FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 19 mei 2005

Totti schiet AS Roma naar finale Coppa Italia

AS Roma gaat naar de finale van de Coppa Italia, de beker van Italië. Francesco Totti bracht de Romeinen acht minuten voor tijd op voorsprong.

De degradatiekanidaat won met moeite van Udinese. Na een 1-0 voorsprong kwam Udinese in de tweede helft weer terug, en leek het af te strevenen op een verlenging. Toch kwam AS Roma weer terug op voorsprong, na een penalty van Totti. In eerste instantie miste de aanvoerder, maar in de rebound schoot hij AS Roma naar de finale. In de finale om de beker speelt AS Roma tegen Internazionale.

Luis Figo weer international

Luis Figo is weer terug van weggeweest. De 32-jarige speler van Real Madrid stelt zich weer beschikbaar voor het nationale team van Portugal.

Figo liet zelf eerder al weten na het EK niet meer uit te komen voor Portugal. Naar eigen zeggen werd hij door bondscoach Felipe Scolari te vaak gewisseld.

Begin dit jaar besloot Figo om zich toch beschikbaar te stellen voor het Portugese team. Na een gesprek met de bondscoach is de 58-voudig international opgeroepen voor de komende 2 WK-kwalificatiewedstrijden tegen Slowakije en Estland.

Nieuwe regels voor Amsterdamse taxi's

Blikvanger had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe taxichauffeurs in Amsterdam krijgen nieuwe regels. Het College van B&W heeft dinsdag ingestemd met een lijstje met nieuwe regels voor taxi's. De regels zijn bedoeld om de taxi's beter door de gemeente te spreiden en de standplaatsen kleiner te maken. Alleen kwaliteitstaxi's mogen straks nog van de standplaatsen gebruik maken.

De volgende vijf huisregels worden met borden aangegeven bij de standplaatsen voor taxichauffeurs:
  • Genoeg is genoeg, niet meer taxi's dan nodig
  • De klant mag zelf de taxi kiezen
  • Geen weigering korte ritten
  • Stilstaan op de standplaats alleen om klanten op te pikken
  • Niet met draaiende motor stilstaan

Op de standplaatsen worden ook camera's geplaatst die gebruikt zullen worden om toezicht te houden op het naleven de regels. Ook worden zogenaamde standplaatscoördinatoren aangesteld die een oogje in het zeil houden. De regels zullen nog dit jaar van kracht worden

Verloren teksten over Haar (1)

Niets is zo goor als een niet doorgetrokken toiletpot. Waarom trekken mensen niet door?! Een ergernis die ik gelukkig niet elke dag tegenkom maar waar ik wel enorm agressief van kan worden. Of wat dacht je van tabak op een schoongeveegde tafel? Hebben die rokers dan werkelijk geen oog voor schoon en reinheid? Nee, ik ben zeer zeker geen poetsnicht maar ik erger me aan kleine dingen die het leven voor mij soms ondraaglijk maken. Ik word dan ook niet ouder dan 40 denk ik. Maar goed, daar gaat deze column verder niet over

Sony: "Xbox '1.5' zal niet 'future proof' zijn"

De bitch-fights rondom de Next-Gen consoles zijn alweer in volle hevigheid losgebarsten. Nadat Bill Gates zelf eerder deze week in een interview liet doorschemeren dat Halo 3 tegelijkertijd met de PS3 zal worden uitgebracht moest Sony natuurlijk met een tegenaanval komen. In een interview heeft Kazuo Hirai, CEO van Sony Computer Entertainment America laten weten dat de opvolger van de Xbox niet op de toekomst gericht is terwijl de PS3 dit wel zou zijn.

Hirai doelt op de zeer goede chip die in de PS3 zal zitten en de geavanceerde Blu-Ray DVD-reader terwijl er in de Xbox 360 nog een 'gewone' DVD-reader zal zitten. Hirai noemt de Xbox 360 zelfs de Xbox 1.5 en hij vindt dat deze samengesteld is met technieken die vandaag de dag al goed beschikbaar zijn en daarom nooit goed genoeg zal zijn om de Next-Gen strijd in de toekomst te winnen.

Hirai zegt ook dat het weinig zal uitmaken dat de Xbox 360 dit jaar al op de markt zou komen terwijl de PS3 pas volgend jaar gereleased kan worden. De prijs zal ook hoger liggen dan bij de release van de PlayStation 2, dus hoger dan $299. Experts hebben uitgerekend dat de consument maximaal $399 dollar voor de PS3 zou willen uitgeven.

Een aantal quotes uit het interview met Kazuo Hirai.

"[...]
We want to pack everything in today and future-proof this as much as possible. It's a box made of future technology as opposed to Xbox 1.5, which seems to be a combination of things available today
[...]"


"[...]
First to market doesn't necessarily guarantee anything in this market. Because if your only objective is to be first to market, you are missing the forest for the trees.
[...]"


"[...]
Given the technology that we are packing into the box, as a general thought, I think consumers would be willing to consider a higher price than a previous generation product.
[...]"


"[...]
Given that kind of technology power, I think the content creators can come up with some real cool and creative ways to take advantage of that.
[...]"


De E3 2005 booth babes in beeld gebracht

Wie heeft er nou niet van gehoord en elk jaar zijn ze ook weer paraat op de E3, we hebben het natuurlijk over de booth babes. Voor degene die niet met het fenomeen bekend is, booth babes zijn meestal (niet altijd) erg knappe dames in strakke truitjes wiens voornaamste taak is om de journalisten maar naar de stand van hun publisher te lokken.

Ook dit jaar zijn ze er weer van de partij en gametrailers.com heeft er van een hoop een leuke video-compilatie weten te maken. Klik hier om mee te geilen op de booth babes van de E3 2005.

Nieuwe apensoort in Tanzania ontdekt

Vince_Taylor en Jerome81 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het oerwoud van Tanzania hebben wetenschappers een nieuwe apensoort ontdekt, zo meldt het wetenschappelijke tijdschrift Science. Het 90 centimeter lange dier heeft de naam 'Lophocebus kipunji' gekregen. DNA-onderzoek moet nog uitwijzen of de aap familie is van al langer bekende soorten.


De 'Lophocebus kipunji' is gelijk al een bedreigde diersoort, omdat er maar zo'n duizend van zouden bestaan. Ze zijn uiterst schuw want ze staan op het menu van onder meer roofvogels, luipaarden en slangen. De aap heeft een lange staart en een zwart gezicht. Op zijn kop zit een bosje haar in de vorm van een hanenkam. Het geluid dat de aap maakt, lijkt op hondengeblaf.

Eerder deze maand werd al gemeld dat er een in Laos een nieuwe zoogdierenfamilie was ontdekt. Het betrof daar de ''geheimzinnige steenmuis'' ('Laonastes aenigmamus'), een klein knaagdier.


Het 'nieuwe' aapje

Alcohol slechter voor vrouwen dan mannen

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsAls je als vrouw de volgende keer nog een derde cocktail bestelt, houd dan goed in gedachte dat overmatig alcoholgebruik hersencellen kan beschadigen. En het hoeft niet lang te duren voordat de effecten merkbaar zijn. Volgens een recente studie worden namelijk de negatieve effecten door alcoholgebruik bij vrouwen sterker, maar daarnaast ook veel sneller ervaren.

Onderzoekers van het Zentralinstitut für Seeliche Gesundheid in het Duitse Mannheim hebben dit ontdekt. In het onderzoek komt naar voren dat vermindering van hersenvolume op langere termijn bij vrouwen een veel grotere tol eist dan bij mannen. Ook verslijt alcohol de hersencellen veel sneller bij mensen van het vrouwelijk geslacht.

In het kort komt het er op neer dat een vrouw die regelmatig alcohol consumeert, een brein zal hebben die van dezelfde omvang is van een man die al tien jaar drinkt. Hoewel vrouwen over het algemeen later beginnen met drinken in vergelijking met mannen en tevens minder drank tot zich nemen, de vrouw haalt de man snel in wat betreft orgaanbeschadiging.


Vrouwen kunnen zich voortaan maar beter iets inhouden

Maandag beslissing Klien/Liuzzi

Maandag maakt Red Bull Racing bekend wie er op de Nürburgring als tweede racecoureur zal optreden: Christian Klien of Vitantonio Liuzzi. Op dit moment is Liuzzi racecoureur en Klien vrijdagtester.

Klien heeft de eerste drie races gereden voor Red Bull, met Liuzzi als vrijdagtester. Aanstaande zondag zal Liuzzi voor de derde maal dit jaar aan de start van een Grand Prix verschijnen.

Over het algemeen wordt verwacht dat de twee coureurs voor de races op de Nürburgring, in Canada en in de Verenigde Staten weer van plaats zullen ruilen, met Klien achter het stuur van de racewagen. David Coulthard blijft gewoon eerste coureur van het team.

Tot nu toe heeft Klien het beter gedaan dan Liuzzi. De Oostenrijker heeft in de eerste drie races drie punten vergaard, met een zevende plaats in Australië als beste resultaat. Hij kwalificeerde zich eenmaal als zesde en tweemaal als zevende.

Klien's Italiaanse collega heeft tot nu toe slechts één punt vergaard, door een achtste plaats in de Grand Prix van San Marino. Hij verdiende dat punt pas na de diskwalificatie van BAR Honda. Hij kwalificeerde zich een keer als elfde en een keer als vijftiende.

Gears of War voorlopig alleen naar de Xbox 360

Epic Games designer Cliff Bleszinski heeft bekend gemaakt dat het spel Gears of War voorlopig alleen voor de Xbox 360 staat gepland. Het spel dat ontwikkeld wordt samen met Microsoft Game Studios volgt hiermee waarschijnlijk het voorbeeld van onder andere Halo, Star Wars: Knights of the Old Republic en Fable, en is er dus een kans dat Gears of War later alsnog voor de PC zal verschijnen.

