FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 2 mei 2005

Klose wil geen penalty

Miroslav Klose eiste in positieve zin de hoofdrol op tijdens de competitieronde van de Bundesliga van afgelopen weekend, door na een aan hem toegekende penalty aan te geven dat de scheidsrechter een foutieve beslissing had genomen.

In de wedstrijd tegen Bielefeld kreeg Werder Bremen na 28 minuten (en bij een 0-0 stand) een penalty toegekend na een vermeende overtreding op Miroslav Klose. De grensrechter liet echter blijken het niet eens te zijn met de strafschop en Klose gaf daarop ook bij de scheidsrechter aan dat de beslissing om de strafschop te geven niet juist was. Daarop besloot de arbiter om op zijn beslissing terug te komen en geen strafschop te geven.

Na afloop loofde scheidsrechter Herbert Fandel de eerlijkheid van Klose: 'Dit heb ik in 25 jaar nog nooit meegemaakt'.

Van Aartsen wil rechts tegen links bij verkiezingen

Icoon politiek binnenland nieuwsVVD-leider Jozias van Aartsen is voorstander van een gezamenlijke kandidaat-premier namens de regeringspartijen CDA, VVD en D66. De partijen zouden voorafgaand aan de volgende verkiezingen één kandidaat-formateur moeten presenteren, die het opneemt tegen een kandidaat van de linkse oppositie. Twee duidelijk verschillende blokken maken het de burger makkelijker om te kiezen, gelooft Van Aartsen.

De VVD-aanvoerder wil niet de naam van zijn voorkeurskandidaat noemen, maar CDA-premier Balkenende en oud VVD-partijleider Hans Wiegel zouden bijvoorbeeld kanshebbers zijn. Van Aartsen wil op een VVD-congres later deze maand peilen in hoeverre de liberale achterban zijn ideeën steunt. Coalitiegenoot CDA reageerde in eerste instantie afwijzend op de uitlatingen. "Het is prettig te constateren dat Van Aartsen zich zo senang voelt in de coalitie, maar wij houden vast aan het principe dat onze lijsttrekker ook onze premierkandidaat is. Dat zijn we aan onze stand verplicht", aldus een woordvoerster van de christen-democraten.

'Meest instabiele democratie'
In het interview met dagblad Trouw pleitte Van Aartsen voor een direct gekozen formateur. Onder leiding van een formateur, meestal de latere minister-president, wordt de personele invulling van een kabinet geregeld en wordt een regeerakkoord geschreven. Volgens Van Aartsen is de invoering van de gekozen formateur cruciaal om de democratie en de daadkracht van de staat te versterken. "We moeten af van die topplaats op de ranglijst van de instabiele democratieën in Europa", aldus de VVD'er. De gekozen formateur kan volgens hem zonder wijziging van de Grondwet worden ingevoerd, dus nog voor de volgende verkiezingen.

Bayern contracteert "Aziatische Maradonna"

Gisteren werd bekend gemaakt dat de "Aziatische Maradonna" Ali Karimi op weg was naar Munchen om een contract te tekenen bij een grote club.

Vandaag is bekend gemaakt dat de 26-jarige Iraniër een tweejarig contract heeft getekend bij Bayern Munchen.
Ali Karimi die vijf jaar geleden diverse malen aanbiedingen kreeg van Europese clubs gaat nu eindelijk naar Europa. Hij wees een contract van 4 miljoen euro per jaar van zijn huidige club Al Ahly af.

Bayern Munchen hoeft geen transferkosten te betalen omdat het contract van de Iranier in de zomer afloopt. Karimi kan op het middenveld en als aanvaller aan de slag en wist tot nu toe in 81 interlands 31 maal te scoren.

Marokkanen verdiepen zich in Westerbork

Icoon Binnenlands nieuws Een groep van vierhonderd Marokkaanse jongeren uit verschillende steden in de randstad heeft gezamelijk een bezoek gebracht aan herinneringscentrum Kamp Westerbork. Daar werden tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 100.000 Nederlandse joden weggevoerd naar de vernietigingskampen.

De groep Marokkanen was samen met een aantal joodse jongeren er heen gegaan. Ook was er een groep Marokkaanse probleemjongeren uit Amsterdam onder de bezoekers. Het bezoek had als doel de identiteit van Marokkaanse Nederlanders te versterken, aldus A. Chraou van de stichting Diversity Affairs, die de trip organiseerde.

Door de reis zou het imago van Marokkanen moeten verbeteren en de integratie bevorderd worden. Daarnaast was het de bedoeling interesse in de Nederlandse geschiedenis te wekken en het antisemitisme af te keuren.

Ook werd stilgestaan bij de rol die Marokkanen hebben gespeeld in het verzet tegen de nazi's, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Velen weten nauwelijks iets over de bijdrage die de Marokkanen hebben geleverd aan de bevrijding van de bezette landen. Zo vochten Marokkanen ook mee voor de bevrijding van Europa en de bevrijding van Nederland in 1945.

Zalm: extra heffing contante betalingen

Keromane had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Zalm heeft het plan opgevat om bij contante betalingen een extra heffing mogelijk te maken. Dit is met name interessant voor de horeca-branch waar contante betalingen veelvuldig voorkomen.

Reden voor het plan dat Zalm de Tweede Kamer voorstelde, is de kosten die met het contant betalen gepaard gaan. Door electronische betalingen zou zeker een bedrag van 100 miljoen euro kunnen worden bespaard. Dit bedrag zal voor een deel bij de banken terechtkomen. Ook de horeca en detailhandel zullen een graantje meepikken.

Zalm hoopt dat de heffing een extra stimulans vormt om voortaan met de chipknip te betalen. "Consumenten moeten uiteindelijk meer gaan betalen bij contante betalingen."

Helpende bestuurder blijkt wegmaniak

MvA83 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 36-jarige Pool heeft een hachelijk avontuur beleefd nadat hij op de Duitse autosnelweg met pech aan de kant kwam te staan. De behulpzame automobilist die hem wel naar een benzinestation wilde slepen bleek namelijk een ware wegmaniak te zijn.

Met snelheden tot 160 kilometer per uur sleepte de Duitser de wagen van de Pool over de linkerbaan. Aan de dollemansrit kwam een einde toen de auto's in een slip raakten. De automobilisten kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. De behulpzame bestuurder is echter doorverwezen naar een psychiater.

Wasverzachter zorgt voor chaos op snelweg

P.A. en pven hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen botsing heeft aan het begin van de avond voor chaos op de A16 geleid. In de buurt van de Van Brienenoordbrug botste een vrachtwagenchauffeur tegen een stilstaande vrachtwagen die met pech langs de weg stond. "Hij raakte de wagen vol waardoor de lading van de vrachtauto met flessen wasverzachter op de weg terechtkwam", aldus een politiewoordvoerder.

De snelweg is door de hoeveelheid wasverzachter spekglad geworden en het duurt waarschijnlijk geruime tijd voordat de rijstroken, in beide richtingen, weer open zijn. De weg moet eerst met een speciaal middel worden schoongemaakt. De chauffeur die het ongeluk veroorzaakte is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat hij de stilstaande vrachtwagen raakte ramde hij een personenauto, reed door de vangrail en kwam hij op de andere weghelft terecht. De bestuurder van de personenauto ligt in het ziekenhuis met lichte verwondingen. De chauffeur van de geraakte vrachtauto bleef ongedeerd.

Newcastle United wil Majstorovic

FC Twente verdediger Daniël Majstorovic staat in de belangstelling van Premier League club Newcastle United.

Manager Graeme Souness van Newcastle United, die van het bestuur 35 miljoen euro heeft gekregen om te investeren, is dolenthousiast over de Zweedse verdediger. Majstorovic kwam afgelopen zomer over van Malmö FF en maakte snel naam. De 27-jarige liet zien een keiharde verdediger te zijn.

Sinds de wedstrijd met FC Groningen, waarin hij twee keer een elleboogstoot uitdeelde aan Martin Drent, is de waardering voor zijn spel in Nederland snel gedaald. Vorig weekend kwam Majstorovic weer negatief in het nieuws na een overtreding op DaMarcus Beasley. De PSV-er is daardoor zeker vier weken uitgeschakeld.

MDI: 3 strafbare uitlatingen op FOK! in 2004

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft vorig jaar 27 klachten over FOK! gekregen. Bij drie van die klachten ging het om strafbare uitlatingen, en kwam het MDI in actie. FOK! werd gevraagd de uitlatingen te verwijderen, wat ook in alle gevallen is gebeurd. Dat zei directeur Marco Hughes van het MDI vanavond in FOK!radio. "Qua meldingen valt het mee."

Van de 27 meldingen kreeg het MDI in vier gevallen 'niet eens de kans om te kijken', omdat de uitlatingen al weggehaald waren. Hughes noemde de moderatie op FOK! dan ook goed.

De meeste meldingen over FOK! die bij het MDI binnenkomen gingen over het forum. Toch ziet Hughes het als een 'hartstikke goed en populair forum'. "Het niveau van de discussies is redelijk goed, er wordt niet zomaar wat in de rondte geroepen." Hij zegt er wel bij dat hij FOK! zelf niet vaak bekijkt. "Dingen die op het randje zitten zullen er dus wel veel zijn. Wij scannen niet standaard alle sites af." Het MDI komt alleen maar kijken als er een melding is.

Werkwijze
Het MDI is puur een meldpunt, en speurt dus niet zelf actief het internet af naar strafbare uitlatingen. Uit het jaarverslag bleek al dat er vorig jaar zo'n 1800 meldingen binnenkwamen. In 547 gevallen stuurde het MDI een verzoek tot verwijdering van de uitlatingen, waar de websites in 97% van de gevallen ook gehoor aan gaven. Als de strafbare uitlatingen niet werden verwijderd, deed het MDI aangifte.

Er wordt puur gekeken naar strafbare uitlatingen, en dus niet naar uitlatingen die op het randje van de wet balanceren. Hierbij let het MDI niet op de doelgroep van een site of op de bevolkingsgroep die wordt aangesproken; sites voor allochtone jongeren worden dus net zo hard aangepakt als die voor autochtone jongeren.

Wel is het zo dat sommige websites niet aangepakt kunnen worden, omdat ze in het buitenland zijn gehost. Die websites - zoals Stormfront - vallen daardoor niet onder het Nederlandse strafrecht. Het MDI realiseert zich dan ook dat verzoeken tot verwijdering van uitlatingen bij dergelijke sites geen zin hebben.

