FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 4 november 2004

Uitslagen UEFA Cup (04/11/04)

SubheaderDe UEFA Cup was toe aan de tweede ronde in de poulefase. Van de Nederlandse clubs waren Feyenoord, AZ en FC Utrecht aan bod.


Feyenoord zag in Boedapest een stevig Ferençváros op voorsprong komen door een aangeraakte vrije trap van Tözsér. Na de treffer hadden de Rotterdammers even weinig meer in te brengen. Een kwartier na rust ging het beter en kon Salomon Kalou gelijk maken. Daar zou het bij blijven. Feyenoord gaat in groep A met vier punten voorlopig samen met Schalke 04 aan de leiding.

AZ won thuis verbluffend van het Franse Auxerre, de nummer drie uit de Franse competitie. Na vier minuten scoorde Stein Huysegems al de openingstreffer. Een kwartier later maakte hij fraai ook de 2-0. Het had zelfs nog erger kunnen worden voor de Fransen. Na een goede combinatie schoot Denny Landzaat voor een vrij doel op de buitenkant van de paal. Na rust nam AZ wat terug, de zege kwam echter geen moment meer in gevaar. Een uitstekend begin voor AZ in poule F.

FC Utrecht kon tegen Dnjepr geen potten breken. De Oekrainers counterden behendig naar de voorsprong. Daarbij goed gebruikmakend van een haperende Utrechtse defensie. In de slotfase was het eerst Semotsjko, die de zaak besliste, waarna Utrecht via Darl Douglas alsnog aan een treffer kwam. Het bleek niet voldoende. Met twee nederlagen op zak ziet het er nu donker uit voor Utrecht. De komende uitwedstrijd tegen Club Brugge dient gewonnen te worden. Dnjepr lijkt kwalificatie nu op zak te hebben.


Uitslagen poulefase UEFA Cup
A Ferençváros - Feyenoord (1-1)
A Hearts of Midlothian - Schalke 04 (0-1)

B AC Parma - Steaua Boekarest (1-0)
B Besiktas - Athletic Bilbao (3-1)

C FC Utrecht - Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-2)
C Austria Wien - Real Zaragoza (1-0)

D Newcastle United - Dinamo Tbilisi (2-0)
D Sporting Portugal - Panionios (4-1)

E Partizan Belgrado - Egaleo (0-1)
E Middlesbrough - Lazio Roma (2-0) Zenden 2x

F AZ - AJ Auxerre (2-0)
F Grazer AK - Amica Wronki (3-1) Kollmann 3x

G Dinamo Zagreb - SK Beveren (6-1)
G VfB Stuttgart - Benfica (3-0)

H Lille - Zenit St. Petersburg (2-1)
H Sevilla - Alemannia Aachen (2-0)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Kleine botsing vliegtuigen op luchthaven Manchester

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsOp de startbaan van de luchthaven van Manchester in Groot-Brittannië zijn vandaag twee passagiersvliegtuigen tegen elkaar gereden. Berichten over gewonden zijn er tot nu toe niet. Wel stonden er kort na het ongeluk vijf ziekenwagens om eventuele gewonden te behandelen.

De twee betreffende vliegtuigen zijn een Baby Boeing 737 van British Midland met als bestemming Belfast en een Boeing 767 van Excel Airways, welke met 255 passagiers richting de Indiase stad Goa zou vertrekken. In de Baby Boeing 737 zaten 79 passagiers. De vliegtuigen raakten elkaar met de vleugels. Gewonden zijn er, voorzover bekend, niet gevallen. Wel was er volop ambulancepersoneel aanwezig om eventuele gewonden op te vangen. Alle passagiers en bemanningsleden konden direct na het ongeval in veiligheid worden gebracht.

Uitslag AZ-AJ Auxerre

AZ opende de poulefase van de UEFA Cup thuis tegen het Franse AJ Auxerre.

AZ startte onstuimig, zoals vaker. Binnen vier minuten kwam het op voorsprong nadat Stein Huysegems aan het oog van de Franse defensie was ontgaan. Het slippertje zat er ook meteen in (1-0). Auxerre had moeite met het flitsende combinatiespel van AZ. Huysegems bracht in de 19e minuut ook de 2-0 op het bord. Na een soloactie schoot hij de bal diagonaal in. Denny Landzaat had even later de derde treffer voor het inschuiven, maar hij raakte de buitenkant van de paal.

Na rust nam AZ wat gas terug. Auxerre zocht diverse openingen, maar kwam niet aan een goal. De kansjes aan beide kanten brachten geen verandering in de score.

In de poule van AZ won Grazer AK met 3-1 van Amica Wronki. De Oostenrijkers nemen derhalve de leiding met vier punten uit twee wedstrijden, voor AZ en Glasgow Rangers met drie punten uit een duel.


AZ - AJ Auxerre (2-0)
3' Huysegems 1-0
19' Huysegems 2-0

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam (Jaliens/62), De Cler, Landzaat, Van Galen (Ramzi/75), Buskermolen, Meerdink, Huysegems, Perez (Elkhattabi/87)

AJ Auxerre: Cool, Grichting, Bolf, Kaboul, Sagna, Cheyrou, Lacheur, Tainio, Mathis (Akale/81), Benjani (Violeau/61), Kalou (Pieroni/84)

Djihad in Nederland?

Soms is het gewoon treurig gesteld met mensen die de Nederlandse taal beheersen, niet zo zeer het feit dat het merendeel van het TMF publiek al ernstig moeite heeft om ook maar enige regel van het befaamde groene boekje goed toe te passen, maar meer het feit dat mensen de Nederlandse taal misbruiken voor dit soort sites. Overigens is het uberhaupt jammer dat er sites bestaan (in welke taal dan ook) die het schijnbaar nodig achten om dit soort onderwerpen te promoten.

Nu is het niet het einde van de wereld dat er nu de Nederlandse taal voor is gebruikt, maar meer dat er amoebes zijn in deze wereld die het nodig achten om andere mensen om te brengen om zodoende hun idealen te realiseren. Nu is dat op zich niets nieuws, aangezien het ruim 400 jaar terug in ons kikkerlandje vrij normaal was om dit te doen met niet-katholieken. Het enige jammere is dat je toch hoopt dat mensen blijven evolueren en zich niet zo ontzettend vastbijten in een aantal zinnen die ooit opgeschreven zijn door iemand en die zo ontzettend interpretabel zijn voor allerlei uitleg.

Geloof kan iets moois zijn voor mensen, maar zolang er een kleine groep amoebes is die het nodig acht om het geloof aan te grijpen om op bloedige wijze haar idealen te realiseren werkt geloof meer als een last dan als een vrijheid.

Later binnengekomen
Zaken zoals dit is op zich best een redelijk idee, wat helaas wat minder uitgevoerd is. Hoe boeiend is het nou of iemand moslim is die die petitie ondertekent? Daarbij snappen een aantal ondertekenaars niet echt wat er aan de hand is: er is een figuur (die helaas nog wat gelijkdenkenden heeft) die het nodig vond om uit naam van zijn geloof een moord te plegen en daarmee er voor zorgt dat veel aanhangers van dit geloof een slechte naam krijgen.

TMF organiseert Allround Gamer competitie

TMF gaat op de komende GameXpo (dit is 12, 13 en 14 november) in samenwerking met de origanisatoren een kampioenschap houden om de beste gamer van Nederland te vinden. Enkele weken terug waren hiervoor de voorrondes en kon iedereen zich via de TMF-site aanmelden voor de wedstrijden op de GameXpo zelf. Vandaag werd er gekozen en zijn de deelnemers bekend.

Tussen de deelnemers zullen waarschijnlijk een behoorlijk aantal topgamers zitten. Zij gaan elkaar bestrijden in de onderstaande games. Degene die de meeste wedstrijden wint mag zich dan een jaar lang Beste Allround Gamer noemen.

1.Xbox - Halo2 (Shooter)
2.Cube - Donkey Konga (Fun game)
3.PS2 - Colin McRae 5.0 (Racing)
4.Xbox - Fifa 2005 (Sport)
5.Cube - Def Jam: Fight for New York (Fighting)
6.PS2 - GTA: San Andreas (Action Adventure)
7.PC - Rome: Total War (RTS)

Geert Wilders richt rechtse partij op

Icoon politiek binnenland nieuws In het actualiteitenprogramma NOVA heeft onafhankelijk kamerlid Geert Wilders aangekondigd een nieuwe rechtse politieke partij op te gaan richten. Hij gaat dit samen doen met dr. Bart-Jan Spruyt.

Wilders, die na zijn breuk met de VVD nu een eenmansfractie in de Tweede Kamer vormt, is van mening dat Nederland toe is aan een liberaal-conservatieve partij. Ook aan zijn adres zijn de laatste tijd doodsbedreigingen. Hij staat nu onder zware bewaking.

Bart-Jan Spruyt is bekend van de conservatieve Burke Stichting. Deze bepleit onder andere een harde aanpak van moslim-extremisme. Verder streeft ze naar een herstel van waarden en fatsoen, voor het belang van familie, gezin, verenigingen, buurten en kerken.

Uitslag Ferençváros - Feyenoord

Feyenoord trof in de tweede poulewedstrijd in de UEFA Cup het Hongaarse Ferençváros in Boedapest. Na lang tegen een achterstand te hebben aangekeken eindigde het gelijk (1-1).

Feyenoord opende goed, het zag in het eerste kwartier kans de wedstrijd in handen te nemen. Op het kwartier miste Dirk Kuijt de eerste grote kans. Ferençváros herstelde zich en zag een kopbal van Bajevski net over gaan. Voordat het eerste halfuur voorbij was had de ploeg meer succes. Uit een vrije trap schoot Tözsér via de Feyenoord-muur raak achter keeper Gabor Babos. De Rotterdammers hadden het vanaf dat moment lastig. Vlak voor rust werd een verdedigende actie van Pascal Bosschaart door arbiter Ceferin als correct beoordeeld, waar een strafschop tot de mogelijkheden had behoord.

Na rust speelde Feyenoord aanvankelijk niet beter. Na een moeizaam kwartier zette het toch weer aan. Salomon Kalou, in de competitie al veelvuldig succesvol, kon de gelijkmaker inschieten na een goede combinatie met Dirk Kuijt. Ferençváros kwam vervolgens opzetten, maar zag behoudens de dode spel momenten geen direct gevaar meer ontstaan.

Het gelijke spel is na de eerdere zege op Hearts een redelijk resultaat. Hearts, dat nu met 0-1 van Schalke 04 verloor, lijkt de eerste afhaker. Feyenoord zal de volgende ronde in de poule toekijken.


Ferençváros - Feyenoord (1-1)
27' Tözsér 1-0
62' Kalou 1-1

Ferençváros: Szücs, Vukmir, Botis, Gyepes, Balog, Lipcsei, Kapic, Huszti, Tözsér (Penksa/65), Sowunmi (Vagner/78), Bajevski

Feyenoord: Babos, Song, Saïdi (Loovens/85), Paauwe, Mtiliga, Castelen (Buffel/54), Bosschaart, Ono, Goor, Kalou, Kuijt

Uitslag FC Utrecht-Dnjepr Dnjpropetrovsk

FC Utrecht speelde in de eigen Galgenwaard het tweede pouleduel in de UEFA Cup. Dnjepr Dnjpropetrovsk pikte onvervaard de punten mee (1-2).

