FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 juli 2005

'Het komt helemaal goed met Kylie'

Icoon Showbiz nieuwsHet komt helemaal goed met Kylie Minogue, die momenteel behandeld wordt tegen borstkanker. Dat meldt haar jongere zus Dannii. Kylie Minogue ontdekte in mei een knobbeltje in haar borst, dat een kwaadaardige tumor bleek te zijn. De zangeres ondergaat inmiddels een intensieve behandeling.

"Ik heb vandaag te horen gekregen dat mijn zus weer volledig zal herstellen. Ze heeft geluk gehad dat de kanker met behulp van bestraling kan worden behandeld. Iedere dag gaat het een stukje beter met haar", meldde Dannii Minogue, zelf ook actrice en zangeres, aan de media tijdens een expositie in Londen. Ze stak daarbij haar bewondering voor haar zus niet onder stoelen of banken. "Ik kijk uit naar het moment dat zij weer op de been is. Ze is een enorme inspiratie voor me geweest!"

Kylie Minogue
Volgens zus Dannii gaat het de goede kant op met Kylie Minogue

[Upd] Koerts ernstig gewond na val

Jans Koerts van Cofidis is in Portugal zwaar ten val gekomen. De 35-jarige sprinter kwam in de slotrit van de GP Joaquim Agostinho hard in aanraking met het asfalt.

Koerts brak bij zijn val beide enkels, zijn kuitbeen en een aantal ribben. De Drent was na zijn duikeling lange tijd buiten bewustzijn, maar is inmiddels weer bij kennis. Hij verblijft momenteel in het ziekenhuis Sao José in Lissabon waar hij zo spoedig mogelijk zal worden geopereerd.

Update 12:56

Via verscheidene media is inmiddels bekend gemaakt dat een technisch mankement ten grondslag lag aan de ernstige val. Koerts botste in de afdaling tegen een huisje, nadat hij een bocht had gemist omdat zijn remmen blokkeerden.

De Drent had geluk dat hij zijn helm op had. "De afdruk van mijn helm staat nu nog diep in mijn hoofd. Ik besef dat het nog veel erger had kunnen zijn", aldus Koerts.

Amerikaan eist recht op dronkenschap thuis

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 25-jarige Amerikaan, die gearresteerd werd wegens dronkenschap op een feest bij een vriend thuis, heeft een rechtszaak aangespannen. Eric Laverriere uit de staat Maine vindt dat hij het constitutionele recht heeft dronken te zijn in een privé-omgeving mits hij de openbare orde niet verstoort. De man vindt dat hij ten onrechte negen uur in hechtenis heeft gezeten.

"Mensen zouden toch in hun eigen huis moeten kunnen drinken. Dat is het mooie van dit vrije land", stelt Laverriere. Volgens Leonard Kesten, een advocaat die geregeld politiekorpsen bijstaat, ligt de kwestie echter gecompliceerder. Laverriere zou opgepakt zijn op basis van de Wet Beschermende Hechtenis. Deze wet stelt agenten in staat mensen tot twaalf uur lang tegen hun wil op te sluiten als zij dronken zijn en een gevaar vormen voor zichzelf of anderen.

Volgens Kesten houdt de wet zelfs in dat politieagenten verplicht zijn mensen in dat geval aan te houden. In het verleden zijn politieagenten namelijk wel eens aangeklaagd omdat ze nalieten een beschonken persoon te arresteren die later overleed aan een alcoholvergiftiging of een die met fatale gevolgen een aanrijding veroorzaakte.

Lafeber tweede op Schots Open

Maarten Lafeber is op het Schots Open in Loch Lomond tweede geworden. De eindzege ging naar de Zuid-Afrikaan Tim Clark.

Lafeber, die na de tweede en derde dag de ranglijst aanvoerde, ging tot de veertiende hole met Clark aan de leiding. Een bogey op de vijftiende hole en een gemiste birdie-putt op de zeventiende hole kostten hem echter de overwinning. Samen met Darren Clarke stranden hij zo op twee slagen van Clark.

Toch kreeg het geheel voor Lafeber aan het eind van de dag nog een mooi staartje. De Zeister had met de tweede plek de beste klassering van de spelers die zich nog niet hadden geplaatst voor de British Open (14 t/m 17 juli) en verdiende zo een ticket voor de voornaamste Major.

Bot: geen excuses bij Srebrenica-herdenking

Icoon Binnenlands nieuwsMinister Bot van Buitenlandse Zaken zal bij de Srebrenica-herdenking geen excuses aanbieden aan de nabestaanden van de slachtoffers van de val van de moslimenclave Srebrenica. Wel wil hij een gesprek aangaan met alle clubs van nabestaanden tijdens zijn bezoek aan Bosnië-Herzegovina.

Bot zal allereerst maandag aanwezig zijn bij de tienjarige Srebrenica-herdenking. Een woordvoerder van de minister heeft gezegd dat hij bij het bezoek geen rede zal voeren. Dinsdag daarentegen, als hij een bezoek brengt aan Sarajevo, zal hij met alle vertegenwoordigers van de nabestaanden een gesprek voeren. Dit doet hij dan niet om zijn excuses aan te bieden en ook niet om hen meer financiële steun te geven, maar om het medeleven dat Nederland heeft te benadrukken.

Inmiddels hebben nabestaanden van de slachtoffers van de val van de moslimenclave een rechtszaak aangespannen tegen de Nederlandse Staat. Volgens de nabestaanden heeft Nederland schuld aan de volkerenmoord, 10 jaar geleden in Srebrenica. De rechtszaak zou een schadeclaim voor de overheid tot gevolg kunnen hebben.

Johan Vonlanthen naar NAC Breda

PSV-speler Johan Vonlanthen zal het komende seizoen op huurbasis uitkomen voor NAC Breda. De PSV-aanvaller is zo goed als rond met de Bredase club.

Vonlanthen werd tijdens het afgelopen seizoen ook al eens verhuurd aan het Italiaanse Brescia, omdat hij PSV niet verder kwam dan de bank.

PSV gaat er vanuit dat alles op korte termijn volledig rond zal komen en zal de Zwitser niet meenemen naar het toernooi om de Peace Cup in Zuid-Korea.

Jongen met nepwapen door politie opgepakt

The-Ghost had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 16-jarige jongen die in Bovenkarspel over straat liep met een speelgoedpistool in een holster is door de politie opgepakt. De agenten, die zaterdagavond een melding hadden gekregen over een jongeman in Lonsdale-kledij en met een wapen, namen bij de aanhouding geen risico. Met kogelwerende vesten en met getrokken wapens werd de 16-jarige overmeesterd.

Na de aanhouding bleek dat de jongen, afkomstig uit Wieringerwerf, een niet van echt te onderscheiden speelgoedpistool in een holster in zijn broeksband droeg. Behalve het nepwapen had de jongen tevens een knipmes bij zich. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau, waar een procesverbaal is opgemaakt.

Brazilië wint World League

De heren-volleyballers van Brazilië hebben in Belgrado de World League gewonnen. De huidige wereld- en Olympisch kampioen was in vier sets te sterk voor Servië en Montenegro.

De bronzen medaille ging naar Cuba dat in de strijd om de derde plaats de Poolse volleyballers versloeg met 3-2.

Het is de vijfde keer dat Brazilië de World League wint. Eerder waren ze al succesvol in 1993, 2001, 2003 en 2004.

Twee minuten stilte voor aanslagen Londen

WebHawkjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

De slachtoffers van de aanslagen in Londen worden volgende week donderdag, een week na de vier dodelijke explosies, in London herdacht met twee minuten stilte. De herdenking begint om 12.00 plaatselijke tijd (13.00 Nederlandse tijd). Dit heeft de Britse regering bekendgemaakt.

Vanaf morgen wordt in het stadhuis van Londen een condoleanceregister geopend. Ook heeft de burgemeester van London, Ken Livingstone, aangekondigd een speciaal fonds voor de betrokkenen in te stellen.

Kinderen overlijden na sprong in water

Icoon Binnenlands nieuwsIn Almere zijn twee kinderen van vijf en zes jaar oud in de Hoge Vaart verdronken. Een getuige zag de beide jongens vanaf een steiger het water in gaan, waarna ze niet meer boven kwamen. Een groep van omstanders, agenten en brandweermannen ging vervolgens in een lijn het ondiepe water in, om de kinderen te vinden.

"Ze vonden de twee snel. Reanimatie mocht alleen niet meer baten", laat een woordvoerder van de Almeerse politie weten. Een van de slachtoffers overleed ter plaatse, het tweede jongetje stierf later op de avond in het ziekenhuis. Zowel de steiger als de nabijgelegen fietsbrug zijn een geliefd object om van af te springen. Hoe de jonge kinderen daar zonder toezicht terechtkwamen is nog onduidelijk.

Mohammed B. is toerekeningsvatbaar

Mohammed B.Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, is toerekeningsvatbaar. Dat is de conclusie die onderzoekers van het Pieter Baan Centrum (PBC) trekken. De deskundigen van het PBC konden echter bij hun onderzoek niet rekenen op medewerking van de verdachte.

B. verbleef acht weken in de kliniek, waarin hij weigerde een woord te zeggen tegen zijn onderzoekers. De gedragskundige conclusies van het PBC zijn dan ook de uitkomst van een intensieve observatie, en niet van gedegen, multi-disciplinair onderzoek. Volgens het PBC is er geen sprake van een stoornis of enige andere afwijking in de psyche van B.

Peter Plasman, de advocaat van B., stelt dat het PBC die conclusies niet heeft kunnen trekken. "Het PBC heeft de gestelde vragen in dat kader niet kunnen beantwoorden", aldus Plasman. Als gevolg daarvan moet echter toch worden uitgegaan van volledige toerekeningsvatbaarheid. Morgen begint voor de Amsterdamse rechtbank het proces tegen B.

Ullrich na val gehavend

Jan Ullrich is flink gehavend na zijn val aan het begin van de negende etappe. Voor de Duitser komt de rustdag van morgen dus uitstekend gelegen.

Ullrich smakte door een windstoot tegen het asfalt. De ploegarts van T-Mobile, Lothar Heinrich, stelde vlak na de aankomst in Mulhouse de eerste diagnose: ”Hij heeft verwondingen aan zijn hoofd, namelijk een bloeduitstorting bij zijn linkerslaap. Verder heeft hij verwondingen aan zijn rug en linkerschouder. Het zou ook nog kunnen dat hij ribletsel heeft. Als dat het geval is en hij ademnood krijgt, dan moeten we röntgenfoto’s maken.”

De Tourwinnaar van 1997 zelf maakt zich niet veel zorgen: ”Na een goede nachtrust zal het wel goed komen.” De vijfvoudige nummer twee van de Tour geeft aan dat hij in ieder geval vandaag probleemloos ademde. Aan het begin van de Ronde van Frankrijk had Ullrich ook al pech Hij botste toen tijdens de verkenning van de openingstijdrit tegen de auto van zijn ploegleider Mario Kummer.

Britse politie: Bewaar smsjes en e-mails

Icoon Buitenlands nieuwsInternet- en mobiele telefonieproviders hebben van de Britse politie het verzoek gehad om al het sms- en mailverkeer, op de dag van de aanslagen in Londen, te bewaren. Volgens de Britse politie kan de digitale informatie een belangrijke bron kunnen vormen voor eventuele verdere aanwijzingen naar de daders.

Het is al de tweede keer dat een soortgelijk verzoek werd gedaan aan providers. Ook op de dag van de aanslagen in de VS op elf september werd providers gevraagd alle digitale informatie op te slaan en beschikbaar te stellen voor de politie. Volgens enkele providers is het echter technisch onmogelijk om al het dataverkeer te bewaren of te bevriezen.

Minardi tevreden

Beide Minardi-coureurs wisten op Silverstone te finishen. Na een vrijwel incidentvrije race voor zowel Christijan Albers als Patrick Friesacher eindigden ze respectievelijk als 18de en 19de.

Beide coureurs stonden op een twee-stopstrategie in een race die voor het beide rijders nagenoeg zoals gepland verliep. Alleen een klein probleem met een verhoogde temperatuur in de versnellingsbak van Friesacher zorgde even voor wat bezorgde blikken bij de pitmuur, maar naarmate de wedstrijd vorderde ondervond het team echter geen verdere gevolgen zodat een van de meest veeleisende races van dit seizoen voor Minardi afgesloten kon worden met een dubbele finish.

Na afloop toonde teambaas Paul Stoddart zich dan ook een tevreden man. "Ik kan me niet meer herinneren wanneer er 19 auto’s voor de laatste keer de finishvlag haalden. Twee auto’s die de hele race uithouden geeft ons uiteraard veel voldoening en het wijst op betrouwbaarheid van onze kant, maar het is duidelijk dat er nog heel wat ontwikkeling nodig is aan het totale pakket."

