FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 december 2004

Darts: Uitslag Doeland Grand Masters

Vanavond heeft darter Raymond van Barneveld zijn titel in de Doeland Grand Masters in Egmond aan Zee geprolongeerd. De Hagenaar won in de finale van de Engelsman Ted Hankey. 'Barney' won de finale met 5-1. Hij verdiende met zijn winst op het toernooi 5000 euro.

Eerder op zondag won Van Barneveld al van de verrassende Amsterdammer Co Stompé. Hankey daarentegen won moeizaam van zijn als tweede geplaatste landgenoot Mervyn King. In de vijfde set troefde hij King af: 6-4. King noteerde daarentegen wel een veel beter gemiddelde per pijl: 30,49 tegen 28,82.

'Barney' gooide in de finale een gemiddelde van 31,39 per pijl. Ted Hankey kon daar niet aan tippen, en kon slechts in de vierde set iets terug doen.

DVD: Jet - Family Style

Jet, de Australische band waar al veel over is gepraat, zoals het een echte rockband hoort te vergaan. Geen eigen stijl, storm in een glas water, de zoveelste hype, of stiekem toch een briljante greep terug in de tijd naar de onvervalste, simpele rock 'n' roll?

Hoe dan ook, Jet lanceerde onlangs een DVD getiteld 'Family Style'. Vol warmte in de familie opgenomen worden die Jet heet, wie wil dat nou niet?


Ocean's 12 hit in Amerikaanse bioscoop

Ocean's 12, het vervolg op de succesvolle film Ocean's 11, staat dit weekend nummer 1 in de Amerikaanse bioscoop top 10. De film, die in 3 dagen tijd 40 miljoen dollar opbracht, gaat net als het eerste deel over een groep oplichters die met ingenieuze plannen geld en goederen stelen. Zo wordt er in Amsterdam een kostbaar VOC-document gestolen.

Op nummer twee kwam Blade Trinity nieuw binnen met opbrengst van 16 miljoen dollar. De kritieken waren niet mild voor dit derde deel van de vampierenfilm met Wesley Snipes. Opmerkelijk was het succes van Polar Express in de 5e week. De film met Tom Hanks had slechts een negen procent lagere opbrengst dan vorige week en heeft tot nu toe 110 miljoen dollar in Amerika opgebracht.

Nederland zal ook in de rij staan voor Ocean's 12, aangezien een gedeelte van de film in Amsterdam en Haarlem is opgenomen. Afgelopen zomer waren George Clooney, Matt Damon en Brad Pitt in de hoofdstad om scènes op te nemen. Ocean's 12 draait vanaf aanstaande donderdag in de Nederlandse bioscopen. De sterren komen echter niet naar ons land voor een officiële première.

 Oceans 12
Ocean's 12 draait vanaf donderdag in de bioscoop

Inbrekers slaan op de vlucht voor GTA

De Amerikaanse Sandy Wolson was op haar drie kleinkinderen aan het passen toen er vier gewapende mannen het huis binnendrongen. Deze vier mannen hielden haar en de kinderen onder schot terwijl het huis leeg gehaald werd. Echter waren de kinderen GTA op de PS2 aan het spelen en in dat spel hoor je af en toe fragmenten van een politiescanner. Toen de vier mannen het scannerbericht van GTA hoorden, "This is the police, you're surrounded", raakten ze in paniek en sloegen ze op de vlucht. De inbrekers zijn door de politie gearresteerd en hebben vier tot vijf jaar gevangenisstraf gekregen.
Dit is waarschijnlijk voor het eerst dat een oma blij was dat haar kleinkinderen een computerspel aan het spelen waren.

Jaarlijkse miljonairsbeurs weer ten einde

De jaarlijkse beurs voor miljonairs, de Miljonairfair in Amsterdam, heeft vanavond voor het laatst dit jaar de deuren gesloten. Vier dagen lang konden de zeer vermogenden van Nederland zich in beursencomplex de RAI vergapen aan allerlei exclusieve hebbedingetjes. De Miljonairfair werd voor de derde keer gehouden.

Op de 'huishoudbeurs voor miljonairs' was het nauwelijks te merken dat het de laatste jaren economisch minder voor de wind gaat in Nederland; met 33.000 bezoekers werd een bezoekersrecord verbroken. Er waren meer dan 200 stands te vinden. Op de beurs is naar schatting voor 300 miljoen euro omgezet, 50 miljoen euro meer dan vorig jaar.

De bekende Nederlandse couturier Mart Visser hield een dagelijkse minimodeshow en er werd onder meer een scrubcrème met diamantslijpsel geïntroduceerd. Automerken Daimler Chrysler, Porsche en BMW presenteerden respectievelijk de CLS 55 AMG, de nieuwe Porsche Boxster en de nieuwe BMW M5. De beurs werd donderdag geopend door Olympisch kampioenen Leontien van Moorsel, Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband.

Organisator Yves Gijrath overweegt de Miljonairfair van komend jaar groter te maken. Daarbij zal meer ruimte zijn voor private rooms omdat daar dit jaar veel vraag naar was. "Er wordt niet alleen in de stands zaken gedaan, maar ook in de wandelgangen. Het blijkt maar weer dat we echt een netwerkevenement zijn", aldus Gijrath. De organisator heeft tevens verzoeken gekregen een soortgelijke beurs in Duitsland en China te organiseren.

Miljonairfair
Miljonairfair
Miljonairfair
Dure auto's, bekende sterren en meer op de jaarlijkse Miljonairfair

Extreem-rechts Turks protest tegen EU

In Istanbul hebben vandaag 6.000 Turkse nationalisten gedemonstreerd tegen aansluiting bij de Europese Unie (EU). De demonstranten zwaaiden met vlaggen en riepen leuzen als: ''Onze vlag zal niet worden gestreken en ons land zal niet worden verdeeld'' en ''Wij willen onze grond met niemand anders delen. Wij willen leven als Turken''.

Eind deze week zal op een EU-top besloten worden of er met Turkije toetredingsonderhandelingen kunnen worden geopend. De demonstranten van vandaag, die op de been waren gebracht door de extreemrechtse Nationalistische Actiepartij, zijn fel tegen de mogelijke toetreding.

Opiniepeilingen onder de Turkse bevolking wijzen overigens uit dat een grote meerderheid vóór toetreding is. Analisten voorspellen wel dat de steun voor de nationalisten en andere anti-EU-partijen zal toenemen als Turkije door de EU wordt afgewezen.

''Hervormingen gaan door''
De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zei vandaag dat mochten de regeringsleiders deze week besluiten dat de toetredingsonderhandelingen nog niet kunnen worden gestart, Turkije toch doorgaat met zijn hervormingen. Erdogan verwacht echter niet dat zijn land zal worden afgewezen: ''Een Europese Unie waarin Turkije, dat voor 99% islamitisch is, geen plaats heeft, zou uitdrukken dat de Europese Unie een christelijke club is.''

Politieke analisten voorspellen vrijwel allemaal dat de regeringsleiders van de EU komende week het groene licht zullen geven voor het openen van de toetredingsonderhandelingen. Alleen de weigering van Turkije om het onlangs tot de EU toegetreden Griekse deel van Cyprus te erkennen, zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Duel Real Madrid gestaakt na bommelding

In de Spaanse voetbalcompetitie is de wedstrijd tussen Real Madrid en Real Sociedad vanavond gestaakt. Reden is een bommelding, waarna het stadion moest worden ontruimd. In het stadion waren op het dat moment zo'n 80.000 toeschouwers aanwezig.

De politie besloot tot de ontruiming van het Madrileense Bernabeu-stadion nadat er bij het dagblad Gara een waarschuwing was binnengekomen. Hierin stond dat er in het stadion om 21.00 uur een bom zou afgaan. Dit was echter niet het geval, waarna het stadion volledig werd doorzocht. Er werd niets gevonden.

Op het moment van staken, in de 88e minuut, stonden beide ploegen op gelijke hoogte (1-1). De wedstrijd zal waarschijnlijk morgen worden uitgespeeld. Ondertussen zijn de eerste beschuldigingen al richting de Baskische afscheidingsbeweging ETA geuit.

Wedstrijd Real Madrid gestaakt na bommelding

Icon Sport - VoetbalIn de Spaanse voetbalcompetitie is de wedstrijd tussen Real Madrid en Real Sociedad vanavond gestaakt. Reden is een bommelding, waarna het stadion moest worden ontruimd. In het stadion waren op dat moment zo'n 80.000 toeschouwers aanwezig.

De politie besloot tot de ontruiming van het Bernabeu-stadion nadat er bij het dagblad Gara een waarschuwing was binnengekomen. Hierin stond dat er in het stadion om 21.00 uur een bom zou afgaan. Dit was echter niet het geval, waarna het stadion volledig werd doorzocht. Er werd niets gevonden.

De eerste beschuldigingen zijn inmiddels al richting de Baskische afscheidingsbeweging ETA verstuurd. Op het moment van staken, in de 88e minuut, stonden beide ploegen op gelijke hoogte (1-1). De wedstrijd zal waarschijnlijk morgen worden uitgespeeld.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Paspoortellende

Bijna iedereen kijkt met verlangen uit naar de feestdagen in december, naar het samenzijn met familie en vrienden. Veel mensen weten hun familie dichtbij en hoeven er niet ver voor te reizen, want velen hebben een auto en zo niet, maakt men gebruik van het openbaar vervoer.
Als wij met onze familie Kerstmis willen vieren, moeten we 1800 kilometer reizen én een paar grenzen over, want wij wonen in het buitenland, in Napels om precies te zijn. Ik hoor het jullie al denken: nou en? De Europese grenzen staan tegenwoordig toch wijdopen en over vervoer gesproken...

