FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 augustus 2005

Paris Hilton dumpt 'te dik' hondje

Paris Hilton vond haar hondje Tinkerbell 'te dik' geworden. Ze heeft het dier daarom aan haar moeder gegeven. Vanaf nu draagt Hilton een nieuw 'mager' hondje genaamd Bambi bij zich.

"Paris houdt ervan dat haar 'handtashondjes' klein zijn en Tinkerbell is te dik geworden", vertelt een vriendin van Hilton. Afgelopen jaar kwam de chihuahua nog in het nieuws toen het dier spoorloos verdween. Hilton hing toen nog overal posters op met een foto van Tinkerbell om haar terug te vinden. Uiteindelijk herinnerde ze zich dat het beestje bij haar grootmoeder zat.


Paris Hilton met Tinkerbell in gelukkigere tijden

Steeds meer politiewagens in bezit van zwarte doos

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Steeds meer politieauto's in Nederland zijn uitgerust met een zwarte doos. Deze moet ervoor zorgen dat agenten bewuster rijden. Vorig jaar waren politieauto's betrokken bij negenduizend ongelukken.

In totaal raakten vijfhonderd agenten gewond. In dertig gevallen betrof het ernstige verwondingen. Dit blijkt uit cijfers van het Nederlands Politie Instituut. In veruit de meeste gevallen ging het echter om blikschade. Om het aantal ongelukken te verkleinen zijn er eind vorig jaar verschillende maatregelen genomen, waaronder het invoeren van de zwarte doos. Hiermee werd bij het korps in Rotterdam al succesvol proef gedraaid. Het bleek dat mensen bewuster gingen rijden met de zwarte doos in de wagen.

Hello Kitty Roller Rescue screenshots

Er zijn nieuwe screenshots vrijgegeven van Hello Kitty Roller Rescue, de lieftallige action-adventure voor de GameCube. Ook is er meer informatie over de speelbare en niet-speelbare figuurtjes binnen het spel.

Het verhaal achter Hello Kitty Roller Rescue gaat als volgt: de boosaardige Block-O droomt ervan om het hele universum te kunnen overwinnen. Hij verlaat zijn thuisplaneet Planet Cube om een nieuw doelwit te zoeken. Hij ontdekt dat de bewoners van de aarde de vreemde gewoonte hebben om na het ontvangen van een kadootje de verpakking weg te gooien. Omdat hij denkt dat de doosvormige verpakkingen soortgenoten van hem zijn, valt hij de aarde aan om wraak te nemen. Aan Hello Kitty en haar kleurrijke vriendenschare de taak om dit te verhinderen...

Het spel wordt ontwikkeld door XPEC Entertainment Inc. en uitgegeven door Namco Hometek Inc., en het moet in augustus op de markt komen.

De hoofdrollen in het spel worden vervuld door:
Hello Kitty. Geboren in Londen op 1 november. Weegt evenveel als drie appels.
Badtz-Maru. Geboren op Hawaii op 1 april. Ondeugende pinguïn die foto's van bad guys in films spaart.
Block-O. Domme heerser van Planet Cube. Wil het hele universum overwinnen maar tot nu toe wil dat niet zo lukken. De aarde is zijn volgende doelwit.
Block-Lord. Generaal in het leger van Block-O. Ontwerper van het invasie-plan "Mysterious Box Project".

Daarnaast zijn er een stuk of twintig Non-Playable Characters (NPC's) die verschillende functies vervullen zoals Interface (save/load game en game configuration), Combat (dit figuurtje volgt Hello Kitty en helpt haar het level te voltooien door de vijanden af te leiden of aan te vallen) en Items Provider (geeft tips om het level te voltooien of items waarmee Kitty's strength toeneemt). Dit zijn onder andere Mimmy (Kitty's tweelingzusje), de familie White, de kikkers Koroppi en Keroppi, Kiki en Lala, Tabo, waakalligator Pochi en hamster Kuririn.




Vrouw krijgt 60 jaar na executie gratie

Lena BakerRuim zestig jaar nadat ze ter dood veroordeeld werd en op de elektrische stoel werd terechtgesteld, heeft Lena Baker postuum gratie gekregen. De zwarte vrouw uit de staat Georgia werd in 1944 door een volledig blanke en mannelijke jury schuldig verklaard aan de moord op een blanke man.

Het slachtoffer Ernest B. Knight zou de 44-jarige Baker echter als seksslavin hebben gehouden, en hebben gedreigd haar te doden indien ze zou ontsnappen. Knight werd uiteindelijk met zijn eigen pistool gedood door Baker, die destijds claimde uit zelfverdediging te hebben gehandeld. Verschillende kennissen van de man getuigden in 1944 dat Knight wreed, gewelddadig en soms zelfs gevaarlijk kon zijn. Desondanks kreeg Baker de doodstraf opgelegd.

Lena Baker is de enige vrouw die ooit in de Amerikaanse staat Georgia op de elektrische stoel is beland. Tevens is ze de enige vrouw die in de staat in de 20e eeuw is geëxecuteerd. De speciale raad die na een verzoek van nabestaanden tot gratie besloot noemde de executie van Baker een zware fout. Een veroordeling voor doodslag was meer op zijn plaats geweest, zo werd zestig jaar na dato geoordeeld.

Mogelijk weer bewoning rond Tsjernobyl

Icoon Buitenlands nieuws De regering van Oekraïne overweegt weer bewoning toe te staan in een gedeelte van de zogenaamde 'dode zone' rondom de resten van de kerncentrale van Tsjernobyl. Negentien jaar na de ramp is een zone van dertig kilometer rondom de centrale nog verboden terrein vanwege stralingsgevaar.

De Oekraïense Staatscommissie voor Nucleaire Regelgeving onderzoekt nu of de verboden zone beperkt kan worden tot tien kilometer. "De straling neemt veel sneller af dan vooraf was aangenomen", aldus Elena Mikolaisjioek van de commissie. "Het is zelfs mogelijk dat sommige gebieden opengesteld worden voor landbouw en zelfs voor menselijke bewoning."

Mikolaisjioek benadrukte wel dat er nog geen besluit is genomen en het de regering is, die uiteindelijk een besluit moet nemen over de beperking van het rampterrein.

Jong Oranje verslaat Jong België

In het Belgische Tessenderlo hebben Jong België en Jong Oranje een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld. De mannen van coach Foppe de Haan wonnen de wedstrijd met 1-2.

Een Belg in Nederlandse dienst, AZ-speler Stein Huysegems, zette de Belgen in de 40e minuut op voorsprong. Zijn ploegenoot Stijn Schaars zorgde na een uur voor de Nederlandse gelijkmaker en een kwartier voor het einde zorgde Klaas Jan Huntelaar ervoor dat Jong Oranje met de winst aan de haal ging.

UDI'19 alsnog naar tweede ronde beker

UDI'19 heeft zich alsnog geplaatst voor de tweede ronde van de Gatorade Cup, de nieuwe naam voor de KNVB-beker.

UDI'19 moest hun duel tegen Capelle gedeeltelijk overspelen, omdat tijdens de eerste ontmoeting de scheidsrechter na 90 minuten gelijk strafschoppen liet nemen, in plaats van de gebruikelijke verlenging. UDI'19 won die strafschoppenreeks.

De KNVB besloot echter dat de verlenging alsnog gespeeld moest worden. In de verlenging kwamen beide ploegen vandaag echter niet tot scoren, waardoor strafschoppen wederom de beslissing moesten brengen. Ook nu nam UDI'19 de strafschoppen beter (4-3) dan Capelle, waardoor de ploeg uit Brabant alsnog naar de tweede ronde gaat.

Prijs bloemen fors gestegen door slechte weer

Icoon economisch nieuws De bloemen zijn dit jaar fors duurder geworden in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft bloemenveilig FloraHolland vandaag gezegd. Volgens de veiling zijn de hoge prijzen te wijten aan het slechte weer van de afgelopen weken.

Lelies, fresia's, gladiolen en irissen zijn twee tot drie maal duurder dan vorig jaar. Een lelie kostte vorig jaar bijvoorbeeld nog twintig cent. Nu moet er voor de bloem bijna zeventig cent neergeteld worden. Door het slechte zomerweer is het aanbod lager dan in voorgaande jaren. Het is dan ook wachten op beter weer, willen de prijzen weer dalen.


De lelie is bijna vijftig cent duurder geworden

Van Basten wil naar vaste basiself Oranje

Icoon Sport nieuwsMarco van Basten wil in de aanloop naar het WK van 2006 met een zo 'vast' mogelijk Nederlands Elftal spelen. Dat zei de bondscoach op de persconferentie voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Duitsland, morgenavond in stadion De Kuip in Rotterdam.

Van Basten wil zo weinig mogelijk veranderen aan zijn vaste elftal. Dus ook morgen is er geen basisplaats voor Roy Makaay. "Ik weet dat Makaay in topvorm is. Ik houd echter het vertrouwen in mijn basisspelers van de vorige wedstrijden. Zij hebben me overtuigd en kunnen zo beter op elkaar ingespeeld raken. We willen toe naar een vast elftal, waarin we alleen wisselen als daar noodzaak toe is", aldus de bondscoach.

Dat betekent dat Jan Kromkamp -die hersteld is van een blessure- zijn plaats als rechtsback weer zal innemen. Khalid Boulahrouz komt, nadat hij de wedstrijden in juni moest missen wegens een kwetsuur, weer terug in het centrum van de defensie. Zeer waarschijnlijk komen ook Tim de Cler en Hedwiges Maduro aan de aftrap. Zij vervangen de geblesseerden Van Bronckhorst en De Jong.

Marco van Basten

De bondscoach van Duitsland, Jürgen Klinsmann, verheugt zich op de confrontatie met Nederland: "Het is een Europese klassieker, net als Duitsland-Italië en Nederland tegen Engeland of Frankrijk. Je meet je met de besten. Het Nederlands voetbal behoort voor mij al jarenlang tot de wereldtop."

Vermoedelijke opstelling
Van der Sar; Kromkamp, Boulahrouz, Opdam en De Cler; Landzaat, Maduro en Cocu; Kuyt, Van Nistelrooij en Robben.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Madonna in het ziekenhuis na val van paard

Maddy_K had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsMadonna Louise Ciccone had vandaag een weinig gelukkige 47e verjaardag. De zangeres brak haar sleutelbeen, een hand en drie ribben bij een val van een paard. Madonna vierde haar verjaardag met manlief Guy Ritchie en kinderen Lourdes en Rocco op hun landgoed Ashcombe House in het zuidwesten van Engeland.