Een feature van Gears of War zal de co-op mode zijn. Wanneer je als speler met een single-player campaign bezig bent, kan er iemand anders joinen via een tweede controller of via Xbox Live. Verwacht wordt dat de co-op met maximaal vier spelers tegelijkertijd gespeeld kan worden.

Demo Xbox 360 blijkt Apple computer

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

Microsofts nieuwste gameconsole, de vorige week gepresenteerde Xbox 360, blijkt nog lang niet productierijp te zijn. Enkele demo-consoles die deze week op de gamesbeurs E3 werden getoond, blijken in feite ordinaire Apple G5 pc's te zijn. De Apple computers waren diep weggestopt in de display-stand, zodat het net lijkt of belangstellenden met een heuse Xbox 360 spelen.

Een verslaggever van de website AnandTech ging op onderzoek uit, toen hij zag dat de grafische kwaliteit van de getoonde speldemo's hem ernstig onder de maat leken. Door het simpelweg volgen van wat kabels zag de man dat de Xbox 360 consoles die waren opgesteld, feitelijk lege dummykasten waren, op een controlleraansluiting na. In de Xbox 360 zitten 3 PowerPC processors, die soortgelijk zijn aan de G5 processor die de huidige generatie Apple computers van rekenkracht voorziet. Maar ook het ontwikkelplatform van de Xbox 360 is -naar nu blijkt- voorlopig nog op een G5 gebaseerd.

Irriteer eens een starwars fan

Weer eens een leuk topic op Fok!
Irriteer hier Star Wars-fans
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 12:54 schreef VelvetAcidChrist het volgende:
Achja, de beste Star Wars film is nog geen Star Trek.
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 13:02 schreef VelvetAcidChrist het volgende:
Best sneu dat Star Wars zo'n rip-off is van Babylon 5.
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 12:58 schreef ShaoliN het volgende:
Ik snap niet dat die Jedies zich laten commanderen door zo'n oud groen ventje die zo dement is dat ie zijn zinnen niet eens in goede volgorde kan uitspreken.
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 12:51 schreef VelvetAcidChrist het volgende:

Goh, die R2D2 is echt een goede Sith warrior!

Info en screens Lost in Blue

Lost in Blue is een uniek spel voor de DS waarin je moet zien te overleven op een onbewoond eiland. Na een schipbreuk spoelen een jongen en een meisje aan. Ze zijn op elkaar aangewezen en moeten hun krachten en hun kennis bundelen om voorwerpen te maken en voedsel te vergaren.

Hierbij wordt op het bovenste scherm statistische informatie bijgehouden, terwijl je op het Touchscherm voorwerpen in je inventaris combineert tot gebruiksvoorwerpen of wapens, vuur maakt, jaagt, vist, melkt of voorwerpen zoekt.

Ook het voeren van gesprekken is een belangrijk onderdeel van het spel. De mate van deelname aan de activiteiten van de personages beïnvloedt de gebeurtenissen in Lost in Blue. Het spel kent dan ook diverse eindes.






Auto in de fik

Ik denk ik haal ff een chili chicken burger met n paar vrienden bij de Mc Donalds in Tiel, zie ik daar wat roken... dus ik denk hey.. is volgens mij n auto, dus ik vol op de rem, doe het raampje van me wage open, en pak me mobieltje om t ff op te nemen... kijk hoe dit afloopt

Met dank aan een onbekende uit Tiel voor de submit
Mocht je je text herkennen geef het dan even door in de reacties hieronder, door een foutje staat er geen naam bij deze submit

'Maak 14 juni Dag voor de Belastingvrijheid'

SolidArt had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe Edmund Burke Stichting wil 14 juni uitroepen tot de Dag van de Belastingvrijheid. Doel van de dag is om Nederlanders zich ervan bewust te maken dat ze te veel betalen aan belasting. De conservatieve stichting heeft berekend dat men ieder jaar tot 14 juni enkel en alleen voor de Staat werkt. Volgens Bart-Jan Spruyt, directeur van de stichting, werken Nederlanders daarmee veel langer voor de fiscus dan inwoners van andere landen.

Het liefst zou de stichting zien dat het huidige belastingstelsel wordt vervangen door de vlaktaks: iedere Nederlander betaalt dan een vast percentage aan belasting. Dat zal, zo redeneert men, leiden tot economische groei en vooruitgang voor iedereen.

Team Ninja bezig met ontwikkeling DOAX 2

Team Ninja heeft bekend gemaakt dat men bezig is met de ontwikkeling van een vervolg op Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball. DOAX2 zal, net als het vorige delen, vooral draaien om het verzamelen van badpakken en het spelen van volleybal. De kans is groot dat er in dit deel echter ook nog wat andere sporten worden toegevoegd. Een van de ontwikkelaars heeft zich laten ontvallen dat hij het wel leuk zou vinden om de meiden met elkaar te zien stoeien tijdens een spelletje American Football.

Wat kunnen we nog meer verwachten in DOAX? Uiteraard mooiere graphics, betere physics, een dieper gaande gameplay en Xbox Live mogelijkheden.

Het spel zal op de Xbox 360 verschijnen. Volgens Team Ninja draait het spel momenteel al op de Xbox en zou het alleen nog maar hoeven te worden geoptimaliseerd voor de Xbox 360. Dit zou betekenen dat DOAX2 mogelijk al in 2006 zou kunnen verschijnen.

[update] Nederlander is niet de 'Pianoman'

Het Noordhollands Dagblad meldt dat de mysterieuze 'pianoman' die in Engeland is aangetroffen, mogelijk uit Nederland komt. Een aantal inwoners uit Krommenie herkent in de door Engeland verspreide foto de 31-jarige Marcel of Mars Herder, oud-inwoner van die Zaanse plaats. Sommigen die hem kennen betwijfelen echter of hij wel zo goed piano kan spelen. De 'pianoman' in Engeland leeft namelijk alleen op als hij piano kan spelen, en dat doet hij volgens kenners op zeer professionele wijze.

De politie neemt de tips uit Krommenie in ieder geval serieus en heeft de informatie doorgespeeld naar Engeland. Herder, een verwarde en getraumatiseerde man, staat in zijn huidige woonplaats Amsterdam geregistreerd als vermist.

Bij de Engelse politie zijn over de mysterieuze pianoman reeds meer dan 400 tips binnengekomen. Ook beginnen filmmakers in Hollywood zich voor het verhaal te interesseren.

Update 21.10
Marcel Herder, oud inwoner van Krommenie, is niet de mysterieuze pianoman die Engeland al enige tijd in de ban houdt. Dit meldt het Noordhollands Dagblad vandaag op haar website. Herder stond in zijn huidige woonplaats Amsterdam geregistreerd als vermist, maar meldde zich vandaag bij de Amsterdamse politie om opheldering te verschaffen over zijn verblijfplaats.


Wie is dan wel de pianoman? (Foto: EPA)

Oude FA Cup topstuk op veiling

De FA Cup, die tussen 1896 en 1910 aan de winnende clubs werd uitgereikt, is op een veiling in Londen verkocht. De zilveren beker bracht £420.000 op.

De beker werd tot 1910 door de FA aan de winnaar van het Engelse bekertoernooi uitgereikt. De FA Cup werd in die jaren onder andere gewonnen door Manchester United, Manchester City, Newcastle, Everton en de Spurs gewonnen. De Britse voetbalbond liet in 1909 een nieuwe beker maken en gaf deze beker aan de toenmalig voorzitter van de bond, Lord Kinnaird.

Deze FA Cup, één van de vier FA Cups die sinds 1871 is gebruikt, is de eerste die openbaar is verkocht. Op de veiling leverde dat meteen een flinke smak geld op. De telefonische bieder bood £420.000 en met alle kosten is de anoniem gebleven koper in totaal £478.400 kwijt voor de beker. Volgens het veilingshuis Christie's is het daarmee het duurste verzamelstuk ter wereld op het gebied van voetbal geworden.

Whitney Houston ontslagen uit afkickkliniek

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuws Whitney Houston is ontslagen uit de afkickkliniek, waar ze een aantal weken geleden werd opgenomen. Een rechter besloot in februari dat Houston verplicht moest afkicken. Veel tijd om bij te komen heeft ze echter niet. Over tien dagen gaat ze de studio's weer in om haar album Just Whitney af te ronden.

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Houston voor het laatst iets nieuws uitbracht. Ondanks alle problemen van de afgelopen jaren, hebben de platenbazen nog vertrouwen in de zangeres. "Oké, ze heeft een rottijd achter de rug, maar ik heb het volste vertrouwen in haar. Ze is de beste zangeres die ik ken en ik kijk er dan ook naar uit om weer met haar te mogen werken", aldus Clive Davis, die haar ontdekte en begeleidde.


Whitney is clean

Armed Assault aangekondigd

Codemasters is niet aanwezig op de E3, maar Bohemia Interactive, de makers van Operation Flashpoint, wél en het heeft vandaag Armed Assault aangekondigd. De game valt net als Operation Flashpoint in het first person military combat genre en zal zich in het heden afspelen. Met in totaal 100 vierkante kilometer aan gedetailleerde omgevingen, een grote selectie van wapens en voertuigen, een zelf aan te passen mission editor, een uitgebreide multiplayermodus ('join in progress') en een centrale rol voor community created content, lijkt het een waardige aanvulling op het genre te zijn dat met de komst van Operation Flashpoint gecreëerd werd. De titel staat overigens los van Operation Flashpoint 2, welke voor release gepland staat in de zomer van 2006.


Remkes akkoord met play-offs

De KNVB en de Eredivisie CV kunnen verder met de plannen voor de play-offs voor volgend seizoen. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken ging vandaag akkoord met de nieuwe competitie-opzet onder een paar voorwaarden.

Remkes was vanuit zijn taak een tegenstander van de plannen voor het nieuwe competitieschema. Hij vreesde dat een toename van het aantal wedstrijden ook een toename van de inzet van politie zou moeten betekenen. Hij is nu akkoord gegaan onder de voorwaarde dat er geen politie meer in de stadions en op de stadionterreinen zal worden ingezet.