Tijdstraf voor Menchov en Boogerd

Denis Menchov en Michael Boogerd hebben van de organisatie van de Tour de France een tijdstraf gekregen van twintig seconden.

Tijdens de afdaling van de Ballon d’Alsace kreeg de Rus een lekke band. Boogerd wachtte en bracht zijn kopman weer terug in het peloton. Dit gebeurde echter wel met de hulp van de wagen van ploegleider Erik Breukink; de jury constateerde namelijk dat het tweetal stayerde. Naast de tijdstraf kreeg het duo ook een boete van vijftig Zwitserse franken.

Menchov daalt door dit voorval elf plaatsen in het klassement en staat nu 39e, op 6.31 van de gele trui Jens Voigt en op 4.13 van Lance Armstrong. De 27-jarige Rus begint met die marges achterstand aan de eerste rit door de Alpen. Menchov zal zich willen revancheren voor zijn Tour van vorig jaar, toen hij opgaf. In 2003 was Menchov de beste jongere en werd hij 11e in het eindklassement.

Red Bull zakt steeds verder weg

Voor het team van Red Bull Racing was het een slechte race op Silverstone. Beide coureurs kwamen niet in de buurt van punten en eindigde uiteindelijk als 13e en 15e. Wel zorgde David Coulthard nog voor wat actie met samen met Jacques Villeneuve.

"Ik hoop dat het in ieder geval leuk was voor het publiek. Jacques haalde me kort na de start in, daarna kwam ik in gevecht met allebei de Saubers en Williams. Ik kon Mark (Webber) inhalen vlak voor mijn eerste pitstop, omdat we een andere strategie hadden. We waren te langzaam vandaag en moeten zeker nog wat doen voor de volgende race. Ik wil ook nog het publiek bedanken voor de steun," aldus de Schot.

Christian Klien reed lang voor David Coulthard, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 15e plaats, en was daar niet erg blij mee. "Dit is erg teleurstellend. De auto was lastig te besturen en ik had niet genoeg balans. De start verliep wel goed, maar later in de race kwam ik vast te zitten achter Mark Webber. De auto was erg nerveus."

Champ Car: Wilson wint in Toronto

Justin Wilson heeft op het circuit van Toronto in Canada zijn eerste race in de Champ Car World Series gewonnen. Hij bleef Oriol Servia en Alex Tagliana voor.

De eerste helft van de race werd beheerst door Sebastien Bourdais en Paul Tracy. Bij het uitrijden van de pitstraat na de eerste serie pitstops raakten de twee elkaar en verloor Tracy een deel van zijn voorvleugel.

Tracy reed echter door aan de leiding terwijl Bourdais opnieuw naar de pits moest om een lekke achterband te laten vervangen. Bij de tweede serie pitstops wilde Tracy alsnog zijn voorvleugel laten vervangen, maar op dat moment werd de safety car ingezet vanwege een crash en werd de pitstraat gesloten. Tracy moest doorrijden en kwam zonder benzine te staan.

Dat gaf de leiding aan Oriol Servia, maar deze werd in de laatste fase van de race ingehaald door Justin Wilson. De race eindigde uiteindelijk onder een gele vlag, vanwege een spin van A.J. Allmendinger. Mario Dominguez kon hem niet meer ontwijken en reed vol op de wagen van Allmendinger in.

Uitslag Molson Indy Toronto:

positiecoureurteamaantal rondesachterstand / uitvalreden
1Justin WilsonRuSPORT86
2Oriol ServiaNewman/Haas860.730 sec
3Alex TaglianiTeam Australia861.695
4Jimmy VasserPKV86in pits
5Sebastien BourdaisNewman/Haas862.558
6Ryan Hunter-ReayRocketsports863.234
7Timo GlockRocketsports864.698
8Alex SperaficoHVM865.377
9Ryan DalzielDale Coyne851 ronde
10Nelson PhilippeConquest851 ronde
11Andrew RangerConquest83versnellingsbak
12AJ AllmendingerRuSPORT80crash
13Mario DominguezForsythe80crash
14Marcus MarshallTeam Australia65crash
15Björn WirdheimHVM60crash
16Paul TracyForsythe57zonder benzine
17Cristiano da MattaPKV56crash
18Ricardo SperaficoDale Coyne55crash

Kleinste bibliotheek van Nederland geopend

Op het Amsterdamse strand van IJburg is vandaag de kleinste bibliotheek van Nederland geopend. De strandbibliotheek is één van de 29 vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en voorziet badgasten van boeken.

De bibliotheek is elk weekend in juli en augustus geopend en daarnaast op elke mooie doordeweekse dag. Leden van de OBA kunnen tussen 10.00 en 18.00 uur voor één dag een boek lenen. Niet-leden kunnen ter plaatse lid worden en zo aan hun strandlectuur komen. Tot 19 jaar is het lidmaatschap gratis.

In de bibliotheek zijn allerlei soorten boeken aanwezig, zowel kinderboeken, strips als romans. Mocht de dag onverhoopt verregenen, dan kan binnen verder gelezen worden.

Wederom punten voor het team van BAR

BAR Honda behaalde opnieuw punten vandaag tijdens de Grand Prix van Engeland, waardoor het nu in de strijd om het constructeurskampioenschap eindelijk voorbij Minardi gaat. Button eindigde als vijfde terwijl Sato aan een onmogelijke inhaalrace moest beginnen nadat hij vlak voor de start stilviel.

"Ik ga natuurlijk niet tevreden zijn met dit resultaat bij mijn thuisrace maar we kunnen niet meer verlangen van de wagen voor het moment. We kwamen hier aan met de hoop van onze verbeteringen te kunnen profiteren maar ze zijn duidelijk niet voldoende. De twee topteams rijden gewoonweg in een andere klasse voor het moment, en het was gewoon een kwestie van zien welke wagens voor en achter me reden. We zijn sterk in vergelijking met de andere teams, ik had meer dan een halve minuut voorsprong op Michael die zesde was. We hebben opnieuw enkele punten voor het team en deden het goed voor de Britse fans. Het spijt me dat ik het podium niet heb gehaald waarop we allemaal gehoopt hadden," aldus Jenson Button, die dus niet helemaal tevreden was.

Takuma Sato weet de problemen geheel aan zichzelf en verontschuldigde zich tegenover zijn team. "Het is simpel te verklaren, ik doorliep de normale startprocedure en tijdens het opwarmen van de banden drukte ik op de verkeerde knop. Ik wil me verontschuldigen tegenover iedereen van het team, die zoveel werk hebben verricht ter voorbereiding van de Britse GP. Ik kon het resultaat niet leveren dat we wensten. Het team heeft fantastisch werk verricht om me terug in de race te krijgen, maar ik had gewoonweg te veel achterstand om iets te kunnen doen."

F1: Uitslag Grand Prix van Engeland

Juan Pablo Montoya heeft vanmiddag de Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone gewonnen. Hij kon de nummer twee, Fernando Alonso, nipt twee seconden voorblijven. Montoya's teamgenoot Kimi Räikkönen werd derde.

Montoya maakte optimaal gebruik van de start en was na twee bochten Alonso al voorbij voor de leiding. Takuma Sato maakte de start niet mee vanaf de grid, hij liet in de laatste bocht van de opwarmronde zijn motor afslaan en moest vanuit de pitstraat starten. Hij veroorzaakte en passant hiermee een safety car-situatie, die slechts twee ronden duurde.

Na het verdwijnen van de safety car gingen Montoya en Alonso er als een speer vandoor. Ze bleven elkaar opjagen. Doordat ze dezelfde pitstopstrategie hadden, bleven ze de hele race dicht bij elkaar in de buurt. Uiteindelijk trok Montoya aan het langste eind, niet in de minste plaats doordat Alonso werd opgehouden bij het inhalen van achterblijver Jarno Trulli.

De race kende weinig uitvallers. Narain Karthikeyan was de enige; hij zette in de elfde ronde zijn Jordan aan de kant en moest uitstappen. Even leek het er op dat zijn teamgenoot Tiago Monteiro direct daarna ook uitviel, maar hij kon zijn race alsnog vervolgen.

Kimi Räikkönen reed een sterke race, en wist zichzelf vanaf de twaalfde startplaats naar de derde plaats op te werken, waardoor zijn achterstand in het wereldkampioenschap op Alonso niet veel schade opliep. De Ferrari's stelden opnieuw teleur, met zesde en zevende posities voor Michael Schumacher en Rubens Barrichello. Christijan Albers, de Nederlandse Minardi-coureur, finishte als achttiende en voorlaatste met een ronde voorsprong op zijn teamgenoot.

Voor meer Formule 1-nieuws en de volledige uitslag kijk je natuurlijk op de FOK! F1manager!

Zweefvliegtuiginstructeur komt om bij crash

Icoon Binnenlands nieuwsEen zweefvlieginstructeur uit Lemelerveld kwam vandaag om het leven nadat zijn zweefvliegtuig neerstortte. De leerling van de instructeur, een 44-jarige man uit Den Ham, raakte bij de crash zwaargewond. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend.

Het zweefvliegtuig was vanochtend rond half twaalf opgestegen vanaf het zweefvliegveld in Lemelerveld. Al kort na het opstijgen stortte het vliegtuigje alweer neer op aarde in een nabijgelegen maïsveld. De beide inzittenden van het vliegtuig raakten zwaargewond en moesten door de brandweer uit het toestel worden bevrijd. De instructeur overleed vrij snel daarna, in het ziekenhuis, aan zijn opgelopen verwondingen.

Amstrong niet rouwig om verlies gele trui

Lance Armstrong verspeelde in de negende etappe van de Tour de France de gele trui aan de Duitser Jens Voigt, maar is daar echter totaal niet rouwig om.

"We hoeven de gele trui niet constant te hebben en we hoeven hem ook niet over de Alpen te brengen. Als hij in Parijs maar in onze handen is", aldus de Amerikaan.

Armstrongs ploegleider Dirk Demol maalde totaal niet om het verlies van het geel. "We waren er 99,9 procent zeker van dat Voigt zou aanvallen, want die wilde dat geel zo graag. We geven het hem graag. Voorblijven op onze rechtstreekse concurrenten, dat is onze doelstelling." Demol blikte ook nog even terug op de etappe van zaterdag toen Armstrong na diverse aanvallen van het team van T-Mobile zonder helpers kwam te zitten. "Die etappe van zaterdag blijkt gewoon een off-day te zijn: onze renners hadden de dagen ervoor te weinig gegeten en gedronken."

Overigens denkt Voigt zelf dat hij niet lang in het geel zal rijden. "Ik zal mijn leiderstrui verdedigen op de rustdag, want ik denk dat ik er dinsdag een zware prijs voor zal moeten betalen. In het hooggebergte ben ik hem denk ik snel weer kwijt".

Herdenking massamoord Srebrenica begonnen

In Potocari in Bosnië en het Nederlandse Westerbork is de aanzet gegeven voor de plechtigheden ter herdenking van de massamoord in Srebrenica in 1995. Rondom Srebrenica houden overlevenden een herdenkingsmars. In Belgrado worden ondertussen Servische slachtoffers herdacht. Morgen is het precies tien jaar geleden dat de moslimenclave viel, nadat het door zo'n 10.000 Bosnisch-Servische troepen onder de voet was gelopen. De Bosnische Serven vermoordden vervolgens naar schatting tot 8.000 moslim-mannen en -jongens. De 700 gestationeerde Nederlandse militairen waren niet in staat de grootste massamoord in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog te voorkomen. Honderden inmiddels geïdentificeerde lichamen worden morgen bij de plechtigheden in Bosnië herbegraven. Maar vele lichamen zijn nog niet geïdentificeerd en veel mensen worden nog altijd vermist.

Wat vooraf ging
Om het uit de hand lopende etnische geweld in Bosnië te doen stoppen vroeg de VN Nederland in 1993 een bijdrage te leveren. Nederland stuurde een bataljon onder de naam Dutchbat naar het door de VN als veilig gebied aangewezen Srebrenica. In het voorjaar van 1995 waren er zo'n 50.000 vluchtelingen aanwezig, terwijl het gebied belegerd werd door generaal Ratko Mladic. Dutchbat moest aanvallen afweren maar de druk nam toe en er was duidelijk tekort aan mensen en materieel. Ondertussen voerden in de enclave aanwezige moslimstrijders onder leiding van Naser Oric aanvallen uit op Servisch gebied die veel slachtoffers eisten.