Madonna's publiciteitsagente Liz Rosenberg meldde aan persbureau Reuters dat haar werkgeefster een 'behoorlijke klap' had gemaakt. Ze is na haar val opgenomen in een ziekenhuis in de omgeving. Waarschijnlijk keert ze later op de avond weer huiswaarts, om verder te herstellen. Volgens een woordvoerster was het paard pas sinds kort in het bezit van de zangeres.

Madonna

'Iran gaat weer homo's ophangen'

Icoon Buitenlands nieuws Op diverse homosites duiken berichten op dat in Iran op korte termijn weer homo's zullen worden opgehangen. Volgens de journalist, die de vorige openbare doodsvoltrekking wereldkundig maakte, zullen twee homo's op 28 augustus worden opgehangen.

Eerste berichtgeving laat zien dat de doodstraf is opgelegd wegens het verrichten van homoseksuele handelingen. Door officiële persbureaus is dit nog niet bevestigd. Binnen enkele dagen worden meer details verwacht.

Mensenrechtenorganisaties schatten dat sinds het begin van het streng islamitische regime in 1979 meer dan 4.000 homo's en lesbiennes om het leven zijn gebracht. In Iran werden vorige maand nog homo's opgehangen, nadat ze eerst 228 zweepslagen hadden moeten incasseren.




Foto's van vlak voor de ophanging, vorige maand

EK hockey: opnieuw zege Nederland

De Nederlandse hockeysters hebben zich zo goed als zeker geplaatst voor de halve finales van het EK. De ploeg van Marc Lammers won namelijk ook zijn tweede poulewedstrijd: Frankrijk werd met 5-0 verslagen.

Voor de pauze had Nederland een overwicht, maar tot echte kansen wilde dat niet leiden. Pas na het doelpunt van Kim Lammers in de 32e minuut raakte oranje op stoom. Na de pauze scoorde Lammers nog twee keer en deden ook Silvia Karres en Maartje Paumen een duit in het zakje. De score had nóg hoger kunnen uitvallen, want Lammers en Moreira de Melo misten nog een strafbal.

Zondag won oranje al zijn eerste poulewedstrijd. Toen werd Spanje met 3-0 geklopt. Mirakels uitgesloten is Nederland nu geplaatst voor de halve finale. Vanavond kan die kwalificatie al binnen zijn afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Ierland-Spanje. Alléén bij een overwinning van Spanje is oranje nog niet verzekerd van een plaats bij de laatste vier.

Spanjaarden gooien eenden in zee

Inwoners van het Spaanse eiland Mallorca hebben tijdens een volksfeest volgens oude traditie levende eenden de zee in gegooid. Iets wat kort geleden nog door de Spaanse wet verboden is. De deelnemers sprongen vervolgens zelf het water in om de eenden te vangen.

De dierenbescherming waarschuwde de politie. Zij is van mening dat het eendenwerpen een vorm van dierenmishandeling is. Zij ijverden al jaren voor afschaffing van de traditie. Dit werd nu door de stadsautoriteiten wettelijk verboden, maar volgens krantenberichten werd er toch niet ingegrepen tijdens het feest. De burgemeester van het stadje waar het festival gehouden werd, is zelf een grote voorstander van het behoud van de traditie. "Het gaat om een traditie van meer dan honderd jaar oud", aldus de Spanjaard. "Het eendenwerpen was dit jaar een spontane actie van de bevolking. De stadsautoriteiten hadden daarmee niets te maken."

Schumacher: Liever geen pauze

Michael Schumacher kan niet wachten tot hij in Turkije weer in actie kan komen met zijn rode bolide. Waar veel coureurs genieten en uitrusten tijdens de zomerpauze zou de zevenvoudig wereldkampioen liever gewoon doorgaan.

De Grote Prijs van Hongarije was afgelopen en er braken voor de teams en coureurs drie weken van rust aan. Er werd door negen teams niet getest, alleen Ferrari heeft wat testwerk gedaan. Toch was er voor 'Schumi' genoeg tijd voor ontspanning. Echter als de keuze aan hem had geweest was er geen zomerpauze.

"Ik heb er weer zin in," begint de Duitser. "Voor sommige was de pauze misschien noodzakelijk, maar voor mij niet. Als ik had mogen kiezen had ik hem ook niet genomen. Mijn ongeduld om weer te gaan racen is dan ook groot."

Over de nieuwe baan in Turkije maakt Schumacher zich geen zorgen. "Ik heb de baan nog niet echt goed kunnen bekijken, maar ik denk dat ik me vrij snel kan aanpassen. Het lijkt me een interessante baan en we zullen wel zien hoe het gaat."

Eric de Vogt ook aangeklaagd in Amerika

Eric de Vogt, de 18-jarige scriptkiddo uit Breda die samen met anderen begin oktober 2004 diverse overheidssites en weblog GeenStijl platlegde, heeft nu ook een aanklacht in de Verenigde Staten aan zijn broek. Dat meldt GeenStijl. De aanklacht komt van 180solutions, een adware maker.

Samen met een aantal anderen zal De Vogt worden aangeklaagd voor het ongevraagd installeren van software op computers van anderen. Hiermee verdienden ze een extra zakcentje.

In maart van dit jaar werd De Vogt samen met vijf anderen veroordeeld voor het platleggen van diverse sites. De Vogt kreeg 38 dagen celstraf, anderen lichtere straffen.

Ascoli, Treviso naar Serie A

Ascoli en Treviso komen dit seizoen uit in de
Serie A. De clubs nemen de plaatsen in van Genoa en Torino die beiden werden teruggezet naar lagere divisies.

Genoa en Torino promoveerden het afgelopen seizoen allebei naar de Serie A. Na het feest kwam de ontnuchtering echter al snel: bij zowel Genoa als Torino bleek van alles mis. Torino kon geen sluitende begroting afleveren en werd teruggeplaatst naar de Serie B. Genoa moet zelfs naar de Serie C omdat de club het resultaat van het laatste competitieduel (waarin promotie veiliggesteld werd) had gemanipuleerd.

De Italiaanse voetbalbond wilde toch een competitie met twintig clubs organiseren en daarom mogen nu Treviso en Ascoli uitkomen in de Serie A. Beide clubs eindigden respectievelijk als vijfde en zesde in de Serie B. Treviso maakt op 27 augustus zijn debuut in de Italiaanse hoogste klasse, terwijl Ascoli dertien jaar verstoken was van voetbal op Serie A-niveau.

Geen motorzorgen voor Renault

Renault F1 heeft haar coureurs verzekerd dat er geen motorproblemen zijn voor de Grand Prix van Turkije. Beide coureurs moeten komend weekend de motor gebruiken die in Hongarije ook in de wagen lag, terwijl er heet weer is voorspeld.

Technisch directeur Rob White van de motordivisie van Renault zei dat er geen reden tot zorgen was. "Het probleem van Giancarlo Fisichella in Hongarije had te maken met de benzinedruk, waardoor de motor onregelmatig ging lopen. Dat probleem is opgespoord en verholpen voor de komende wedstrijd."

Ook Fernando Alonso hoeft zich niet druk te maken over de krachtbronnen. "Door de crash met Ralf Schumacher werd de olie van Alonso's wagen niet goeg gekoeld," aldus White. "De motor is in prima staat en klaar voor Turkije."

Monniksgier vliegt zich te pletter tegen trein

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

De zeldzame monniksgier Carmen, die in natuurgebied de Oostvaardersplassen in Lelystad leefde, is dood. Het dier vloog gisteravond tegen een trein aan, op de Flevolijn tussen Lelystad en Almere, aldus een boswachter.

De roofvogel werd in maart in het natuurgebied gesignaleerd en was volgens de boswachter bezig de veren van zijn vleugels te verwisselen. "Hij vloog niet zo denderend, omdat zijn nieuwe veren nog niet goed waren aangegroeid." Het dier had een spanwijdte van 2,5 meter en was afkomstig van een herintroductieprogramma in Frankrijk. In mei 2003 werd Carmen vergiftigd gevonden in Spanje. In februari van dit jaar was de vogel zover hersteld dat hij kon worden uitgezet in het zuidoosten van Frankrijk.

Het dier ziet er nog redelijk intact uit en wordt overgebracht naar het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis in Leiden. Die willen de vogel gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. De monniksgier is sinds 1800 nog maar drie keer eerder in Nederland gesignaleerd. Vroeger leefde de vogel ook in Nederland, maar door veranderingen in het landschap leeft hij nu alleen nog in Zuid-Europa en Azië. Rond de Middellandse Zee leven nu nog circa 1200 exemplaren. Volgens de boswachter is het uitgesloten dat er nog eens een monniksgier in het Lelystadse natuurgebied neerstrijkt.


De Monniksgier

Beau legt het af tegen Daphne en Albert

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsHet nieuwsprogramma NSE met Beau van Erven Dorens heeft het bij de eerste uitzending behoorlijk af moeten leggen tegen RTL Boulevard, waar Van Erven Dorens vorig jaar nog werkzaam was. Naar RTL Boulevard, met Albert Verlinde en de van de NCRV overgekomen Daphne Bunskoek, keken ruim 1,2 miljoen kijkers, tegen 364.000 voor het gelijktijdig uitgezonden NSE van Talpa.

Na de eerste twee uitzenddagen marktleider te zijn geweest haalde Talpa maandagavond slechts een vijfde plek, na Ned1, RTL4, SBS6 en Ned2. Behalve NSE scoorden ook de eerste afleveringen van de Talpa-programma's Thuis en Je leven in de steigers matig, met nog geen 300.000 kijkers. Slechts de film The Fifth Element, die vanaf half 9 op prime time werd uitgezonden, behaalde met 800.000 kijkers een behoorlijke kijkdichtheid.

Ter vergelijking: Het 8 uur Journaal was met 1,9 miljoen kijkers gisteren verreweg het best bekeken programma. Ook nieuwsprogramma's als Hart van Nederland (1,4 miljoen kijkers) en het RTL Nieuws (bijna 1,3 miljoen kijkers) waren hoog in de top 15 terug te vinden.

De la Rosa terug in derde wagen

Pedro de la Rosa zal vrijdag het stuur van de derde McLaren Mercedes overnemen van Alexander Wurz. De Spanjaard reed eerder dit seizoen al een aantal vrijdagtrainingen voor het team en viel tijdens de race in Bahrein in voor de geblesseerde Juan Pablo Montoya.

De la Rosa heeft eerder dit jaar al het circuit van Turkije bezocht, om de baan beter te bekijken. Zijn werk aanstaande vrijdag zal louter bestaan uit het helpen met de juiste bandenkeuze voor de race. Geen van de teams hebben eerder al op de baan van het Istanbul Otodrom gereden en starten vrijdag dus zonder gegevens over de baan aan het weekend.

