FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 augustus 2005

NS zetten dubbeldekker op boot

Ro-Maniak had ons via de nieuws-submit te melden:

Als je met de trein naar Sail Amsterdam 2005 wilt, dan kan dat. Op zich niet zo vreemd, ware het niet dat je ook het laatste stuk - over het IJ van Amsterdam CS naar 'Station Amsterdam-Javakade' - in een heuse dubbeldekker kunt afleggen.

Om ook eens positief in het nieuws te komen heeft de NS een echt treinstel op een voormalige veerboot gezet. De SailTrain, die de eerste varende trein ter wereld is, heeft een lengte van 30 meter, is 6,5 meter breed, weegt 180.000 kilogram en kan circa 60 mensen vervoeren. Volgens NS gaat het ook echt om een varende trein, niet om een trein op een boot, omdat de SailTrain vanuit de cabine van de dubbeldekker wordt bestuurd. Ook zal er een conducteur aan boord zijn die bij vertrek op zijn fluitje zal blazen.

Tot aan Sail vaart de treinboot door het land. Op 17 augustus zal hij deelnemen aan het openingsspektakel, de officiële botenparade vanuit IJmuiden naar Amsterdam. Daarna pendelt de trein tot heen en weer naar Sail. Na het evenement zal de dubbeldekker worden teruggezet op rails en zijn oude taak hervatten.

De treinboot in werking

Wederom test Rossi een Ferrari

Voor de tweede maal testte MotoGP-coureur Valentino Rossi gisteren een Scuderia Ferrari, de F2004, op het privé circuit in Fiorano. De geruchtenstroom van een eventuele overgang van Rossi naar de formule 1, is dan ook meteen weer stevig toegenomen.

Rossi heeft eerder dit seizoen al aangegeven dat hij niet denkt aan een overstap van de MotoGP-klasse naar de formule 1. Afgelopen dinsdag is bekend gemaakt dat Valentino volgend seizoen weer racet voor Yamaha in de MotoGP. Vrijwel tegelijkertijd werd bekend dat Ferrari Felipe Massa heeft aangetrokken voor komend seizoen. Rossi zelf bekende dat het goed voelt om volgend seizoen weer voor Yamaha te racen.

Jacht geplet tussen kade en draaibrug

Op het kanaal Brugge-Oostende in België is vanmiddag een plezierjacht geplet tussen de kade en de Nieuwwegebrug. Het ongeluk gebeurde tussen 16.00 en 17.00 uur. Niemand raakte gewond, maar het jacht was niet meer te redden.

Het jacht, 'Flying Dolphin' genaamd, naderde de draaibrug welke vanuit Brugge wordt bestuurd. De schipper meldde zich per gsm aan bij de brugwachter. De controle van de brug vindt plaats via camera's, maar in het systeem bevindt zich een dode hoek. De brugwachter op afstand gaf het sein de draaibrug te sluiten op het moment dat het jacht zich in de dode hoek bevond.

De twee bemanningsleden op het schip konden ontsnappen door in het water te springen. De scheepvaartpolitie onderzoekt het ongeval.

Olifantje geboren in Artis

shredder en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Artis heeft er een olifantje bij. Dinsdagavond heeft de Aziatische olifant Thong Tai in de hoofdstedelijke dierentuin het leven geschonken aan een olifanten-koetje. Het olifantje werd weliswaar een maand te vroeg geboren, maar zowel Thong Tai als haar kalfje maken het prima volgens het dierenpark, dat twee weken geleden al de geboorte van twee leeuwenwelpjes vierde. Een door Artis uitgeschreven prijsvraag moet een naam opleveren voor het kleintje.

Nog nooit eerder werd er in Artis een olifantje geboren. Voor de zestienjarige Thong Tai was het ook haar eerste bevalling. De geboorte van het dier is een opsteker voor de verschillende Europese dierentuinen die samenwerken in een fokprogramma voor de bedreigde Aziatische olifanten. Dit programma wordt gecoördineerd vanuit Diergaarde Blijdorp. In dat Rotterdamse dierenpark is het olifantje ook verwekt, en wel door de olifantenstier Alexander.

Het nieuwe olifantje
Het eerste in Artis geboren olifantje (foto: Artis)


Van Gemerden laat US Open schieten

Melle van Gemerden zal niet meedoen aan de US Open. De 25-jarige Nederlander heeft zich niet aangemeld voor het kwalificatietoernooi in New York.

Van Gemerden geeft de voorkeur aan een challengertoernooi in Italië. Dit jaar maakte de tennisser zijn debuut op een Grand Slam. Tijdens de Australian Open zorgde hij meteen voor een ministunt door Ferrero een set af te snoepen. Vier andere Nederlanders (Sluiter, Schalken, Van Scheppingen en Op der Heijde) gaan zich wél proberen te kwalificeren voor het laatste Grand Slam van dit jaar.

Van Gemerden boekte vandaag trouwens een overwinning in de eerste ronde van het challengertoernooi in Trani. Onze landgenoot was met 6-2 en 6-0 veel te sterk voor de Italiaan Tenconi. Ook Op der Heijde won in Trani: hij ging eveneens in twee sets langs Accardo.

Dieven Munch schilderijen gefopt

Nood-kloon vertaalde en herschreef voor ons het volgende bericht en gooide het in de nieuws-submit

Twee gemaskerde dieven uit Noorwegen hebben de slag van hun leven geslagen toen ze hotel Continental in Oslo overvielen en drie schilderijen van Edvard Munch meenamen. Althans dat dachten ze. Het hotel was ze echter een slag voor.

Door de recente golf van diefstallen van schilderijen van de wereldberoemde schilder, had het hotel de schilderijen vervangen door kopieën. "Dit is een groot fiasco voor de dieven", aldus hotelmanager Lunde Kolrud. "Het hotel bezit in totaal twaalf echte werken van Munch en die bevinden zich op een goed beveiligde plaats."

De schilderijen waren vervangen door foto's. Het gaat om de werken: 'The Vampire', 'Melangolie' en een zelfportret. Volgens Kolrud waren de lijsten de enige dingen van waarde. De mannen die eerder 'De Schreeuw' uit het Munch museum in Oslo stalen, worden niet verdacht van het uitvoeren van deze overval. "De mannen die deze overval uitvoerden waren amateurs die zichzelf voor schut hebben gezet", aldus een politiewoordvoerder. Een halve kilometer verderop werd een vluchtwagen gevonden.

Het Munch museum mist nog altijd twee werken van de schilder, namelijk 'De Schreeuw' en 'Madonna'. Eerder dit jaar werden drie minder bekende werken gestolen uit een ander hotel, maar deze werden de volgende dag alweer terug gevonden.


'The Vampire' is één van de gestolen 'schilderijen'

Wetenschappers klonen voor het eerst hond

In Zuid-Korea zijn wetenschappers erin geslaagd een hond te klonen. Het gaat om een Afghaanse Windhond, Snuppy genaamd. Hij wordt in de nieuwste editie van het Britse wetenschappelijke tijdschrift Nature voorgesteld. Het is de eerste keer dat een hond gekloond wordt.

In 1996 was het schaap Dolly het eerste gekloonde dier ter wereld. Net als bij Dolly werd ook nu de celkern van een volwassen dier in een eicel zonder kern geplaatst, waarmee vervolgens een draagmoeder werd bevrucht. Deze draagmoeder, een Labrador, bracht de pup na een zwangerschap van zestig dagen ter wereld.

Het was de 123ste poging van het onderzoeksteam, dat onder leiding staat van dierenarts Woo Suk Hwang. De kloonmethode wordt dan ook nog inefficiënt genoemd. Hwang slaagde er in 2004 als eerste in om stamcellen uit een gekloonde menselijke embryo te halen.



Foto ©Reuters

Prins Albert II naar de Noordpool

Prins Albert IIPrins Albert II van Monaco heeft het zo druk, dat hij volgend jaar van 10 tot 19 april naar de Noordpool wil. En dan niet met het vliegtuig, maar met een door honden voortgetrokken slee. De Russische basis Borneo wordt zijn vertrekpunt. Vanaf daar is het nog 100 kilometer naar de Noordpool.

De 47-jarige Albert volgde vorige maand zijn overleden vader op als monarch over het prinsdom aan de Middellandse Zee. Hij kwam op het idee voor de expeditie tijdens een studiereis naar het Noorse Spitsbergen.

Albert II wil met de actie een beetje in de voetsporen van Albert I treden, die bekend stond als avonturier.

Insluiper aangehouden op Schiphol

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Vandaag heeft de Koninklijke Marechaussee op Schiphol een man aangehouden die zich in het airside-gebied, waar de vliegtuigen staan, begaf. Het is nog niet bekend hoe hij daar kon komen. Wel is het duidelijk dat hij geen terroristische bedoelingen had.

Hij droeg geen wapens of explosieven. Er wordt een onderzoek gestart wat de man er deed en hoe hij bij het zwaar beveiligde terrein kwam. Volgens een woordvoerder van Schiphol is er geen sprake geweest van direct gevaar voor de omgeving.