De grens is het probleem niet, die kunnen wij wel over, maar mijn zoon niet: hij heeft geen geldige reisdocumenten. We hebben er aan gedacht om hem de grens over te smokkelen. Hij past bijvoorbeeld met gemak in de kofferbak van een auto, languit zelfs, maar ja, dan moet je er wel één hebben.
Wij hebben onze oude brik verkocht, vorige week, aan een Amerikaan, ook woonachtig in Napels. Het is niet zo dat we nu geen auto hebben: er staat een spiksplinternieuwe op ons te wachten, in een garage, ergens in Nederland.

Op mijn bureau liggen onze vliegtickets voor maandag 20 december, als een drietal wrede reminders. Ik herinner me hoe blij ik was, dat alles perfect geregeld was, onze vliegreis, vakantiehuisje met open haard, familie - en vriendenbezoek en een afspraak bij het Nederlandse consulaat. De identiteitskaart van mijn zoon was namelijk verlopen en ach, waarom geen "gewoon" paspoort aangevraagd? Het was pas eind september, er was nog tijd genoeg.

Die identiteitskaart mocht mijn zoon in zijn kontzak duwen, vertelde de Italiaanse advocaat, honorair consul te Napels, want die was totaal overbodig bij de paspoortprocedure. Wel had hij een speciaal formulier Toestemming nodig, want mijn zoon is kind van gescheiden ouders, vaderlief moest dus ook toestemming geven. Nu woont vaderlief niet bij ons, maar in Nederland, in een gemeente waar tenminste één ambtenaar denkt dat Napels ook binnen de Nederlandse grenzen ligt. Vaderlief vervoegde zich bij diens gemeentelijke balie waar hij gewillig een T-formulier invulde én ondertekende. De ambtenaar voorzag het van een kopie van zijn legitimatiebewijs en zond het naar Napels waar het door ons in dankbaarheid werd ontvangen.
Maar niet door de consul, want, zo wees hij streng naar de handtekening van vaderlief: waar was het gemeentelijke stempeltje?
Je zou denken dat in een stad als Napels aan zo'n klein gebrek niet zwaar getild werd, maar niets is minder waar: Napolitaanse ambtenaren zwéren bij stempeltjes, sterker nog, zónder kun je hier nergens terecht.
Na een heftige mailcorrespondentie die een dikke week duurde, werd de situatie door een medewerkster van de Nederlandse ambassade te Rome beaamd: zonder stempel, geen paspoort, het T-formulier moest retour Nederland en voorzien worden van een stempel.

Toen we ons opnieuw bij de consul vervoegden, was het inmiddels eind oktober. Met gepaste trots overhandigden wij hem het T-formulier, ditmaal voorzien van een keurig stempeltje. De overige formaliteiten bleken een makkie en daarna verdween het hele zaakje in een gewichtige envelop, tezamen met het olijke koppie van mijn zoon - twee prachtige kleurenpasfoto's - en werd alles naar de Nederlandse ambassade in Rome opgestuurd.

Een paar dagen hadden we rust. Toen werden we door het ambassademens gebeld: deze keer ontbrak de handtekening van mijn zoon. Hij had ook een handtekening moeten zetten, op een ander formulier én in het bijzijn van de consul, zonder kon men in Nederland geen paspoort maken. Of we even terug wilden gaan naar het consulaat in Napels?

Even?! Dan kende zij het verkeer in Napels nog niet! Een compleet gekkenhuis is het hier, heen én terug, élke dag. Met gevaar voor eigen leven moet je je door vele files en opstoppingen heen werken, vind je vele mafkezen en waaghalzen op je weg en ben je uren op zoek naar een veilig parkeerplaatsje. Bovendien: wie hier in een auto zonder krassen of deuken rijdt, bezit een Napolitaans wonder. Maar je doet het, alles, alleen maar voor je kind, voor zo'n mooi paspoort en omdat je anders de feestdagen in Napels moet doorbrengen en niet in Nederland.

Ruim twee weken bleef het rustig. Toen ontvingen we opnieuw bericht: de pasfoto's waren te klein, het scheelde slechts een halve millimeter, maar toch...
"Och", zei het ambassademens uit Rome, "stuurt u de foto's maar meteen naar Rome op."
Ze moest er even op wachten, want de machine van de enige fotograaf die zo'n belachelijk formaat foto kon fabriceren, had het begeven en een andere Napolitaanse fotograaf begreep er niets van. (de breedte van het gezicht op de foto dient tussen 1,6 en 2 cm te zijn, oren niet meegerekend)
Gelukkig bleek de wondermachine na drie dagen gerepareerd en konden de nieuwe foto's stante pede richting Rome. Voor alle zekerheid stuurde ik er een mail achteraan: "de foto's zijn onderweg!" Het was half november en de tijd begon te dringen.

Opnieuw bleef het twee weken rustig, te rustig. Wat bleek? De foto's zijn nooit aangekomen en ook had het ambassademens mijn mail niet gelezen. Ietwat schuldbewust adviseerde zij om een noodpaspoort te laten maken, want ja, we haalden het toch nooit meer. Het zou wel eens eind december kunnen worden of later, ja, de feestdagen, hè...
"Maar geen nood", riep het ambassademens spontaan, "U gaat naar de consul en ik fax hem meteen een autorisatie voor twee maanden. Het noodpaspoort wordt gemaakt waar u bij staat, maakt u zich geen zorgen!"

Afgelopen vrijdag stonden wij dus alweer bij de consul, maar deze schudde mismoedig zijn hoofd. Geen noodpaspoort voor de kleine, dat kon hij echt niet doen. Maar die gefaxte autorisatie dan? Driemaal raden wat daarop ontbrak. Ja, juist, het beruchte stempeltje, ook voor een noodpaspoort moet vaderlief toestemming geven.

We hebben nog een week én een nieuwe afspraak, morgen om 14.30u. Juist ja, op de dertiende, een geluksdatum, voor de Napolitanen...

COPS 2170: The Power of Law is gold

MiST Land heeft twee dagen terug bekend gemaakt dat Cops 2170: The Power of Law de gouden status bereikt heeft. Het spel speelt zich af in een metropolis waarin jij de orde dient te herstellen. Je doet dit door een team van maximaal zeven man met een groot wapenarsenaal te verzamelen. Het is mogelijk missies op verschillende manieren uit te spelen.

Hieronder staan twee screenshots van het spel, klik hier als je meer screenshots wilt bekijken.

Het spel moet eind januari 2005 in de schappen verschijnen.

Interview met Bethesda over Oblivion

Bethesda Software, bekend van the Elder Scrolls serie, heeft enkele vragen over the Elder Scrolls IV: Oblivion beantwoord. Deze vragen waren gesteld door de users van de Elder Scrolls fora.

Een kleine greep uit het interview:

"[...]
Will Oblivion retain Morrowind's linear quest concept for the main quest, or will it be possible to approach this from many different angles, changing the final outcome in the process?

Overall, the main quest is more linear than it is wide-open, but it does have sections where the actual goals for you become more open. As much as possible, we try to allow you to finish each quest in as many ways as possible. The actual very end is the same no matter what you did to get there. There are little things we can do well with our kind of game, like “get this item from this character” – especially now with our new AI system – where even something that simple opens itself up for tons of different gameplay options.
[...]"


"[...]
In regards to the new Radiant AI system, it has been stated that NPCs will be able to think and react independently of scripts. Does this mean that a player could order an NPC to do something (if in the position of a guild head, etc.), or perhaps find a random unscripted quest due to independent NPC actions?

Yes, we can do those things. I’m not saying they are in there, and we’re toying now with watching NPCs do things and how we can really get the player to affect that or have more fun with it, or even see it. So I won’t give specific examples right now, but we’ll be trying some similar things in places. I can tell you that our goal for the Radiant AI was the “Fargoth” quest in the beginning of Morrowind, which took some heavy scripting to get Fargoth to behave well, sneak around, steal the ring, put it in the stump, and such. Our early goal for the Radiant AI was that kind of thing just “happening”, without any scripting. And it works - which is great. But if we didn’t tell you what Fargoth was up to, you would have never noticed, or it would have looked really odd. Anyway, that’s the stage we’re at, we have the behaviors, and we’re trying to maximize the player’s perception of what’s happening.
[...]"


De rest van het interview kan je hier vinden

The Elder Scrolls IV: Oblivion zal verschijnen op de PC en wellicht ook op de Xbox 2. Een releasedate is nog onbekend.

Hitler moest bang worden van horoscopen

Rolfxx (herschreven) en Beasjtie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse krant 'The Sunday Times' meldt vandaag dat de Britse geheime dienst in de Tweede Wereldoorlog plannen had om Adolf Hitler op een aparte manier bang te maken. Namelijk door zijn dood te voorspellen in verzonnen horoscopen.

Deze plannen kwamen van de door Winston Churchill opgerichte afdeling speciale operaties, bedoeld om het regime van het Derde Rijk te saboteren. Hitler, zo was bekend, was erg geïnteresseerd in astrologie. Zo heeft hij jarenlang een Zwitserse sterrenwichelaar in dienst gehad.

Bronnen voor deze bewering zijn documenten die onlangs door het Brits nationaal archief werden vrijgegeven.

Brandstichter vat zelf vlam

Riot had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 26-jarige man uit Amsterdam die in de nacht van zaterdag op zondag een bestelbus in brand probeerde te steken, vatte hierbij zelf vlam en eindigde in de gracht in een poging zichzelf te blussen. De man raakte bij zijn aktie lichtgewond, en zit inmiddels vast op het politiebureau.

De pyromaan goot om 1:30 uur op de Jozef Israëlskade een brandbare vloeistof over het busje, maar morste daarbij over zichzelf. Toen hij de auto in de fik stak vloog hij zelf ook in brand. De man wist na zijn sprong in de gracht het ziekenhuis te bereiken, waar hij later die nacht door de politie werd aangehouden. Het is nog niet duidelijk waarom de man de bestelbus in brand wilde steken.