Clubs door blowjob-kampioenschap gesloten

Twee Griekse nachtclubs op het vakantie-eiland Zakynthos zijn gesloten omdat ze een blowjob-kampioenschap hadden georganiseerd. Er werden veel foto's gemaakt met mobieltjes van de deelneemsters in pikante houdingen. De Griekse politie is nu op zoek naar de makers daarvan.

De foto's werden op de website van één van de organiserende clubs geplaatst, Club Medousa. Deze club en Baywatch werden gelijk gesloten en er is een zoektocht gestart naar de makers van de foto's. Wie gevonden wordt, kan een gevangenisstraf van twee jaar verwachten.

Eén van de foto's van de kampioenschappen

Van Basten wil naar vast basiselftal

Marco van Basten wil in de aanloop naar het WK van 2006 met een zo ‘vast’ mogelijk elftal spelen. Dat zei de bondscoach op de persconferentie voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Duitsland.

Van Basten wil zo weinig mogelijk veranderen aan zijn vaste elftal. Dus ook morgen is er geen basisplaats voor Roy Makaay. ”Ik weet dat Makaay in topvorm is. Ik houd echter het vertrouwen in mijn basisspelers van de vorige wedstrijden. Zij hebben me overtuigd en kunnen zo beter op elkaar ingespeeld raken. We willen toe naar een vast elftal, waarin we alleen wisselen als daar noodzaak toe is,” aldus de bondscoach.

Dat betekent dat Jan Kromkamp – die weer hersteld is van een blessure – zijn plaats als rechtsback weer zal innemen. Khalid Boulahrouz komt, nadat hij de wedstrijden in juni moest missen wegens een kwetsuur, weer terug in het centrum van de defensie. Zeer waarschijnlijk komen ook Tim de Cler en Hedwiges Maduro aan de aftrap. Zij vervangen de geblesseerden Van Bronckhorst en De Jong.

De bondscoach van Duitsland, Jürgen Klinsmann, verheugt zich op de confrontatie met Nederland: ”Het is een Europese klassieker, net als Duitsland-Italië en Nederland tegen Engeland of Frankrijk. Je meet je met de besten. Het Nederlands voetbal behoort voor mij al jarenlang tot de wereldtop.”

Verliefdheid kan baan kosten

Icoon opmerkelijk nieuwsAls je van je werk én je baas houdt kun je maar beter uitkijken. Bij veel organisaties bestaat de kans dat de verliefdheid voor de baas leidt tot overplaatsing of ontslag. Dat blijkt uit een onderzoek van uitzendorganisatie Randstad onder vierhonderd werkende Nederlanders.

Vier procent van de werkenden is verliefd op een collega, blijkt uit het onderzoek. Een derde van deze mensen heeft besloten niets met de gevoelens van liefde te doen. De helft van de verliefden wil er zo lang mogelijk van genieten en een kleine minderheid is vastbesloten er werk van te maken.

Toch denk de helft van de respondenten dat liefdesaffaires op het werk zijn geaccepteerd. Al denkt ruim twintig procent dat er flink geroddeld zal worden over een mogelijke romance. Per ongeluk verliefd worden op de baas of het bewust aanknopen van een affaire met een leidinggevende helpt de carrière niet vooruit, denkt driekwart van de ondervraagden.

Man gooit brandblusser door voorruit auto vrouw

Xentagon had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Belgische Ekeren is een vrouw uit Antwerpen maandagavond slachtoffer geworden van een wel heel opmerkelijk geval van verkeersagressie. Een man was namelijk zo geïrriteerd dat hij besloot op de motorkap van haar auto te gaan springen en uiteindelijk zelfs een brandblusser door de voorruit te gooien. De 25-jarige vrouw raakte lichtgewond.

De vrouw reed rond half tien over een weg toen een auto haar met hoge snelheid voorbij reed. Hierop knipperde ze met haar lichten om de bestuurder aan te sporen langzamer te rijden. De 28-jarige man pikte dit echter niet en stond pardoes op de remmen, waardoor de auto van de vrouw bijna op zijn wagen knalde. De man stapte vervolgens uit, klom op de motorkap van de auto van de vrouw en begon als een gek op en neer te springen. De geschrokken vrouw reed vervolgens achteruit, waardoor de man viel.

Vervolgens reed de vrouw snel weg, maar de man - nu nog bozer - zette de achtervolging in. Niet veel later sneed hij haar af en gooide hij een extincteur door haar voorruit. Met als gevolg dat de vrouw lichtgewond raakte en zeven dagen niet kan werken.

De agressieveling is aangehouden, zijn vrouw - die de hele tijd naast hem in de auto zat - mocht na verhoor naar huis. De man beweert dat het slachtoffer hem had gegrepen en dat hij daardoor op haar motorkap was beland. Hoe zijn brandblusser in haar voertuig was beland, kon hij niet verklaren. Hij zal voor de onderzoeksrechter worden geleid en kan een celstraf van acht dagen tot drie jaar krijgen wegens "vernieling van roerende goederen met geweld".

Vliegverbod VS voor 'terreurbaby's'

KRIBBET en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Verenigde Staten hebben verschillende ouderparen al hun binnenlandse vlucht moeten missen, omdat de naam van hun baby op de lijst van mensen staat, die van de regering niet mogen vliegen. Het klinkt grappig, maar voor de ouders betekenen deze 'terreurbaby's' een hoop stress.

Zo mocht de 1-jarige dochter van Ingrid Sanden op het vliegveld van Phoenix het vliegtuig naar Washington niet in. "Het was bizar", vertelt Sanden, "ik was hoogzwanger en ik had zoiets van: Wat zien wij er bedreigend uit?" Om de kinderen alsnog mee te kunnen nemen, moeten de ouders zien dat paspoorten en andere documenten doorgefaxt worden, waardoor ze hun vlucht vaak missen.

Volgens de American Civil Liberties Union verschaft de regering te weinig informatie over de mensen die een vliegverbod opgelegd hebben gekregen. Hierdoor raken onschuldige reizigers gedupeerd als ze dezelfde naam dragen als iemand met een vliegverbod.

Schoonmaker Schiphol ontslagen na bomgrap

Een medewerker van luchthaven Schiphol die dacht grappig te zijn, is ontslagen. Hij maakte tegen beveiligingsmensen de opmerking dat hij het vliegveld kwam opblazen.

"Goedenavond, ik kom de luchthaven even opblazen", aldus de schoonmaker van vliegtuigen tegen de beveiliging. Zijn grap werd echter niet gewaardeerd en hij werd overgedragen aan de marechaussee. Vervolgens werd hij gefouilleerd en in de cel gestopt. Met een proces verbaal voor verstoring van de openbare orde op zak mocht hij vervolgens naar huis. Dit was echter nog niet het einde; de volgende dag kreeg de man te horen dat hij was ontslagen.

Overdreven, zo vindt de schoonmaker. Hij erkent dat het een domme opmerking was, maar vindt niet dat hij hiervoor zo gestraft moet worden. "Het floepte er gewoon uit", zo zegt hij.

Thaise regering zet kabel-tv in tegen rellen

SwordMen had ons via de nieuws-submit te melden:

De Thaise regering gaat in het zuiden van Thailand honderden televisies met kabelverbinding uitdelen. Hiermee hoopt ze een einde te maken aan de bloedige rellen die dit deel van het land al jaren onveilig maken. Op de tv's zijn onder meer wedstrijden uit de Engelse voetbalcompetitie te zien; Engels voetbal is zeer populair in Thailand.

Minister Kongsak Wantana van Binnenlandse Zaken meldde journalisten vandaag dat er spoedig vijfhonderd televisies zullen worden geïnstalleerd in bijvoorbeeld theehuizen in dorpen, zodat mensen gezellig samen kabel-tv kunnen kijken. "Televisie en sport zullen het leven weer leuk maken hier", zo zei de minister. In het zuiden van Thailand zijn sinds januari 2004 meer dan achthonderd mensen door geweld om het leven gekomen.

Pozzato weer 'foto-finish-koning'

Filippo Pozzato heeft de tweede etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. Hij klopte Jörg Jaksche in de allerlaatste meter. Bram Tankink bleef leider in het algemeen klassement.

De etappe ging van Pegnitz naar Bodenmais door Beieren over 199 km. Er gingen drie mannen vooruit, Facci, Barredo en Poitschke. Aanvankelijk was ook Bram Schmitz daarbij. De drie kregen ongeveer vijf minuten voorsprong.

De etappe kende aan het slot twee beklimmingen van de tweede categorie. Aan de voet van de eerste col hadden de vluchters nog twee minuten voorsprong op het peloton. Daar werd de forcing gevoerd door Liberty Seguros voor hun kopman Jörg Jaksche. Alexandre Vinokourov was één van de voornaamste lossers, naast klassementsleider Bram Tankink die er iets later ook af moest.

Op 25 kilometer van de streep was de vlucht van de drie voorbij. Niet veel later, kort voor de top van de eerste klim, ging Wegmann alleen op avontuur. In het slechte weer konden Cancellera en David Etxebarria aansluiten. Aan de voet van de Bretterschachten, de tweede en laatste klim van de dag, was ook deze vlucht ten einde. Op deze slotklim, waarvan de top op negen kilometer van de streep lag, gingen onder andere Jaksche, Valjavec en Sinkewitz, de winnaar van deze ronde vorig jaar, in de aanval.

Kort voor de top was het Levi Leipheimer die het alleen probeerde, hij kreeg Jaksche met zich mee. De twee konden niet wegkomen, omdat de groep favorieten ze niet lieten rijden. In de afdaling van de Bretterschachten, op twee kilometer van de streep, was het wederom Jaksche die het probeerde. De Nederlander Pieter Weening reed even op kop van de favorietengroep, maar kon het gat niet dichten. De Duitser leek het te gaan redden, totdat Filippo Pozzato op nog geen 300 meter van de streep zijn sprint inzette. De Italiaan kwam heel sterk opzetten en ging in de allerlaatste meter Jaksche nog voorbij. Na zijn millimeterwinst in de HEW Cyclassics twee weken geleden, was Pozzato dus weer als winnaar aangewezen na een foto-finish.

Bram Tankink, ploeggenoot van Pozzato bij Quick Step,verloor ruim drie minuten. Dit was net genoeg om zijn leiderstrui te behouden, hetzelfde gold voor zijn puntentrui.