'Heineken moet zich ontdoen van rode ster'

Bierbrouwer Heineken moet zich ontdoen van de rode ster op flesjes. Dat vindt een Hongaarse vereniging van kleine aandeelhouders. De groep beroept zich op een Hongaarse wet die het gebruik van totalitaire symbolen als de rode ster, swastika's en hamers en sikkels verbiedt. De Nederlandse biermaker vindt de associatie met het communisme onzin.

Volgens een woordvoerder van Heineken is de rode ster een uit de middeleeuwen stammend brouwerssymbool dat destijds magische krachten werd toegedicht en de kwaliteit van het brouwsel moest beschermen. Gbor Dioslaki, voorzitter van de aandeelhoudersvereniging, noemt het symbool echter een 'belediging voor mensen die onder het communisme hebben geleden'. Het toestaan van de ster op flesjes zou volgens hem betekenen dat je ook zonder problemen koekjes of pluche beren met een hakenkruis op de markt kunt brengen. Dioslaki weet zich gesteund door een Hongaarse oud-minister van Onderwijs.

Of de rechter de Hongaren gelijk geeft valt nog te bezien, aangezien een lokale rechtbank in Boedapest al besliste dat het gebruik van het logo op de bierflesjes niet bedoeld is als ondersteuning van communistische ideeën en daar ook geen verband mee heeft. Dioslaki en zijn vereniging zijn hierop echter in hoger beroep gegaan. Overigens kunnen bij de motieven van de Hongaar vraagtekens worden gezet. De aandeelhouders zijn al jaren met de Nederlandse brouwer in een gevecht over een overname.

Politie maakt eind aan gijzeling Maastricht

NeoGenic1982 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Maastricht heeft de politie met behulp van een arrestatieteam een einde gemaakt aan de gijzeling van een 47-jarige vrouw van Marokkaanse komaf. Zij werd gisteren in een pand aan de Grote Gracht vastgehouden. Het betrof een gijzeling in de relationele sfeer.

Vier verdachten, allen met Marokkaanse nationaliteit, zijn aangehouden. Onder hen de 43-jarige ex-vriend van de vrouw.

De vrouw verbleef sinds februari vanwege problemen met haar ex-vriend in een opvanghuis in de Limburgse hoofdstad. Zaterdag verliet zij het huis en keerde niet meer terug. Maandag kreeg de politie 'aanwijzingen' dat de vrouw werd vastgehouden. Onderzoek leidde naar een woning boven een bedrijfspand. Daar trof de politie de vrouw ongedeerd aan.

De politie kan niet zeggen hoeveel agenten bij de actie betrokken waren. Getuigen meldden er tussen de vijf en tien arrestatieauto's ter plaatse waren. De vier verdachten werden geblinddoekt afgevoerd. Later werden ze verhoord op het politiebureau.

Containers vol dode baby's gevonden in Parijs

Vince_Taylor, KRIBBET, Eveli en Koekjesbeest hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een ziekenhuis in Parijs is in opspraak geraakt nadat bleek dat de regels grof waren overtreden. De Franse wet stelt dat doodgeboren baby's en foetussen die niet worden opgehaald binnen tien dagen moeten worden gecremeerd. In het ziekenhuis, dat een kraamkliniek heeft met een gevestigde reputatie, werden 351 doodgeboren baby's en foetussen gevonden waarvan een deel al zeker twintig jaar lang werd opgeslagen.

De baby's en foetussen werden bewaard in grote containers, ondergedompeld in formaline. De misstanden kwamen aan het licht nadat een familie had gevraagd wat er met een foetus was gebeurd. Het Franse openbaar ministerie stelt een onderzoek in naar de toestanden.

Nummerdor keert terug in Nederlands volleybal-team

Volleyballer Reinder Nummerdor keert terug in het Nederlandse mannenvolleybalteam.

De voormalige aanvoerder had een rustjaar ingepland om zich op het beach-volleybal te gaan richten, maar op verzoek van bondscoach Harry Brokking maakt hij nu zijn rentree.

Aankomende donderdag zal de ervaren Nummerdor zich bij het Nederlands team gaan melden. Oranje bereidt zich voor op het beslissende WK-kwalificatietoernooi, dat van 19 tot en met 21 augustus in Bulgarije zal plaats vinden. Nederland zal dan met de Oekraine, Portugal en Bulgarije de strijd aangaan om een WK-ticket.

Terreurverdachte S. belt radio en ontkent

De radicale moslima Soumaya S., die vastzit op verdenking van banden met terreurverdachten van de Hofstadgroep, heeft vandaag vanuit de gevangenis gebeld met BNR Nieuwsradio. Ze wilde laten weten dat ze nooit aan haar zus, die bij een apotheek in Den Haag werkt, om adressen van politici heeft gevraagd. Als ze die wilde weten had ze die wel via internet opgezocht, zo zei ze. Onlangs kreeg de KRO politie- en AIVD-verslagen van onder meer afgeluisterde telefoongesprekken in handen, waaruit bleek dat Soumaya S. haar zus Hanan had gebeld met de vraag of ze onder meer het adres van VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen kon opzoeken

S. tegenover BNR-redacteur Jeroen Stans: ''Dat is helemaal niet waar. Denkt u nou werkelijk dat als ik iets van plan zou zijn geweest, dat ik daar mijn zus voor moet hebben. We hebben toch tegenwoordig Google? De gegevens van het verslag kloppen ook niet. Er is niet gezegd wanneer het plaats zou hebben gevonden en waarom'', aldus Soumaya vanuit de gevangenis in Zwolle. Verder zei ze: ''Het is gewoon een wanhoopsdaad van de AIVD. Maar ik begrijp het wel, want zij moeten ook steeds op het matje komen van waar blijft die lijst van 150 personen. Maar ik neem het ze ook niet kwalijk want ze zijn pas bij 31, inclusief ik.''

S. werd op 22 juni gearresteerd samen met haar man, terreurverdachte Nouredine El F. Ze waren toen net afgezet bij het Amsterdamse station Lelylaan door de Nederlandse moslima Martine van den O., die vandaag is vrijgelaten. El F. was toen in het bezit van een doorgeladen machinepistool. Soumaya zegt echter niet van het wapen te hebben geweten.

De raadsman van Soumaya S. heeft bevestigd dat het zijn cliënt is die BNR Nieuwsradio belde. Verder wilde hij niets zeggen.

-
Het telefoongesprek staat on-line op de site van BNR.
De volgens S. vervalste documenten op de website van KRO's Reporter.

Stamboom

Niet alleen mensen hebben een stamboom. Hondenliefhebbers hebben ook namelijk het liefste een hond met stamboom zodat ze weten dat het een echte rashond is. Naast honden zullen vast en zeker ook de meeste andere dieren een stamboom hebben.
Toch hebben niet alleen levende wezens een stamboom, maar er zijn ook bepaalde andere dingen die een stamboom hebben. Een van die dingen is de consolecontroller-stamboom. Wil je dus een goede consolecontroller hebben, kijk dan wel naar de stamboom zodat je zeker weet dat je een goede controller hebt.

Harry Mens krijgt politiek programma op RTL7

Makelaar Harry Mens (58) gaat vanaf 20 september een eigen politiek programma op RTL7 presenteren. Het programma onder de naam 'Breek de Week' moet elke woensdagavond om 23.30 uur live vanuit het Haagse hotel Des Indes worden uitgezonden. Mens streeft ernaar om wekelijks minimaal één minister te interviewen.

Het programma is in tegenstelling tot Mens' huidige programma Business Class, dat het komende seizoen ook op RTL7 wordt uitgezonden, niet gesponsord. De makelaar sprak tegen dat zijn programma als tegenwicht van NOVA en Buitenhof moet worden gezien. "Ik weet dat er mensen zijn die die programma's betitelen als een links platform. Ik sta op een rechtse manier in het leven. Door die opstelling zou Breek de Week als een rechts tegenwicht kunnen uitpakken, maar dat is geen vooropgezette bedoeling", aldus Mens.

"Zizou" weer in Franse nationale ploeg

Zinedine Zidane gaat weer spelen voor de Franse nationale ploeg. De 33-jarige Fransman wil weer uitkomen voor Les Blues.

Het besluit van de speler van Real Madrid is enigszins opmerkelijk. In april liet de voetbal-ster nog weten dat hij nooit meer zou uitkomen voor de Fransen.

'Dit is het uur. Mijn tijd is gekomen. Het is moeilijk om te zeggen dat ik stop, maar op een gegeven moment moet je weten wat je moet doen. Het is geen overhaaste beslissing geweest. Ik had er al voor Euro 2004 over nagedacht. Onafhankelijk van het resultaat, had ik me al voorgenomen om te stoppen met de Franse ploeg', zei Zidane eerder dit jaar. Nu verbreekt hij deze beloftes en gaat hij Frankrijk helpen voor het plaatsen voor het WK 2006.

Naaktloper wordt met kleren aan begraven

Herrry had ons via de nieuws-submit te melden:

Robert Norton werd in zijn leven maar liefst twintig keer gearresteerd wegens naaktlopen. Dit kon hem er echter niet van weerhouden het keer op keer weer te doen, hij was namelijk van mening dat hij het recht had om naakt rond te lopen. De Amerikaan overleed afgelopen maandag op 82-jarige leeftijd, maar zal, in tegenstelling tot zijn wens, met kleren aan worden begraven.