Bij Nederlandse websites hebben strafrechtelijke zaken echter wel zin. Volgens het OM is het op internet vaak moeilijk om de persoon achter de uitlating te vinden. Hughes stelt echter dat dit soms best mogelijk is. In ieder geval kan de eigenaar van Nederlandse sites achterhaald worden, die gewoon verantwoordelijk is voor de uitlatingen van bezoekers op zijn site.

Verrassingen op WK tafeltennis

Op het WK tafeltennis in Sjanghai hebben de Nederlanders voor een aantal grote verrassingen gezorgd.

Danny Heister zorgde in de tweede ronde van het enkelspel voor een sensatie door de als zesde geplaatste Olympisch kampioen Ryu Seung Min uit te schakelen. Heister won met 4-3 in games van de Zuid-Koreaan.

Heister was eerder op maandag in het dubbelspel met Trinko Keen te sterk voor de Europees kampioenen Werner Schlager en Karl Jindrak uit Oostenrijk. In het mixed dubbel werd Heister samen met Jiao Li uitgeschakeld door Ching Li en Sui Fei Lau uit Hongkong.

Ook Trinko Keen wist zich te plaatsen voor de derde ronde van het enkelspel. Hij versloeg de Nigeriaan Segun Toriola met 4-0. Titelverdediger Werner Schlager ging in de tweede ronde met 4-3 onderuit tegen de Spanjaard Zhiwen He.

Sparta Praag Tsjechisch kampioen

Sparta Praag heeft zonder te spelen de Tsjechische titel veroverd. De concurrenten van Sparta Praag verspeelden punten en kwamen op een niet meer in te halen achterstand.

Concurrent FK Teplice ging met 2-0 onderuit bij Slavia Praag en kan de recordkampioen niet meer achterhalen. Met vijf wedstrijden te gaan, heeft Sparta een onoverbrugbare voorsprong van achttien punten op Teplice.

Het is voor Sparta Praag de negende landstitel sinds het seizoen 1993/1994, de eerste jaargang van de Tsjechische competitie na het uiteenvallen van Tsjechoslowakije.

CSI ook op de Mac

Eerder dit jaar verscheen CSI: Miami op de pc. Nu zullen deze speurzoekers ook hun opwachting maken op de Mac. CSI: Crime Scene Investigation: Dark Motives zal in de zomer uitkomen voor de Mac. Het spel zal de gehele cast van de tv-serie bevatten en een nieuw verbeterd lab waar jij de vijf misdaden die het spel bevat moet zien op te lossen.

De game wordt ontwikkeld door Critical Path, en zal $29.95 kosten.

Gratis borstvergroting en een 99-cent munt

Icoon opmerkelijk nieuwsHet lijkt erop dat de Britse verkiezingen een zaak is die tussen drie grote partijen en een aantal regionale partijen wordt beslist. Het kiesstelsel waarin per district een afgevaardigde wordt gekozen voor het parlement verhindert dat andere partijen doorbreken. Bij de verkiezingen van aanstaande donderdag doen echter tientallen partijen mee.

Naast serieuze partijen is het welhaast traditie in het Verenigd Koninkrijk dat er ook verschillende ludieke partijen meedoen. De bekendste is waarschijnlijk de Monster Raving Loony Party. De bizar uitgedoste kandidaten pleiten dit keer onder meer voor invoering van een 99-centstuk om wisselgeld te besparen. Liegende ministers dienen met een circuskanon over Het Kanaal worden geschoten. Alle vossen krijgen schaapskleren, snelwegen mogen alleen nog toegankelijk zijn voor fietsen met minder dan drie versnellingen en aardige mensen krijgen een belastingverlaging.

De Loony Party is niet de enige partij van lolbroeken. Zo stelt de Church of the Militant Elvis een missie naar Antarctica voor, waar tegen de ijsbergen 'Stop met smelten!' moet worden geschreeuwd. "Dat doet niet veel goed, maar is meer dan Blair en Bush doen", aldus de eenmanspartij. De Party Party is voor het inkorten van de werkweek. "Een week werken en een week vrij zou genoeg moeten zijn."

De Virtue Cognitive Currency Appraisal Party is van plan alle geldmiddelen af te schaffen en te vervangen door een betaalmiddel van goede daden. De Max Power Party, gelieerd aan een gelijknamig tijdschrift, is voor gratis borstvergrotingen. De partij wil bovendien caravans zwaarder belasten, 'want dat soort gedrag moet worden afgeschrikt'. De Dungeons Death and Taxes Party zal, mocht zij in het parlement gekozen worden, stemmen voor herinvoering van ophanging. Echter 'alleen voor kleine misdrijven als graffiti spuiten en afval op straat gooien'. Moordenaars en mensen die rare afkortingen bedenken voor sms-berichten, zouden van hun ingewanden moeten worden ontdaan, zo bepleit de partij.

De overheid dacht met een borgsom van 500 Britse pond (765 euro) de lolbroeken te ontmoedigen. Kennelijk is dat bedrag, dat kandidaten enkel terugkrijgen als ze vijf procent van de stemmen in een kiesdistrict halen, nog niet hoog genoeg. Behalve de genoemde partijen doen onder meer de Fancy Dress Party, de MP3 Party, de partij No Candidate Deserves My Vote, de Short Fat Solicitor Party, The Grumpy Old Men Political Party en meer mee.

Screaming Lord Sutch
Screaming Lord Sutch, de in 1999 overleden oprichter
van de Monster Raving Loony Party, claimde de meest
onsuccesvolle Britse politicus ooit te zijn. Bij 41
verkiezingen haalde hij ruim 15.000 stemmen.


-
Verder discussieren over de aanstaande Britse verkiezingen kan ook in het Politieke subforum van FOK!. Zie 5 mei - Britse verkiezingen.

'PSV wil Hatem Trabelsi'

PSV heeft na Rafael van der Vaart en Nigel de Jong nu ook interesse getoond in Hatem Trabelsi.

De Eindhovense landskampioen heeft interesse getoond in de rechtsback en denkt dat de komst van de Tunesiër wel haalbaar lijkt. Ajax kan een overgang naar PSV niet tegenhouden omdat Trabelsi een gelimiteerde transfersom in zijn nog tot medio 2006 lopende contract heeft staan. En als PSV dat bedrag betaalt, staat Ajax machteloos.

Uiteraard moet Trabelsi zelf ook oren hebben naar een binnenlandse transfer. Volgens zijn zaakwaarnemer Sedoc dingen meer Europese topclubs naar zijn diensten en leggen ze alle aanbiedingen naast elkaar voordat Trabelsi en Sedoc een beslissing nemen.

Mile High Pinball screens

Ngage bezitters kunnen binnenkort onderweg een potje flipperen met Mile High Pinball.

Mile High Pinball bestaat uit meer dan tachtig levels, waarin je het soms ook op moet nemen tegen een aantal mini-eindbazen. Het spel bevat ook een multiplayer variant, waardoor je tegen iemand anders kunt flipperen. Met behulp van N-Gage Arena is het tenslotte ook mogelijk om een zelf gemaakt level te uploaden, om verzamelballen te ruilen en zelfs een eigen toernooi te organiseren.

Het spel zal in de herfst van dit jaar verschijnen.




FOK!radio: hoe discriminerend is FOK! volgens het MDI?

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Racisme-onderzoekers maken zich grote zorgen over de populariteit van extreem-rechts op internetfora. Dat kon je afgelopen week al op FOK! lezen. Via fora zouden jongeren opgehitst worden tegen allochtonen en zouden er zelfs al concrete acties tegen allochtonen hebben plaats gevonden. Dezelfde dag kwam het Meldpunt Discriminatie Internet met haar jaarverslag naar buiten waarin staat dat discriminatie op Nederlandse internetpagina's steeds vaker voorkomt. Nu is FOK! een van de grootste (jongeren)sites van Nederland. Dus hoe zit het nu met de discriminatie bij ons? Krijgt het MDI ook veel klachten over FOK!? En wordt FOK! zelfs met argusogen bekeken? We gaan het vanavond vragen aan Marco Hughes, directeur van het MDI. Uiteraard vragen we hem ook of hij de zorgen van de onderzoekers deelt over discriminatie op internet en wat ze eraan willen gaan doen. Het programma begint om 20:00 uur.

Gisteren opende er een nieuw subforum op het FOK!forum speciaal over het klussen in de meimaand. Wat is nu de bedoeling van dit forum en waarom is het er uberhaupt? We vragen aan de kersverse moderator van het forum, Brighteyes.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden. Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Duizenden kikkers gered van mixerdood

De Peruaanse Keuringsdienst van Waren heeft in een bar duizenden kikkers van de mixerdood gered. Nadat één diertje de beambten vanuit een koelkast tegemoet sprong, werd een kist met daarin 4000 levende en 1000 dode kikkers gevonden. De dieren werd bewaard als ingrediënt voor een cocktail.

Kikkercocktail staat in Peru bekend als een seksueel prikkelend drankje. Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken mogen klanten zelfs vantevoren uitkiezen welk exemplaar zij gemixt willen hebben.

De met uitsterven bedreigde dieren worden uit bergmeren uit de Andes gehaald. De levend aangetroffen exemplaren zullen daar weer uitgezet worden.

Vogts zegt 'nee' tegen Duitse voetbalbond

Berti Vogts is niet geïnteresseerd in een terugkeer bij de Duitse voetbalbond DFB. De voormalige bondscoach van de Duitsers heeft maandag via zijn advocaat laten weten dat hij niet beschikbaar is voor de functie van technisch directeur.

"Ik beschouw hiermee de maandenlange discussie over een eventuele terugkeer bij de DFB als gesloten", luidde de verklaring.

De bondscoach van Duitsland, Jürgen Klinsmann, wilde de ervaren Vogts met het oog op het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in eigen land graag terughalen. Vogts zit zonder baan sinds hij in november 2004 vertrok als bondscoach van Schotland. Met dat land wist hij maar acht van de 31 gespeelde wedstrijden te winnen.