Uitslag tweede etappe Deutschland Tour

Pos.VoornaamAchternaamTeamLandTijd
1 FilippoPozzatoQuick StepItalië4.49.39
2 JörgJakscheLiberty SegurosDuitslandz.t.
3 MauricioArdilaDavitamon LottoSpanjez.t.
4 DavideRebellinGerolsteinerItaliëz.t.
5 PhilippeGilbertFrancaise des JeuxBelgiëz.t.

Ontharing

Op tv zie je het soms wel voorbij komen al die reclames over ontharingen. Eerst insmeren met een speciale olie en daarna papiertje erop en dan er aftrekken.
En volgens de makers van de reclamefilmpjes zou dat helemaal geen pijn moeten doen, integendeels mensen geven aan dat het echt pijn doet.
Er is in ieder geval een manier om het allemaal sneller te doen, het is zelfs getest en het effect is wonderbaarlijk.

Bekijk het hier.

Agenten pakken buiten dienst vechtjassen op

Icoon misdaad nieuwsTwee agenten in vrije tijd hebben maandag in Arnhem twee vechtersbazen op heterdaad betrapt en aangehouden. De Arnhemmers, van respectievelijk 18 en 20 jaar oud, waren bezig een nog onbekende man midden op straat in elkaar te slaan. Het slachtoffer moest in een ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen.

De twee agenten buiten dienst konden de twee verdachten overdragen aan dienstdoende collega's. Een van de verdachten bleek een busje traangas en een vlindermes bij zich te dragen. Wat de aanleiding is geweest voor de vechtpartij is niet bekend. De vechtersbazen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Krokodillenbloed in strijd tegen ziektes

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Een groep wetenschappers in Australië denkt dat krokodillenbloed mogelijk veelbelovend kan zijn in de zoektocht naar nieuwe, krachtigere antibiotica tegen mensenziektes. Volgens de onderzoekers is uit eerdere onderzoeken al gebleken, dat krokodillenbloed antistoffen bevat die bacteriën doden die resistent zijn voor penicilline, zoals stafylokok.

De afweer van krokodillen is veel beter dan die van mensen, doordat ze vaak in aanraking komen met levensbedreigende infecties of gapende wonden oplopen bij gevechten met andere dieren. "Ze rukken soms complete ledematen bij elkaar af en ondanks dat vervolgens allerlei bacteriën binnendringen, genezen ze meestal vrij snel en zonder infecties", vertelt de Amerikaanse wetenschapper Mark Merchant. Reptielenbloed blijkt ook effectiever in strijd tegen het aidsvirus.

Volgens de wetenschappers bindt het afweersysteem van de dieren direct en agressief de strijd aan met virussen en bacteriën. Merchant: "Het is alsof je een pistool op het hoofd van een bacterie zet en onmiddellijk de trekker overhaalt." Samen met zijn collega's probeert Merchant nu de krachtige antilichamen uit het verzamelde krokodillenbloed te isoleren om daarmee een antibioticum voor mensen te maken.

Flitskast in brand, film onbeschadigd

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsAan de N273 in de buurt van het Limburgse Blerick is vannacht een flitspaal uitgebrand. De brandweer kon het vuur blussen, waarna bleek dat de aanwezige film in het apparaat nog grotendeels onbeschadigd was. Agenten konden het fotomateriaal veriligstellen. De schadepost is desondanks 25.000 euro.

De kast, de bedrading en de antenne van de flitspaal zijn door het vuur onbruikbaar geraakt. De politie in Noord-Limburg is inmiddels een onderzoek naar de brand en eventuele brandstichters begonnen.

Toeristen Loch Ness in de maling genomen

thefunny had ons via de nieuws-submit te melden:

In de zomer van 2004 leek het er gedurende twee weken voor sommige mensen op dat het beroemde monster van Loch Ness echt bestond. Honderden mensen kregen de Schotse legende vorig jaar te zien, nu blijkt echter dat het om een grap van de Britse tv-zender Channel Five gaat. Een hoop reacties op de verschijning zijn gefilmd en verwerkt in een documentaire die op 28 augustus uitgezonden zal worden.

De zender spendeerde 100 duizend pond aan het maken van het creatuur en doopte het Lucy. Het beest, bestaande uit uit koolstofvezels en schuimplastic, werd gemaakt door Crawly Creatures, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in special effects en onder andere medeverantwoordelijk is voor de creatie Jabba the Hut uit Star Wars.

De reacties van de toeschouwers waren erg verschillend, zo meldt Channel Five. "Sommige mensen dachten "wat is het?" - ze hadden nog niet echt een idee - terwijl andere mensen dachten dat het de golven waren en sommigen zeiden dat ze zeker weten een groene bult hadden gezien", aldus een woordvoerder. "Ik denk dat het laat zien dat mensen nog steeds in de mythe willen geloven." Er zouden echter ook een hoop mensen geweest zijn die gelijk doorhadden dat het om een grap ging.


Lucy - de zus van Nessie?

Irak start weer met executies

Icoon Buitenlands nieuws In Irak zal binnen enkele dagen weer worden begonnen met het uitvoeren van doodvonnissen. Dit is voor het eerst sinds de val van het bewind van dictator Saddam Hussein. "De president heeft drie doodvonnissen ondertekend en de eerste worden binnen enkele dagen uitgevoerd in Kut", aldus premier Ibrahim Jaafari.

Drie leden van de aan de terreurbeweging al-Qaeda verbonden groepering Ansar al-Sunna zullen worden geëxecuteerd. Zij werden in mei tot de doodstraf veroordeeld. Dit omdat ze schuldig zijn bevonden door de rechter aan ontvoering van en moord op een politieagent en de verkrachting van Iraakse vrouwen.

Staatssecretaris Van Gennip opnieuw zwanger

Icoon politiek binnenland nieuwsStaatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip is opnieuw zwanger. De 36-jarige CDA'er verwacht eind januari een tweeling. Eerder zorgde de politica voor een novum, door op 13 maart 2004 als eerste bewindspersoon in de Nederlandse staatkundige geschiedenis te bevallen van een kind; dochter Cato.

Volgens een woordvoerder van het ministerie zal Van Gennip van half december tot half april met zwangerschaps- en bevallingsverlof zijn. Haar taken zullen in die periode worden waargenomen door een collega. Overigens is Van Gennip inmiddels niet meer de enige bewindsvrouw die tijdens de zittingsperiode een kind kreeg. Haar collega-staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz van Haegen beviel eind vorig jaar van een dochter.

Karien van Gennip
Staatssecretaris Van Gennip hoopt opnieuw moeder te worden

Japan getroffen door zware aardbeving

addie84, patje30, Skorpija en Intrepidity hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Noord-Japan is vandaag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op veertig kilometer onder zeeniveau vlak bij de stad Sendai, zo'n driehonderd kilometer van de hoofdstad Tokio. Voor zover bekend zijn er geen doden gevallen, wel raakten 56 mensen gewond, van wie één ernstig.

In Sendai stortte het dak van een zwembad in. Er bevonden zich toen tweehonderd mensen in het complex, veertien raakten gewond. Volgens het Japanse persbureu Kyodo woedt er ook brand in de stad. De beving was tot in Tokio te voelen waar de gebouwen stonden te schudden op hun grondvesten. Autoriteiten lieten een tsunami-waarschuwing uitgaan, welke onnodig bleek te zijn. Aan de noordkust werd slechts een kleine vloedgolf van tien centimeter hoogte waargenomen. Er zijn diverse naschokken gevoeld. De grootste had een kracht van 4,5 op de schaal van Richter.

In het gebied kwamen circa 17.000 huishoudens zonder stroom te zitten. Het trein- en metroverkeer in het gebied is tijdelijk stilgelegd. In andere delen kwam het treinverkeer al weer snel op gang. Ook het vliegverkeer op de luchthavens Narita en Haneda in de buurt van Tokio is weer hervat.


Het dak van een zwembad in Sendai
stortte door de kracht van de beving in

Wereldrecord voor schip van 15 miljoen ijsstokjes

Mainport stuurde ons via de nieuws-submit het herschreven bericht, daarvoor onze dank:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vijftien meter lange replica van een vikingschip bestaande uit vijftien miljoen ijsstokjes en een ton lijm heeft Rob McDonald een wereldrecord opgeleverd. Twee jaar heeft hij aan het schip gewerkt, en het was nog maar de vraag of het schip kon blijven drijven.

Zijn 'grootste sculptuur gemaakt van ijsstokjes' voer 1,5 uur achter elkaar in Amsterdam op het IJ voor de NDSM-werf. Mcdonald's creatie kon niet alleen varen, maar voerde ook andere wendingen uit, zoals het roeien door achttien roeiers, het verankeren en het hijsen van het zeil.

12-jarige aangehouden na flatbrand Berlijn

Ladylike had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen 12-jarige jongen van Poolse afkomst wordt ervan verdacht een brand in een Berlijns flatgebouw te hebben veroorzaakt, waarbij vorige week negen personen om het leven kwamen. De tiener heeft bekend met papier en vuur te hebben gespeeld in de hal van het gebouw.

Nadat daardoor een aantal kinderwagens vlam vatten is de 12-jarige naar buiten gevlucht. Het vuur verspreidde zich vervolgens via het trappenhuis naar andere verdiepingen. Onder de slachtoffers waren vijf kinderen, afkomstig uit Polen, Kosovo en Bosnië-Herzegovina. Veertien mensen raakten gewond. Volgens hulpdiensten werden de pogingen de bewoners te redden bemoeilijkt doordat de mensen in het pand nauwelijks de Duitse taal machtig waren.

Vier screens van Operation Flashpoint 2

Bohemia Interactive heeft vier nieuwe screenshots van Operation Flashpoint 2 vrijgegeven. Deze game wordt de opvolger van de meest realistische first-person shooter ooit, waarin de speler met behulp van talloze vlieg- en voertuigen de strijd aangaat met de vijand. Ook de gebruikersvriendelijke Map Editor zal weer aanwezig zijn. Aangezien Codemasters niet langer de uitgever van de game is, zal de naam van het spel waarschijnlijk nog veranderen.





'Mooiste landschappen in Drenthe en Limburg'

paddy had ons via de nieuws-submit te melden:

De mooiste landschappen van Nederland zijn De Drentsche Aa en het Limburgse Geul- en Gulpdal. Dit vindt althans de Stichting Natuur en Milieu, die de landschapgids 'Mooi Land' heeft uitgegeven. Hierin worden natuurgebieden in Nederland beoordeeld met sterren.

