FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 september 2004

Apple heeft opnieuw conflict met Apple

Platenlabel Apple Records, in 1968 opgericht door de leden van The Beatles, dreigt een rechtzaak aan te spannen tegen de computerbouwer die dezelfde naam draagt. De reden: het succes van Apple's iPod mediaplayer en hun iTunes Music Store.

In 1978 troffen de beide Apple's elkaar voor het eerst in de rechtzaal. Destijds werd de computerbouwer gedaagd wegens inbreuk op het merkenrecht, gezien het feit dat de computerbouwer toentertijd pas twee jaar bestond, terwijl het platenlabel toen al tien jaar aan de weg timmerde. Deze zaak werd toen geschikt onder de voorwaarde dat Apple Computers zich verre zou houden van muziek.

In 1991 kwamen de advocaten opnieuw bijeen in de rechtzaal, toen Apple een computer op de markt bracht die standaard was voorzien van een afspeelmogelijkheid van muziek. Apple Records ging uiteindelijk met een schadevergoeding van omgerekend zo'n 25 miljoen euro akkoord, onder de strikte voorwaarde dat Apple Computers in de toekomst geen producten of diensten zou gaan leveren waarvan, zo stelde de uitspraak, "het hoofdbestanddeel uit muziek zou bestaan".

Dertien jaar later lijkt het er op dat juist deze voorwaarde Apple Computers wel eens een hele dure rekening kan gaan opleveren. Volgens The Inquirer hebben verschillende advocaten deze mogelijk historische uitspraak uit 1991 al nader bestudeerd en bijna allemaal komen ze tot de conclusie dat de computerbouwer wel eens diep in de buidel zal moeten gaan tasten, of anders een deel van het aandelenpakket -en daarmee de macht binnen het bedrijf- zou moeten gaan afstaan. Vooral vanwege het feit dat de iPod en de iTunes Music Store anno 2004 belangrijke pijlers zijn geworden voor de omzet van Apple Computers.

Wordt Apple opgegeten door de Beatles???
Wordt Apple opgegeten door de Beatles???

'Overlast A'damse Diamantbuurt overdreven'

Volgens de Amsterdamse hoofdcommissaris van politie Van Riessen is de overlast van een groep jongeren in de Amsterdamse Diamantbuurt sterk overdreven. Dat zegt hij in het Amsterdams Stadsblad. Van Riessen haalt in het artikel uit naar het PvdA-deelraadslid Van Amerongen, die de problemen in de buurt onder de aandacht probeert te brengen.

Van Riessen zegt dat de PvdA'er liegt over de terreur van een groep van 50 jongeren uit de buurt. Van Amerongen wil dat Van Riessen publiekelijk excuses aanbiedt voor die uitspraak, anders stapt de politicus naar de rechter. Volgens de in de Diamantbuurt woonachtige Van Amerongen is er wel degelijk sprake van 'terreur'. Van Riessen liet via een woordvoerder weten niet te peinzen over excuses.

De politie en het stadsdeel lieten dinsdag in een brief aan de bewoners weten dat er geen sprake is van terreur in de Diamantbuurt en in de van Woustraat. De afgelopen drie weken bleef het overigens sowieso opvallend rustig in de buurt. Dit zou mede komen doordat de politie na de golf van media-aandacht de surveillances heeft opgeschroefd.

Ongeregeldheden rond Ajax - Juventus

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsVoor de voetbalwedstrijd Ajax-Juventus in de Champions League zijn rondom het stadion een aantal rellen uitgebroken. Dit meldden meerdere ooggetuigen. De onrust rond het stadion is door de politie bevestigd. Aangezien er tevens supporters op het treinspoor liepen, werd het treinverkeer rond de Amsterdam Arena kort stilgelegd.

De relletjes deden zich buiten het stadion voor. "Kort voor aanvang van de wedstrijd was de sfeer in de Arena prima", aldus een woordvoerder van de politie. De mobiele eenheid moest voor de wedstrijd in actie komen om de supporters van beide clubs uit elkaar te halen. Doordat een aantal supporters op het spoor liepen, werd het treinverkeer tussen Amsterdam Muiderpoort en Abcoude voor een half uur stilgelegd.