Doodstil mooiste Nederlandse plaatsnaam

ijsmeis en svenski hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het Groningse dorpje Doodstil is verkozen tot dorp met de mooiste plaatsnaam van Nederland. Doodstil behoort tot de gemeente Eemsmond en ligt aan het kanaal het Boterdiep. Het plaatsje versloeg bij een internetverkiezing het Zeeuws-Vlaamse Waterlandkerkje, het Overijsselse Muggenbeet en de Brabantse stad 's-Hertogenbosch.

In totaal brachten 7917 mensen hun stem uit op de website. Maar liefst 49 procent stemde op Doodstil. Eerder hadden bezoekers van de site en lezers van het blad Taalpost de vier plaatsnamen genomineerd. Waterlandkerkje werd een goede tweede met 34 procent van de stemmen. 's-Hertogenbosch viel het minst in de smaak met slechts 6 procent.



Betekenis
Doodstil slaat overigens niet terug op de rust in het Groningse dorp, maar op een brug over het Boterdiep. Til is een brug. Deze was eigendom van de boerenfamilie Dode of Doede, aldus de gemeente Eemsmond.

Er doet ook nog een ander verhaal de ronde over het ontstaan van de plaatsnaam. Zo zou er op dezelfde plaats een pontje over het Boterdiep hebben gevaren. Het pontje zonk echter op mysterieuze wijze door een golf, toen het een lijkkist naar de overkant bracht. Toen werd de 'dodenbrug' gebouwd.

Morrowind in minder dan een kwartier uit te spelen

Ryan Bennitt is het gelukt om the Elder Scrolls III: Morrowind, een spel dat meer dan honderd uur aan gameplay biedt, in minder dan een kwartier uit te spelen. Om zijn claim te bevestigen heeft hij er een filmpje van gemaakt dat hier te bewonderen valt. Zijn geheim? Snel veel ingrediënten zoeken voor potions die je intelligence boosten. Elke potion is steeds wat sterker dan de vorige, want hoe hoger je intelligence, hoe effectiever je potions werken. Snel zit Bennitt al aan meer dan 8000 intelligence punten waarna het relatief makkelijk is naar het einde toe te rushen.
Het is Bennitt uiteindelijk gelukt een tijd van 14 minuten en 26 seconden neer te zetten.


AAN DE KANT! OPZIJ! OPZIJ!

Teaser website Gothic 3 online

Piranha Bytes, bekend van de Gothic serie, heeft vandaag de teaser website online gegooid van Gothic 3. Men belooft binnenkort de echte website online te zetten, maar tot die tijd kan je alvast op de teaser pagina mee discussiëren op de boards en screenshots bekijken. De screenshots die er nu staan waren al eerder hier langsgekomen, maar waren toen (matig) gescand uit PC GAMES.

De makers blijven realistisch en zeggen dat de teaser pagina niet altijd als eerste het nieuws zal bevatten enkel en alleen omdat ze erg druk bezig zijn met de game zelf.


17 Jaar cel en tbs voor familiemoord

De Haagse rechtbank heeft de 40-jarige Cabbar K. van Turkse komaf veroordeeld tot zeventien jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens de moord op zijn ex-vriendin Annemieke. Ook sneed hij met een stanleymes de kelen van drie van haar kinderen door. De man beging zijn uitzinnige daad op 14 oktober 2004 in Naaldwijk.

De kinderen (in de leeftijd van één, twee en twaalf jaar) overleefden het na lang in kritieke toestand te hebben gelegen. Een dertienjarige dochter wist aan het drama te ontsnappen, omdat zij naar school was. Annemieke werd diverse keren in haar borst en buik gestoken. Daarna sneed hij de kelen van hun twee kleine kinderen door. Het andere kind werd beneden in de kelderbox van de flat de keel doorgesneden.

De reden van zijn daad was overspel. K. was compleet buiten zinnen toen hij hoorde dat zijn ex-vriendin een relatie met een andere man had. Dat bleek ook tijdens zijn arrestatie. "Het is een hoer. Ze neukt met een ander, daarom heb ik dit gedaan", hoorden de agenten hem niet veel later bekennen.

Eerder tijdens de rechtszaak sprak de vader van Annemieke, die gebruik maakte van het spreekrecht. Daarin omschreef hij de daad van K. als 'barbaars'. Het op een na jongste kind zou nog geregeld 'papa stout, mama beetje dood' stamelen. Dit maakte geen indruk op de Turk. "Als die eerloze ouders zich eerder hadden bekommerd om hun dochter, was dit misschien niet gebeurd."

K. is veroordeeld wegens moord op zijn ex, poging tot moord op de 12-jarige Mitchell en tweemaal poging tot doodslag op de meisjes Ceren en Cayda van 1 en 2 jaar oud. Volgens de rechtbank was het "een orgie van geweld", die K. aanrichtte. K. is twee keer eerder veroordeeld wegens huiselijk geweld tegen de 37-jarige vrouw.

Acties tegen komst SGP-burgemeester

De gemeente Barendrecht krijgt per 1 juli een nieuwe burgemeester. Dit tot grote onvrede van een deel van de bevolking, omdat de nieuwe burgervader, J. van Belzen, lid is van de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij). Een actiecomité dat tegen de komst van de SGP-burgemeester is heeft al ruim 1.000 handtekeningen verzameld.

De handtekeningen worden binnenkort naar minister Remkes van Binnenlandse Zaken gestuurd. Het comité gaat de minister vragen af te zien van de benoeming van een SGP'er als opvolger van CDA-burgemeester M. Th. van de Wouw. Het actiecomité vindt Van Belzen ongeschikt voor de post omdat de SGP een ''fundamentalistische'' partij zou zijn

Zaterdag hield het comité op het Doormanplein een actie tegen de komst van Van Belzen. Eén van de comitéleden kreeg daarbij ruzie met enkele jongeren die met de SGP sympathiseerden. De jongeren zeiden voorstander van een SGP-burgemeester te zijn en vernielden tijdens een woordenwisseling een bamboestokje waarop het comitélid de tekst ''Geen SGP-burgemeester, teken hier'' had bevestigd. Een vliegtuigje dat een reclamesleep zou meevoeren met de tekst ''Democratie ja, fundamentalisme nee'', was zaterdag overigens niet te zien. Volgens een actievoerder waren er op Koninginnedag onvoldoende reclamevliegtuigjes beschikbaar. Meer acties tegen de SGP-burgemeester liggen in het verschiet.

Adriaanse gelooft in finaleplaats

Co Adriaanse ziet voor zijn ploeg voldoende kansen door te dringen tot de finale van de UEFA-Cup. AZ moet donderdag een 2-1 achterstand goed maken tegen Sporting Portugal.

De trainer van de geplaagde ploeg schat de kansen op het overleven van de halve finale op 51%. Adriaanse gokt op een 1-0 overwinning, wat genoeg zal zijn voor het uitschakelen van Sporting. De AZ-trainer is op de website van AZ duidelijk: "Er zijn twee mogelijkheden: óf snel een goal maken óf wachten tot het vlak voor eind".

Over de opstelling van zijn ploeg kan Adriaanse nog niets kwijt. De trainer weet nog niet welke spelers fit zullen zijn donderdag. Naast alle langdurig geblesseerden en de geschorsten zijn ook doelman Henk Timmer, spits Robin Nelisse en verdediger Kew Jaliens nog twijfelgevallen.

Aantal groenteboeren en slagers daalt

ijsmeis had ons via de nieuws-submit te melden:

De groenteboer en de slager verdwijnen uit het Nederlandse straatbeeld. In de afgelopen tien jaar is het aantal speciaalzaken met vijftig procent gedaald. Dit heeft het Centraal Bureau voor Statistiek vandaag bekend gemaakt.

In 1994 telde ons land nog ruim 3000 groenteboeren. In 2004 waren daar nog maar 1600 van over. Van de 5300 slagerijen in 1994 zijn er nu nog 3000 over. Andere speciaalzaken daarentegen wisten hun hoofd beter boven water te houden. Zo daalde het aantal kaasboeren, tabakswinkels en slijterijen minder hard. Tevens zijn er nu meer winkels met reformartikelen en buitenlandse etenswaren dan tien jaar geleden.


De groenteboer verdwijnt uit het straatbeeld

PSV-Milan in handen van Noor

De return wedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen PSV een AC Milan zal worden gefloten dor de Noorse arbiter Terje Hauge.

Hauge floot nog nooit eerder een wedstrijd van PSV. In 2003 was de Noor de leidsman bij het treffen tussen Ajax en AC Milan (0-0). Hauge floot in 1997 zijn eerste Champions League wedstrijd. Het treffen tussen PSV en AC Milan wordt zijn 31e optreden in het grootste Europese toernooi.

Hauge zal in Eindhoven worden bijgestaan door de assistenten Steinar Holvik en Ole Hermann Borgan, eveneens uit Noorwegen.

Gerrard niet naar Chelsea

Steven Gerrard zal deze zomer Liverpool niet verruilen voor Chelsea. Trainer José Mourinho van de Londense landskampioen ziet af van de diensten van de middenvelder.

Chelsea heeft lange tijd interesse gehad in de international. Uiteindelijk heeft Mourinho besloten dat de transfersom van 30 miljoen niet bij de kwaliteiten van Gerrard paste. Het bedrag is het minimale dat Liverpool voor haar aanvoerder wil hebben.

Chelsea heeft nu de ogen gericht op Barcelona-middenvelder Xavi. Naast Xavi staan ook Ashley Cole van Arsenal en Inter's Adriano in de belangstelling van de Londenaren.

Heerenveen denkt aan Van der Laak

Koen van der Laak staat in de belangstelling van SC Heerenveen. Een delegatie van de Friese club bekeek Van der Laak afgelopen zondag in het duel van FC Den Bosch tegen NAC Breda.

Van der Laak heeft in Den Bosch nog een contract tot 2007. De spits kan met de overgang naar Heerenveen in de voetsporen treden van Ruud van Nistelrooij en Anthony Lurling, eveneens jeugdspelers van Den Bosch die Brabant voor Friesland verruilden.

Ook RKC Waalwijk zou interesse hebben getoond in Van der Laak. De spits wil eerst kijken wat Den Bosch met het contract van Van der Laak wil.

Hoe gek ben je dan?

Ik heb al heel wat video's van de UFC gezien waarin men elkaar totaal in elkaar rost.