Utrecht begon achterin onzeker aan de wedstrijd. De vroege openingstreffer van Rotan kwam verder uiterst ongelegen. De vlugge spits ging er alleen vandoor en liet keeper Rene Ponk kansloos. Utrecht was vervolgens niet bij machte om de Oekraïnse muur te slechten. Elk schot werd afgeblokt. Het Utrechts aandeel bleef in het eerste bedrijf beperkt tot een kopbal van Alje Schut uit een corner en een mislukt schot van Hans van der Haar.

In de tweede helft verscheen Utrecht met twee wijzigingen in de ploeg uit de kleedkamer. Met Sander Keller voor Schut en Etienne Shew-Atjon voor Samir El Gaaouiri werd de defensie geherorganiseerd. Stefaan Tanghe schoot na zes minuten op de vuisten van keeper Kernozenko. Stefano di Tomasso schoot een vrije trap op de lat. Gevaarlijker werd Utrecht echter niet. In de 83e minuut leek Semotsjko het slot definitief op de deur te doen door 0-2 te maken. Darl Douglas scoorde in de slotfase echter alsnog 1-2, waarna Utrecht op een gelijkspel mocht hopen. Het zat er niet meer in.


FC Utrecht - Dnjepr Dnjpropetrovsk (1-2)
12' Rotan 0-1
83' Semotsjko 0-2
88' Douglas 1-2

FC Utrecht: Ponk, Cornelisse, Di Tommaso, Schut (Keller/46), Douglas, De Jong, Somers, Braafheid (Rajcomar/67), El Gaaouiri (Shew-Atjon/46), Tanghe, Van der Haar

Dnjepr Dnjpropetrovsk: Kernozenko, Jezerski, Matjoechin (Sjelajev/60), Michailenko, Roesol, Rykoen, Nazarenko (Lisitski/87), Rotan (Semotsjko/30) Gritsaj, Kostisjin, Venglinski

World of Warcraft krijgt datum in Amerika

November wordt een drukke maand voor gamers. Deze maand komen onder andere Halo 2, Half-Life 2 en Metroid Prime 2 uit, maar ook World of Warcraft kan aan dit lijstje worden toegevoegd. In Noord Amerika, Australië en Nieuw Zeeland zal WoW op de 23e van deze maand uitkomen. Het spel heeft nog geen release datum gekregen voor Korea en Europa.

De kosten voor het spel zullen $14.99 per maand bedragen, of $13.99 per maand als je in 1 keer voor 3 maanden betaald. Er kan betaald worden via Credit Card, PayPal of pre-paid kaarten, die hoogstwaarschijnlijk alleen in Amerika verkocht zullen worden.

Naast de gewone versie komt er ook een Limited Edition uit die $79.99 gaat kosten. De Limited Edition zal de volgende dingen bevatten:
* cd en dvd versie van het spel
* 1 maand gratis spelen
* behind the scenes dvd
* exclusieve ingame huisdier voor je character
* de soundtrack
* stoffen map van de wereld
* boek met art-work
* door het developer team gesigneerde handleiding
* 10 dagen gasttoegang voor een vriend(in)



Theo's dood in scene gezet?!

Xebrozius heeft een aantal bedenkingen en verdenkingen bij de mooird op Theo van Gogh, zo heeft hij ernstig het vermoeden dat alles in scene is gezet:
quote:
Kijk het complot bestaat al dat Theo precies 911 dagen na de Twin Towers in elkaar zakte.
Maar ik heb verschillende dingen ontdekt die niet stroken met wat de media ons wil doen laten geloven.
Zo is Theo meermalen beschoten, twee messen in zijn borst zitten en z'n keel is opengesneden van oor tot oor waardoor hij lijkt op een smiley.
En met messen bedoel ik geen aardappelschilmesjes).
Maar waar is het bloed?
Lees hier meer over zijn bedenkingen.

'Onthullingen moordzaak Van Gogh op komst'

De Telegraaf meldt dat het morgen gaat komen met ''spectaculaire onthullingen'' over de moord op Theo van Gogh. Volgens de grootste krant van Nederland is het team van verslaggevers vandaag gestuit ''op ontwikkelingen die amper voor mogelijk worden gehouden.''

Vanavond zou om 20:00 uur in Amsterdam een persconferentie worden gehouden over de laatste ontwikkelingen in de 'moordzaak Van Gogh'. Burgemeester Job Cohen, de commissaris van politie en het Amsterdamse Openbaar Ministerie zouden daar achter de tafel plaatsnemen. Die is tot ieders grote verrassing overgeplaatst naar Den Haag, omdat de ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken zelf de feiten willen openbaren. Dat zal om 21:00 gebeuren.

Inmiddels meldt het ANP-radionieuws dat er in Amsterdam meerdere invallen plaatsvinden in panden waar Mohammed B. zich zou hebben bevonden.

FOK!-tv: Bassie & Adriaan en de Kids Choice Awards

FOK!-tv neemt je in een gloednieuwe aflevering mee naar de Kids Choice Awards. Deze show vóór en dóór kinderen, werd georganiseerd door Nickelodeon, de zender waar je onder meer SpongeBob SquarePants kunt zien.

FOK!-tv wist vele BN'ers voor de camera te krijgen. Zo zie je Estelle Gullit vermoeid haar hoofd schudden en heeft Joël (van Bas) een paar goede tips voor de presentator. En let ook op de break-dance van Wendy van Dijks zoontje!

Verder zie je een exclusief interview met Bassie én met Adriaan. De acrobaat trad na een lang ziekbed voor het eerst weer op tijdens de Kids Choice Awards en wilde ook FOK! even te woord staan. Dus klik snel op een van onderstaande linkjes en veel plezier met FOK!-tv.

Bassie & Adriaan en de Kids Choice Awards (Streaming modem)

Bassie & Adriaan en de Kids Choice Awards (wmv/breedband)

Bassie & Adriaan en de Kids Choice Awards (wmv/modem)


Lees hier het verslag na!

Bassie en Adriaan voor de camera van FOK!-tv
Bassie & Adriaan

Kijk ook naar de oude afleveringen van FOK!-tv.

FOK!-tv bij de première van Snow Fever
FOK!-tv bij de première van I, Robot
FOK-tv bij het Atlantis Festival

Moskee beklad met racistische leuzen

h3nkie, JoRuZ, timmie97, No_More_Mr._Nice_Guy en cyberbull hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de nacht van woensdag op donderdag is er in het Brabantse Veghel een zijmuur van een moskee beklad met racistische en discriminerende leuzen. 'WP' (afkorting van 'White Power'), 'Holland ons land' en drie hakenkruizen werden met een spuitbus op een muur neergeklad. De politie weet nog niet of het vandalisme te maken heeft met de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh.

De politie doet nader onderzoek naar de dader(s).

Varkenskop
In Amsterdam werd vanochtend tegenover een moskee een plastictas met daarin een afgehakte varkenskop aangetroffen. De politie heeft geen idee wie de zak daar heeft achtergelaten en of het als provocatie moet worden gezien als reactie op de moord op Van Gogh.

De tas met de varkenskop werd aangetroffen tegenover de Pakistaanse moskee in de St. Willibrordusstraat in De Pijp. De recherche onderzoekt de zaak.

Gij zult niet doden
In Rotterdam is gisteren op last van de politie een muurschildering met het vijfde bijbelgebod 'Gij zult niet doden' voorzien van de datum van de moord op Theo Van Gogh weggehaald. De boodschap was neergezet op een muur tegenover een moskee in Rotterdam-Noord. Een 52-jarige man die probeerde te verhinderen dat de schoonmakers van de gemeentelijke reinigingsdienst hun werk deden, werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Volgens een politiewoordvoerder past het weghalen in de landelijke instructie aan agenten om kort na de moord op Van Gogh extra alert te zijn op mogelijke signalen van onrust en provocaties.

De schildering was afkomstig van kunstenaar Chris Ripken, die niet zegt te weten wat hij fout heeft gedaan. (Zie verder hier).

El-Tawheed
De omstreden El-Tawheed-moskee in Amsterdam-West heeft een vaste bezoeker de toegang ontzegd omdat die gisteren in het tv-programma Twee Vandaag had gezegd dat Van Gogh de moord zelf heeft ''uitgelokt''. Van Gogh had volgens hem ''klappen voor zijn bek'' verdiend. De bezoeker, die zich door Van Gogh ''gekwetst'' voelt, sprak ook niet van een moord maar van een ''afrekening'' onder criminelen. Eerder vandaag kondigde minister Verdonk al aan dat ze de uitspraken van de moskee-ganger gaat onderzoeken.

De verdachte van de moord op Van Gogh, Mohammed B., zou ook geregeld de vaak in opspraak geraakte moskee hebben bezocht. Woordvoerder F. Zaari van de El-Tawheed-moskee zegt echter B. niet te kennen. ''Op de lijst van mensen die in de moskee lessen volgden of lezingen bezochten, komt zijn naam niet voor. We kennen hem niet, maar het zou best kunnen dat hij hier wel eens geweest is. Je kunt overal het gebed doen''. Volgens Zaari worden er in zijn moskee geen denkbeelden verspreid waaruit B. inspiratie zou hebben kunnen opdoen voor zijn moorddadige actie.

A1GP: Officiele bandenleverancier aangekondigd

Vandaag is de naam van de officiele bandenleverancier voor de nieuwe A1GP klasse bekend geworden, Cooper Tire & Rubber Company heeft een drie-jarig contract gesloten om slicks en gegroefde regenbanden te maken.

Voor wie de naam "Cooper Tires" niet bekend in de oren klinkt zal de naam "Avon" iets meer zeggen. Onder dit merk levert Cooper al enige jaren banden aan de Formule 3000 teams en in 2003 hielpen zij het Minardi team nog uit de brand door banden te leveren voor de test op 30 januari, waardoor onze Jos Verstappen toch zijn rondjes kon rijden.

"A1 Grand Prix is een innovatieve, wereldwijde serie en Cooper Tire is een steeds bekender wereldmerk aan het worden," zei Thomas A. Dattilo, de president en CEO van het bandenmerk. "Dit past precies in het plaatje voor Cooper Tires, dat ondersteund wordt door de ervaring van ons Avon race team in de Europese raceklassen. We zijn erg blij om vanaf het allereerste begin mee te kunnen werken aan deze nieuwe serie."

Sheikh Maktoum Hasher Al Maktoum, de oprichter en CEO van A1GP, heeft de banden onder diverse omstandigheden in actie gezien tijdens tests in Engeland en Spanje. "Ik was onder de indruk van de resultaten en de inzet van het Cooper-Avon team, en de banden gaven ons alles wat we willen voor onze serie. Ze zijn betrouwbaar en consistent en werken goed onder alle condities."

"De feedback van ons team en onze testcoureur, Ralf Firman, was volledig positief", aldus de Sheikh. "Ik heb ook naar andere series gekeken die gebruik maken van Avon banden en ik weet gewoon dat we de perfecte partner hebben gevonden."

Williams ontslaat aerodynamisch ontwerper

Het hoofd van de aerodynamica, Antonia Terzi, heeft het team van Williams met onmiddellijke ingang verlaten. Terzi was de bedenker van de walrus-neus, waar Williams aan het begin van het seizoen vriend en vijand mee verraste.