Om dat te bewerkstelligen zullen de clubs vanaf het seizoen 2006/2007 gaan werken met pasfotoregistratie. Volgend seizoen mag dan al het nieuwe speelsysteem, met play-off-wedstrijden na de reguliere competitie, bij wijze van proef worden ingevoerd. In december 2005 of januari 2006 zullen de partijen opnieuw bij elkaar komen om te bekijken of alle partijen zich aan de gemaakte afspraken hebben gehouden.

Politie vindt 300 kilo hasj in auto

Icoon Binnenlands nieuws De politie van Barneveld heeft vandaag een grote drugsvangst gedaan tijdens een routinecontrole. In een auto werd een partij van 300 kilogram hasj gevonden. De hasjies hebben een straatwaarde van ongeveer 8 euro per gram, wat neerkomt op 2,4 miljoen euro totaal. De bestuurder van de auto is aangehouden.

De verdachte naderde de routinecontrole op de Nijkerkerweg in Barneveld. Toen hij de politie zag keerde hij direct om, en ging er vandoor. De agenten zetten daarop de achtervolging in, en reden de wagen klem. Achter het stuur zat een 33-jarige man uit Ede, die geen legitimatiebewijs op zak bleek te hebben. Ook was de auto waar hij in reed niet op zijn naam geregistreerd. De Edenaar is door de politie ingesloten. Hij heeft inmiddels bekend dat de partij hasj van hem was.

Calorieverbruik geldt als pensioencriterium

De Oostenrijkse regering is van plan de pensioengerechtigde leeftijd omlaag te brengen in het geval zware arbeid verricht wordt tijdens het werk. Het criterium om vast te stellen of er sprake is van zware arbeid, is echter vrij ongewoon. Van belang is het aantal kilocalorieën dat tijdens het werk verbruikt wordt.

Indien een werknemer meer dan 2000 calorieën per dag, 1400 in het geval van vrouwen, verbruikt, is er sprake van zware arbeid. Beroepen waar dit het geval zal zijn, zijn onder andere dakdekker en metselaar.

Hoe langer iemand zware arbeid heeft verricht, des te vroeger zal hij met pensioen kunnen. De minimale pensioenleeftijd zal echter niet lager dan zestig jaar worden. De regel, die in 2007 in werking moet treden, geldt vooralsnog alleen voor mannen. Vrouwen mogen in het huidige systeem al op hun zestigste met pensioen gaan, mannen pas met 65.

EU-begroting: Nederland hoeft minder te betalen

DracoAkaIk en trancearchitect hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws Nederland hoeft in de periode van 2007 tot 2013 minder geld aan de Europese Unie te betalen. Dat is althans het voorstel van EU-voorzitter Luxemburg, die bezig is met het opstellen van de begroting voor de periode 2007-2013. In de begroting staat ook dat de grote uitgaven van de EU beperkt moeten worden.

Met de concept-begroting komt Luxemburg tegemoet aan de eisen van het Nederlandse kabinet. Minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot eiste eerder dat de bijdrage voor Nederland omlaag zou gaan, omdat de bijdrage per huishouden hier veel hoger is dan voor de rest van de landen in de EU. Hier is omgerekend een huishouden 180 euro per jaar kwijt aan de EU, terwijl dat in bijvoorbeeld Duitsland slechts 71 euro is. Om minder te gaan betalen, dreigde Bot zelfs met een veto.

De begroting moet nog wel door alle 25 EU-landen worden goedgekeurd voordat hij definitief wordt aangenomen. Omdat onder andere Nederland, Zweden en Duitsland minder hoeven af te dragen aan de EU, moet bijvoorbeeld Groot-Brittannië meer gaan betalen, dus het is nog maar de vraag of die instemmen met het voorstel.

Ondergang Fortuna Sittard van de baan

Fortuna Sittard is gered van de ondergang. Een consortium van projectontwikkelaars en de gemeente Sittard-Geleen hebben een overeenkomst gesloten, waardoor de club uit Limburg behouden blijft voor het Nederlands betaald voetbal.

De projectontwikkelaars en de gemeente zullen zorg dragen voor het achterstallige salaris en vakantiegeld van de spelers en overige werknemers, dat ongeveer 300.000 Euro bedraagt. De werknemers van Fortuna hadden al sinds februari geen salaris meer ontvangen. Hierdoor hadden de spelers de club deze week transfervrij kunnen verlaten, maar niemand maakte daar gebruik van.

De geldschieters gaan zeven miljoen Euro investeren in het bedrijvenpark rond het stadion van Fortuna Sittard. Hiervan is drie miljoen bedoeld voor directe schuldensanering. De totale schuld van de club uit Sittard bedraagt zo'n 24 miljoen Euro.

De Limburgse club werd door de KNVB dit seizoen al met zes punten aftrek bestraft vanwege de penibele financiële situatie.

Tot 4 jaar cel voor roddelen in Colombia

Icoon opmerkelijk nieuws Slecht nieuws voor de roddeltantes uit de Colombiaanse plaats Icononzo. De burgemeester heeft roddelen daar namelijk verboden. Wie het verbod breekt, kan rekenen op een celstraf tot vier jaar, of een geldboete tot omgerekend 75.000 euro. Volgens de burgemeester is roddelen gevaarlijk, en kan het zelfs levens kosten.

In Colombia woedt al jaren een hevige strijd tussen de regering en de marxistische rebellenbeweging FARC. Volgens de burgemeester kan het gevaarlijk zijn om iemand er van te beschuldigen lid te zijn van de rebellen. Tenminste acht mensen in de lokale gevangenis zouden daar zitten met roddels als enige bewijs.

SEGA kondigt nieuwe games aan voor Xbox 360

SEGA heeft een aantal nieuwe games aangekondigd voor de Xbox 360:

Hounds Chromium: Een actiespel met robots.

Virtua Fighter: Deze game was al aanwezig in een techdemo, maar volgens de berichten zou het spel er ongeveer uitzien als Dead or Alive 4.

Afterburner:Afterburner komt terug! In dit spel vlieg je in een F-14 Tomcat en moet je vijanden verslaan op een arcade-achtige manier.

House of the Dead:Arcade-shooter.

Sonic the Hedgehog:Ook Sonic zal verschijnen op de Xbox 360.

Nee-stem EU-grondwet vaak proteststem

Aka-Zigor, Pim_In_Memoriam en Neftizz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonVan de mensen die zeggen op 1 juni tegen de Europese grondwet te zullen stemmen doet ruim de helft dat uit protest, zo blijkt uit onderzoek van de Geassocieerde Persdiensten dat in samenwerking met de Universiteit van Tilburg is gehouden onder 1300 mensen. Vooral de mogelijke toetreding van Turkije (55,5 procent van de proteststemmers) en de invoering van de euro (52,3 procent) zijn redenen om tegen te stemmen. Ook wil 26 procent met een nee-stem protesteren tegen het beleid van het tweede kabinet-Balkenende. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat 53,2 procent van de ondervraagden de informatie die van overheidswege over de grondwet wordt verstrekt wantrouwt. Overigens wordt ook de informatie vanuit het nee-kamp door een groot deel van de ondervraagden, 56 procent, niet betrouwbaar geacht. Verder is opvallend dat 68,3 procent zich niet goed geïnformeerd noemt over de wet.

Ja-kamp voert campagne op
Inmiddels hebben meerdere ministers zich geuit over de Europese grondwet in een poging meer mensen achter de grondwet te krijgen. Volgens minister Donner van Justitie maakt een nieuwe grondwet betere bestrijding van georganiseerde misdaad en terrorisme mogelijk. Minister Veerman van Landbouw wees op het belang van de wet voor boeren, terwijl minister Bot van Buitenlandse Zaken al eerder stelde dat de economie in een dip zou kunnen raken bij een 'nee'. Behalve politici lieten ook andere prominenten zich uit over de grondwet. Oud-premier Wim Kok wees op het belang van de nieuwe grondwet voor de aanpak van georganiseerde criminaliteit, voor een sociaal beleid, voor economische welvaart en voor een gezamenlijk asielbeleid. Ook wees Kok erop dat de grondwet voor Nederlandse zaken als het homo-huwelijk, het euthanasiebeleid en het drugsbeleid geen gevaar zal vormen. Volgens Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank zal afwijzing van de grondwet tot 'een verlamming van Europa' leiden.

'Geen paniek over tegenstemmen'
Volgens D66-Kamerlid Bakker moet het kabinet niet in paniek te raken, al lijkt nu een meerderheid van de Nederlanders tegen de grondwet te zullen stemmen. Het kabinet gebruikte termen als oorlog en banenverlies als voorbeelden van wat er zou kunnen gebeuren bij een 'nee'. Bakker denkt dat dat een averechts effect heeft: "Het is net als met het drugsbeleid. Hoe repressiever, hoe leuker het wordt", aldus Bakker. Volgens SP-Kamerlid Kant "helpen doemscenario's nu eenmaal niet" en GroenLinks-fractievoorzitter Halsema zei dat de bevolking slechts angst wordt aangepraat bij het gebruik van termen als oorlog en banenverlies.

-
Voor achtergrondinformatie over het referendum inzake de Europese grondwet kun je terecht op het forum, en wel in dit topic: Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005.

Legeroefening Chili eist mogelijk 100 levens

Icoon Buitenlands nieuws Bij een oefening van het Chileense leger in het Andes-gebergte zijn woensdag zeker vijf militairen doodgevroren. Nog eens 95 anderen worden vermist. De soldaten werden tijdens hun oefening verrast door een hevige sneeuwstorm. Dat heeft het Chileense leger donderdag bevestigd. Het leger hoopt snel duidelijkheid te krijgen over het lot van de vermisten.