Dit is weer net een stapje verder, hier mag men namelijk elkaar naast het standaard mep-, schop-, wurg- en breekwerk ook met een stok of zelfs 2 stokken te lijf gaan.

Als eerste het promotiefilmpje met uitleg van de bedenkers zelf.

En in dit filmpje kun je rond de 4e minuut zien dat zelfs steken in het kruis toegestaan zijn.

Deze knul doet voor het eerst mee, de echte actie komt pas op het eind van het filmpje.

En als je het dan nóg niet zat bent, hier nog een filmpje waarbij je kunt zien hoe hard het er aan toe kan gaan.

Tenslotte nog een filmpje zonder stokken, maar wel met takken.
Wil je stoer in een boom springen, spring je mis :').

Opslaan als...

[Update] Kromkamp wil spelen donderdag

Jan Kromkamp wil aanstaande donderdag in actie komen bij het UEFA-Cup halve finale duel tussen AZ en Sporting Portugal. De verdediger kampt met een enkelblessure.

Kromkamp liep de kwetsuur drie weken geleden op in het duel met Ajax. De international bleek geopereerd te moeten worden, wat einde seizoen zou betekenen. Nu denkt Kromkamp echter al aan een rentree, omdat hij naar eigen zeggen pijnvrij is.

Kromkamp heeft nog geen overleg gehad met trainer en medische staf. Een woordvoerder van die medische staf liet meteen al weten dat de kans op het meespelen van Kromkamp "nul procent" zou zijn.

Update:
Vandaag is bekend geworden dat Kromkamp definitief niet in actie komt donderdag. De medische staf acht het onverantwoord voor Kromkamp om te spelen.

Vies

In het blogje van Bonke kon je een filmpje bekijken waar je een vent iets vies
uit zijn been zag halen. Mega vies was dat.
Nu is er ook nog iemand die iets uit zijn nek haalt.
Hoe komen die dingen daar toch terecht?
Je bent gewaarschuwd. Het is bleuh.

Ook nog een One-hit Ko in een Bokswedstrijd tussen vrouwen.

*aanvulling*

Als we dan toch met dergelijke filmpjes bezig zijn; hier het resultaat van een spinnebeet

[upd] Meisje lijkt bij brand in rook te zijn opgegaan

Bij een brand op de eerste verdieping van een bedrijfspand aan de Deurningerstraat in Enschede blijkt een potentieel slachtoffer zondagochtend vroeg op mysterieuze wijze te zijn verdwenen. Getuigen die om 00:30 de brand ontdekten zagen een meisje voor het raam staan dat om hulp riep. Door hevige rookontwikkeling was het voor hen echter niet mogelijk om het pand binnen te komen.

Politie en brandweer waren snel ter plekke en de brandweer baande zich een weg naar binnen. Maar nergens in het pand werd iemand aangetroffen. Het meisje lijkt letterlijk en figuurlijk in rook te zijn opgegaan.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de merkwaardige zaak. Een foto van het uitgebrande pand staat hier.

Update 15:00
De politie vermoedt nu dat het meisje bij een aantal inbrekers hoorde die bezig waren met een inbraak in het bedrijfspand, en de brand hebben gesticht om sporen uit te wissen.

Mogelijk greep de brand te snel om zich heen waardoor bij het meisje paniek uitbrak. Op de één of andere manier moet het mysterieuze meisje toch nog ontsnapt zijn.

Er zijn sporen gevonden maar die zijn niet erg bruikbaar. Vooralsnog staan zowel de politie als de eigenaar van het pand nog voor een raadsel.

Tieners na zes dagen op zee gered

ijsmeis had ons via de nieuws-submit te melden:

Vissers hebben op de Atlantische Oceaan twee Amerikaanse tieners gered die al zes dagen op zee ronddobberden. De jongens waren vorige week vertrokken voor een zeiltocht, maar door de harde wind lukte het hun niet naar de kust van de staat South Carolina terug te keren.

Toen de vissers de jongens van 15 en 17 aantroffen waren ze verbrand door de zon, uitgedroogd door watergebrek en uitgeput. Ze hadden zich in leven weten te houden door zeewater te drinken, in hun surfpak te slapen en overdag af te koelen door naast hun boot te zwemmen. De tieners moesten daar echter mee stoppen toen ze de aandacht van haaien trokken. Vissen konden de twee niet aangezien ze het visgerei al de tweede dag verloren waren.

De knullen dreven bij hun redding 179 kilometer uit de kust.

67-jarige vrouw in verwachting

ijsmeis en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 67-jarige Servische vrouw is naar eigen zeggen op natuurlijke wijze zwanger geraakt. Vooralsnog voelt de boerin zich goed en werkt ze nog elke dag op het land.

De baby zal zeer waarschijnlijk in juli ter wereld komen. In januari zette een 66-jarige Roemeense een gezonde baby op de wereld na een vruchtbaarheidsbehandeling. Tot nu toe is zij nog de oudste moeder ter wereld.

Sony kondigt 6 nieuwe titels aan voor PS2 en PSP

Sony Computer Entertainment America (SCEA) heeft vandaag maarliefst zes titels aangekondigd voor zowel PS2 en PSP. Alle games zijn voor alle leeftijden en zijn bedoeld om zowel hardcore als casual gamers aan te spreken. Volgens Sharon Shapiro, hoofd promotie bij SCEA, zal Sony op de E3 12 titels previewen die nog voor het eind van het jaar (in Amerika) in de winkel zullen liggen. Hieronder een beschrijving van de games:
"[...]
Neopets: The Darkest Faerie, Available August 2005 -- PS2
Developed and created by Sony Computer Entertainment America,
Santa Monica, and Neopets Inc., Neopets: The Darkest Faerie is
an action-adventure game that extends the online entertainment of
Neopets.com and provides a fully interactive offline experience. In
Neopets: The Darkest Faerie, players enter the land of Neopia for
the first time in 3D and journey with Neopian characters on an
adventure to rid the world from the evil Darkest Faerie. Together
they will travel through new lands, meet strange inhabitants and
discover a mystery unseen by Neopian eyes.

About Neopets.com
With more than 30 million users, Neopets.com is the fastest growing
youth community in the world. Neopets.com is consistently ranked
among the top 10 stickiest sites on the Internet, generating more
than seven billion page views worldwide per month.

Genji: Dawn of the Samurai -- Available Fall 2005 -- PS2
Developed in conjunction with Game Republic and Sony Computer
Entertainment Japan, Genji: Dawn of the Samurai is an intense
3D action-adventure game. Inspired by the 11th century Japanese
literary masterpiece, Tale of Genji, Genji: Dawn of the Samurai
provides a dramatic samurai plot fused with fantastical Japanese
mythology. This historic samurai tale is set against the beautiful
and elegant environments of feudal Japan, and delivers a story of
two noble warriors engaged in a crusade against mythical forces
controlling Japan. In addition, Genji: Dawn of the Samurai
features authentic swordplay choreographed by Japan's leading
swordsman, and production directed by acclaimed industry veterans.

Shadow of the Colossus -- Available Fall 2005 -- PS2
Developed in conjunction with the developers of the critically
acclaimed ICO that released in 2001 exclusively for the
PlayStation 2 system, comes a new adventure -- Shadow of the
Colossus. In Shadow of the Colossus, players take the role of a
young man seeking the truth of an ancient tale of power hidden in a
mystical land. Shadow of the Colossus is a majestic journey through
ancient lands to seek out and destroy gigantic mythical beasts.
With a trusty horse at your side, players explore the spacious lands
and unearth each Colossi. The uneasy task of defeating a Colossus
relies on intelligent puzzle solving and action oriented gameplay.
Armed with strong wits, a mystical sword and a sturdy bow, players
use cunning and strategy to topple each behemoth.

MediEvil Resurrection -- Available September 2005 -- PSP
Developed in conjunction with Cambridge Studios, MediEvil
Resurrection puts players in the role of Sir Daniel Fortesque to
embark on a gothic journey of redemption to defeat the evil sorcerer
Zarok. Inspired by the myths, characters, and environments of the
popular PS one franchise, MediEvil Resurrection provides players
with an enchanting storyline filled with numerous levels and
gameplay locations, supported with various characters, enemies,
weapons, and mini-games that take place in the realm of Gallowmere.
In addition, using Wi-Fi gameplay via Ad Hoc mode, players can
compete head-to-head in various arcade-style mini games.

The Con -- Available October 2005 -- PSP
Developed by Sony Computer Entertainment America's Santa Monica
Studios and Think & Feel, The Con is an innovative 3D fighting game
based on an underworld where illegal fighting tournaments exist and
high-stakes gambling takes center stage. During gameplay, players
can train their fighter to fight solo or in a team of three in Story
Mode where their ability to build up a team and implementing
match-up strategy plays a huge role. In addition, utilizing Ad Hoc
mode that enables wireless gaming, The Con allows players to compete
in various head-to-head fighting matches. Throughout gameplay,
players can learn re-programmable fighting combinations based on
five different brawling disciplines -- Boxing, Wrestling, Kick
Boxing, Tae Kwon Do and Jeet Kune Do.

Neopets: Petpet Adventures -- The Wand of Wishing -- PSP
Available November 2005
Developed and created by Sony Computer Entertainment America,
Santa Monica, and Neopets Inc., Neopets: Petpet Adventures
The Wand of Wishing is an action RPG game that brings the
hidden world of the petpets to life in 3D for the first time.
Players can choose from a variety of popular petpet characters to
play and, utilizing the wireless Ad-Hoc mode, they will also be able
to compete head-to-head in the Battledome and buy, sell and trade
special items in the search to recover the fabled wand of wishing.
[...]"


Sfeervolle FF: Advent Children beelden

Van Square-Enix' filmproject Final Fantasy: Advent Children zijn weer een paar mooie stills verschenen. De film speelt zich af twee jaar na het spel wanneer een mysterieuze ziekte genaamd Geostigma de bevolking van Midgar plaagt. Cloud, de held uit Final Fantasy VII, moet nog eenmaal in actie komen om alles weer goed te zetten.
De film moet nog voor het einde van het jaar uitkomen op zowel DVD als UMD, het filmformaat voor de PSP.



Brits bedrijf wil Gelredome én Vitesse overnemen

Een Brits bedrijf heeft een bod van 50 miljoen euro uitgebracht op voetbalclub Vitesse en het stadion Gelredome in Arnhem.