Helaas bracht dit revolutionaire ontwerp het team van Williams geen overwinningen en gedurende het seizoen is men overgestapt op een meer conventioneel ontwerp. Met deze conventionele neus won Williams vervolgens de laatste race van het seizoen in Brazilië.

Antonia Terzi, die in 2002 de overstap van Ferrari naar Williams maakte, zal vervangen worden door Lois Bigois. Deze Fransman heeft al bij meerdere teams in de Formule 1 gewerkt, bij het team van Prost, als technisch directeur en ook bij Minardi en Sauber. Dit seizoen werkte hij al voor Williams waar hij zich voornamelijk geconcentreerd heeft op het ontwerpen van de FW27, de wagen voor volgend seizoen.

Williams ontkent dat er problemen zijn bij de technische afdeling. "Men hoeft zich geen zorgen te maken over een onderbreking in het ontwerp-proces", aldus een woordvoerder. "Lois heeft al de hele tijd aan de FW27 gewerkt."

ADO Den Haag ontvangt tweede straf voor spreekkoren

SubheaderDe KNVB heeft besloten van de gestaakte wedstrijd ADO Den Haag-PSV de tussenstand als eindstand te beschouwen (0-2). Daarnaast heeft de aanklager betaald voetbal ADO een schikking van twee thuisduels zonder publiek, waarvan een voorwaardelijk, voorgelegd. Eerder deze week ontving de club al straf voor de spreekkoren in het thuisduel met Ajax.

Bij de wedstrijd van 16 oktober jl. scandeerden Haagse supporters massaal leuzen. Scheidsrechter René Temmink staakte de wedstrijd in de tachtigste minuut definitief, nadat hij in woord massaal was aangevallen nadat hij de thuisploeg een penalty zou hebben onthouden. Nadat aanvankelijk eerst een tribunevak was ontruimd, zou Temmink de wedstrijd alsnog hebben willen hervatten. Burgemeester Wim Deetman besloot vervolgens echter om op last van de openbare orde en veiligheid de wedstrijd toch definitief te staken.

De KNVB acht de tachtig gespeelde minuten voldoende en boekt de twee treffers van Johann Vonlanthen bij, plus de 0-2 score in het voordeel van PSV. Voorts ligt er voor ADO Den Haag een schikkingsvoorstel van twee thuisduels zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk. De club moet voor 11 november laten weten of het de straf accepteert.

De club hoorde eerder deze week de straf voor de spreekkoren in het thuisduel met Ajax. Daarvoor ontving het een voorwaardelijke straf van een thuisduel zonder eigen publiek plus geen eigen publiek in de uitwedstrijd met Ajax. Ook werd toen een geldboete van ¤ 25.000,- opgelegd.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

ADO Den Haag wederom gestraft

De KNVB heeft besloten van de wedstrijd ADO Den Haag-PSV de tussenstand als eindstand te beschouwen (0-2). Daarnaast heeft de aanklager betaald voetbal ADO een schikking van twee thuisduels zonder publiek voorgelegd.

Bij de wedstrijd van 16 oktober jl. scandeerden Haagse supporters massaal leuzen. Scheidsrechter René Temmink staakte de wedstrijd in de tachtigste minuut definitief, toen hij in woord massaal werd aangevallen nadat hij de thuisploeg een penalty zou hebben onthouden. Nadat aanvankelijk eerst een tribunevak was ontruimd, wilde Temmink de wedstrijd alsnog hervatten. Burgemeester Wim Deetman stond vervolgens echter toe om op last van de openbare orde en veiligheid de wedstrijd te staken.

De KNVB acht de tachtig gespeelde minuten voldoende en boekt de twee treffers van Johann Vonlanthen bij plus de 0-2 score in het voordeel van PSV. Voorts ligt er een schikking van twee thuisduels zonder publiek, waarvan een voorwaardelijk, voor ADO Den Haag. De club moet voor 11 november laten weten of het de straf accepteert.

De club ontving eerder deze week een straf voor de spreekkoren in het thuisduel met Ajax. Daarvoor ontving het een straf van een thuisduel zonder eigen publiek voorwaardelijk plus geen publiek mee in de wedstrijd bij Ajax. Ook werd een geldboete van ¤ 25.000,- opgelegd.

[update] 'Arafat hersendood'

yohan.nl, Ambrosius en rbman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Israëlische legerradio heeft gemeld dat de Palestijnse leider Yasser Arafat hersendood is verklaard. Ook een aantal zenders in Frankrijk zouden dit hebben meegedeeld. Radio Monaco meldde dat Arafat klinisch dood zou zijn. Kort daarvoor meldde de Luxemburgse premier Juncker dat Arafat zelfs al overleden zal zijn.

De Palestijnse premier Qurei spreekt tegen dat Arafat hersendood is en zegt uit Parijs te hebben vernomen dat zijn toestand ongewijzigd is; Dat wil zeggen in coma.

Op een mini-persconferentie bij het ziekenhuis is zojuist meegedeeld dat Arafat nog in leven is.

Update 18:18
De Luxemburgse premier Juncker heeft zijn mededeling dat Arafat zou zijn overleden inmiddels weer ingetrokken. Onduidelijk is waarop hij zijn informatie baseerde, daar hij doorgaans als zeer betrouwbaar te boek staat.

Volgens de laatste berichten ligt Arafat nog steeds in ongewijzigde kritieke toestand op de intensive care.

NS Publieksprijs voor 'In Europa' Geert Mak

Icoon Algemeen nieuwsHet boek 'In Europa' van Geert Mak heeft de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2004 gewonnen. Veertigduizend mensen brachten hun stem uit op een van de zes genomineerde boeken. Ook in 2000 ging de prijs naar Geert Mak, toen voor zijn boek 'De eeuw van mijn vader'. Dit is vanmiddag bekend gemaakt door de initiatiefnemer van de prijs, Stichting CPNB.

'In Europa' is een 1.200 pagina's tellend reisverslag waarvoor de 58-jarige Mak een jaar lang door Europa reisde. Hij volgde daarvoor letterlijk de sporen van de geschiedenis door de eeuw en het continent: beginnend bij de resten van de Parijse Wereldtentoonstelling en eindigend bij de ruïnes van Sarajevo. 'In Europa' werd al snel na verschijning, in maart van dit jaar, een bestseller. Inmiddels zijn meer dan tweehonderdduizend exemplaren van het boek verkocht.

De overige genomineerde titels voor de NS Publieksprijs waren 'De Cock en geen excuus voor moord' (Baantjer), 'Het duister dat ons scheidt' (Renate Dorrestein), 'Een schitterend gebrek' (Arthur Japin); 'De eetclub' (Saskia Noort) en 'Schaduwkind' (P.F. Thomése). Mak ontvangt voor 'In Europa' een geldbedrag van 7.500 euro en een sculptuur van Jeroen Henneman.


Cover van het bekroonde boek

Meer parkeerterreinen bij treinstations

Er komen aanzienlijk meer parkeerplaatsen bij treinstations. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen besloten. Het aantal parkeerplaatsen moet eind 2008 zijn verdubbeld tot 20.000. Hiermee hoopt de NS dagelijks 10.000 extra automobilisten de trein in te krijgen.

Op de nieuwe parkeerterreinen komt meer cameratoezicht en is de verlichting beter. Daarnaast moet de dienstverlening beter worden. Nu geven klanten de parkeermogelijkheden bij de stations nog een 5,2 als rapportcijfer.

Zestig parkeerterreinen worden betaald. Deze komen vooral bij grotere stations en zijn in eerste instantie bedoeld voor NS-klanten. Daarom krijgen NS-reizigers een korting van 25 tot 70 procent op een regulier kaartje. De NS legt de betaalde plekken samen met Q-Park aan. De eerste 29 zijn vandaag al in gebruik genomen. De NS investeert meer dan 10 miljoen euro in het hele project.

Herman Finkers 'onverstaanbaar' in Baantjer

De serie Baantjer had hij nog nooit gezien, maar de rol die cabaretier Herman Finkers onlangs aangeboden kreeg, was volgens hem te mooi om te laten lopen. In De Cock en de natte dood is de Twentenaar komende vrijdagavond te zien als Twentse aannemer, die verdacht wordt van moord.

Finkers moest met een vet accent spelen. "Een niet al te fijnzinnig type. Geen harpist of zo. Nou, dat leek me wel wat. Ik kende de serie niet en heb toen toch maar eens wat afleveringen bekeken."

Op een gegeven moment werd hem tijdens de opnames gevraagd iets in onverstaanbaar Twents zeggen. Volgens eigen zeggen is hij daar in geslaagd: "Zelfs Piet Römer vroeg me later wat ik nou eigenlijk had gezegd." Overigens wil de cabaretier niet verklappen wat hij gezegd heeft.

12 nieuwe maps voor Soldiers: Heroes of World War II

Codemasters WO2 titel: Soldiers: Heroes of World War II, heeft nu een uitgebreide content-upgrade beschikbaar. De uitbreiding bevat nieuwe multiplayer-modes en kaarten en is gratis te downloaden op de officele Soldiers-website

De Soldiers upgrade bevat:

12 nieuwe multiplayer combat levels
Depot, Forrest, Hunting, Island, Monastery, Port, Radar, Station, Sawmill, Suburb, Trench, Village.

Voorbeelden van nieuwe multiplayer-eenheden:
Geallieerden: Crusader British tank, M36 Slugger, M4A3 Calliope, M26 Pershing
Russen : T34 Mine Clearer, KV-2, IS-2, ISU-152
Duitsers: PZ 4D Mine Clearer, Jagdpanther, Ferdinand, Panzerwerfer 42

Als aanvulling op de deathmatch en King of the Hill combat-modes, bevat de nieuwe multiplayer modes als Assault, Battle Zones en Escort. In Assault moet een team een gebied verdedigen door middel van het leggen van mijnen, boobytraps of het strategisch plaatsen van snipers, terwijl het andere team op allerlei manieren (bijv. door infiltratie) moet proberen om de tegenpartij te elimineren.

Henman uitgeschakeld in Parijs

Tim Henman is in de derde ronde van de Masters in Parijs uitgeschakeld.

Henman, die vorig jaar het toernooi op zijn naam schreef, verloor in twee sets van de Rus Mikhail Joezni, vorige week nog winnaar van het toernooi in Sint-Petersburg. Setstanden waren 6-7 en 1-6.

Joezni zal het in de kwartfinale moeten gaan opnemen tegen de Tsjechische qualifier Radek Stepanek, die met 6-2 en 6-3 de Amerikaan Vince Spadea naar huis stuurde.

'Moord op islam-criticus was te voorzien'

Het Parool schrijft dat inlichtingendiensten op de hoogte waren van het feit dat er een aanslag stond te gebeuren op een criticus van de islam. Volgens een Midden-Oostenexpert bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, was bij inlichtingendiensten bekend dat ''er iets te gebeuren stond in Noord-Europa en dat iemand met veel kritiek op de islam het doelwit zou zijn.''

Een woordvoerder van de binnenlandse veiligheidsdienst, de AIVD, is niet verbaasd dat een dergelijke dreigement bestond: ''Uit recente beveiligingsmaatregelen rond Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders kon je opmaken dat er mogelijk iets stond te gebeuren. Het verbaast me niet dat zoiets gezegd wordt. Maar over concrete aanwijzingen kan ik geen mededelingen doen.'' De beveiliging van Wilders en Ayaan Hirsi Ali was de laatste weken inderdaad opgeschroefd.

