FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 oktober 2004

Eurobiljet met Hitler-afbeelding opgedoken

webmasterT en Sylv3r tipten FOK! via de nieuws-submit:

Icoon opmerkelijk nieuws In het Brabantse Den Bosch is afgelopen weekend een biljet van vijf euro met daarop een afbeelding van Hitler opgedoken. Hoofdredacteur J. Kriek van de regionale zender Omroep Brabant kreeg het geldbriefje in handen, waarop het portret van Hitler was gestempeld.

"Ik weet niet in welke winkel ik het biljet heb gekregen. Ik kwam er pas achter toen ik na het boodschappen doen mijn geld nakeek", zo zei Kriek na het aantreffen van het biljet De politie in Den Bosch en de Nederlandsche Bank zeggen niet te weten of er meerdere biljetten met de afbeelding in omloop zijn.

Het CIDI (Centrum Informatie Documentatie Israël) meldt eveneens geen eerdere gevallen te kennen van biljetten met afbeeldingen van Hitler erop. Het CIDI is wel van mening dat mensen die een dergelijk briefje aantreffen zelf actie moeten ondernemen en aangifte doen.

De opmerkelijke vondst
Het aangetroffen briefje

'Mat Herben verlaat fractie voor partij LPF'

Sylv3r had ons via de nieuws-submit te melden:

Mat Herben staat op het punt zich af te scheiden van de fractie van de LPF en terug te keren naar de partij LPF. Dat meldt partijbestuurslid Moleveld vanavond in het tv-programma NOVA. Herben zou terug willen keren omdat de partij-organisatie van de LPF inmiddels door de vele crises gelouterd zou zijn. Binnen de fractie zou daarnaast al langere tijd kritiek zijn op het functioneren van de fractievoorzitter.

De fortuynistische Kamerleden waren vanavond in spoedvergadering bijeen. Herben zou halverwege de bijeenkomst verlaten hebben. De fractieleden ontkennen echter dat er sprake is van een afscheiding. Herben was vanavond niet beschikbaar voor commentaar. Geruchten gaan dat hij de eer aan zichzelf wil houden, nadat verschillende fractiegenoten hebben laten weten van hem af te willen als politiek leider.

Na Ali Lazrak (SP) en Geert Wilders (VVD) zou Herben het derde Kamerlid zijn dat zich deze zittingsperiode afscheidt van zijn fractie. Afgelopen zaterdag liet Herben in het VARA-programma Spijkers met Koppen nog weten met de LPF-fractie te streven naar een nieuwe volkspartij waarin ook voor Wilders plaats zou zijn.

Mat Herben (links)
Mat Herben (links) met fractiegenoot Gerard van As


Kort geding
Morgen beslist de rechtbank van Den Haag over de vraag of de fractie van de LPF de naam LPF mag blijven voeren. De fractie scheidde zich eind augustus af van de partij. Volgens bronnen zal de rechter de partij in het gelijk stellen, waardoor de fractie een andere naam moet kiezen.

13-jarige mishandelt scheidsrechter

Icoon Binnenlands nieuwsEen 13-jarige voetballer van het Bredase SAB is door de club geschorst. Hij mishandelde na afloop van een jeugdwedstrijd in Terheijden de scheidsrechter dusdanig dat deze een gebroken kaak opliep.

De jongen kreeg afgelopen zaterdag een rode kaart nadat hij betrokken was geraakt bij een opstootje op het veld. Hij was het niet met de kaart eens en ging vervolgens, samen met zijn vader die ook bij de wedstrijd aanwezig was, de scheidsrechter te lijf. Die moest zich daarna laten behandelen in het ziekenhuis. Tegen zowel de vader als de zoon heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt.

Actrice Janet 'Psycho' Leigh overleden

Janet Leigh, bekend als het slachtoffer in de filmklassieker Psycho, is zondag op 77-jarige leeftijd in haar huis in Los Angeles overleden. Leigh kreeg een Oscar-nominatie voor haar rol in de film van regisseur Alfred Hitchcock. De scene waarin ze in een douche met een mes wordt aangevallen is één van de bekendste filmfragmenten ooit.

Naast Psycho uit 1960 was Leigh onder meer bekend van de films Touch of Evil (1958) van Orson Welles en The Manchurian Candidate (1962). De actrice begon haar carrière in de jaren veertig. Aan het einde van de jaren zestig raakte haar loopbaan in het slop. Leigh was van 1951 tot 1962 getrouwd met acteur Tony Curtis. Ze is de moeder van actrice Jamie Lee Curtis.

Janet Leigh schreeuwt het uit in Psycho
Janet Leigh (1927 - 2004) schreeuwt het uit in Psycho

'Onderwereld wil Peter R. de Vries omleggen'

Icoon misdaad nieuwsCriminelen beramen een moordaanslag op televisiemaker Peter R. de Vries. Die informatie zou de journalist hebben gekregen van officieren van justitie Koos Plooy en Fred Teeven. Een woordvoerder van het OM bevestigde vanavond dat De Vries vorige week een onderhoud heeft gehad met de twee misdaadbestrijders.

Over de inhoud van het gesprek wilde het parket geen mededelingen doen. De Vries meldde echter zelf dat er volgens Plooy en Teeven in de onderwereld plannen bestaan om hem in november te liquideren. In een column schrijft De Vries dat criminelen willen verhinderen dat hij in zijn tv-programma aandacht besteed aan de golf van liquidaties in Amsterdam, "en dan met name aan de moorden op Jan Femer, Sam Klepper en vastgoedtycoon Willem Endstra". De Vries meent dat de informatie van Plooy en Teeven 'behoorlijk concreet' was. De opdrachtgever zou een conflict hebben met Heineken-ontvoerder Willem Holleeder.

De Vries is in het verleden meerdere malen door de politie op de hoogte gebracht van mogelijke plannen hem te vermoorden. "Tot nu toe is het gebleven bij dreigementen of was het loos alarm", schrijft de misdaadjournalist. "Je hoeft echter geen helderziende te zijn om te voorspellen dat er ook een dag komt dat men een stap verder gaat."

Dit bericht is om 22:15 uur geactualiseerd.

Peter Molyneux biedt excuses aan over Fable

In een voor de gamesindustrie ongewone verklaring heeft Peter Molyneux, directeur van Lionhead Studio's, gereageerd op de kritiek dat Fable een aantal beloftes niet waarmaakt. Hij biedt zijn excuses aan voor het feit dat hij in het verleden in interviews over features in de game heeft gepraat die later weer geschrapt zijn, en welke dus niet in de uiteindelijke game zitten. Een hoop mensen hebben aangegeven dat ze zich hierdoor bedrogen voelen en hij heeft dan ook aangegeven dat hij in de toekomst alleen nog maar zal praten over features die definitief in de game zullen zitten.
"[...]
"There is something I have to say. And I have to say it because I love making games. When a game is in development, myself and the development teams I work with constantly encourage each other to think of the best features and the most ground-breaking design possible.

However, what happens is that we strive to include absolutely everything we've ever dreamt of and, in my enthusiasm, I talk about it to anyone who'll listen, mainly in press interviews. When I tell people about what we're planning, I'm telling the truth, and people, of course, expect to see all the features I've mentioned. And when some of the most ambitious ideas get altered, redesigned or even dropped, people rightly want to know what happened to them.

If I have mentioned any feature in the past which, for whatever reason, didn't make it as I described into Fable, I apologise. Every feature I have ever talked about WAS in development, but not all made it. Often the reason is that the feature did not make sense. For example, three years ago I talked about trees growing as time past. The team did code this but it took so much processor time (15%) that the feature was not worth leaving in. That 15 % was much better spent on effects and combat. So nothing I said was groundless hype, but people expecting specific features which couldn't be included were of course disappointed. If that's you, I apologise. All I can say is that Fable is the best game we could possibly make, and that people really seem to love it.

I have come to realise that I should not talk about features too early so I am considering not talking about games as early as I do. This will mean that the Lionhead games will not be known about as early as they are, but I think this is the more industry standard.

Our job as the Lionhead family of studios is to be as ambitious as we possibly can. But although we jump up and down in glee about the fabulous concepts and features we're working on, I will not mention them to the outside world until we've implemented and tested them, and they are a reality.

Thank you for reading.

Peter. "
[...]"


Bobson opgeroepen voor Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft Kevin Bobson van Willem II opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Arjen Robben. Het is de eerste keer dat de 23-jarige linkspoot zich bij de selectie van het Nederlands Elftal mag voegen.

Robben meldde zich maandag, net als Kevin Hofland en Dave van den Bergh, af voor de WK-kwalificatieduels met Macedonië en Finland. Voor Hofland en van den Bergh zijn vooralsnog geen vervangers opgeroepen.

Helft meisjes ongezond aan het lijnen

kwebbeltje had ons via de nieuws-submit te melden:

De helft van meisjes tussen de 13 en 18 jaar die een dieet volgt doet dat op een ongezonde manier. Voor een kwart geldt zelfs dat ze extreem en gevaarlijk bezig zijn. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van het instituut TNO. Van de meisjes uit de leeftijdsgroep heeft tachtig procent wel eens een afslankpoging ondernomen.

Onder 'ongezond lijnen' verstaat het onderzoeksbureau heel weinig eten, dieetdranken nemen een afslankkuur volgen of dieetpillen slikken. Dagenlang niet eten, laxeermiddelen nemen en opzettelijk overgeven valt volgens TNO onder 'extreem lijnen'. Extreem lijnende meisjes blijken vaker te roken dan niet of gezond lijnende leeftijdsgenoten en hebben minder zelfvertrouwen. Overigens blijkt dat niet alleen kinderen met een overgewicht willen afvallen. Vijftig procent van de tienermeisjes met een normaal gewicht en twintig procent van degenen met een ondergewicht doet op een verkeerde manier aan de lijn.