Voormalig voorzitter van Vitesse, Karel Aalbers heeft dit bekend gemaakt. Duet Group, de naam van het bedrijf, doet een bod van 24 miljoen euro op stadion Geldredome, maar wel met de voorwaarde dat het ook de voetbalclub zelf wil overnemen voor een bedrag van 26 miljoen Euro om zo de club weer schuldenvrij te maken. Tevens wil het bedrijf dat Aalbers terugkeert als voorzitter van de Arnhemse club.

Karel Aalbers hoopt dat het allemaal rond komt. Volgens de geplaagde bestuursman zou het alleen maar in het voordeel zijn van club, stadion en stad. "Mijn vertrek destijds heeft alleen maar verliezers opgeleverd. De gemeente Arnhem heeft alles gedaan om het tij te keren, maar men kan er geen geld in blijven pompen. Er is behoefte aan een echte oplossing: bestaande uit een forse financiele injectie, een goed werkbare structuur, alsmede een samenkomst van alle beschikbare know how op het gebied voetbal, entertainment en marketing. Alleen dan ontstaat een organisatie die blijvend op eigen benen kan staan en die zowel het voetbal als het entertainment op een hoger plan kan brengen. Duet Group biedt een totaaloplossing, maar het is de Arnhemse politiek die beslist."

B25TRIX

Wat een eerbetoon aan onze koningin was dat afgelopen zaterdag. Onder de naam B25TRIX (zeer waarschijnlijk niet verzonnen door een l33t) kreeg de Homo Visualis weer eens een ouderwets avondje televisie voorgeschoteld door ons aller Jopie van den Ende, die meteen even van de gelegenheid gebruik maakte om lekker zijn musicals te pluggen. Jammer was natuurlijk de heer M. Borsato, die op het podium stond alsof iedereen in de tent voor zijn optreden was gekomen in plaats van voor Bea en de presentator Ivo Niehe, die om de haverklap van de teleprompter voorlas hoe spontaan de show wel niet was en hoe knap hij kon improviseren. Gelukkig waren er genoeg artiesten over, die wel beseften dat het toch enigszins een eer is om voor de enige echte Neerlandse Royalty op te mogen treden.

Maar goed. Tussen alle artiesten door was er in de show ook tijd voor wat memorabele momenten van de afgelopen 25 jaar . Eén daarvan waren alle Nederlanders die de Nobelprijs hadden gewonnen. Hoewel in de show niet werd aangegeven voor wie en waarvoor de prijzen waren, zet ik ze hier maar even op een rijtje:

1984: Simon van der Meer (natuurkunde)voor ontwerp van een experiment waarmee deeltjes van de zwakke wisselwerking werden ontdekt.
1995: Paul Crutzen (scheikunde) voor onderzoek naar het gat in de ozonlaag.
1999: Martinus Veltman en Gerard ’t Hooft (natuurkunde), voor een theorie waarmee gedrag van elementaire deeltjes kan worden berekend.

Prachtig toch, dat Nederlandse intellect? Het deed mij denken aan een recent verricht onderzoek. Het blijkt namelijk dat de meeste Nederlanders vinden dat ze tijd tekort komen. De reden werd er ook meteen bij gegeven: we willen teveel. We willen namelijk werken, studeren, internetten, lezen, sporten, spelen, tijd aan de kinderen besteden, stappen, uit eten, seks en voldoende slapen en dat allemaal op dezelfde dag. En als het niet lukt hebben we het gevoel dat we iets tekort zijn gekomen. De conclusie lijkt mij simpel: we hebben het te goed met z’n allen en dat we de tijd weten te vinden om ons jaren en jaren bezig te houden met deeltjes van de zwakke wisselwerking of het gat in de ozonlaag en er zo verschrikkelijk goed in worden dat er een Nobelprijs voor uitgereikt wordt, is hier toch wel het ultieme bewijs van.

Mooi was dan ook het contrast in het volgende filmpje waarin aandacht werd besteed aan Unicef (één van de goede doelen die in overleg met onze Queen in de spotlight werd gezet). Unicef is een project gestart om analfabete kinderen in Afrika met een spoedcursus klaar te stomen voor regulier onderwijs. Dus in plaats van 40 kilometer per dag lopen voor een beetje water, of de wapens oppakken om gezellig mee te knokken in de burgeroorlog, of een beetje hongerig naast je tent liggen wachten op wat rijst en medicijnen, kunnen ze nu zelf werken aan hun toekomst. Nu ben ik normaal niet zo van de filantropie, maar de gezichten van blije, leergierige negertjes (mag dat woord nog wel?) deed me toch wel iets. Ik hoorde ze in ieder geval niet klagen over tijdgebrek en het was weer eens een welkome afwisseling op dat respectloze, ongeïnteresseerde, schoolgaande tuig dat hier op TV voorbij komt. Dat de Engelse lerares een gestelde vraag niet in het Engels kon beantwoorden, baarde mij dan wel weer wat zorgen, maar toch, de eerste stap in de goede richting lijkt gezet.

Ik kon dan ook niet de hoopvolle gedachte onderdrukken dat misschien, heel misschien, één van die kinderen ooit een Nobelprijs zou ontvangen. En ergens heb ik het gevoel dat onze Bea dat best een mooi jubileumcadeau zou vinden.

Gevangene drinkt bloed celgenoot

Scuderia_Mark en Brainwavez hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Cambodjaanse gevangene was boos, omdat hij geen bezoek kreeg. De man sloeg daarom uit verveling zijn celgenoot dood en dronk vervolgens van diens bloed.

De 26-jarige dader zat al vast wegens de moord op een collega. Hij viel zijn drie jaar oudere medegevangene aan tijdens een stroomstoring. Met een stok sloeg hij het slachtoffer dood. Toegesnelde bewakers met fakkels kwamen te laat.

De moordenaar zit nu nog met zijn 31 overgebleven celgenoten, die allemaal getuige waren van de moord, in een cel. Volgens Cambodjaanse autoriteiten is er geen andere plaats voor de man beschikbaar. De gevangenissen in Cambodja staan bekend om hun mensonterende leefomstandigheden.

Overzicht: Ourcolony.net de afgelopen dagen

Veel mensen zijn in rep en roer over Ourcolony.net, de site waarmee Microsoft alvast een sneak preview geeft van haar aankomende console, de Xbox 360. De afgelopen dagen zijn er weer een aantal ontwikkelingen geweest op de site en daar geven wij in dit bericht een overzichtje van:

Op 12 april kwam in een challenge het volgende screenshot tevoorschijn:

Zoals je ziet staat in de koplamp het cijfer “3”. Men dacht toen dat dit zou kunnen staan voor Project Gotham Racing 3, waar dit een screenshot van zou zijn. Hier heerst nog onduidelijkheid over (hoewel er ook een gerucht ging dat dit de cover van een autoblad was), maar wat wel duidelijk lijkt te worden is de naam van de nieuwe console, de Xbox 360. Dit wordt duidelijk gemaakt door de naam in plaatjes te spellen. In het bovenstaande plaatje zie je een "3", en hieronder de volgende drie letters:


De letters spellen duidelijk SIX

Zoals je ziet spellen de plaatjes de letters SIX uit. Als je hier de 3 uit het bovenste plaatje naast zet heb je al 3SIX. Veel mensen verwachten daarom dat we in de komende dagen nog plaatjes kunnen verwachten met T en Y erin: 3 SIXTY.

Behalve de letters is natuurlijk meer te zien in de plaatjes. Van de S en de I worden gezegd dat het screenshots van launch-titels zijn: Project Gotham Racing 3 en Kameo. De X is hoe de nieuwe interface van Xbox Live eruit zal zien. Zoals eerder ook al officieel door Microsoft is gedemonstreerd, zal de gamer een heel eigen profiel tot zijn beschikking krijgen met daarin de scores en bijvoorbeeld beste tijden van alle games die hij ooit heeft gespeeld. Zo probeert Microsoft een echte online community te creëren. Of moet ik online colony zeggen?

12 mei weten we weer meer, als Microsoft op MTV de Xbox 360 zal presenteren in een half uur durend programma. Dat programma wordt in Nederland de dag erna ook op MTV uitgezonden.

Behalve hieronder reageren kun je natuurlijk ook verder discussiëren in het Xbox 2 of het Ourcolony topic op het forum.

Suspected Terrorists

Er blijken nieuwe terroristen te zijn. Ze zijn achterhaald en worden als zeer gevaarlijk beschouwd. Ze hebben veel namen bekend gemaakt.
Bekijk het filmpje en onthoud de namen

En nog wat leuks uit de submit.

Kopspijkers spel

Voor de liefhebbers van het boek: The Hitchhiker's Guide To the Galaxy,
komt er binnekort de film uit. Meer informatie over deze film is op deze site te vinden

Met dank aan Vleermuis voor de submit

Prammanasudh wint eerste titel

Door een overwinning op de regerend kampioen, Lorena Ochoa, heeft Stacy Prammanasudh haar eerste overwinning in de LPGA tour binnengehaald tijdens de Franklin American Mortgage Championship.

De 25-jarige Amerikaanse speelster kwam op een eindscore van 14 onder par door een eindronde van drie onder par. Ochoa, uit Mexico afkomstig, stond na de dertiende hole op het kleinste verschil van de wedstrijd van twee slagen.

Catriona Metthew uit Engeland deelde de derde plaats met de Amerikaansen Christie Ker en haar landgenoot Christina Kim.

Petrovic wint in New Orleans

Met een play-off overwinning op James Driscoll heeft Tim Petrovic beslag weten te leggen op The Zurich Classic in New Orleans.

Met een put van bijna zeven meter haalde Petrovic een birdie op de 72ste hole waardoor er een play-off nodig was, Petrovic wist hierbij een par te slaan terwijl Driscoll niet beter kon dan een bogey. Voor de 28-jarige Amerikaan was het zijn eerste overwinning op de PGA tour.

Derde werden Lucas Glover en Chris Dimarco die zijn hoop op de eindoverwinning opgaf na een bogey op de laatste hole.

Ernie Els domineert in Shanghai

Ernie Els heeft het toernooi in Shanghai totaal gedomineerd, hij won uiteindelijk met dertien slagen voorsprong op de nummer twee, Simon Wakefield.