Volgens onbevestigde bronnen waren er ook vechtpartijen op en nabij de metrostations. Ook zou de metro stil hebben gelegen omdat er voetbalsupporters op het spoor liepen en zouden er een aantal metroruiten zijn gesneuveld.

Uitslagen Champions League (15/09/04)

SubheaderIn de Amsterdam ArenA speelde Ajax vanavond de eerste poulewedstrijd in de Champions League tegen het Italiaanse Juventus. De Amsterdammers moesten een 0-1 nederlaag toestaan.

Ajax startte verrassend sterk. Wesley Sonck mikte in de eerste minuut de bal op de lat. De gastheren konden de mogelijkheid echter geen gevolg geven. Juventus nam het heft in handen en had een klein overwicht gedurende de eerste helft. Keeper Gianluigi Buffon van Juventus had weinig te doen. Maarten Stekelenburg moest wel enige malen in actie komen. Vlak voor rust kon Pavel Nedved een fraai doelpunt aantekenen (0-1). Even later ontsnapte de Tsjech aan een tweede gele kaart na een forse overtreding.

In de tweede helft leken de kansen gekeerd. Ajax kreeg meer en meer gelegenheid op te rukken richting het Italiaanse doel. Aan Rafael van der Vaart was de eerste grote kans niet besteed. Ook Sonck mikte in kansrijke positie een bal op Buffon. Gaandeweg werd het spel venijniger en rommelig. Juventus krabbelde na wissels wat op, de stand bleef zoals die bij de pauze was. In de poule van Ajax won Bayern München moeizaam de uitwedstrijd bij Maccabi Tel Aviv. Roy Makaay tekende uit een penalty voor de enige treffer.

Overige uitslagen:
Liverpool - AS Monaco (2-0)
Deportivo La Coruña - Olympiakos Piraeus (0-0)

Olympique Lyon - Manchester United (2-2) Van Nistelrooy 2x
Fenerbahçe - Sparta Praag (1-0) Van Hooijdonk

Maccabi Tel Aviv - Bayern München (0-1) Makaay (pen)
Bayer Leverkusen - Real Madrid (3-0)

AS Roma - Dinamo Kiev (0-1)
Duel werd in de rust definitief gestaakt. Arbiter Anders Frisk was bij het verlaten van het veld gewond geraakt aan het hoofd door een gegooid voorwerp van de tribunes.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen CL (15/09/04)

Vanavond werd in de poules A, B, C en D afgetrapt voor de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

Poule A
Liverpool - AS Monaco (2-0)
22' Cissé 1-0
84' Barros 2-0

Deportivo La Coruña - Olympiakos Piraeus (0-0)

Poule B
Bayer Leverkusen - Real Madrid (3-0)
39' Krzynowek 1-0
50' Franca 2-0
55' Berbatov 3-0

AS Roma - Dinamo Kiev (0-1)
29' Gavrancic 0-1

Het duel werd in de rust definitief gestaakt. Arbiter Anders Frisk was bij het verlaten van het veld gewond geraakt aan het hoofd door een gegooid voorwerp van de tribunes.

Poule C
Ajax - Juventus (0-1)
42' Nedved 0-1

Maccabi Tel Aviv - Bayern München (0-1)
64' Makaay 0-1 (pen)

Poule D
Olympique Lyon - Manchester United (2-2)
35' Cris 1-0
45' Frau 2-0
56' Van Nistelrooy 2-1
61' Van Nistelrooy 2-2

Fenerbahçe - Sparta Praag (1-0)
14' Van Hooijdonk 1-0

Uitslag Ajax-Juventus

In de Amsterdam ArenA speelde Ajax vanavond de eerste poulewedstrijd tegen het Italiaanse Juventus. De Amsterdammers moesten een 0-1 nederlaag toestaan.