Mortal Kombat Deceptions komt met eigen Controllers

De Xbox en Playstation 2 krijgen hun eigen controllers voor de game Mortal Kombat Deceptions. Deze controllers zullen als eerste controllers ooit de rating M (17 jaar en ouder) krijgen in Amerika, hierdoor worden de boxshots gecensureerd uitgegeven. Of deze controllers ook worden uitgegeven in Europa is nog niet bekend. Hieronder staan de plaatjes van de controllers:


Persoon overleeft 'overrijding' door trein

ReadMe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsOp het traject tussen Winschoten en Nieuweschans is een persoon door het oog van de naald gekropen, toen deze om onduidelijke reden in de lengterichting tussen de rails was gaan liggen. Een naderende goederentrein reed over de onbekende heen, maar deze bleef gelukkig ongedeerd. Na het passeren van de trein maakte de persoon zich uit de voeten. De machinist van de goederentrein was ervan overtuigd dat hij een aanrijding had veroorzaakt.

Door het voorval heeft het treinverkeer tussen de twee plaatsen een uur stil gelegen. Prorail maakte bekend dat de politie nog steeds op zoek is naar de onbekende.

Snelheidsduivel door cruise control

Een dertigjarige automobilist heeft gistermiddag voor paniek gezorgd op de Franse A71, toen zijn cruise control vast bleef hangen bij een snelheid van tweehonderd kilometer per uur. De man kreeg het door een storing in het computersysteem van zijn auto niet voor elkaar om te remmen of de motor uit te schakelen. De auto, een Renault Vel Satis, heeft in plaats van een contactsleutel een soort van creditcard.

De man heeft met zijn mobiele telefoon de gendarmerie gewaarschuwd, zodat deze maatregelen kon nemen om de veiligheid van andere weggebruikers te garanderen. Een tolversperring werd voor de zekerheid volledig ontruimd. Een klein uur en zo'n honderdvijftig kilometer nadat het probleem ontstond, lukte het de man uiteindelijk om de motor uit te zetten en de auto langzaam tot stilstand te laten komen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Twinky en haar Labello

Inmiddels denken jullie allemaal dat je al best wel veel van mij weet via m'n weblogs.Dat valt tegen hoor! In deze weblog zal ik jullie iets vertellen wat erg schokkend is voor de mensen die me kennen. Ik wacht er altijd zo lang mogelijk mee. Okay. Daar komt het. Voor de mensen met een zwak hart, een pacemaker of zwangere vrouwen wordt afgeraden nog verder te lezen. Dames en heren, jongens en meisjes: het kleinste, liefste en jongste webloggertje op Fok!weblog speelt trompet. Jawel. Zo, dat is er uit. Ik zie er belachelijk uit als ik mijn toeter hanteer, maar het is nou eenmaal niet anders want ik vind het leuk. Om jullie lekker te laten meeleven met deze wwkw komt hier een spoedcursus trompetspelen. Span je lippen en pers er lucht doorheen (gewoon een langgerekte 'p' zeggen) en probeer met je tong en de vorm van je mond een liedje te 'buzzen'. Ik kan een toonladder met alleen mijn lippen! Nou, als je dit een tijdje probeert, merk je dat het eigenlijk wel vermoeiend is voor je lippen. En dat is helemaal waar! Denk je eens in dat er dan nog een hele trompet tegenaan geperst moet worden, en je komt misschien wel tot de conclusie, dat het eigenlijk funest is voor je zoen-werktuig. Nou, daar hebben ze iets voor uitgevonden. Lippenbalsem. Oh, even voor ertussendoor het woordenboek van deze wwkw:

Lip-pen-stift (de ~en)
1 schoonheidsmiddel, bestaande uit kleurstof om de lippen te kleuren => lipstick

lip (de ~pen)
1 elk van beide vlezige, bloedrijke en daardoor rood gekleurde randen van de mondopening

bal-sem (de ~ (m.), ~s)
1 dik vloeibare oplossing van hars in etherische olie als uitwendig geneesmiddel of als parfumerie gebruikt

Lippenbalsem is dus dik vloeibare oplossing van hars in etherische olie als uitwendig geneesmiddel of als parfumerie gebruikt voor de vlezige, bloedrijke en daardoor rood gekleurde randen van de mondopening. Dat is dus duidelijk. En ik ben eraan verslaafd. Sterker nog, ik aanbid het. Lippenbalsem is mijn leven! Mijn alles! Zonder lippenbalsem zou ik niks zijn! Zou ik helemaal uitgedroogd zijn en dood! Oh, lippenbalsem, gij zijt zo schoon en beeldig en geweldig! Ja, okay. Ik liet me even gaan. Lippenbalsem dus. Ik ben na jarenlange ervaring tot de conclusie gekomen dat ik beter de goedkopere versies kan nemen omdat het er zo afgrijselijk snel doorheen gaat. Er zit minstens 1 'ding' (bestaat er een woord voor?) in mijn broekzak, minstens 1 in m'n etui, er liggen er 4 op m'n toilettafel en ook nog flink wat in de badkamer. Het is bijna een obsessie, en ik weet het. Ik kan er niet zonder. Altijd, overal betrap ik mezelf op een grijpende hand naar mijn broekzak, die niet richting geld of telefoon is, maar richting de labello. En er zijn zoveel verschillende soorten! Je hebt het 'draai-schuif-ding', het tubetje, het potje en ook een bepaald soort stick. Jaha! En dan heb je nog verschillende smaken. De gewone (meestal blauw, soms wit), de groene (met kamille of iets dergelijks), de roze (die gewoon blauw is maar dan roze), de gele (met antizonspul erin), de donkerroze (framboos of iets dergelijks), de rode (aardbei), de parelmoerachtigroze (die je lippen zo'n walgelijke wittige glans geven) en sinds kort ook de zilveren en gouden dinges. Jawel. En elke week weer sta ik voor het rekje. Keus zat ja. Maar had iemand me niet kunnen vertellen dat je aan lippenbalsem verslaafd kan raken?

Man verwart zijn penis met nek van kip

In Roemenië heeft een oudere man per vergissing zijn penis afgesneden. Zijn hond vond dit niet zo erg, die dacht dat het een worstje was, en smikkelde het op.

De 67-jarige Constantin Mocanu uit een dorp nabij de zuidwestelijke stad Galati, rende midden in de nacht in zijn onderbroek de tuin in om een lawaaierige kip dood te maken. Hij zag zijn penis aan voor de nek van de kip, en sneed hem af, aldus Mocanu. Zijn hond kwam toen aanhollen en smikkelde het geslachtsdeel op.

De man is opgenomen in het ziekenhuis in Galati. Doktoren die de man hevig bloedend bij de ambulance gebracht hadden, zeggen dat de man niet in levensgevaar verkeert.

Wordt het Jaguar, Jordan, of Minardi voor Albers?

Het algemeen dagblad schreef vandaag, dat het management van Christijan Albers tijdens de grand prix van China gesproken heeft met maar liefst drie renstallen voor een zitje voor het komend seizoen.

Jaguar (of hoe ze volgend jaar ook mogen heten), Jordan en Minardi blijken tot de gegadigden te horen. Trust directeur Michel Perridon heeft reeds laten weten dat wanneer Albers bij een van de eerste twee teams een stoeltje krijgt aangeboden, hij dit team zal sponsoren.

Om de onderhandelingen niet net als vorig jaar stuk te laten lopen heeft Trust de hulp ingeroepen van John Byfield, de manager van Jenson Button. Minardi's teambaas, Paul Stoddart, heeft inmiddels laten weten dat Albers met een paar miljoen Euro aan sponsorgeld meer dan welkom is bij het team.

Albers kijkt echter ook uit naar betere teams. Zo is er ook al gesproken met Eddie Jordan, echter sinds Albers bij dit team gepasseerd is door Robert Doornbos, schijnt de relatie tussen Jordan en Trust aardig bekoeld te zijn.

Tot slot zijn er ook nog contacten met Jaguar. Hoewel de toekomst van dit team nog lang niet zeker is, gaat het management van Albers er van uit dat het team verkocht wordt. Als dit het geval is zal het nieuwe team een behoorlijk gebrek aan sponsors hebben en in dat geval is een betalende rijder als Albers meer dan welkom!

Weer een Oostenrijker in Formule 1?

Het lijkt erop dat er na Christian Klien er volgend jaar nog een Oostenrijker op de grid kan staan. Jordan en Minardi hebben interesse getoond in Patrick Friesacher

In de voetsporen van grote Formule 1 coureurs zoals Gerhard Berger en Niki Lauda, zal Friesacher op 25 november in een Minardi mogen testen. Wanneer deze test goed verloopt zou hij best wel eens de nieuwe teamgenoot van Zsolt Baumgartner kunnen worden. Ook Jordan liet weten interesse te hebben in de jonge Oostenrijker.

Voor sommigen is Friesacher geen onbekende, hij rijdt al sinds 2001 in de Formule 3000. Dit jaar won hij nog de F3000 race op de Hungaroring voor Vitantonio Liuzzi.

Om zijn zitje te bekostigen zal Friesacher echter wel op zoek moeten gaan naar een paar grote sponsors.

Yvonne, Dirkh en columns in FOK!radio

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor hoe eindredacteur Tha_Blont van de columns in de studio is. Aan hem vragen we hoe zijn team aan de inspiratie komt en of de columns wel wat toevoegen aan de FP. Verder werd Dirkh gisteren moderator van het Klaagbaak subforum. Hem hebben we aan de lijn.