Aan de oefening deden 433 militairen mee. Toen de sneeuwstorm uitbrak wisten 333 van hen zichzelf in veiligheid te brengen. Het leger heeft een grootschalige reddingsoperatie op touw gezet, maar die wordt bemoeilijkt door het slechte weer. Door de storm kan er ook maar moeizaam met de soldaten die zich in veiligheid hebben gebracht gecommuniceerd worden.

Wilfred Genee stapt over van RTL naar Tien

Wilfred GeneePresentator Wildred Genee stapt in augustus over van RTL naar de nieuwe tv-zender Tien van John de Mol. Genee gaat op de zender de voetbaluitzending op de zondagavond presenteren en wordt tevens eindredacteur van alle sportuitzendingen op de zender. De transfer is in goed overleg met RTL Nederland tot stand gekomen. Begin april tekende Genee overigens nog een intentieverklaring waarin stond dat hij bij RTL zou blijven.

Wilfred Genee is enthousiast over zijn overstap naar Tien. "Ik heb altijd al op zondagavond de samenvattingen van de wedstrijden uit de Eredivisie willen presenteren. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt, want dat is toch echt de top in mijn vak. Dit is nou eens letterlijk een jongensdroom die uitkomt. Ik kijk enorm uit naar de eerste uitzending in augustus."

Genee presenteerde bij RTL onder meer Voetbal Insite en het Engels en Duits voetbal en ook was hij één van de (inval)presentatoren van RTL Boulevard. Voordat hij bij RTL terecht kwam werkte hij voor de lokale omroep Groningen, Filmnet, Sport 7 en SBS6. Het is overigens niet duidelijk wat de overstap van Genee betekent voor het programma Voetbal Insite.

Vurig interieur leidt tot brandalarm

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Een oplettende voorbijganger waarschuwde gisteren de brandweer toen hij in een boerderij aan de Holle Bilt in De Bilt vuur zag branden. Althans, dat dacht hij. In werkelijkheid bleken zijn ogen hem bedrogen te hebben.

Toen de brandweer in allerijl kwam aanrijden, was er geen brand te bekennen. Wel bleek het interieur van de boerderij oranje te zijn. De brandweercommandant vermoedt dat de voorbijganger de gloed hiervan heeft aangezien voor vuur.

Ambulanciers stelen motor patiënt

-_Tommy_- had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee Belgische ambulancemedewerkers van 18 en 25 jaar oud worden ervan verdacht de motorfiets te hebben gestolen van een patiënt. Op het moment dat de twee de, later overleden, man hielpen, zouden zij zijn gsm en motorsleutels uit de zak gehaald hebben.

De 42-jarige Francis Marechal overleed op 5 april toen hij in Etterbeek in een liftkoker was gevallen. Enkele dagen later werd zijn Yamaha-motor gestolen. Eén van de verplegers heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Tieners verdacht van verkrachting meisje (13)

ikbenjoes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het Duitse Hildesheim zijn zes tieners van tussen de 14 en 17 jaar oud aangehouden voor de meervoudige verkrachting van een 13-jarig meisje. Een zevende tiener wordt nog gezocht door de politie. Het meisje maakte via internet een afspraak met één van de opgepakte jongens. Op de eerste afspraak kwam hij echter al opdagen met een groep vrienden, die het meisje verkrachtten.

Om te voorkomen dat ze naar de politie zou gaan, dreigden de jongens naaktfoto's van het meisje op internet te zetten. Daar was ze zo bang voor, dat ze toestemde de jongens vaker te ontmoeten. Op de volgende ontmoetingen werd ze ook verkracht.

De jongens zeggen niet geweten te hebben dat het meisje pas 13 was. Er zou ook geen sprake van geweld of dreigementen zijn geweest. Wel zeggen ze seks met het meisje te hebben gehad, maar dat zou geheel vrijwillig zijn gegaan.

Magno terug naar Spanje

De Graafschap-aanvaller Magno Mocelin zal De Graafschap na dit seizoen wegens familie-omstandigheden verlaten en terugkeren naar Spanje.

De oorzaak van het vertrek ligt aan het feit dat zijn vrouw moeite heeft om te wennen in Nederland. 'Daarom verlaat in aan het einde van het seizoen Doetinchem. Waar ik ga spelen weet ik niet, maar zeker niet meer in Nederland', aldus de aanvaller.

Dit seizoen kwam Magno 21 keer voor De Graafschap uit en trof in die wedstrijden vier keer het doel. Daarnaast was hij tussen 1996 en 1999 al actief voor FC Groningen. Daarna kwam Magno zes seizoenen uit voor het Spaanse Alavés.

Magno zal de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse gewoon meespelen en indien De Graafschap zich plaatst voor de nacompetitie, dan zal de aanvaller in deze wedstrijden ook actief zijn.

Kwalificatie kan weer veranderen

Er is een grote kans dat binnen een paar weken het verloop van de kwalificatie voor de Formule 1 weer zal veranderen. Bernie Ecclestone bespreekt dit weekend met alle teambazen een nieuw plan.

Het nieuwe plan voor de kwalificaties bestaat uit het schrappen van de sessie op zondagmorgen. Er zou dan alleen op zaterdagmiddag een kwalificatiesessie worden gereden, waarbij iedere coureur één vliegende ronde neerzet om de gridposities te bepalen.

Het huidige plan stuit op weerstand bij onder andere de televisiestations. Veel zenders hebben besloten de zondagmorgensessie niet uit te zenden, wat een katalysator kan zijn geweest voor het opnieuw aanpassen van de indeling van de sessies.

Volgens het tijdschrift 'Auto, Motor und Sport' zal hoogstwaarschijnlijk dit weekend overeenstemming worden bereikt over de wijzigingen. Het nieuwe systeem zou dan al voor de volgende Grand Prix kunnen worden ingevoerd.

Balkenende laat zich niet gek maken

Onze premier Jan Peter Balkenende laat zich niet gek maken door opiniepeilingen waaruit naar voren komt dat het vertrouwen verder tanende is. Volgens de premier komt de afrekening van het kabinetsbeleid pas in 2007, wanneer er weer nieuwe verkiezingen zullen zijn.

Dit zei Balkenende vandaag tijdens het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer. Hij gaf een weerwoord tegen de oppositie, die opmerkte dat er voor het saneringsbeleid van het kabinet te weinig draagvlak in de samenleving is. Recente onderzoek heeft laten zien dat nog negentien procent het huidige kabinet ziet zitten, een dieptepunt.

Balkenende refereerde in zijn weerwoord aan vorige kabinetten. Zo kregen de kabinetten van Lubbers en Kok in eerste instantie ook weinig steun vanwege harde maatregelen. "Leiderschap betekent die dingen doen die nodig zijn", aldus Balkenende.

De premier is het oneens met de geluiden dat zijn kabinet enkel op de harde cijfers is gefocust. Iets wat PvdA-leider Bos tijdens het debat zei. Daarnaast is de Algemene Rekenkamer in grote lijnen positief over het beleid van de ministeries.

Opgesloten raadsleden gered door klokgelui

Gemeenteraadsleden Peter Boudewijn en Hub Salden mogen zich sinds deze week klokkenluiders noemen. Niet omdat ze eventuele misstanden bij de gemeente Sittard-Geleen aan het licht brachten, maar omdat ze letterlijk de noodklok luidden. Alleen op deze manier lukte het de mannen weg te komen uit het kerkgebouw waarin zij opgesloten zaten.

Boudewijn en Salden wilden de Pancratiuskerk in Munstergeleen verlaten, maar namen de verkeerde deur, die daarna achter hen in het slot viel. Aangezien de ramen en deuren van de kerk goed vergrendeld waren en beide heren geen mobieltje bij zich hadden, konden zij het gebouw niet uit. "Op dat moment begon het ook nog net hevig te regenen, zodat niemand meer in de buurt van de kerk was", aldus Boudewijn.

Na anderhalf uur kwam Boudewijn echter tot de ontdekking dat in een kast de knoppen zaten waarmee de kerkklokken bediend konden worden. Toen op het ongebruikelijke tijdstip van half vijf 's middags de klokken gingen luiden, duurde het dan ook niet lang voordat iemand een kijkje kwam nemen en de raadsleden kon bevrijden.

Daniël Rijaard verlengt contract

Verdediger Daniël Rijaard heeft een mondeling akkoord bereikt over verlenging van zijn contract bij ADO Den Haag.

De rechtsback, die een aflopend contract had, zal ook de komende twee seizoenen actief zijn voor de club uit de hofstad. Rijaard kwam in 2002 over van Excelsior en speelde sindsdien 78 competitiewedstrijden voor ADO Den Haag. De Antilliaans international kwam in die wedstrijden overigens nog niet tot scoren.

Savoldelli wint 1e bergrit Giro, Basso pakt roze

Paolo Savoldelli heeft de eerste bergrit in de Giro d'Italia gewonnen. Ivan Basso werd tweede en nam daarmee de roze trui over van Di Luca. Cunego zakte volledig door het ijs.

De Italianen Basso, Savoldelli en Simoni hebben een slag geslagen in de 11e etappe over 150 km van Marostica naar Zoldo Alto. De etappe begon met een aanval van Joachim vanuit de start.

Op de eerste klim van betekenis, de Duran, was er een groep van een man of vijftig, met alle favorieten. Simoni was de eerste die aanviel. Zijn ploeggenoot Cunego en Garzelli moesten meteen lossen. Basso voerde de forcing bij de snelsten. Uiteindelijk is Simoni op de Duran de enige die kan volgen. Di Luca, Savoldelli en Rujano gingen lang mee en konden net voor de top weer bij de twee Italianen aansluiten. Rujano pakte op de top de punten voor de bergtrui die hij daarmee weer heroverde. Op 3.18 kwam Cunego daar met Garzelli en de Nederlander Eltink door.

In de afdaling deed Savoldelli zijn bijnaam, Il Falco, eer aan en ging er vandoor. Beneden had hij 20 seconden op Basso, Simoni en Di Luca. Op 6.5 km van de top van de slotklim naar Zolto Alto kwamen Basso en Simoni bij Savoldelli. Roze-trui-drager Di Luca had daar moeten lossen.

