens. En op dit moment kan ik niet anders dan bezwijken onder de druk. Ik durf niet meer te schrijven wat ik wil. Met gemengde gevoelens, en een brok in mijn keel, stop ik.''

Sexy nurses

Uit Kroatië komen de laatste tijd maar vreemde berichten over vrouwen. Zo hadden we in dit blogje al een bericht over een bikiniparade van stewardessen en nu is er weer een bericht over Kroatische verpleegsters, die volgens de patiënten te veel kleren aan hebben en rokjes moeten dragen in plaats van broeken.

De patiënten vonden een gewillig oor bij ziekenhuisdirecteur Dujomir Marasovic, die direct nieuwe kledingsrichtlijnen opstelde met daarin (voor vrouwen) de verplichting om rokjes te dragen. Ik heb geen idee wat er nu precies in die richtlijnen staat, maar we kunnen ons er iets bij voorstellen. Daarbij komt nog, één plaatje zegt meer dan duizend woorden. Of was dit meer de bedoeling?

Eén plaatje is natuurlijk wel weinig dus hier ook nog even de dame die naast het blogje staat in het groot.

En hier nog wat foto's en hier, voor wie er geen genoeg van kan krijgen.

Misschien moeten ze die patiënten gewoon internet op hun kamer geven...

Dagje uit: Heksendoorn 2005

Boven Avonturenpark Hellendoorn pakken donkere wolken zich samen. De lucht is dreigend, de wind waait door de bomen. Er hangt een griezelige stilte. Wacht, hoor ik daar een heks gemeen lachen in de verte? Het zou zomaar kunnen, want in de maand oktober is het griezelen en grinniken geblazen tijdens Heksendoorn. We trokken de stoute schoenen en een regenjas aan en trotseerden afgelopen zaterdag de donkere wolken en de boze heksen. Een zware opgave? Nee, want het klaarde 's middags op en zo gemeen waren de heksen in het park nu ook weer niet...


Honda koopt BAR uit

Honda heeft het team BAR gekocht. De motorfabrikant bezat al 45% van de aandelen van het team, maar zal voor het einde van het jaar de overige 55% kopen.

De overname werd vandaag bekend gemaakt op een persconferentie in Tokyo, voorafgaand aan de Japanse Prand Prix op Suzuka, die tevens de honderdste race zal zijn voor de combinatie BAR-Honda.

Het is niet de eerste keer dat Honda een eigen Formule 1-team krijgt. Halverwege de jaren '60 reed Honda een aantal jaren mee, maar zonder veel succes. Een project, eind jaren '90, om een nieuw team op te starten, werd afgeblazen na de dood van hoofdingenieur dr. Harvey Postlethwaite.

Nieuwe batterij voor PSP

Sony komt binnenkort met een nieuwe, sterkere batterij voor de PSP. De nieuwe batterij heeft hetzelfde formaat, maar 20% meer power en werkt nu op 2200 mAh.

Op dezelfde dag als de nieuwe batterij (27 okt in Japan) komt Sony ook met een 1 GB memory stick. Deze zal echter een stuk duurder zijn dan een stick van een ander merk.

Beide nieuwe accessoires zijn nog niet aangekondigd voor de USA of Europa, maar dat zal niet zo lang duren waarschijnlijk.

Het Onbekende

quote:
Het is 2008. Terwijl de VS in oorlog is met het Midden Oosten zijn er een aantal ministers bij elkaar gekomen voor een geheime ontmoeting op een onbekende plaats. Terwijl deze vergadering bezig was liet een ander land een onbekend wezen naar binnen om de ministers te vermoorden.

De situatie is erg kritiek en de mensen achter het onbekende wezen hebben veel machtige gijzelaars.

Dit is alles wat we tot nu toe weten.

In "The Unknown" worden jullie erheen gestuurd om het onbekende wezen te vangen. Ook moeten alle gijzelaars bevrijd worden.

Deze dus, succes...

'Seksblaadjes en glossy's onder hoger BTW-tarief'

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot wil dat seksblaadjes en glossy's voortaan onder het hoge BTW-tarief gaan vallen. In het Algemeen Dagblad zegt de VVD'er vandaag het raar te vinden dat de overheid nu geen onderscheid maakt tussen educatieve tijdschriften en blaadjes met een hoge amusementswaarde.