SunChaser wordt vandaag samen met de rest van Leiden ontzet, dus er is vanavond een speciale gast-presentatrice in de studio om hem te vervangen. Wie deze bijzondere gast is, hoor je vanavond.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp (mp3PRO)
Windows Media Player
Real Player

Verder neemt Cynix zijn week op het forum met ons door en roddelen we met Yvonne. Aan de telefoon hebben we ook Dirkh. Hij werd gisteren moderator van Klaagbaak. Dit zorgde meteen voor veel naamtopics. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. En misschien komen er nog meer actuele zaken in FOK!radio, maar dat hoor je als er meer duidelijkheid over is! En dit is ons irc kanaal: #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Johansson streng voor Zwitsers

UEFA-voorzitter Lennart Johansson heeft de Zwitserse voetbalfederatie gedreigd het EK 2008 over te hevelen naar een ander land. Zwitserland zou wegens een politiek dispuut niet alle stadions tijdig af krijgen.

Het Europees Kampioenschap van 2008 wordt georganiseerd door Oostenrijk en Zwitserland. Maar in Zwitserland heeft de groene partij door fel protest de bouw van een nieuw stadion in Zürich stopgezet. Daardoor zou het achtste stadion niet tijdig af geraken. Ook de andere zeven stadions hebben nog geen contract kunnen voorleggen.

Johansson schreef in een vertrouwelijke brief, die niet veel later uitlekte, aan Zwitserland dat het EK wel eens naar een ander land zou kunnen gaan. Dat het mogelijk is ondervond kandidaat Colombia al in 1984, die de organisatie alsnog naar Mexico zag gaan. Johansson benadrukt dat het niet zijn bedoeling is om te dreigen, maar wil waarschuwen voor eventueel heviger protest van de afgewezen kandidaat-organisatoren.

Dorpspomp in Velden spuit bier

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Limburgse dorpje Velden keert de dorpspomp terug op de Markt. Een dag per jaar zal de pomp bier in plaats van water produceren. De plannen voor de bierpomp zijn ver gevorderd. De pomp moet deel uitmaken van een nieuw kunstwerk, namelijk een fontein in carnavaleske sfeer. Dit werd maandag bevestigd door een woordvoerder van de gemeente Arcen en Velden.

De dorpsbewoners moeten het hele jaar door water kunnen tappen van de dorpspomp. Gekke Maondaag, de laatste maandag van januari, is een uitzondering. Dan loopt Velden alvast vooruit op het naderende carnaval en is heel het dorp verkleed en aan de drank. Er zal dan ook toepasselijk bier uit de dorpspomp komen. Wel staat er iemand die het bier zal verkopen. "Het is niet de bedoeling dat iedereen ongelimiteerd zijn dorst aan de bierpomp gaat lessen", waarschuwt de woordvoerder van de gemeente.

Wilders geschokt door moordposter

ReadMe en Re_plaY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tweede Kamerlid Geert Wilders zegt geschokt te zijn door een poster op de website Indymedia, waarop aangespoord wordt hem te doden. De tekst op de poster luidt 'Geen stem voor deze racist. 6 kogels, maakt 'm dood' en is ondertekend door de Internationale Stalinisten.


Wilders neemt de poster erg serieus en voelt zich bedreigd. "Het is een platte oproep om mij te doden", aldus de voormalige VVD'er. Hij geeft aan 'een kritische houding tegenover de islam' te hebben, maar dat hij geen racist is.

Indymedia zelf neemt de oproep niet serieus. Volgens de beheerder is de poster een persiflage op affiches van de Internationale Socialisten. Indymedia werkt volgens een 'open posting' principe, wat betekent dat iedereen zonder controle vooraf berichten kan plaatsen. De Wildersposter is inmiddels door een moderator in de prullenbak gezet, waar alles na vijf dagen automatisch wordt verwijderd. Wilders wil echter dat de poster helemaal van de site verdwijnt. Hij weet nog niet of hij aangifte zal doen.

KPN komt met digitale televisie

USSJCHUCKY en Rene hadden ons via de nieuws-submit te melden:

KPN komt vanaf 18 oktober met een nieuwe dienst: digitale televisie en radio. Het telecombedrijf wil "de consument een aantrekkelijk alternatief voor de huidige kabeltelevisie in Nederland" bieden.

Het zenderpakket van de dienst bevat 25 televisiezenders, waaronder de belangrijkste nationale en buitenlandse kanalen. Daarnaast worden ook zeventien radiostations doorgegeven. In het begin zal Digitale TV, zoals de dienst gaat heten, enkel in de randstad worden aangeboden. Landelijke dekking volgt naar verwachting eind 2006.

Bill Gates trots op Xbox2/Xenon

Bill Gates is trots op de online-functies van de Xbox2/Xenon. Dit zei de rijkste man ter wereld op een lezing, die hij hield op de universiteit van Berkeley, in Californië. In deze lezing ging het over de toekomstplannen van de gamesindustrie, en Gates zei hier het meest trots te zijn op de interactieve functies van de nieuwe Xbox.

De dingen waar Gates in het bijzonder trots op is, zijn de 'Spectator Mode' en 'Xbox TV' features van de next-gen Xbox. Het is jammer genoeg niet duidelijk wat deze features precies inhouden, en Gates is hier ook niet verder op ingegaan.

Film: Shark Tale/Haaiensnaaier

Shark Tale is de nieuwste animatiefilm van DreamWorks, die ons eerder Shrek bracht. Het speelt zich af onder water, in een kleurrijke vissenwereld waar iedereen met elkaar in harmonie leeft. Tot er haaien komen, want die lusten wel een lekker rauw visje. Gelukkig is er Oscar, die niet bang is voor een haaitje meer of minder. Al helpt het natuurlijk ook om een vegetarische haai als vriend te hebben.

Sun


Shark Tale draait vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscopen en is te zien in zowel de originele als de Nederlandse versie onder de titel Haaiensnaaier.

Ik mag ook niets van Bush :(

Wat een eikel is die Bush

Nu mag je ook al niet meer aftrekken:
President and Mrs. Bush hope that you never have to deal with the tragic heartbreak of a child who masturbates. But the sad fact is, masturbation is rampant among today's youth. The first step towards dealing with a problem is to recognize that the problem exists. Here are some of the most common warning signs that your child may be masturbating: de warning signs ...

Is deze website van het Witte Huis echt of niet. Ik kan me dat toch bijna niet voorstellen

Panathinaikos ontslaat trainer

De Griekse club Panathinaikos heeft zijn trainer Itzhak Shum, vijf dagen na de nederlaag tegen PSV in de Champions League, de laan uitgestuurd.

Het ontslag van de Israëlische trainer is verrassend, omdat de ploeg onder zijn leiding zeer goed presteerde. Vorig jaar werd de Griekse club landskampioen en pakte de Griekse beker, en nu staan ze in de competitie momenteel bovenaan.

Volgens de Griekse Media is de slechte relatie van Shum met sportdirecteur Velimar Zajec de voornaamste oorzaak van zijn ontslag.

Eerder lukte het AZ al om de coach van de Griekse tegenstander PAOK Saloniki beentje te lichten.

Zoo Tycoon 2

Het is vandaag dierendag, een goede reden voor een preview van Zoo Tycoon 2. Na een succesvol eerste deel had Microsoft genoeg reden om er een vervolg op te maken dat later dit jaar op de releasekalender staat.

Wie nu denkt dat het meer van hetzelfde is heeft natuurlijk meteen gelijk, je bouwt en beheert nog altijd een dierentuin. Verder zijn er toch een aantal flink aantal dingen veranderd, ben je benieuwd naar de veranderingen, of wil je gewoon weten waar deze game over gaat?
Lees dan de rest van onze preview



Toch operatie voor Verkerk

Martin Verkerk zal de komende maanden de tennisbanen links moeten laten liggen. Hij blijkt toch een schouderoperatie te moeten ondergaan.

Verkerk stelde de operatie twee weken geleden nog uit. Met injecties hoopten de doktoren de blessure te kunnen genezen. Tijdens de training bleek de blessure echter niet te herstellen, waarna is besloten toch de operatie te ondergaan.

Verkerk vertelde teleurgesteld: "Tijdens de training bleek dat de injecties geen effect hebben gehad. Ik heb nog steeds pijn. Er zit niets anders op dan opereren." Na de operatie, die volgende week dinsdag in Berlijn wordt uitgevoerd, zal Verkerk minstens een herstelperiode van drie tot vijf maanden in acht moeten nemen.

Man gooit stenen vanaf wolkenkrabbers

In Hong Kong heeft de politie een man aangehouden die er wel een erg opmerkelijke hobby op nahield. Hij gooide namelijk vanaf verschillende wolkenkrabbers stenen naar beneden, dit "om zijn woede te ventileren".

"Als ik in een slechte bui ben, gooi ik met stenen", aldus de man. Volgens de kranten in Hong Kong zijn er geen doden of gewonden gevallen door de acties van de stenengooier.

Veel Kamerleden te zwaar of gestresst

Uit een onderzoek van Arbo Unie is gebleken dat veel Tweede Kamerleden te zwaar zijn in relatie tot hun lengte. Over hoeveel parlementariërs het precies gaat is niet bekend, omdat slechts 54 van de 150 benaderde Kamerleden hun formulier ingevuld terugstuurden.