Ajax startte verrassend sterk. Wesley Sonck mikte in de eerste minuut de bal op de lat. De gastheren konden de mogelijkheid echter geen gevolg geven. Juventus nam het heft in handen en had een klein overwicht gedurende de eerste helft. Keeper Gianluigi Buffon van Juventus had weinig te doen. Maarten Stekelenburg moest wel enige malen in actie komen. Vlak voor rust kon Pavel Nedved een fraai doelpunt aantekenen (0-1). Even later ontsnapte de Tsjech aan een tweede gele kaart na een forse overtreding op Nigel de Jong.

In de tweede helft leken de kansen gekeerd Ajax kreeg meer en meer gelegenheid op te rukken richting het Italiaanse doel. Aan Rafael van der Vaart was de eerste grote kans niet besteed. Ook Sonck mikte in kansrijke positie een bal op Buffon. Gaandeweg werd het spel venijniger en rommelig. Juventus krabbelde na wissels wat op, de stand bleef zoals die bij de pauze was. In de poule van Ajax won Bayern München moeizaam de uitwedstrijd bij Maccabi Tel Aviv. Roy Makaay tekende uit een penalty voor de enige treffer.


Ajax - Juventus (0-1)
42' Nedved 0-1

Ajax: Stekelenburg, Grygera (Escudé/76), Heitinga, De Jong, Maxwell, Sneijder (De Mul/67), Obodai (Anastasiou/72), Van der Vaart, Pienaar, Sonck, Mitea

Juventus: Buffon, Birindelli (Pessotto/67), Thuram, Cannavaro, Zambrotta, Emerson, Camoranesi, Blasi, Nedved (Olivera/67), Del Piero(Appiah/78), Ibrahimovic

Six Flags neemt afscheid van naam en Looney Tunes

Achtbanenpark Six Flags bij Biddinghuizen neemt na dit seizoen afscheid van de naam 'Six Flags' en van de Looney Tunes figuren die het park bevolken. Dat meldt het park in een persbericht. Bugs Bunny, Tweety, Daffy Duck en de andere Looney Tunes zullen worden opgevolgd door nieuwe characters. Welke dat zullen zijn is nog niet bekendgemaakt.

Eerder dit jaar verkocht de Amerikaanse moedermaatschappij Six Flags Inc. zeven van haar Europese attractieparken aan de Britse investeringsmaatschappij Palamon Capital Partners. Deze heeft de parken ondergebracht bij haar Europese divisie, die sindsdien opereert onder de naam StarParks. Het is nog niet bekend of dit ook de nieuwe naam wordt van Six Flags. Wel staat vast dat het park niet doorgaat onder de huidige naam.

Six Flags Holland werd geopend op 13 april 2000. Daarvoor was het park bekend als Walibi Flevo en de Flevohof. De Looney Tunes waren sinds 2000 het handelsmerk van het park. Ze verwelkomen bijvoorbeeld iedere openingsdag om 10.00 uur de bezoekers. Onduidelijk is nog wat er behalve de naam en de Looney Tunes nog meer gaat veranderen. Volgens het persbericht 'zal het park vanaf het nieuwe seizoen nog meer entertainment, plezier en beleving bieden voor de hele familie'.

Achtervolging per tram geen succes

Tram van SarajevoEen tram is geen goed achtervolgingsmiddel. Twee agenten uit Sarajevo in Bosnië-Herzegovina kregen afgelopen weekend door dat er een bankroof gepleegd was. Te voet zetten ze de achtervolging in op de berovers. In de hoop sneller te zijn en bij gebrek aan auto's pakten ze op gegeven moment de tram. De overvallers liepen daarop een zijstraat in, één zonder rails. De agenten keken vervolgens hulpeloos toe.

De overvallers maakten in totaal achtduizend euro buit. Pijnlijk detail, ze bleken voor hun overval speelgoedpistolen te hebben gebruikt. Een collega, die anoniem wenst te blijven, verklaarde naderhand dat de politie van Sarajevo een ernstig tekort heeft aan goede politieauto's. Zijn collega's zouden het korps niettemin tot schande zijn.