Alle tijdschriften vallen nu onder het lage BTW-tarief van 6%. Aptroot wil dat wijzigen in een hoog tarief voor de ''flauwekulblaadjes met een verstrooiend karakter'' en een laag tarief voor bladen die serieus en informatief van toon zijn. In de ogen van Aptroot behoren de Candy en mannenbladen als Playboy onder het hoge tarief te vallen.

De parlementariër wil het hele BTW-stelsel volgende maand opnieuw op de politieke agenda zetten, want er zitten naar zijn mening wel meer ''gekke dingen'' in de indeling tussen het hoge en lage BTW-tarief. Het liefst heeft hij overigens één tarief: ''Bijvoorbeeld veertien procent. Dat zou veel gemakkelijker zijn. Maar ik geef toe, we moeten natuurlijk wel goed in kaart brengen wat dat betekent voor de rijksinkomsten.''

Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) noemt de plannen van Aptroot ''niet haalbaar en onlogisch''. Een woordvoerster wijst erop dat Nederland de BTW niet in zijn eentje bepaalt. Het is een Europese zaak. Verder vraagt het verbond zich af hoe moet worden bepaald welke tijdschriften wel of niet informatief en cultuurbevorderend zijn.

Dierendag

Zoals (bijna) iedereen wel weet is het vandaag 4 oktober en dus dierendag! Dat wil overigens niet zeggen dat alle dieren extra vertroeteld worden, want slechts 50% van de hondenbezitters geeft aan vandaag iets extra's te doen. Bij de kattenbezitters is dat 56% dus die zijn vandaag beter af..

Er was echter meer slecht hondennieuws, want zo hadden we ook Buddy (zie foto) die bijna bezweek aan een overdosis slaappillen en dus dierendag bijna niet had meegemaakt. De slaappillen werden door een, waarschijnlijk ook niet al te wakkere, bezorger van de plaatselijke apotheek door de brievenbus gegooid.

Goed, in ieder geval is het dus Dierendag en ik stel voor dat we het beperkt houden qua vertroetelen, maar één eenvoudig dingetje kunnen we allemaal doen: "eet vandaag eens geen vlees!".

Natuurlijk kan je voor vegetarische recepten even in het Culinesse à gogo Forum kijken.

CD: Soulfly - Dark Ages

Soulfly's vierde album, 'Prophecy', was een gedurfd, en in mijn ogen zeer geslaagd, experiment. De muziek die Max Cavalera maakt leende zich uitstekend voor de bizarre nummers die op dat album terecht kwamen. Maar Max is niet iemand die op zijn lauweren rust, en komt nu, anderhalf jaar na 'Prophecy', alweer met een nieuw album. Volgens geruchten zou dit het album zijn waarop Soulfly weer terugkeert naar haar roots...

Soulfly

Benfica kan weer omhoog kijken

Benfica komt op stoom in de Portugese competitie. Gisteravond won de équipe van Ronald Koeman met 2-1 van Vitória Guimarães.

In het eigen Estádio da Luz domineerde de landskampioen het grootste gedeelte van de wedstrijd. Via Fabrizio Miccoli nam Benfica na twintig minuten de leiding. De Italiaan schoot hard raak na een assist van Nuno Gomes. Guimarães kwam echter nog voor rust langszij: Targino was met een kopbal hiervoor verantwoordelijk. Ruim twintig minuten voor tijd scoorde Simão de naar later bleek beslissende treffer. De international passeerde twee man, schoot, en had het geluk dat zijn inzet werd getoucheerd.

Door Benfica's derde opeenvolgende competitiezege is het gat met koploper FC Porto nog maar vier punten. Porto speelde zondag bij laagvlieger Marítimo Funchal met 2-2 gelijk. Adriaanse zag zijn ploeg eerst op achterstand komen, maar in de tweede helft werd het via Lisandro López en César Peixoto 1-2. Toch sleepte Marítimo – nota bene met tien man – nog een punt uit het vuur, dankzij een afstandsschot van Marcinho. Over twee weken spelen Porto en Benfica in Dragão de topper.


Stand aan kop:
1. FC Porto 6-14 (11-4)
2. Nacional 6-14 (8-3)
3. Sporting Lissabon 6-12 (8-8)
4. Sporting Braga 5-11 (4-0)
5. Benfica 6-10 (10-6)

Bah!

De volgende submit kwam van McCarthy en stond ook al in het Politiek-Forum.