Van die 54 Kamerleden blijkt bijna dertig procent te zwaar. Maar liefst negentien procent is zelfs veel te zwaar en moet daar echt iets aan gaan doen. Vijfendertig procent gaf aan niet goed te kunnen omgaan met tijdstruk en ongeduld, dit zijn echter vooral mensen die geen last hebben van overgewicht. CDA'ers blijken het zwaarst: de gemiddelde christen-democraat weegt zo'n 82 kilo. De socialisten van de SP wegen een stuk minder: 67 kilo, daarmee zijn ze het lichtst.

De Arbo Unie zou graag elk jaar een gezondheidsenquête doen onder Kamerleden. Uit een fitheidstest zou volgend jaar rond Prinsjesdag moeten blijken of de politici er qua conditie op vooruit zijn gegaan.

[upd] Edmílson voorlopig aan de kant

Barcelona moet het voorlopig stellen zonder de Braziliaanse verdediger Edmílson.

De Braziliaan wordt maandag geopereerd aan zijn knie, om te kunnen kijken hoe zwaar de blessure is. Edmílson is de derde speler van de Spaanse club in korte tijd, die zwaar geblesseerd geraakt is aan zijn knie. Afgelopen maand raakte ook Gabri en Motta aan de knie, en beide zijn lang uitgeschakeld hierdoor.

Update 15:37

Tijdens de operatie is gebleken dat bij Edmílson naast een beschadigde meniscus ook z'n kruisbanden in zijn rechterknie zijn afgescheurd. Artsen hebben een stuk van zijn hamstring weggehaald om als kunstmatige kruisband te gaan fungeren.

Edmílson zal nu zeker 6 maanden moeten revalideren.

Nieuw mobiel nummer voor Balkenende

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Minister-president Balkenende heeft een nieuw mobiel telefoonnummer. Zijn oude nummer werd afgelopen weekend op internet gezet. Hoe vaak de premier gebeld is, is niet bekend. De gsm stond al enige tijd uitgeschakeld.

Tegen de eigenaar van de weblog Berryenberrie.nl, die het nummer publiceerde, is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) niets te doen. Op de website waren in eerste instantie telefoonnummers van Tweede-Kamerleden te vinden. Later postte iemand ook het nummer van burgemeester Job Cohen van Amsterdam en premier Balkenende.

'Terreurverdachte familie van Marokkaans gezin'

De terreurverdachte die afgelopen zaterdagavond is aangehouden in Utrecht is zeer waarschijnlijk een bloedverwant van het Marokkaanse gezin dat eerder werd aangehouden, en twee dagen later weer werd vrijgelaten. De 18-jarige zoon van dat gezin verklaarde vandaag tegenover persbureau ANP dat het zijn oom is.

De man woont in België en was zaterdag op bezoek bij de familie, woonachtig in de Bucheliusstraat. Kort na zijn vertrek uit de woning werd hij aangehouden door een arrestatieteam. Door het landelijk parket van het Openbaar Ministerie is de verklaring van de 18-jarige jongen nog niet bevestigd.

Seksspeeltje oorzaak ontruiming vliegveld

bolk had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Australische vliegveld Mackay in de deelstaat Queensland is vandaag ontruimd nadat een achtergelaten vibrator paniek had veroorzaakt. Cafetaria-uitbaatster Lynne Bryant waarschuwde de veiligheidsdiensten toen de prullenbak een vreemd geluid begon te maken.

Er werd geen enkel risico genomen en de regionale luchthaven werd direct volledig ontruimd. Grondig onderzoek wees uit dat het geluid afkomstig was van "een speeltje voor volwassenen". Na een uur kon het ontruimde vliegveld weer open.

Amerikanen krijgen Nobelprijs voor de geneeskunde

De Amerikanen Richard Axel (58) en Linda Buck (57) hebben de Nobelprijs voor de Geneeskunde gekregen voor hun onderzoek naar het menselijk reukvermogen. Dat is vanmiddag door het Zweedse Karolinska Instituut bekendgemaakt.

Axel en Buck hebben een familie van ongeveer duizend verschillende genen ontdekt, waardoor een evenredig aantal geurreceptoren vermoed mag worden. Juist door die geurreceptoren is de mens in staat verschillende geuren te onderscheiden.

De uitreiking van de Nobelprijzen vindt op 10 december plaats in Stockholm. De winnaars van de andere prijzen worden later deze week en volgende week bekendgemaakt.

Extra concurrentie voor F1?

De Formule 1 ligt steeds meer onder vuur, zo willen de grootste constructeurs een alternatieve serie op gaan zetten. Maar ook de nieuwe A1 Grand Prix serie timmert aan de weg.

Het mag duidelijk zijn dat de Formule 1 steeds meer onder vuur komt te liggen door de reglementsveranderingen van de FIA. Maar nu lijkt er ook een nieuw opgerichte Formule klasse, die voornamelijk plannen heeft om in de herfst en winter een kampioenschap te organiseren, te komen.

Het kampioenschap zal bestaan uit 12 tot 14 races, die in de herfst- en winterperiode zullen plaats gaan vinden als de autosport van een winterpauze geniet. De races vinden voornamelijk plaats in Azië en Australië, waar het dan warmer is dan in Europa. De auto’s worden aangedreven door een 3,4 liter V8 motor, die achter in een Lola chassis ligt, en ongeveer 550 PK zou hebben. Deze auto’s zijn voor ieder team gelijk.

Voor deze serie zullen ongeveer 25 á 30 teams aangetrokken worden. Elk land vertegenwoordigt één team met zijn of haar gekozen rijder. Grootaandeelhouder van de serie is Sjeik Maktoum bin Hasher bin Maktoum Al Maktoum, die onder andere financiële steun krijgt van het koningshuis van Dubai.

De Sjeik verklaarde het volgende over de nieuwe autosport formule: ”Dit geeft de kans aan landen zoals India, Pakistan, Afrika, Maleisië en Libanon om op hetzelfde niveau en met dezelfde middelen te strijden tegen Europa. De races op zullen vol spektakel en adrenaline zitten. De wagens zijn tegelijk ook uithangborden voor het land en zijn producten. Je hebt een lokale held, de rijder, die gesponsord wordt door nationale bedrijven. Zo krijgen deze lokale producten en merken een internationale naambekendheid."

Inmiddels zijn er zes teams bekend, te weten Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, China, Portugal, Pakistan en Libanon. Met nog acht andere teams zijn de onderhandelingen nog bezig, de uitzendrechten voor de nieuwe serie liggen in handen van Sky Sports. De bedoeling is dat er in de herfst van 2005 de eerste race van de nieuwe A1 Grand Prix serie verreden zou moeten worden.

Afgelopen week is in Londen de eerst auto onthuld. Het gaat om het team van Groot-Brittannië, die in de kleuren rood, wit en blauw te zien zal zijn op de diverse circuits, waar op dit moment nog mee wordt onderhandeld. De nieuwe wagen van Groot-Brittannië zal getest worden op het Engelse circuit van Snetterton en op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera.

Frits van Turenhout overleden

Op 91-jarige leeftijd is gisteren Frits van Turenhout overleden. Hij las 25 jaar lang de voetbal- en totouitslagen voor op de radio en televisie en werd bekend om de wijze waarop hij de uitslag 0-0 uitsprak: "noel - noel". Het bezorgde hem de eretitel "Mr. Null Null". Zijn familie maakte vandaag zijn overlijden bekend.

Op 14 juni 1913 zag Van Turenhout het levenslicht in Amsterdam. Hij trad ruim voor de Tweede Wereldoorlog in dienst van de KRO en werkte zich daar op tot studiochef. Dit bleef hij tot zijn pensionering in 1978. Hij voetbalde als keeper tot zijn zestigste in een veteranenelftal van de Omroep Sport Organisatie en was jarenlang speaker bij de wedstrijden van voetbalclub HSV de Zuidvogels in Huizen.

Het was een veelzijdig man, want hij trad ook nog eens op als zanger. Onder de naam Fred Starewood zong hij mee met het Klaas van Beek dansorkest, het Gerard van Krevelen Orkest en het Orkest Zonder Naam. Van Turenhout was ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Beluister hier een fragment van Van Turenhout die de voetbal- en totouitslagen voorleest.

Yudhoyono nieuwe president Indonesië

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Susilo Bambang Yudhoyono wordt de nieuwe president van Indonesië. De oud-generaal behaalde in de tweede ronde van de eerste rechtstreekse presidentsverkiezingen zestig procent van de stemmen. De huidige president, Megawati Soekarnoputri, moest met 39 procent genoegen nemen.

SBY, zoals Yudhoyono ook wel wordt genoemd, beloofde in de aanloop naar de vorige maand gehouden verkiezingen een einde te zullen maken aan de corruptie en terreur in Indonesië. In zijn dankwoord zei hij hard te zullen werken om alle problemen van het land op te lossen. Yudhoyono wordt op 20 oktober beëdigd.


Yudhoyono
De toekomstig president van Indonesië

Robben niet inzetbaar voor Oranje

José Mourinho vraagt zich af waarom Arjen Robben is opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Volgens de coach van Chelsea zal Robben toch niet in actie kunnen komen.

Volgens Mourinho is het onmogelijk dat Robben de komende 15 dagen een wedstrijd zal spelen: "Robben kan niet rennen, hij kan geen bal schieten en hij kan zeker niet trainen. Dus hoe kan hij dan naar het nationaal team gaan.
Het enige dat hij kan doen is aanwezig zijn en klappen voor zijn medespelers."

Ook vraagt hij zich af waarom er geen overleg is geweest over de selectie van Robben. Hij had graag overleg gehad met de KNVB: "We spreken regelmatig met bijna alle landen, Engeland, Duitsland en IJsland, maar we hebben geen contact met Nederland."