Natuur en Milieu heeft verschillende criteria vastgesteld om de sterren te bepalen. Zo heeft men de ongereptheid, de mogelijkheden om te wandelen of fietsen en de stilte van de natuurgebieden beoordeeld. Een redelijk landschap heeft één of twee sterren, het mooiste vier tot vijf. De twee genoemde landschappen kregen beide vijf sterren. Het Geul- en Gulpdal werd bijvoorbeeld geroemd voor belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarden, mogelijkheden voor (natuur)recreatie en het unieke karakter van het gebied.

De stichting wil met de gids de discussie op gang brengen over de kwaliteit van het Nederlandse landschap. "Een mooie leefomgeving is immers geen luxe-artikel", aldus Mirjam de Rijk, algemeen directeur van Natuur en Milieu. "We hopen dat er binnen enkele jaren minstens vier vijf-sterrengebieden zullen zijn." Hier is volgens haar wel extra geld voor landschapsbeheer voor nodig. Eveneens wil De Rijk scherpere regels tegen geluidsoverlast en tegen "verrommeling van het landschap".

Stenen Kapot Slaan

Het komt weleens op tv, een show waarbij een paar mannen door beton, stenen, glas enz. slaan. Het maakt niet uit hoe sterk je bent, het gaat puur om je concentratie. Je moet je concentreren op een specifieke gedeelte van de stenen en dan slaan. Je ziet ze ook heel vaak de juiste plek bepalen door er eerst langzaam over heen te gaan en na een keer of vijf slaan ze er doorheen. Amateurs proberen dit ook, de jongen in het volgend filmpje wil stoer doen tegenover zijn eigen broertje maar het loopt toch anders af dan dat hij gewild had.

Bekijk het filmpje.

Ellen ten Damme geopereerd aan borstkanker

Icoon Showbiz nieuwsDe Nederlandse actrice en zangeres Ellen ten Damme is vandaag met spoed geopereerd nadat bleek dat ze borstkanker had. Ten Damme ontdekte terwijl ze in Berlijn was voor de opnames van een tv-serie een knobbeltje. Uit onderzoek bleek dat de kanker kwaadaardig is. De 37-jarige Ten Damme moet vijf dagen in het ziekenhuis blijven.

"Ze is geschokt en had dit absoluut niet verwacht. Daarbij komt nog dat ze bevriend is geweest met Guusje Nederhorst. Hoewel elke situatie anders is, moet ze daar toch steeds aan denken. Ook Guusje dacht beter te worden, maar is toch overleden", zegt een kennis van de rockdiva. Ten Damme hoopt desondanks snel weer op de been te zijn. Vanaf januari staat de theatertour Unbeschreiblich Weiblich gepland, waarin ze in de huid kruipt van Sarah Leander, Nina Hagen en Marlène Dietrich.

Ellen ten Damme

Viertal 48 uur in etalage op 1 vierkante meter

sportfreak en navi hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Drie vrouwen en een man zitten de komende 48 uur vrijwillig opgesloten in de etalage van een T-Mobile winkel in de Kalverstraat in Amsterdam. Ze mogen de etalage alleen voor een toiletbezoek verlaten. Als het viertal de 48 uur uitzit, winnen zij een mobiele telefoon en een leven lang gratis bellen.

De deelnemers mogen niet slapen, geen persoonlijke spullen meenemen en moeten zelfs hun eten zien te regelen. Ze hebben een gsm gekregen, waarmee ze kunnen bellen naar vrienden en voorbijgangers. Het gaat om een onderwijzeres, een facilitair medewerker en twee studenten. Samen hebben ze slechts één vierkante meter met een poef ter beschikking in de etalage. Een spelleider zorgt voor water en houdt het welzijn van de vier in de gaten. In totaal hadden 25 mensen zich aangemeld om mee te doen aan de actie.

Dronken bromfietser rijdt in op agent

Mainport had ons dit herschreven bericht via de nieuws-submit te melden:

Een 46-jarige bromfietser uit Den Haag is op de Riviervismarkt aangehouden voor dronkenschap en mishandeling van een agent. De man reed maandag met zijn bromfiets in op een agent die hem wilde aanhouden.

De man reed zonder helm, waarop twee politiebikers hem het stopteken gaven. Dit negeerde hij echter, waarna de agenten hem op een andere manier wilden laten stoppen. Vervolgens reed de man in op één van de agenten, die daarop van zijn fiets viel. Door de klap veranderde de bromfietser van richting en kon de andere agent hem aanhouden. Op het politiebureau bleek dat man 1,8 promille alcohol in zijn bloed had.

Karim Kissi naar SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Abdelkarim Kissi, een Marokkaanse international. De 25-jarige middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit Friesland, met een optie voor nog eens twee seizoenen.

Abdelkarim Kissi, kortweg Karim, moest vandaag nog onderhandelen met zijn voormalige werkgever Litex Lovech over het ontbinden van zijn contract. De beide clubs hadden al een akkoord en ook Karim was al in overeenstemming met SC Heerenveen. De 24-voudig international begon zijn loopbaan bij MAS Fes in zijn geboorteland, waarna hij drie jaar speelde voor het Russische Rubin Kazan. In januari van dit jaar vertrok hij naar het Bulgaarse Litex Lovech. Tijdens de voorbereiding oefende Heerenveen tegen Litex en raakte het onder de indruk van Karim.

Feyenoord meldt zich voor Barreto

Feyenoord heeft zich bij NEC gemeld voor middenvelder Edgar Barreto. Volgens de voorzitter van NEC, Hans van Delft, is een verkoop bespreekbaar.

Feyenoord is bezig een vervanger te zoeken voor Nick Hofs. De voormalige speler van Vitesse is minimaal een halfjaar uitgeschakeld vanwege een gescheurde kruisband. Ondertussen weigert Shinji Ono terug te keren uit Japan. Vandaar dat Feyenoord zich heeft gemeld voor Barreto. NEC-voorzitter Van Delft staat niet onwelwillend tegenover een verkoop: ”Het is bespreekbaar, maar voor vijf miljoen euro kom ik echt niet uit de stoel. Het bedrag dat we willen ontvangen ligt dichter bij de zeven dan de tien miljoen.”

De 21-jarige Barreto – die deze week is opgeroepen voor het nationale team van Paraguay – staat al heel lang in de belangstelling van Europese topclubs. Zo toonden eerder Hamburger SV en Celtic al serieuze interesse in de middenvelder.


Eerdmans: 'Bedelen moet verboden worden'

Gizmo112 had ons via de nieuws-submit te melden:

Bedelen moet opnieuw verboden worden in Nederland, zo zegt Joost Eerdmans, Tweede-Kamerlid voor de LPF, vandaag in een interview met dagblad Trouw. "Daklozen krijgen zo'n 350 euro zakgeld per maand als zij een postadres opgeven bij het Leger des Heils. Dat moet genoeg zijn." Bedelen werd in 2000 uit het Wetboek van Strafrecht gehaald, omdat het geen maatschappelijk probleem meer zou vormen.

Eerdmans, die vorige week nog een website met terreurtips lanceerde, sprak eveneens over zijn toekomst als politicus. Hij zegt niet uit te sluiten zich ooit te zullen aansluiten bij oud-VVD Kamerlid Geert Wilders, die in de Kamer nu in zijn eentje de Groep Wilders vormt. "Maar ik haak af als het een anti-islampartij wordt", aldus Eerdmans.

Samenwerking met Peter R. de Vries, die in april van dit jaar zijn eigen partij PRDV oprichtte, sluit Eerdmans wel uit. "De Vries is veel gematigder over criminaliteit dan ik. Hij zit op het spoor van preventie en ik voel meer voor repressie." Eerdmans meent dat de misdaadjournalist "doodongelukkig" zal worden in de Tweede Kamer. "Daar kun je namelijk geen moord oplossen. Ik vind het prima dat hij meedoet, maar ik schat in dat hij niet van het politieke spel houdt."


Joost Eerdmans




-
Overigens wilde de LPF in december 2002 het verbod op bedelen al herinvoeren.

'Lowlands net niet uitverkocht'

Icoon Muziek nieuwsDe dertiende editie van het festival A Campingflight to Lowlands Paradise, welke van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus gehouden wordt, raakt waarschijnlijk net niet uitverkocht. Organisator Mojo verwacht rond de 52.000 bezoekers uit te komen, 3.000 minder dan er op het terrein naast attractiepark Walibi World passen.

Ook vorig jaar werden er 52.000 kaarten verkocht. Toen waren er echter 60.000 kaarten beschikbaar. Op Lowlands 2005 zijn, in tegenstelling tot de laatste zes jaar, geen theater- en dansvoorstellingen meer te zien, nadat het rijk een structurele subsidie in het kader van de cultuurnota 2005-2008 afwees. Het is echter niet alleen muziek wat de klok slaat. Zo zijn er onder de noemer Lowlands University bijvoorbeeld colleges te volgen van voormalig astronaut Wubbo Ockels en voormalig premier Ruud Lubbers.

Voor het derde jaar in successie vindt het debat Coolpolitics plaats. Onder leiding van stand-up-comedian Jan Jaap van der Wal discussieren onder meer Kamerleden Wouter Bos (PvdA) en Hilbrand Nawijn (ex-LPF). In de bioscoop op het terrein zijn films als Team America: World Police en The Motorcycle Diaries te zien. Uiteraard blijft muziek wel de hoofdmoot. De Foo Fighters, Marilyn Manson, The Pixies, The Prodigy en Heather Nova zijn slechts enkelen van de artiesten die op de verschillende podia zullen verschijnen.

PlayStation 3 misschien pas in 2007

Volgens marktanalisten van Wedbush Morgan Securities is er een mogelijkheid dat Sony's PlayStation 3 pas veel later uit gaat komen dan momenteel de bedoeling is. Zij zeggen dat als de launch van de Xbox 360 niet exact gaat zoals gepland het best mogelijk is dat de PS3 pas in 2007 in de schappen komt te liggen.

Als de launch van de Xbox 360 niet helemaal gaat als de bedoeling is, kan Sony namelijk nog veel geld verdienen aan de slimline PS2 - die met de 360 launch in prijs daalt naar $99 - en ondertussen de PS3 voorraad vergroten voor een complete launch in het voorjaar van 2007.

Colombiaans vliegtuig met 152 passagiers neergestort

The-Ghost, style en DJBlackbird hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het westen van Venezuela is vandaag een Colombiaans passagiersvliegtuig neergestort. Dat heeft de Colombiaanse minister van Binnenlandse zaken gemeld. Aan boord bevonden zich 152 passagiers en een onbekend aantal bemanningsleden. Over hun lot is nog niets bekend.

Het toestel, een MD-81 of MD-82, van West Caribbean Airways was onderweg van Panama naar Martinique. Onderweg ontstonden er problemen met beide motoren, wat de piloot ook meldde aan de luchtverkeersleiding. Tien minuten later werd het radiocontact met het toestel verloren.