Overzicht HCE (week 50)

De zestiende speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 50)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00sc HeerenveenFC Groningen 1 - 0
.
za19.30Willem IIFC Utrecht0 - 0
za19.30Roda JCRBC Roosendaal3 - 1
za19.30FC Den Bosch RKC Waalwijk0 - 2
za20.00AZFC Twente5 - 0
.
zo12.30FeyenoordPSV3 - 3
zo14.30AjaxVitesse1 - 0
zo14.30NAC BredaADO Den Haag1 - 1
zo14.30De GraafschapNEC3 - 2

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV16133042428
2AZ161231394212
3AFC Ajax161042343717
4Feyenoord16943314221
5SC Heerenveen16844282825
6FC Utrecht16745252219
7NAC Breda16745252733
8Vitesse16736242522
9Roda JC16655233026
10Willem II16646222224
11FC Groningen16547192429
12RKC Waalwijk16466182023
13FC Twente16529171925
14NEC16358141722
15ADO Den Haag163310121928
16FC Den Bosch16231191042
17De Graafschap16151081640
18RBC Roosendaal16221281743

DVD: The Green Hornet

In 1966 kreeg martial arts-legende Bruce Lee zijn eerste Engelstalige rol. Hij speelde Kato, de knecht en lijfwacht van de gemaskerde misdaadbestrijder The Green Hornet in de gelijknamige televisieserie. De serie had weinig succes, maar er werden na Lee's vroegtijdige dood twee Green Hornet-films gemaakt. Deze zijn sinds enige tijd verkrijgbaar in de vorm van een 2 Disc Collector's Edition uitgegeven door Dutch FilmWorks.


Goud en brons op laatste dag EK kortebaan

Op de laatste dag van de Europese kampioenschappen kortebaan in Wenen is Marleen Veldhuis Europees kampioene op de 50 meter vrije slag geworden.

De Nederlandse tikte aan in een tijd van 24,34, wat tevens een niieuw persoonlijk record betekende. Zilver was er voor de Zweedse Anna-Karin Kammerling. Hinkelien Schreuder pakte het brons in een tijd van 24,64. Voor Veldhuis was dit haar vierde medaille dit EK. Eerder pakte ze zilver op de 100 meter vrije slag en twee maal goud op de 4x50m estafette wisselslag en de 4x50 meter estafette vrije slag.

In de finale van de 100 meter vlinderslag greep Inge Dekker net naast de medailles. De Nederlandse werd vierde in een tijd van 59,00. De Slowaakse Martina Moravcova won in 56.89.

De Nederlandse Haike van Stralen eindigde als zevende in de finale van de 200 meter vrij. De zwemster kwam tot een tijd van 2.00,47. De Europese titel ging in 1.55,36 naar de Zweedse Josefin Lillhage.

Joris Keizer en Bastiaan Tamminga wisten zich niet te plaatsen voor de finale van de 50 meter vlinderslag bij de heren. Tamminga had de tiende tijd met 23,92, Keizer zwom met 24,07 naar de dertiende tijd.

Stewart complimenteert Ecclestone

Met de Grand Prix van Silverstone op de kalender vond Jackie Stewart het tijd om de hand te reiken naar Bernie Ecclestone.

Nadat Stewart, de voorzitter van de BRDC en drievoudig wereldkampioen, eerder op televisie het 'woord van Bernie' openlijk betwijfelde, heeft hij hem nu een compliment gegeven. Stewart vond het een compliment waard dat Ecclestone "de Formule 1 heeft gemaakt tot wat het is."

Een andere drievoudig wereldkampioen, Niki Lauda, noemde Ecclestone "de 'perfecte' zakenman en onderhandelaar." De Oostenrijker vertelde The Guardian verder dat, hoewel de vijanden van Ecclestone nu zich misschien kapot lachen, ze er maar beter van kunnen genieten, omdat het huilen ze misschien beter lijkt binnenkort.

Feyenoord en PSV niet tevreden

De trainer van PSV, Guus Hiddink was niet tevreden met het gelijkspel tegen Feyenoord.

"We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Door een ongelukje gaven we de zege dan alsnog uit handen." Wel was de coach te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. "We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. Qua voetbal kwam Feyenoord er niet aan te pas." Desondanks incasseerde PSV drie tegendoelpunten. "Dat is een zuur verhaal. Maar na de 1-3 verzuimden we om gewoon uit te lopen naar 1-4."

Ondanks dat ze van een bijna onmogelijke achterstand terugkwamen, was er ook in het Feyenoord-kamp geen euforische stemming. "We liepen constant achter de feiten aan door twee domme tegendoelpunten", aldus de uitblinker aan de Rotterdamse kant, Bart Goor.

Ook trainer Gullit was niet helemaal tevreden met het spel. "Gelukkig toonden we veel veerkacht, waardoor we in de tweede helft goed terugkwamen." Maar in de strijd om het kampioenschap heeft zijn ploeg volgens Gullit dure punten laten liggen. "Dat wordt nu lastig."

'Saddam Hussein in hongerstaking'

Saddam Hussein en elf andere voormalige leiders van zijn Iraakse regime zijn in hongerstaking gegaan in afwachting van hun proces. Dit heeft althans de advocaat van Tareq Aziz, oud-vice-premier, vandaag gezegd tegen persbureau AFP.

De twaalf zitten vast op verdenking van misdaden tegen de mensheid en zouden al sinds vrijdag niets meer hebben gegeten. De advocaat, Badiaa Aref Ezzat, riep het Rode Kruis op om "onmiddellijk de lichamelijke toestand van de gevangenen te komen controleren." De precieze reden van de hongerstaking is niet bekend, Ezzat denkt hier morgen meer details over te kunnen geven.

Saddam Hussein werd in december vorig jaar opgepakt door het Amerikaanse leger en wordt nu vastgehouden op een geheime locatie in Irak. Hij zou naar verluidt al zijn behandeld aan een hernia, aan z'n prostaat en aan z'n oog. Het Rode Kruis is kort geleden nog bij hem langs geweest en beoordeelde zijn gezondheid als goed.

Van Goghs laatste film in première

In het Haagse café Dudok gaat vanavond 06/05 in première, de laatste film van Theo van Gogh. De film, die zich afspeelt rond de zesde mei waarop Pim Fortuyn werd vermoord, gaat over de complottheorie dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst achter de moord zat.

De film is een maand lang eerst te downloaden van internet voor 4,99 Euro, de opbrengst komt ten goede aan het studiefonds van zijn zoon. Daarna draait 06/05 ook in de bioscopen.

Er zijn extra beveiligingsmaatregelen getroffen rond de première. Zo is er politiebewaking. Van Gogh, die op 2 november werd vermoord, was die ochtend op weg naar zijn productiebedrijf om de laatste hand te leggen aan de film.

De verwachtingen van de film zijn hooggespannen. 06/05 Is op voorhand verkocht aan de Verenigde Staten, Canada en Australië en ook andere landen hebben inmiddels belangstelling getoond.

 06/05
06/05 Is eerst alleen op internet te zien.

Verkoopcijfers november vallen tegen

Over de hele maand november waren de verkoopcijfers in de Verenigde Staten 11% hoger dan vorig jaar. Analysten hadden de groei echter veel hoger ingeschat en zeggen dat november zonder Halo 2 en Grand Theft Auto: San Andreas zelfs een uiterst teleurstellende maand was. Deze twee titels zijn in de Verenigde Staten goed geweest voor bijna 30 procent van de totale verkoop.

Ook de consoles werden meer verkocht dan vorig jaar, de Xbox steeg met 52% en de PlayStation 2 met 12%. Het verschil tussen de twee is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat Sony wegens productiefouten en problemen met verschepen geen PlayStations meer kon leveren. In plaats van te wachten hebben veel mensen daarom voor een Xbox gekozen.

Logtens en Krajicek winnen Masters

De nationale Tennis Masters bij de heren is gewonnen door Paul Logtens, die daarmee zijn vorig jaar gewonnen titel met succes verdedigde.

De als derde geplaatste Logtens versloeg in de finale in drie sets Dennis van Scheppingen, die als tweede was geplaatst. Setstanden waren 3-6, 6-3 en 7-6.

Bij de vrouwen ging de finale tussen de als eerste geplaatste Linda Sentis en Michaëlla Krajicek, die als zevende was geplaatst. Krajicek won die finale vrij gemakkelijk, en alleen in de tweede set had ze het wat moeilijker tegen Sentis, de setstanden waren 6-2 en 6-4.

Datingsite voor DS en PSP gamers

Wil je een DS of PSP aanschaffen maar kan je niemand in je omgeving warm maken om er ook één te kopen? Voor de mensen met dit probleem, maar die toch graag via WiFi met andere gamers willen spelen, kan je nu met elkaar in contact komen via Linkup engine.

Je vult op de site je gegevens in en zoekt in de database naar een 'gamedate' die niet al te ver woont. Zodra je iemand gevonden hebt, kun je deze persoon uitdagen en, als hij/zij akkoord gaat, een tijd en datum afspreken. Gamers vanuit de hele wereld kunnen zich aanmelden, dus ook wij Nederlanders kunnen een date krijgen.
Om je aan te melden op Linkengine dien je minimaal 18 jaar oud zijn.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 50)

Icon Sport - Holland Casino EredivisieDe zestiende speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van het afgelopen weekeinde en de nieuwe tussenstand.