De val van Srebrenica
Op 6 juli 1995 trok het leger van Mladic de grens van de enclave over. Één voor één werden de Nederlandse legerposten onder de voet gelopen en de soldaten gegijzeld. Dutchbat-bevelhebber generaal Karremans had vanaf 6 juli herhaaldelijk om luchtsteun gevraagd; uiteindelijk zei de NAVO op 10 juli toe de volgende dag Servische stellingen te bombarderen. Na twee bommen eiste Mladic dat de luchtactie werd gestaakt, anders zouden de gegijzelde Dutchbatters worden gedood. De bommenwerpers verdwenen weer, en de val van Srebrenica was een feit.

De massamoord
Veel mannen en jongens in het kamp besloten de plannen van de Bosnische Serviërs niet af te wachten en vluchtten het omliggende bos in, waar ze werden beschoten en velen gevangen werden genomen. In de enclave zelf werden de mannelijke moslims van gevechtsleeftijd eruit gepikt. Mladic vertelde Karremans dat ze met bussen naar verderop gelegen moslimgebieden gedeporteerd zouden worden, waarop de Dutchbatters zelfs hielpen bij het scheiden van de mannen van de vrouwen en kinderen. In vijf dagen tijd werden vervolgens tot 8.000 mannen en jongens vermoord, in velden, voetbalstadions, fabriekshallen en langs de weg.

De nasleep
In Nederland volgde een onderzoek door het NIOD, een parlementaire enquete en de val van het tweede kabinet Kok. Het NIOD onderzoek wees uit dat de Nederlandse militairen de moorden niet hadden kunnen voorkomen, maar dat de VN en de NAVO de situatie wel schromelijk hadden onderschat. Zowel generaal Mladic als de Bosnisch-Servische politieke leider Radovan Karadzic worden gezocht door het Joegoslavië-Tribunaal wegens oorlogsmisdaden. De leider van de moslimstrijders Oric zit gevangen, zijn zaak wegens oorlogsmisdaden loopt op dit moment. Het identificeren van de resterende doden zal naar schatting nog tien jaar in beslag nemen.


Doodskisten wachten op herbegraving

Mercado wint Ronde van Oostenrijk

Juan Miguel Mercado heeft de 57e editie van de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De slotrit in Wenen ging naar de lokale favoriet Jochen Summer, die Erik Zabel in de massasprint de baas was.

Aanvankelijk leek het erop dat de Griekse kampioen Anastopoulos de rit ging winnen. Anastopoulos knalde vijftig meter voor de streep echter tegen de boarding en kwam hard ten val. Hij bleef bewusteloos liggen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. In alle tumult klopte de 28-jarige Summer Zabel, die dus niet de kans aangrijpt om zich te revancheren voor zijn niet-Tourselectie.

Mercado pakte de eindzege. De Spanjaard van Quick-Step legde hiervoor de basis in de tweede etappe, toen hij in een apocalyptisch decor de dagzege pakte. Mercado werd niet opgeroepen voor de Tour, ondanks het feit dat hij vorig jaar nog een Touretappe won. Onze landgenoot Maarten den Bakker won deze week ook nog een etappe in de Ronde van Oostenrijk.


Eindklassement 57e Ronde van Oostenrijk

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 014Juan MercadoQUISPA21.17.54
2 044Johan TschoppPHOZWI0'19''
3 156Gerhard TrampuschAKUOOS0'30''
4 094Kurt van de WouwerMRBBEL1'44''
5 033Tom DanielsonDISUSA2'05''


Blom kampioen polsstokhoogspringen na barrage

Rens Blom heeft zondag bij het Nederlands kampioenschap atletiek zijn titel bij het polsstokhoogspringen geprolongeerd. Dat deed hij na een barrage met Laurens Looije, de winnende sprong van Blom ging over 5,70 meter.

Beide polsstokhoogspringers waren over 5,55 meter gegaan. Vervolgens miste Blom drie maal op 5,70. Looije probeerde en faalde twee keer op 5,70, daarna liet hij de lat op 5,75 leggen, wat de limiet voor het WK is. Looije miste, waarna de lat terugging naar 5,70 om de kampioen aan te wijzen. Titelverdediger Blom haalde die hoogte bij zijn eerste poging en prolongeerde daarmee de titel.

Rutger Smith, Jacqueline Poelman en Guus Hoogmoed wisten tijdens de NK alledrie twee titels te veroveren. Smith won bij het kogelstoten en discuswerpen, waarbij zijn poging van 65,51 met de discus niet alleen een persoonlijk record was maar ook de A-limiet voor de WK in Helsinki betekende. Met de kogel was Smith al zeker van het wereldkampioenschap. Overigens zal hij door het programma in Helsinki waarschijnlijk alleen met de kogel uitkomen, aangezien beide finales op een dag worden gehouden.

Na haar tiende titel op de 100 meter op zaterdag won Jacqueline Poelman zondag ook de 200 meter. Ze noteerde zondag 23,06 in de eindstrijd, tweehonderdste boven de limiet voor de WK. Bij de mannen was Guus Hoogmoed de nieuwe sprintkoning. Zaterdag was hij al de beste op de 100 meter en zondag won hij ook de 200 meter. In de finale liep Hoogmoed, dit jaar al vierde bij de EK indoor op de 200 meter, 20,41 seconden.

Busongeluk: niemand meer in levensgevaar

Icoon Buitenlands nieuwsVan de tien mensen die nog in de ziekenhuizen in het Zuid-Franse Montpellier, Sete en Béziers verblijven na het busongeluk is niemand meer in levensgevaar. Dit is bekendgemaakt door de alarmcentrale Mondial Assistance.

In het ziekenhuis van Montpellier liggen op dit moment drie zwaargewonde en twee lichtgewonde mensen. Het ziekenhuis van Sete behandelt nog een zwaargewond Nederlands slachtoffer en een lichtgewonde uit België. Tenslotte liggen in het ziekenhuis van Béziers nog een zwaargewonde en een lichtgewonde afkomstig uit Nederland. Een Belgische passagier mag vandaag nog naar huis toe.

Het ongeluk met de bus gebeurde zaterdagochtend rond kwart over vier op de A9 bij de plaats Bessan. De touringcar raakte daar van de weg en kantelde. In totaal waren 69 mensen in de bus aanwezig, waaronder twee chauffeurs en een hostess. De voornamelijk uit Nederlanders bestaande passagiers hadden het Spaanse Calella en Malgrat de Mar als bestemming.

Williams teleurgesteld

Net als bij de Grand Prix van Frankrijk konden de beide Williams-wagens zondag geen potten breken, Mark Webber en Nick Heidfeld eindigden respectievelijk als elfde en twaalfde op ruim een ronde achterstand op de winnaar Juan Pablo Montoya.

"We wisten dat het moeilijk zou gaan worden. maar dit is absoluut niet de positie waar ik wil finishen, wij moeten veel beter kunnen. Het is nodig dat we gaan testen, en dat gaan we deze week ook doen in Jerez. Over mijn race: Ik had een aardig goede start en ik behield mijn positie. Ik moest hard vechten om Coulthard, Klien en Villeneuve achter me te houden en ik ben blij dat ik daarbij in geslaagd ben, ook omdat er een hoop onbalans in me wagen zat," aldus Heidfield.

Teamgenoot Mark Webber vond het ook een erg lastige race. "Als je van de elfde positie start weet je dat het moeilijk gaat worden, behalve als je een goede wagen hebt”, liet de Australiër weten. “Echter hebben we die op dit moment niet. Het was een moeilijke dag voor ons aangezien de omstandigheden bijna het zelfde waren als in Frankrijk. We missen vorm en er staat een hoop te doen om die terug te krijgen."

Jalabert: "Geen bluf Discovery"

Volgens Laurent Jalabert is het ondenkbaar dat de ploeg van Discovery Channel gisteren blufpoker speelde op de col de la Schlucht. ‘Jaja’ vindt het verder jammer dat Ullrich zaterdag geen poging ondernam om Lance Armstrong te attaqueren.

Laurent Jalabert, die in de Tour zowel het punten- als het bergklassement won, schrijft dit in zijn dagelijkse column in de Franse krant L’Equipe. Volgens Jalabert is het uitgesloten dat Discovery toneel speelde, dat ze een herhaling opvoerden van de rit naar L’Alpe d’Huez van 2001, toen Armstrong veinsde dat hij het moeilijk had: ”Ik geloof geen seconde in blufpoker, dat is nonsens. Stel je voor dat Armstrong in de afdaling was gevallen of een mechanisch probleem had gehad, dan had hij geen enkele ploegmaat meer. Zoiets kan je de Tour kosten.”

De bergkoning van 2001 en 2002 heeft een andere verklaring voor het falen van Discovery zaterdag: ”Ik denk gewoon dat ze een beetje te zelfverzekerd aan de Tour zijn begonnen. Ik hoorde sommige renners van andere ploegen al zeggen dat ze praktisch alles bepalen in het peloton, dat ze bij wijze van spreken voorafgaand aan de rit de samenstelling van de kopgroep bedenken. De etappe van zaterdag brengt ze weer terug op aarde.”

Jalabert heeft verder nog de nodige kritiek op Ullrich en de tactiek van T-Mobile: ”Het is een schande dat Ullrich niet één keer heeft aangevallen. Ik heb er een hekel aan dat hij weinig initiatief neemt, dat hij tevreden is met volgen. Ik begrijp ook niet waarom T-Mobile Vinokourov steeds laat beginnen met aanvallen. Het zou veel effectiever zijn als ze ‘Vino’ de laatste aanval laten plaatsen. T-Mobile moet de echte waarde van de Kazak leren inzien.”

Ferrari kan wederom geen potten breken

Het gaat bij het team van Ferrari van kwaad tot erger. Op Silverstone was het Italiaanse team geen moment in staat om zich te mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Regerend wereldkampioen Michael Schumacher eindigde uiteindelijk als zesde, vlak voor zijn teamgenoot Rubens Barrichello.

"Natuurlijk kan ik niet tevreden zijn. We waren gewoon niet snel genoeg. Misschien had ik met Button kunnen duelleren als ik niet opgehouden zou zijn door Trulli, maar ik houd er niet van om het woord 'als' te gebruiken. Het lijkt er op dat we achteruit gaan in plaats van vooruit. We zijn niet competitief genoeg. Hopelijk kan ik mijn thuisrace in Hockenheim over twee weken een beter optreden voorschotelen," aldus Schumacher.

In tegenstelling tot de meeste coureurs koos Barrichello voor een strategie met drie pitstops, wat hem uiteindelijk slechts de zevende plaats opleverde. "Het was een heel zware race. We waren niet zo snel als we gehoopt hadden. Ik zat vast achter Button, waardoor mijn strategie niet echt uit de verf kwam. Maargoed, achteraf kunnen we vaststellen dat veel meer dan deze positie er toch niet ingezeten had."

Ook technisch directeur Ross Brawn was erg teleurgesteld over het resultaat. "Dit is ontzettend teleurstellend. Het hele weekend hoopten we dat we in de race competitief zouden zijn, maar dat bleek niet het geval te zijn. Onze coureurs waren redelijk tevreden over de afstelling, we missen eigenlijk vooral snelheid."

Renault World Series: Verrassende 2e plaats Strous

Zaterdag wist de Japanner Kamui Kobayashi een punt te zetten achter de zegereeks in de Formule Renault 2.0 van de leider in het kampioenschap, Michael Ammermuller. Na vier overwinningen moest de Duitser zich in de eerste race op het circuit van Le Mans tevreden stellen met een derde plaats. Beste Nederlander zaterdag was Carlo van Dam, die als vierde wist te finishen.

De tweede race zondag werd gewonnen door de Fransman Yann Clairay, die dit weekend dan toch beloond werd voor zijn beide pole-positions.

Bij de start van de wedstrijd liet de Fransman zich verrassen door de Nederlander Junior Strous en de strijd tussen beide coureurs was erg spannend. De Fransman was uiteindelijk de sterkste, dankzij een foutje van Strous, die daarna druk van achter voelde van de Zuid-Afrikaan Adrian Zaugg. Na verloop weet Clairey afstand te nemen van het tweetal en ook Strous houdt Zaugg op afstand.

Voor Clairey is het zijn eerste zege van het seizoen, Strous en Zaugg staan beide voor het eerst op het podium.