Norton hield ervan om naakt in zijn tuin rond te lopen en te tuinieren en wilde ook naakt worden begraven. Zijn broers, Jack en Duane, hebben echter besloten om Robert, een Tweede Wereldoorlog-veteraan, in een grijs pak te begraven. "Hij zal niet naakt worden begraven", zo zegt Jack, een dominee, stellig. "Hij was een naturist, en hij koos er gewoon voor om naakt rond te lopen. Hij was een vredelievend mens", aldus Duane.

Desalniettemin waren tal van mensen keer op keer beledigd, vooral de buren zeiden er veel last van te hebben gehad. Brenda Loete, die twaalf jaar naast Nordon woonde, zegt nooit met hem te hebben gesproken. "Ik zorgde er alleen voor dat hij gearresteerd werd", zo zegt ze. "Vaak lieten we hem arresteren in de lente zodat hij voor de zomer opgepakt werd en we ons geen zorgen hoefden te maken tot de volgende lente." Loete zegt dat ze haar dochter jarenlang niet in de tuin heeft kunnen laten spelen vanwege de naakte, oude man in de tuin ernaast.

Norton werd enkele jaren geleden opgenomen in een verzorgingstehuis. Zijn familie zegt te hopen dat er met de begrafenis van morgen eindelijk een einde komt aan de jaren van controverse.

Massa niet bang voor Schumacher

Dinsdag prees hij zijn toekomstige teamgenoot de hemel in, maar Felipe Massa zegt wel dat hij totaal niet bang is voor Michael Schumacher. De zeven wereldtitels van maken Massa echter niet bang.

"Totaal niet! In plaats daarvan zal het een manier worden om het beste van mezelf te vragen, om te begrijpen wat ik echt waard ben. Er is maar één Schumacher: om hem te verslaan zou betekenen dat ik het hoogst haalbare niveau zou hebben bereikt," aldus de Braziliaan.

Massa rijdt momenteel nog nog voor het team van Sauber Petronas, waar hij het veel beter doet dan teamgenoot Jacques Villeneuve. Massa zegt dat dat volgens hem ook de reden is geweest waarom Ferrari uiteindelijk voor hem heeft gekozen. "Als ik één van de coureurs werd waar Ferrari wel interesse in had, dan is het denk ik vanwege de goede prestaties die we dit jaar hebben gehad. Het feit is dat ook andere teams naar me hebben gevraagd, zoals BMW; die wilde dat ik het contract verlengde. Sauber was er treurig om."

Lijk verdwenen Utrechtse opgegraven

paultjuhhh had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanmiddag is in een parkje in Utrecht bij station Overvecht, de sinds vorig jaar spoorloos verdwenen Ilona Németh opgegraven. Het lijk van de 34-jarige vrouw werd aangetroffen na een tip van iemand die zei daar vorig jaar juli een persoon te hebben zien spitten. Németh verdween op 16 juli 2004 toen zij 's ochtends op weg ging van haar woning in de Utrechtse wijk Zuilen naar haar werk in Hilversum.

De politie houdt overigens nog wel een slag om de arm, omdat het lijk nog geïdentificeerd moet worden.

Opmerkelijk in deze zaak is dat het tv-programma Tros Vermist begin dit jaar een foto uit de jaren tachtig liet zien van een jeugdclub uit Nijkerkerveen. Daarop staat Németh onder meer met de 22-jarige Maria van der Zanden uit Putten, die al sedert 1994 spoorloos verdwenen is. De twee gingen overigens niet privé met elkaar om, en justitie weet ook niet of er een verband is of een bizar toeval.

Butt op huurbasis naar Birmingham City

Nicky Butt komt het volgende seizoen uit voor Birmingham City. Die club huurt hem een jaartje van Newcastle United, waar hij weinig uitzicht had op veel speeltijd.

In het huurcontract is ook een optie tot koop bedongen door Birmingham City. Volgend jaar kan de international voor twee miljoen pond definitief worden overgenomen door de club van manager Steve Bruce. Diezelfde Bruce is tegelijkertijd ook de reden waarom Butt voor Birmingham kiest, want beiden speelden ooit samen voor Manchester United.

Butt werd in 2004 binnengehaald als een grote aankoop na jaren van nuttige dienst bij Manchester United, maar kon nooit indruk maken op St. James’ Park. De kansen op een basisplaats leken minimaal toen Newcastle Emre en Parker wist te strikken.

Hannawald stopt met schansspringen

De Duitse schansspringer Sven Hannawald heeft zijn loopbaan beëindigd. De 30-jarige wintersporter heeft geen motivatie meer om op topsportniveau uit te komen.

Hannawald kampte het afgelopen jaar met de verschijnselen van een burnout. Inmiddels is hij daarvan hersteld, maar ontbreekt de motivatie om toe te werken naar de Olympische Spelen van Turijn. In 2002 schreef Hannawald sportgeschiedenis door als eerste (en tot nu toe enige) schansspringer elke wedstrijd van de fameuze Vierschansentoernee te winnen. Vorig jaar werd hij nog gehuldigd vanwege die indrukwekkende prestatie. Hannawald won ook goud met het Duitse team op de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City. Individueel kreeg hij een zilveren medaille vanaf de 90-meterschans. Toen bleef alleen de ongenaakbare Simon Ammann hem de baas.

Karthikeyan maakt teveel fouten

De Indiase F1 coureur Narain Karthikeyan heeft van oud F1 coureur Johnny Herbert te horen gekregen dat hij het wat rustiger aan moet doen. De nieuwe 'sport relatie manager' van Jordan Grand Prix heeft tegen de jonge coureur gezegd dat hij teveel fouten maakt en achterloopt op de ontwikkeling die Monteiro doormaakt.

Dit zou volgens de Brit komen doordat Karthikeyan teveel van de auto eist. "Narain is nog wild op het moment. Ik heb tegen hem gezegd dat hij het wat rustiger aan moet doen en nog veel belangrijker dat hij vloeiend moet gaan rijden. Hij eist nu te veel van de wagen en daardoor maakt hij teveel fouten."

Volgens Herbert is Monteiro veel kalmer en heeft de Portugees ook meer vertrouwen in zijn capaciteiten. "Maar Narain heeft wel een miljard mensen over zijn schouder meekijken. Dat maakt het voor hem wel wat lastiger." aldus Herbert.

Karthikeyan heeft inmiddels de geruchten uit de wereld geholpen dat hij een aanbod van het Indiase A1GP team zou accepteren. Karthikeyan: "Ik wil nergens anders zijn dan hier in de F1, ik zie mezelf in geen andere raceklasse rijden."

A1GP: Piquet jr. gaat testen

GP2 coureur Nelson Piquet jr. zal deze week deelnemen aan de eerste testsessies met de A1GP auto op het circuit van Silverstone. De jonge coureur zal vandaag en morgen rijden voor het team van Brazilië samen met landgenoten Danilo Dirani en João Paulo Oliveira.

Piquet jr.: "De A1 Grand Prix series zal volgens mij erg interessant worden. De opzet is heel anders dan andere race series en daardoor zal het bij de mensen opvallen. Ik kijk er naar uit om deze auto te gaan testen, ik weet niet wat ik moet verwachten. Het zal de eerste keer zijn dat de auto’s door de teams worden getest. Iedereen zal vooral bezig zijn om de auto’s te leren kennen. Er zal dus veel worden gereden en er moet hard gewerkt worden door het hele team. Het worden een paar mooie dagen."

A1 Team Brazil is opgericht door tweevoudig Formule 1 wereldkampioen Emerson Fittipaldi en drievoudig FIFA speler van het jaar Ronaldo. Het team zal in de A1GP twee coureurs mogen laten rijden. Dit in tegenstelling tot het Nederlandse team wat in eerste instantie alleen Jos Verstappen als race coureur zal hebben.

Eneco-Tour: proloogwinst Verbrugghe

De Belg Rik Verbrugghe heeft de proloog van de Eneco-Tour gewonnen. Hij was, mede dankzij regen aan het einde, de snelste over 5.7 km door Mechelen.

De Quick Step-renner start redelijk vroeg en zet de snelste tijd neer: 6.45. Velen bijten zich stuk op de tijd van de voormalig proloogwinnaar van de Giro. Wanneer Thomas Dekker start begint het te regenen, dan moeten er nog een kleine dertig man op het startpodium verschijnen.

Door de regen kunnen favorieten niet voluit doortrekken over de steentjes van de markt in Mechelen. Zij komen dan ook niet aan de tijd van Verbrugghe, ze verliezen allemaal minimaal 10 seconden op de Belg. De tweede plaats is voor Barredo, net voor de beste Nederlander, Servais Knaven.

Uitslag van en klassement na proloog Eneco-Tour:

Pos.NaamTeamLandTijdVerschil
1 Rik VerbruggheQuick-StepBelgië6.450
2 Carlos BarredoLiberty SegurosSpanje6.460.01
3 Servais KnavenQuick-StepNederland6.470.02
4 Uwe PeschelGerolsteinerDuitslandz.t.z.t.
5 Stijn DevolderDiscovery ChannelBelgiëz.t.z.t.