Reddingswerkers zijn op dit moment onderweg naar het afgelegen gebied. Volgens Francisco Paz, directeur van het National Aviation Institute, hebben inwoners van het gebied gezegd een explosie gehoord te hebben.


Een MD-81 van West Caribbean Airways op archiefbeeld - foto Andrés Meneses

Edah haalt Loeki de Leeuw terug op de buis

Davoice, patje30 en Gizmo112 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsVoormalig reclamemascotte Loeki de Leeuw komt terug op de buis. Niet tussen de reclames, zoals vroeger, maar in een reclamespot. Supermarktketen Edah wist de reclameleeuw over te halen de hoofdrol te gaan spelen in de nieuwe campagne van het bedrijf. Sinds maart sleet De Leeuw zijn dagen als attractie in de Efteling.

Edah liet door opiniepeiler Maurice de Hond onderzoeken in hoeverre televisiekijkers terugverlangen naar de avonturen van Loeki en zijn vriendjes. Uit het onderzoek bleek dat driekwart een terugkeer van het beestje wel ziet zitten. In zijn nieuwe rol zal Loeki de Leeuw ook op de commerciële zenders te zien zijn.

Loeki de Leeuw
Asjemenou!

F.E.A.R. ook als 'Director's editon'

Omdat voor Sierra de benamingen Limited edition en Special edition niet volstaan, komen zij bij de launch van F.E.A.R. met een Director's edition van het spel. Het idee erachter blijft natuurlijk hetzelfde; hetzelfde spel, alleen meer troep in de doos.

De inhoud van de Director's edition:

* Live action "Declassified" interviews with Alma
* Behind the Scenes Documentary video
* Developer's Roundtable Commentary video
* F.E.A.R. Machinima episodes
* F.E.A.R. Comic Book created by Dark Horse Comics (in-box)
* A Chance to win the "Golden Ticket" Sweepstakes (in-box)
* Plus, all the F.E.A.R. installation files conveniently on one DVD-ROM

Benzine wederom duurder

Mainport (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws Marktleider Shell verhoogt in vijf dagen tijd voor de derde keer de adviesprijzen voor brandstof. Shell maakt die beslissing op grond van de internationale productnoteringen, onder invloed van de alsmaar stijgende prijzen voor ruwe olie. Recentelijk werd voor een vat ruwe olie 67 dollar betaalt en prijsstijgingen worden niet uitgesloten.

De adviesprijs van Super gaat van 1,489 euro naar 1,493 euro per liter. Diesel stijgt door de prijsverhogingen met een cent naar 1,109 euro per liter. Euro ongelood gaat van 1,435 euro naar 1,439 per liter, een nieuw record.

Agressieve Tilburgse struisvogel is wijlen

SjengV had ons via de nieuws-submit te melden:

StruisvogelEen ontsnapte struisvogel die in Tilburg voetgangers en trimmers aanviel is door een jachtopziener doodgeschoten. Volgens de politie kwam het beest maandag te dicht in de buurt van de snelweg A58. Om gevaarlijke situaties op de weg te voorkomen, is het dier in overleg met de eigenaar afgeschoten.

De nandoe, een struisvogelsoort uit Zuid-Amerika, was vorige week voor de tweede keer deze zomer ontsnapt, nadat onbekenden het hek van zijn verblijf kapot hadden gemaakt. Bij een eerdere ontsnapping vorige maand moesten een tiental politieagenten en een helikopter worden ingezet om het agressieve dier te vangen.

OM onderzoekt website Stormfront

jmakkink had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie (OM) is een onderzoek begonnen naar de extreem-rechtse site Stormfront. Het onderzoek richt zich met name op de Nederlandse afdeling (het Nederlandstalige forum) van de vanuit Amerika opererende website. Minister Piet Hein Donner van Justitie heeft een en ander laten weten in antwoord op schriftelijke Kamervragen van de SGP en het CDA.

De fracties van CDA en SGP hadden er op aangedrongen Stormfront te laten blokkeren, omdat er volgens hen veel ernstige anti-Joodse (antisemitische) uitlatingen op worden gedaan. Vooral veel Nederlandse forumdeelnemers zouden zich daar schuldig aan maken. CDA en SGP willen ook dat de identiteit van de Nederlanders op de rechts-extremistische website achterhaald wordt om hen zonodig strafrechtelijk te vervolgen. Verder zou de Nederlandse overheid de autoriteiten in Florida, waarvandaan Stromfront opereert, moeten vragen maatregelen te nemen.

Minister Donner liet weten nog niet op de vragen te kunnen ingaan, omdat het onderzoek van het OM naar Stormfront nog loopt. Ondanks dat de extreem-rechtse site vanuit het buitenland wordt beheerd, is het voor Nederlandse ingezetenen wel degelijk strafbaar om er medewerking aan te verlenen in de vorm van ontoelaatbare reacties. Moeilijkheid is alleen om te achterhalen waar de Nederlandse deelnemers vandaan komen, omdat de site zelf uiteraard geen IP-nummers zal verstrekken. Bovendien is de site in de VS gewoon toegestaan.

Stormfront noemt zichzelf een ''discussieplatform voor blanken met rechtse idealen, (volks-)nationalisten, racialisten en ja zelfs nationaal-socialisten''. Het forum moet gezien worden als ''virtuele vrijhaven om je rechtse mening te geven''.

Een Gek in een Eettent

Er is een bepaald persoon die had volgens hem een geweldig idee om uit te voeren.
Of de mensen in het filmpje er net zo blij mee waren was nog te bezien. Hij vond het in ieder geval wel leuk om uit te voeren. Hij voelde zich daarbij heel erg opgelucht.

De mensen in het FastFood Restaurant bleven gewoon kijken alsof het de normaalste zaak van de wereld was.
Wat zou jij doen als jij bij de McDonalds of een andere eettent zou zitten en je zag deze gek naar binnen rennen?

Finland vindt in Hodgson nieuwe bondscoach

Roy Hodgson wordt per 1 juni 2006 de nieuwe bondscoach van Finland. De Brit was eerder al actief als bondscoach van Zwitserland en de Verenigde Arabische Emiraten.

De Finse bond ontsloeg in juni Antti Muurinen, omdat Finland zwak presteert op weg naar het WK in Duitsland. De ploeg heeft uit zeven wedstrijden slechts negen punten bij elkaar gesprokkeld en staat op ruime afstand van het leiderstrio Nederland, Tsjechië en Roemenië. Hodgson treedt pas in dienst bij de Finse voetbalbond vanaf 1 juni 2006. De komende tien maanden is hij nog trainer van het Noorse Viking FK. Interim-trainer Jyrki Heliskoski zal de WK-kwalificatiereeks afmaken, waarna Hodgson het roer zal overnemen in de race naar Euro 2008.

CDA'er laat anti-democratie-preek passeren

De lokale PvdA in Tholen en Algemeen Belang Tholen (ABT) zijn boos op CDA-wethouder Wim van Kempen. De boosheid richt zich op het feit dat Van Kempen niets zei over een anti-democratie preek van predikant J. Lohuis, die hij uitsprak bij zijn afscheid anderhalve week terug in Scherpenisse. De CDA-wethouder was bij dat afscheid aanwezig, toen Lohuis liet weten: ''Het is mijn diepste overtuiging dat de democratie een uitvinding van de duivel is.''

Lohuis zei verder onder meer: ''We moeten immers door God geregeerd worden. Ik hoopt dat er weer iemand opstaat als Willem van Oranje die de democratie gaat verjagen, zodat er een theocratie komt en God alleen verheerlijkt worde.''.

Zowel PvdA als ABT eisen uitleg van de wethouder. M. van der Linde (PvdA): ''Democratie is de basis van het politieke bestel in alle beschaafde landen. Voor het behoud of het terugwinnen van de democratie hebben mensen hun leven gegeven.'' Wethouder Van Kempen had volgens de PvdA'er de opmerkingen van de dominee niet zomaar voor kennisgeving mogen aannemen. CDA-fractievoorzitter J. Bout, partijgenoot van de wethouder, zegt dat hij wel iets zou hebben gezegd als hij erbij was geweest.
Van Kempen heeft aan de pers al laten weten dat je tijdens een kerkdienst niet de mogelijkheid hebt om iets terug te zeggen. Hij geeft wel toe Lohuis ook na afloop niet te hebben aangesproken. Het college van B&W van Tholen komt vandaag bijeen en praat dan over de kwestie.

Predikant Lohuis behoorde tot de hervormde gemeente in Scherpenisse wat verbonden is aan de orthodoxe gereformeerde bond. Deze is, in tegenstelling tot een aantal bondsgemeenten, wél meegegaan in de vorig jaar gevormde fusiekerk, de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De verantwoordelijke kerkenraad wil geen commentaar geven. Lohuis die is verhuisd naar de Veluwe, weigert een toelichting ''vanwege slechte ervaringen met de pers''.

'Plagiërende studenten zwaarder bestraffen'

Davoice had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsHet sanctiebeleid voor studenten die plagiaat plegen moet op de schop. Dat vindt staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs. Volgens de VVD'er moeten straffen verzwaard worden. Op het overnemen van teksten van anderen en die gebruiken als zijnde eigen werk staat nu nog maximaal een jaar uitsluiting van onderwijs.

Uit onderzoek bleek eerder dit jaar dat studenten massaal gebruik maken van bestaande teksten bij het maken van werkstukken. Van de studenten aan de Universiteit Utrecht zou 60 procent regelmatig plagiaat plegen. Een op de twaalf studenten neemt daarbij complete teksten rechtstreeks over, zonder daar zelf nog iets aan te veranderen. Een overgrote meerderheid komt er moeiteloos mee weg.

De staatssecretaris werkt momenteel aan de nieuwe wet op het hoger onderwijs en onderzoek (WHOO), waarin ook het sanctiebeleid een plaats moet vinden. De verwachting is dat Rutte het wetsvoorstel eind dit jaar oplevert, zodat na goedkeuring de wet medio 2007 van kracht kan zijn.

Goud Neijssen op Universiade

Nederland heeft bij de Universiade in het Turkse Izmir een gouden medaille veroverd. De turnster Evi Neijssen won op het onderdeel sprong.

De achttienjarige Neijssen was de beste met een score van 9,212. Daarmee bleef ze de Oekraïense turnsters Valeriya Maksyuta en Marina Proskurina voor. Tot aan de prijsuitreiking dacht ze dat ze zilver had behaald, maar er bleek een rekenfout te zijn gemaakt. Neijssen turnt bij turnclub Patrick uit Echt.