Uitslag race een

positiecoureurteamachterstand
1K. KobayashiPrema Power15 ronden
2Y. ClairaySG+ 2,061
3M. Ammermuller Jenzer+ 4,098
4C. van DamSG+ 6.642
5D. SerraCram+ 7,544

Uitslag race twee

positiecoureurteamachterstand
1Y. ClairaySG Formula16 ronden
2J. StrousMr. Glow Motorsport+ 2,056
3A. Zaugg Jenzer Motorsport+ 5,484
4C. van DamSG+ 5.589
5K. KobayashiPrema Power Team+ 7,544

De eerste manche van de Eurocup Mégane werd een prooi voor Renaud Derlot. Het was voor het eerst dit seizoen dat het veld een silstaande start maakte. Nicola Gianniberti, die op pole stond, raakte niet weg bij de start, waardoor zijn teamgenoot Pedro Petiz de leiding nam.

Snel werd duidelijk dat Petiz niet met de druk om kon gaan. Toen Jan Heylen in zijn achteruitkijkspiegel verscheen werd de Portugees nerveus en maakte hij een fout. Uiteindelijk wist Petiz als 15e te finishen.

Ondertussen liep Derlot langzaam maar zeker uit op zijn achtervolgers. De Fransman won de race met een voorsprong van anderhalve seconde op Jeffrey van Hooydonck. Jan Heylen moest zich tevreden stellen met de vierde plek.

In de tweede race zette de leider in het algemeen klassement, de Belg Jan Heylen, orde op zaken. Hij leidde de race van start tot finish. De winnaar van de eerste race, Renaud Derlot, eindigde als tweede, Cesar Campaniço als derde.

De race kende een vroegtijdig einde toen in de negende ronde twee wagens spectaculair crashten. Miguel Freitas verloor de controle over zijn wagen en Bernhard Ten Brinke kon zijn Mégane niet vermijden. De piste lag vol brokstukken en de race werd met de rode vlag gestopt. De uitslag van de race is opgemaakt op basis van de tussenstand van de achtste ronde.

Uitslag race een

positiecoureurteamachterstand
1R. DerlotTP Competition24 ronden
2S. SpeediSport+ 0.500
3H. KovalainenArden+ 1.200
4N. RosbergART+ 1.800
4N. RosbergART+ 1.800

Uitslag race twee

positiecoureurteamachterstand
1J. HeylenRacing for Belgium8 ronden
2R. DerlotTP Competition+ 1,664
3C. Campanico Racing for Belgium+ 3,747
4J. RavierART+ 5,238
5P. PetizOregon Team+ 9,41

In de F.Renault 3.5 werd de zesde wedstrijd gewonnen door de Duitser Markus Winkelhock. Winkelhock was bij de finish sneller dan zijn landgenoot Danielde La Rosa en de Pool Kubica, die laatste blijft leider in het algemeen klassement.

De tweede race was een prooi voor Will Power. Tot nu toe hebben alle 7 wedstrijden in deze klasse zeven verschillende winnaars gehad. Jaap van Lagen, die voor de eerste race gediskwalificeert was, slaagt er in de tweede race nog wel in om de snelste wedstrijdronde op zijn naam te zetten, maar valt daarna uit.

Uitslag race een

positiecoureurteamachterstand
1M. WinkelhockDraco Multiracing USA19 ronden
2D. de la RosaInterwetten+ 8,100
3R. KubicaEpilson Euskadi+ 8,641
4W. PowerCarlin Motorsport+ 9,692
5E. SalignonCram Competition+ 10,631

Uitslag race twee

positiecoureurteamachterstand
1W. PowerCarlin Motorsport27 ronden
2R. KubicaEpsilon Euskadi+ 1,446
3C. FlemingJenzer Motorsport+ 3,378
4E.. SalignonCram Competition+ 3,998
5M. WinkelhockDraco Motoracing USA+ 6,801

Toernooizeges Nadal, Gaudio

Rafael Nadal en Gaston Gaudio kunnen vandaag beiden een ATP-toernooi bijschrijven op hun palmares. Nadal was de beste in Bastad en Gaudio won in Gstaad.

De 19-jarige Nadal versloeg in het Zweedse Bastad Tomas Berdych in de finale. De talentvolle Tsjech verraste door eenvoudig de eerste set naar zich toe te trekken: 6-2. De winnaar van Roland Garros stelde echter snel orde op zaken: via 6-2 en 6-4 boekte hij alweer zijn zevende toernooizege van het seizoen. Nadal is inmiddels al 29 wedstrijden ongeslagen op gravel.

De winnaar van Roland Garros van 2004, Gaston Gaudio, boekte tevens een toernooizege, z’n vierde alweer van het seizoen. In het Zwitserse Gstaad won de Argentijn in de finale van de lokale favoriet Stanislaw Wawrinka: 6-4 en 6-4. Gaudio wordt daarmee de opvolger van Roger Federer, die zowel in 2003 als in 2004 het toernooi in eigen land op zijn naam schreef. De Zwitser besloot echter een weekje rust te nemen, nadat hij afgelopen week zijn derde zege op Wimbledon boekte.

Gewonden bij barbecue op de Maas

R_Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de Maas in Maasbracht zijn afgelopen weekeinde twee mensen ernstig gewond geraakt toen ze op een roeiboot aan het barbecueën waren. Toen de spiritus in de barbecue werd gespoten, ontstond er een steekvlam. Twee van de drie opvarenden liepen zware brandwonden op.

Een 33-jarige vrouw uit Aken is met een traumahelikopter vervoerd naar het ziekenhuis in Aken. Zij had hevige brandwonden aan haar gezicht en bovenlichaam. Een 47-jarige man uit Wessem met brandwonden aan zijn arm en hand moest naar het ziekenhuis in Roermond.

Van Gemerden wint in Scheveningen

Melle van Gemerden heeft zondag het Challenger-toernooi van Scheveningen op zijn naam gebracht. In de finale was de Nederlander met 6-4 6-3 te sterk voor de Belg Kristof Vliegen.

Het is voor Van Gemerden zijn eerste toernooizege in het Challenger-circuit. Van Gemerden maakt deel uit van het Nederlandse Daviscupteam dat aankomende week aantreedt tegen Slowakije.

Tijdens het Challenger-toernooi kregen Antal van der Duim en Robin Haase zondag de aanmoedigingprijs van de gemeente Den Haag. De prijs wordt normaal uitgereikt aan een talentvolle speler, maar dit jaar konmen geen keuze maken.

Eerder dit jaar bereikte van der Duim de finale van het juniorentoernooi op Roland Garros, Haase presteerde hetzelfde bij de jeugd op Wimbledon. In Scheveningen verloren ze beiden in de eerste ronde. Aan de prijs is een bedrag van 1500 euro verbonden.

Weisglas wil minder nieuwe Kamerleden

Frans WeisglasParlementsvoorzitter Frans Weisglas vindt dat politieke partijen niet te veel nieuwe kandidaat-Kamerleden moeten zetten. Dat benadrukte de VVD'er in een interview op Radio 1. Weisglas, die hoopt op meer regelmaat, wil bovendien dat Kamerleden ten minste vier jaar in het parlement blijven.

"Ik heb de partijvoorzitters gevraagd bij de verkiezingen in 2007 niet weer de hele lijst te vernieuwen", vertelde Weisglas. Hij zegt een gewillig oor te hebben gevonden bij de voorzitters. Sinds de verkiezingen in 2002 hebben ongeveer tachtig nieuwe parlementariërs hun entree gemaakt in de Kamer. Daarbij vindt Weisglas het 'extra jammer' dat een aantal nieuwe leden hun zetel al snel weer inruilde voor bijvoorbeeld een burgemeesterschap.

Weisglas doelde onder meer op VVD'er Laetitia Griffith, inmiddels wethouder in Amsterdam, en CDA'er Hubert Bruls, die recent aankondigde burgemeester van Venlo te gaan worden. Beide politici kwamen na de verkiezingen van januari 2003 in de Kamer, net als elf andere politici die inmiddels afscheid hebben genomen. "Terwijl Tweede-Kamerlid het hoogste politieke ambt is", zo stelt Weisglas.

Escudé aankomend seizoen aanvoerder Ajax

Julien Escudé is het komend seizoen aanvoerder van Ajax. Volgens trainer Danny Blind is dat een bewuste keuze. "Toen ik vorig seizoen bij het elftal kwam, was Tomás Galásek aanvoerder, maar hij raakte geblesseerd. Julien Escudé heeft de aanvoerdersband overgenomen en dat hebben we zo gelaten."

"Nu is hij eerste aanvoerder en Galásek tweede", aldus Blind. "Beiden zijn prima jongens met persoonlijkheid en stabiliteit. Zij kunnen een sturende rol vervullen binnen en buiten het veld. En de taal is geen probleem, want ze spreken allebei Nederlands."

Rafael van der Vaart begon vorig seizoen als aanvoerder. Hij moest zijn aanvoerdersband inleveren bij Tomás Galásek, nadat hij in det UEFA Champions League-wedstrijd tegen Bayern München (2-2) weigerde om te spelen als linksbuiten.

[upd] Luxemburg stemt over EU- grondwet

De inwoners van Luxemburg stemmen vandaag over de EU-grondwet die Nederland en Frankrijk al eerder afwezen. Vanochtend om 08.00 uur zijn de stemlokalen geopend. Bovendien gaat de stemming ook over premier Juncker, omdat hij zijn lot aan de uitslag heeft verbonden. Juncker zei te zullen aftreden als Luxemburg de grondwet afwijst.

Tot voor kort was het merendeel van de Luxemburgers voorstander van de grondwet, maar na de uitslagen van de referenda in Frankrijk en Nederland is ook hier de twijfel toegeslagen. Huidige peilingen zeggen dat 46 procent van de kiezers voorstander is en het aantal nee-stemmers bedraagt 38 procent.

Naar verwachting zal de Luxemburgse bevolking wel voor kiezen, zij het niet van harte. In Luxemburg geldt een kiesplicht, waardoor de opkomst vermoedelijk rond de 90 procent zal liggen. Naar verwachting zal de uitslag aan het begin van de avond bekend zijn.

Vorige maand werd besloten dat EU-landen die dat willen de ratificatie van de grondwet mochten uitstellen. Luxemburg had al een referumdum gepland en besloot dit door te laten gaan.

Update 17:30 uur
Zojuist is bekend geworden dat de Luxemburgers met 57 procent vóór de grondwet hebben gestemd.

Punten negende etappe

Wederom een goede dag voor de Rabobank. Mensen met Rasmussen, Voigt en Moreau zullen goede zaken doen.

Blackness was vandaag de dagwinnaar met 185 punten. Hij wordt gevolgd door Frenkelman en nein. Lortnoc, de leider in het algemeen klassement moet na een puntloze dag van gisteren, vandaag genoegen nemen met 33 punten en een 699e plaats.

In het algemeen klassement blijft Lortnoc aan de leiding, gevolgd door f1warrior. Blackness en polopolo zijn op de plaatsten drie en vier twee nieuwe namen in de top5. Koekebakkertje blijft net binnen de top5.

ipv trik trak was vandaag de beste subleague met 109 punten. Cycling Nitwit's en Lalala werden gedeeld tweede met beide 90 punten. Nijmegen Tourfanaten., Kukamaestro's en BSK-bikers blijven de top3 vormen van het algemeen klassement.

Er kan voor de volgende nog gewisseld worden tot dinsdagochtend 12 juli om 00:01.

Veel arrestaties in Italië na terreur in Londen

Don_Vanelli had ons via de nieuws-submit te melden:

In Italië zijn in de twee dagen na de bloedige aanslagen in Londen 142 mensen aangehouden, vooral illegale immigranten. Bij de actie werden 2.000 agenten ingezet. De arrestaties vonden vooral plaats in en rond Milaan, het financiële centrum van Italië. Dat geldt als een mogelijk doelwit voor een terreuraanval.

Onder de arrestanten zijn 83 illegalen van wie er 52 spoedig zullen worden uitgezet. De rest zijn criminelen. Ook nam de politie 1,5 kilo explosieven en een pistool in beslag. In totaal werden 7.000 personen gecontroleerd

De aanhoudingen van de afgelopen dagen moeten gezien worden in het streven om een grotere veiligheid te garanderen na de aanslagen in Londen, illegale immigratie aan te pakken en kleine criminaliteit te bestrijden, aldus de verantwoordelijke politiekolonel Cosimo Piccino.

Radicale moslims hebben Italië al herhaaldelijk gedreigd met aanslagen wegens de Italiaanse inzet in Irak en Afghanistan. De regering overweegt de politie meer bevoegdheden te geven in de strijd tegen terreur.

Zelfmoordaanslagen eisen levens in Irak

Drie zelfmoordaanslagen hebben in Irak vandaag tientallen mensen het leven gekost. In Bagdad vielen meer dan 20 doden toen een terrorist zichzelf opblies in een rij met sollicitanten voor een baan bij het Iraakse leger. Opstandelingen vinden dat het leger heult met de Amerikanen. De groepering van de Jordaanse terroristenleider Abu Musab al-Zarqawi heeft in een verklaring de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag.