Op vier kilometer van de streep demarreert Basso, Savoldelli kan volgen, Simoni moet nu voorgoed lossen. Basso doet veel kopwerk, maar het is Savoldelli die uiteindelijk de sprint en daarmee de eerste bergetappe wint. Basso neemt wel de roze trui over van Di Luca, die knap vierde wordt na Simoni. Cunego en Garzelli verloren 6.02 en daarmee de kans op de eindzege. Eltink werd de eerste Nederlander in dezelfde groep als de twee voormalige Giro-winnaars.

Uitslag 11e etappe
1. Paolo Savoldelli (Ita) 4.13.43
2. Ivan Basso (Ita) z.t.
3. Gilberto Simoni (Ita) +0.21
4. Danilo di Luca (Ita) +1.01
5. Daniel Atienza (Spa) +1.50

Klassemant na 11e etappe
1. Ivan Basso (Ita) 49.05.20
2. Paolo Savoldelli (Ita) +0.18
3. Danilo di Luca (Ita) +1.04
4. Gilberto Simoni (Ita) +2.27
5. Sergey Gonchar (Oek) +3.45

Piepoli wint bergrit in Catalonië

Leonardo Piepoli heeft de vierde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De kalende Italiaan bleef Popovych voor, die de leiderstrui van Perdiguero overneemt.

Ruim zes uur zaten de coureurs vandaag op de fiets in de Catalaanse wedstrijd uit de Pro Tour. De renners koersten van Perafort naar Pal Arinsal, over een afstand van 237 kilometer.

Op de slotklim naar Pal Arinsal, in Andorra, ontstond een boeiende finale. Bessy en Navarro begonnen aan een voorsprong van een kleine minuut aan die laatste col. Op drie kilometer van de top ontvluchtten Popovych, Piepoli en Aitor Osa het overgebleven deel van het peloton.

Piepoli won eenvoudig de eindsprint van zijn metgezellen. De 33-jarige Italiaan is altijd sterk in Spaanse rittenkoersen. Zo won hij vorig jaar nog een etappe in de Ronde van Spanje.

Bekende namen als Mayo, Ullrich en Valverde konden niet volgen en kwamen op achterstand binnen. Datzelfde gold voor leider Perdiguero, die zijn leiderstrui dan ook moest afgeven aan Popovych. De Oekraïner neemt een voorsprong van elf seconden op Osa.

Morgen is de klimtijdrit naar Andorra Arcalis. De renners leggen zeventien kilometer af in de race tegen de klok. Op diezelfde berg besliste Jan Ullrich in 1997 de Tour de France in zijn voordeel.


Uitslag 4e etappe:
1. Leonardo Piepoli (Ita) 6.22.09
2. Yaroslav Popovych (Oek) + z.t.
3. Aitor Osa (Spa) + z.t.
4. Michael Rogers (Aus) + 0.34
5. Pierrick Fedrigo (Fra) + 0.36

Klassement na 4 etappes:
1. Yaroslav Popovych (Oek) 13.08.31
2. Aitor Osa (Spa) + 0.11
3. Miguel Perdiguero (Spa) + 0.45
4. Leonardo Piepoli (Ita) + 0.45
5. Santiago Botero (Col) + 0.54

Australische stad waarschuwt voor 'exploderen' wc's

scannerrob en bakx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bewoners van de Australische plaats Sale in Victoria worden geadviseerd hun wc-deksel volgende week dicht te houden en op de deksel een gewicht te leggen. De lokale rioolreinigingsdienst, Gippsland Water, heeft dit vermeld in een kleurige brochure. Het riool wordt namelijk door deze instantie onder hoge druk gereinigd.

Drie jaar geleden zorgde zo'n reiniging ervoor dat de rioolinhoud met explosieve kracht door een toilet in een woonhuis naar buiten kwam, aldus de Australische zender ABC. De schoonmaakoperatie zal een volle week duren. Er wordt echter niet gewaarschuwd of de wc's in die week gebruikt kunnen worden en wat eventuele gevolgen zullen zijn.

Downloadable content WipeOut Pure beschikbaar

Voor bezitters van de US-versie van Wipeout Pure is het nu mogelijk om het gammapack 1 te downloaden. In deze pack vind je onder meer nieuwe tracks en vehicles.

De gammapack kan via de wireless ingame downloadoptie opgehaald worden en mocht dat niet werken dan is het gammapack ook op psphacker.com te downloaden, waarna het bestand via een USB-verbinding van je PC naar je memorystick gezet kan worden.

Submit Part 7

Na Submit Part 6 is het nu tijd voor Part 7.

Tsja, het is maar wat je leuk vindt om te doen!

Een Japanse talentenshow. Hoe doet ze dat toch?

Open dir met allemaal leuke flash-files: Schietspelletjes, NSFW-spelletjes of gewoon grappige flash-bestanden. Hier dus.

Leerzaam filmpje die alle actualiteiten nog eens op een rij zet. Erg dat wel...

En als laatste een leuke reclamecampange van Firefox.

Met dank aan Kiedis, Bupatih en Fegisje voor de submit

De nauwkeurigste klok aller tijden

Jerome81 had ons via de nieuws-submit te melden:

Hidetoshi Katori en zijn collega's van de Universiteit van Tokio hebben een klok gemaakt die 1000 maal preciezer is dan de beste klok tot nu toe. De nieuwe klok is een variant op de cesiumatoomklok. Atoomklokken hadden in vijftiger jaren van de vorige eeuw hun introductie.

Het principe van een atoomklok berust op het meten van de resonantie van een atoom. Voor normale atoomklokken wordt het element cesium gebruikt, cesium resoneert 9.192.631.770 keer per seconde. Een atoomklok telt deze resonanties en kan daarmee dus bepalen hoeveel tijd er verstreken is. De cesiumklokken van tegenwoordig hebben een afwijking van 1 seconde per 30 miljoen jaar. Toch is er vraag naar preciezere tijdsmetingen.

Een manier om een klok preciezer te maken is de tiksnelheid te verhogen. Een klok telt iets wat periodiek is. Zo telt een zonnewijzer de periode van een dag en is dus niet erg nauwkeurig. Een kwartshorloge heeft 10.000 tikken per seconde en is dus al een stuk nauwkeuriger en de cesiumklok tikt ruim 9 miljard keer per seconde.

Door een atoomklok te maken met een ander element kan een atoomklok exacter de tijd meten. De wetenschappers uit Japan hebben het element strontium gekozen, strontium resoneert 429.228.004.229.952 keer per seconde. Een atoomklok gebaseerd op strontium zou ongeveer 1 seconde per 32 miljard jaar afwijken.

Virtual Stripper

De virtual babes doen het goed, zo goed, dat er steeds meer en meer websites komen die zorgen dat ze een virtual babe hebben die wat commando's kan uitvoeren. We hebben ondertussen al de Virtual Bartender I, de Virtual Bartender II en de Elita Webcam Messenger. Maar het grote nadeel is dat je nooit eens iets "te zien" krijgt. Met de volgende dame gaan we al een stapje verder maar het is nog altijd niet wat we echt zoeken. Wanneer komt nu eindelijk de dame die eens echt alles "laat zien"!

Tot die tijd moeten jullie je maar amuseren met wat Virtual Stripper allemaal voor jullie zal doen.
De meeste commando's zullen jullie ondertussen wel bekend zijn, maar jullie mogen ze allemaal posten.

Uitslag 2de vrije training GP Monaco

In de tweede vrije training doken met een schoner wordende baan de tijden omlaag. Fernando Alonso bleek uiteindelijk de snelste tijd te hebben neergezet.

Net als in de eerste vrije training hadden teams weinig interesse in het sparen van de motor of andere onderdelen. Er was volop drukte op de baan en sommige coureurs reden in deze training zelfs meer dan 30 rondes. Fernando Alonso wist in één van zijn 27 rondjes de snelste tijd neer te zetten met een 1:15.835.

In de top zes van de snelste tijden lieten met name McLaren en Renault hun aanwezigheid gelden. Daarnaast bleek ook Red Bull goed mee te kunnen komen vooraan.

Robert Doornbos kon opnieuw veel rijden en in zijn 26 rondjes wist hij opnieuw een snellere ronde neer te zetten dan zijn teamgenoten. Net als in de vrije training moest Christijan Albers opnieuw genoegen nemen met de laatste plaats.

Uitslag tweede vrije training Monaco:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 F. Alonso Renault 1'15''835 27
2 A. Wurz McLaren 1'15''912 24
3 D. Coulthard Red Bull 1'16''184 21
4 G. Fisichella Renault 1'16''519 32
5 JP. Montoya McLaren 1'16''534 21
6 K. Räikkönen McLaren 1'16''558 26
7 V. Liuzzi Red Bull 1'16''640 27
8 F. Massa Sauber 1'16''914 19
9 R. Schumacher Toyota 1'16''917 24
10 R. Zonta Toyota 1'17''046 35
11 M. Schumacher Ferrari 1'17''170 11
12 M. Webber Williams 1'17''422 30
13 J. Trulli Toyota 1'17''487 28
14 J. Villeneuve Sauber 1'17''506 27
15 R. Barrichello Ferrari 1'17''663 25
16 N. Heidfeld Williams 1'17''667 29
17 C. Klien Red Bull 1'18''815 23
18 R. Doornbos Jordan 1'19''526 26
19 P. Friesacher Minardi 1'19''587 26
20 T. Monteiro Jordan 1'20''284 31
21 N. Karthikeyan Jordan 1'21''879 12
22 C. Albers Minardi 1'22''162 15

Nederlandse vrouw heeft de buik vol van menstruatie

jelleman had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit opinieonderzoek van het tijdschrift Gezondheid blijkt dat meer dan vijftig procent van alle Nederlandse vrouwen baalt van de menstruatie. Een vrouw is in haar vruchtbare periode bij elkaar opgeteld meer dan vijf jaar lang dag en nacht ongesteld.