Dode man gevonden in landingsgestel vliegtuig

Op de Brusselse luchthaven Zaventem is gisteravond een dode man in het landingsgestel van een vliegtuig gevonden, zo heeft het Belgische openbaar ministerie vandaag bekendgemaakt. Het vliegtuig was afkomstig uit Marokko.

Het zou een ongeveer 30-jarige man zijn, die waarschijnlijk als verstekeling in het landingsgestel was geklommen en is gestorven van de kou. In 1999 vond men in Brussel twee dode Guineeërs in het landingsgestel van een vliegtuig, ook zij waren als verstekeling meegegaan.

Auto beschoten vanuit andere auto

Een passagier van een auto is vanmorgenvroeg ernstig gewond geraakt nadat hij door een kogel was geraakt. Het gebeurde op de A7 tussen Hoorn en Purmerend. Er werd vanuit een andere auto geschoten.

Het gebeurde rond 02.40 uur vannacht. Er zijn meerdere schoten gelost door de nog onbekende dader. Naast het slachtoffer zaten er nog twee mensen in de auto die nu als getuigen worden gehoord. Na de schietpartij zijn ze direct doorgereden naar het politiebureau in Purmerend. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij direct is geopereerd. Hij verkeert buiten levensgevaar.

Aangezien het op een, rond die tijd, rustige weg is gebeurd denkt de politie dat er niet meer getuigen zullen zijn. Het kenteken van de dader(s) is niet genoteerd.

'Dancing queen' wordt correct Nederlands

Wat hebben woorden en uitdrukkingen als dancing queen, sms'en, jip-en-janneketaal, tepelklem en dioxinekip gemeen? De begrippen maken deel uit van een 9000-tal nieuwe woorden die in de veertiende editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal worden opgenomen. De nieuwe 'dikke Van Dale' moet 18 oktober verschijnen.

De complete lijst wilde een woordvoerster van de uitgever nog niet bekendmaken. Maar vast staat dat ook taalverrijkingen als kofferbakhandel, regenboogcoalitie en megafoondiplomatie zullen worden opgenomen. Begrippen als dancing queen en jip-en-janneketaal worden overigens geschaard onder zogenaamde 'allusies'; woorden en uitdrukkingen die zijn ontleend aan bijvoorbeeld popmuziek en titels van boeken en films. De allusies zijn voor het eerst opgenomen in het woordenboek.

De drie 'papieren' delen van de dikke zullen geleverd worden met een cd-rom, waarop de complete inhoud van de woordenboeken te vinden is. Een ander nieuwigheidje is dat etymologische informatie, de uitleg van de herkomst van een woord, voortaan in het blauw wordt weergegeven.

Van Bommel genomineerd voor UEFA awards 2005

De Europese voetbalbond UEFA heeft 21 voetballers genomineerd voor de verkiezing van de beste speler van het afgelopen seizoen in de UEFA Champions League.

Onder deze 21 namen bevinden zich ook de voormalig spelers van PSV, Mark van Bommel en Ji-Sung Park. De uitslag zal op 25 augustus in Monaco worden bekendgemaakt. Dan wordt tevens geloot voor de eerste ronde van de Champions League.

Naast de beste speler zullen ook de beste doelman, de beste verdediger, de beste middenvelder en de beste aanvaller worden gekozen.

Vorig jaar werd de verkiezing gedomineerd door FC Porto. Vítor Bahia (beste doelman), Ricardo Carvalho (beste verdediger) en Deco (beste middenvelder en meest waardevolle speler) wonnen toen de prijzen. Fernando Morientes, die toen nog speelde voor AS Monaco, kreeg de prijs voor beste aanvaller.

Genomineerden UEFA awards 2005

Beste doelman

Gianluigi Buffon (Juventus)
Petr Cech (Chelsea)
Jerzy Dudek (Liverpool)

Beste verdediger

Cafu (AC Milan)
Jamie Carragher (Liverpool)
Sami Hyypiä (Liverpool)
Paolo Maldini (AC Milan)
Alessandro Nesta (AC Milan)
John Terry (Chelsea)

Beste middenvelder

Michael Ballack (Bayern München)
Steven Gerrard (Liverpool)
Kaká (AC Milan)
Juninho Pernambucano (Olympique Lyon)
Frank Lampard (Chelsea)
Andrea Pirlo (AC Milan)
Mark van Bommel (PSV, nu FC Barcelona)

Beste aanvaller

Adriano (Internazionale)
Samuel Eto'o (FC Barcelona)
Ji-Sung Park (PSV, nu Manchester United)
Ronaldinho (FC Barcelona)
Andrei Shevchenko (AC Milan)

Kijken naar mooie vrouw levert klappen op

Twee jonge Tilburgers zullen zich in het vervolg nog eens achter de oren krabben voordat ze naar een mooie vrouw zullen kijken. De twee, 21 en 22 jaar oud, werden in hun auto door een andere automobilist tot stoppen gedwongen en in elkaar geslagen.

De mannen vermoeden dat de mishandeling een gevolg is geweest van het feit dat zij naar de mooie vrouw van de agressieve automobilist keken. De twee auto's stonden naast elkaar op de Blaakweg in Tilburg, toen de blikken van de jongemannen werden afgeleid door de vrouw op de passagiersstoel in de auto naast hen. Toen het tweetal wegreed werden zij meteen achtervolgd, om even later tot stoppen te worden gedwongen.

Adidas neemt Reebok over

Adidas neemt concurrent Reebok over, zo heeft de Duitse fabrikant van sportartikelen vandaag bekendgemaakt. Met de overname is een bedrag van 3,1 miljard euro gemoeid. De twee bedrijven hebben samen een jaaromzet van ruim elf miljard dollar, hetgeen aardig in de buurt komt van Nike, dat met 13,7 miljard dollar marktleider is.

De aandelen van het Amerikaanse Reebok worden voor 59 dollar per stuk overgenomen door Adidas, ruim 34 procent meer dan de slotkoers van Reebok gisteren in New York. De overname wordt in de zomer van 2006 afgerond. Adidas hoopt nu sterker in de schoenen te staan op de Noord-Amerikaanse markt, waar ongeveer de helft van alle sportartikelen verkocht wordt.

In Frankfurt reageerde de effectenbeurs licht negatief op het nieuws. De koers van Adidas daalde met 0,75 procent.

Moeder gooit kind uit raam bij brand

Koekjesbeest had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Rotterdamse die in paniek was, heeft gisteren haar driejarige dochtertje uit een raam van de vierde verdieping laten vallen, nadat er brand was uitgebroken in haar keuken. De vrouw schrok zo van de brand dat dit haar de beste optie leek om haar kind in veiligheid te brengen. Het kind wist de val van tien meter te overleven, maar raakte wel zwaargewond.

Volgens een ooggetuige wilde de moeder nog een kind, een baby, naar beneden laten vallen, maar zag ze hier vanaf toen iemand "Niet doen" riep. Even later bracht de brandweer de baby en de moeder via een ladder in veiligheid. Verschillende mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze te veel rook hadden ingeademd.

Kromkamp definitief naar Villarreal

Jan Kromkamp heeft een vijfjarig contract getekend bij Villarreal. De verdediger is afkomstig van AZ dat volgens bronnen 7,5 miljoen euro krijgt voor de 24-jarige Kromkamp.

De verdediger zag eerder deze zomer overgangen mislukken naar FC Porto en Valencia. Woensdag slaagde hij voor de medische keuring bij zijn nieuwe club. Na eerder Antonio Valencia, Mariano Barbosa en Alessio Tachinardi al te hebben aangetrokken, is Kromkamp de vierde aankoop van de club.

'Leider Noord-Korea heeft supergeheugen'

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il kent de telefoonnummers van alle arbeiders in zijn land uit zijn hoofd, zo schrijft een Noord-Koreaanse website. Hij zou elke dag vroeg opstaan om zijn geheugen te trainen en daardoor een supergeheugen hebben.

Zo zou Kim op een dag een begraafplaats hebben bezocht, even rondgekeken hebben en zich vervolgens zonder enige moeite allerlei details over honderden doden herinnerd hebben. "Iedereen was verbaasd over zijn ongelofelijke geheugen", aldus de site. Kim spoort al zijn arbeiders aan hun geheugen te trainen. "Het geheugen van iemand wordt beter als diegene zijn hersenen gebruikt", zo zei de dictator.

Behalve het hebben van een fenomenaal geheugen en het feit dat hij zijn land natuurlijk op geniale wijze bestuurt, zou Kim ook nog een kei zijn in het vliegen van straaljagers, produceert hij opera's en films en sloeg hij elf holes-in-one tijdens zijn allereerste potje golf.

Bush verbreekt record aantal vakanties

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse president Bush zal echt niet stil zitten tijdens zijn vakantie. Het Witte Huis benadrukte die boodschap nog maar eens toen het aankondigde dat Bush een maand op vakantie zal gaan. Hij gaat voor de vijftigste keer (!) gedurende zijn vijf jaar van presidentschap officieel naar zijn ranch in het Texaanse Crawford. Volgens Amerikaanse media een absoluut record. Het is ook voor het eerst in 36 jaar dat een president zo lang met vakantie gaat.