In Kirkuk (Noord-Irak) kwamen zeker 3 mensen om het leven toen een man zijn auto opblies op een snelweg, naast een ziekenhuis en een overheidsgebouw. In de buurt van de noordelijke stad Mosul werden 4 agenten gedood toen een terrorist zichzelf opblies bij het konvooi van een hoge politiefunctionaris. De politiechef bleef zelf ongedeerd.

Bij de drie aanslagen vielen naast de doden ook vele gewonden.

Rasmussen schenkt Rabobank tweede zege

De champagne kan voor de tweede opeenvolgende dag worden ontkurkt in het Rabo-kamp. Na Pieter Weening gisteren won vandaag Michael Rasmussen, na een monstervlucht van 167 kilometer, de negende etappe. Jens Voigt is de nieuwe leider.

De etappe van Gérardmer naar Mulhouse, over 171 kilometer, ging over vier bergen van de derde categorie, een berg van de tweede categorie en een berg van de eerste categorie. De laatste col, Le Ballon d'Alsace lag op zestig kilometer van de meet.

Voor de Deense klimmer startte de koers al snel. Rasmussen had zich immers als doel gesteld om flink wat punten te sprokkelen voor de bergtrui. Vier kilometer na het vertrek begon voor de drager van de bolletjestrui dan ook zijn lange tocht door de Vogezen.

Na de eerste col van de derde categorie kreeg de Deen gezelschap van Dario Cioni. Het duo behaalde al snel een voorsprong van circa twee minuten op het peloton, maar werd achtervolgd door een een zestal renners, waaronder Jens Voigt en Christophe Moreau.

Rasmussen die op alle cols het volle pond aan bergpunten pakte, kwam ook op de voorlaatste berg van de dag als eerste boven. Cioni, die al vaak de rol had moeten lossen, was op de Col de Bussang (derde categorie) definitief gelost. Het peloton had toen al een achterstand van 9.25, terwijl de achtervolgende groep (met Cioni, Voigt en Moreau) op 4.20 volgde.

Na de slotklim, de Ballon d'Alsace (eerste categorie), waren van de achtervolgers alleen nog Voigt en Moreau over. Maar de twee hardrijders slaagden er niet meer in om de sterke Deen te achterhalen. Voigt, die als derde eindigde, zag zijn inspanningen echter wel beloond met de gele trui.

Uitslag negende etappe Gérardmer-Mulhouse:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 057M. RasmussenRABDEN4.08.20
2 101C. MoreauC.A.FRA3.04"
3 028J. VoigtCSCGERz.t.
4 121S. O'GradyCOFAUS6.04"
5 176P. GilbertFDJ BELz.t.
6145A. GeslinBTLFRAz.t.
7163S. LangGSTGERz.t.
8143L. BrochardBTLFRAz.t.
9147J. PineauBTLFRAz.t.
10154G. GlomserLAMAUTz.t.
11111S. GarzelliLIQITAz.t.
12068O. PereiroPHOSPAz.t.
13086C. HornerSDVUSAz.t.
14043C. BrandtDVLBELz.t.
15062B. GrabschPHOGERz.t.
16022K-A. ArvesenCSCNORz.t.
17076D. FrigoFASITAz.t.
18004G. HincapieDSCUSAz.t.
19151E. MazzoleniLAMITAz.t.
20208N. PortalA2RFRAz.t.
62052M. BoogerdRABNEDz.t.

Algemeen klassement na etappe negen:
Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001J. VoigtCSCGER32.18.23
2 028C. MoreauC.A.FRA1'50''
3 019L. ArmstrongDSCUSA2'18''
4 023M. RasmussenRABDEN2'43''
5 021A. VinokourovTMOKAZ3'20''

Leraar met pornosite mag weer lesgeven

Een leraar Duits die geschorst was omdat hij een pornosite exploiteerde waarop zijn vrouw te zien was, mag na de zomer weer aan het werk op de Openbare Scholengemeenschap te Lelystad. Zijn vrouw, die óók op de school werkzaam was in een administratieve functie, keert niet terug. Zij heeft ontslag genomen om zich volledig op haar 'erotische carrière' te kunnen storten.

Het gemeentebestuur en het schoolbestuur vinden dat een leraar voorbeeldgedrag moet vertonen, ook in zijn vrije tijd. ''Een pornosite beheren past daar niet bij''. De leraar heeft verklaard dat hij geen enkele bemoeienis meer wil hebben met de pornosite tijdens zijn dienstverband bij de school.

De zaak kwam indertijd aan het rollen nadat leerlingen de foto's van de site naar elkaar toemailden.

-
De site waar het om te doen was (Bevat porno!!).
Géén foto's o.i.d in reacties plaatsen!!

Metroid Prime 2D

Metroid Prime is één van de beste GameCube spellen beschikbaar maar het speelt compleet anders dan de oorspronkelijke 2D Metroid spellen. Een groepje fans is daarom nu bezig om van Metroid Prime een 2D platformergame te maken, in de stijl van Super Metroid (SNES) en Metroid Zero Mission (GBA).

Op de site van het project kun je een aantal beta's downloaden om te kijken hoe het speelt. Een officiële demo is in de maak. De game zal alleen lopen op een Windows PC.

De voortgang op dit moment is:

Programming: 75%
Sprites: 53%
Backgrounds: ?%
Sounds: ?%
Music: 21%
Maps: 100%
Tilemaps: 15%
Environment: 15%

Vrouw mept met tas agent ziekenhuis in

Een politieagent uit Sneek is vanochtend vroeg het ziekenhuis ingemept door een 21-jarige vrouw. De agent wilde rond 04.00 uur de inzittenden van een bootje, dat met hoge snelheid door de gracht van de Prins Hendrikkade voer, aanhouden. Daarbij verzette de 23-jarige mannelijke inzittende zich, die daarbij geholpen werd door zijn passagiere.

De jonge vrouw mepte met haar tas vol op het hoofd van de politieman. In die tas zaten een mobiele telefoon en een spuitbus. De agent liep door de mepperij een hoofdwond en een gekneusd been op, en moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

De opvarenden van het bootje zijn overigens wel aangehouden. De man aan het roer bleek onder invloed van alcohol.

Goud voor Marit van Eupen bij Rotsee Regatta

Roeister Marit van Eupen heeft zondag in Luzern bij de Rotsee Regatta goud gewonnen in de categorie skiff lichtgewicht.

De Nederlandse heerste in de race over twee kilometer en won met een bootlengte voorsprong voor de Britse Jo Hammond en twee bootlengten voor de Spaanse Ismaray Mas de Xaxars Rivero die respectievelijk als tweede en derde eindigde.

Eerder op zondag was Gerard van der Linden als zesde geëindigd op het nummer skiff lichtgewicht bij de mannen. De verrassende winnaar was de Japanner Daisaku Takeda.

Frankrijk en Rusland naar finale Fed Cup

Rusland en Frankrijk hebben zich allebeigeplaatst voor de finale van de Fed Cup.

De Françaises kwamen zondag door een 6-3, 6-1 overwinning van Amélie Mauresmo op Nuria Llagostera Vives op een belissende 3-0 voorsprong tegen Spanje. Rusland nam in Moskou tegen de Verenigde Staten een 3-1 voorsprong. Vorig jaar versloeg Rusland Frankrijk in de finale van de Fed Cup.

In de halve finale tegen Rusland bracht Amerika de spanning zondag eerst nog terug door een zege van Venus Williams op Elena Dementieva met de setstanden 6-1 en 6-2. Anastasia Myskina besliste de wedstrijd daarna met een 6-2, 6-4 overwinning op Jill Craybas.

Uitslag GP van Engeland

Juan Pablo Montoya heeft de Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone gewonnen. Hij kon Fernando Alonso met twee seconden voorblijven. Montoya's teamgenoot Kimi Räikkönen werd derde.

Montoya maakte optimaal gebruik van de start en was na twee bochten Alonso al voorbij voor de leiding. Takuma Sato maakte de start niet mee vanaf de grid, hij liet in de laatste bocht van de opwarmronde zijn motor afslaan en moest vanuit de pitstraat starten. Hij veroorzaakte en passant hiermee een safety car-situatie, die slechts twee ronden duurde.

Na het verdwijnen van de safety car waren Montoya en Alonso er als een speer vandoor en joegen elkaar op. De twee stonden op dezelfde pitstopstrategie en bleven dus de hele race dicht bij elkaar in de buurt rijden. Uiteindelijk trok Montoya aan het langste eind, niet in de minste plaats doordat Alonso werd opgehouden bij het inhalen van achterblijver Jarno Trulli.

De race kende weinig uitvallers. Narain Karthikeyan was de enige, hij zette in de elfde ronde zijn Jordan aan de kant en moest uitstappen. Even leek het er op dat zijn teamgenoot Tiago Monteiro direct daarna ook uitviel, maar hij kon zijn race alsnog vervolgen.

Kimi Räikkönen reed een sterke race en vocht zich vanaf de twaalfde startplaats op naar de derde plaats, waardoor zijn achterstand in het wereldkampioenschap op Alonso niet veel schade opliep. De Ferrari's stelden opnieuw teleur, met zesde en zevende posities voor Michael Schumacher en Rubens Barrichello.

Uitslag Grand Prix van Engeland:

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:24:29.588
2 Fernando AlonsoRenault F1 + 2.739
3 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 14.436
4 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 17.914
5 Jenson ButtonBAR Honda + 40.264
6 Michael SchumacherScuderia Ferrari + 1:15.322
7 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 1:16.567
8 Ralf SchumacherToyota F1 + 1:19.212
9 Jarno TrulliToyota F1 + 1:20.851
10 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
11 Mark WebberBMW Williams F1 + 1 ronde
12 Nick HeidfeldBMW Williams F1 + 1 ronde
13 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
14 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1 ronde
15 Christian KlienRed Bull Racing + 1 ronde
16 Takuma SatoBAR Honda + 2 ronden
17 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 2 ronden
18 Christijan AlbersMinardi F1 + 3 ronden
19 Patrick FriesacherMinardi F1 + 4 ronden
- Narain KarthikeyanJordan Grand Prix electronica

Slikken of niet slikken

Nee, deze titel is niet weer bedoeld als een vals lokkertje, het is oprecht de enige vraag die mij de laatste dagen bezighoudt. Ik weet dat ik een ode aan Nederland had beloofd, maar die moet even wachten tot ik niet meer met mijn kop tegen de muren sla van de pijn.

Ik heb inmiddels al drie vrienden gesproken die medelijdend zeggen dat het verwijderen van de amandelen het ergste is dat ze ooit hebben meegemaakt. Stelletje klootzakken, hadden jullie dat niet kunnen zeggen vóórdat ik me liet opereren?

Gewonden bij bomexplosie in Turkse badplaats

Bij een bomaanslag in de Turkse badplaats Cesme zijn volgens de eerste berichten zeker 15 gewonden gevallen. Geen van de slachtoffers zou er ernstig aan toe zijn. De bom zou ontploft zijn in een vuilnisbak vlak bij een bankgebouw.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag in Cesme, gelegen in het westen van Turkije, is nog niet opgeëist. Bomaanslagen in het verleden werden in Turkije opgeëist door of Koerdische strijders of extreem-linkse activisten of door moslimradicalen.

Getuigen tegen Bill Cosby niet anoniem

Bill CosbyNegen vrouwen die zeggen door Bill Cosby gedrogeerd en onzedelijk betast te zijn, mogen niet anoniem getuigen tegen de acteur. Rechter Eduardo Robreno wees het verzoek af. De vrouwen zijn bang hun baan te verliezen indien ze niet anoniem kunnen blijven.

Cosby (67), vorige maand gekozen tot de leukste televisievader aller tijden, werd begin dit jaar aangeklaagd door een vrouw die beweert dat hij haar in april 2004 drie pillen voerde. Vervolgens zou 'dr. Huxtable' haar hebben aangerand. Cosby zegt de vrouw, een toenmalige kennis van hem, enkel pillen te hebben gegeven omdat ze slaapproblemen zou hebben. Na de verklaring van de vrouw kwamen meer getuigenissen naar voren van vrouwen die beweren ooit door Cosby lastig te zijn gevallen.

Rechter Robreno oordeelde op het verzoek van de vrouwen dat de verklaringen van 'algemene aard' waren en niet specifiek genoeg om de getuigen anoniem te houden.