Suzanne Harmes, die gisteren nog zilver veroverde, eindigde als vijfde op de balk. Dat onderdeel werd gewonnen door de Chinese Zhang Nan. De Universiade zijn de Olympische Spelen voor studenten.

Bolton huurt Nakata

Hidetoshi Nakata komt dit seizoen op huurbasis uit voor Bolton Wanderers. De 28-jarige middenvelder wordt uitgeleend door Fiorentina.

Manager Sam Allardyce is opgelucht dat de deal eindelijk rond is: ”Alles is voor elkaar. Nakata kwam door de medische keuring en heeft ook een werkvergunning. Hij zal van grote toegevoegde waarde zijn voor ons middenveld.” De Japanse international speelde zeven seizoenen in de Serie A voor Perugia, AS Roma, Parma, Bologna en Fiorentina. Bij die laatste club werd hij het afgelopen seizoen geteisterd door blessures. Desondanks nam Nakata wel deel aan de Confederations Cup. De Japanse ster verheugt zich op een jaartje Premiership: ”Ik ben blij met deze nieuwe ervaring. Dit seizoen wordt zowel voor mij als het team erg belangrijk.”

Officieel: Barrichello naar BAR

Het is eigenlijk al langere tijd bekend, maar BAR wilde tot vanmorgen niets bevestigen. Rubens Barrichello verhuist van Ferrari naar BAR Honda.

Rubens Barrichello is sinds 2000 de teamgenoot van Michael Schumacher bij Ferrari. Daarvoor reed hij drie seizoenen bij Stewart Grand Prix. Zijn debuut maakte hij in 1993 bij Jordan. Vanaf volgend seizoen zal hij dus bij het team van BAR rijden.

"Ik ben blij dat ik nu kan bevestigen dat ik volgend jaar bij BAR zal rijden. Ik heb zes fantastische seizoen gehad bij Ferrari en heb er veel races gewonnen. Ik wil iedereen bij Ferrari dan ook bedanken," aldus de Braziliaan. "Mijn doel zal blijven om het kampioenschap voor rijders te winnen, en ik denk dat dat bij BAR mogelijk is. Ik heb het team de laatste tijd goed in de gaten gehouden en ik ben erg onder de indruk van de sfeer binnen het team. Ik kan me niets beters bedenken dan racen bij BAR."

Nick Fry, teambaas van BAR, gaf aan dat de aanstelling van Barrichello in de strategie van BAR past om voor het wereldkampioenschap te gaan. "Rubens is niet alleen een hele goede rijder, hij heeft ook nog eens genoeg ervaring om wereldkampioen te worden," aldus de Brit.

Zelda uitgesteld naar 2006

Zelda: Twilight Princess komt niet meer uit in 2005, de game, waar elke Cube eigenaar op zit te wachten komt nu pas in 2006.

Perrin Kaplin:

"[...]
After much discussion, the Zelda development team has requested extra time to add new levels, more depth and even higher quality to Zelda: Twilight Princess. Consequently, we're announcing a new global launch in 2006, after the conclusion of this fiscal year (March 31). We'll provide a specific date at a later point in time. While this may come as a disappointment to many eager fans, it will absolutely enrich the game and make it a multi-million seller.
[...]"


Om het leed enigszins te verzachten hebben we wel zeven nieuwe screenshots van de game:

Rutte trekt ten strijde

Staatssecretaris Mark Rutte (Onderwijs) wil studenten die plagiaat plegen keihard gaan aanpakken. Rutte vindt een jaar(!) uitsluiting van onderwijs, tentamens en examens niet genoeg en wil nog strenger kunnen straffen. Dit is natuurlijk allemaal de schuld van die Utrechtse studenten die zo dom zijn geweest om in een enquete aan te geven dat plagiaat 'schering en inslag' is en de pakkans bijna nihil. Dat zijn van die dingen die iedereen wel weet maar die je toch bij voorkeur maar onder de pet moet houden. Dat deden de studenten van de Universiteit Utrecht echter niet en zo kreeg het onderzoek dus een verrassende uitkomst. Dat vond Rutte kennelijk ook en nu zijn de rapen dus gaar.

Je gaat je hierbij wel afvragen of Rutte zelf überhaupt gestudeerd heeft, maar kennelijk is dat wel het geval. Waarschijnlijk dan zo'n studentje geweest dat het hele weekend in de boeken dook en werd weggepest als hij per ongeluk toch een keer op een feestje verscheen. Dit is dan zijn kans op wraak en gewapend met een plagiaatscanner zal hij de strijd met de frauderende student aangaan. Misschien een ideetje om de afstudeerscriptie van Mark zelf eens op te graven en aan een onderzoekje te onderwerpen. Geschiedenis lijkt me toch de 'plagiaatstudie' bij uitstek.

Nevland twee weken aan de kant

Erik Nevland komt de komende twee weken niet in actie voor FC Groningen. De Noorse spits heeft een geïrriteerde achillespees.

Tijdens de wedstrijd van zondag tegen RBC Roosendaal werd Nevland vervangen wegens de kwetsuur. In Almelo maakte clubarts Gekie Meins gistermiddag een echoscopie van de pees. Die wees uit dat er sprake is van irritatie aan de achillespees. Uit voorzorg zal de trainingsarbeid van Nevland voorlopig hoofdzakelijk uit fietsen bestaan. Ron Jans zal de komende weken dus geen beroep kunnen doen op Nevland. De spits – het afgelopen seizoen goed voor 16 goals in 20 wedstrijden – mist daardoor de confrontaties met RKC Waalwijk en Heracles Almelo. Op 29 augustus moet nieuw onderzoek uitwijzen of hij op 11 september wél mee kan doen tegen Sparta Rotterdam.

'Stop met jatten van onze Fucking-borden'

De burgemeester van een Oostenrijks stadje vraagt Britse toeristen om te stoppen met het stelen van plaatsnaamborden uit de stad. Reden dat de Britten de plaatsnaamborden meenemen als souvenir is de naam van het stadje: Fucking.

Het stadje trekt altijd al een hoop aandacht van toeristen die richting Salzburg rijden. Veel toeristen stoppen even om een foto te maken. Volgens de burgemeester zijn de toeristen van harte welkom in de stad, maar is men het zat om steeds de borden te moeten vervangen.

De naam van de stad veranderen wordt niet gedaan. "We hebben vorig jaar een stemronde gehad over het wel of niet veranderen van de naam, en er is toen besloten de naam te houden zoals deze is", aldus de burgemeester.

Het plaatsje Fucking bestaat al 800 jaar. "Waarschijnlijk toen een meneer Fuck of een familie met de naam Fuck in het dorp kwam wonen", zo zegt de burgemeester. De bewoners van de stad kwamen pas achter de Engelse betekenis van hun plaatsnaam in 1945, toen Britse en Amerikaanse soldaten in groten getale naar het stadje kwamen.

"We weten nu allemaal wat het betekent, maar voor ons is Fucking Fucking, zonder diepere betekenis", aldus de burgemeester.


Engeland, Duitsland door op EK hockey

Duitsland en Engeland hebben zich na twee poulewedstrijden al gekwalificeerd voor de halve finales van het EK hockey voor vrouwen.

Engeland had geen enkele moeite met Schotland; de ploeg van Danny Kerry zette de tegenstander continu onder druk en de uiteindelijke 4-1 winst viel te laag uit. Alleen tijdens het begin van de tweede helft wist Schotland een tijdje te domineren, vooral door fouten van de Engelse ploeg. Engeland versloeg zaterdag al Oekraïne, zodat een plaats bij de laatste vier is veilig gesteld. Olympisch kampioen Duitsland mag mee naar de halve finales omdat het gisteren met 4-0 won van Oekraïne.

Vanavond speelt ook Nederland zijn tweede poulewedstrijd. Frankrijk is de tegenstander in Dublin. Zondag won oranje zijn openingswedstrijd tegen Spanje. Bij een zege is Nederland zo goed als zeker van een plaats bij de laatste vier. Die halve finales vinden overigens vrijdag plaats.

Winooz Avontuur

Winooz is een figuurtje wat er nogal vreemd uit ziet. Dit weerhoud hem er natuurlijk niet van om op avontuur te gaan. In "Winooz Adventure" mag je onze held begeleiden op zijn reis. Het beste kun je Winooz omschrijven als een soort Robin Hood, maar dan met veel te grote ogen en te grote voeten. Ook heeft hij geen Pijl en Boog. Je moet proberen zo veel mogelijk punten te halen door verschillende odrachten te voltooien. Zorg er ook uiteraard voor dat Winooz niet in een doodsbenauwde situatie terecht komt en dreigt te sterven...

Deze dus, succes...

Federer wint bij rentree

Roger Federer heeft na zes weken zonder wedstrijd in Cincinnati de draad weer opgepakt. De Zwitser versloeg in de eerste ronde van het Masterstoernooi James Blake. Ook Andy Roddick, Tim Henman en Guillermo Coria zijn door naar de laatste 32.

Federer had veel moeite met Blake, die bezig is aan een uitstekende comeback. Het werd 7-6 en 7-5 voor de nummer één van de wereld. In de eerste set kreeg Blake als enige de kans om te breaken. De Amerikaan maakte soms fantastische winners, maar in de tiebreak toonde Federer zijn klasse door die met 7-3 te winnen. Blake startte voortvarend in de volgende set door met 3-0 voor te komen, vooral door onnodige fouten van Federer. De Zwitser brak echter terug om in de elfde game de beslissende break te plaatsen.

Federer is gematigd tevreden over zijn rentree: ”Ik had een dergelijk spannende wedstrijd wel verwacht; dit was mijn eerste wedstrijd sinds de finale op Wimbledon. Ik ben teleurgesteld dat ik vaak returns miste, maar mentaal en fysiek voel ik me uitstekend.” Naast Federer plaatste ook Andy Roddick zich voor de tweede ronde. ‘A-rod’ rekende af met Jürgen Melzer: 6-3 en 6-4. De service van Roddick liep nog niet naar wens; het werd vooral een duel vanuit het achterveld.

Tim Henman won eindelijk zijn eerste duel sinds Wimbledon. De Chileen Massu pakte slechts drie games: 6-2, 6-1. De Brit is opgelucht: ”Tijdens de trainingen speel ik mijn beste spel sinds jaren. Als ik geduldig blijf zal dat harde werken lonend blijken.” Guillermo Coria herstelde zich van een vroege uitschakeling in Montreal door Srichaphan met 6-4 en 6-2 te verslaan.