De Zuid-Afrikaan die vanaf het begin aan de leiding ging, stond acht slagen voor toen zondag wegens de duisternis de wedstrijd afgebroken werd. Vanaf het moment dat hij maandagmorgen weer de baan opkwam, ging Els op dezelfde manier verder en wist met een totaal van zeven birdies in de laatste ronde te winnen.

De Engelsman Wakefield, die zich via de kwalificaties geplaatst, had voor de eindronde begon wat te klungelen in de laatste ronde. Hij kwam weer op gang door tegen zichzelf te zeggen “Je staat met Ernie Els te golfen en je geniet er niet van, wat is er aan de hand?” Hierna wist hij zijn spel onder controle te houden en toch nog als tweede te eindigen.

Learn A Trick

... bv een Salto. Zijn er veel mensen die een Salto kunnen maken?
Ik in ieder geval niet maar de mensen die het willen leren kunnen dat via de bovenstaande link leren of als je wilt leren hoe je een Butterfly twist moet uitvoeren.
Zo zijn er meerdere truucjes die je kunt leren zoals 540, 540 Crescent, Aerial, Flash Kick, Wall Flip, Au Batido, Axe2aerial, Crescent Single Leg, Double Leg en Reverse Aerial.

PSV zonder Beasley tegen Milan

Trainer Guus Hiddink kan woensdagavond tijdens de return in de halve finale van de Champions League van PSV tegen AC Milan niet beschikken over DaMarcus Beasley.

De Amerikaanse speler heeft een band in zijn linkerknie verrekt en zal zeker vier weken zijn uitgeschakeld. Beasley raakte afgelopen vrijdag tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Twente in de slotfase tijdens een duel met verdediger Majstorovic geblesseerd. De kans is groot dat de Amerikaan dit seizoen helemaal niet meer in actie kan komen voor de Eindhovenaren.

De blessure van Beasley is niet de enige tegenvaller voor coach Hiddink. Hij kan woensdag tevens niet beschikken over de geschorste Andre Ooijer en Park, Farfan en Bouma zijn nog steeds geblesseerd. De medische staf van de Eindhovense club stelt wel alles in het werk om dit drietal speelklaar proberen te krijgen voor het duel met AC Milan.

De eerste wedstrijd verloor PSV met 2-0 van de koploper in de Italiaanse Serie A.

Schumacher: "Alonso favoriet in Barcelona"

Wereldkampioen Michael Schumacher heeft concurrent Fernando Alonso aangekaart als favoriet voor de komende Grand Prix van Spanje. Ondanks zijn uitmuntende prestatie de voorgaande Grand Prix lijkt Schumacher nog niet echt overtuigd van de kracht van de F2005: "We zullen er echter wel sterk aanwezig zijn!"

Michael gaf tevens aan te verwachten dat McLaren en BAR mee zullen dingen voor het podium. De wereldkampioen doelt met zijn opmerkingen mogelijk op de betrouwbaarheid van de nieuwe Ferrari waarmee we hemzelf, maar met name teamgenootje Rubens Barrichello zagen worstelen. De Duitser gaf in hetzelfde interview toe dat fouten en dan vooral zijn kwalificatiefout in Imola vrij terminaal zijn. Hij liet de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport weten: "Het is heel moeilijk om in te halen op Montmelo, dus we moeten wel vooraan starten."

Fernando Alonso liet in een reactie weten dat hij niet te gestressed is omdat de Renault het prima zou moeten doen op het circuit van Barcelona.

VB: 'Weren allochtone werknemers moet kunnen'

Icoon politiek buitenland nieuws Het systematisch weren van allochtone werknemers, omdat klanten deze weigeren, kan op de steun van de partij Vlaams Belang van Filip Dewinter rekenen. Hij reageert hiermee op uitlatingen van de algemeen directeur van een garagedeurenbedrijf, Pascal Feryn.

Dewinter is van mening dat het bedrijf niet racistisch handelt. "Dat de Vlamingen niets van vreemdelingen moeten weten, komt door het falend immigratie- en integratiebeleid, aldus Dewinter bij een toespraak tijdens de viering van de Dag van de Arbeid.

Donderdag werd bekend dat Feryn geen Marokkaanse monteurs wil aannemen, omdat klanten deze niet over de vloer willen hebben. In het bedrijf werken wel Marokkanen in de binnendienst. De uitspraken van de algemeen directeur zorgden voor de nodige opschudding in België

Feryn kreeg steun van de Belgische organisatie voor middelgrote en kleine bedrijven Unizo. Die stelt dat het een probleem van de samenleving is en niet van het bedrijf dat allochtone werknemers zo ongewenst zijn. Er is door de socialistische partij SP.A een klacht ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Minister Kathleen van Brempt (SP.A) noemt de houding van het bedrijf onaanvaardbaar.

Voor Schut

Je bent zenuwachtig want je moet het Nationaal volkslied gaan zingen voor een volle tribune bij een hockey wedstrijd maar je moet geen fouten maken tijdens het zingen van Nationaal volkslied en als je dat wel doet dan sta je zwaar voor lul.
Klik

Dansen blijkt voor sommige mensen ook heel moeilijk te zijn omdat ze het simpelweg niet kunnen, maar sommige mensen denken juist dat ze wel kunnen dansen en dat ziet er nog leuker uit. Bekijk Miracle Jackson hier.

Toiletpapier: Nederlanders meer 'vouwers' dan 'proppers'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlanders vegen hun billen af met een opgevouwen stuk papier en niet met een rommelig propje. Dit, samen met talloze andere toiletgewoontes, heeft Edet zondag gepubliceerd. Het toiletpapiermerk heeft in twee onderzoeken zeshonderd respondenten ondervraagd.

Op Koninginnedag werden in Amsterdam nog eens 250 mensen ondervraagd over toilethygiëne. 80 procent van de feestgangers vindt dat er te weinig schone openbare toiletten op de straten staan. 42 procent vindt een geluidsdichte wc wel zo prettig en beschouwt het als ongemakkelijk als anderen hen kunnen horen.

Uit de gehouden onderzoeken blijkt dat bijna de helft van de ondervraagde mannen geen toiletpapier gebruikt na het plassen. Opmerkelijk is dat na een grote boodschap de heren tweemaal zo veel papier verbruiken als vrouwen. En toiletpapier wordt ook gebruikt voor het schoonmaken van de bril: dit wordt gedaan door 21 procent van de ondervraagden. Ondanks het schoonmaken hangen bijna alle vrouwen, en 57 procent van de mannen, boven een openbaar toilet.

Ken je die van de flashlinker die legaal gebruikt werd?

Het zit er aan te komen! De oudere gamers onder jullie zullen wellicht bekend zijn met het in 1991 door Delphine uitgegeven Another World en die game is dankzij de vrijgevigheid van originele bedenker Eric Chahi en GBA-programmeur Cyril Cogordan nu legaal als ROM te downloaden voor je GBA. De ROM bevat de volledige game met de soundtrack, alle menu's en de credits.

Om de ROM te kunnen spelen heb je een GBA-emulator (hier te vinden) ofwel een flashlinker voor je GBA nodig. De ROM kun je hier downloaden.

Huub Stevens terug naar Roda JC

Huub Stevens keert in het nieuwe seizoen terug als trainer bij Roda JC. Eerder meldden diverse media de terugkeer al van de 51-jarige Stevens, maar toen bevestigden de club de berichten niet.

In AD Sportwereld zegt technisch directeur Nol Hendriks echter dat ze eruit zijn met de Stevens. "Hij wil heel graag naar ons toekomen. We hopen deze week een contract te kunnen tekenen", aldus Hendriks.

Stevens, die momenteel trainer is bij 1. FC Köln dat op het punt staat te promoveren naar de Bundesliga, heeft een aflopend contract bij de Duitse club, met een optie tot verlenging bij promotie. Maar Stevens bereikte met Köln echter al overeenstemming over het niet lichten van de optie. "We gaan er vanuit dat we geen transfersom hoeven te betalen omdat hij van de club mag vertrekken", aldus Hendriks.

Stevens was tussen maart 1993 en oktober 1996 al eens drie jaar werkzaam als trainer in Kerkrade. In 1995 werd hij samen met de club tweede in de Eredivisie.

Bejaarde verjaagt potloodventer

Geert1983 en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 87-jarige inwoonster van Maastricht heeft zaterdag een potloodventer uit de brandgang naast haar woning verjaagd door hem met de snoeischaar te lijf te gaan. Tijdens het tuinieren in haar achtertuin merkte de vrouw de man op in de brandgang van haar woning. Toen zij poolshoogte ging nemen zag ze dat de man stond te masturberen. Bij het zien van de vrouw vroeg de man naar de kinderen die net in de tuin hadden gespeeld.

Volgens de politie pikte de vrouw dat niet en ging hem - naar eigen zeggen - met een snoeischaar te lijf. De schennispleger kreeg van de vrouw 'enkele rake klappen op zijn geval'. Onder luid gekerm koos de man vervolgens het hazenpad.

Namco overgenomen door Bandai

Bandai, onder andere bekend van The Power Rangers en Tamagotchi heeft voor een bedrag van 175.3 miljard yen (1,36 miljard euro) in cash en aandelen Namco Ltd. overgenomen. Hiermee doet Bandai een gooi naar de op één na grootste videogame en speelgoed ontwikkelaar.

De twee zouden elkaars zwaktepunten prima aanvullen volgens expert Ryoji Nagaoka. Bandai heeft de characters maar loopt achter op technologisch gebied. Namco daarentegen heeft wel de technische kennis maar mist op Pac-man na weer de bekende characters.

Het nieuwe bedrijf moet vooral gaan opboksen tegen grote rivaal Sega Sammy Holdings Inc. die erg veel geld achter de hand heeft en een grote positie heeft in de arcadehallen die nog steeds erg populair zijn in Japan.

In 1997 heeft Sega al eens geprobeerd met Bandai te fuseren. Dit liep echter stuk vanwege 'een verschil in bedrijfscultuur'. Namco probeerde in 2003 ook te fuseren met Sega wat wederom op niets uitliep. Later werd Sega dan toch door arcadegigant Sammy overgenomen.