Nederlander verhangt zich in Indiase cel

Icoon Buitenlands nieuwsEen Nederlander die in april in het Indiase Maharajganj werd gearresteerd op verdenking van handel in heroïne, heeft zich in zijn cel opgehangen. Dat heeft de politie in de deelstaat Uttar Pradesh verklaard. De man, afkomstig uit Amsterdam, zou gedeprimeerd zijn geraakt door de trage behandeling van zijn zaak.

De man werd in de nacht van zaterdag op zondag dood aangetroffen in zijn cel, hangend aan een nylon koord. De Nederlandse ambassade is door de Indiase politie op de hoogte gebracht.

Valverde blijft kalm na gemiste kans

Alejandro Valverde blijft heel rustig na de voor hem toch teleurstellend verlopen rit van gisteren. Valverde was dé favoriet voor de etappewinst, maar Weening en Klöden bleven voorop.

Op de col de la Schlucht liet Valverde zijn hele ploeg werken, maar in de afdaling kon Illes Balears nooit een gestructureerde jacht organiseren op de ontsnapte Weening en Klöden. Als de koplopers waren ingerekend, dan was Valverde de grote favoriet geweest voor de etappezege, vanwege zijn snelle sprint. Toch zit hij niet echt in over zijn gemiste kans: ”Ik ben hier vooral om te leren. Als het dit jaar niet lukt dan kom ik gewoon volgend jaar weer terug.”

Valverde is vooral opgelucht dat hij in vorm is: ”Ik heb geen spijt na gisteren. Ik ben vrijdag twee keer gevallen en ben blij dat het nu goed loopt.” De Spanjaard was ook verrast dat Armstrong geïsoleerd kwam te zitten: ”Zou het hun tactiek geweest zijn? Dat kan toch bijna niet.”

De 25-jarige Valverde werd in 2003 al derde in de Ronde van Spanje. Bovendien won hij ook al drie etappes in de ronde van zijn eigen land. Valverde krijgt wellicht nog nieuwe kansen op een ritzege, want hij is veruit de snelste van alle klassementsrenners.

Chauffeur rampbus op vrije voeten

Icoon Binnenlands nieuwsDe chauffeur van de Nederlandse bus die zaterdag in Zuid-Frankrijk verongelukte is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De Belg blijft wel verdachte, maar mag terugkeren naar zijn eigen land. De Franse autoriteiten verdenken hem er van in slaap te zijn gevallen. Bij het ongeluk kwamen twee passagiers om het leven.

Een andere chauffeur werd zaterdag al heengezonden. Reisorganisatie Solmar Tours spreekt tegen dat de chauffeur in slaap is gevallen. De twee chauffeurs zouden elkaar twintig minuten voor het ongeval hebben afgewisseld. Volgens een woordvoerder van de organisatie verklaarde de chauffeur dat hij moest uitwijken voor een personenauto die een vreemde manoeuvre maakte.

Inmiddels zijn 44 personen; 36 Nederlanders, zes Belgen, een buschauffeur en een hostess, vannacht met een vliegtuig naar Eindhoven gebracht. Volgens de alarmcentrale Mondial Assistance zijn twintig Nederlanders en twee Belgen in Zuid-Frankrijk achtergebleven. Een 11-jarige Belgische jongen en een 50-jarige Nederlander waren op slag dood bij het ongeval. Zes personen raakten zwaargewond, 25 kwamen er met lichte verwondingen vanaf.


De bus raakte door nog onbekende redenen van de weg

Het is eigenlijk zo simpel

Eb stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het heeft er alle schijn van dat de aanslagen in Londen van afgelopen donderdag zijn gepleegd door moslimfundamentalisten. Na New York (2001) en Madrid (2004) was het voor de inwoners van Londen niet meer een kwestie van of, maar wanneer. Hoe kunnen we dergelijk terrorisme bestrijden? Het antwoord ligt meer voor de hand dan je wellicht zou denken.

Standen MLB per 09-07-2005

Hierbij de standen van de American en National League uit de MLB.

American League:

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Boston4937.570- 24-1425-2317-207-313-812-65-5L1
Baltimore4640.5353.026-2020-2022-1512-134-28-104-6W1
New York4540.5293.528-1917-2114-208-712-611-77-3L1
Toronto4443.5065.522-1722-2622-136-98-118-106-4L2
Tampa Bay2860.31822.020-258-3512-195-178-93-151-9W1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Chicago5728.671- 30-1427-149-426-510-1312-66-4L2
Minnesota4738.55310.026-1821-2013-520-176-68-105-5L1
Cleveland4740.54011.021-1926-218-815-219-815-35-5W1
Detroit4144.48216.019-2222-2211-1314-177-59-95-5L1
Kansas City3056.34927.519-2611-308-88-235-169-95-5W1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Los Angeles5235.598- 26-1826-173-321-1516-1112-65-5L3
Texas4540.5296.026-1819-229-814-913-149-97-3W2
Oakland4343.5008.527-1616-2714-206-513-1010-87-3W2
Seattle3848.44213.520-2218-2610-147-811-1810-85-5W3

National League:

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington5235.598- 30-1322-2218-1714-88-412-66-4L1
Atlanta5038.5682.529-1321-2524-1816-63-67-87-3L1
Florida4441.5187.025-2119-2020-219-105-510-55-5L2
Philadelphia4444.5008.525-1919-2516-2514-97-27-84-6W1
New York4344.4949.025-1818-2623-2011-124-25-105-5L2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis5532.632- 27-1628-167-826-912-1010-56-4L1
Houston4343.50011.529-1414-294-1119-1813-67-88-2W2
Chicago4244.48812.521-2121-237-1418-1511-66-92-8W2
Milwaukee4146.47114.023-1618-307-1219-197-88-76-4W1
Pittsburgh3947.45315.521-2118-2610-915-239-85-75-5W3
Cincinnati3552.40220.024-2211-3010-1012-256-97-85-5W2

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego4741.534- 27-1620-256-013-1221-187-114-6L1
Arizona4247.4725.521-2521-224-96-1024-188-103-7L2
Los Angeles4047.4606.522-2018-273-68-1024-185-134-6L3
San Fransisco3749.4309.020-2517-242-710-919-216-125-5W1
Colorado3155.36015.024-227-334-510-1711-246-95-5W1

Nog een spits voor Valencia

Valencia heeft opnieuw een spits aangetrokken. Na de komst van Villa en Kluivert is de volgende aanvaller in het rijtje Fabián Estoyanoff. Vanwege de concurrentie voor Estoyanoff wordt hij eerst een jaartje uitgeleend aan het gepromoveerde Cádiz.

Estoyanoff is een Uruguayaan van 22 jaar, die op alle posities in de voorste linie uit de voeten kan. In de afgelopen seizoenen was hij erg trefzeker voor Fénix. Door zijn goede prestaties in clubverband werd hij ook al international, inmiddels speelde hij al 21 interlands. Estoyanoff tekent een contract voor vijf seizoenen bij de nieuwe club van Patrick Kluivert. Volgend seizoen is hij dus te bewonderen bij Cádiz, om hem te laten wennen aan het niveau van de Primera Division.

Uitslagen MLB 08-07 en 09-07

Hierbij de uitslagen uit de MLB van vrijdag en zaterdag.

Vrijdag 08-07-2005

American League:

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians1100100014100
New York Yankees00400100X580
Homeruns :
Cleveland Indians : Sizemore
New York Yankees : -

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers4010002007100
Tampa Bay Devilrays000000102380
Homeruns :
Detroit Tigers : Monroe
Tampa Bay Devilrays : Green

Team123456789Tot.HE
Boston Redsox1101020207150
Baltimore Orioles001000010270
Homeruns :
Boston Redsox : -
Baltimore Orioles : Palmeiro

Team123456789Tot.HE
Oakland Athletics0020100104130
Chicago White Sox000100100290
Homeruns :
Oakland Athletics : -
Chicago White Sox : -

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays060000000663
Texas Rangers1112000027140
Homeruns :
Toronto Bluejays : -
Texas Rangers : Blalock, Young

Team123456789Tot.HE
Minnesota Twins0020030005110
Kansas City Royals0012001004110
Homeruns :
Minnesota Twins : -
Kansas City Royals : -

Team123456789Tot.HE
Seattle Mariners00011501210150
L.A. Angels0000031004112
Homeruns :
Seattle Mariners : Winn
L.A. Angels : Molina, DaVanon

National League:

Team123456789Tot.HE
New York Mets100001102593
Pittsburgh Pirates0000010046102
Homeruns :
New York Mets : Castro
Pittsburgh Pirates : -

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals0131030008111
Philadelphia Phillies0000340007121
Homeruns :
Washington Nationals : Baerga
Philadelphia Phillies : -

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs1022300019131
Florida Marlins010011030681
Homeruns :
Chicago Cubs : Burnitz
Florida Marlins : Cabrera, Lowell

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers0000010001100
Atlanta Braves000100001280
Homeruns :
Milwaukee Brewers : Overbay
Atlanta Braves : -

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers000020000281
Houston Astros1000001013101
Homeruns :
L.A. Dodgers : -
Houston Astros : -

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres00310602012141
Colorado Rockies200000000272
Homeruns :
San Diego Padres : Klesko, Sweeney
Colorado Rockies : Wilson

Team123456789Tot.HE
Cincinnati Reds0000000314121
Arizona Diamondbacks102000000370
Homeruns :
Cincinnati Reds : Griffey
Arizona Diamondbacks : Glaus, Counsell

Team123456789Tot.HE
St. Louis Cardinals200100000381
San Fransisco Giants000000010180
Homeruns :
St. Louis Cardinals : Sanders, Walker
San Fransisco Giants : Feliz

Vrijdag 09-07-2005

American League:

Team123456789Tot.HE
Boston Redsox001000000172
Baltimore Orioles10300023X9140
Homeruns :
Boston Redsox : -
Baltimore Orioles : Palmeiro

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians0320200018120
New York Yankees2000100317110
Homeruns :
Cleveland Indians : Peralta, Hernandez
New York Yankees : Rodriguez, Sheffield, Matsui, Sierra

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers0012100004130
Tampa Bay Devilrays0001200025101
Homeruns :
Detroit Tigers : Young, Shelton, Rodriguez
Tampa Bay Devilrays : Gomes

Team123456789Tot.HE
Oakland Athletics02000033210110
Chicago White Sox000001000132
Homeruns :
Oakland Athletics : Chavez, Kotsay
Chicago White Sox : -

Team123456789Tot.HE
Minnesota Twins3102000208122
Kansas City Royals04000602X12210
Homeruns :
Minnesota Twins : LeCroy
Kansas City Royals : DeJesus

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays30000000710150
Texas Rangers00720300X12151
Homeruns :
Toronto Bluejays : Hillenbrand, Catalanotto
Texas Rangers : Teixeira, Soriano, Mench, Matthews

Team123456789Tot.HE
Seattle Mariners0000500016120
L.A. Angels001000101370
Homeruns :
Seattle Mariners : -
L.A. Angels : Rivera

National League:

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers000100100290
Houston Astros01000210X470
Homeruns :
L.A. Dodgers : -
Houston Astros : Palmeiro

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals000000000060
Philadelphia Phillies000000001150
Homeruns :
Washington Nationals : -
Philadelphia Phillies : -

Team123456789Tot.HE
St. Louis Cardinals000000000030
San Fransisco Giants00002000X260
Homeruns :
St. Louis Cardinals : -
San Fransisco Giants : -

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs0001003048100
Florida Marlins000020000262
Homeruns :
Chicago Cubs : Lee, Walker
Florida Marlins : Conine

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers1200122019121
Atlanta Braves2000000046110
Homeruns :
Milwaukee Brewers : -
Atlanta Braves : Johnson

Team123456789Tot.HE
New York Mets000021010490
Pittsburgh Pirates00210170X11120
Homeruns :
New York Mets : Floyd, Cameron
Pittsburgh Pirates : Cota, Wilson

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres000000000070
Colorado Rockies00000100X171
Homeruns :
San Diego Padres : -
Colorado Rockies : -

Team123456789Tot.HE
Cincinnati Reds100000050690
Arizona Diamondbacks010100000280
Homeruns :
Cincinnati Reds : Dunn
Arizona Diamondbacks : -

Verblijfsvergunning Arveladze ontbreekt

De nieuwe AZ-aankoop Shota Arveladze blijkt een week lang 'illegaal' in Nederland geweest te zijn aangezien hij niet in het bezit is van een verblijfsvergunning. Arveladze is nu naar zijn vaderland Georgië vertrokken om de juiste documenten te regelen.

De club uit Alkmaar had bij de overgang van Glasgow Rangers naar AZ de verblijfsvergunning moeten regelen, maar dat is dus niet gebeurd. Als het tegen zit, kan het regelen van een verblijfsvergunning zo'n 8 tot 12 dagen in beslag nemen. Arveladze heeft geregeld dat hij in de tussentijd kan meetrainen bij Dinamo Tblisi.