Bush kreeg in het verleden nogal eens de kritiek dat hij zo vaak Washington ontvlucht en als een van de machtigste mensen op aarde vaak op vakantie gaat. Nu zal hij onder anderen de Colombiaanse president Alvaro Uribe ontmoeten en staan er zeker twee eendaagse trips op het programma naar New Mexico en Illinois.

Feyenoord wil dat PSV hen met rust laat

Feyenoord heeft nogmaals gezegd dat ze niet willen onderhandelen met PSV over een overgang van Salomon Kalou naar de Eindhovense club.

In een e-mail van de Rotterdamse club aan PSV zegt de clubleiding van Feyenoord dat ze met rust willen worden gelaten. PSV deed al twee maal een officieel bod op Kalou, maar tot frustratie van de Eindhovenaren werd daar niet op gereageerd.

Feyenoord treedt nu naar buiten wegens uitlatingen van PSV over het uitblijven van een Rotterdamse reactie. Feyenoord zegt dat ze nooit om een bod hebben gevraagd, ook niet om een verhoogd bod. In de e-mail die vorige week naar PSV is gestuurt vraagt voorzitter Jorien van den Herik de Brabanders om 'alsjeblieft met rust gelaten te worden'. In het bericht stond als slotzin: 'einde discussie'.

Verkrachter blijkt na 19 jaar onschuldig

Elviria had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaan die in 1986 voor maximaal 26 jaar de cel in draaide wegens verkrachting is maandag na negentien jaar vrijgelaten. Uit een DNA-test bleek dat het sperma van de 46-jarige Thomas Doswell niet overeenkwam met het sperma dat destijds in het slachtoffer werd aangetroffen.

Aanklagers hadden zich verzet tegen de nieuwe test, maar een rechter gaf toestemming. Omdat Doswell nooit heeft willen toegeven dat hij verantwoordelijk was voor de misdaad werd vier keer een verzoek tot vervroegde vrijlating afgewezen. Doswell, een vader van twee kinderen, werd ervan beschuldigd in 1986 een 48-jarige vrouw in een ziekenhuis in Pittsburgh te hebben misbruikt.

Doswell werd volgens eigen zeggen veroordeeld nadat getuigen hem hadden geïdentificeerd via een foto. Zijn foto was de enige in de reeks waarbij de politie de letter R had gezet. Hiermee werden mannen aangemerkt tegen wie ooit een aanklacht wegens verkrachting (rape) was ingediend. Doswell was eerder door een ex-vriendin beschuldigd, maar was daarvan vrijgesproken.

Vermoorde man gevonden in Wilhelminakanaal

dark-future had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Wilhelminakanaal in Tilburg is vanmorgen het stoffelijk overschot gevonden van een man. De dode man werd door een voorbijganger gevonden en blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

Het stoffelijk overschot werd vanmorgen rond half negen aangetroffen. Ook de auto van het slachtoffer zou volgens de politie in het kanaal liggen. Hoe de man precies om het leven is gekomen en hoe lang de man al in het kanaal lag, is nog niet duidelijk. Wel zijn er op het lichaam sporen gevonden van geweld, waardoor de politie concludeert dat het een misdrijf betreft.

EK Softbal: Nederlandse vrouwen verslaan Rusland

De Nederlandse softbalvrouwen zijn bij het Europees kampioenschap in het Tsjechische Praag hard op weg om zich te plaatsen voor de finaleronde.

De ploeg van bondscoach Kelly Liz versloeg Rusland met 5-1 en staat nu voorlopig tweede in de poule achter Griekenland, die Oranje eerder op dinsdag met 2-1 versloeg. Rusland staat derde, Spanje vierde en België is vijfde.

De eerste drie landen van de groep gaan door naar de finaleronde.

Vaarwel, squidi

Nog nooit is er een blog gemaakt over deze fantastische strip. En nu, net nu ik er een ga plaatsen, is squidi dood. De maker heeft er genoeg van en is het internet zat. Spijtig. Maar gelukkig staat alles voorlopig nog on-line en kan iedereen die het niet kent alles nog doorlezen. In totaal staan er 760 stripjes op je te wachten. Je kunt alles hier vinden. Je kunt in plaats van on-line lezen ook de archieven downloaden. Dat jullie er net zo veel van mogen genieten als ik heb gedaan.

Prima rentree van Persie bij Arsenal

Robin van Persie heeft dinsdag een succesvolle rentree gemaakt bij Arsenal. De aanvaller speelde met de Engelse club mee in de oefenwedstrijd tegen het Belgische Beveren. Het werd 3-3, maar Van Persie wist wel twee keer te scoren.

Het was voor het eeerst dat de voormalig speler van FeyenoordAr weer meespeelde sinds hij in opspraak kwam in verband met een verkrachtingszaak.

Daarna raakte de Nederlander ook nog geblesseerd. In het Amsterdam Toernooi ontbrak hij afgelopen weekeinde omdat Arsenal het gezien de omstandigheden niet verstandig vond Van Persie bloot te stellen aan het Amsterdamse publiek. Bondscoach Marco van Basten heeft de linksbenige aanvaller opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland, op 17 augustus in Rotterdam.

Hechtenis moslima Van den O. geschorst

De tot de islam bekeerde radicale moslima Martine van den O. uit Naaldwijk is op last van de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam voorlopig op vrije voeten gesteld. Haar voorarrest is ''om persoonlijke redenen'', opgeschort. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zich daar niet tegen verzet. Het OM wil niet zeggen wat die 'persoonlijke redenen' zijn.

De 26-jarige Van den O. werd gearresteerd toen ze terreurverdachte Nouredine El F. en zijn vrouw Soumaya S. had afgezet bij het Amsterdamse Station Lelylaan. El F. was toen in het bezit van een doorgeladen machinepistool. Martine zou Nourredine El F., een illegaal in Nederland verblijvende Marokkaan die al een tijd door de politie werd gezocht in verband met de Hofstadgroep, onderdak hebben verleend.

Vorige maand werd nog bekend dat Van den O. bij haar arrestatie in het bezit was van een afscheidsbrief.

Astronauten bezig met reparatie hitteschild

Astronaut Steve Robinson is sinds 10.50 uur (Nederlandse tijd) bezig aan een historische ruimtewandeling. Bijgestaan door zijn collega Soichi Noguchi zal hij het hitteschild van de spaceshuttle Discovery proberen te repareren. Tussen de hittewerende tegels zal beschadigd voegsel worden verwijderd.

De reparatiewerkzaamheden zullen naar schatting ongeveer een uur duren en beginnen rond 13.30 uur. Robinson wordt momenteel vastgezet op een robotarm van achttien meter lang. Deze moet hem onder het ruimtevaartuig brengen, dat met een snelheid van 28.000 kilometer per uur op ongeveer 220 kilometer hoogte om de aarde scheert. Nooit eerder is een hitteschild van een spaceshuttle in de ruimte gerepareerd.

Het beschadigde voegsel kan bij terugkeer in de dampkring voor problemen zorgen. Robinson sprak dinsdag van een 'delicate maar simpele opdracht'. In het ruimteschip heeft de bemanning een ijzerzaagje aangepast om het voegsel weg te zagen. In het verleden werd nooit veel aandacht besteed aan dergelijke beschadigingen, maar na de ontploffing van het ruimteveer Columbia in 2003 wil de NASA geen risico nemen.

Supermarkten willen op zondag open

Xender herschreef het volgende bericht, en meldde het ons via de nieuws-submit!

De Nederlandse supermarkten vinden het onverteerbaar dat ze iedere week een dag aan omzet missen. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van alle supermarkten, staan de supers dan ook te popelen om ook op zondag open te gaan.

Winkels in binnensteden en toeristische plekken aan de kust zijn vaak wel open op zondag. In de Randstad zijn de winkels in de binnenstad zelfs iedere zondag open. Volgens de supermarkten is dat oneerlijk. Overigens stemde de bevolking van Utrecht onlangs nog tegen in een referendum over de openstelling van de winkels op iedere zondag.

Het CBL komt niet voor niks nu met de mededeling naar buiten. De huidige winkeltijdenwet, die in 1996 werd ingesteld, zal binnenkort door het ministerie van Economische Zaken worden geëvalueerd.

Mitea een maand uit de roulatie

Ajax kan voorlopig niet beschikken over Nicolae Mitae. In de wedstrijd tegen Boca Juniors tijdens het Amsterdam Tournament liep de Roemeen een blessure op aan zijn rechterknie. Hij zal nu een maand uitgeschakeld zijn.

De linksbuiten was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in een concurrentiestrijd verwikkeld met Ryan Babel voor een basisplek. Mitea kwam twee jaar geleden naar Amsterdam. In 44 competitiewedstrijden scoorde hij tot nu toe negen maal.

Computershops fors in de min

Computerwinkels hebben momenteel de grootste moeite om het hoofd boven water te houden. Winkelketens als Dynabyte en Vobis hebben te kampen met fors omzetverlies. Voornaamste oorzaak is volgens de computerbranche het afschaffen van de pc-privé-regeling vorig jaar augustus door staatssecretaris Joop Wijn. De 1.200 pc-winkels zagen hun omzet toen ineenzakken.