Vrijdag 10 december
sc Heerenveen - FC Groningen (1-0)

Zaterdag 11 december
AZ - FC Twente (5-0)
Roda JC - RBC Roosendaal (3-1)
Willem II - FC Utrecht (0-0)
FC Den Bosch - RKC Waalwijk (0-2)

Zondag 12 december
Feyenoord - PSV (3-3)
Ajax - Vitesse (1-0)
NAC Breda - ADO Den Haag (1-1)
De Graafschap - NEC (3-2)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 1613304242-8
2. AZ 1612313942-12
3. Ajax1610423437-17
4. Feyenoord169433142-21
5. sc Heerenveen 168442828-25
6. FC Utrecht 167452522-19
7. NAC Breda167452527-33
8. Vitesse 167362425-22
9. Roda JC166552330-26
10. Willem II 166462222-24
11. FC Groningen 165471924-29
12. RKC Waalwijk164661820-23
13.FC Twente165291719-25
14. NEC163581417-22
15. ADO Den Haag1633101219-28
16. FC Den Bosch162311910-42
17. De Graafschap 161510816-40
18. RBC Roosendaal 162212817-43

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen HCE (12/12/04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Feyenoord - PSV (3-3)
6' Cocu 0-1
24' Farfán 0-2
49' Kalou 1-2
70' Beasley 1-3
81' Ono 2-3
90'+2 Goor 3-3

Geel: Kalou (Fey), Bosschaart (Fey), Ooijer (PSV)

Ajax - Vitesse (1-0)
88' Babel 1-0

Geel: Escudé (Aja), Yakubu (Vit), Hofs (Vit)

NAC Breda - ADO Den Haag (1-1)
70' Boussaboun 1-0
85' Swerts 1-1

De Graafschap - NEC (3-2)
13' Tininho 0-1
14' Magno 1-1
41' Van Leerdam 2-1
57' Denneboom 2-2
65' De Graef 3-2

Geel: Heije (NEC)

Bekijk de huidige stand

Twaalfjarige aangeklaagd voor verkrachting lerares

Een twaalfjarige jongen uit County Durham, in het noordoosten van Engeland, is aangeklaagd wegens verkrachting van zijn lerares. Dit heeft de politie van Durham zondag bekendgemaakt.

De jongen kreeg tussen de middag op school bijles van de vrouw. Volgens de lerares verkrachtte de jongen haar op 29 november tijdens de lunchpauze. Zij was toen alleen met de jongen in het klaslokaal. Na zijn daad ging de leerling er met de auto van de lerares vandoor.

De vrouw deed meteen daarna aangifte van de verkrachting bij de politie. De jongen werd daarom op 30 november gehoord en aangeklaagd. De politie verklaarde dat de jongen nu weer op vrije voeten is, maar op 30 december opnieuw voor zal moeten komen.

Porto wint wereldbeker na penalty`s

De 43e wereldbeker voor clubteams is zondag gewonnen door FC Porto. De winnaar van de Champions League, afgelopen mei, versloeg na het nemen van penalty`s het Colombiaanse Once Caldas met 8-7.

Het was tevens de laatste wereldbeker voor clubteams oude stijl.Vanaf volgend jaar wordt de wereldbeker voor clubteams gespeeld in een toernooi tussen de kampioenen van alle continenten.

Porto, in 1987 ook al winnaar van de wereldbeker, had al in de reguliere tijd moeten winnen, oud-Ajax speler Benni McCarthy scoorde zowel in de eerste als in de tweede helft van de wedstrijd maar beide keren werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. In het eerste geval was de beslissing van de Uruguayaanse arbiter Jorge Larrionda twijfelachtig, maar de tweede goal was wel duidelijk buitenspel.

In de lange en spannende penaltyreeks kreeg de Portugese club alsnog wat de club toekwam, al leek het even mis te gaan. Once Caldes nam de strafschoppen als eerste en kreeg de kans het af te maken omdat Maniche de vierde penalty voor Porto op de lat had geschoten. De Argentijn Jonathan Frabbro raakte namens Once Caldas echter de paal, waardoor Porto toch in de race bleef. Nadat Jhon Garcia de negende strafschop van Once Caldas had gemist, maakte Pedro Emanuel het af en bezorgde Porto de tweede wereldbeker.

Politie valt vrijgezellenfeest binnen

rkcoa had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van Amsterdam stormde zaterdag een woning binnen waar een vrijgezellenfeest aan de gang was. Dit deden zij na een tip van voorbijgangers die mannen met bivakmutsen de woning zagen binnendringen.

De politie nam daarop geen enkel risico en zette een deel van de straat af. De agenten vielen het pand binnen, maar troffen slechts vier mannen aan die op een vrijgezellenfeestje waren. Als onderdeel van het feestje stormden enkele van de gasten daarvoor het pand met de mutsen op.

Streekbus enkele uren gestolen

Icoon opmerkelijk nieuwsIn de nacht van zaterdag op zondag is vanaf de Marnixstraat in Amsterdam een bus gestolen. De diefstal werd rond 2.00 uur 's nachts opgemerkt. Onbekenden namen de bus weg van de parkeerplaats van het streekvervoer. Dat heeft de politie verklaard.

Enkele uren later werd de streekbus wel weer teruggevonden, deze werd aangetroffen in Hoofddorp.

De politie zegt nog geen idee te hebben wie de bus gestolen heeft, en waarom.

Poutiainen wint slalom in Altenmarkt

De Finse Tanja Poutiainen heeft in het Oostenrijkse Altenmarkt de wereldbekerwedstrijd Slalom op haar naam geschreven. In de twee runs was ze driehonderste sneller dan de Oostenrijkse Marlies Schild.

In de eerste run klokte de Finse een tijd van 50.43, in de tweede was ze zelfs nog wat sneller met 49,95. Hierdoor kwam haar totaaltijd op 1.39,88.

De voornaamste concurrente van Poutiainen, de Kroatische Janica Kostelic, kwam niet verder dan de derde plaats, zij had een totaaltijd van 1.40,53.

"Ik zit nu in het goede ritme. Ik heb erg veel vertrouwen en dat maakt het skiën erg makkelijk", aldus Poutiainen, die in november ook al de de slalom en de reuzenslalom in het Amerikaanse Aspen won.

Duitse kardinaal: 'Islam belemmert dialoog'

Icoon Buitenlands nieuws Een religieuze dialoog met de islam is in Duitsland nooit mogelijk geweest. Ook zouden de moslims slechts een tactische lippendienst bewijzen aan de vrijheid van godsdienst. Dat zegt kardinaal Karl Lehmann, voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie.

Volgens de kardinaal heeft de islam kenmerken die het voeren van een dialoog belemmeren, en daarmee ook de integratie van moslims in westerse landen. Waar de Bijbel 'een grote mogelijkheid tot acceptatie van anderen' biedt, bevat de islam volgens Lehmann 'bijna absolute' krijgshaftige, op overwinning gerichte elementen. "Mohammed was een krijger. Verovering is in de islam een centraal paradigma."

Om die reden denkt de kardinaal dat er van een eerlijke interreligieuze dialoog met de islam weinig terecht zal komen. "Het ontbreekt aan de daarvoor benodigde wederkerigheid", zo zegt Lehmann. "Zo kun je in Rome wel een enorme moskee bouwen, maar is alleen al een kerkdienst houden in Saoedi-Arabië problematisch. De wederzijdse erkenning van grondrechten moet gewaarborgd zijn, anders kan er geen dialoog zijn", aldus de kardinaal.

De uitspraken van de kardinaal voeden het onlangs weer opgelaaide integratiedebat in Duitsland. Daar is de discussie rondom de maatschappelijke verhoudingen weer actueel geworden na de moord op Theo van Gogh. In het debat wordt Nederland vaak aangehaald als het toonbeeld van een mislukt integratiebeleid.

'Arafat stierf mogelijk onnatuurlijke dood'

Rolfxx had ons via de nieuws-submit te melden:

De neef van Arafat, de Palestijnse VN-gezant Nasser al-Kidwa heeft zaterdag gezegd dat zijn vorige maand overleden oom en Palestijns leider Yasser Arafat een "niet-natuurlijke dood" stierf. Al-Kidwa zei dit na inzage in het medisch dossier van Arafat.

Al tijdens Arafats ziekte gingen de geruchten rond dat hij zou zijn vergiftigd door de Israëlische veiligheidsdienst. Na zijn dood nam deze stroom van geruchten in de Palestijnse kring alleen maar toe. Waarschijnlijk zal door Al-Kidwa's uitspraken de stroom van geruchten alleen nog maar toenemen.

De Franse artsen die Arafat behandelde, hebben sinds zijn overlijden niets bekendgemaakt over de doodsoorzaak, alleen dat hij aan "een bloedaandoening" leed. Arafats vrouw zwijgt ook als het graf over de oorzaak van het overlijden van haar man.

Voetbal: Uitslag Feyenoord - PSV

SubheaderDe klassieker Feyenoord-PSV in de Rotterdamse Kuip eindigde in de slotminuut alsnog onbeslist. Bart Goor bracht de Rotterdammers een punt (3-3)

De thuisploeg startte beroerd aan het duel. PSV opende in de zesde minuut de score via een doelpunt van Philip Cocu. Vervolgens behield PSV het betere van het spel. Jefferson Farfán kon de voorsprong verdubbelen.

Na rust kwamen de Rotterdammers iets beter voor de dag. Salomon Kalou brak de ban bij PSV achterin, hij scoorde. Daarna kreeg Feyenoord meer kansen. DaMarcus Beasley maakte 1-3, maar dat bleek niet voldoende voor de zege. In de rush naar voren werd Feyenoord beloond. Eerst maakte Shinji Ono 2-3, waarna Goor, toen het niet meer werd verwacht, in blessuretijd gelijkmaakte.