Er zijn vrouwen die blij zijn te menstrueren. 'Het geeft me het gevoel vrouw te zijn,' zegt acht procent in het representatieve onderzoek van Gezondheid. Meer dan de helft van alle vrouwen wil niets weten van een blij gevoel en geeft ronduit toe te balen van de maandelijks terugkerende menstruatie. En nog eens ruim twintig procent onderschrijft de stelling 'Ik voel me onhygiënisch en/of vies als ik menstrueer'.

Bijna een kwart van alle vrouwen vindt het vervelend als vrouwen klagen dat ze niet kunnen werken of sporten tijdens de menstruatie. Het lijkt daardoor alsof het veel voorkomt dat menstruatie als smoes wordt gebruikt. Toch beantwoordt slechts twee procent de stelling 'Ik gebruik mijn menstruatie soms als smoes' met ja. Jonge vrouwen tussen de 16 en 19 jaar zijn of eerlijker in hun beantwoording of gebruiken daadwerkelijk de menstruatie vaker als smoes, zij scoren vijf keer hoger dan gemiddeld.

Mannen zijn over het algemeen erg blij dat ze niet menstrueren, bijna zestig procent onderschrijft deze stelling. Dat vrouwen de menstruatie wel eens als smoes gebruiken om een afspraak af te zeggen of om een dagje niet werken, daar is één op de drie mannen van overtuigd. Toch ergert maar één op de vijf mannen zich aan deze houding. Ruim dertien procent onderschrijft de gewaagde stelling 'Vrouwen die ongesteld zijn, kun je maar beter hun zin geven'.

Volgens het onderzoek slaan reclamemakers voor maandverband en tampons wat de gemiddelde Nederlandse vrouw betreft de plank flink mis. De reclame irriteert en heeft geen effect. Ruim de helft vindt dat de reclames overdreven vrolijk zijn en is van mening dat de reclames hun niet beïnvloeden.

Paardje Rijden

Meestal is een klein hobbelpaardje voor kleine kinderen bedoeld. En dat is niet voor niets want de dame in het volgend filmpje weet absoluut niet hoe ze met zoiets moet omgaan.
En bovendien steekt ze er ook nog andere mensen mee aan.

En dan gooien we er ook nog een Paris Hilton filmpje tegen aan. Het stelt niet veel voor maar je kunt haar nu wel van alle kanten bekijken in dit 360 graden filmpje.

Wielrennen: Politie doet invallen tijdens Giro

De Italiaanse politie heeft tijdens de tiende etappe van de Giro d'Italia een inval gedaan bij de ploegen Saunier Duval en Lotto-Davitamon. Bij de invallen bij het Lotto-team werd een zuurstofapparaat aangetroffen en in beslaggenomen. Ook zagen de agenten de ploegarts haastig een aantal infuuspreparaten weggooien.

Het inbeslaggenomen apparaat van Lotto bevordert de aanmaak van rode bloedlichaampjes, maar is niet verboden door het internationale dopingbureau WADA. Het apparaat, dat Alti-trainer heet, is echter wel in strijd met de Italiaanse wetgeving.

Na de overwinning van de Australiër Robbie McEwen, in dienst van Lotto-Davitamon, in de tiende etappe gevraagd werd deze gevraagd naar het apparaat. McEwen verklaarde: "Ik weet hier niks van. Ik gebruik dat apparaat ook niet, maar sommige van mijn teamgenoten wel. Het is een machine die omstandigheden op grote hoogte nabootst."

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!

Arrestaties na beledigen Wilders

In Hengelo zijn gisteren een 20-jarige man uit Hengelo en een 32-jarige man uit Enschede opgepakt wegens het beledigen van onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders. Ze hebben daarvoor een proces-verbaal gekregen. De politicus bezocht woensdagmiddag Twente om campagne te voeren tegen de Europese Grondwet.

Het duo werd gearresteerd wegens verstoring van de openbare orde op de markt in Hengelo. Volgens een politiewoordvoerder begonnen de twee te schelden toen zij Wilders zagen lopen. Het Kamerlid deed daarop aangifte tegen de mannen. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen welke termen de twee hebben geuit.


Wilders aan het folderen in Hengelo

Schadeclaim overdondert aanbieder illegale muziek

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De werkzoekende vrachtwagenchauffeur Frans (40) kreeg uit het niets een e-mail van de stichting Brein met de boodschap: 'geconstateerd is dat u vanaf uw ip-adres ongeautoriseerde muziekbestanden verveelvoudigt en ter beschikking stelt. Op basis daarvan kan de schade begroot worden op minimaal 2716 euro'.

Frans blijkt tot de groep van 42 mensen te horen, die Brein wil vervolgen. Daarvoor heeft de stichting wel eerst de persoonsgegevens van de verdachten nodig en heeft daarvoor rechtspraken aangespannen om die los te krijgen van de providers. De e-mail naar Frans is wel via zijn internetaanbieder naar hem verstuurd.

Brein liet weten dat ze afgelopen jaar meer dan honderdduizend muziekdelende internetters in een e-mail heeft gewaarschuwd dat ze onrechtmatig en strafbaar handelen. Frans beweert dat hij die waarschuwing niet heeft ontvangen. Hij had ook de intentie niet de bestanden te delen. "Dat mag niet, wist ik. Het gebeurde ook niet, dacht ik", aldus Frans.

Hij vergiste zich. Er waren meer dan zeshonderd bestanden gedeeld, vooral muziek uit de jaren zestig en zeventig. "We worden afgeschilderd als zware criminelen", zegt zijn vrouw, nog witheet van de intimiderende toon van de sommatie.

Op advies van velen ging het echtpaar niet in op de schikking. Ze wachten eerst af of het Brein lukt de klantgegevens achter het verdachte ip-adres te bemachtigen. Frans: "Het is een gok, maar anders ben ik dat geld sowieso kwijt".

Uitslag 1ste vrije training GP Monaco

Zoals altijd in Monaco werden op donderdag de eerste vrije trainingen afgewerkt. Juan Pablo Montoya was in de eerste vrije training dit keer de snelste.

In tegenstelling tot vele van de andere vrije trainingen dit seizoen lieten de teams zich in Monaco dit keer veel op de baan zien. Vooraan leverde dat een divers beeld op. Op de eerste vier plaatsen staan coureurs van vier verschillende teams, waarbij de naam van Christian Klien, met de derde tijd, de meest opvallende is.

De snelste man in de eerste vrije training bleek aan het eind Montoya te zijn. Met een tijd van 1:17.152 wist hij Alonso bijna twee tiende achter zich te laten. Michael Schumacher liet zich dit weekend meteen vooraan zien met een vierde tijd.

Voor de Nederlanders verliep de vrije training wisselend. Christijan Albers reed voorzichtig, om zijn erg onrustige Minardi niet in de muur te parkeren en Albers zette uiteindelijk de 22ste tijd neer. Robert Doornbos kon veel rondes rijden en wist uiteindelijk in zijn tijd ook zijn teamgenoten voor te blijven. Hij zette de 18de tijd neer.

Uitslag eerste vrije traing Monaco:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 JP. Montoya McLaren 1'17''152 14
2 F. Alonso Renault 1'17''301 14
3 C. Klien Red Bull 1'17''511 21
4 M. Schumacher Ferrari 1'17''640 16
5 G. Fisichella Renault 1'17''869 19
6 A. Wurz McLaren 1'18''059 26
7 M. Webber Williams 1'18''244 18
8 R. Schumacher Toyota 1'18''482 14
9 D. Coulthard Red Bull 1'18''669 15
10 R. Barrichello Ferrari 1'18''838 16
11 N. Heidfeld Williams 1'18''859 17
12 K. Räikkönen McLaren 1'19''055 16
13 J. Trulli Toyota 1'19''255 13
14 J. Villeneuve Sauber 1'19''755 20
15 V. Liuzzi Red Bull 1'19''844 21
16 F. Massa Sauber 1'20''180 15
17 R. Zonta Toyota 1'20''979 21
18 R. Doornbos Jordan 1'21''511 28
19 P. Friesacher Minardi 1'21''968 17
20 T. Monteiro Jordan 1'22''388 25
21 N. Karthikeyan Jordan 1'23''521 20
22 C. Albers Minardi 1'25''664 17

Voetbal: Ajax en Omniworld starten samenwerking

De voetbalclubs Ajax en FC Omniworld zullen de komende jaren samen gaan werken op technisch gebied. De ondertekening van het contract tussen de twee voetbalclubs vindt donderdagavond in Almere plaats. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar, meldde de woordvoerder van de Almeerse club donderdag.

Voor Omniworld is dit een goede stap voorwaarts, de club speelt zeer waarschijnlijk komend seizoen in het betaalde voetbal. Omniworld heeft daartoe al jarenlang een procedure lopen, en heeft van de KNVB te horen gekregen dat aan de financiële voorwaarden voldaan is. In juni wordt de laatste horde genomen. Dan bekijkt de KNVB of ook de accommodatie aan alle eisen voldoet. Pas daarna kan Omniworld in bezit komen van een licentie voor komend voetbalseizoen in de Gouden Gids Divisie.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!

Orlov waarschijnlijk toch naar EK

De kans dat Boris Orlov alsnog naar het Hongaarse Debrecen mag afreizen voor het EK turnen, is groot. De turncoach krijgt waarschijnlijk een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

De Russische coach kwam in de problemen toen bleek dat zijn paspoort op 20 mei aanstaande verloopt. De Europese Kampioenschappen beginnen op 2 juni, waardoor Orlov moet afwachten of de Russische staat hem een tijdelijk reisdocument wil geven. De Immigratie en Naturalisatie Dienst hoopt met het geven van de verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd, de Russische autoriteiten te kunnen bewegen tot het overhandigen van het tijdelijk reisdocument.

De turnsters Verona van der Leur, Suzanne Harmes en Loes Linders wilden het evenement in Debrecen boycotten al coach Orlov niet mee mocht gaan. De turnsters menen dat ze minder goed kunnen presteren zonder de coach.