N'Kufo in belangstelling van AZ

AD Sportwereld meldt dat AZ interesse heeft in FC Twente-aanvaller Blaise N'Kufo. De Alkmaarders verlegden hun belangstelling van Klaas-Jan Huntelaar naar de aanvaller van de club uit Enschede omdat de SC Heerenveen-spits te duur bleek. Huntelaar kost omstreeks de 6 miljoen euro, terwijl N'Kufo voor 1,2 miljoen euro weg mag bij zijn huidige club.

"Ik weet wel iets meer dan ik wil vertellen, maar ik moet het algemeen houden. Blaise staat hoog op het verlanglijstje van verschillende Europese clubs," aldus de zaakwaarnemer van N'Kufo, Wilbert Suvrijn.

De 29-jarige aanvaller heef bij Twente nog een contract tot medio 2007. Dit seizoen speelde hij tot nu toe 28 competitiewedstrijden waarin hij 14 maal wist te scoren.

Spugende gasten niet welkom in Disneyland

Het nieuwste Disneyland park, gelegen in Hong Kong, dat in september opengaat zal gasten die roken of op de grond spugen niet in het park dulden. Het bedrijf zegt bang te zijn dat de miljoenen Chinezen die naar het park komen de Amerikanen in verlegenheid brengen met hun oude gewoontes zoals spugen. Dat heeft de South China Morning Post maandag gemeld.

Het nieuwe Disneyland park zal gasten van het het pretpark informeren over de huisregels door middel van brochures. Ook zullen er gidsen aanwezig zijn die de gasten zullen inlichten over het spuug- en rookverbod. Mensen die zich niet aan deze regels houden, zullen zonder meer het park worden uitgezet.

Mistwalkers eerste Xbox 360 RPG

Het bedrijfje van voormalig Square-Enix medewerker en 'vader' van de Final Fantasy serie, Hironobu Sakaguchi, gaat RPG's maken voor de Xbox 360. Er was al bekend dat ze bezig waren met twee titels en we kunnen jullie nu vertellen wat het eerste project is.

Blue Dragon is een RPG die ontwikkeld wordt voor de Xbox 360 en waarbij Akira Toriyama de characterdesign voor zijn rekening neemt. Akira Toriyama kennen jullie misschien van zijn werk voor Dragon Ball Z, Chrono Trigger en Dragon Quest.

Op dit moment zijn er nog geen screens, alleen wat characterart uit het Japanse Jump magazine:

Belgische achtbaan breekt doormidden

Radiokopf, Exterminator, Classic-PC, Scootmobiel en Bas028 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het bekende Belgische pretpark Bobbejaanland is achtbaantrein de Bob-Express tijdens een rit doormidden gebroken. Het incident deed zich voor nadat de motor van de voorste wagon afsloeg. Hierdoor trad de noodrem in werking zodat het treintje vol in de remmen ging waardoor het in tweeën brak.

De twee delen van de Bob-Express denderden naar het laagste punt van het parcours waar ze tegen elkaar botsten. Door deze val raakten ongeveer 25 passagiers gewond. Vier van hen zijn met nekklachten in het het ziekenhuis opgenomen maar zij mochten dezelfde dag alweer huiswaarts keren.

"Afgelopen winter werden de koppelstukken periodiek vervangen en door de keuringsinstellingen goedgekeurd", aldus directeur Rudi Rasschaert. De attractie zal binnenkort na de reparatie weer opengaan.

Bob-Express
Bob-Express

Jonge moslim ontloopt cel door gebedsplicht

Eekje had ons via de nieuws-submit te melden:

Een jeugdige moslim uit Maassluis die na het uitzitten van een celstraf zich ontwikkelde tot fanatieke islamiet hoeft van de rechtbank niet meer naar de reclassering om therapie te ondergaan waarmee hij zijn agressie moet leren beheersen. Ook ontloopt hij de ten uitvoerlegging van een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf.

De nu 18-jarige moslim werd in juli 2004 door de kinderrechter te Rotterdam veroordeeld tot een celstraf van 5 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk, voor openlijke geweldpleging in zijn woonplaats. Na zijn vrijlating liet hij zijn baard groeien en wierp zich intensief op de islam.

Om het voorwaardelijk strafdeel niet te hoeven uitzitten, moest hij zich houden aan de richtlijnen van de reclassering en therapie volgen om zijn agressie te leren beheersen. Die therapie was geadviseerd door gedragsdeskundigen. De jonge moslim meldde echter alleen 's ochtends en 's avonds op afspraken te kunnen komen omdat hij anders zijn gebedsplicht in de moskee niet kan vervullen.

In een moskee begeleidt hij momenteel een jongerenproject. De kinderrechter heeft nu geoordeeld dat hij niet opnieuw de cel in hoeft, ondanks het feit dat hij de verplichting van therapie niet nakomt. De Officier van Justitie kwam zelf ook tot die conclusie: ''Nu heeft hij z'n toevlucht in de moskee gezocht en de invulling van zijn geloofsovertuiging weegt kennelijk zwaarder dan wat wij boven zijn hoofd hangen. Die invulling wil ik een kans geven''. De kinderrechter verlengde de proeftijd van de voorwaardelijk opgelegde celstraf met twee jaar en haalde daar de voorwaarden van reclasseringsbezoek en therapie vanaf.

Scherp screenshot LOTR Online

Nadat Turbine Entertainment oorspronkelijk was begonnen aan een MMORPG game gebaseerd op Tolkiens Lord of the Rings, genaamd Middle Earth Online, is de naam van de game nu veranderd in Lord of the Rings Online. Turbine Entertainment heeft recent alle rechten van Online Tolkien games bemachtigd, vandaar de naamsverandering. Om dit een beetje kracht bij te zetten is er maar liefst één nieuwe, en voor de verandering een stuk scherpere, screenshot uitgegeven.

FOK! Prijswinnaars week 17

Vorige week maakte je kans op het album van Lucie Silvas, als je ons tenminste kon vertellen op welke datum Lucie Silvas te gast was bij Barend en van Dorp. Het goede antwoord was 25 maart 2005 en de winnaars zijn:


LianneH
TineZz
Monkieh


Ook mochten er 2 mensen met een vriend of vriendin naar Canadian Connected in Nighttown. Als je wist dat Ottawa de hoofdstad van Canada is, maakte je hier kans op. De winnaars zijn:


Sparco
Teardrop-nl


Van harte!

Raikkonen blijft voor kampioenschap gaan

In vier races in 2005 heeft Kimi Räikkönen een achterstand van 29 punten op Fernando Alonso opgelopen. Toch blijft Raikkonen voor het kampioenschap gaan.

Voor het seizoen was McLaren één van de favoriete teams voor de titel, mede door de succesvolle tests van MP4-20. Hoewel duidelijk is dat de auto de snelheid wel heeft, vallen de prestaties toch enigszins tegen van McLaren. Vooral Raikkonen heeft dit seizoen te vaak moeten afhaken.

Raikkonen weigert voorlopig dit jaar alweer aan de kant te schuiven: "Ik weet dat het een groot gat is, maar ik weet uit eigen ervaring hoe snel je een voorsprong kan verliezen. Als de leider in het kampioenschap uitvalt, op een dag dat jij een goed resultaat behaalt, kan de situatie plotseling compleet veranderen."

"Er zijn nog zoveel races en het is onzinnig om je druk te maken om het gat in punten nu. Als we genoeg snelheid uit de auto krijgen en een paar goede resultaten rijden, dan wil ik nog wel zien wat er gebeurt als Renault de pech heeft. Mensen denken dat Ferrari het kan doen, dus waarom zouden wij het niet kunnen?"

Wauters in ziekenhuis na val

Marc Wauters is een nacht in het ziekenhuis gehouden ter observatie, na een val gisteren in de profronde van Made. Waarschijnlijk heeft de renner een hersenschudding opgelopen.

In de profronde van Made reed Marc Wauters alleen vooruit, toen hij met zijn trapper in een hek bleef hangen en hij daardoor viel. Met een harde klap raakte hij de grond en liep hij hoofd- en kniewonden op. Terwijl Wauters naar het ziekenhuis werd vervoerd, wist Boonen uiteindelijk de profronde te winnen.

Wauters werd naar het ziekenhuis van Hasselt gebracht voor controle, en daar heeft hij de nacht moeten doorbrengen uit voorzorg. Waarschijnlijk heeft de renner een hersenschudding opgelopen en zal hij de komende dagen rust moeten houden. Of hij op tijd fit is voor de Giro d'Italia is erg onzeker.

Van Bommel bevestigt Barcelona

Mark van Bommel heeft omzichtig bevestigd zo goed als rond te zijn met Barcelona. Hij bevestigde nog slechts enkele details te moeten bepraten voor officieel kan worden bevestigd dat hij naar de 'club van blauw en rood' vertrekt.

Na de geruchten van afgelopen week, wilde Mark van Bommel er niet teveel meer omheen draaien. Wel bleef hij nog even voorzichtig: "Blauw en rood zijn mooie kleuren. Ik kan officieel nog niks naar buiten brengen, omdat daarover afspraken zijn gemaakt met mijn nieuwe club. Maar ik kan wel zeggen dat we op een paar details na helemaal rond zijn."

Ook vanuit Barcelona kwam bevestiging over het nieuws. President van Barcelona Joan Laporta gaf aan dat Van Bommel zijn woord aan Barcelona heeft gegeven en hij dus verwacht dat de Nederlander volgend seizoen voor zijn club speelt. Na in het verleden Romario, Ronaldo, Boudewijn Zenden en Phillip Cocu zal nu dus ook Van Bommel de stap van PSV naar Barcelona maken.

Van Bommel gaf wel aan over een paar jaar weer bij PSV te willen terugkeren. Van Bommel, nu 28, zou als hij 31 of 32 jaar is terug naar Nederland willen komen. En daarbij is dan voor hem alleen PSV denkbaar, "Omdat er in Nederland geen betere club is dan PSV."

Blessure de Vries valt mee

De blessure van ADO Den Haag doelman Dorus de Vries lijkt mee te vallen.

De keeper van de Haagse club kwam in de competitiewedstrijd tegen Willem II na een redding tegen de paal terecht en moest zich even later laten vervangen. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de goalie een 'zenuwkneuzing' heeft opgelopen.

De kans is groot dat de Vries volgende week gewoon weer kan spelen. ADO verloor de wedstrijd zondag met 1-0, dankzij een treffer van Martijn Reuser.