Waar PSV eerder deze competitie vijf doelpunten incasseerde, waren dat er vandaag drie. Keeper Heurelho da Silva Gomes zag het eredivisierecord aan zijn neus voorbij gaan. Hij kwam nog 142 minuten tekort. Heinz Stuy blijft met 1082 minuten houder van het record 'langst niet-gepasseerde keeper'.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslag Feyenoord-PSV

De klassieker Feyenoord-PSV in de Rotterdamse Kuip werd in de slotminuut alsnog onbeslist. Bart Goor bracht de Rotterdammers een punt.

De thuisploeg startte beroerd aan het duel. PSV opende in de zesde minuut de score via een doelpunt van Philip Cocu. vervolgens behield het het betere van het spel. Jefferson Farfán kon de voorsprong verdubbelen.

Na rust kwamen de Rotterdammers iets beter voor de dag. Salomon Kalou brak de ban bij PSV achterin, hij scoorde. Daarna kreeg Feyenoord meer kansen. DaMarcus Beasley maakte 1-3, maar dat bleek niet voldoende voor de zege. In de rush naar voren werd Feyenoord beloond. Eerst maakte Shinji Ono 2-3, waarna Goor, toen het niet meer verwacht werd, in blessuretijd gelijkmaakte.

Waar PSV eerder deze competitie vijf doelpunten incasseerde, waren dat er vandaag drie. Keeper Heurelho da Silva Gomes zag het eredivisierecord aan zijn neus voorbij gaan. Hij kwam nog 142 minuten tekort. Heinz Stuy blijft met 1082 minuten houder van het record 'langst niet-gepasseerde keeper'.


Feyenoord - PSV (3-3)
6' Cocu 0-1
24' Farfán 0-2
49' Kalou 1-2
70' Beasley 1-3
81' Ono 2-3
90'+2 Goor 3-3

Feyenoord: Lodewijks, Song, Saïdi, Paauwe, Basto, Ghaly (Castelen/35), Bosschaart, Ono, Goor, Kuijt, Kalou

PSV: Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, van Bommel, Cocu, Vogel (Bøgelund/85), Park, Farfán (Vonlanthen/59), Beasley

Miller wint reuzenslalom

De Ameriaan Bode Miller heeft in het Franse Val d’Isère de reuzenslalm gewnnen, daarmee boekte Miller zijn vijfde wereldbekerzege van dit seizoen.

In de eerste run had de Amerikaan de vierde tijd geskit. De Oostenrijker Herman Maier had na die run de beste papieren voor de eindzege, hij kwam in een tijd van 1.08.93 naar beneden.

In de twee run was de Oostenrijker echter niet bijzonder snel, hij kwam beneden na een tijd van 1.12,06. Bode Miller maakte geen fouten en klokte in de tweede run een tijd van 1.11,43, waardoor zijn totaaltijd kwam op 2.20,66. Als tweede eindigde De Noor Lasse Kjus met 2.20,95. Maier eindigde uiteindelijk als derde in een tijd van 2.20,99.

'130 miljoen euro voor terrorismebestrijding'

Icoon politiek binnenland nieuwsHet kabinet zal ongeveer 130 miljoen euro aan terrorismebestrijding uitgeven. Dit zei minister Zalm van Financiën vandaag in het programma Buitenhof. Dat het kabinet al meer geld aan terreurbestrijding wilde uitgeven werd na de moord op Theo van Gogh al bekend.

Destijds werd bekend dat het kabinet samen met de AIVD, politie en justitie meer geld aan terrorismebestrijding wilde besteden. Hoe groot dat bedrag zou zijn was echter nog niet duidelijk. Van de 130 miljoen euro gaat een groot deel naar de uitbreiding van de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst), Zalm denkt hiervoor rond de vijfhonderd extra mensen aan te kunnen nemen. Komende vrijdag zal het kabinet over het voorstel beslissen.

Joesjtsjenko ziek door dioxinevergiftiging

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Oostenrijkse arts die de Oekraïense oppositieleider en presidentskandidaat Viktor Joestjsjenko onderzocht, heeft zaterdag bekendgemaakt dat zijn patiënt in september het slachtoffer is geworden van een dioxinevergiftiging. "Er is geen twijfel mogelijk", aldus dokter Michael Zimpfer, de directeur van de Rudolfinerhaus-kliniek in de hoofdstad Wenen waar de 50-jarige Joesjtsjenko is onderzocht en behandeld. "Er waren hoge concentraties dioxine, zeer waarschijnlijk oraal toegediend".

Zimpfer stelt niet vast dat er sprake is geweest van een opzettelijke vergiftiging. Wel acht hij het waarschijnlijk dat de giftige stof is toegediend door een "derde partij". De concentratie dioxine in het lichaam van Joesjtsjenko duizend maal boven het normale niveau.

Door het hoge dioxine-gehalte is vooral Joesjtsjenko's gelaat ernstig aangetast. De medici stellen dat er verder geen blijvende letsel aan Joesjtsjenko's interne organen ontstaan. Dioxine staat voor een groep nauw aan elkaar verwante gifstoffen die kanker en de dood kunnen veroorzaken. Het middel werd onder meer gebruikt voor het ontbladeringsmiddel Agent Orange. Naast kanker kan dioxine ook gelaatsmisvormingen en schade aan lever en zenuwstelsel veroorzaken.

Joesjtsjenko beschuldigt ondertussen zijn politieke tegenstanders ervan dat ze hem wilden vermoorden. Op 6 september moest de pro-Westerse Joesjtsjenko wegens ernstige ziekteverschijnselen zijn campagne staken. Sindsdien is zijn gezicht bijzonder pokdalig en deels verlamd. Zimpfer denkt dat de oppositieleider weer volledig zal genezen al zal het herstel aan zijn gezicht lang duren.

Viktor Joesjtsjenko
Viktor Joesjtsjenko voor en na de vergiftiging

PSV en Eindhoven gaan intensief samenwerken

PSV is tot een principe-akoord met FC Eindhoven gekomen over een samenwerking zoals dat nu gebeurt bij Feyenoord en Excelsior.

Als de club uit de Gouden Gids divisie de salariskosten betaalt is PSV bereid om haar talenten uit te lenen aan Eindhoven. Volgens de voorzitter van Eindhoven, Herman Imming, hebben diverse sponsoren toegezegd dat zij met de benodigde 300.000 euro per seizoen zullen komen. Daarnaast zouden zij bereid zijn de 277.000 euro schuld van de club te betalen.

Ook wil PSV de garantie krijgen dat het de volledige zeggenschap krijgt op technisch gebied, waardoor het samenwerkingsverband inderdaad sterk zal gaan lijken op dat van Feyenoord en Excelsior. Volgens Imming is de samenwerking de enige mogelijkheid voor Eindhoven om te overleven in de voetbalwereld.

'Rechters moeten opnames van verhoren krijgen'

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan de voorzitter van de Raad voor Rechtspraak A. van Delden ligt, moeten rechters de beschikking krijgen over video-opnamen van verhoren. Op die manier kan de rechter een idee krijgen van de achtergrond van een eventuele bekentenis. Dat stelde Van Delden zondag in het programma Buitenhof.

De uitspraak is een reactie op de zaak van C. Borsboom, die vrijdag werd vrijgelaten na vier jaar onterecht vastgezeten te hebben. Borsboom werd veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op de 10-jarige Nienke en de poging tot moord op de 11-jarige Maikel.

Uit DNA-onderzoek bleek naderhand dat de dader in werkelijkheid Wik H. was. Toch had Borsboom tijdens verhoren bekend schuldig te zijn. Hij trok deze verklaring na een gesprek met zijn advocaat weer in, maar de politie vond dat hij dingen wist die alleen de dader kon weten.

Skispringen : Malysz verslaat Ahonen

De Pool Adam Malysz heeft zaterdag op de Grote Schans in het Tsjechische Harrachov Janne Ahonen verslagen.

De Finse skispringer domineerde tot nu toe het wereldbekerseizen, maar moest in Tsjechië toch zijn meerdere erkennen in Malysz. Malysz zette na 143 en 136 meter de ski's aan de grond, Ahonen haalde afstanden van 141 en 136,5 meter. Op de derde plaats eindigde de Duitser Georg Spat. Ahonen blijft wel leider in het algemeen klassement.

Grote toeloop bij Nieuwe Kerk in Delft

Icoon Binnenlands nieuws Er zijn zondag al minstens 10.000 belangstellenden naar de Nieuwe Kerk in Delft gekomen. De kerk, waar zaterdag de bijzetting van prins Bernhard plaatsvond, is sinds 10.00 uur open voor het publiek. De belangstelling is volgens een woordvoerder "ver boven verwachting". Eerder werd al bekend dat 3,6 miljoen mensen naar de uitvaart hebben gekeken.

De eerste bezoekers kwamen vanochtend rond 08.15 uur aan op de Markt in Delft. Rond het middaguur was de wachttijd al opgelopen tot vier uur en stond het hele plein vol met wachtenden.

De Nieuwe Kerk zal in ieder geval tot vanavond 20.00 uur open blijven. Er is de hele dag door orgelmuziek te horen, en alle bloemen van de uitvaart van zaterdag liggen er nog.

Zeker 13 doden bij aanslag op Filipijnse markt

Icoon Buitenlands nieuws Bij een grote aanslag op een markt in General Santos, een stad in het zuiden van de Filipijnen, zijn zeker dertien mensen gedood en zestig mensen gewond geraakt. Het zou om een zelfgemaakt explosief verstopt in een doos gaan. Het is nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de aanslag.

Volgens de politie heeft de extremistische moslimgroepering Abu Sayyaf mogelijk iets te maken met de aanslag. De groepering zou al enkele maanden plannen hebben voor aanslagen in de stad. De burgemeester van General Santos heeft echter aangegeven dat de aanslag net zo goed het gevolg kan zijn van een uit de hand gelopen vete tussen kooplieden, aangezien er uit die hoek ook al enkele dagen een dreiging werd waargenomen.