Dief in rolstoel kan plotseling weer lopen

Icoon misdaad nieuwsWinkelpersoneel in het dorpje Leuth (bij Nijmegen) keek raar op toen een vermeende winkeldief in een rolstoel plotseling opsprong en wegrende. De 29-jarige man, die samen met een vrouw opviel doordat ze zich verdacht gedroegen, werd staande gehouden bij de uitgang. Vermoed werd dat hij spullen in zijn jas had gestopt.

De vrouw, die op dat moment bij de kassa stond, zag dat haar metgezel werd aangehouden en rende weg. Toen het personeel vervolgens de politie wilde bellen zag de man ook zijn kans schoon, en maakte zich uit de voeten. Het winkelpersoneel trof hem even later buiten verstopt achter enkele struiken aan. Hij werd overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie.

Op het bureau aangekomen leek de man onwel te worden. Gealarmeerd ambulancepersoneel verklaarde echter dat hij niets mankeerde. Omdat de man zei medicijnen te gebruiken werd zijn vrouw verzocht naar het bureau te komen en deze te brengen. Toen zij arriveerde bleek haar signalement nogal overeen te komen met dat van de vrouw in de winkel, waarop ook zij werd aangehouden. In de auto van het tweetal werd een partij drank aangetroffen, afkomstig van een winkel in Duitsland. De Nederlandse en Duitse politie stellen een onderzoek in. De gearresteerde man claimt ondertussen zich niets te herinneren.

Gilardino naar AC Milan

AC Milan is druk bezig op de transfermarkt. Nadat het eerder deze week al Christian Vieri vastlegde, heeft het nu voor maar liefst 30 miljoen Euro Alberto Gilardino overgenomen van AC Parma.

Gilardino had nog een contract tot 2007 bij Parma, maar kon rekenen op de belangstelling van diverse clubs. Terwijl zijn club tenauwernood aan degradatie ontsnapte via de play-offs, kende Gilardino wel een succesvol seizoen. De aanvaller scoorde in de Italiaanse Serie A maar liefst 23 doelpunten.

Zabriskie verlaat de Tour

David Zabriskie heeft zondag de Tour de France verlaten. De Amerikaan, de eerste gele truidrager van deze Tour, gaf niet al te lang na de start van de negende etappe op.

Eerder deze week ging Zabriskie hard onderuit tijdens de ploegentijdrit. Ook zaterdag kende hij een slechte dag, hij finishde als allerlaatste, op ruim 50 minuten van winnaar Pieter Weening De Amerikaan won vorige week de proloog en voerde tot de ploegentijdrit het algemeen klassement aan.

Joggers aangevallen door agressieve buizerds

Joggers die hun trainingsrondje willen lopen in het natuurgebied Hooge Boekel, nabij Enschede, riskeren een aanval door een koppel agressieve buizerds. De vogels gedragen zich zo omdat zij zich genoodzaakt zien hun nest te bewaken. Het probleem is overigens niet nieuw, al voor het vierde achtereenvolgende jaar is dit nu al het geval. Mede daarom heeft de gemeente Enschede er zelfs al waarschuwingsborden voor geplaatst. De enige remedie om een aanval af te weren: joggers zouden een paraplu kunnen opsteken tijdens de beoefening van hun activiteit.

Alhoewel ook fietsers en wandelaars het risico van een aanval lopen, zijn het vooral joggers, doordat ze vaak met snelheid naderen en gestoken zijn in lichte felkleurige sportkleding, waarmee ze de meeste risico's lopen. Tot op heden hebben er twee hardlopers zich in het ziekenhuis gemeld met verwondingen aan hun hoofd. Bij de meeste slachtoffers zit de schrik er goed in; de buizerds naderen ongezien van achteren en vallen zo de nietsvermoedende sporter onverwacht aan. De gemeente weet desondanks al uit voorgaande jaren dat als de jongen eenmaal zijn uitgevlogen, de rust waarschijnlijk terugkeert, tot het broedseizoen van het volgende jaar zich weer aandient.

Buizerd in volle vlucht. Foto © IVN Oisterwijk
Een buizerd in volle vlucht. Foto © IVN Oisterwijk

School schaft schoolboeken af

De school voor Handel en Marketing van het ROC Eindhoven heeft alle lesboeken afgeschaft. De opleiding is daarmee één van de eersten in Nederland die vrijwel in zijn geheel overgaat op digitaal onderwijs. De nieuwe situatie maakt deel uit van een experiment van het ministerie van Onderwijs.

"Onze schoolboeken zijn erg duur en vaak gebruikten we er maar delen van. De uitgeverijen hebben zichzelf de markt uit geprijsd. Op internet is er veel te vinden. Daar komt nog bij dat je op speciale sites kunt inloggen voor specifieke informatie", verklaart directeur Peter van der Aa de overstap. "En tot slot hebben we een mediatheek met veel naslagwerk. Als iemand nog een boek nodig heeft, kan hij er daar altijd één vinden."

Om de verandering te vergemakkelijken krijgen de 400 eerstejaars, of 'deelnemers' zoals het ROC ze noemt, de mogelijkheid op afbetaling een laptop te kopen. Dit kost 30 euro per maand en in het schoolgebouw kan gratis gebruik worden gemaakt van een draadloze internetverbinding. Het boekengeld van zo'n 400 euro per jaar komt te vervallen.

Familiedrama kost leven Westervoorter

Icoon misdaad nieuwsIn het Gelderse Westervoort is een 50-jarige man overleden aan de gevolgen van een schietpartij. Twee familieleden van de Westervoorter, een 58-jarige en een 33-jarige man, zijn aangehouden. Bij de schietpartij, die zaterdagavond plaatsvond, raakte een 28-jarige vrouw lichtgewond.

De 58-jarige wordt beschouwd als vermoedelijke dader. Volgens een woordvoerster van de politie ligt het motief voor de moord in problemen in de familiesfeer. Wat de precieze relatie tussen de betrokkenen is, is niet bekend gemaakt. Het slachtoffer werd na de schietpartij naar een ziekenhuis gebracht, waar hij zondagochtend overleed.

GP2: Pla wint tweede race

Olivier Pla heeft de eerste GP2 race in zijn carrière gewonnen. De Fransman van DPR vertrok vanaf pole, naast hem op de tweede rij stond oud F1 coureur Gimmi Bruni. Deze verloor zijn goede positie echter al meteen bij de start aan Piccione.

Uiteindelijk eindigde Bruni als elfde. Scott Speed pakte de derde positie van Bruni over nadat deze een drive through penalty had gekregen, ondanks zijn slechte start. Pla bleef ondertussen de leiding houden ondanks dat hij onder druk stond van Piccione.

Clivio Piccione viel echter in ronde 17 uit toen zijn auto plotseling veel snelheid verloor. Aan de kop van de race bleef het echter spannend aangezien de top vier binnen twee seconden van elkaar zat. Scott Speed had het hierbij het lastigste, hij wilde Pla graag aanvallen maar moest vooral oppassen voor Kovalainen en Rosberg achter hem.

Na een aantal ronden waarin de vier een mooi gevecht leverden, en vaak over het circuit gleden, finishte Pla toch als eerste. Voor Speed, Kovalainen en winnaar van race één op Silverstone, Nico Rosberg.

Uitslag race twee Silverstone

positiecoureurteamachterstand
1O. PlaDPR24 ronden
2S. SpeediSport+ 0.500
3H. KovalainenArden+ 1.200
4N. RosbergART+ 1.800
5A. PrematART+ 5.500
6N. JaniRacing Eng.+ 6.700
7G. PantanoSuper Nova+ 8.400
8A. CarrollSuper Nova+ 11.200
9B. GarciaRacing Eng.+ 12.200
10F. MonfardiniDurango+ 13.700

Button verrast zichzelf en zijn team

De tweede startplaats van Jenson Button is dé verrassing van het raceweekend in Silverstone tot nu toe. En niet alleen voor buitenstaanders, maar ook voor Button zelf komt het als een complete verrassing. "Dit geeft een geweldig gevoel", aldus de coureur van het team van BAR Honda.


Button zei verder dat het team niet verwacht had dat ze zo sterk zouden zijn. "We hadden niet verwacht dat we hier zo competitief zouden zijn. De wegligging van de auto was niet optimaal in Becketts, maar verder verliep alles probleemloos. Het is heerlijk om nu met de McLarens en Renaults te kunnen vechten, na alle problemen die we dit seizoen gehad hebben. Het publiek is geweldig en het is fantastisch om zo veel steun te krijgen."

Uitslagen Oefenwedstrijden 9 juli

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2005/2006 zijn weer begonnen, en dus wordt er door de clubs ook geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van alle wedstrijden die zaterdag zijn gespeeld.

DWV - Ajax 0-7
Doelpunten: Anastasiou (3), Sneijder (2), Mitea (2)

Hengelose selectie - FC Twente 0-12
Doelpunten: Culina (4), Sibum (2), N'Kufo, Bouchiba, Majstorovic, Gerritsen, Gakhokidze, Brama

Laakkwartier - ADO Den Haag 1-4
Doelpunten ADO: Grujic, Jungschläger, Mols, Den Ouden

RegioTeam Harmelen - FC Utrecht 0-11
Doelpunten: Nelisse (3), Van den Bergh (2), Rossini (2), Cornelisse, Fortuné, Van Steensel, e.d.

Zevenhoven - NAC Breda 1-9
Doelpunten NAc: Van Hooijdonk (4), Van Gessel, Sikora, Rigters, Jonker, Petö

Cluzona - RKC Waalwijk 0-24
Doelpunten: Fuchs (6), Hoogendorp (5), Martens (4), Van Dijk (4), Janssen (3), Fabri (2)

Ezinge - FC Groningen 0-15
Doelpunten: Nevland (2), Cornelisse (2), Crohne (2), Ramic (2), Pannekoek, Van de Laak, Floren, Buys, Fledderus, Holla, Thalen

Beekbergen - Vitesse 3-9
Doelpunten Vitesse: Knopper (3), Hersi (2), Gluscevic, Kaya, Theo Janssen, Rankovic

NEC (amateurs) - NEC 0-8
Doelpunten: Niedzielan (3), Boutahar, Denneboom, Grot, Wielaert, Worm

SV Meerssen - Roda JC 2-3
Doelpunten Roda JC: Koné, Van Dessel, Vd Ouweland

FSV - Sparta Rotterdam 0-16
Doelpunten: Diao (5), Oost (4), Goris (2), Vd Bergh, Cvetkov, Bouaouzan, Kinet, e.d.

Diessense selectie - Willem II 0-6
Doelpunten: Redan (2), Kolsi, Reuser, Supli, Bobson

Polderelftal Hensbroek - AZ 0-8
Doelpunten: Koevermans (3), Ramzi (2), Elkhattabi (2), Huysegems

Regioteam Terschelling - SC Heerenveen 0-21
Doelpunten: Huntelaar (4), Samaras (3), Bruggink (3), Rose (3), Nørregaard (2), Bosvelt, Seip, Prager, Steur, Henrico Drost, Pranjic

Aanslag op Rainbow Warrior herdacht

Icoon Buitenlands nieuwsIn Nieuw-Zeeland heeft de milieuorganisatie Greenpeace de aanslag op de Rainbow Warrior, vandaag twintig jaar geleden, herdacht. Leden van de crew die destijds meevoeren doken naar het wrak van de boot, waar ze een herdenkingsdienst hielden. De Rainbow Warrior werd na de aanslag afgezonken voor de noordkust van Nieuw-Zeeland.

Op het schip, dat actie zou gaan voeren tegen Franse kernproeven in de Stille Oceaan, ontploften, terwijl het op 10 juli 1985 in de haven van Auckland lag, twee bommen. De Nederlandse fotograaf Fernando Pereira (35) kwam hierbij om het leven. Dezelfde nacht werden twee agenten van de Franse geheime dienst gearresteerd. Ze hadden opdracht gekregen te voorkomen dat Greenpeace het Franse kernproevenprogramma nog langer zou verstoren. Na aanvankelijke ontkenning erkende de Franse regering van president Mitterand twee maanden later zijn verantwoordelijkheid. De minister van Defensie nam ontslag en Frankrijk betaalde Nieuw-Zeeland een schadevergoeding.

Behalve de agenten Alain Mafart en Dominique Prieur werd echter niemand veroordeeld voor de aanslag. Mafart en Prieur werden in Nieuw-Zeeland veroordeeld tot vijf jaar cel, maar mochten na een jaar terug naar Frankrijk, waar ze als helden werden ontvangen. "De Franse regering heeft haar excuses nog steeds niet aangeboden, en ontvlucht al twintig jaar de Nieuw-Zeelandse justitie", verklaarde Greenpeace campagne-manager Cindy Baxter onlangs.