Sinds vorig jaar is de omzet in de pc-shops met 19% gedaald. Daarmee is het de slechtst draaiende branche op dit moment in de detailhandel. Van de 34 onderzochte branches zagen 27 hun omzet dalen. Naast de pc-branche daalde ook de omzet bij fotovakhandelaren (13%) en dierenspeciaalzaken (11,4%) fors.

De 'gouden jaren' voor de pc-shops lagen tussen 2000 en 2003. Toen explodeerde hun omzet. Na de afschaffing van de fiscaal aantrekkelijke pc-privé-regeling in augustus 2004, stortte de handel fors in. Volgens directeur Hans Gijsen van Vobis werd de branche overvallen met de afschaffing. De pc-markt zou zich nu wel heel langzaam aan het herstellen zijn.

TV-ploeg opgepakt na opname op VOC-schip

nikneem en Foreverblue hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zeven jonge tv-makers van het SBS6-programma 6Pack zijn aangehouden nadat ze vannacht zonder toestemming werden aangetroffen op het VOC-schip bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De zes mannen en een vrouw zouden vanaf het water op het schip zijn geklommen. De arrestanten zitten nog vast en worden verhoord.

6Pack is een tv-programma waarin jonge tv-makers doen waar ze zin in hebben. Het wordt vier dagen in de week op SBS6 uitgezonden. Volgens de politie is de actie op het VOC-schip onverantwoord. "Het heeft nogal wat wat onrust veroorzaakt. Je moet je afvragen of je in deze tijden dit soort acties moet doen." Het schip ligt op korte afstand van een beveiligd marinecomplex.

Davids definitief naar Spurs

Edgar Davids gaat definitief naar Tottenham Hotspur. De 32-jarige middenvelder heeft inmiddels alle medische testen goed doorstaan en is ook zelf tot overeenstemming gekomen met de club uit Londen. Eerder bereikte de Spurs al een akkoord met Davids' oude club, het Italiaanse Internazionale.

"Iedereen is erg blij. Hij is een grote speler én diegene die we wilden. Hij is een van de succesvolste spelers van het laatste decennium, speelde voor de grootste clubs van Europa en wilde graag naar Tottenham. Al onze spelers zijn erg ambitieus en weten waarom we Edgar hebben gehaald. Met hem halen we de mentaliteit om twee stappen vooruit te komen," aldus de Nederlandse trainer van de Engelsen, Martin Jol.

Boschker geblesseerd

FC Twente zal de komende tijd niet de beschikking hebben over keeper Sander Boschker, hij liep in een oefenwedstrijd tegen FC Emmen een schouderblessure op.

Hoe lang hij geblesseerd zal zijn is nog niet bekend, dit zal onderzoek in het ziekenhuis uit moeten wijzen. Naast Boschker raakten ook Jason Culina, Sharbel Touma, Jeroen Heubach, Blaise N'Kufo en Georgi Gakhokidze geblesseerd maar over hen maakt trainer Rini Koolen zich minder druk, zij hebben maar last van minieme blessures.

Messina blijft in Serie A

Messina zal aankomend seizoen toch uitkomen in de Italiaanse Serie A. Het Italiaans Olympisch Comité en de Italiaanse voetbalbond weerden de Siciliaanse club uit de competitie, maar Messina is met succes in hoger beroep gegaan.

De Italiaanse voetbalclub zou geen sluitende begroting hebben ingeleverd. Torino slaagde er niet in om via een hoger beroep een plaats in de Serie A veilig te kunnen stellen.

Afgelopen seizoen promoveerde de zevenvoudig kampioen van Italië naar de Serie A, maar de club kon geen sluitende begroting indienen. Perugia en Salernitana mogen om precies dezelfde reden niet uitkomen in de Serie B.

Fotomodel zat als streaker in cricketgame?

Stel je zit lekker een potje te gamen op de bank. Je cricketbat in de aanslag en concentreren maar. Daar komt de bal... en er loopt een naakt fotomodel door het beeld... euh... wat moest je nog alweer met die bal doen?


Die bat... daar moest ik iets mee doen geloof ik...

Naar het schijnt heeft een designer in de vroege ontwikkeling van het spel Brian Lara International cricket een geintje willen uithalen. Als groot fan van glamour girl Lauren Pope gebruikte hij zijn programmeertalenten om Lauren naakt door het scherm te laten rennen.

Publisher Codemasters merkte de verborgen code pas laat op en verving het door een foto van een mannelijke streaker die tijdens een oefenpotje door het veld springt.

Lauren zelf heeft geen plannen om naakt te verschijnen in een game, maar voelt zich vereerd. "I love the fact that a fan of mine wanted me in the game, but I'm much too shy to consider streaking for real!"

Met dank aan Skull-splitter en CittaR voor het leuke plaatje.

'Lastige Turkse 'Ali's' verpesten vakantieplezier'

Nederlandse meisjes die op vakantie zijn in Turkije ondervinden veel last van hitsige Turkse mannen die handtastelijk zijn, zo meldt De Telegraaf vandaag. Dergelijke figuren worden door vrouwelijke toeristen Ali's genoemd (Aanraken, Lastig en Intimiderend).

Volgens de 19-jarige Sarah Ruyter uit Velserbroek zijn de Turkse mannen ''vreselijk''. ''Zeker als je geen vriend bij je hebt. Als kakkerlakken komen de Ali's uit alle hoeken en gaten. In straatjes, op het strand, overal. Ze zitten zomaar aan je.''

De 18-jarige Joëlle de la Bije is evenmin gediend van de ongevraagde avances. ''Je zou kunnen denken: het zijn temperamentvolle mensen. Toch gaat dit allemaal veel te ver. Ze zitten zelfs onder je rokje. Ik ben hier met drie vriendinnen vakantie aan het vieren, maar het is de laatste keer.'' De eveneens 18-jarige Lotte Kloosterwijk uit Spaarndam vult aan: ''Er zijn natuurlijk ook veel goede Turken, maar velen kunnen in deze vakantieoorden niet omgaan met Nederlandse vrouwen. Ze denken dat wij zo makkelijk het bed in te krijgen zijn. Dat is het imago dat wij in het buitenland hebben opgebouwd. Misschien moeten we ook de verantwoordelijkheid bij onszelf zoeken.''

Eén van de Ali's, de 29-jarige bruingeblakerde Yücel, zegt de reacties van de vrouwen niet te begrijpen. ''Met onze eigen vrouwen is niets te beginnen. Te conservatief. Tijdens de zomer komt de verlossing. Vooral Russische en Nederlandse vrouwen zijn toppertjes. Zalig die korte rokjes. Ze willen aandacht en die geven wij. Wij gaan zeker niet te ver.''

De drie meiden geven aan Turkije op zich een heerlijk land te vinden. Het land is mooi, goed weer en het is goedkoper dan Spanje. Alleen de handtastelijke Turken overschaduwen het vakantiegeluk. Het Toeristenbureau in Alanya zegt echter in een reactie het probleem dat de vrouwen beschrijven weinig te signaleren.


V.l.n.r: Sarah, Lotte Koning (niet in bericht genoemd), Joëlle en Lotte.

Voetbal zorgt voor 20.000 klanten bij Versatel

Het bedrijf Versatel dat voor de komende seizoenen het voetbal heeft binnengehaald, heeft met het aangeboden pakket 20.000 klanten getrokken. Daarmee is het bedrijf nog ver verwijderd van zijn doelstelling om nog dit jaar 100.000 klanten binnen te halen. Dat heeft de onderneming woensdag bekend gemaakt.

Jaarlijks moet Versatel ongeveer 30,5 miljoen euro betalen voor de voetbalrechten. Het bedrijf zegt nog steeds van de 100.000 klanten aan het eind van het jaar uit te gaan. Er wordt zelfs gerekend op 500.000 kijkers in 2008. In dat jaar lopen de voetbalrechten voor Versatel af.

Huurmoordenaar schiet verkeerde dood

Een huurmoordenaar heeft in Bogota waarschijnlijk de verkeerde man doodgeschoten. De moordenaar kwam in de Colombiaanse stad een ziekenhuis binnen en schoot daar een 60-jarige man dood die herstellende was van een hartoperatie.

In dezelfde kamer werd tot zaterdag ook een drugshandelaar verpleegd die dezelfde achternaam had als de doodgeschoten hartpatiënt. De politie probeert nu aan de hand van de opnamen van bewakingscamera's de identiteit van de schutter te achterhalen.

GTA directe aanleiding moorden Fayette

In navolging op het eerdere nieuws over de zaak Thompson is de rechtszaak begonnen.

Wat vooral opvalt in deze zaak is dat de verdediging aanvoert dat zijn handelen volledig de schuld is van het spel GTA.

"[...]
Lawyers acknowledge he fired the gun but contend he suffers from post-traumatic stress disorder and was deluded by obsessive playing of a ''Grand Theft Auto'' video game that includes police killings.
[...]"


De aanklagers noemen dat onzin en zeggen dat hij helemaal niet in de war was maar gewoon doodde omdat hij weg wilde komen.