JPG-bestanden kunnen een virus hebben

Was het tien jaar geleden een hoax dat je computer geïnfecteerd kon raken door een afbeeldingsbestand, nu is het werkelijkheid. Microsoft heeft dinsdag bekend gemaakt dat er een fout in de door hen geprogrammeerde verwerkingscode van afbeeldingen zit. De fout bevindt zich in een hele reeks programma's.

Experts denken dat de fout door slordig programmeren komt. Volgens Graham Cluley, senior onderzoeker van het Britse antivirusbedrijf Sophos zou het onmogelijk moeten zijn om tot zulke fouten te komen, als er gedegen geprogrammeerd was. De fout bevindt zich in diverse Microsoft besturingssystemen als Windows XP en Windows Server 2003. Onder andere programma's als Office XP en Internet Explorer 6 zijn vatbaar voor de geïnfecteerde JPG bestanden.

De geinfecteerde data van een onder andere een JPG bestand, het type bestand dat het meest gebruikt wordt op websites om plaatjes weer te geven, kan een "buffer overrun" veroorzaken die programmacode in het bestand kan uitvoeren, en dientengevolge de pc en andere JPG bestanden kan infecteren. Voor zover bekend is de softwarefout nog niet geëxploiteerd.

Een patch tegen de fout kan hier gevonden worden.

[update] Miljoenennota nu al in handen RTL Nieuws

Een aantal FOK!kers hadden ons via de submit het volgende te melden:

De nog geheime Miljoenennota is uitgelekt. De Miljoenennota die pas aanstaande dinsdag tijdens Prinsjesdag officieel zou worden gepresenteerd, staat nu op de website van RTL Nieuws na te lezen.

Komend weekend worden alle stukken door de regering naar de media verzonden. Dit alles onder strenge voorwaarden. Zo moet men ervoor tekenen dat ze voor Prinsjesdag niets naar buiten zal worden gebracht.

De belangrijkste punten uit de Miljoenennota:

Portemonnee- en ander slecht nieuws:
- De no-claim in de gezondheidszorg wordt geen 200 euro, maar stijgt naar 250 euro.
- De koopkracht van alle Nederlanders staat in de min. Sociale minima met kinderen worden ontzien door verhoging van de kinderkorting, en de AOW krijgt een toeslag om de ergste pijn te verzachten. Om de koopkracht van chronisch zieken te repareren wordt het snijden in ziekenvervoer en zelfzorgmiddelen verzacht (25 miljoen). Ook gaat er 25 miljoen extra naar de bijzondere bijstand.
- Pc-privé regeling (al afgeschaft), en dubbel spaarloon wordt afgeschaft.
- Collegegeld gaat voor studenten in september 2005 met 100 euro omhoog.
- Het grijze kenteken verdwijnt.

Sociale zekerheid:
- Gouden handdrukken worden gekort op de WW, en het recht op WW wordt ingeperkt.
- Vut- en pre-pensioen worden niet meer fiscaal gestimuleerd.
- WAO wordt hervormd.
- Kabinet streeft naar 40-urige werkweek voor ambtenaren, die er volgend jaar in salaris niets bijkrijgen.
- Als werkgevers en vakbonden in cao's loonstijgingen afspreken, legt het kabinet die niet dwingend op aan de hele bedrijfstak.

Overige punten:
- Verlaging vennootschapsbelasting van 34,5% naar 31,5% in 2005, en in de twee jaar daarna tot 30,5% en 30%.
- Er komen drie extra spitsstroken (A1, A13 en A59).
- Meer geld voor AIVD en politie om terreur te bestrijden (10 miljoen extra).
- Tot 2008 in totaal 8.000 cellen extra.
- 120 miljoen extra voor verbeteren veiligheid.
- Er komt een burgerservicenummer voor betere service aan de burgers.
- voor stimuleren wetenschapelijk toponderzoek wordt 100 miljoen uitgetrokken.

Opmerkelijk:
Over het bevorderen en beschermen van de gezondheid: "Het kabinet heeft drie speerpunten geformuleerd: terugdringen van roken (minister Remkes uitgezonderd), overgewicht en diabetes."