Of verdachte Mohammed B. in opdracht van een terreurgroep handelde bij de moord op Van Gogh is nog niet bekend. Hij beroept zich tot nu toe op zijn zwijgrecht bij de verhoren.

Het wakkerschudsyndroom

Sinds de komst van Pim Fortuyn lijdt Nederland aan een wakkerschudsyndroom. De symptomen van dit syndroom zijn vrij radicaal. Het onjuist bejegenen van moslims is daarbij geen uitzondering. Het beledigen van alles wat on-Nederlands is omvat dit syndroom misschien nog wel het beste. Echter, het syndroom is niet chronisch. Op een zaterdagavond na het stappen is het vaak gebruikelijk om een broodje shoarma bij de zogenaamde vijand te gaan eten. Het wakker schudden zit hem dan vooral in de dag daarna als men met een kater aan de zondagse ontbijttafel zit. Echter, zodra er iemand vermoord wordt die al jaren ongenuanceerde en kwetsende opmerkingen maakt richting anders denkenden dan is het syndroom weer actief aanwezig. Zo ook afgelopen dinsdag.

"Jaguar - Red Bull deal zo goed als rond"

Volgens de Britse kwaliteitskrant The Financial Times is de deal tussen Ford en Red Bull betreffende de overname van het Jaguar F1 team zo goed als rond. Volgens de krant blijven de onderhandelingen nog wel doorgaan tot de deadline van 15 november bijna is bereikt. Op die dag moet namelijk bekend zijn wie er volgend seizoen eigenaar is van het team.

Ford waarschuwt echter dat ze ook nog met een andere serieuze partij aan het onderhandelen is over overname van het geplaagde F1 team. Volgens het artikel zou een van de eisen van energiedrankfabrikant Red Bull aan Ford zijn dat de laatstgenoemde volgend seizoen een gedeelte van de kosten voor zijn rekening neemt.

Daarnaast meldt de krant ook dat Ford mogelijk een boete van een paar honderd miljoen dollar krijgt als de verkoop niet doorgaat voor 15 november. Ook wordt vermeld dat het ontslag van 350 werknemers bij de fabriek van Jaguar in Milton-Keynes waarschijnlijk nog juridische en financiële gevolgen kan hebben omdat dit onder de Amerikaanse wetgeving valt.

Marokkaans blad: Hirsi Ali moet aftreden

IcoonVolgens een onderzoek onder lezers van het Nederlands-Marokkaans tijdschrift Mzine vindt de meerderheid van de lezers dat VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali haar biezen moet pakken. Ze zou na de moord op Theo van Gogh haar conclusies moeten trekken en haar taak moeten neerleggen. Haar koers eist alleen slachtoffers, zo laat Mzine in een persbericht weten.

Mzine, het enige Marokkaans/Nederlande tijdschrift dat bestaat, wijst op een column van Hirsi Ali in het NRC Handelsblad waarin ze aangeeft een schuldgevoel te hebben over de dood van Van Gogh. ''Daarom moet ze haar conclusies trekken en per direct aftreden''', menen de Mzine-lezers.


Volgens Mzine ''bewijst'' de VVD-politica keer op keer dat ze ''de zaak op de verkeerde manier dient'' en ''haar doel voorbij schiet''. ''Op deze manier doorgaan heeft geen enkele zin en de mensen met wie ze in dialoog wil, bezorgt ze keer op keer de schrik van hun leven. Er hoeft maar één gek te zijn die haar woorden serieus neemt en het resultaat is duidelijk.'' Op dit moment worden grote groepen mensen stelselmatig beledigd en pijn gedaan, door Hirsi Ali, zo stelt Mzine. ''Respect voor vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar de vraag is of dit moet gaan op de manier die mevrouw Hirsi Ali samen met Theo van Gogh heeft gekozen.''

Het blad vindt verder dat de moslimjongeren in Nederland maar eens goed moeten nadenken over het geweld dat in Nederland plaatsvindt. Dat er binnen de moslimgemeenschap een discussie over bepaalde onderwerpen moet ontstaan, daar is iedereen uit de gemeenschap het mee eens. De boodschap van de lezers van Mzine is echter duidelijk: ''Hirsi Ali moet ophouden in plaats van de boel continu op scherp te zetten. De strijd die zij aan het voeren is, kent geen winnaars, maar slechts verliezers aan beide kanten.''

Het Marokkaanse-magazine zegt in de komende edities ruim aandacht te zullen schenken aan onder andere vrijheid van meningsuiting, solidariteit en democratie in de Nederlandse samenleving. Op 19 november organiseert Mzine in de Meervaart in Amsterdam een grootschalig debat over dit onderwerp.

BloodRayne The Movie teaser

De Duitse regisseur Uwe Boll die zich bezig houdt met gameverfilmingen (FarCry, Alone in the Dark) is nu bezig met het verfilmen van BloodRayne met in de hoofdrol Kristanna Loken. Andere grote namen verbonden aan de film zijn Michael Madsen, Ben Kingsley, Michelle Rodriguez, Meat Loaf en Billy Zane.

De nieuwe teaser trailer is hier te bekijken.

Officiele filmsite: http://www.bloodrayne-themovie.com/

Federer naar ABN-AMRO toernooi

Roger Federer zal in februari opnieuw meedoen aan het ABN-AMRO toernooi in Rotterdam. Toernooidirecteur Richard Krajicek maakte dit donderdag bekend.

De nummer één van de wereld maakte eerder bekend dat hij niet met Zwitserland zal spelen in de Davis Cup ontmoeting tegen Nederland, omdat hij zich wil concentreren op de wereldranglijst en de voorkeur geeft aan de toernooien van Indian Wells en Key Biscayne.

"Federer is bezig een levende legende te worden, een mooiere attractie kun je nauwelijks bedenken voor je toernooi", aldus Krajicek. Vorige maand werd bekend dat ook de Brit Tim Henman, David Nalbandian (Arg) en Sébastien Grosjean (Fra) naar Rotterdam zullen komen. Sjeng Schalken en Raemon Sluiter zullen voor Nederland acte de présence geven.

Van Beukering twijfelgeval tegen RBC

Aankomende vrijdag kan De Graafschap in de competitiewedstrijd tegen RBC Roosendaal mogelijk niet beschikken over aanvaller Johnny van Beukering.

Van Beukering kreeg tijdens de training maandag last van zijn hamstring. "Ik ben direct gestopt en heb daarna apart getraind. Vanmorgen (donderdag) heb ik een eerste zware test gedaan en dat ging wel goed. Vrijdag weet ik meer." aldus de 21-jarige spits.

De spits begon goed aan het seizoen met goals tegen Feyenoord en FC Den Bosch, maar staat nu al weer twee maanden droog. "Ja, ik sta al een tijdje droog. Maar ik ben wel belangrijk geweest voor het team", aldus Van Beukering tegenover Omroep Gelderland.

'Nederlanderschap kwijt bij ernstig misdrijf'

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken gaat onderzoeken of zij mensen met een dubbele nationaliteit het Nederlanderschap kan ontnemen, wanneer zij zich schuldig hebben gemaakt aan ernstige geweldsmisdrijven. Het kabinet stemde deze zomer al in met een maatregel om terroristen met een dubbele nationaliteit het Nederlanderschap af te pakken.

Het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders vindt alleen het afpakken van de Nederlandse nationaliteit bij terrorisme niet ver genoeg gaan. Hij vroeg aan de minister om dat ook toe te passen op lieden die ernstige geweldsdelicten hebben begaan. Verdonk zegde hem toe dat ze gaat onderzoeken of dit haalbaar is.

Het is overigens niet mogelijk om iemand met alleen de Nederlandse nationaliteit het paspoort af te pakken, omdat die persoon dan statenloos wordt.

Bespugen portret
Verdonk ging in de Kamer ook in op het incident van het bespuwen van het portret ter nagedachtenis aan Theo van Gogh in Amsterdam. De minister vindt dat dit ''alle grenzen overschrijdt.''

De VVD-bewindsvrouw gaf ook aan dat ze de uitlatingen die een man deed, voor de omstreden El Tawheed-moskee in Amsterdam, wil laten onderzoeken. Kamerlid Wilders wees de minister er op dat daar gisteren een man zei dat Van Gogh een 'aantal klappen op zijn bek had verdiend'.

De Aliens komen eraan!

De wereld wordt aangevallen!
De Aliens komen eraan..
Maar ze moeten eerst nog langs mijn verdediging. En dat lukt ze niet!

Schiet de Aliens uit de lucht in dit prachtige spel, het beroemde Galactica. Online is het spel traag, maar op je eigen PC is het spel sneller en moeilijker.
Dit is de website

Ik had gisteren een score van 13.742 punten met de gedownloade versie. Kan iemand meer scoren?

Groetjes,
Dutchty

Met dank aan Henkyhenk voor de submit

Ehud Barak wil weer premier worden

De voormalige Israëlische premier Ehud Barak heeft in een persbericht laten weten dat hij weer graag leider van de Arbeidspartij wil worden en zo bij de volgende verkiezingen meedingen voor het premierschap. Door hooggeplaatste functionarissen van de Arbeidspartij wordt de comeback-poging bekritiseerd. Barak maakte tijdens zijn premierschap van 1999 tot 2001 veelvuldig fouten. In zijn verklaring zegt Barak: "Ik doe dit uit verantwoordelijkheidsgevoel voor Israël. Wij moeten Israël weer op het juiste spoor krijgen."

Vervroegde verkiezingen zitten in de lucht nadat premier Ariel Sharon zijn parlementaire meerderheid eerder dit jaar kwijtraakte toen ultranationalisten zich uit de coalitie terugtrokken uit protest tegen zijn plannen voor een terugtrekking uit de Gazastrook. Eind van deze maand zal de Arbeidspartij beslissen wanneer er interne verkiezingen over het partijleiderschap worden gehouden. Barak zal het in deze verkiezingen moeten opnemen tegen de zittende partijleider Shimon Peres welke hoopt door zijn steun aan het Gaza-plan van Sharon aan de regering te kunnen deelnemen.

Volgens Ephraim Sneh, een vooraanstaand partijlid, is de Arbeidspartij nog steeds herstellende van de door Barak gemaakte 'kolossale fouten'. "Ik vind dit een arrogante, onbeschaamde en immorele daad. Vier jaar lang heeft hij niets gedaan, niet voor het land, niet voor de samenleving en niet voor de partij."

Barak is ondermeer bekend geworden door de mislukte vredestop met de Palestijnse leider Yasser Arafat en de Amerikaanse president Bill Clinton in 2000. In 2001 verloor hij van Sharon in de strijd om het premierschap.

'Mohammed B. is product maatschappij'

IcoonDe van de moord op Theo van Gogh verdachte Mohammed B. is een 'product van de Nederlandse samenleving'. De gehele maatschappij moet zich afvragen hoe het zover heeft kunnen komen dat een 26-jarige jonge man zo verstrikt is geraakt in eenzaamheid en verwarring, meent de vooraanstaande Marokkaanse sociologe Fatema Mernissi. Ze sprak vandaag in Amsterdam, na de uitreiking van de Erasmusprijs. Mernissi kreeg die prijs samen met twee andere liberale moslimdenkers, Sadik Al-Azm uit Syrië en Abdulkarim Soroush uit Iran.