Democraten manipuleren online peilingen

De grote voorsprong die de Amerikaanse presidentskandidaat John Kerry op zijn concurrent George Bush heeft in online peilingen lijkt voor een groot deel te zijn gekomen door manipulatie van de Democratische partij. Uit een e-mail blijkt namelijk dat partij-voorzitter Terry McAuliffe zijn partijgenoten na het laatste debat massaal heeft opgeroepen om voor Kerry te gaan stemmen in online polls op de websites van grote nieuwszenders als CNN en Fox News. Ook werd opgeroepen om te bellen naar radio-programma's en je voorkeur voor Kerry te laten blijken.

Als laatste vroeg McAuliffe om de mail door te sturen naar minstens tien andere personen en kopieën aan familie, vrienden, buren en collega's te geven. De e-mail van McAuliffe werd op de dag van het debat tweemaal naar vijf miljoen adressen gestuurd, zo meldde CBS News. En de actie lijkt succes te hebben gehad: Kerry kreeg in online polls een veel groter deel van de stemmen dan in "normale" peilingen. Het verschil bedroeg maar liefst twintig procentpunten.

In een reactie liet een woordvoerder van de Democraten weten dat dit plan is uitgevoerd om te voorkomen dat deze keer hetzelfde zou gebeuren als vier jaar geleden, na het debat tussen de toenmalige presidentskandidaten Bush en Al Gore. "Al Gore won het debat inhoudelijk, maar Bush' stromannen stalen de overwinning doordat ze de online polls en radioshows overspoelden met reacties. We waren vastberaden om dat deze keer niet te laten gebeuren", aldus de woordvoerder tegenover CBS News.

Olympique Marseille volgt Koné

Na het afketsen van de transfer naar Ajax, is er nu ook internationale belangstelling voor Arouna Koné. Olympique Marseille volgt de aanvaller aandachtig.

Vertegenwoordigers van de Franse club bekijken de aanvaller over meerdere wedstrijden. Ook afgelopen weekend werd hij weer bekeken in de wedstrijd tegen FC Twente. De gezondheidsproblemen, waarop zijn transfer naar Ajax afketste, zouden volgens Roda JC een voetballoopbaan niet in de weg staan.

Olympique Marseille zoekt een nieuwe aanvaller. Afgelopen zomer vertrokken met Didier Drogba en Mido twee spitsen bij de club. Hoewel er nog genoeg kwaliteit in de Franse voorhoede loopt, wil de club toch een extra aanvaller aantrekken. Met het geld dat de transfer van Drogba naar Chelsea heeft opgeleverd, heeft de club zeker de mogelijkheden.

Dikke winst voor Nintendo

In het laatste half jaar heeft Nintendo veel meer winst gemaakt dan men had verwacht, dit is vooral te danken aan de zwakke positie van de Yen ten opzichte van de dollar. Nintendo verwacht dat de winst van de eerste helft van het boekjaar dat begon op 1 april uitkomt op 46 miljard yen (322 miljoen euro. De prognose van de winst was gesteld op 25 miljard yen.

Vorig jaar zag het er nog minder rooskleurig uit, want Nintendo dook voor het eerst in zijn geschiedenis in de rode cijfers, vooral te wijten aan de dure yen en tegenvallende verkopen. Door de prijsverlagingen van de GameCube en in mindere mate de GBA SP (de GBA SP is pas sinds kort in prijs verlaagd) hebben de verkopen een enorme boost gekregen.

Prognoses voor het komende jaar zijn moeilijker te maken, aangezien er grote dingen gaan gebeuren. Zo brengt Nintendo binnenkort een nieuwe handheld uit en voor het eerst sinds tijden lijkt het erop dat Nintendo serieuze concurrentie gaat krijgen. Na jaren van vrij spel op de handheldmarkt waagt Sony nu de stap om de concurrentie aan te gaan, ook zij brengen zeer binnenkort een handheld uit. De positie van Nintendo lijkt onaantastbaar, maar dat dacht men ook in het SNES-tijdperk. Toen was het ook Sony die Nintendo van de eerste positie stootte. Het is in ieder geval niet met zekerheid te zeggen hoe deze strijd der titanen af zal lopen.

Cofidis zet ploeg door

Cofidis wil de komende jaren in het wielrennen blijven. De ploeg wil meedoen aan de Pro Tour en wil daarvoor het bestaan van de ploeg voor langere tijd garanderen.

Na het onderzoek van de Franse justitie naar het dopinggebruik in de Franse ploeg, trok het team zich tijdelijk terug uit wedstrijden. Igor Astarloa mocht vertrekken bij het team en het leek erop dat de ploeg na dit seizoen zou worden opgeheven. Toen het team weer terug in competitie kwam, volgden, met name dankzij Stuart O'Grady, weer de mooie resultaten.

Met de komst van de Pro Tour willen de ploeg en sponsor Cofidis nu gewoon doorgaan en de slechte naam achter zich laten. Nieuwe renners die door de ploeg worden gecontracteerd zullen uitvoerige dopingtests moeten ondergaan willen ze voor het team mogen rijden. Daarnaast hoopt men dat er geen nieuwe schokkende dingen meer naar boven komen in het dopingonderzoek van de Franse justitie.

Ploegdirecteur Migraine vertelde: "Als we aan de Pro Tour meedoen, zal het niet voor één jaar zijn. Het enige wat ons nog kan besluiten te doen stoppen, zullen onthullingen zijn in het doorgaande dopingonderzoek, die niet in onze strategie passen."

DVD: Dream Theater - Images And Words: Live In Tokyo/5 Years

Dream Theater DVDMet hun zeer progressieve Metal en vooral hun zeer kundige instrumentenbeheersing veroverde Dream Theater in 1992 de harten van veel mensen met de hit 'Pull Me Under'. De fans bleken hondstrouw en door hun uitstekende concerten werd de fanbase alsmaar groter. Op deze DVD kunnen de Dream Theater fans nagenieten van enkele concerten die de band in de loop der jaren gegeven heeft. Maar er is nog meer...









Frits van Turenhout (91) overleden

Frits van Turenhout is zondag op 91-jarige leeftijd in zijn woonplaats Blaricum overleden. De man las 25 jaar lang de voetbal- en totouitslagen voor op de radio en televisie en werd bekend om de wijze waarop hij de uitslag 0-0 uitsprak: 'noel - noel'. Het bezorgde hem de eretitel "Mr. Null Null". Zijn familie maakte vandaag zijn overlijden bekend.

Op 14 juni 1913 zag Van Turenhout het levenslicht in Amsterdam. Hij trad ruim voor de Tweede Wereldoorlog in dienst van de KRO en werkte zich daar op tot studiochef. Dit bleef hij tot zijn pensionering in 1978. Hij voetbalde als keeper tot zijn zestigste in een veteranenelftal van de Omroep Sport Organisatie en was jarenlang speaker bij de wedstrijden van voetbalclub HSV de Zuidvogels in Huizen.

Hij was een veelzijdig man, want hij trad ook nog eens op als zanger. Onder de naam Fred Starewood zong hij mee met het Klaas van Beek dansorkest, het Gerard van Krevelen Orkest en het Orkest Zonder Naam. Van Turenhout was ridder in de Orde van Oranje Nassau.


Frits van Turenhout 1913 - 2004

-
Beluister hier een fragment van Van Turenhout die de voetbal- en totouitslagen voorleest.

Bod op Manchester United

Manchester United heeft bevestigd dat het een overnamebod heeft ontvangen van een voorlopig nog onbekende investeerder. De club bekijkt het bod momenteel.

Afgelopen week ging in Engeland het gerucht dat de Amerikaanse multi-miljonair Malcolm Glazer Manchester United zou willen opkopen. De club bevestigd een voorlopig bod met een vraag naar meer informatie te hebben gekregen. Voorlopig willen ze de identiteit van de bieder nog niet vrijgeven.

Vanuit Manchester United werd aangegeven dat het een toenadering betreft met een flink aantal condities. De club wil eerst duidelijkheid krijgen over het hoe en wat van het voorlopige bod, voor ze zich er verder in verdiepen.

Coutinho ondergaat knieoperatie

De reservekeeper van Vitesse, Gino Coutinho, is maandag aan zijn linkerknie geopereerd.

Bij Coutinho is een stukje van de binnenmeniscus verwijderd, waardoor hij nu vier tot zes weken uitgeschakeld is. De doelman liep de blessure afgelopen week op in de wedstrijd tegen het tweede elftal van FC Utrecht.

Coutinho zal worden vervangen door derde doelman, Sjoerd Rensen, die afgelopen zaterdag al op de bank zat in de wedstrijd tegen Willem II. (3-2 verlies)

Nelson Piquet jr. wint F3 kampioenschap

Met een tweede plaats in de eerste race en een eerste plaats in de tweede race heeft Nelson Piquet jr. gisteren het Britse Formule 3 kampioenschap in de wacht gesleept.

Hij is daarmee niet alleen de jongste winnaar van dit kampioenschap maar tevens de enige wiens vader (drievoudig Formule 1 kampioen Nelson Piquet senior) het kampioenschap ook gewonnen heeft. In de eindstand van het seizoen staat Nelson Piquet jr. op nummer een met 282 punten gevolgd door Adam Carroll met 233, James Rossiter met 228 en de nummer vier Clivio Piccione op grote afstand met 161 punten.