'Nederland niet afhankelijk van Kalou'

Minister Verdonk acht Salomon Kalou nog niet belangrijk genoeg voor Nederland om in aanmerking te komen voor een versnelde naturalisatie. Dat heeft Verdonk aan de zaakwaarnemer van Kalou laten weten.

De minister is van mening dat het Nederlands Elftal op het WK in Duitsland van volgend jaar niet afhankelijk is van de Ivoriaan. "Op basis van de thans bekende feiten en omstandigheden is niet aan te nemen dat het succes van het Nederlands elftal afhankelijk is van de bijdrage die betrokkene (Kalou) daarin zou kunnen leveren", aldus Verdonk.

HSV meldt zich voor Van der Vaart

HSV heeft zich officieel gemeld bij Ajax om over een overgang van Rafael van der Vaart te praten.

Manager Dietmar Beiersdorfer liet gisteren op de officiële website van Hamburger SV weten dat de club met Ajax rond de tafel wil. Eerder deze maand ging van der Vaart al naar Hamburg voor een bezoek. "Het is ons kennelijk gelukt om hem voor onze club te interesseren", gaf Beiersdorfer aan. "Nu moeten we er met Ajax zien uit te komen. We zijn met de club in gesprek over de hoogte van de afkoopsom."

Van der Vaart gaf al aan deze zomer te willen vertrekken uit Amsterdam en zou het liefst naar het buitenland vertrekken. Zijn contract loopt nog door tot 2006.

Duitse Turken Milli Görüs nationaliteit ontnomen

IcoonDe Duitse overheid heeft drie Turken hun Duitse nationaliteit ontnomen omdat ze lid zijn van de islamitische organisatie Milli Görüs. Bij hun naturalisatie hadden zij verzwegen dat zij actief waren voor de Turkse stichting, die door de Duitsland met grote achterdocht wordt bekeken.

Veiligheidsdiensten houden Milli Görüs bij onze oosterburen al jaren in de gaten wegens anti-democratische tendensen. Met 26.500 leden is het de grootste islamitische groep in de Bondsrepubliek. Milli Görüs is nauw gelieerd aan de in Turkije verboden Welvaartspartij. Het uiteindelijke doel is om langs democratische weg islamisering van de Turkse staat en samenleving te bewerkstelligen.

Milli Görüs is ook in Nederland actief. Hier kijkt de overheid anders aan tegen de Turkse sociaal-religieuze beweging. In het openbaar heeft Milli Görüs hier meerdere malen afstand genomen van de radicale islam. De beweging keerde zich tegen het slaan van vrouwen door mannen. Ook zet de beweging zich in voor integratie en emancipatie van Turken in de Nederlandse maatschappij. Na de moord op Theo van Gogh werd in de moskeeën van Milli Görüs een preek voorgelezen, waarin de moord scherp werd veroordeeld. De Nederlandse voorzitter van de stichting, Haci Karacaer, zette vorig jaar nog de voorzitter van de jeugdafdeling uit zijn functie wegens het ontkennen van de holocaust.

-
Karacaers opinie over Turkije bij de EU.

Alex in de belangstelling bij Inter

Alex heeft zichzelf, mede door de Europese prestaties van PSV, in de kijker gespeeld bij Inter Milaan.

De verdediger van PSV staat in de belangstelling van Inter Milaan. De Interisti zouden acht miljoen willen betalen voor de Braziliaan. Doordat Chelsea destijds de transfer van Alex mogelijk maakte zal een groot gedeelte van dat bedrag naar Chelsea gaan. PSV heeft niet gereageerd op de interesse uit Milaan.

Lazovic wil en mag weg

Danko Lazovic wil mogelijk vertrekken uit Rotterdam, en Feyenoord heeft aangegeven daar aan mee te willen werken.

De 22-jarige spits van Feyenoord kwam twee seizoenen geleden naar de Rotterdamse club. In beide seizoenen heeft Lazovic nog niet laten zien wat Feyenoord in hem zag. De Serviër kwam dit seizoen niet meer in de basisopstelling voor en functioneerde alleen als invaller voor Kuijt en Kalou.

Lazovic:"Het heeft geen zin zo langer door te gaan. Ik ben 22 en móét spelen voor mijn ontwikkeling als voetballer. Ik ben blijkbaar niet belangrijk genoeg voor Feyenoord."

Mark Wotte liet in het Algemeen Dagblad weten dat Feyenoord mee wil werken aan een transfer. Lazovic staat nog drie jaar onder contract.

Koning Marokko in geweer tegen sociale armoede

Koning Mohammed VI van Marokko heeft in een nationale toespraak gezegd dat zijn land jaarlijks 1 miljard dirham (bijna 100 miljoen euro) moet besteden aan de strijd tegen de armoede in de sloppenwijken. Uit VN-statistieken blijkt dat het land inzake gezondheidszorg, onderwijs en levensverwachting slechter presteert dan landen van een vergelijkbaar welvaartsniveau.

Mohammed VI heeft de politieke partijen in zijn land bevolen zijn plan op te nemen in hun verkiezingsprogramma's voor de parlementsverkiezingen in 2007. De koning zei verder het 'onaanvaardbaar' te vinden als de sociale ellende gebruikt wordt voor poltieke doeleinden, zoals het ''aanwakkeren van extremistische neigingen''. Radicale Marokkaanse moslimgroepen recruteren geregeld aanhangers in arme wijken. Vorig jaar liet Mohammed weten dat de extremistische islam in zijn land hard aangepakt zou worden.

Freire vreest voor einde seizoen

Een fikse tegenvaller voor de Rabobank-ploeg. Wereldkampioen Oscar Freire heeft dusdanig last van een ontsteking aan het bekken dat hij overweegt dit seizoen niet meer in actie te komen.

Na Luik - Bastenaken - Luik heeft Oscar Freire twee weken volledige rust gehouden vanwege de pijn, maar ook daarna heeft hij weinig gefietst. De ploegleiding zou de Spanjaard graag in de Tour de France zien, maar dat wordt erg twijfelachtig. Zo twijfelactig zelfs dat Freire zich af vraagt of hij dit seizoen nog wel zal fietsen.

Freire is zwaar teleurgesteld: "Ik ben zwaar ontgoocheld. De pijn aan de linkerheup is nog altijd vrij hevig. Ik heb me een paar dagen geleden aan een kort fietstochtje gewaagd maar een succes kon ik het niet noemen. Ik liet de ploegleiding al weten dat mijn deelname aan de Tour nipt wordt."

Hij twijfelt over wat verstandig is: "In theorie hervat ik wel in de Ronde van Zwitserland maar eigenlijk is dat onvoldoende om fit aan de Tourstart te staan. Trouwens, als zou blijken dat het in Zwitserland niet lukt, is de kans groot dat mijn seizoen volgende maand al voorbij is."

Ecclestone gevraagd voor rol in FIA

Max Mosley heeft namens de FIA Bernie Ecclestone gevraagd bij ze te komen werken. Ecclestone zou de belangen van de FIA in de Formule 1 moeten vertegenwoordigen.

Bernie Ecclestone is al jaren als eigenaar van de commerciële rechten van de Formule 1 één van de hoofdpersonen. Het afgelopen jaar is zijn macht deels afgebrokkeld nadat de rechter besloot dat zijn mede-eigenaren, enkele banken, meer controle mochten uitoefenen op de Formule 1. De FIA biedt Ecclestone nu een baan aan als hun vertegenwoordiger binnen de Formule 1. Daarvoor zou hij wel afstand moeten doen van zijn huidige positie.

Mosley heeft hem gevraagd als zijn rechterhand: "Hij heeft nog geen ja of nee gezegd. Ik heb duizenden dingen die me bezig houden en Bernie recruteren zou in de huidige situatie een goede manier zijn om daar mee om te gaan. Zijn rol zou zijn om aan de problemen van de Formule 1 te werken vanuit het oogpunt van onze organisatie."

Ecclestone heeft het aanbod in serieuze overweging genomen: "Ik probeer te beslissen of dit iets is wat ik moet doen, maar ik moet zeggen dat ik het voorstel van Max serieus in overweging neem. Ik denk dat de baan erg aantrekkelijk is, omdat je met alle aspecten van de Formule 1 te maken krijgt. Wel zou ik de commerciële kant van de sport achter me moeten laten."

NAC polst Gerald Vanenburg

Naast een versterking van de selectie werkt NAC Breda ook aan versterking van de technische staf. De Bredase club heeft Gerald Vanenburg gevraagd als assistent van Ton Lokhoff.

Op de transfermarkt was de club de afgelopen maanden al zeer actief. NAC wist Van Hooijdonk, Van Gessel, Elshot, Zwaanswijk en Vidmar aan te trekken voor volgend seizoen. De club probeert nu ook de technische staf een paar extra impulsen te geven en Vanenburg zou goed binnen dat plaatje passen.

Als speler kwam Vanenburg uit voor Ajax, PSV, Yamaha Iwata, FC Utrecht, Cannes en München 1860. Nadat hij vijf jaar geleden als speler stopte heeft hij bij PSV een jeugdelftal getraind en was hij kortdurig trainer bij München 1860. Recent haalde Vanenburg het diploma voor trainer/coach betaald voetbal.

Killzone video toch pre-rendered?

Eergisteren liet PlayStation 3 een belangrijke troef aan het publiek zien: beelden van Killzone 2. Het filmpje was grafisch zo indrukwekkend dat veel mensen zich af begonnen te vragen of dit wel echt ingame was. Reden voor IGN om een klein onderzoek te starten.
"[...]
We have found the identity of three studios that could (keyword: could) have pulled off the Killzone video. The first is Axis Animation, and they're the most likely candidate due to the fact that they actually created the opening scene (among other clips) for the first Killzone on the PS2. However, many of our leads point to Sheffield in the United Kingdom has the birthplace for the demo.
[...]"