Nu duidelijk is dat Mohammed B. in Nederland is geboren en getogen is in feite de Nederlandse samenleving medeverantwoordelijk voor de moord op Van Gogh, vindt Mernissi: ''Wij zijn ook criminelen, omdat we zulke jonge mensen niet hebben geholpen om op een normale manier te communiceren.''

---
Fatema Mernissi Fatema Mernissi is een in 1940 in Marokko geboren voorvechtster van de rechten voor vrouwen. Zij studeerde politieke wetenschappen aan de universiteit van Rabat, de Sorbonne en aan de Brandeis University (Massachusetts). Doordat zij zelf deel uitmaakte van de harem van een rijke Marokkaanse zakenman, heeft zij de mogelijkheid gehad dit instituut van binnenuit te beschrijven. Haar eerste boeken, waarin zij nadrukkelijk pleitte voor emancipatie van de vrouw, werden in Marokko verboden. Sindsdien zijn haar werken in vele andere talen verschenen en, met name ook in islamitische landen, op grote schaal verspreid. In mei 2003 ontving zij de Príncipe de Asturias Prijs voor Letteren.

Van Gogh bereidde eigen uitvaart voor

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

De dinsdag vermoorde Theo van Gogh had al voorbereidingen getroffen voor zijn eigen uitvaart. Dit deed hij niet wegens de bedreigingen aan zijn adres, maar omdat hij bang was een geplande vliegreis naar New York niet te overleven. Door productiemaatschappij Column wordt nu dankbaar gebruik gemaakt van Van Goghs eigen ideeën. "We weten in elk geval in welke stijl het moet plaatsvinden", aldus een woordvoerster van Column.

Maandagavond zal in ieder geval Spinvis optreden en mogelijk ook Gabriël Rios uit Puerto Rico. Tijdens het feest zullen Gijs van de Westelaken, Theodor Holman, Hans Teeuwen en Doesjka van Hoogdalen een toespraak houden. Van Gogh had zelf nog geen mensen gevraagd. Meer mensen worden nog benaderd om een bijdrage te leveren.

Waar het feest zal zijn is nog niet bekend. Mogelijk zal het door BNN worden uitgezonden. De crematie zal in een rustige sfeer plaatsvinden. In ieder geval komt er geen rouwstoet aangezien Van Gogh dat maar niets vond. Bij het crematorium De Nieuwe Ooster in de Watergraafsmeer is iedereen welkom. Wegens de te verwachten grote belangstelling, worden buiten televisieschermen geplaatst.

Japanse en US-releasedatum Mario Kart DS bekend

Nintendo heeft aangekondigd dat Mario Kart DS een releasedatum heeft gekregen. De game zal in Japan op 2 december uitkomen - de dag dat de Nintendo DS in Japan uitgebracht wordt. In de VS zal hij op 10 januari uitkomen.

Het is nog niet bekend wanneer hij uitkomt in Europa, maar het lijkt waarschijnlijk dat de game de Europese launch van de Nintendo DS medio maart 2005 zal halen.

Moordenaar verkleedt zich als spelpersonage

Twee mannen die zich verkleed hadden als karakters uit de game Counter Strike hebben een man doodgeschoten voor de ogen van zijn familie. De moord vond al plaats op 7 januari 2002 en het proces is nu begonnen. De 21-jarige dader Sophear Em wordt berecht voor het vermoorden van Josef Logozzo. Dit alles speelde zich af in Australië.

Aanklager James Bennet verklaarde dat Em en nog een andere man het huis van de Logozzo's iets na middernacht binnenvielen en de man neerschoten. Hierna probeerde ze ook de vrouw te vermoorden, maar die werd alleen in haar hand geraakt. De aanklager wijst erop dat de moordenaars verkleed waren als Counter Strike-karakters.

De verdachte ontkent ten stelligste dat hij de moord gepleegd heeft. Er is flink wat kritiek op de stelling dat de moordenaars zich verkleed hadden als Counter Strike-karakters. De karakters lopen namelijk in standaard militaire of Special Forcesoutfits rond. De daders zouden zich dus net zo goed kunnen hebben laten inspireren door een film of een reclamespotje van het leger. Waarom dan wel de link met Counter Strike wordt gelegd is onduidelijk, het lijkt er in ieder geval op dat er weer iemand bezig is met een persoonlijke vete tegen gewelddadige games en dat deze zaak daarvoor misbruikt wordt.

Marokkanen spugen op portret Van Gogh

-Rick, D-mike-E en FSF-Moses hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het levensgrote portret van de dinsdag vermoorde Theo van Gogh in de Amsterdamse Warmoesstraat is gistermiddag beschimpt en bespuugd door Marokkaanse jongeren. Dat zegt de 33-jarige graffitikunstenaar Donovan Spaanstra, die het portret maakte ter nagedachtenis aan Van Gogh. Terwijl hij de beschildering aan het maken was werd hij lastig gevallen door de jongeren. "Ze schreeuwden: 'Hamas, Hamas'. Ze waren echt heel pissig. Ze hebben zelfs op het portret gespuugd. Praten over wat er is gebeurd wilden ze niet", zo zegt Spaanstra.

De artiest ging onder luid applaus aan het werk. "Voor een kunstenaar, van een kunstenaar. En Van Gogh heeft hier duizenden malen gelopen", zegt Spaanstra. "Er is een kunstenaar iets vreselijks aangedaan. Hij is gedood om zijn woorden en kunst."

Voor het portret liggen inmiddels vele bloemen.

Schultz terug in Nederlandse competitie

Tennisster Brenda Schultz zal in de Nederlandse tenniscompetitie terugkeren, van eind mei tot half juni, waarin ze gaat spelen voor het eerste team van tennisvereniging `t Melkhuisje.

De 33-jarige Schultz maakte jaren deel uit van het internationale profcircuit, en was bekend om haar keiharde service. Haar hoogste notering op de wereldranglijst was de tiende. 'Big Brenda' moest in 2000 haar internationale loopbaan beëindigen, omdat ze een hardnekkige rugblessure had, maar ze bleef wel op lager niveau spelen.

In Amerika ging ze zich bezighouden met tenniskampen, en kwam hierdoor in contact met coach Paul van der Knaap van 't Melkhuisje, die haar benaderde om in Nederland te gaan spelen. Eerder liet Schultz al weten dat ze graag een rol wil gaan spelen bij het Nederlandse Fed Cup-team van de vrouwen.

PCM werkt aan nieuwe gratis krant

PCM Dagbladen test vanaf deze week de belangstelling voor een nieuwe gratis ochtendkrant. De krant, op tabloidformaat, moet op maandag, woensdag en vrijdag huis aan huis worden verspreid. In samenwerking met een extern bureau heeft PCM een eerste dummy ontwikkeld, die aan lezerpanels ter beoordeling wordt voorgelegd. Op basis van de reacties van adverteerders en lezers wordt het uitgeefplan verder uitgewerkt. De werktitel van de nieuwe krant is 'Moment'.

De nieuwe krant bestaat uit een nieuwskatern en een katern in samenwerking met een adverteerder. "Met Albert Heijn als adverteerder staat de redactionele content in het teken van eten, met de Bijenkorf gaat het om mode, met Verf & Wand om wonen. De gedachte is dat de krant voor dit soort adverteerders de functie van folder overneemt", zo zegt Michael Nederlof van PCM's Commercieel Bedrijf.

De krant moet later uitkomen dan de reguliere titels van PCM als het Algemeen Dagblad en de Volkskrant. Hoe de distributie precies gaat plaatsvinden, wordt nog bestudeerd. Voorlopig zal 'Moment' ook niet landelijk verschijnen, maar maar vooral in de verstedelijkte gebieden. Of de krant er definitief komt, wordt voor het einde van dit jaar nog besloten.

Hillary Clinton favoriet voor 2008

De Amerikaanse verkiezingen zijn nog maar net voorbij of de Britse bookmakers richten zich al op de volgende verkiezingen in 2008. Volgens de wedkantoren maakt senator Hillary Clinton de meeste kans.

Clinton, echtgenote van oud-president Bill Clinton, zou meer kans maken dan oud-burgemeester van New York Rudolph Giuliani (Republikein) en de huidige running-mate John Edwards (Democraat). Outsiders zijn de verliezer van dit jaar, John Kerry, de huidige vice-president Dick Cheney en gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger.

De verkiezingsuitslag van dit jaar is door de bookmakers in ieder geval goed voorspeld. Natuurlijk blijft het afwachten of dat ook geldt voor de huidige voorspelling.

Hillary Clinton
De eerste vrouwelijke president van de VS?

Dual Shock met lichtjes

Logic 3 kondigt twee nieuwe controllers aan voor de PS2. Nu is dit normaal gesproken niet zo'n groot nieuws, maar deze zijn toch wel bijzonder, naast rubberen handgrepen en Dual Shock 2 compatabiliteit hebben deze controllers LEDjes ingebouwd.

Ze zullen beschikbaar zijn in de kleuren rood en blauw en kosten zo'n 15 pond (22 euro ongeveer). Een Xbox versie komt in december.

Blauw:

Blue LED Backlighting
64 Colour Backlit logo
Crystal Clear Pad with Rubber Hand Grips
High quality components
Twin analog sticks
12 analog buttons
Twin Motor vibration with differential weights
Dual Shock 2 compatible

Rood:

Red LED Backlighting
64 Colour Backlit logo
Crystal Clear Pad with Rubber Hand Grips
High quality components
Twin analog sticks
12 analog buttons
Twin Motor vibration with differential weights
Dual Shock 2 compatible

Geen reclame bij TV-intocht Sinterklaas

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Bedrijven mogen volgende week tijdens de televisie-intocht van Sinterklaas geen reclameproducten uitdelen. Dat heeft de gemeente Alkmaar bekend gemaakt. De organisatie vraagt de bedrijven tevens om geen petjes, mijters, ballonnen of vlaggetjes met logo's of reclame uit te delen. Op deze manier moeten problemen voor de televisieploeg worden voorkomen.

De stoomboot van de Sint, Pakjesboot 13, meert volgende week zaterdag 13 november aan bij de Accijnstoren in Alkmaar. De aankomst zal live worden uitgezonden op Zappelin. Producent Jan Dijk laat weten reclameuitingen niet in beeld zullen worden gebracht "omdat dat in strijd is met de regels".


De aankomst van Sinterklaas vorig jaar in Zwolle.

Schaatser Bos zonder sponsor op weg naar Turijn

Jan Bos begint zonder sponsor aan het nieuwe schaatsseizoen, dat aankomend weekend met de Nederlandse kampioenschappen afstanden in Assen van start zal gaan.

De voormalig wereldkampioen sprint gaat er wel vanuit dat hij een geldschieter zal vinden. "Ik ben er van overtuigd dat we voldoende hebben te bieden."

Door het vertrek van de DSB-formatie uit het schaatscircuit zit Bos nu zonder commerciële steun. Met zijn trainer Kosta Poltavets is Bos begonnen aan de voorbereiding op de Olympische Spelen 2006 in Turijn. Ook Stefan Groothuis, die nog wel wordt ondersteund door DSB, heeft zich in de voorbereiding aangesloten bij Team Bos.