Bron: RTL Nieuws

Update 20.50
In een reactie zegt het ministerie van Financiën dat de uitgelekte Miljoenennota slechts een 'oer-oer-oer-versie' betreft. "Het is nog niet eens het stuk dat voor advies naar de Raad van State is gegaan", aldus een woordvoerder van het ministerie. Hij zegt dat in de definitieve miljoenennota een aantal zaken niet zijn opgenomen die in de uitgelekte stukken wel voorkomen. Welke wilde hij niet zeggen. "Wij gunnen RTL niet de lol de verschillen te gaan duiden..."

Morgen bekendmaking Toyota-coureur

Toyota heeft aangegeven dat het team morgen de tweede rijder voor volgend seizoen zal presenteren. Het is zo goed als zeker dat Jarno Trulli die plaats gaat innemen.

Na weken van geheimzinnigheid zijn de ontwikkelingen rond Renault een katalysator voor nieuwe bekendmakingen. Toyota maakt nu morgen bekend wie de plaats naast Ralf Schumacher volgend seizoen mag gaan innemen. Het is een publiek geheim dat het team al lange tijd met Jarno Trulli onderhandeld en er wordt gezegd dat Trulli al twee maanden geleden bij het team heeft getekend.

Daarnaast gaan er geruchten op Silverstone dat Trulli daar morgen meteen voor Toyota zal gaan testen. Die geruchten worden versterkt doordat Trulli dinsdagavond heeft gezegd zeer snel bij zijn nieuwe team aan de gang te gaan. Een test morgen zou er op kunnen duiden dat de coureur ook de resterende drie races al voor Toyota gaat rijden.

Basketballers verliezen van Turkije

Het Nederlands herenbasketbalteam heeft ook de derde interland voor EK kwalificatie verloren. Dit keer was Turkije in Istanbul veel te sterk (83-59)

Bondscoach Glenn Pinas stond vanavond voor een niet te benijden dilemma. Hoe de Turken klein te krijgen. De Turken leken vooraf de moeilijkste tegenstander in de poule en wonnen de voorgaande wedstrijden waar Nederland verloor. Uiteindelijk bleek Oranje weinig te kunnen uitrichten.

Topper Francisco Elson van de Denver Nuggets speelde al niet meer mee. Hij mocht van zijn werkgever twee duels voor Oranje uitkomen, inmiddels heeft hij zich voor de voorbereiding van het nieuwe NBA seizoen bij zijn club gemeld.

Na de derde nederlaag op rij zijn de kansen om zich bij de beste twee te scharen vrijwel verkeken. Oranje zal na de poulefase met een schare andere teams om één EK ticket moeten strijden. Zaterdag treedt Oranje aan tegen Estland, dan kan de kleine nederlaag in de heenwedstrijd worden gewroken.

Turkije - Nederland (83-59)
Estland - Bosnië Herzegovina (61-70)

1 Turkije 3- 6 (243-181)
2 Bosnië Herzegovina 3- 4 (217-213)
3 Estland 3- 2 (209-243)
4 Nederland 3- 0 (224-256)

De hoer van Amsterdam

Sylvie is de hoer van Amsterdam, klonk het uit de kelen in het Zuiderpark. Het was een prettige meezinger op een zonnige zondagmiddag. Andere klassiekers passeerden de revue, waarvan Kanker Wesley, je moeder is een hoer en Joden rennen altijd weg de grootste hits van de middag werden. Ruim anderhalf uur later vond een gedeelte van het Feyenoord publiek het bijzonder amusant om het geluid van gillende keukenmeiden na te doen om het Enschedese FC Twente eraan te herinneren dat er een aantal jaren geleden toch echt een vuurwerkramp heeft plaatsgevonden met vele slachtoffers. Kortom, een typische en reuzegezellige voetbalzondag.

Duits radiostation start website in Klingon

Icoon opmerkelijk nieuws De Duitse internationale radiozender 'Deutsche Welle' viert de tiende verjaardag van zijn website met een nieuwe taal: het Klingon. Het Klingon wordt gebruikt naast de dertig talen waarin er al informatie op de website staat. Dat heeft de radiozender woensdag verklaard. Gelukkig voor de mensen die geen Klingon spreken zijn de pagina's ook in andere talen te bekijken.