Piquet jr., nu 19 jaar oud, racet al sinds zijn achtste levensjaar en nam dit jaar voor de tweede maal deel aan het Britse F3 kampioenschap. Vorig jaar werd hij met zijn zelfopgerichte team “slechts” derde, dit jaar liet hij de concurrentie ver achter zich o.a. door slechts in drie races buiten de punten te eindigen. De kans is groot dat we Piquet jr. of volgend seizoen of het seizoen daarna actief zullen zien in het Formule 1 kampioenschap.

Da Matta keert terug naar CART

Voormalig Toyota coureur Cristiano da Matta had eerder al bekend gemaakt geen toekomst meer te zien in de Formule1 en naar het nu lijkt is hij hard op weg een terugkeer te maken bij de Champ Car kampioenschappen waar hij in 2002 nog glansrijk kampioen werd.


Carl Haas, een van Da Matta's voormalige werkgevers van het Newman-Haas team heeft aangegeven voor volgend jaar bereid te zijn een derde bolide in te zetten naast zijn huidige coureurs Sebastien Bourdais en Bruno Junqueira die ook dit seizoen ruim aan de leiding staan in het CART kampioenschap.

Volgens Haas is de enige reden dat er nog geen contract getekend is het ontbreken van extra sponsoring benodigd voor de financiering van een derde wagen.

Finse selectie al bekend

Antti Muurinen heeft zijn selectie voor Finland waarmee hij het op negen oktober wil opnemen tegen Armenië en vier dagen later tegen Nederland al bekend gemaakt.

Nieuw in de selectie is Shefki Kuqi. Met zijn drie doelpunten in de laatse twee wedstrijden bij Ipswitch, en het uitvallen van Mikael Forssell, lag zijn selectie voor de hand. De spelers Teemu Tainio en Janne Saarinen keren terug uit blessure en werden meteen weer geselecteerd.

Doel
Peter Enckelman Blacburn Rovers 10.3.1977
Jussi Jääskeläinen Bolton Wanderers FC 19.4.1975
Antti Niemi Southampton FC 31.5.1972

Verdediging:
Sami Hyypiä Liverpool FC 7.10.1973
Toni Kallio Milde IK 9.8.1978
Toni Kuivasto Djurgårdens IF 31.12.1975
Mika Nurmela 1. FC Kaiserslautern 26.12.1971
Petri Pasanen Werder Bremen 24.9.1980
Janne Saarinen FC Köbenhavn 28.2.1977

Middenveld en aanval:
Aleksei Eremenko Jr. US Lecce 24.3.1983
Jonatan Johansson Charlton Athletic 6.8.1975
Joonas Kolkka Crystal Palace FC 28.9.1974
Shefki Kuqi Ipswich Town FC 10.11.1976
Pekka Lagerblom Werder Bremen 19.10.1982
Jari Litmanen FC Lahti 20.2.1971 90/24
Miikka Multaharju Denizlispor 9.10.1977
Antti Pohja Tampere United 11.1.1977
Aki Riihilahti Crystal Palace FC 9.9.1976
Teemu Tainio AJ Auxerre 27.11.1979
Mika Väyrynen SC Heerenveen 28.12.1981

Van den Hoogenband hervat training

Pieter van den Hoogeband zal op 25 oktober zijn training hervatten.

De Nederlandse zwemmer had een rustpauze ingelast, sinds zijn terugkeer van de Olympische Spelen waar hij goud won op de 100 meter vrije slag. Hij gaat zich nu voorbereiden op het wereldkampioenschap, dat volgend jaar in het Canadese Montreal wordt gehouden.

Het EK kortebaan zwemmen, dat in december wordt gehouden, staat niet op het programma van de Nederlander, vorig jaar won hij bij dat toernooi in Dublin drie gouden medailles.

Urinoir laat interactief reclame zien

Dacht je alleen op het toilet nog veilig te zijn voor opdringere reclameboodschappen? Dan kan dat binnenkort wel eens verleden tijd zijn. Een Amerikaanse firma heeft namelijk een apparaat ontwikkeld dat in een urinoir geplaatst kan worden en bij bevochtiging een reclameboodschap afspeelt.

Wanneer de 'interactive urinal communicator' in aanraking komt met vocht, zoals een urinestraal, geeft het apparaat een reclameboodschap weer. Niet alleen op het scherm, maar ook met geluid. Bovendien wordt de aandacht van de plasser getrokken door lichtsignalen.

Volgens de firma is de uitvinding een 'geheel nieuwe dimensie binnen de interactieve marketing'. Zeker omdat de aandacht van doelgroep toch minstens voor een paar seconden vastgehouden wordt. De Canadese bierbrouwer Molson heeft in ieder geval al talrijke herentoiletten in Quebec voorzien van het apparaat.


De urinal communicator met een reclamevoorbeeld

Volgend WK Slechts negen renners

Het Wereldkampioenschap in Verona was de laatse keer dat de top-tien-landen met twaalf renners aan de start mochten verschijnen. Het UCI heeft laten weten het aantal deelnemers te reduceren tot maximum negen per land.

Enerzijds hoopt de Internationale Wielerbond dat de wedstrijd minder controleerbaar en dus spannender zal zijn. Anderzijds hopen ze op een internationaler peloton. Spanje is natuurlijk de uitzondering met tien renners, want Oscar Freire mag als wereldkampioen sowieso naar het WK.

Groeten uit San Andreas

Net als bij GTA: Vice City heeft Rockstar ook bij GTA: San Andreas digitale postcards gemaakt die je kan versturen aan al je homies. Op dit moment zijn er vier kaarten beschikbaar, twee met als thema Los Santos, en twee met als thema San Fierro. Je kan er dus nog zeker twee verwachten met als thema de derde stad uit San Andreas: Las Venturas.


Who ya lookin' at?!

Je vind de postcards hier.

13-jarige aan het stuur: Vier gewonden

In het westen van Oostenrijk zijn vanochtend vier personen licht tot zwaar gewond geraakt bij een auto-ongeval. Het ongeluk in het bondsland Vorarlberg werd veroorzaakt door een 13-jarige jongen die door een 45-jarige man achter het stuur was gezet.

Volgens de 45-jarige, een vriend van de vader van de jongen, had de knul zo erg gezeurd, dat hij hem uiteindelijk maar had laten rijden. Op een steil stuk verloor de jeugdige automobilist echter de macht over het stuur en raakte van de weg af. Het busje sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand.

Vier van de vijf andere inzittende kinderen raakten door het ongeval gewond. Twee van hen moesten met de traumahelicopter naar het ziekenhuis worden overgebracht. De man die de jongen aan het stuur liet bleef ongedeerd. Hem is het toebrengen van lichamelijk letsel door onachtzaamheid ten laste gelegd.

Voorwaardelijke eis tegen Erik O.

Mikkel had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie heeft in het proces tegen sergeant-majoor Erik O. een voorwaardelijke straf van zes maanden militaire detentie en 240 uur werkstraf geëist.

De 43-jarige O. wordt ervan verdacht op 27 december in Irak de geweldsinstructies te hebben overtreden die voor Nederlandse militairen in dat land gelden. O. loste waarschuwingsschoten in de grond toen een groep Irakezen een container probeerde te plunderen. Hierbij werd de 32-jarige Irakees Abdullah Moushar Aadhafa geraakt die later aan zijn verwondingen overleed.

O. hield bij de militaire rechtkamer in Arnhem vol dat hij niet schuldig zou zijn aan het overtreden van de geweldsinstructie. Volgens O. is het niet zeker dat de Irakees door een kogel uit zijn geweer om het leven kwam.

Advocaat Knoops heeft het gevoel dat er over zijn rug een strijd wordt uitgevochten. De geweldsinstructies zijn geen precieze voorschriften waarin elke mogelijke situatie waarin een militair kan belanden, exact staat omschreven.

De arrestatie van de 43-jarige marinier leidde begin van dit jaar tot veel commotie in Nederland. Vakbonden voor defensiepersoneel en ook Tweede-Kamerleden spraken schande van de behandeling van O. door het OM. Minister Kamp van Defensie en minister Donner van Justitie werden twee keer voor een spoeddebat naar de Tweede Kamer geroepen.

Vorige week vertelde dat de afgelopen negen maanden een grote lijdensweg voor hem en zijn familie zijn geweest. Tegen de president van de rechtbank zei hij over de kwestie: "Ik ben er dood- en doodziek van".

[update] 'Besnijden jongens ook verbieden'

Volgens VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zou het kabinet moeten overwegen het besnijden van jongens te verbieden zolang ze niet volwassen zijn. Het Kamerlid reageerde gisteren in het televisieprogramma 'Het geluk van Nederland' van de VPRO, dat het besnijden van jongetjes aan de orde stelde. Dat programma werd gemaakt door Michiel Schaap, die zelf op de leeftijd van 8 maanden besneden werd, en daar op latere leeftijd vragen bij stelde.

Schaap stelde dat in vrijwel alle landen zelfs de mildste vorm van vrouwenbesnijdenis als een vorm van genitale verminking wordt gezien; een barbaars ritueel. Maar jongensbesnijdenis, voor zover bekend de oudste chirurgische ingreep ter wereld, daar praten we niet over.

Van oudsher worden joodse jongetjes uit religieuze overwegingen besneden, en ook islamitische jongens ondergaan dat ritueel. In Amerika en Engeland worden ook veel jongens besneden (circa de helft), dat heeft daar echter geen ritueel uitgangspunt, maar een hygiënisch of esthetisch. Jongensbesnijdenis is in de USA een bedrijfstak met een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard dollar, maar is daar de laatste jaren wel degelijk onderwerp van fel en emotioneel debat. In de Verenigde Staten lopen al tal van rechtszaken; tegen artsen, ziekenhuizen en ouders.