Het management van Bos spraak de afgelopen maanden wel met diverse kandidaatsponsors. "Het is en blijft onze wens met een gerenommeerde organisatie aan de slag te gaan. De voorbereidingen op de Spelen zijn een serieuze zaak. Daarvoor is het noodzakelijk een bedrijf te vinden dat onze doelstellingen onderschrijft. Geld is van ondergeschikt belang. Het gaat mij om continuïteit," aldus de schaatser.

Door aansprekende prestaties te schaatsen, probeert Bos de aankomende tijd interesse af te dwingen. Aangezien hij als baanwielrenner actief was op de afgelopen Olympische Spelen komt die piek pas wat later dit seizoen te liggen. "Voorlopig mogen de verwachtingen niet te hoog zijn gespannen. Daarvoor heb ik te veel van de voorbereiding gemist. Desondanks ben ik optimistisch. Met Kosta heb ik er alle vertrouwen in straks in Turijn voor de medailles te kunnen gaan."

Team Bos komt zonder hoofdsponsor niet in aanmerking voor een officiële ploegenlicentie van de KNSB. Wel kan er gebruik worden gemaakt van de trainingsfaciliteiten die de bond ter beschikking stelt.

Halo 2 eerder?

Het schijnt dat Halo 2 misschien al enkele dagen voor de officiële launchdag beschikbaar zal zijn. Volgens verschillende geruchten zal het spel zaterdag 6 november al verscheept worden naar de verschillende Europese winkelketens.

Nou is het zo dat Microsoft per se wil dat de game pas vanaf de 11e verkocht gaat worden, maar een aantal eigenwijze gameshops zouden het spel dus al eerder kunnen aanbieden.

Hou je lokale spellenboer in de gaten!

VS eist uitleg over niet-vervolging Lubbers

De Verenigde Staten willen van secretaris-generaal van de VN Kofi Annan weten waarom Ruud Lubbers niet wordt vervolgd wegens seksuele intimidatie. Lubbers, die Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen is, werd afgelopen zomer door een medewerkster van de VN hiervan beschuldigd. Naar aanleiding van de klacht van de 51-jarige vrouw werd een intern onderzoek ingesteld.

Annan besloot aan de hand van de resultaten van het onderzoek Lubbers enkel een reprimande te geven omdat de beschuldigingen juridisch niet hard te maken zouden zijn. In het onderzoeksrapport, dat vorige week is gepubliceerd, worden de beschuldigingen tegen Lubbers echter onderschreven. Bovendien dringt het rapport aan op "gepaste maatregelen". De Amerikaanse heeft intussen laten weten in beroep te gaan tegen de beslissing van Annan. Zij wordt hierin nu dus gesteund door de Amerikaanse regering.

Mohammed B. radicaliseerde na dood moeder

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Telegraaf meldt vandaag meer informatie over de moordenaar van Theo van Gogh. De 26-jarige Mohammed B. is geboren en getogen in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Hij komt uit een keurig gezin van Marokkaanse komaf, waar de voertaal thuis Nederlands was. Als kind kreeg hij Arabische taallessen en leerde hij over de koran. Hij slaagde in 1995, op zijn 17e, voor het havo-examen op het Mondriaan Lyceum, om de hoek bij zijn ouderlijke flatwoning aan de Hart Nibbrigstraat.

Mohammed B. heeft een vader, een stiefmoeder en drie zussen, Toria, Saïda en Wardia. Zijn echte moeder overleed enkele jaren geleden aan kanker, waarna Mohammed in rap tempo radicaliseerde. B. vond een gelijkgestemde in buurtgenoot Samir A., de man die vastzit op verdenking van het beramen van aanslagen op onder meer de Tweede Kamer, Schiphol en de kerncentrale van Borssele. Beiden hingen vaak rond op het August Allebéplein, een berucht ’Marokkanenplein’ in Amsterdam- West.

Zijn ouders en zussen gingen na het radicaliseren van B. zwaar gebukt onder zijn opvattingen. Zo heeft hij gezworen zijn zus Wardia te vermoorden omdat ze was weggelopen. Zijn zus had een kind gekregen van een Marokkaan die nu in de gevangenis zit in Duitsland. Bij de Amsterdamse politie stond B. voorheen bekend als 'hardekern'jongere. Hij staat bij justitie geregistreerd vanwege geweldsmisdrijven en straatroven

Keel
Mohammed bezocht tot voor enkele jaren samen met zijn vader de gematigde moskee aan de Postjesweg van de Stichting Islamitisch Sociaal Cultureel Centrum. Anderhalf jaar geleden koos hij voor de omstreden radicale El Tawheed moskee, waar hij werd geïntroduceerd door Samir A. Zijn vader bezoekt de moskee aan de Postjesweg nog altijd. Bezoekers van de de gematigde moskee aan de Postjesweg omschrijven B. als een wandelende tijdbom. ''Hij nam niets meer van anderen aan. Als je opmerkingen had, kreeg je meteen klappen. Hij is psychisch helemaal in de war geraakt. Er viel niet meer met hem te praten.''

Dat er niet met hem te praten viel ondervond ook Theo van Gogh aan den lijve. Een ooggetuige die dicht op de moord stond hoorde dat de laatste woorden van Van Gogh waren: ''Genade! Genade! We kunnen er toch over praten?'' Nadat hij Van Gogh had neergeschoten sneed hij van oor tot oor diens keel door tot op de nekwervels en stak twee grote messen in het lichaam.

Brief
Justitie heeft inmiddels bekend gemaakt dat de brief die op het lijk van Van Gogh werd achtergelaten bestaat uit vijf pagina's. Over de inhoud van de brief doet de politie nog altijd geen uitspraken, behalve dat de dader tot zijn daad is gekomen uit radicaal-islamitische overtuiging.

Mohammed B.

[update] 'Arafat in coma'

Ambrosius had ons via de nieuws-submit te melden:

Israëlische televisiestations hebben woensdag gemeld dat de toestand van de Palestijnse leider Yasser Arafat wederom sterk verslechterd zou zijn. Hij zou in een kritieke toestand verkeren. Niet lang na zijn opname werd nog bekend dat Arafat zijn ziekte niet levensbedreigend zou zijn. Volgens de bronnen zou Arafat nu zijn overgebracht naar de afdeling intensive care van het militaire ziekenhuis bij Parijs, waar hij sinds vrijdag wordt behandeld.

Nadere bijzonderheden werden niet verschaft, maar Palestijnse functionarissen zouden de toestand van Arafat als 'zeer ernstig' hebben omschreven. Daarentegen heeft Arafats adviseur Mohammed Dahlan het bericht vanuit Frankrijk tegen gesproken. Hij verklaarde dat de toestand van Arafat stabiel is. Door artsen is nog altijd geen diagnose gesteld, wel bleek eerder uit tests dat hij geen leukemie heeft.

Update 11:18
Zojuist wordt gemeld dat Arafat in coma ligt. Een Palestijnse functionaris heeft dat in Parijs bekendgemaakt. Arafat raakte sinds gisteren drie keer bewusteloos, waarop werd besloten hem over te brengen naar de intensive care.

Man gedood door vallende kraan

In Hoogmade is donderdagochtend een bestuurder van een mobiele kraan om het leven gekomen. Dat gebeurde nadat de kraan op een bouwterrein van de Hoge Snelheidslijn (HSL) was gekanteld. De bestuurder raakte door de kraan bekneld en overleed aan zijn verwondingen.

De politie verklaarde dat het gaat om een mobiele kraan van zeventien ton. Momenteel is het nog onbekend waardoor de kraan van het spoor raakte en omviel. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Mishandeling buren om herfstbladeren

Icoon opmerkelijk nieuwsIn het dorpje Poortugaal, nabij Rotterdam, zijn vallende herfstbladeren aanleiding geweest voor een fikse burenruzie. Twee mannen van 16 en 39 jaar kregen ruzie met hun 63-jarige en 65-jarige buren over het heen en weer vegen van de bladeren in de brandgang.

De ruzie liep zo hoog op dat de 65-jarige man met een hamer werd mishandeld door zijn jongere buren. Hij moest met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis. Beide verdachten zijn door de politie opgepakt.

Gezin in Venlo thuis overvallen

Een vrouw is samen met haar drie kinderen woensdagavond overvallen in hun eigen woning in Venlo. Drie mannen drongen hun huis binnen en bonden de familie vast. Daarop gingen ze met de auto van de vrouw ervandoor.

De politie verklaarde dat de drie mannen rond half elf de woning aan de Stalbergweg binnendrongen en daar de vrouw, haar 18-jarige zoon en twee jongere kinderen, van wie de leeftijd onbekend is overvielen. Binnen bonden de overvallers het gezin vast en vroegen om geld. Daarna gingen ze er vandoor in een zwarte auto met een Belgisch kenteken; de auto van de vrouw. Wat er precies is buitgemaakt is nog niet bekend. De familie bleef, behalve de schrik, ongedeerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bordeelbezoekers gefilmd voor pornofilm

Bij invallen in een hoerenbuurt in Hongkong heeft de plaatselijke politie veel zeer kleine verborgen camera's aangetroffen. Vermoedelijk werd in het geheim van klanten een opname gemaakt om die vervolgens als pornofilm te verkopen op de zwarte markt.

Behalve de ontdekking van de camera's werden ook videobanden in beslag genomen. Momenteel wordt onderzocht of daarop beelden staan van bezoekers die seks hebben met prostituées.

Diverse GameCube- en Nintendo DS-video's

In het kader van haar Touch! Tour heeft Nintendo een lading video's online gezet die op het event getoond worden. Klik op de dikgedrukte tekst (video x, dan wel Nintendo DS video) om de movie te openen. De movies zijn aanzienlijk (verwerkt in flash dus grootte onbekend) dus wees gewaarschuwd als je een trage verbinding hebt.

GameCube Video's

Video 1
Martio Tennis
Party Party 6
DK Jungle Beat
Fire Emblem

Video 2
Star Fox
Metroid Prime
Geist
Odama
Advance Wars
Chibi Robo

Video 3
Naturo
Powerful Pro Baseball
Various EA Games
Killer 7
Resident Evil 4
Others 3rd party titles

Nintendo DS video
Yoshi's Touch and Go
Super Mario 64 DS
Nintendogs
Touch! Kirby
PictoChat
Pokemon Dash!
Goemon
SaWaRu Made in Wario!
Pac-Pix
One-Line Puzzle
Prince of Tennis 2005: Crystal Drive
Animal Crossing DS
Feel the Magic: XX/XY
Princess Peach DS
Mario Kart DS
Jam with the Band
Mr. Driller: Drill Spirits
Advance Wars DS
Harvest Moon DS
Metroid Prime: Hunters
Diverse andere titels

Game Boy Advance Video's
Video 4
MaWaRu Made in Wario (reclame)
F-Zero (reclame)
The Legend of Zelda: The Minish Cap (reclame)
Advance Wars 1+2

Video 5
DK: King of Swing
Yoshi's Universal Gravitation
The Tower SP
Mario Party Advance
Diverse andere games

Video 6
Kingdom Hearts: Chain of Memories
Powerful Pro Baseball
DragonaBall
Goemon
Mega Man Battle Network 5
Diverse andere 3rd party games

Stam wacht operatie

Verdediger Jaap Stam zal hoogstwaarschijnlijk een operatie moeten ondergaan om van zijn enkelproblemen af te komen.