"We wilden ons 10-jarig jubileum in het online-universum vieren met een grensoverschrijdende taal. Dit moet bezoekers uit andere melkwegstelsels helpen een indruk van Duitsland te krijgen," aldus directeur Erik Bettermann. De nieuwe pagina's werden dan ook erg serieus genomen door Star Trek-fans en taalkundigen. "We hebben zelfs complimenten gekregen vanwege het gebruik van het 'Hoog Klingons'."

Het Klingon werd in 1984 speciaal ontworpen voor de televisieserie Star Trek door taalkundige Marc Okrund. Sindsdien heeft de verzonnen taal tot de verbeelding van veel sciencefictionfans gesproken. Teksten zoals de Bijbel en de stukken van Shakespeare zijn al in het Klingon vertaald en er werd zelfs een taalinstituut voor het Klingon opgericht.

Het is niet voor het eerst dat een website het Klingon als een serieuze taal gebruikt. De populaire zoekmachine Google geeft gebruikers al geruime tijd de mogelijkheid in het Klingon te zoeken.

Klingon bij radiostation Deutsche Welle
De ambassadeur van de Klingons naast directeur Erik Bettermann.

De pagina's van Deutsche Welle in het Klingon kunnen hier bekeken worden.

9 jaar cel voor moord op grootouders

Icoon Buitenlands nieuws Een 15-jarige jongen uit het Noord-Duitse Hildesheim is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor de moord op zijn grootouders. Hij had bekend ze in maart vorig jaar vermoord te hebben omdat zijn grootvader zijn 11-jarige zusje seksueel misbruikte. Voor de moorden gebruikte de jongen onder andere een bijl.

Twee andere jongeren zijn in verband met de zaak tot voorwaardelijke gevangenisstraffen veroordeeld. De 18-jarige vriendin van de jongen kreeg twee maanden voorwaardelijk omdat ze van de moordplannen op de hoogte was en niet naar de politie is gestapt. Een 17-jarige neef van de dader kreeg om die reden een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

Zowel het openbaar ministerie als de advocaten van de jongen hebben aangegeven het met het vonnis eens te zijn en niet in hoger beroep te gaan.

'Financieel stelsel gezondst in drie jaar'

Icoon Financieel nieuws Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is het internationale financiële stelsel de afgelopen drie jaar niet meer zo gezond geweest als het nu is. Doordat alle grote financiële instellingen hun financiën goed op orde hebben, kunnen ze 'aanzienlijke schokken' verwerken. Dat staat in een woensdag verschenen rapport van het IMF.

In 1998 ging het beleggingsfonds LTCM nog failliet, wat de financiële wereld een grote klap toebracht. Het IMF kan niet uitsluiten dat er ooit nog eens een grote financiële instelling, zoals een beleggingsfonds of een bank, onderuit gaat, maar dat zou dan veel minder grote gevolgen hebben voor het financiële systeem.

Een terroristische aanslag of een groot politiek probleem kan het financiële stelsel ook schaden, maar het IMF gaat er van uit dat de schade dan ook beperkt blijft. Wel wordt er door het fonds gewaarschuwd voor zelfgenoegzaamheid omdat de goede situatie niet zomaar behouden zal blijven.

Britse 'Batman' gedumpt door vriendin

ReadMe herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

De Brit die deze week urenlang op een richel van het Buckingham Palace stond, is naar aanleiding van deze actie gedumpt door zijn huidige vriendin. De vrouw, die hem aanvankelijk steunde bij zijn acties, vertelde de media dat zij genoeg had van zijn stunts.