De aanslag op de Rainbow Warrior
De Rainbow Warrior na de aanslag in de haven van Auckland

Newport: Rusedski, Spadea naar finale

De finale van het ATP-toernooi van Newport gaat tussen Greg Rusedski en Vince Spadea. Beide spelers wonnen in twee sets hun halve finale.

Rusedski is de titelverdediger op het grastoernooi van Newport. De als derde geplaatste Brit speelde in zijn halve finale tegen Wesley Moodie, een andere grasspecialist, die nochtans niet door de kwalificatie op Wimbledon geraakte. Rusedski had in de eerste set nog een tiebreak nodig tegen de Zuid-Afrikaan, maar in de tweede set volstond één break: 6-4. Voor Rusedski een pleister op de wonde na zijn vroegtijdige eliminatie op Wimbledon.

De tegenstander van de Brit wordt Vince Spadea. Ook Spadea had tegen zijn landgenoot Goldstein eerst nog een tiebreak nodig om later eenvoudig de tweede set binnen te slepen met 6-2. Het wordt de eerste ATP-finale sinds San Jose 2003 dat twee dertigers in de eindstrijd staan. In San Jose kruisten Agassi en Sanguinetti toen de degens in de finale.

'Tour de France doet in 2006 Nederland aan'

Volgens het Zeeuwse Tour-Comité is het zo goed als zeker: de Tour de France van 2006 gaat ook ons land aandoen. Momenteel is de Zeeuwse delegatie te gast in Frankrijk. Pieter Stoter, die de leiding van het comité in handen heeft, is erg optimistisch: "Het is bijna zeker. De champagne hebben we al in huis gehaald, de flessen moeten alleen nog worden ontkurkt."

Het is de bedoeling dat er een etappe aankomt op Neeltje Jans. De dag daarop zullen de renners waarschijnlijk van start gaan in Terneuzen. De Tour van 2006 begint in Straatsburg en gaat vermoedelijk ook naar Duitsland en België. Eind oktober wordt het definitieve routeschema van de 93e Tour de France voorgesteld.

In 1996 ontving Nederland (met 's-Hertogenbosch) de Tour voor het laatst. Toen vond er een proloog en een etappe plaats in ons land. De proloog werd gewonnen door Zülle, terwijl Moncassin de snelste was in de massasprint. De Ronde van Frankrijk ging ook al vier keer van start in Nederland.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Tour 2006 bijna zeker in Nederland

Volgens het Zeeuwse Tour-Comité is het zo goed als zeker: de Tour de France van 2006 gaat ook ons land aandoen.

Momenteel is de Zeeuwse delegatie te gast in Frankrijk. Pieter Stoter, die de leiding van het comité in handen heeft, is erg optimistisch: ”Het is bijna zeker. De champagne hebben we al in huis gehaald, de flessen moeten alleen nog worden ontkurkt.” Het is de bedoeling dat er een etappe aankomt op Neeltje Jans. De dag daarop zullen de renners waarschijnlijk van start gaan in Terneuzen. De Tour van 2006 begint in Straatsburg en gaat vermoedelijk ook naar Duitsland en België. Eind oktober wordt het definitieve routeschema van de 93e Tour de France voorgesteld.

In 1996 ontving Nederland (met ’s-Hertogenbosch) de Tour voor het laatst. Toen vond er een proloog en een etappe plaats in ons land. De proloog werd gewonnen door Zülle, terwijl Moncassin de snelste was in de massasprint. De Ronde van Frankrijk ging ook al vier keer van start in Nederland.

Centrum Birmingham weer vrijgegeven

De Britse politie heeft het centrum van Birmingham zondagochtend weer vrijgegeven. Zaterdagavond was het gebied ontruimd na een niet nader genoemde dreiging. Er werden ongeveer 20.000 mensen geëvacueerd uit het uitgaanscentrum van de tweede stad van Groot-Brittannië.

De politie sprak van "geloofwaardig dreigement", waarna zij over ging tot de evacuatie. Tijdens het controleren van het centrum werden enkele verdachte pakketjes aangetroffen. De politie verklaarde dat er vier gecontroleerde explosies zijn uitgevoerd. Geen van de pakketjes bleek echter een bom te bevatten.

Politiecommisaris Paul Scott-Lee zei dat de dreiging "serieus en specifiek" was. Hij wide verder geen details over de dreiging kwijt. Wel zei hij dat in de tweede stad van het land niet eerder sprake was van zo'n dreiging. "De bevolking van Birmingham was gisteravond in gevaar."

Feyenoord wil na vertrek Goor Janssen

Feyenoord zal een poging proberen te doen om Theo Janssen los te weken bij Vitesse. Door het vertrek van Bart Goor naar Anderlecht is de Rotterdamse ploeg nu dringend op zoek naar een nieuwe linkermiddenvelder.

Eerder liet Vitesse weten Janssen niet kwijt te willen. Mede daarom is een overgang nog lang niet beklonken, de club uit Arnhem zal de welbekende hoofdprijs voor Janssen wensen te ontvangen, terwijl Feyenoord slechts een beperkt budget heeft. Janssen heeft nog een contract tot medio 2008 in het Gelredome. Toch heeft de 23-jarige Janssen gezegt dat hij openstaat voor een overgang naar de club waar ook zijn boezemvriend Nicky Hofs speelt.

Honkballers te sterk voor Italië

De Nederlandse honkballers hebben ook hun tweede wedstrijd bij het Europees kampioenschap in Tsjechië gewonnen. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn was met 4-0 te sterk voor aartsrivaal Italië. Oranje maakte het verschil door drie maal te scoren in de zesde inning, Italië deed pas wat terug in de laatste slagbeurt.

Nederland, dat de openingswedstrijd tegen Groot-Brittannië met 4-0 wist te winnen, speelt in Groep A nog tegen Duitsland, Rusland en Zweden. Twee jaar geleden werd Nederland in eigen land Europees kampioen, toen werd in de finale met 2-0 gewonnen van Griekenland.

Afgang Bilbao in Intertoto Cup

Athletic de Bilbao is al in de tweede ronde van de Intertoto Cup uitgeschakeld. De Baskische ploeg verloor van het Roemeense CFR Ecomax Cluj.

De heenwedstrijd in Roemenië ging al met 1-0 verloren voor de Spanjaarden. Gisteravond eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Bilbao. De strafschoppenserie werd met 5-3 gewonnen door Ecomax. Het VfL Wolfsburg van Kevin Hofland bereikte wel de derde ronde, al ging dat met moeite. In Wolfsburg was het tegen Sturm Graz (met Frank Verlaat) 2-2 geworden, in Oostenrijk stond er na tachtig minuten een 1-1 op het scorebord. Goals van Petrov en Menseguez voorkwamen een vroegtijdige uitschakeling van de club uit de Bundesliga.

Deportivo la Coruna ging wel onderuit (met 2-1), maar dat had geen consequenties. De heenwedstrijd hadden de Spanjaarden namelijk al overtuigend met 3-0 gewonnen tegen Buducnost. Vandaag zijn er nog de nodige wedstrijden, waaronder Beitar Jerusalem tegen Slovan Liberec. De winnaar van dat duel neemt het in de derde ronde op tegen Roda JC.

Moto GP :Hayden pakt Pole in Laguna Seca

De Amerikaanse coureur Nicky Hayden zal zondag tijdens de Moto GP in het Amerikaanse Laguna Seca starten vanaf pole. Hij bleef wereldkampioen Valentino Rossi in de kwalificatie ruim een halve seconde voor. Als derde eindigde de Braziliaan Alex Barros.

"Dit is een oude baan en ik denk eerlijk gezegd dat onze motoren van heden er te snel voor zijn. Ik heb vandaag echt tot op het maximum gereden. Het is ook moeilijk om hier de juiste set-up te vinden, we hebben dus nog wat werk te doen. We hebben nog wat meer tijd nodig. Ik maak me ook zorgen over de veiligheid van deze baan. We hebben besloten om bij elkaar te komen om hierover te discussiëren. Over het algemeen vind ik het rijden verder hier wel plezierig, in het speciaal de Corkscrew. Ik heb dit in het verleden alleen gezien op TV", aldus Rossi

Voor het begin van de races op het circuit op zondag zullen de motorcoureurs een minuut stilte in acht nemen voor de slachtoffers van de bomaanslagen eerder deze week in Londen.

Uitslag kwalificatie Moto GP

positiecoureurteamtijdachterstand
1N. HaydenRepsol Honda Team1:22.670-
2V. RossiYamaha Factory Racing1:23.024+ 0.354
3A. BarrosHonda Pons1:23.312+ 0.642
4T. BaylissHonda Pons1:23.358+ 0.688
5C. EdwardsYamaha Factory Racing1:23.469+ 0.799
6J. HopkinsRed Bull Suzuki1:23.493+ 0.823
7M. BiaggiRepsol Honda Team1:23.596+ 0.926
8C. ChecaDucati Team1:23.597+ 0.927
9M. TamadaKonica Minolta Honda1:23.750+ 1.080
10S. NakanoKawasaki Racing Team1:23.799+ 1.129

Peuter overlijdt tijdens gamen in warme auto

Tijdens het spelen op zijn Nintendo Gameboy in een auto is een 4-jarig jongetje overleden. Het voorval vond plaats in de staat Ohio in de Verenigde Staten.

Om rustig te kunnen spelen had de peuter zich voor zijn ouders verstopt in de auto. Hij sloot zichzelf in de auto op waar zijn ouders hem later vonden. Het jongetje was toen al bewusteloos. Met ernstige oververhittingsverschijnselen werd het ventje per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hulp mocht echter niet meer baten.

Volgens de betrokken instanties was het in de auto ongeveer 38 graden Celsius.

ESRB onderzoekt sex-mod GTA:SA

De ESRB (The Entertainment Software Ratings Board) heeft in een officiële verklaring laten weten een onderzoek in te stellen naar de 'hot coffee mod' in Grand Theft Auto: San Andreas. Deze mod unlockt een 'dating minigame' waarna er allerlei sex-minigames gespeeld kunnen worden. Deze extra feature bevindt zich in de originele software en is dus door Rockstar zelf geïmplementeerd.

De ESRB is verantwoordelijk voor de age rating die spellen meekrijgen. GTA:SA heeft als oorspronkelijke rating M (>17) meegekregen. Deze rating wordt toegekend aan games met "Blood and Gore, Intense Violence, Strong Language, Strong Sexual Content and Use of Drugs". Het is onduidelijk wat voor invloed dit soort unlockable content heeft op de age rating.

Hoewel de rating waarschijnlijk hetzelfde blijft (de enige nog zwaardere rating die kan worden toegekend is 'Adults Only' die bijna alleen wordt toegekend aan extreme PC-games uit Japan) is de ESRB 'not amused'. De rating is namelijk gebaseerd op de content die zij hebben kunnen controleren. Als daarna content kan worden unlocked die zij niet hebben kunnen bekijken haalt dit de basis van het rating-systeem weg. Het zou dan namelijk mogelijk zijn om een game te maken met fluffige konijntjes die geschikt is voor alle leeftijden die na het gebruiken van een code verandert in een game met geweren en dikke prammen.

"We Shall Fight on the Beaches..."

Tien Juli 1940. Het begin van de "Battle of Britain", toen Adolf Hilter na zijn succesvolle Blitzkrieg in Nederland, Belgie en Frankrijk een poging deed het luchtoverwicht boven Engeland te veroveren.

Pas als de Britse RAF was vernietigd zouden de Duitse landingsvaartuigen en daarmee een Duitse invasie op het Britse vasteland een kans van slagen hebben.

Een "Battle of Britain" waarin een glansrol was weggelegd voor Winston Churchill, wiens uitspraken legendarisch zijn geworden. Hier zijn bovendien nog een aantal van zijn speeches terug te luisteren.

quote:
But if we fail, then the whole world, including the United States, including all that we have known and cared for, will sink into the abyss of a new Dark Age made more sinister, and perhaps more protracted, by the lights of perverted science. Let us therefore brace ourselves to our duties, and so bear ourselves that, if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will still say, "This was their finest hour."
Een "Battle of Britain" waarin de Supermarine Spitfire (Foto's.) en de Hawker Hurricane zichzelf onsterfelijk maakten als de toestellen die het Britse vasteland voor de Duitsers hadden behoed.

The Battle of Britain. "Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few." Kijk voor een mooi naslagwerk ook eens op Battle-of-Britain.com.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.