In Nederland worden besnijdenissen bij jongens vooral in islamitische en joodse kring uitgevoerd, enige duizenden per jaar. Ook worden soms autochtone jongens besneden die een te nauwe voorhuid hebben, maar dat is dan uit medisch oogpunt.

Het kabinet stelde kortgeleden in Nederland de mildste vorm van meisjesbesnijdenis strafbaar, ook als het maar om een heel klein sneetje boven de clitoris gaat. Hirsi Ali vindt dat dit bij jongens ook zou moeten gebeuren. De ingreep kan volgens haar bij jongens ook heel ingrijpend zijn, zeker veel ingrijpender dan een klein sneetje bij een meisje. Ze vindt dat jongensbesnijdenis dan ook als genitiale verminking omschreven moet worden.

'Joden besnijden is geen leed'
Directeur Ronny Naftaniël van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft vandaag meteen boos gereageerd op de uitlatingen van Hirsi Ali. ''Ze wil een eeuwenoud gebruik onnodig de nek om draaien. Besnijdenissen volgens de joodse traditie zijn niet wreed, richten geen schade aan en veroorzaken geen leed. Hirsi Ali gaat te ver in haar 'anti-religieuze kruistocht'.''

Update 11:30

'Op moslims gemunt'
Volgens de voorzitter van de Nederlandse Moslimraad, Derwisj Maddoe, heeft Hirsi Ali dit voorstel enkel gedaan om moslims aan te kunnen vallen: ''Ze probeert weer aandacht te vragen voor zichzelf en de moslimgemeenschap in een kwaad daglicht te stellen.''

Maddoe vindt dat het VVD-Kamerlid met haar voorstel wederom tornt aan de grondwettelijk bepaalde vrijheid van godsdienst. Hij benadrukt dat jongensbesnijdenis volgens islamitische traditie niets te maken heeft met verminking en noemt het voorstel ''te gek voor woorden.'' De voorzitter van de Moslimraad vreest niet dat jongensbesnijdenis op termijn verboden gaat worden. ''Ik denk niet dat het kabinet dit plan serieus neemt.''


Religieuze besnijdenis van Joodse baby

-
De site van het tv-programma, met veel info en links over deze kwestie.
-

Bommelding op vliegveld Maastricht-Aachen

kwebbeltje en Mr.CeeJay hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een telefonische bommelding heeft vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) afgelopen nacht platgelegd. Een inkomend toestel van Jordanian Airways moest hierdoor uitwijken naar Luik. De passagiers van de eerste ochtendvlucht naar Amsterdam zijn noodgedwongen met een bus naar Schiphol vervoerd. Om 08:00 uur ging het vliegveld weer open.

Speciale bomverkenners doorzochten het vliegveld en de vliegtuigen, maar konden niks vinden. Justitie stelt een onderzoek in naar de valse melding.

Resident Evil ook op volgende generatie Nintendo

Dat Resident Evil 4 meerdere speelbare characters heeft en dat het de laatste Resi is waarin de Umbrella Corporation een rol speelt wist je misschien al. Maar dat de volgende Resident Evil game zeer waarschijnlijk op de Nintendo Revolution gaat verschijnen wist je vast nog niet. Hiroyuki Kobayashi (producer van Resi 4) maakte dit bekend maar zei er wel bij dat het ook afhangt van de sales van Resident Evil 4 op de GameCube. Bovendien is het niet bekend of de serie Nintendo-exclusief blijft.

Telefoonnummers politici online

Op de weblog Berryenberrie.nl is een lijst met 06-nummers en thuisnummers van politici online gezet. Bezoekers van de site, die op dit moment onbereikbaar is, wordt verzocht de politici lastig te vallen. Op de lijst staat onder meer het mobiele telefoonnummer van premier Jan Peter Balkenende, PvdA-fractieleider Wouter Bos en burgemeester van Amsterdam Job Cohen. Het is niet bekend hoe de lijst tot stand is gekomen.

De lijst zal voorlopig gewoon blijven staan. Website-beheerder Jaap Stronks uit Nijmegen, bekend onder de naam Berry, ziet het als grap. "Het werd door een bezoeker op het forum geplaatst in reactie op ene Ertan, die zich als fanatiek moslim presenteert. Ertan plaatste het adres van Geert Wilders op internet, maar dat is makkelijk te vinden via zoekmachine Google en niet zo bijzonder."

Zabel passeert Bettini op UCI-wereldranglijst

Erik Zabel is de nieuwe nummer een van de UCI-Wereldranglijst.

De Duitse sprinter verdiende, door zijn tweede plek bij het WK wielrennen op de weg in Verona, genoeg punten om de Italiaan Paolo Bettini van de eerste plek te verdringen.

De nieuwe wereldkampioen, Oscar Freire, steeg van de 11e naar de 8e plaats. De Nederlander Micheal Boogerd zakte van de 19e naar de 21e plaats. Ondanks zijn zevende plek zondag, verloor hij toch enkele punten, omdat hij bij het WK vorig jaar als vijfde eindigde.

UCI-wereldranglijst:

1. (2) Erik Zabel (Dui)
2. (1) Paolo Bettini (Ita)
3. (4) Damiano Cunego (Ita)
4. (3) Alejandro Valverde (Spa)
5. (5) Davide Rebellin (Arg)
6. (6) Lance Armstrong (VS)
7. (8) Stuart O'Grady (Aus)
8. (11) Óscar Freire (Spa)
9. (7) Alessandro Petacchi (Ita)
10. (9) Miguel Ángel Martín Perdiguero (Spa)

Kleine Irritante Punkertjes...

Op een mooie zomerdag zit je dan te 'chillen' op een betonnen verhoging bij het gras in een miniatuurparkje. Op een gegeven moment komen er 3 jochies (Leeftijd 14-16) aanrijden op hun getweakte bmx fietsjes met een skateboard over het stuur. Ze stoppen, stappen af en komen gedrieën op ons af. De aanvoerder, die net als de rest van 'the gang' gekleed is in een driekwartsbroek en een trui met capuchon, stapt op ons af en zegt: "Willen jullie even weggaan?" "Pardonaise moi? dien ik vlot van repliek, wat door mijn tevens hetroseksuele metgezel aan word gevuld met: "Grutte bek!?" Iets wat overigens een Fries zinnetje is. De 'leader of the pac' weet ons hierna uit te leggen dat de brede, stenen 'rail' waar we op zitten hun standaard skate-board plekje is, en dat ze er graag hun kunsten op willen vertonen. Of we even ergens anders willen gaan zitten. Na een kort woordloos overleg ik en mijn, om maar eens een vreselijk woord in de mond te nemen, maat, van mening dat we heus niet de beroerdste zijn om voor hen te verkassen. We besluiten echter mooi te blijven zitten. Want wat is nou fijner dan de lokale skatertjes irriteren?

Het skatertjes opperhoofd maakt een vlot gebaar met zijn hoofd, en binnen 5 seconden zijn we omsingeld voor een hele groep KIP's. (Klein Irritant Punkertje) Allen getooit in dezelfde driekwartsbroek, wit hemdje, en uitgerust met identieke Intertoys schaatsplankjes. Als er dan vanachter een boom ook nog eens een ware Avril (Lees: Meid in blauwe driekwartsbroek met rood-witte gang-afscheidingsketting, strak zwart mouwloos t-shirtje, lang, stijl bruin haar en een gros kauwgom-bal automaatische armbandjes om de polsen.) tevoorschijn komt, besluiten we maar eieren voor ons geld te kiezen, en verkassen wij naar een nabijgelegen zitplaats. Uiteraard wel dermate dichtbij de groep KIP's om hun acties goed te kunnen volgen.

Het opperhoofd plaatst zijn skateboard op de verhoging, zet er een van zijn benen op, en zet af. Terwijl hij in een uiterst duffe houding staat, stevent hij met zijn bewielde stukje triplex vlot op het einde van de verhoging af. Op het moment dat hij bijne bij het einde is aangekomen, denk ik: "Ha, hij doet vast een taleflip, en land daarna met een een overgehaalde flikflap op het betonnen paadje, wat daar zo mooi is aangelegd, naast de betonnen bak." Niets is echter minder waar. Het kleine KIPje doet een schamele poging tot een ollie, (Da's springen!) laat zich voorover vallen en maakt hierna een keurige koprol in het gras, waarna hij ons triomfantelijk aankijkt met een blik van: "Ha! Zagjunnut?!" We zagen het. En hoe.

Plots hoor ik een bak herrie onze kant op komen. Een concurrende groep KIP's is aan komen rijden op een stel veel te kleine BMXjes en parkeert een Ghettoblaster aan onze voeten. Ik zie de groep net-aangekomen KIP's op de reeds-aanwezige exemplaren toelopen. "Word! Dit is ons plekje!" zegt de aanvoerder van eerstgenoemde, terwijl hij een bizar handfrunnikgebaar maakt. "Wuddup man!, wij sk8en hier al tijden!" is het antwoord van het Opperhoofd. De nieuw aangekomenen kijken elkaar aan met de meest diepzinnige Jambersblik die ze zo snel kunnen vinden, en draaien daarna naar het oude groepje schaatsplankrijders toe. "Ik geloof dat jullie weten wat dit betekend?" vraagt Kurt (De leider van het nieuwe groepje, we noemen hem voor het gemak zo omdat de grote dooie op zijn shirt staat.) aan het Opperhoofd. Ik en mijn thuisjongen kijken elkaar vol spanning aan. "Het is een skateoff!" zegt het Opperhoofd plots. De hele meute krimpt ineen. Kurt's sidekick loopt naar voren en gaat als een olympische starter klaarstaan. Kurt en het opperhoofd staan met hun skateboard in de handen klaar als twee Gothics die klaar staan om te racen naar een pas gedolven graf. Kurt roept heel hard "Pang!" en de twee gaan los. Racend op hun skateboards moeten ze een rondje rijden om te bepalen wie de stoerste thuisjongen van het skateparkje is.