Jason 'Batman' Hatch (32) wilde met zijn actie aandacht voor Fathers 4 Justice. Deze organisatie zet zich in voor vaders die na hun scheiding hun kinderen amper mogen zien. Hatch heeft drie kinderen uit twee eerdere huwelijken. Volgens eigen zeggen heeft hij deze kinderen in de afgelopen drie jaar slechts zes uur mogen zien. Hij ijvert met zijn acties voor ruimere bezoekregelingen. Vriendin Gemma Polson (27) vindt echter dat deze strijd teveel zijn leven is gaan beheersen. Ze vindt dat 'Batman' te weinig tijd vrijmaakt voor zijn vierde kind, de zeven maanden oude dochter die zij samen hebben.


Jason Hatch voert actie op een richel van Buckingham Palace

Toch een nieuwe Final Fantasy VII game?

Het Japanse blad Jump heeft de eerste screens van Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus laten zien en bij deze als eerste aangegeven dat Square Enix nog meer van plan is met de Final Fantasy VII soap.

Naast de film 'Advent Children' en het gsm spel 'Before Crisis' ziet het er naar uit dat Square Enix toch nog een PS2 RPG spel in ontwikkeling heeft. De exacte details zijn nog niet duidelijk maar wat we wel weten is dat Vincent Valentine (een character uit de oorspronkelijke FFVII) de hoofdrol speelt. Aangezien het verleden van Vincent erg gecompliceerd is, en gamers die FFVII meerdere malen uitgespeeld hebben weten wat ik bedoel, kunnen ze nog werkelijk alle kanten op met dit spel.

Laten we hopen dat ze er goed voor gaan zitten en niet per ongeluk het machtige verhaal van deel VII verprutsen, maar Square Enix kennende lijkt me dit sterk. Geniet van de scan:

Remake Revenge of the Nerds in aantocht

Icoon Media nieuwsTwee acteurs uit de Amerikaanse tv-serie The OC willen samen met regisseur McG (Charlie’s Angels) een remake gaan maken van de jaren tachtig filmklassieker Revenge of the Nerds. Acteurs Adam Brody en Brett Harrison zullen waarschijnlijk zelf meespelen. Het is nog niet bekend wanneer de opnames zullen starten of wanneer de film in de bioscopen te zien zal zijn.

Revenge of the Nerds (1984) was de natte droom van elke puisterige tiener die gepest werd, door meisjes genegeerd en niet echt mee kon komen met sport. De aaneenschakeling van flauwe grappen en onderbroekenlol kon zelfs rekenen op een cultaanhang. De eerste film werd gevolgd door een drietal vervolgdelen. McG is enthousiast over de plannen. "Iedereen die ik ken wil wel een nieuwe versie van Revenge of the Nerds zien. Persoonlijk ken ik elke dialoogregel uit de film uit mijn hoofd. En toen ik jong was begreep ik precies wat de nerds doormaakten", aldus de regisseur.

Revenge of the Nerds
De originele versie van Revenge of the Nerds

Etherpiraterij ver teruggedrongen

Het aantal etherpiraten is in anderhalf jaar tijd met 73 procent gedaald. Dat meldt het Agentschap Telecom, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. Reden van de vermindering is het project 'Etherflits' dat het Agentschap anderhalf jaar geleden startte.

'Etherflits' is gestart om de problematiek van 'illegaal uitzenden' in de FM-omroepband op een meer gestructureerde wijze aan te pakken. De piraten kunnen strafrechtelijk vervolgd worden. Verder wordt piraterij ontmoedigd doordat het Agentschap onder andere intensief samen werkt met de politie.

Prinses M. bij Batavus?

Wie zou haar wielercoach zijn? Vanavond in Twee Vandaag (vanaf 17:58 uur) op Nederland 2 Prinses M. op bezoek bij het eeuwfeest van fietsenfabriek Batavus . De obligate beelden staan mij voor de geest. Een door een magazijnjongen op stang gejaagde prinses zullen we wel niet te zien krijgen. En al helemaal niet de workshop die er georganiseerd is.

Note: The log is a work of fiction. Any coincidence with people, the situation, or events is unintentional.....

Nieuwe screens Close Combat: First to Fight

Take Two heeft vandaag een paar nieuwe screenshots vrijgegeven van Close Combat: First to Fight.