De Wereldbank heeft een week of twee terug haar jaarlijkse rapport uitgebracht waarin het ondernemersklimaat in de wereld wordt gemeten. In de bijbehorende ranglijst is eigenlijk heel Afrika hekkensluiter.

Volgens submitter McCarthy verklaart dit meteen hun armoede en hij pleit dan ook voor een complete afschaffing van de ontwikkelingshulp onder het mom van: "laten ze eerst maar eens ophouden ondernemers te pesten".

De ranglijst is gebaseerd op o.a. de volgende criteria:

  • Hoe snel kan je een bedrijf oprichten
  • Hoeveel tijd en geld bedrijven kwijt zijn aan het regelen van licenties
  • Hoe makkelijk is het om mensen aan te nemen en te ontslaan
  • Etc.

    Ik ben zo vrij om te zeggen dat ik de stelling van McCarthy complete onzin vind. Hij zou zich beter eens in de geschiedenis van Afrika kunnen verdiepen en in de wijze waarop rijke landen in de internationale handel met ontwikkelingslanden omgaan.

    Maar misschien kunnen we aan de ranglijst de conclusie verbinden dat het verstandig is om extra ontwikkelingshulp te verstrekken in de vorm van adviseurs die een goed ondernemersklimaat kunnen scheppen.

    Want zo ga je om met mensen die iets zelf niet voor elkaar krijgen McCarthy, die help je in plaats van ze te laten barsten.

  • Geen ontslag voor 'te oude' vakkenvullers

    De Commissie Gelijke Behandeling heeft gisteren bepaald dat tijdelijke contracten van vakkenvullers moeten worden verlengd als zij naar behoren functioneren. Hulpkrachten mogen niet worden weggestuurd alleen omdat ze wegens hun leeftijd te duur worden voor de supermarkt.

    Onderwerp van de zaak was een supermarktmedewerker wiens tijdelijke contract niet werd verlengd omdat zijn baas hem te duur vond worden. Deze reden was in het getuigschrift opgenomen. De vakkenvuller diende daarop een klacht in bij de Commissie, die hem gelijk gaf.

    Geen Tour voor Zeeland in 2006

    La Grande Boucle zal volgend jaar toch niet Zeeland aandoen. Directeur Leblanc liet dit gisteren telefonisch aan het Zeeuwse Tourcomité weten.

    Het telefoontje van de Tourbaas kwam hard aan in het Zeeuwse kamp: "Een enorme teleurstelling", sipte voorzitter Pieter Stoter. De opdoffer was des te harder, omdat de Zeeuw, die al sinds 2003 tracht de Nederlandse provincie op te laten nemen in het routeschema van de Tour de France, dacht het wielercircus al binnen te hebben.

    Eerder dit jaar had het comité namelijk de Franse goedkeuring gekregen voor een aankomst op Neeltje Jans en, een dag later, een start in Terneuzen. "Vorige week dinsdag is ook het hele parcours nog geïnspecteerd", zei Stoter. "Het werd door de mensen van de Tour prima ontvangen, zonder knelpunten. Toen dachten we nog dat we goed zaten."

    Nu dat niet zo blijkt te zijn, weet Stoter niet of hij ook nog volgend jaar een poging onderneemt om de Tour naar Zeeland te halen. "Leblanc heeft me gevraagd om toch ook weer voor de editie van 2007 mee te dingen. We staan er nog steeds goed op bij hem, zei hij. Maar we gaan ons eerst beraden op zijn verzoek. Zonder iets van een garantie, zonder een goede kans van slagen, beginnen we er niet meer aan. Dat kunnen we alleen al de sponsors niet meer aandoen."

    De etappe naar Zeeland had vanuit Valkenburg over 200 kilometer moeten plaatsvinden. Of de beslissing van Leblanc ook gevolgen heeft voor die plaats is onduidelijk. Stoter heeft goede hoop: "Leblanc heeft ooit stevige beloftes aan Valkenburg gedaan. Die zal hij voor zijn pensionering nog willen waarmaken." Aan het eind van deze maand weet Valkenburg of het in 2006 het decor is van een Touretappe, want dan wordt het definitieve schema bekend gemaakt.

    Laatste reviews en specials
    special
    VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1248
    review
    The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
    special
    Random Pics van de Dag #1246
    special
    Random Pics van de Dag #1245
    special
    Random Pics van de Dag #1244
    ©FOK.nl e.a.