De 32-jarige Stam, speler van AC Milan, kampt al geruime tijd met chronische klachten aan zijn linkerenkel. Volgens clubarts Paolo Cherubino zijn die problemen alleen te verhelpen met een ingreep.

Stam kwam voor het laatst voor de Italiaanse club in actie op 14 september tijdens de uitwedstrijd in de Champons League wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. De oud-international verhuisde afgelopen zomer van Lazio naar Milan, en speelde tot nu toe slechts één competitiewedstrijd en één maal in de CL.

Federer niet tegen Oranje in Davis Cup

Roger Federer, de nummer één van de wereld, zal niet meedoen met het Zwitsere team dat het in de eerste ronde van de Davis Cup, begin maart, tegen Nederland moet opnemen.

Federer heeft laten weten dat hij zich wil concentreren op het behoud van de eerste plaats op de wereldranglijst. Voor de 23-jarige Zwitser staat de wedstrijd tegen Oranje te kort voor de toernooien van Indian Wells en Key Biscayne op het programma.

"Het was een moeilijke beslissing, maar die twee toernooien zijn heel belangrijk", aldus de Zwitser. Ook gaf hij toe dat zijn dijbeenblessure ook een rol speelde bij de beslissing. "Het is van groot belang om tijdens het seizoen ook rust in te bouwen".

Overigens zei Federer dat hij bij het volgende Davis Cup wedstrijd wel weer van de partij hoopt te zijn, maar die kans is door zijn absentie echter aanzienlijk gedaald.

Uytdehaage start op NK

Jochem Uytdehaage zal aankomende vrijdag aan de start staan van het NK afstanden in Assen.

De schaatser van de TVM-ploeg twijfelde lang over zijn deelname, nadat hij afgelopen september gewond was geraakt bij een auto-ongeluk.

Afgelopen week zei hij nog dat zijn lichaam een flinke opdoffer had overgehouden aan het ongeluk. Volgens zijn coach Gerard Kemkers kan de tweevoudig olympisch kampioen gewoon aan de start staan. "Hij zal in de subtop mee kunnen draaien, en dan vind ik het uitstekend dat hij in actie komt."

Edese politiechef moet weg om 'bonnenquota'

noizzie had ons via de nieuws-submit te melden:

De huidige districtschef van de Edese politie, Arend Kloosterman, moet van de korpsleiding van het district Gelderland-Midden vertrekken, omdat hij weigerde zijn agenten van hun reguliere werk af te halen en ze in te zetten voor het uitschrijven van extra bonnen.

Onlangs werd al bekend dat veel politiedistricten nog hard aan de slag moesten om de door justitie gestelde quota's voor het uitschrijven van bonnen te halen. Hierbij werd van hogerhand al gedreigd met ontslag indien men de normgetallen niet zou halen.

Voor het Edese politiekorps werd dit jaar de norm gesteld op 8.849 rechtbankzaken. De teller van staat nu op 91%, wat ruim 8.000 zaken zijn. Daarom gaf de korpsleiding aan de districtchefs de opdracht een slotoffensief te starten. Het reguliere politiewerk, surveillance in uitgaanscentra en aparte projecten moesten hier dan eventueel aan ondergeschikt worden gemaakt.

Kloosterman weigerde echter mee te werken aan "dit paniekvoetbal", omdat "slechts de statistieken van Justitie hiermee zouden zijn gediend". Kloosterman heeft in z'n weigering inmiddels de steun ontvangen van de politievakbond ACP, die stelde dat "het opvoeren van de 'bonnen-productie' een zorgwekkende ontwikkeling te vinden."

Korpschef Jos van Deursen zag in de weigering van Kloosterman voldoende reden het vertrouwen in zijn districtschef op te zeggen. Kloosterman heeft zich inmiddels ziek gemeld en zit daarom thuis. Hij weigert verder inhoudelijk commentaar te geven op de zaak.

Politiemensen uit de regio Gelderland-Midden hebben met verbijstering op de besluitvorming, die via de ondernemingsraad aan het personeel bekend werd gemaakt, gereageerd. Ook de burgemeesters van gemeentes die in onder dit district vallen hebben inmiddels om opheldering gevraagd.

Actie Ferencvaros tegen racisme

In de tweede minuut van de wedstrijd tegen Feyenoord vanavond zullen supporters van Ferencvaros op de tribune een gebaar maken om duidelijk te maken dat ze tegen racisme zijn. De harde kern van Ferencvaros heeft de slechte reputatie zich schuldig te maken aan verbaal geweld en racisme.

De actie van de Hongaarse club wordt door Feyenoord gewaardeerd, maar ziet zichzelf niet als partij in de discussie. ‘Laten we ze maar het voordeel van de twijfel geven. Je moet toch ergens beginnen en dit is in elk geval beter dan helemaal niets doen,’ aldus Gullit. Hij verlangt van zijn spelers dat ze zich niet laten intimideren door eventuele racistische leuzen en andere aanvallen van verbaal geweld. 'Als speler moet je bezig zijn met het team en niet met wat er op de tribunes gebeurt. En mocht het toch de spuigaten uitlopen, dan is daartegen maar één remedie: sportieve wraak nemen,' vervolgde Gullit.

Gullit maakte ook een vergelijk met zijn eigen spelersloopbaan. ‘Dit is een maatschappelijk probleem en ook niet nieuw. Ik heb het dus ook meegemaakt. Van schelden op de tribunes tot trommels en toeters voor het hotel om mij uit mijn slaap te houden het hoort er allemaal bij. En mocht het echt te ver gaan, dan is het aan de UEFA om daarover te beslissen.’

Ferguson prijst Van Nistelrooy

Sir Alex Ferguson prijste Ruud van Nistelrooy nadat de Nederlandse spits alle vier de doelpunten voor Manchester scoorde waardoor er met 4-1 van Sparta Praag in de Champions League werd gewonnen.

De trainer van Manchester United noemde Ruud ongelofelijk. "Hij is absoluut de meest koele afmaker die wij hier ooit hebben gezien", aldus Ferguson. Van Nistelrooy zelf zei na afloop van de wedstrijd dat hij geen vier doelpunten had kunnen scoren zonder de hulp van zijn teamgenoten.

Ruud van Nistelrooy evenaart hiermee het record van Marco van Basten (AC Milan, 1992), Simone Inzaghi (Lazio, 2000) en Dado Prso (AS Monaco, 2003) die ook vier doelpunten in één Champions League wisten te scoren.

In 46 CL-wedstrijden heeft de Nederlands international al 41 doelpunten gemaakt. In de Champions League is hij nu topscorer met maar liefst zeven doelpunten in vier duels.

Positie Ranieri onder druk

De Spaanse media uitten heftige kritiek op Valencia coach Claudio Ranieri en de spelers na het gelijkspel tegen Internazionale in de Champions League. Het uitzicht op de volgende ronde is hierdoor dramatisch verkleind voor de Spaanse landskampioen.

Verschillende kranten beschrijven Ranieri’s toekomst bij de club als "zeer duister" en als "een voet buiten de Champions League". Alleen voor keeper Santiago Canizares hebben de kranten een goed woord over. Hij wordt beschoud als de enige speler die het team de afgelopen weken heeft behoed van nog slechtere resultaten.

Tenzij de ploeg goede resultaten begint te behalen, zou het avontuur van Ranieri met Valencia spoedig kunnen eindigen.

2 nieuwe filmpjes van Prince of Persia: Warrior Within

Ubisoft heeft twee nieuwe filmpjes van Prince of Persia 2 vrijgegeven, waarvan er 1 een trailer is en de ander is een interview met Monica Belluci (bekend als Persephone uit de Matrix). Het eerste filmpje bied twee en een halve minuut gameplay footage en is hier te downloaden.
Het interview met Monica Belluci is hier te vinden, waarin ze vertelt over haar rol als Kaileena in het spel.

Koeman denkt niet aan opstappen

Het 'Europees overwinteren' is na de nederlaag in Tel Aviv weer een stap verder weg. Voor Ronald Koeman is het geen aanleiding om op te stappen.

De Ajax trainer zei direct na de wedstrijd dat hij nog niet aan opstappen heeft gedacht, omdat hij nog steeds vertrouwen heeft in een ommekeer. 'Je moet dat inderdaad wél in de wedstrijd laten zien, en dat hebben we niet gedaan. Maar als je toch ook ziet hoe die goals vallen. Daar valt niet tegen te vechten', aldus Koeman. 'We hebben de kwaliteit om een goal te maken, en we hebben ook wel drie, vier goede kansen gehad om de score te openen, en behoudens die kopbal uit een corner op de paal niets weggegeven', vervolgt Koeman.

Van der Vaart kan het ook niet precies verklaren. 'Ik weet het niet. We zitten in een heel moeilijke situatie. Er zijn te veel spelers die de vorm niet hebben en dat breekt ons nu op,' aldus de aanvoeder van Ajax.

Oranje oefent tegen Engeland

Het Nederlands elftal komt in 2005 twee keer uit tegen Engeland in een oefeninterland.

Het eerste duel is op 9 februari in het Villa Park in Birmingham, 15 november zal het tweede duel in de Amsterdam Arena plaatsvinden. Een dag voor beide duels speelt Jong Oranje tegen Jong Engeland.

In de 27 onderlinge duels tussen Oranje en Engeland waren de Britten het sterkst. Zes keer winst voor Oranje tegen veertien keer winst voor Engeland. 13 Februari 2002 werd het laatste duel gespeeld. Het gelijkspel van 1-1 werd toen bepaald door doelpunten van Patrick Kluivert en Darius Vassell.

Bernabéu was doelwit terroristen

Het doelwit voor Spaanse terroristen was het Estadio Santiago Bernabéu in Madrid. Het stadion is de thuishaven van Real Madrid.

Na het verhoor van verschillende verdachten afgelopen dinsdag maakte de Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Garzón bekend dat het Bernabéu stadion op een lijst stond van mogelijke doelwitten van terroristen. Twee treinstations en de Picassotorens stonden ook op de lijst.

Het Estadio Santiago Bernabéu is gebouwd in 1947 en biedt plaats aan maar liefst 75342 mensen. Door de prestaties van voetbalclub Real Madrid is het stadion wereldberoemd geworden.

Kone te duur voor Anderlecht

Arouna Kone van Roda JC staat in belangstelling van Anderlecht. De Ivoriaan zou zijn landgenoot Aruna Dindane moeten vervangen, die waarschijnlijk de Belgische landskampioen zal verlaten tijdens de winterstop.

Eind augustus probeerde Ajax Kone voor tien miljoen euro aan te trekken als vervanger van Ibrahimovic. De transfer van Roda-aanvaller Arouna Koné naar Ajax ketste echter af omdat deze stuk liep op de medische keuring.

Roda JC heeft intussen bekend gemaakt dat Kone minstens vijf miljoen euro moet kosten. Voor Anderlecht is dat bedrag te hoog en zijn daardoor op zoek naar een andere vervanger voor Aruna.