Weinig voetballiefde

Het was al weer een tijdje stil rond Robin van Persie en Sandra Krijgsman, maar bij de rechtbank van Rotterdam zijn nu ook de vakanties afgelopen en dus wordt volgende week het onderzoek naar de vermeende verkrachtingszaak weer tot leven gewekt. De rechter-commissaris gaat Sandra verhoren en ook de twee vrienden van Robin die het voetbalfeestje, al dan niet slapend, mochten bijwonen. Eén van deze twee heren, Dordrecht-speler Reinhard Breinburg, heeft waarschijnlijk tijd genoeg om mee te werken aan het onderzoek nu de KNVB gisteren bekend maakte hem een half jaar te willen schorsen omdat hij in april tegen Sparta 'in hogere sferen' liep te voetballen.

Al met al natuurlijk prima dat de rechtbank het onderzoek weer heeft opgepakt, want we zijn toch allemaal nieuwsgierig naar wat zich op die hotelkamer heeft afgespeeld en het recht moet natuurlijk zijn beloop hebben. Mag ik alleen even weten waarom dit nu uitgerekend weer moet worden opgerakeld vlak voor de wedstrijd tegen Duitsland!?! Van Persie liet dit weekend zien dat de vorm er is, maar op deze manier wordt het natuurlijk erg lastig om het koppie er bij te houden. Lekker meegedacht hoor jongens, gelijk weer duidelijk wat de echte voetbalstad van Nederland is.

De Wet van Newton

Geen Koninklijke Zwaan noch Martinair of EasyJet. Ver verwijderd van drukke incheckbalies en gates vol toeristen, maakte ik me klaar voor onze vliegreis door de wolken. Koffers vol ellende achterlatend, de douanier zou die ellende toch nooit doorgelaten hebben. Zonder me te realiseren dat de stappen die ik zette voorlopig één van de laatste waren op vaste grond, verplaatste ik me naar de lege incheckbalie.

FOK!schaap nummer 1 in medicijnenzoektocht

Icoon Sitenews nieuws FOK!schaap, ons eigen subteam van de Dutch Power Cows, is sinds zijn oprichting begin juli uitermate succesvol geweest. Maandag kwam daar een nieuw hoogtepunt bij, toen het team meer punten op één dag wist te verzamelen dan ooit een team van Tweakers gelukt was. Er werden maar liefst 3.151.219 punten behaald, wat bijna tien keer zo veel was als de nummer twee. Het oude dagrecord was slechts 2,1 miljoen punten, wat dus ruimschoots verpulverd is.

FOK!schaap doet als onderdeel van de Dutch Power Cows mee aan het project Find-a-Drug (FAD). In dit project zoeken mensen met een gewone computer gezamenlijk naar nieuwe kandidaat-medicijnen voor bijvoorbeeld AIDS, kanker en malaria. Veelbelovende verbindingen worden vervolgens in echte non-profit laboratoria, zoals in het National Cancer Institute, onderzocht. Door de voorselectie die FAD mogelijk maakt, kan er veel efficiënter en sneller naar medicijnen gezocht worden.

Om het allemaal extra spannend te maken voor de deelnemers, kunnen er natuurlijk punten behaald worden. Hoe meer iemand zijn computer laat rekenen, hoe meer punten er verkregen worden. Wereldwijd doen duizenden teams en subteams mee aan deze strijd, en FOK!schaap is er daar één van.

Om een extra grote indruk te maken hebben leden van FOK!schaap de afgelopen weken gewacht met insturen van de rekenresultaten - het zogenaamde flushen - zodat ze alle punten in één keer konden krijgen. Maandag was het dan ook tijd voor een zogenaamde megaflush, waarbij zo veel mogelijk mensen in één keer zo veel mogelijk resultaten opstuurden. Deze actie was dus een groot succes; alle dagrecords van de Tweakers werden ruimschoots verpulverd.

Hoe doe ik mee?
Als jij wilt meehelpen aan de zoektocht naar medicijnen, zonder er zelf veel van te merken, kun je de FAD Handleiding voor Dummies bekijken. In enkele minuten heb je alles geïnstalleerd en ben je klaar om mee te doen! Mochten er toch nog vragen overblijven, dan kun je altijd terecht op het forum.

Man schiet echtgenote dood in ziekenhuis

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Verenigde Staten heeft een 71-jarige man, Donald Shields, maandag zijn vrouw in het ziekenhuis doodgeschoten. Hierna schoot hij met hetzelfde wapen zichzelf dood. Er zijn geen andere mensen gewond geraakt.

De vrouw van de man lag al weken in het ziekenhuis te herstellen van een hartkwaal, hetgeen zeer moeizaam ging. Shields liep 's morgens haar kamer binnen en schoot zijn echtgenote en zichzelf dood. Over zijn motief is nog niets bekend.

Steunfraude opgespoord via watergebruik

Jaeder had via de nieuws-submit dit bericht herschreven, onze dank daarvoor.

In navolging van de provincie Overijssel gaan de noordelijke provincies nu ook steunfraude opsporen via de rekening van het waterleidingbedrijf.

Als iemand ergens woont gebruikt hij uiteraard water, woont die persoon echter stiekem bij iemand anders dan zal het verbruik veel lager zijn. Zodra iemand onder de grens van 10 kuub komt worden zijn gegevens doorgespeeld aan de gemeente en kan deze een onderzoek instellen. Blijkt die persoon daadwerkelijk ergens anders te wonen, of bij iemand in te wonen, dan kan zijn uitkering aangepast worden en kan diegene een boete opgelegd krijgen.

In Overijssel leverde deze controle in totaal ruim 1,1 miljoen euro op aan onrechtmatig verstrekte uitkeringen.

In het verleden is een dergelijke koppeling ook al toegepast met het kentekenregister. Soms bleken mensen met een lage uitkering toch een dure auto te kunnen rijden.


Binnenkort dicht bij steunfraude-gevallen?

Luchtballon landt op lantaarnpaal Tiel

Mainport herschreef nog een bericht en meldde dit ons via de nieuws-submit:

In Tiel (Gelderland) is maandagavond een heteluchtballon gestrand op een lantaarnpaal. De vier inzittenden werden gered door een hoogwerker van de brandweer. Niemand is gewond geraakt.

De piloot had het plan te landen op een grasveld op het industrieterrein Kellen, maar had geen rekening gehouden met de hoge lantaarnpalen.

-
Kijk hier voor een foto van het gebeuren.

Toestemming heropgraving graf uit 1966

Mainport had ons (opnieuw herschreven, waarvoor dank) via de nieuws-submit te melden:

Twee zussen uit Noord-Brabant willen een man opgraven om door middel van een DNA-test te controleren of hij hun vader is. De vrouwen, van 41 en 40 jaar, zijn al vijftien jaar op zoek naar hun biologische vader. Burgemeester C. Brekelmans van het Twentse Borne heeft maandag toestemming gegeven voor de opgraving van Herman Beenen, die in 1966 begraven is.

Vorig jaar moesten de twee zussen volgens Brekelmans toestemming voor de opgraving vragen aan de familie. Door hen werd destijds bezwaar aangetekend, maar dat werd door de rechtbank in Arnhem afgewezen. Wanneer de opgraving gaat gebeuren, wil de gemeente niet kwijt, maar ze zegt wel dat dit "binnen enkele weken" zal zijn.

De zussen wilden aanvankelijk ook de broer van de man laten opgraven, hier hebben ze echter van afgezien.

Alleen toegang tot zwembad met vingerafdruk

Mainport had ons, herschreven en al (waarvoor dank), via de nieuws-submit te melden:

Mensen die uit het bad zijn gezet in Sportcentrum De Fakkel in Ridderkerk (Ridderkerk) komen er niet meer zo gemakkelijk in. Het centrum heeft namelijk als eerste zwembad in Nederland een biometrisch toegangssysteem bij de ingang staan. Dit apparaat controleert de vingerafdruk en het gelaat van elke bezoeker die binnen wil komen.

"Dit systeem voegt iets toe aan het veiligheidsgevoel van de bezoekers en de medewerkers. Nu komen mensen die er niet meer in mogen er ook echt niet meer in", zo zei de directeur van het sportcentrum tegen Radio 1. Verder merkte hij op dat meerdere zwembaden een dergelijk toegangssysteem zouden moeten invoeren. "Dan kunnen we de databases aan elkaar koppelen en kunnen wij hier iemand weigeren, die zich in een ander zwembad heeft misdragen."

[upd] Oud-kickbokskampioen Smit vermoord

sentinel_at_home en Dennis de Krom hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een schietpartij op de Meidoornsingel in Rotterdam is maandagavond een nog onbekende man om het leven gekomen. Van de dader of daders ontbreekt nog ieder spoor, wel is het vermoedelijke vuurwapen dat gebruikt is gevonden.

Het slachtoffer werd rond 18.00 uur onder vuur genomen en werd door meerdere kogels geraakt. De politie hoopt via getuigen meer over de schietpartij te weten te komen, op het moment van de schietpartij was het namelijk volgens politiewoordvoerder Huub Veneman redelijk druk op straat. Er is nog wel gezocht naar de daders, maar dit is tot nu toe tevergeefs.

Update 00:49
De politie heeft maandagavond bevestigd dat het slachtoffer de 43-jarige Peter Smit is. Smit, die woonde in Dordrecht, is voormalig Europees en wereldkampioen kickboksen, thaiboksen en kyokushin karate. Hij zou zijn neergeschoten na een woordenwisseling. Er zijn nog steeds geen aanhoudingen verricht.


Peter Smit met één van zijn prijzen, begin jaren '90

Sms uit gecrasht vliegtuig was verzonnen

static en Tarak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Griekenland is een 32-jarige man gearresteerd die gisteren beweerde vanuit het neergestorte Cypriotische vliegtuig een sms van zijn neef te hebben gekregen. De laatste boodschap, die als belangrijke aanwijzing naar de oorzaak van het ongeluk werd gezien, zou door de man zijn verzonnen. Bij de crash ten noorden van Athene kwamen alle 121 inzittenden van het toestel om.

"Wij hebben koud. De piloot ziet blauw. We gaan sterven. Vaarwel.", luidde de boodschap die internationaal de media haalde. Nektarios-Sotiris Voutas, de 'ontvanger' van het bericht, heeft inmiddels toegegeven dat hij heeft gelogen. Dinsdag wordt een gerechtelijke procedure tegen hem ingesteld.

Overigens is inmiddels uit de eerste voorlopige resultaten van lijkschouwing gebleken dat veel passagiers van het vliegtuig nog leefden toen het toestel crashte. De doodsoorzaak zou veelal niet verstikking of vergiftiging zijn, zo melden de Griekse televisiezenders MEGA en NET.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.