Bandslam voor de soundtrack van Burnout Revenge

Electronic Arts wil beginnende en onbekende bands een kans geven. Ze zijn de website Burnount Bandslam begonnen waar bands zich kunnen inschrijven voor een competitie.

De winnaars maken kans op een originele Gibson gitaar en als soundtrack te verschijnen in toekomstige Burnout games. Na een eerste selectie zullen de overgebleven bands in verschillende steden in Europa het tegen elkaar opnemen. Een onafhankelijk panel van juryleden zal na de verschillende optredens de winnaar aanwijzen.

Hersendode Amerikaanse bevalt van dochter

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Amerika is een vrouw die sinds 7 mei kunstmatig in leven werd gehouden bevallen van een baby. Het kind, een meisje dat bij de geboorte ruim achthonderd gram woog en via een keizersnede ter wereld kwam, maakt het goed. Ze heeft de naam Susan gekregen, naar haar moeder.

De 26-jarige Susan Torres werd in mei getroffen door een beroerte. Ze was op dat moment vier maanden zwanger. Of zij nog verder in leven wordt gehouden wilde het ziekenhuis gisteren niet bekendmaken. Volgens een lokale krant heeft echtgenoot Jason Torres echter besloten zijn vrouw 'te laten gaan'. Sinds 1979 zijn er volgens Engelstalige medische literatuur minimaal twaalf soortgelijke gevallen geweest.

-
Met dank aan diverse users die ons dit bericht via de nieuws-submit gemeld hebben!

NBA: Nieuw verbeterd contract voor O'Neal

Basketballer Shaquille O'Neal heeft een nieuw lucratief vijfjarig contract afgesloten met zijn club Miami Heat.

In die periode zou de 33-jarige Amerikaan 100 miljoen dollar moeten gaan verdienen. De center speelde afgelopen seizoen voor het eerst bij de NBA-club uit Miami, daarvoor was hij actief voor de Los Angeles Lakers.

Afgelopen seizoen leidde O'Neal Miami Heat naar de eerste plaats in de Eastern Conference. Daarna liep hij een blessure aan zijn dijbeen op, Miami slaagde er niet in om door te dringen tot de play-off-finale van de NBA.

Connie als Vanessa op Gay Parade

De tegenwoordige schoonheidsgoeroe Connie Breukhoven gaat voor één keer haar alterego Vanessa tot leven wekken. Dit weekend zal ze tijdens de Gay Parade in Amsterdam een eenmalig optreden geven en een paar hits uit de jaren 80 ten gehore brengen.

Volgens 'Vanessa' Breukhoven is het idee ontstaan tijdens een feestje op een schip met een paar homovrienden. Die daagden haar uit om tijdens de Gay Parade te komen optreden. Dit weekend zal ze na Imca Marina het podium beklimmen en de nummers 'Upside Down', 'Dynamite' en 'Cheerio' zingen.

Connie zegt er zin in te hebben, behalve als de regen met bakken naar beneden komt, want dan cancelt ze haar optreden.


Connie nu

Vanessa toen

Blizzard North gesloten

Mike Morhaime, president en starter van Blizzard, heeft in een verklaring te kennen gegeven de efficiëntie van zijn bedrijf te willen verbeteren. Hij wil dat de projectteams dichter bij elkaar komen te zitten om zo beter inzicht in elkaars projecten te krijgen.

Hierop is de Bay Area afdeling, bekend onder de naam Blizzard North, gesloten. Bij Blizzard North werd Diablo ontwikkeld. Men heeft de medewerkers verplaatst naar het hoofdkwartier in Zuid-Californië, waar ze aan het werk zijn gezet aan een "unannounced project". Zeer waarschijnlijk Diablo 3.

De studio die later Blizzard North ging heten werd in 1993 opgestart door David Brevik en de gebroeders Erich en Max Schaefer. Het team verkocht Diablo aan Blizzard. In 1996 was de studio een volledig onderdeel van Blizzard geworden. Diverse medewerkers van de studio vormden later eigen game studios. Zo begon Mike O'Brien met ArenaNet, wat later door NCsoft werd overgenomen. Andere voorbeelden zijn Flagship Studios en Castaway Entertainment.

Dementieva uitgeschakeld in San Diego

De Russische Elana Dementieva heeft de tweede ronde van het tennistoernooi in hetAmerikaanse San Diego niet overleefd.

De als derde geplaatste tennisster verloor met 7-5 en 6-4 van de ongeplaatste Chinese tiener Shuai Peng. Voor Peng was het pas de tweede partij in het vrouwencircuit nadat ze op Roland Garros nipt werd uitgeschakeld door Lindsay Davenport.

Ook het mannentoernooi in Washington verloor al vroeg één van de publiektrekkers. De als derde geplaatste Brit Tim Henman verloor in de tweede ronde van de Zuid-Afrikaan Wesly Moodie. De hard serverende Moodie had slechts twee sets nodig: 7-6 en 7-5.

Mutant Storm aangekondigd voor de Xbox 360

PomPom software heeft aangekondigd een overeenkomst te hebben bereikt met Microsoft over een nieuwe Mutant Storm game. Een nieuwe versie en een opvolger zullen exclusief verschijnen op de Xbox 360.

Onder de respectievelijke codenamen Reloaded en Revolution worden Mutant Storm 1 en 2 speciaal voor de Xbox 360 Xbox Live Arcade ontwikkeld. De spellen zouden beschikbaar komen in de tweede helft van 2006.

"Vanzelfsprekend zijn we verheugd om met Microsoft samen te werken. De Xbox 360 is een krachtige console die ons in staat stelt nieuwe features in de games toe te voegen", aldus Miles Visman van PomPomp Sotware.

Kinderboek zelfmoordterroriste bestseller

In Groot-Brittannië is een kinderboek over een jonge zelfmoordterroriste momenteel een bestseller. Het gaat om het boek Checkmate (schaakmat), van de zwarte schrijfster Malorie Blackman. Hoofdpersoon in het boek is een tienermeisje van allochtone afkomst dat wordt voorbereid om als zelfmoordterrorist te sterven.

Checkmate verscheen enkele weken vóór de zelfmoordaanslagen in Londen en is het laatste boek in een trilogie over raciale ongelijkheid. De drie kinderromans spelen zich af in een fictieve wereld waarin de zwarte bovenlaag (de Crosses) de blanke onderklasse (de Noughts) onderdrukt. In het derde deel wordt de dochter van een Nought-vader en een Cross-moeder gerekruteerd door een terroristische organisatie. Zij moet op haar 16e verjaardag met een zelfmoordaanslag een Cross-politicus vermoorden.

Blackman is één van de populairste kinderboekenschrijfsters in Groot-Brittannië. Boekhandels zeggen geen klachten te hebben ontvangen over het gevoelige onderwerp in het boek.


Kinderboekenschrijfster Malorie Blackman

War World: Tactical Combat nu te dowloaden

"Vergeet card games, puzzle packs en arcade waar de downloadmarkt mee overspoeld is. Pak alles wat je wist over spellen, vuur kogels op ze af, bestook ze met mortieren, vernietig het met 300 kogels per minuut, steek het in de fik en ga er met een grote gevechtsrobot op staan!", aldus de mensen van Third Wave Games over het spel War Worlds.


War World is een planeet vol met conflicten en oorlog. Diverse mechanische monsters nemen deel in gewelddadige multiplayer gevechten. Kies uit meer dan vijftig verschillende wapens en honderd verschillende arena's.


Je kunt een demo-versie van het spel hier downloaden. Een volledige versie kan, met behulp van PayPal , online gekocht worden voor $24,95.

Schalke heeft eerste prijs binnen

Schalke 04 heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De Duitse club pakte de Liga Pokal door VfB Stuttgart in de finale met 1-0 te verslaan.

In de 10e minuut van de wedstrijd scoorde Kevin Kuranyi het enige doelpunt van de wedstrijd. De spits rondde een hakbal van Lincoln mooi af.

Het duel werd ontsierd door twee rode kaarten van Schalke. In de 66e minuut trapte Doelpuntenmaker Kuranyi trapte na en moest vertrekken. Ver in de blessuretijd werd ook Lincoln van het veld gestuurd nadat hij een kopstoor gaf, waarbij hij zijn opponent daarbij echter niet raakte.

BAR kan Button niet helpen

BAR Honda zal Jenson Button niet helpen met zijn conflict met Williams F1 omtrent zijn contract voor volgend seizoen.

Teambaas Nick Fry zei dat ze Button niet kunnen helpen met zijn conflict met Williams. "Het gaat tussen Jenson en Williams, zij zullen het op moeten lossen," zei Fry. "We hebben hem duidelijk gemaakt dat we Jenson graag zouden willen behouden in de toekomst, maar meer kunnen we niet doen. We hebben officieel geen weet van het contract met Williams en we hebben het contract niet gezien."

Final Fantasy XII producer stopt er mee.

Na diverse geruchten is het nu bevestigd door Square Enix dat producer Yasumi Mastuno er mee stopt wegens gezondheidsredenen.
"[...]
To all the fans that have been waiting for the release of Final Fantasy XII, I'm sorry that its development has been taking an extremely long time.