De aanslag in General Santos is de grootste sinds een bomaanslag op een winkelcentrum in april vorig jaar. Daarbij kwamen vijftien mensen om het leven, en vielen er tientallen gewonden. Die aanslag was het werk van de Abu Sayyaf rebellen, in samenwerking met het regionale terreurnetwerk Jemaah Islamiah.

Arrestant komt om bij vluchtpoging

Jump had ons via de nieuws-submit te melden:

Nabij Antwerpen is gisteravond een man om het leven gekomen toen hij werd overgebracht naar het politiebureau. Een sprong uit een politieauto werd hem fataal.

De man werd door de politie meegenomen omdat hij op een feestje in beschonken toestand ruzie gemaakt had. Toen de arrestant in de politiewagen zat wist hij het portier open te duwen en sprong uit de auto. Hij kwam echter met zijn hoofd tegen een geparkeerd voertuig aan en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.

'Gegen die Wand' wint Europese Filmprijs

Rolfxx had ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse film 'Gegen die Wand' heeft gisteren in Barcelona de Europese Filmprijs 2004 voor beste film gewonnen. Het drama van regisseur Fatih Akin won eerder al de Gouden Beer tijdens het Festival van Berlijn en de Duitse Filmprijs.

'Gegen die Wand' gaat over een jonge Turkse vrouw die opgroeit in de Duitse stad Hamburg. Ze ontvlucht haar ouderlijk huis en gaat op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat. Uiteindelijk wordt ze verliefd op een man die aan drugs en alcohol verslaafd is. De relatie loopt uit op een haat-liefdeverhouding tussen de twee. De film speelt in zowel Hamburg als Turkije, het tweede thuisland van de regisseur.

Vorig jaar ging de 'Europese Oscar' voor beste film naar 'Goodbye, Lenin!', eveneens een Duits product.

Oranje grijpt naast Champions Trophy

Spanje heeft zondag in het Pakistaanse Lahore de Champions Trophy gewonnen. De ploeg van de Nederlandse coach Maurits Hendriks, was in de finale met 4-2 te sterk voor Nederland.

Nederland won het zeslandentoernooi in de laatste acht jaar vijf maal (1996, 1998, 2000, 2002, 2003). De doelpunten voor het Nederlandse team werden gemaakt door Taekema uit een strafcorner en Klaver.

Ruim drie maanden na het olympisch zilver in Athene moest Oranje weer genoegen nemen met de troostprijs.

Boek: Wilt Is Nergens - Tom Sharpe




Over het boek

Henry Wilt is leraar Engels aan een middelbare school in een middelgrote stad. Hij is getrouwd, heeft kinderen, is gematigd in zijn overtuigingen en in zijn gedrag. Je zou dus kunnen denken dat Wilt een saai leven heeft. En dat zou een grote vergissing zijn.

Om te beginnen wordt Wilts school bevolkt door rechtse, linkse, en religieuze extremisten – en dat is alleen nog maar de staf. Dan is er zijn vrouw Eva, "...drijvende kracht achter alles in Ipford, van Red de Walvissen tot Laat de kabelmaatschappij geen sleuven graven in Oakhurst Avenue omdat dat niet goed is voor de prunussen die deel uitmaken van ons plaatselijke regenwoud". Eva is een soort oervrouw, in meer dan één betekenis van het woord. Ze is de hysterische beschermvrouwe van alles wat zwak of excentriek is, waaronder haar man, en daarbij schuwt ze het gebruik van grof geweld niet.

In Wilt is Nergens, het vierde deel van Tom Sharpes Wilt-reeks, krijgt Eva tot haar grote vreugde een uitnodiging om een maandje bij familie in Texas te komen logeren. Oom Wally en tante Joan mogen dan hyperconservatief, irritant vroom en buitengewoon onverdraagzaam zijn, ze zijn ook rijk en kinderloos. Eva is van plan een flinke erfenis binnen te slepen voor haar veertienjarige dochters Samantha, Penelope, Emmeline en Josephine. Er is maar één klein probleempje: hoe krijgt ze de Verschrikkelijke Vierling zover om hun gebruikelijke terroristische activiteiten voor een maand te staken?

Wilt zelf, die zich met een smoes heeft weten te onttrekken aan de reis, gaat ondertussen op wandelvakantie op het Engelse platteland. Hij neemt geen kaart mee, want hij wil niet weten waar hij terecht zal komen en in zekere zin is dat heel verstandig. Hij is namelijk hard op weg betrokken te raken in een lokale vete tussen een jonkheer en zijn miskende huishoudster, een hersenschudding op te lopen dankzij een ambitieuze ministersvrouw, en tot overmaat van ramp behandeld te worden in een Engels ziekenhuis.

Bush is te zwaar

Rolfxx herschreef voor ons via de nieuws-submit her volgende bericht:

De Amerikaanse president Bush is te zwaar. Uit een jaarlijkse medische controle is gebleken dat hij in een uitstekende conditie verkeert, maar dat hij wel wat kilo's te zwaar is. Het Bethesda National Naval Medical Centre, even buiten Washington, noemde de conditie van Bush buitengewoon voor een man van zijn leeftijd. De verwachting is dat zijn lichaam gedurende zijn presidentschap in goede conditie blijft.

Bush wijt zijn extra kilo's aan het eten van te veel donuts tijdens de verkiezingscampagne. Zijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is dan ook om af te vallen.



Slager serveert schoonmoeder aan klanten

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie in het Britse Lancashire heeft het vermoeden dat een 37-jarige snackbareigenaar zijn schoonmoeder door de vleesmolen heeft gehaald en aan zijn klanten heeft geserveerd.

De man is vrijdag veroordeeld tot levenslang voor de moord op de 56-jarige vrouw. Haar lichaam is nooit teruggevonden. Speurders hebben wel een bloedspoor gevonden dat leidde tot in de keuken van de snackbar, maar dat hield daar op. De man geeft toe zijn schoonmoeder in stukken te hebben gehakt, maar zegt dat hij die bij het vuilnis heeft gezet. Omdat er nooit een lichaamsdeel is teruggevonden wordt het ergste gevreesd.

Mafia 2 mogelijk in ontwikkeling

Op de site Totalvideogames.com vertelt Petr Vochozka in een interview over de nieuwe games die ze bij Illusion Softworks aan het maken zijn. Illusion Softworks is onder andere bekend van de games Mafia en Vietcong.

Op de vraag welke games in ontwikkeling zijn bij Illusion Softworks antwoordde hij het volgende:

quote
Yes, the next Vietcong game is well into production, something with Mafia (I can’t tell what), and one game for the new publisher (will be announced within a few months) and 2 unsigned games. All more or less action genres, but exceptional quality and very strong story lines!

Dit betekent dus dat er zeker een nieuwe Vietcong aankomt, maar wellicht ook een nieuwe Mafia-game!

3,6 miljoen mensen zien begrafenis Bernhard

Ruim 3,6 miljoen mensen hebben gisteren naar de bijzetting van Prins Bernhard in de Nieuwe Kerk in Delft gekeken op Nederland 2. Dat heeft de Stichting KijkOnderzoek (SKO) bekend gemaakt. De uitzending begon om 09:00 uur met 653.000 kijkers, wat opliep tot 3.606.000 rond 09:45 uur. Het programma duurde tot 14:00 uur.

De samenvatting van de uitvaart, die tussen 17:00 en 18:00 uur werd uitgezonden, trok 1.078.000 kijkers. Naar de uitvaart van koningin Juliana werd in maart van dit jaar iets minder gekeken. Toen waren er op het hoogtepunt 3.246.000 kijkers. Naar de uitvaart van prins Claus in oktober 2002 keken gemiddeld 3,3 miljoen mensen. Piek in deze uitzending was de kerkdienst waar 4,4 miljoen mensen naar keken.

Route Vuelta 2005 uitgelekt

De route van de Vuelta a España is al uitgelekt in de pers. Officieel zou de route op 15 december worden gepresenteerd.

De Vuelta van 2005 zal op 27 augustus starten met een proloog in Granada, waar een kleine klimmetje in zit naar het Moorse paleis Alhambra. Naast de proloog zitten er nog twee tijdritten in de Vuelta van 2005, waarbij er één door de straten van Barcelona voert. Op zondag 18 september eindigt de Vuelta in Madrid, waar een week later ook het wereldkampioenschap wielrennen plaatsvindt.

Hoewel er zes finishes bergop zijn, is de Vuelta van 2005 minder op klimmers gericht dan die van 2004. Het zwaartepunt van de ronde ligt in de tweede week met vijf finishes berop. In de derde week is er daarna wat ruimte voor de sprinters om voor de dagzeges te gaan.

De Vuelta van 2005:
Dag 1 (27 augustus): Granada-Granada (Proloog)
Dag 2 (28 augustus): Granada-Córdoba
Dag 3 (29 augustus): Córdoba-Puertollano
Dag 4 (30 Augustus): Ciudad Real-Argamasilla de Alba
Dag 5 (31 augustus): Alcázar de San Juan-Cuenca
Dag 6 (1 september): Cuenca-Valdelinares
Dag 7 (2 september): Teruel-Vinaroz
Dag 8 (3 september): Tarragone-Rubi
Dag 9 (4 september): Barcelona-Barcelona (Tijdrit)
Dag 10 (5 september): Sabadell-Ordino (Andorra)
Dag 11 (6 september): Andorra-Cerler
Rustdag
Dag 12 (8 september): Logroño-Burgos
Dag 13 (9 september): Burgos-La Bien Aparecida
Dag 14 (10 september): Torrelavega-Lacs de Covadonga
Dag 15 (11 september): Cangas de Onís-Valgrande Pajares
Rustdag
Dag 16 (13 september): León-Valladolid
Dag 17 (14 september): Segovia-Segovia
Dag 18 (15 september): El Barraco-Avila
Dag 19 (16 september): Avila-Alcobendas
Dag 20 (17 september): Guadalajara-Alcalá de Henares (Tijdrit)
Dag 21 (18 september): Madrid-Madrid

Koninklijk ongenoegen

Oké, oké, ik geef het maar eens toe. Het heeft geen zin om het te blijven ontkennen, dus daar gaat-ie: ja, ik ben een royalty-liefhebber. En nee, nu niet meteen gaan denken dat ik iedere middag mijn thee uit een Beatrix-kopje drink en van mijn stoel spring zodra het Wilhelmus ten gehore wordt gebracht. Zó erg is het niet gesteld met me. Hoewel er ongetwijfeld mensen zijn die er wel op die manier mee bezig zijn. Wees gerust, daar hoor ik niet bij. Wat dat betreft ben ik nog redelijk 'normaal', hoewel de meningen daarover ook weer verdeeld zijn.