Maar dan gebeurt er iets wereldschokkends om het strijdtoneel, ik vindt een muntstukje met de astronomische waarde van één cent. Ik pak het uit mijn zak, en voer samen met mijn huisbroeder een zegeningsritueel uit, waarna ik het argeloos op het raceparcours werp. De twee Olympiades hebben niets van het voorval gemerkt en naderen mijn gesaboteerde stukje racebaan zonder vaart te minderen, met Kurt op kop. Kurt is echter niet in staat om het muntstukje te ontwijken, en begint een duiktocht zichting ruwe stoeptegels. Daar aangekomen komt zijn gehele lichaam op onzachte wijze in aanraking met het eerder genoemde materiaal, en komt er met een pijnlijke kreet tot stilstand, waarna het Opperhoofd ook nog eens boven op hem klettert. Ademloos kijken alle skatertjes toe hoe de twee voorzichtig omhoogklauteren. Maar dan komt de schok, Kurt is gewond geraakt. De wond is rood en geschaafd. Met een beetje fantasie kunt u het bloed al uit het gapende (zo gapend als het publiek die een actiescène ziet van een van de klassiekers van Chuck Norris.) wond zien vloeien.

Met een zeer overtuigende immitatie van Georgina Verbaan in een lachkick kondigt de moeder van Kurt haar aankomst bij het slagveld aan. Als een heuse hospik die een gewonde soldaat moet verzorgen brengt ze geroutineerd een pleister aan op het gekneusde been, en maakt het allemaal beter door er een kusje op te geven. Na het oplappen van het been snelt de moeder weer vlug weg, en Kurt probeert verdere schade aan zijn ego te voorkomen door te zeggen dat hij zijn been voorlopig beter niet kan gebruiken. Behendig springt hij op zijn BMX en met een nonchalant gebaar maakt hij duidelijk dat de rest van de gang hem moet volgen. De slag hebben ze verloren, maar de oorlog gaat nog wel een tijdje door.

Trailer Nancy Drew beschikbaar

Her Interactive ontwikkelt al jaren adventures voor fans van detective- en mysteryverhalen. Hoewel de Nancy Drew serie in eerste instantie gericht was op jonge tienermeisjes, zijn de spellen ook leuk voor amateur-speurders van andere leeftijden.

In het elfde deel, Curse of Blackmoor Manor, gaat Nancy op bezoek bij de dochter van een buurman. De vrouw is net getrouwd met een Britse diplomaat en woont in een groot landhuis uit de veertiende eeuw. Linda verschuilt zich achter dikke gordijnen en niemand mag haar zien. Wat heeft zij te verbergen?

Er is nu een trailer van dit spel verschenen, deze is hier te vinden.

Enkele screenshots:





Majesco kondigt 2 Nintendo DS spellen aan

Majesco heeft aangekondigd 2 exclusieve titels voor de Nintendo DS uit te brengen. Beide games zullen touchscreen, network play en dual screen support hebben. De titels van de spellen zijn Moonlight Fables & Nanostray.

Moonlight Fables wordt een zijwaarts scrollende actie/adventure spel en gaat over het verhaal van Trista Silver. Met het touchscreen gedeelte kan je de stand van de maan beinvloeden om zo de weerwolf krachten van Trista te unlocken.

Nanostray wordt een 3D science fiction shooter ontwikkeld door Shin'en. Het touchscreen gedeelte bij dit spel zorgt er voor dat spelers vijandelijke bewegingen kunnen opvangen via de interactieve radar en om je scala aan wapens te beheren

Beachvolleybalduo Kadijk/Leenstra uit elkaar

Het Nederlandse beachvolleybalduo Rebekka Kadijk en Marrit Leenstra gaat uit elkaar.

De twee vrouwen besloten dit, na afloop van het seizoen bij de World Tour in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Kadijk en Leenstra speelden vier jaar samen en eindigde tijdens de Olympische Spelen in Athene als 19e.

Kadijk gaat nu verder met Merel Mooren, die het afgelopen jaar een duo vormde met Sanne Keizer. Leenstra is nog niet van plan om te stoppen, maar is er nog niet uit met wie ze verder wil.

Hoe zinloos is je leven?

Als ik iemand wat beter ken, worden de gesprekken die we met elkaar hebben vanzelf openhartiger, ook over persoonlijke problemen en gevoelens. Soms komt het onderwerp ter sprake van de zin die we aan het leven hechten, de doelen die we ons stellen en de passies die we hebben of juist niet. Het valt me dan op, dat je bij dieper ingaan op het onderwerp vaak erkennen moet dat het bestaan tamelijk zinloos of nutteloos is, om uiteenlopende redenen of door bepaalde omstandigheden.

Blessure Saidi niet ernstig

De schouderblessure van Feyenoord-speler Karim Saidi valt mee.

De Tunesier moest tijdens de competitiewedstrijd tegem FC Den Bosch met een brancard het veld worden afgedragen vanwege een verrekking in het schouderkapsel.

Op de website van de Rotterdamse club zegt clubarts Robbart van Linschoten dat de blessure niet ernstig is, maar dat de vraag wel is hoe snel het gaat herstellen. Aankomende week zal Saidi zich gewoon bij het Tunesiche elftal voegen, dat op 8 oktober een WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Malawi.

Provincie opent jacht op damherten

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De provincie Friesland heeft aangekondigd dat de damherten die in Friesland in het wild voorkomen, zullen worden afgeschoten. De herten, ooit ingevoerd als 'huisdier', zijn in het verleden ontsnapt of vrijgelaten uit veelal particuliere wildparkjes en vormen inmiddels een plaag in de diverse Friese regio's. Zo lopen er in de Tjongervallei en het Katlijker Schar al zo'n vijftig wilde damherten rond en bestaan er tussen Damwoude en Dokkum ook al verschillende kleine roedels.

"Damherten hebben hier niets te zoeken. Het is geen inheemse diersoort, ze vreten graan en mais, en ze springen soms de weg op. Ruim 100 kilo op de motorkap, dat is geen pretje", aldus een medewerker van de provincie. Daarom komen de damherten binnenkort op een lijst van schadelijke exoten, samen met muskusratten, beverratten, nijlganzen, verwilderde katten, marterhonden en wasberen, waarmee ze dus volgelvrij zullen zijn verklaard.

Ook Sipke de Jong, jager van beroep, komt ze vaak tegen in hen veld: "Het zijn prachtige beesten, maar je moet eerlijk wezen: ze horen hier niet." Hij vermoedt zelf dat eerste herten van de huidige populatie jaren geleden zijn ontsnapt uit een raster in Oranjewoud en vervolgens volkomen verwilderd zijn. Sindsdien gebeurt het regelmatig dat de moestuintjes in Mildam en Katlijk worden geplunderd door de damherten en er zijn al enkele ongelukken in het verkeer voorgekomen, waarbij de herten de weg op liepen. De Jong vreest dat indien er niet wordt ingegrepen, ook de reeënpopulatie aan de damherten ten onder zou gaan: "Uiteindelijk wint de sterkste."

Het damhert wordt in Nederland verder alleen op de Hoge Veluwe geaccepteerd. Ook daar is deze soort ooit uitgezet en heeft het dier zelfs een beschermde status gekregen.

Damherten
Een koppel damherten

'Slimme helm' voor motorrijders ontwikkeld

USSJCHUCKY had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 24-jarige Britse industrieel ontwerper heeft een 'slimme helm' ontwikkeld voor motorrijders. De slimmigheid zit hem in de 'heads-up display', die alle vitale rijdersinformatie op de binnenkant van het vizier projecteert.

De dragers kunnen via een 'display' in het vizier zien hoe hard ze gaan. Daarnaast kunnen ze zien of bijvoorbeeld de knipperlichten aan staan en in welke versnelling ze rijden. Met deze vinding hoopt de uitvinder de verkeersveiligheid voor motorrijders te verbeteren. Hiermee hoeft de motorrijder dan niet steeds meer naar het display op het stuur te kijken, maar kan hij de ogen op de weg houden en zo sneller reageren op onverwachte situaties. De gegevens worden via een draadloze verbinding van de motorfiets op de display overgebracht.

De 24-jarige uitvinder zoekt nog naar een fabrikant voor zijn vinding en hoopt dat deze binnen vijf jaar op de markt zal zijn gekomen. De techniek is overigens al jaren in gebruik bij piloten van straaljagers. Ook wordt deze techniek inmiddels beperkt toegepast in de automobielindustrie, o.a. in de Chevrolet Corvette, waar de 'heads-up display' op de binnenkant van de voorruit wordt geprojecteerd.

HUD, of te wel: Heads Up Display
Voorbeeld van een heads-up display, in een straaljager

[update] 'Websites overheid down door hackgroep'

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Meerdere websites van de overheid zijn momenteel offline. Ze zouden zijn GeDDoSt (DDoS = Distributed Denial of Service) door een hackgroep, genaamd "0x1FE". Zij zouden dit hebben gedaan uit protest tegen het beleid van het kabinet. Onder andere Regering.nl en Kabinet.nl zijn momenteel down, hoe lang het gaat duren is niet bekend.

Update 07:43
Alle sites van de overheid zijn inmiddels al weer een tijdje bereikbaar.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.