Katamari Damacy (US import)

Intro
Katamari Damacy verscheen een tijd geleden al in Japan. Ik zag hem op TV voorbij komen bij Gamekings en las erover op websites en in bladen. Iedereen die erover sprak was altijd erg enthousiast en benadrukte hoe leuk het spel was. Echter, de kans dat een dergelijk wazig Japans spel ooit in het Westen zou verschijnen was nihil, en ik waakte er dus voor om te enthousiast te worden. Tot ik vorige maand hoorde dat Katamari Damacy in de VS zou verschijnen, en nog wel voor een budgetprijs. Na de nodige leveringsproblemen (Namco en winkeliers hadden het potentieel van deze game onderschat en de eerste leveringen waren in no time uitverkocht) kon ik eindelijk dit spel in de cd-lade van mijn PS2 stoppen.

Man springt in leeuwenkuil

In de dierentuin van de Taiwanese hoofdstad Taipei is een man woensdag over de omheining van de leeuwenkuil gesprongen. "Jezus zal je redden" riep de 46-jarige Chen tegen één van de twee leeuwen die aanwezig waren. Het dier had blijkbaar geen zin in een gesprek over hoe Jezus dat dan wel niet zou gaan doen en viel de man aan.

De leeuw scheurde eerst de jas van het lijf van Chen, waarna de man, ogenschijnlijk niet in paniek, enkele stappen achteruit zette. De leeuw sprong vervolgens op Chen en beet hem in zijn arm. Daarna begon hij aan de broek van de man, maar dat verveelde al snel en hij trok zich terug.

Chen bleef kalm, ging met uitgestrekte armen voor de leeuwen staan en keek de twee nog eens aan. Het onderonsje werd echter wreed verstoord door enkele medewerkers van de dierentuin. Zij dreven de dieren achteruit met waterslangen, door de politie werden ze vervolgens beschoten met pijltjes met kalmeermiddel. Hierna pakte de man zijn jas op en klom uit de kuil. Hij is zowel in de voorkant als de achterkant van zijn been gebeten.

Chen zou al enige tijd kampen met psychologische problemen. "Hij nam een groot risico vandaag omdat hij stemmen in zijn hoofd hoorde", aldus psychiater Teng Hui-wen. De zaak wordt nog verder onderzocht.


Student gaat in KKK-kostuum naar schoolfeest

Op een high school in de Amerikaanse staat Michigan is een student voor vijf dagen geschorst omdat hij gekleed in een Ku Klux Klan-kostuum naar een Halloween-feest van de school ging. Opvallend genoeg won hij wel een prijs; hij werd verkozen tot degene met het engste kostuum op het gekostumeerde feest.

Inspecteur van de politie Bert Bleke zei in een reactie de beslissing van de school om de student te schorsen te steunen, maar niet te begrijpen waarom de jongen op het feest toegelaten werd. Tevens vindt hij het onbegrijpelijk dat de student ook nog eens een prijs won.

De student zelf wilde tegen de media niets zeggen over zijn gewraakte kostuum. Hij zei enkel dat mensen van de school hem hebben geadviseerd om er verder niets over zeggen en dat hij geen verdere problemen wil veroorzaken.

Reacties op herverkiezing George Bush

In verschillende landen hebben politici gereageerd op de overwinning van George Bush in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Nederland
Premier Jan Peter Balkenende heeft president Bush in een persoonlijke brief gefeliciteerd met zijn overwinning. Hij zei uit te kijken naar een "voortzetting van de vruchtbare samenwerking" met de Verenigde Staten. Ook zei hij er op te vertrouwen dat de wederzijdse relaties tussen Europa en de VS tijdens de tweede ambtstermijn van Bush verder zullen worden verdiept en versterkt.

Volgens Balkenende zijn de Verenigde Staten en Europa verbonden door sterke economische, politieke en culturele banden en door gemeenschappelijke waarden. "Dit maakt ons elkaars natuurlijke en onafscheidelijke partners", aldus de premier.

Reacties Nederlandse partijen
Regeringspartij CDA liet weten "heel goed te kunnen leven" met de herverkiezing van Bush. Fractievoorzitter Verhagen noemde de grote opkomst in de VS een "vertrouwensvotum voor de strijd van Bush tegen het terrorisme." Volgens Verhagen kan de herverkiezing van de Republikein goed uitpakken voor de Amerikaans-Europese betrekkingen. Bush zou volgens de christen-democraat "nieuwe wegen willen inslaan" en een nieuwe start willen maken.

De grootste oppositiepartij PvdA was een stuk minder enthousiast. "We hoopten op John Kerry, dat wil ik niet onder stoelen of banken steken", aldus PvdA-buitenlandspecialist Koenders. "Hij bleek echter spijtig genoeg een onvoldoende krachtig en overtuigend alternatief voor de zittende president." Hij zei te hopen dat Bush in zijn tweede termijn zijn politiek eenzijdige en unilateraal buitenland beleid verruilt voor meer samenwerking met Europa en de islamistische wereld.

Jozias van Aartsen, fractievoorzitter van de VVD, meldde liever Kerry als president te hebben gezien. "Niet omdat Bush Irak heeft aangevallen, maar omdat een presidentschap van Kerry uitdagender zou zijn voor Europa", aldus de liberaal.

D66-leider Dittrich zei te hopen dat de Amerikaanse president in zijn tweede ambtstermijn zich meer gelegen laat liggen aan internationale samenwerkingsverbanden als de Verenigde Naties en de Europese Unie. Ook wil Dittrich dat Bush meer afstand neemt van religieuze groeperingen in eigen land, die hem de afgelopen jaren "in de tang" hebben gehouden.

Duitsland
De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder heeft Bush gefeliciteerd en kondigde aan de "goede samenwerking" voort te zetten. CDU-leidster Angela Merkel feliciteerde Bush en zei te hopen dat de relatie tussen Europa en de Verenigde Staten de komende jaren weer beter zal worden. De reacties van linkse parlementariërs waren sceptisch. Zo noemde Michael Müller Bush een "fundamentalist" Hans-Christian Ströbele (Bondgenootschap 90/De Groenen) had het zelfs over een "zwarte dag voor de vrede."

Groot-Brittanië
De Britse premier Tony Blair heeft Bush gefeliciteerd met zijn herverkiezing en hem beloofd de samenwerking in de strijd tegen het terrorisme voort te zetten. Hij zei tevens het vredesproces in het Midden-Oosten samen met Bush nieuw leven te willen inblazen en riep hij Europa en de VS op hun bondgenootschap, dat door de oorlog in Irak averij heeft opgelopen, weer op te bouwen.

Frankrijk
Ook de Franse president Jacques Chirac feliciteerde Bush met zijn herverkiezing. Hij meldde te hopen dat in de tweede termijn van Bush de relatie tussen Frankrijk en de VS zal verbeteren.

Italië
De Italiaanse premier Berlusconi feliciteerde Bush al voor Kerry zijn verlies had erkend. Hij zei blij te zijn met dit resultaat.

Spanje
De Spaanse premier Zapatero meldde te hopen op een efficiënte en constructieve samenwerking met de VS.

Rusland
De Russische president Poetin was te gast bij Berlusconi en feliciteerde Bush tevens voordat Kerry zijn nederlaag erkende. Hij liet blijken in het kader van de strijd tegen het terrorisme ingenomen te zijn met de overwinning van Bush.

Palestina
De Palestijnse onderhandelaar Erekat heeft namens de Palestijnse leiding gezegd te hopen dat Bush een ander Midden-Oostenbeleid zal gaan voeren. Hij zei te hopen dat Bush meer "belangstelling voor het vredesproces" gaat tonen.

Verenigde Naties
Ook VN-secretaris-generaal Kofi Annan heeft via een woordvoerder van zich laten horen. Hij feliciteerde Bush en meldde op tal van terreinen met hem te willen samenwerken.

Naakte man beklimt rijdend vliegtuig

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Op een vliegveld in Los Angeles is een boze Canadees maandagavond volledig ontkleed de landingsbaan opgerend, om vervolgens het landingsgestel van een al rijdend vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Qantas te beklimmen. Neil Melly was woedend omdat hij geen ticket had gekregen voor een vlucht naar Australië. Dit hebben de autoriteiten woensdag bekendgemaakt.

De verstekeling van de Boeing werd op tijd opgemerkt, waarna de piloten de start afbraken, de man uit het landingsgestel werd gepraat en vervolgens werd gearresteerd. Later bleek dat Melly geen ticket had gekregen omdat zijn creditcard was verlopen. Na deze weigering slaagde de man erin om heelhuids over een met prikkeldraad bedekte luchthavenomheining te klimmen en naar het vliegtuig te rennen.

Als de 31-jarige man niet op tijd was ontdekt, was hij eerst in de motor gezogen of geplet door het landingsgestel en daarna stijf bevroren tijdens de vlucht, die ruim 15 uur duurt.

Melly zou als vermist zijn opgegeven door de Canadese politie. Hij zou manisch-depressief zijn.

Coca-Cola werkt goed als insecticide

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Coca-Cola lijkt uitermate geschikt als insecticide. Indische landbouwers ontdekten dit en besproeien nu hun katoen- en chilivelden met de frisdrank om ze tegen insecten te beschermen. Volgens hen is de cola even effectief als chemische pesticiden. Daarbij is het nog goedkoper ook.

"De beestjes stierven wanneer ik er Coca-Cola op sprenkelde", zo zegt de boer Gotu Laxmaiah uit Ramakrishnapuram. Volgens hem is cola veel veiliger en gemakkelijker om te gebruiken. Het gebruik van de drank is dan ook erg populair bij hem en zijn collega's.

Volgens een woordvoerder van de cola-fabrikant kloppen de beweringen van de boeren niet. "Frisdranken reageren niet op dezelfde manier als pesticiden op groenten en fruit. Er is geen wetenschappelijke basis voor zulke beweringen, en Coca-Cola gebruiken om insecten te bestrijden heeft totaal geen effect."

Vluchten Schiphol aan de grond door aswolk

Wegens een uitbarsting van de vulkaan Grimsvoten op IJsland en de grote aswolk die daarvan het gevolg is heeft de KLM 59 vluchten geannuleerd. Deze vluchten zouden moeten vertrekken vanaf Schiphol. Het gaat om vluchten naar IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland, west-Rusland en de Baltische staten. Honderden passagiers zijn nu gestrand op de luchthaven.

De aswolk hangt boven een groot deel van het noord-Europese luchtruim. Vele reizigers zijn inmiddels overgebracht naar hotels. Voor zo'n veertig mensen is dit echter niet gelukt, zij zullen de nacht op noodbedden van het Rode Kruis doorbrengen in de vertrekhal van Schiphol.

Zonnet houdt op te bestaan

Vanaf begin volgend jaar zal de merknaam Zon (en de daaraan verwante naam Zonnet) op houden te bestaan. Eigenaar Versatel vindt het beter om in alle landen onder dezelfde naam te opereren. Internetaanbieder Zon zal daarom verder gaan als Versatel.

Voor de huidige klanten zal er niets veranderen, behalve dat ze hun rekeningen onder de naam Versatel zullen gaan ontvangen. De e-mailadressen zullen ten alle tijde hetzelfde blijven.

Zon werd gestart in augustus 1999. De provider werd toen gestart met steun van muziekketen Free Record Shop en radiozender Radio 538. Vanaf het vierde kwartaal van dit jaar zal Versatel beginnen met de naamswijziging.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.