Jan-Bart van Veek, een hoge baas bij Guerilla, had het volgende over het filmpje te zeggen:
"[...]
Is the Killzone sequence a fair example of what people can expect from realtime gameplay on PLAYSTATION 3?

Jan-Bart: Yeah, it's basically a representation of the look and feel of the game we're trying to make.
[...]"



Ingame of direct van de renderfarm vandaan?

Goor twijfelt over Feyenoord

Bart Goor twijfelt of hij wel bij Feyenoord wil blijven. Net als Dirk Kuyt eist de Belg van de club dat er versterkingen worden aangetrokken.

Goor heeft nog een contract tot 2007 bij Feyenoord en was het afgelopen half jaar de aanvoerder. Om de waardering voor hem te laten blijken, wilde Feyenoord zijn contract verlengen. Bart Goor heeft Mark Wotte echter laten weten eerst te willen afwachten wat er komende weken gebeurt.

De Belg is namelijk nog niet tevreden: "Ik ben op dit moment niet tevreden. Vorige week vrijdag heb ik een gesprek gehad met Mark Wotte (technisch directeur). Daarin heeft hij kenbaar gemaakt dat Feyenoord me graag een jaar langer wil houden. Zelf heb ik gevonden wat ik zocht, namelijk voetbalplezier. Maar sportief is het de voorbije weken tegengevallen."

Hij hoopt dat Reyenoord versterkingen kan halen: "De club heeft versterking nodig en heeft ook versterking beloofd. Maar de meeste spelers zijn nog niet echt met een transfer bezig, kijk maar naar Timmy Simons. Dus wacht ik nog even af. Voor het overige sluit ik niks uit. Ik kijk waar we over drie weken staan."

Volgens Mark Wotte moet Goor niet verwachten dat de hele selectie verandert: "Bart heeft ons logischerwijs gevraagd hoe de selectie er na de zomer uit gaat zien. Er zal een aantal spelers bijkomen die ons direct versterken, hebben we hem gezegd. Maar de selectie zal er niet heel anders uit gaan zien. We hopen dat hij deze contractverlenging voelt als een blijk van waardering. Wij vinden hem belangrijk."

Nederlander gearresteerd na bezoek damestoilet

Tamarinde en H6 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

"Ik werd behandeld alsof ik een moord had gepleegd." De schrik zit er bij de 44-jarige Frits Wolthuis uit het Groningse Muntendam goed in. Wolthuis werd vorige week door zes agenten opgepakt tijdens zijn vakantie in New York, na een onschuldig bezoek aan het damestoilet. Wolthuis verklaarde dat hij midden op straat plotseling hoge nood kreeg, waarop hij z'n heil zocht in het eerste het beste openbare toiletgebouw. Omdat daar alle herentoiletten bezet bleken, besloot hij in allerijl uit te wijken naar de dames-wc's.

Toen hij het toilet weer uit kwam wist hij: "Dat had ik beter niet kunnen doen." Hij kwam oog in oog te staan met een kwartet woedende vrouwen die de politie waarschuwden. Het volgenden moment werd hij overmeesterd door zes agenten. "Ze deden alsof ik een zware crimineel was. Ik moest me omdraaien en met mijn handen tegen de muur gaan staan", aldus Wolthuis. "Ik werd gefouilleerd en moest mijn paspoort overhandigen. Een van die agenten dreigde zelfs met de gevangenis." Wolthuis meent dat zijn angst zijn redding geweest: "Ze lieten me uiteindelijk zonder boete weer gaan. Waarschijnlijk omdat ik zo vreselijk bang was."

De Groninger heeft New Yorks burgemeester Bloomberg per email om opheldering gevraagd. Met onder meer de vraag of hij in de toekomst nog wel welkom is. "Ze hebben tenslotte al mijn gegevens genoteerd." Desondanks zit een reisje naar de Verenigde Staten er voorlopig toch niet meer in: "Ik heb het wel even gehad met Amerika."

Word leraar zeiden ze (4)

Zijn tweede zin was: 'Ik ga je vermoorden.'
Wo. Moest ik dat serieus nemen? Meneer Hans van Wieren was toen dit gebeurde net neergeschoten door een leerling van het vmbo.
Leraar, elke dag anders. De ene dag leef je nog, de volgende dag niet meer. Ik had even geen tekst.

Wat vooraf ging: ik ben gaan zij-instromen en ik heb een stageplek geregeld op de school tegenover mijn huis. Mijn klasgenoot Marieke loopt daar ook stage, en haar man Harry, nee Henk, werkt er als meester. Lastig detail is dat ik verliefd ben op Marieke. Ingewikkeld? De vorige aflevering staat hier: http://frontpage.fok.nl/column/2849

Voetbal: 'Liverpool wil Dudek ruilen voor Kuyt'

De Engelse pers heeft gemeld dat de voetbalclub Liverpool opnieuw interesse heeft getoond voor Feyenoordspeler Dirk Kuyt. Eerder toonden 'The Reds' ook al interesse in de huidige topscorer van de Holland Casino Eredivisie, maar de vraagprijs van Feyenoord voor de Katwijker bleek toen nog een obstakel. Naar verluidt wees Feyenoord een bod van 10 miljoen euro van de hand.

Het nieuwe voorstel dat Liverpool aan Feyenoord wil doen, omhelst onder meer een ruil met de doelman Jerzy Dudek, die in het verleden al voor Feyenoord keepte. De doorgang van een eventuele transfer zou waarschijnlijk mede afhangen van de vraag of Dudek zelf een terugkeer naar Rotterdam wel ziet zitten.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!

[Update] Lemmings komt naar de PSP met screens

Sony Computer Entertainment Europa heeft plannen gemaakt om de Lemmings serie, welke al uit 1991 stamt, eind dit jaar op de PSP in Europa uit te brengen. Naast alle klassieke levels zullen er natuurlijk ook nieuwe worden toegevoegd.

Ook zal het mogelijk moeten worden om je eigen levels te ontwerpen en uit te wisselen met je vrienden. Hiernaast wil Sony ook downloadable content als nieuwe theme's en levels beschikbaar gaan stellen.

Update:












Brand legt politiebureau in as

Het politiebureau van Middenbeemster in Noord-Holland is zwaar beschadigd door brand. Het vuur ontstond rond 03:30 uur vanochtend en is waarschijnlijk aangestoken. Na een uur was de brand onder controle. Het politiebureau liep flinke schade op aan de ingang en de zijvleugel.

Volgens een woordvoerder kan er in het gebouw niet meer worden gewerkt. De politie voert een buurtonderzoek uit. De politie denkt dat de brand verband houdt met een brand in april. Toen vlogen op de binnenplaats van hetzelfde bureau twee auto's en een busje in brand.

De autosnelweg is jarig

De snelweg viert feest vandaag. De Duitse Autobahn is vandaag jarig. De snelweg in Duitsland wordt vandaag 70 jaar. Daarmee is eigenlijk de snelweg in de hele wereld een beetje jarig, want de autosnelweg is een vinding van de Duitsers. Op 19 mei 1935 werd het eerste stuk Autobahn officieel geopend tussen Frankfurt en Darmstadt. De opening werd verricht door Adolf Hitler.

De autosnelweg is een Duitse vinding uit het begin van de vorige eeuw. Hitler en zijn nationaal-socialistische regering begonnen in de jaren 30 met de aanleg, vooral omdat het veel werk zou scheppen. De geallieerden maakten er later dankbaar gebruik van, want door de snelwegen konden ze in 1945 gemakkelijk oprukken in het bijna verslagen Duitsland.

Officieel hadden de Italianen de primeur met de eerste autosnelweg in 1924, al lag er in 1921 in Berlijn al een protype van de vinding.

Meer historische feitjes over de autobahn zijn hier te vinden.



Een stukje oerdegelijke snelweg

De zwerver en het glaasje water

Het is best raar dat de eerste bevolkingsgroep die in mijn opkomt om een hekel aan te hebben de nu net de dak- en thuislozen moeten zijn. Daar had ik natuurlijk net zo goed de politici of de leden van het koninklijk huis in kunnen vullen. Maar dat kwam een seconde geleden gewoon niet in mij op.

Je kwam ze eigenlijk altijd wel in de Metro tegen of anders wel in een willekeurig tunneltje onder de spoorweg door. Tijden verharden en een dakloze in een Metro station zoeken begint moeilijk te worden. Immers een kaartje is nu vereist.

Naast het pand van onze lokale omroep hadden we ook een zwerver. Hij poepte en pieste in de plantenbak en daar waren onze buren, inclusief de bibliotheek, niet zo blij mee. Maar ach, zolang ik niet over hem heen fietste zaten we elkaar niet in de weg. Onze programma leider wilde een maand of wat geleden toch eens pols hoogte gaan nemen, gewapend met een foto camera en wat bier ging hij dus op die zwerver af die wat agressief werd. Het bier hebben we daar maar laten staan. Wat moet je met zo'n man in verwarde toestand.

Vandaag was ik weer aan het klussen aan computers en andere uitzendzooi toen er iemand binnen kwam lopen. Onze deur stond open en ik stond in de buurt. Daar stond een man van, wat zal het zijn veertig? Een baard een jas, duidelijk een douche gemist. "Heeft u een glaasje water voor me? Ik heb verschrikkelijke dorst", ik keek achter om de jongen achter me schudde 'nee' naar me. "Een glaasje water", dacht ik, "dat kan er vandaag ook nog wel vanaf". Met een kop water achter zijn kiezen, bedankte hij ons en ging weer verder.

Een paar weken eerder kwam ik de kerk uit, er stond een man van rond de dertig te bedelen om geld, wat hij niet leek te krijgen, ook van mij niet. Hij gaf het op, en pakte zijn fictieve pistool en begon schiet geluiden te maken.

Als de man die vandaag water kwam halen had gevraagd om een sollicitatie brief uit te tikken had ik hem direct achter een computer gezet. Maar och de frustratie van de bedelaar, wat moet je daar nu mee?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.