I unfortunately will have to take a step away from the production scene, but the game is progressing in its development under the hands of excellent staffs, including [Hiroshi] Minagawa, [Hiroyuki] Ito, and [Jun] Akiyama.
[...]"



Matsuno in 2002

Fans wachten al een tijdje met smart op de nieuwe Final Fantasy XII waaraan Matsuno ook zijn medewerking verleende.

Demo Jules Verne-adventure Voyage

Er is een demo verschenen van het nieuwe Jules Vernes-spel Voyage.
In dit spel creëert een groep wetenschappers een ruimteraket en slaagt erin naar de maan te vliegen. Daar treffen ze een stad van een verloren beschaving aan.

De demo is 346MB groot en kan hier en hier worden gedownload.

Geïnspireerd door het werk van Jules Verne ontwikkelde Kheops Studio dit spel waarin je Michel Ardan bestuurt. Hij is ontsnapt uit zijn gecrashte capsule en gaat de maan onderzoeken. Is er leven op de maan?

Ontsnap uit het Kantoor

Je loopt het gebouw van Anode & Cathode in, je komt binnen in de aankomsthal. Een moderne en snelle lift zet je af op de hoogste verdieping. Aan het einde van de gang zie je een half geopende deur die alleen verlicht wordt door het licht van de lift. De lift gaat dicht en het is opeens zo donker dat je de rillingen ervan krijgt. Je probeert de lift weer op te roepen, maar deze weigert te komen. Je roept of er iemand aanwezig is, maar je bent alleen. Je gaat door de deur heen die meteen achter je sluit. Je moet het helemaal zelf oplossen. Lukt het jou om te ontsnappen in "Escape the Office"?

Deze dus, succes...

Zo lusten we er nog wel een paar

Minister Peijs is er na twee weken ook achter gekomen dat ze zichzelf volkomen belachelijk heeft gemaakt met haar voorstel om losse spullen in auto's te verbieden. Het is alleen jammer dat ze niet gewoon toegeeft dat ze even door een (hopelijk) tijdelijke fase van hersenloosheid ging, maar in plaats daarvan nu doodleuk haar ambtenaren de schuld geeft. Peijs geeft aan alleen uit te zijn geweest op een verbod op losse spullen in wagens voor rolstoelvervoer. Haar overijverige ambtenaren zouden dit echter hebben uitgebreid tot een verbod dat moest gaan gelden voor alle auto's.

Nou geweldig hoor Karla, maar als het zo'n simpel misverstand was geweest dan had je dat twee weken geleden wel gelijk even kunnen vertellen. Je hebt gewoon geblunderd en dat is helemaal niet erg, zeker niet wanneer het om zo'n onbenullig onderwerp gaat. Nu je er proberen uit te draaien door je ambtenaren de schuld te geven, is echter ver beneden peil.

Uitslagen oefenwedstrijden 2 augustus

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de dinsdag gespeelde vriendschappelijke duels.


FC Emmen – FC Twente 0-5
Doelpunten FC Twente: Culina (4), N’Kufo

FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 0-1
Doelpunt Sparta Rotterdam: Van Bueren

Valleivogels – Vitesse 0-8
Doelpunten Vitesse: Fränkel (2), Rojer, Van den Berg, Janssen, Van der Schaaf, Gluscevic, Benson

FC Groningen – Iraklis Saloniki 2-2
Doelpunten FC Groningen: Salmon, Levchenko

FC Dordrecht – Willem II 1-3
Doelpunten Willem II: Kolsi (2), Denissen

AFC ’34 – AZ 2-9
Doelpunten AZ: Koevermans (3), Jaliens, Sektioui, Schaars, Medunjanin, Huysegems, eigen doelpunt

ADO Den Haag – West Ham United 1-1
Doelpunt ADO Den Haag: Elia

HSC ’21 – Heracles Almelo 0-4
Doelpunten Heracles Almelo: Tamerus, Sluijter, Jansen, De Vries.

Geen extra druk voor Alonso

Fernando Alonso, de leider in het wereldkampioenschap, voelt geen extra druk na de Grand Prix van Hongarije, waar hij geen punten binnen wist te halen en zijn directe rivaal Räikkönen de winst pakte.

De Spanjaard was kansloos nadat hij na een aanvaring met Ralf Schumacher in de eerste bocht de neus van zijn wagen kwijt was geraakt. Door het slechte weekend is zijn voorsprong op Räikkönen, met nog zes races te gaan, geslonken tot 26 punten. Voor Alonso valt het echter allemaal wel mee: "Het was slechts één weekend zonder punten, dat is alles," aldus de coureur.

"We leiden nog steeds beide kampioenschappen en hebben ontwikkelingen op stapel staan. Ik ben nog steeds erg gemotiveerd en het resultaat geeft mij geen extra druk," vervolgde Alonso. We zijn deze maand met een voorsprong van 22 punten begonnen en we eindigden het met 26 en vier races minder. Ik kijk al uit naar Istanbul!"

De komende drie weken zal Alonso het rustig aan doen, om vervolgens weer helemaal voor het kampioenschap te gaan. "Ik ga een beetje relaxen. We hebben vier races in vijf weekenden gehad. Ik zal ook wat trainen voor Turkije - ik wil in drie weken tijd volledig fit terugkomen," aldus Alonso.

CL: Liverpool door, Celtic niet

Celtic speelt dit jaar geen Europees voetbal. In de tweede voorronde van de Champions League ging de Schotse ploeg onderuit tegen Artmedia Bratislava, ondanks een
4-0 winst in eigen stadion. Titelhouder Liverpool mag wel naar de derde voorronde.

Celtic stond gisteren voor een schier onmogelijke opdracht nadat het in Slowakije met 5-0 werd afgedroogd. Toch begonnen de Schotten vol goede moed met een vroeg aanvalsoffensief. Na twintig minuten leverde dit een penalty op, die Thompson feilloos binnenschoot. Vlak voor rust verdubbelde Hartson de score, zodat de supporters van Celtic nog even hoop kregen. Na de pauze scoorden nog McManus en Beattie voor de ploeg uit Schotland, maar echt kansen op de vijfde goal kwamen er niet meer. Het zou voor de eerste keer in de geschiedenis van het Europese voetbal zijn dat een ploeg na een 5-0 nederlaag in de heenwedstrijd toch mag verder bekeren.

Liverpool plaatste zich wel voor de laatste voorronde. In Litouwen was al met 3-1 gewonnen bij FBK Kaunas, op Anfield Road werd het 2-0 voor de ploeg van Benitez. De doelpuntenmakers waren Gerrard (zijn zevende in vier voorrondewedstrijden) en Cissé. In de volgende ronde treft Liverpool CSKA Sofia of Tirana. Vandaag zijn de overige wedstrijden in de tweede voorronde.

Frankrijk: Turkije moet Cyprus erkennen

Turkije moet expliciet Cyprus erkennen, anders kunnen de toetredingsonderhandelingen met de EU niet beginnen. Dat heeft de Franse premier Dominique de Villepin dinsdag laten weten. De Turken tekenden vorige week een douaneverdrag met de tien nieuwe EU-landen, over de openstelling van grenzen voor elkaars handel. Hiermee zou dus in feite Cyprus erkent worden. Maar de Turkse regering voegde een aparte verklaring toe waarin juist nadrukkelijk afstand werd genomen van een erkenning.

De Villepin liet gisteren weten: ''Het lijkt mij onvoorstelbaar dat enig onderhandelingsproces kan beginnen met een land dat niet elk land van de Europese Unie erkent, dat wil zeggen alle 25. Het gaat hier om een principe dat verdedigd moet worden.'' EU-voorzitter Groot-Brittannië bestudeert momenteel of de handelswijze van Turkije wel door de beugel kan. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Ben Bot, zei vorige maand dat ''het in Europa bonje zou worden'' als Turkije een aparte verklaring zou afgeven dat het Cyprus niet erkent.

De Turken hebben boos gereageerd op de woorden van de Franse premier. Volgens hen is bij de EU-top in december afgesproken dat ze Cyprus slechts indirect moeten erkennen in een douaneunie, maar niet expliciet. Turkije gaat er dan ook vanuit dat de uitspraak van De Villepin het begin van de toetredingsonderhandelingen in oktober niet kan vertragen.

De kwestie met Cyprus ligt in Turkije heel gevoelig. Men weigert daar nog steeds de internationaal erkende Grieks-Cypriotische regering te erkennen, hoewel Cyprus vorig jaar bij de Europese Unie kwam. Turkije steunt alleen het noordelijk deel van het eiland, Turks-Cyprus, dat het in 1974 bezette. Men stichtte daar een eigen republiek maar die wordt wereldwijd alléén door Turkije erkend.

Boek: Dean Koontz - Tijd van Leven

Een paar maanden geleden kon je hier op FOK! een review lezen van het eerste boek van Dean Koontz dat ik ooit las: Gegrepen. Inmiddels ligt er alweer een nieuw boek van deze schrijver in de handel: Tijd van Leven. Dit keer geen buitenaards gespuis dat de aarde probeert over te nemen, maar de levensloop van Jimmy Tock, wiens grootvader een aantal verschrikkelijke data voorspelde...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.