Hoe het allemaal zo is gekomen dan weet ik niet precies. Maar ik weet wel dat het sinds internet zijn intrede deed alleen maar erger is geworden. Nu heb ik namelijk ineens de beschikking over complete genealogieën van zo ongeveer alle (hoge) adel die te vinden is in Europa. En da's natuurlijk wel erg leuk voor iemand als ik. Titels, aanspreektitels, complete voornamen (wij vinden drie namen al veel, maar sommige mensen hebben er een stuk of tien) en meer data die er al dan niet toe doet.
Nu ben ik natuurlijk niet helemaal wereldvreemd. Ik weet best dat mijn hobby voor veel mensen iets is om smakelijk om te lachen. Denk bijvoorbeeld aan de vele roddelbladen die dit land rijk is. Er hoeft maar iets te gebeuren of ze staan er vol van. Ongeacht of het nu de waarheid is die tentoongespreid wordt, of niet: lezen doen we 't wel.
Ook bij de kapper zie ik ze vaak liggen. Tijdens een kleuring krijg ik dan -zonder erom te hebben gevraagd- de nodige bladen in mijn handen geduwd. Daarnaast vind je ze ook in de wachtkamer van de dokter of de tandarts. Alleen valt het me bij de laatste twee op dat ze niet altijd even recent zijn. Pas las ik iets over de verloving van Willem-Alexander en Máxima. Terwijl die toch écht in 2002 al getrouwd zijn. 't Blad was helemaal beduimeld. Iets wat bijna drie jaar na dato niet zo vreemd is.

Menig inwoner van ons kleine -maar trotse- lapje grond vindt het koningshuis niet meer wat het geweest is. Het heeft zijn beste tijd gehad. Soms vindt men het hebben van een koning of koningin zelfs ronduit overbodig. Ja, vroeger had het echt een functie, maar tegenwoordig is het -vinden sommigen- overbodig en dient het vooral voor de PR.
Wellicht is dat in zekere zin ook wel zo. Het feit blijft dat men de adel graag aan ziet schuiven bij belangrijke diners en daarnaast moet er natuurlijk ook af en toe een boot gedoopt worden. Anti-monarchisten beweren dat het staatshoofd-in-naam ons veel te veel geld kost. Denk aan alle reizen die de leden van het Koninklijk Huis maken en het geld dat wordt gespendeerd aan hun onderkomen. En dan heb ik het nog niet eens over de bijdrage die zij ieder jaar van de staat ontvangen, want daar wordt ook stevig over gediscussieerd.

Overigens bestaat er in Nederland een verschil tussen het Koninklijk Huis en de Koninklijke Familie. Wellicht is het een goed idee om deze begrippen eens toe te lichten. Zo zijn de leden van het Koninklijk Huis personen die -simpel gezegd- aanspraak maken op de troon of voorheen staatshoofd zijn geweest. Dit zijn dus momenteel (en ik zal het informeel houden): Beatrix, haar zonen Willem-Alexander en Constantijn, hun echtgenotes en kinderen. Daarnaast tevens Margriet en Pieter van Vollenhoven en hun vier zonen en schoondochters.
Door zijn huwelijk met Mabel is Friso zijn lidmaatschap van het Koninklijk Huis (en dus zijn aanspraak op de troon) kwijtgeraakt en dus behoren zij nu tot de Koninklijke Familie. Daartoe behoren ook Irene, Christina en hun kinderen.

'Aha!' zullen sommigen nu denken. 'Dus Beatrix en de anderen die behoren tot het Koninklijk Huis profiteren van onze belastingcenten. Lekker is dat.”
Nou, nee, en geloof me, het is niet de eerste keer dat ik moet uitleggen wie er nu werkelijk geld uit de staatskas krijgen en wie niet. Ik moet zeggen dat dit me niet geheel verbaast. Als iemand niet zoveel interesse in de Oranjes heeft, dan is het ook te begrijpen waarom dit soort dingen niet altijd bekend zijn.
Gelukkig is er dan ook nog zo'n koppige weblogger die dit graag met jullie wil delen, dus hier komt-ie: Beatrix, Willem-Alexander en Máxima zijn de gelukkigen die een toelage ontvangen van het Rijk.
De andere leden in de lijn van troonopvolging zijn gewoon werknemer of ondernemer zoals ieder ander. Zij ontvangen geen uitkering zoals de eerdergenoemde drie. (voor de hoogte hiervan: zie hun website)
Valt mee, hè?

Maar goed, om even weer terug te komen op m'n hobby: ik begrijp heel goed waarom sommigen er vreemd van opkijken. Toch ik vraag me vaak af: berusten bepaalde beweringen over het koningshuis niet op onwaarheden (of onvolledigheden), en voeden die niet de weerstand tegen de monarchie?
Kijk alleen al naar bijvoorbeeld die uitkeringen van sommige leden. Ik durf bijna te wedden dat er mensen zijn die denken dat iedereen zoiets ontvangt. Als dat waar zou zijn, dan zou ik die weerstand maar al te goed begrijpen. Maar het is niet waar. Dát is het juist.

Maar gelukkig bestaat mijn hobby uit meer dan alleen het uit de wereld helpen van misverstanden. Sterker nog, het heeft mij zelfs een nieuwe hobby bezorgd. Tegenwoordig worstel ik me namelijk door mijn eigen familiegeschiedenis. Geen adel te bekennen natuurlijk, maar ook geen misvattingen, en daar doe ik het voor.

Rome: Total War patch in januari

Op het forum van de fansite Totalwar.org heeft ontwikkelaar Creative Assembly nieuwe informatie vrijgegeven over een belangrijke patch voor Rome: Total War.
Zo beloven ze onder meer de AI, multiplayer en balans in het spel te verbeteren, de interface te veranderen en een groot aantal bugs te fixen. De patch wordt verwacht in januari.
"[...]
I know some of you are getting impatient and feel we are not keeping you informed. We do not want to rush the patch out before it is ready. We have been reading the forums from Day 1 and want to make sure that we address as many issues as possible. The patch is extensive in what it addresses and this includes battle map AI, campaign AI, UI issues, balancing, multiplayer, and general bugs. It is, as you can see from that basic list, very comprehensive.

Up till now we have been reluctant to issue a date for the patch as we have not wanted to give misleading information. We now feel confident enough to state that the patch will be out no later than the middle of January.
[...]"


Creative Assembly is zelf actief op het forum van de fansite, dus als je suggesties hebt kun je die daar posten.

Blizzard maakt nu jacht op itemverkopers

Na de speed hackers en botgebruikers zijn nu ook de mensen aan de beurt die in-game items verkopen voor echt geld op pagina's zoals eBay. In de Terms of Use van World of Warcraft staat vermeld dat alle content in het spel eigendom is en blijft van Blizzard, zodoende staat Blizzard het niet toe om in-game items te verkopen.

Mensen die deze regel overtreden en gepakt worden, kunnen harde maatregelen verwachten. Niet alleen worden alle characters gewist en het account geband, ze kunnen ook een rechtszaak verwachten voor het overtreden van de Terms of Use.

"[...]
Not only do we believe that it is illegal, but it also has the potential to damage the game economy and overall experience for the many thousands of others who play World of Warcraft for fun. In order to promote a fun and fair environment for all our customers, we are actively investigating those individuals who engage in this inappropriate activity and reserve the right to take legal action against these individuals to protect World of Warcraft for all those who "play by the rules."
[...]"


Veldhuis, Schreuder als snelsten door

Op de slotdag van het EK kortebaan zwemmen in Wenen hebben Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder zich als snelsten voor de halve finales van de 50 meter vrije slag geplaatst.

Veldhuis, de titelverdedigster, zwom de snelste tijd met 24.58, Schreuder zwom met 24,83 de tweede tijd. Chantal Groot viel als derde Nederlandse met een tijd van 25,39 af

Op de 50 meter vlinderslag plaatsten Joris Keizer en Bastiaan Tamminga zich voor de halve finales. Keizer werd 11e in een tijd van 24,13, Tamminga noteerde met 24.17 de 13e tijd. Mark Veens (24,28) en Robin van Aggele (24,44) redden het niet.

Barcelona wint opnieuw

Barcelona heeft zijn grote voorsprong op de concurrenten in de Spaanse Primera Division zaterdagavond met succes verdedigd.

Het team van trainer Frank Rijkaard won de uitwedstrijd tegen Albacete met 2-1. Man of the Match was Xavi die vijf minuten voor tijd de winnende treffer maakte.

Al na twee minuten wam Barca op voorsprong toen Andrés Iniesta de bal veroverde van een stuntelende Albacete-verdediger. Iniesta passeerde keeper Ronald Gaspercic vervolgens zonder problemen. Barcelona kon na het doelpunt echter niet doordrukken en zag lijdzaam toe hoe de thuisclub brutaler werd en meer kansen kreeg.