Nietweters, geenmeningers en wilnietzeggers

Het verbaasde me vroeger tot tergen toe dat bij allerhande enquêtes en steekproeven een grote groep mensen niet eenduidig ja of nee zegt maar geen mening heeft of het nog niet weet, dan wel het niet wil zeggen. Ik bedoel, je bent toch verdomme geen klein kind meer en je weet waar je voor staat, dus wat let je je mening te spuien en een duidelijke keuze te maken als je dat netjes wordt gevraagd?

Vorig jaar 82.000 auto's beschadigd door vandalen

Icoon Binnenlands nieuws Er zijn vorig jaar 82.000 auto's beschadigd door vandalen, wat neer komt op 225 gevallen per dag. Dat blijkt volgens het Algemeen Dagblad uit cijfers van de regionale politiekorpsen. Er werden vier procent meer spiegels afgebroken en krassen in de lak gemaakt dan in 2003. Volgens de verzekeraar Centraal Beheer is het aantal incidenten sinds 1999 zelfs toegenomen met 20 procent.

Wie bang is dat zijn auto wordt vernield, kan hem beter niet parkeren in Rozenburg, Baarn of Culemborg. Daar was de kans op een vernieling het grootst. De gemeente Rotterdam kende het hoogste aantal absolute vernielingen; in 2004 beschadigden vandalen daar 4086 auto's.

Al die vernielingen kostten bij elkaar zo'n 82 miljoen euro, gemiddeld 1000 euro per vernieling. Vooral krassen in de lak zijn duur om te herstellen. Omdat mensen die nog niet al te lang rijden de no-claimkorting van hun verzekering flink zien afnemen als ze de schade terugvragen, draaien veel gedupeerden zelf voor de kosten op.

Gullit gefrustreerd na verloren wedstrijd

Na de 1-3 nederlaag tegen SC Heerenveen was de trainer van Feyenoord, Ruud Gullit, behoorlijk gefrustreerd. Gullit had slechts bij drie van zijn spelers een goede instelling geconstateerd.

"Als ik zie dat alleen Östlund, Goor en Kuyt zich uit de naad werken, is dat verschrikkelijk frustrerend. We hebben het publiek in de steek gelaten en er zijn zeker spelers wie ik dat kwalijk neem. Dat de boosheid van een aantal toeschouwers zich op mij richtte, vind ik alleen maar logisch. Je moet je boosheid toch op iemand botvieren," aldus Gullit.

Over twee van zijn spelers was de trainer al helemaal niet te spreken. "Ik wisselde Pascal Bosschaart omdat hij bijna alle ballen bij de tegenstander inleverde. De rode kaart van Lazovic zegt genoeg over de wedstrijd van vandaag: frustrerend."

Op Radio Rijmond deed spits Dirk Kuijt nog een duit in het zakje. "Hij doet er alles aan om ons te motiveren. Is elke dag druk bezig om het optimale eruit te halen. Als je dan zo weinig teruggeeft, dat is dan respectloos voor zo´n trainer die ook nog eens zoveel heeft betekend voor het Nederlandse voetbal. Je laat zo´n man volkomen in de steek, terwijl hij er alles aan doet met de middelen die hij heeft. Ik hoop dat de spelers nu gaan beseffen dat ze de trainer in de steek laten."

'Belangstelling Real voor Landzaat'

Denny Landzaat staat in de belangstelling van Real Madrid. Dat bevestigde nota bene Feyenoord-trainer Ruud Gullit in het tv-programma Studio Voetbal.

Gullit meldde dat Arrigo Sacchi, technisch directeur bij de Koninklijke, zich bij hem heeft gemeld om te overleggen over de middenvelder van AZ. Sacchi en Gullit kennen elkaar goed uit hun periodes bij AC Milan. De trainer van Feyenoord onderkende tevens dat hij Landzaat graag bij Feyenoord had zien voetballen, maar dat de financiën dat niet toelieten. Bovendien maakt Landzaat er geen geheim van naar een grotere competitie te willen verhuizen.

Xbox wederom verliesgevend

Ondanks dat de kwartaalwinst spectaculair gestegen is, heeft Microsoft wederom verlies geleden op de Xbox. De winst bedroeg dit kwartaal 2,56 miljard Dollar, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de kwartaalwinst van het jaar ervoor, welke 1,32 miljard Dollar bedroeg.

Ondanks dit goede resultaat heeft de home products division dit kwartaal een verlies geleden van 154 miljoen Dollar. Het jaar ervoor werd er in dit kwartaal overigens 206 miljoen Dollar verlies geleden. De totale inkomsten van dit kwartaal zijn echter gestegen, van 530 miljoen in 2004 tot 593 miljoen Dollar in dit kwartaal. De reden voor deze verliezen is gelegen in de fabricagekosten van de Xbox. De Xbox wordt namelijk onder de prijs verkocht en hoe meer Xboxen Microsoft verkoopt, hoe meer het haar winst ziet verminderen.

De enige manier voor Microsoft om in deze situatie meer winst te maken is door meer softwaretitels te verkopen. De impact van Halo 2 op de softwareverkopen is echter sinds de kerst helemaal verdwenen en Microsoft mist op dit moment dan ook een grote hit waarmee het verlies op de hardware gecompenseerd kan worden. Een breedgedragen visie onder financiële analisten is dat dit de reden is waarom Microsoft zo snel mogelijk met de nieuwe generatie consoles wil beginnen, namelijk om zo snel mogelijk een break-even point op de hardware te bereiken (wat betekent dat de ontwikkelingskosten van de hardware terugverdiend zijn).

Ondanks de verliezen op de hardware zijn de inkomsten gestaag gestegen met 42 miljoen Dollar (+13%); een stijging waarvoor de toegenomen verkoop van de 3rd party publishers en de groeiende polulariteit van Xobx Live verantwoordelijk is. Daarnaast werd bekend gemaakt dat de attach rate (het gemiddelde aantal verkochte spellen per console) gestegen is naar acht games.

Ex-leden Acclaim starten nieuwe ontwikkelstudio

Ex-leden van Acclaim, Team 17, Ocean en Infogrames (nu Atari) hebben een nieuwe studio gestart, namelijk Silverback Studios. De studio werkt aan Interview With a Made Man, waarvan de rechten onlangs nog door Fund4Games werden opgekocht. Interview With a Made Man was in ontwikkeling bij Acclaim voor het bedrijf failliet ging. De titel moet in 2006 uitkomen op de huidige en de volgende generatie consoles.

De game waar aan gewerkt wordt volgt het verhaal van de bekende schrijver David Fisher en gaat over de maffia. Spelend in een third-person view zul je langzaam maar zeker een indruk krijgen van de georganiseerde misdaad. Om dit element te versterken wordt de ontwikkelaar geadviseerd door Bill Bonnano die zelf ooit maffia-baas was.

Hel

De hel is een lange rij in de supermarkt, waar niemand zijn groente heeft afgewogen.
En dan heb ik de pech dat ik bij de drukste supermarkt van Amsterdam loop, die ook nog eens een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op Aziatische toeristen. Als het regent zijn we standaard de lul, dan braken dozijnen dubbeldekbussen hun kwetterende inhoud minimensen uit die zich als mieren door de paden verspreiden. De tactiek is altijd gelijk: eentje gaat vast in de rij staan met één miezerige peer, de rest verzamelt zoveel mogelijk chocola en op het allerallerlaatste moment blijken ze opeens alle achtennegentig bij die ene met die peer te horen. Drie keer raden of hij die peer heeft afgewogen.

Act of War: Direct Action multiplayerdemo beschikbaar

De multiplayerdemo van Act of War: Direct Action staat online. In deze RTS vecht je als de Amerikanen tegen de terroristen, voornamelijk in stedelijke gebieden. In de demo kun je als de Amerikanen tegen anderen spelen in twee maps plus een skirmishmap om offline je skills te oefenen.

Hieronder staan enkele mirrors:

Worthplaying
Gamershell
3DGamers

En klik hier om de review van FOK!Games over deze game te lezen.



Advance Wars scans + info uit Nintendo Power

Het Amerikaanse 'Nintendo Power' heeft nieuwe beelden en nieuwe info over Advance Wars DS.

* De Campagne-mode zal 25 nieuwe missies kennen.
* Er zal een Survival-mode zijn waarin je battles moet winnen onder bepaalde omstandigheden.
* Ook de Combat-mode is nieuw, je kiest hier een commandant en koopt en plaatst je strijdmachten. Hierna kun je de eenheden besturen met de d-pad en schieten met het Touch!scherm.
* Onder de nieuwe eenheden bevinden zich een tank, een stealth fighter vliegtuig en een transport vliegtuig.

Tot slot de scans zelf:

Cees Geel wint prijs voor beste acteur

DvZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsCees Geel heeft afgelopen zaterdag in Amerika tijdens de vierde editie van het Tribeca Film Festival te New York de prijs gewonnen voor beste acteur. Deze prijs kreeg hij voor zijn acteerprestaties in de film 'Simon'. Actrice Felicity Huffman uit de populaire vrouwenserie 'Desperate Housewives' won de prijs voor de beste vrouwelijke rol in de film 'Transamerica'.

Andere prijswinnaars waren de documentaire 'El perror Negro: stories from the Spanish Civil War' van de Hongaarse regisseur Peter Forgacs en de film 'Stolen Life' van de Chinese regisseur Li Shaohong. Het Tribeca-festival is drie jaar geleden opgericht door Robert de Niro, Jane Rosenthal (producer van de film 'Meet the Fockers') en Craig Hatkoff als reactie op de aanslagen op het WTC. De jury kent elk jaar andere leden. Dit jaar bestond de jury uit Whoopi Goldberg, Sheryl Crow en 'Sopranos'-acteur Michael Imperioli.


Cees Geel (voor)

Super Monkey Ball Deluxe

Toen ik voor het eerst kennis maakte met het concept van Super Monkey Ball was ik verkocht. Een geniaal en uitstekend uitgewerkt idee: een aap zit in een bal en jij bestuurt de omgeving. De levels worden steeds groter, smaller en moeilijker en ze eindigen bijna bij het onmogelijke. Dit eindigt vaak in frustratie, maar desalniettemin kun je afkoelen met de misschien wel nog leukere minigames! Super Monkey Ball Deluxe geeft je de de eerste twee delen die eerder op de GameCube verschenen plus enkele extra minigames. Let\'s roll!



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.