Tot diep in de tweede helft hield de defensie van de Catalanen stand, maar in de 73ste minuut capituleerde Barcelona alsnog voor een inzet van de Chileen Mark González. Albacete leek de koploper in de Primera División een punt afhandig te maken, maar rekende buiten Xavi. De middenvelder maakte vijf minuten voor tijd toch nog de winnende goal voor Barcelona.

Weer winst voor Nijenhuis op 1000 meter

Beorn Nijenhuis heeft ook de tweede 1000 meter gewonnen tijdens de WB wedstrijden in Harbin. De Nederlander was met een tijd van 1.10,37 landgenoten Erben Wennemars en Gerard van Velde te snel af.

Wennemars noteerde een tijd van 1.10,63 en van Velde moest zijn derde plaats delen met de Canadees Jeremy Wotherspoon. Simon Kuipers, die zaterdag nog als tweede eindigde, stelde nu teleur met een 19e plaats met een tijd van 1.11,96.

De tweede 500 meter werd een prooi voor Jeremy Wotherspoon. Hij klokte een tijd van 35,38 seconden en bleef daarmee de Amerikaan Kip Carpenter (35,56) en de Japanner Joji Kato (35,67) voor.

Gerard van Velde deed in Harbin goede zaken door als vierde te eindigen. De olympisch kampioen noteerde een tijd van 35,74. Wennemars werd 8e: 35,81.

Timmer derde op 1000 meter

Marianne Timmer is als derde geeindigd op de tweede 1000 meter tijdens de WB-wedstrijden in het Chinese Harbin.

De Nederlandse gaf slechts 14 honderste toe aan de Italiaanse Chiara Simonato die de snelste tijd reed. Als tweede eindigde de Duitse Monique Garbrecht

Op de tweede 500 meter kwamen de Nederlandse vrouwen er niet aan te pas. Timmer, die zaterdag nog gediskwalificeerd werd vanwege twee valse starts, werd met 39,38 14de. Winnares was de Chinese schaatsster Manli Wang die dit wereldbekerseizoen nog ongeslagen is op de 500 meter, ze noteerde een tijd van 38.71.

Boutiette klasse apart

De Amerikaan KC Boutiette is niet te stuiten in de Greenery Six. In Utrecht won de Amerikaan zaterdagavond de vijfde schaatsmarathon van de zesdaagse.

Het was zijn vierde overwinning in vijf marathons. Alleen Cédric Michaud slaagde er in de tweede wedstrijd in Boutiette te verslaan. Boutiette gaat ook ruim aan de leiding in et algemeen klassement. Met 133,4 punten heeft hij 21,4 punten voorsprong op Michaud.

DVD: Paniek op de Prairie

In 1937 begonnen de studio's van Disney met het tekenen van volledige speelfilms -met als eerste Sneeuwwitje- die tegenwoordig bekend zijn als de zogenaamde Classics. Films als Sneeuwwitje, Dombo en Doornroosje zijn alom bekend en geliefd. De ouderwetse tekenfilms krijgen sinds enkele jaren grote concurrentie te verduren van de computergeanimeerde films van onder andere Pixar en Dreamworks. Disney heeft daarom dit jaar nog één laatste getekende film uitgebracht. Deze film, Paniek op de prairie, of zoals in het Engels Home on the Range, kreeg in de bioscoop niet al teveel aandacht, maar heeft nu een tweede kans gekregen, op DVD.


Den Bosch heeft duurste koophuizen

Rolfxx heeft voor ons onderstaand bericht herschreven (waarvoor bedankt) en dit ons via de nieuws-submit laten weten:

Icoon Binnenlands nieuwsVan alle plaatsen in Nederland zijn in Den Bosch de duurste koophuizen te vinden. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door makelaarsorganisatie Dimo.

De huizen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag blijken volgens het onderzoek een stuk goedkoper te zijn dan in Den Bosch. Gemiddeld lag de prijs voor een koophuis in het derde kwartaal van dit jaar op gemiddeld 248.000 euro. Achter Den Bosch staat de Haarlemmermeer tweede op de lijst, daar moet een huis gemiddeld 246.339 euro opbrengen.

Vertrouweling Berlusconi negen jaar de cel in

Een naaste medewerker van de Italiaanse premier Berlusconi is zaterdag door een Siciliaanse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar wegens samenwerking met de Siciliaanse maffia. De man, Marcello Dell'Utri, is een vertrouweling van de premier, senator en één van de oprichters van zijn partij Forza Italia. Tegen hem was elf jaar cel geëist.

De rechtszaak duurde zeven jaar. Dell'Utri werd uiteindelijk veroordeeld voor zijn rol als tussenpersoon tussen de maffia en de politieke en zakelijke top in Italië. Hij zou eind jaren zeventig geld hebben aangenomen van de maffia en dat geld in het reclamebureau Publitalia hebben gestoken. Dat bureau, waar Dell'Utri toen directeur van was, is eigendom van de holding Fininvest van Berlusconi. Dell'Utri heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend en zei in beroep te zullen gaan.

Berlusconi zelf werd vrijdag vrijgesproken van corruptie. Er was acht jaar cel tegen hem geëist voor het omkopen van rechters in de jaren '80 en '90. De rechter in deze zaak was van mening dat sommige feiten verjaard zijn.

Portugese regering dient ontslag in

De Portugese premier Santana Lopes heeft zaterdagavond laat het ontslag ingediend van zijn kabinet. Het ontslag komt een dag nadat de socialistische president Jorge Sampaio besloot het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven, dit wegens voortdurende ruzies in de regering.

De regering, een centrum-rechtse coalitie, trad vijf maanden geleden aan. Sindsdien is het echter bijna geen moment rustig geweest, met onenigheid over tal van zaken. Zo meenden veel kabinets- en parlementsleden dat Lopes te weinig zou willen bezuinigen en controle over de media zou willen krijgen.

Het ontslag van het kabinet werd door Lopes op de Portugese televisie meegedeeld. De nieuwe verkiezingen zullen plaatsvinden op 20 februari.

Huwelijkscadeaus gaan naar ex-vrouw

Een Israëlische man heeft bijna acht jaar zijn alimentatieplicht ontdoken. De 40-jarige man wisselde ontzettend vaak van adres, waardoor hij lange tijd niet kon worden opgespoord. Maar toen zijn ex-vrouw via een familielid een uitnodiging voor zijn zijn tweede huwelijk te zien kreeg, kwam ze in actie.

Ze belde de politie, waarna spoedig actie werd ondernomen. De man mocht nog wel in het huwelijk treden, maar na de ceremonie nam de politie alle huwelijkscadeaus in beslag. Dit zal vast nog niet alles zijn: de man was zijn ex bijna 40 duizend euro verschuldigd.

Ondanks het feit dat de politie besloot de man niet te arresteren, werd het zijn nieuwe echtgenote overigens toch te veel: ze viel flauw.

Nieuwe screens van Killer 7

Capcom heeft een flink aantal nieuwe screens van hun railshooter Killer 7 vrijgegeven. In de game kruip je als speler in de huid van Harman Smith, die maar liefst 7 verschillende persoonlijkheden heeft. De game was voorheen exclusief voor de GameCube in ontwikkeling, maar komt nu ook naar de PlayStation 2. Beide versies moeten in het begin van 2005 uitkomen.


Bekijk de rest van de 36 nieuwe screens hier

Adriaanse stelt spelregelwijziging voor

Co Adriaanse heeft weer eens van zich laten horen in een interview. Na de gewonnen wedstrijd van zaterdagavond (5-0 tegen FC Twente) stelde de AZ-coach een spelregelwijziging voor. Adriaanse meent dat iemand die een overtreding maakt net zo lang buiten de lijnen moet blijven tot de geblesseerde speler is opgelapt en weer kan spelen of is vervangen.

De oefenmeester deed deze uitspraak naar aanleiding van het uitvallen van Martijn Meerdink, die bij een charge van Twente-verdediger Karim Touzani een zware enkelblessure opliep en uiteindelijk gewisseld moet worden. Adriaanse vindt dat Touzani buiten de lijnen had moeten wachten, dit zodat een club niet dubbel wordt gedupeerd als een speler geblesseerd raakt.

"Wij speelden een aantal minuten met een man minder omdat wij nog niet konden wisselen. Meerdink was door hard, gemeen spel uitgevallen. In de periode dat wij een numerieke minderheid hadden we een doelpunt tegen kunnen krijgen. Daar zijn genoeg gevallen van bekend", aldus Adriaanse. "Zo'n regel moet worden ingesteld door de FIFA of de UEFA. Het is simpel, eerlijk en logisch."

Amsterdamse school levert beste debaters

Rolfxx had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Een wedstrijd die begon met debattrainingen waaraan 76 scholen deelnamen is geëindigd met een overwinning van het Sint Ignatiusgymnasium uit Amsterdam. Deze school mag zich een jaar lang 'Nederlands Kampioen debatteren voor scholieren' noemen.

De prijs, welke zaterdag werd uitgereikt in de Pieterskerk in Leiden, kwam in handen van Josse Klijnsma, Bram Knegt en Jan Rotmans, allen van de winnende school. In de finale in Leiden wonnen zij van hun opponenten van het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Ruim 300 man waren getuige van hun overwinning. Naast de eer bestond de prijs uit een boekenbon van honderd euro.

In de jury, die bepaalde wie de winnaar werd, zaten prominenten als Rein Willems (president-directeur Shell Nederland), Folkert Jensma (hoofdredacteur NRC Handelsblad), Jan Veringa (Directeur Arbeidsmarkt en Personeelsbeleid Ministerie OCenW) en Anne Willem Kist (Voorzitter van College van Bestuur van de Universiteit Leiden).
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.