PC:


Xbox:


De meeste mariniers uit deze FPS zijn niet fictief, maar bestaande US Marines. Het grootste deel van deze mariniers is nog steeds actief in Irak, of is hier net van teruggekeerd. Aan het begin van iedere missie zal een speler drie mariniers kunnen kiezen om zijn team compleet te maken.

D66: Telefoonspam moet verboden worden

Icoon politiek binnenland nieuwsD66 wil een strenge aanpak van Direct Marketing per telefoon. Dat meldt Kamerlid Lousewies van der Laan. Van der Laan heeft de ministers Brinkhorst en Zalm om opheldering gevraagd over het doorspelen van persoonsgegevens door telecombedrijven als de KPN. Volgens de partij wordt daarmee de anti-spamwet van 2004 overtreden.

"Ikzelf word ook gek van allerlei dames en heren die mij 's avonds bellen en iets proberen aan te smeren. Daar heb ik helemaal niet om gevraagd en dat moet verboden worden", meent Van der Laan. Volgens het Kamerlid wordt in de anti-spamwet klip en klaar gesteld dat het vrijgeven van persoonsgegevens alleen mag als de consument daar zelf om heeft verzocht. Onlangs werd bekend dat KPN gegevens van haar klanten doorverkoopt, tenzij deze schriftelijk of via de website bezwaar maken.

CIDI in aktie tegen toneelvoorstelling

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft een brief geschreven naar de financiers van het toneelstuk 'Het beloofde land' van Theater Nomade. Volgens het Cidi is het stuk 'deels antisemitisch', en geldt die kwalificatie ook voor de regisseur annex hoofdrolspeler Ab Gietelink. De toneelvoorstelling is een mengeling van geschiedenis en actualiteit. Het gaat over de kruisiging van Christus die wordt doorgetrokken naar het huidige conflict tussen Israël en de Palestijnen. De auteur laat de vredesactivist Jezus kruisigen in opdracht van Sharon, in het stuk zijn oom, Judas en leider van Israël.

Dat de voorstelling 'anti-Israël' is, daar kan het CIDI nog mee leven, maar daar waar Gietelink de joden de schuld geeft van Jezus' kruisiging, gaat hij volgens het CIDI over de schreef. In een brief aan de financiers schrijft CIDI-adjunct-directeur Hadassa Hirschfeld: ''Wat Gietelink doet, is inspelen op een antisemitisch vooroordeel en op iets dat volstrekt achterhaald is''. Doel van het protest is volgens Hirschfeld niet om de subsidie te laten intrekken of voorstellingen te laten verbieden. ''Wij zeggen: kijk eens wat jullie gefinancierd hebben. Wie geeft nou geld aan zo'n stuk?''

Tegenover het ANP karakteriseert Gietelink de brievenactie op zijn toneelstuk als een ''sluipende vorm van censuur''. Ook weerspreekt hij de beschuldigingen van het CIDI: ''Volgens de verhalen in de Evangeliën is Jezus door de Romeinen gekruisigd op voorspraak van de joodse hogepriesters. Is het nog steeds taboe om dat te zeggen? Is het geen tijd om van dat taboe eens afscheid te nemen? Dat is iets heel anders dan dat het joodse volk, als entiteit, schuldig zou zijn aan de kruisiging van Jezus en zeker dat het 2000 jaar na dato daarvan een erfschuld zou dragen.''

Het toneelstuk 'Het beloofde land', voluit 'Het beloofde land, of Sharon, Jezus en wij' geheten, kreeg van het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing 60.000 euro subsidie.

-
Website Ab Gietelink.

In het verleden zijn er meer toneelstukken geweest die de gemoederen verhitten; Met name bij het stuk 'Het Vuil, de Stad en de Dood' van Rainer Werner Fassbinder was dat het geval. Dat werd in de jaren 80 na hevige vooral joodse-protesten teruggetrokken. In 2002 kon het wel opgevoerd worden zonder noemenswaardige problemen. In 2000 leidde hevige kritiek uit islamitische kring tot het stopzetten van de opera Aïsja (over de vrouw van de profeet Mohammed) van regisseur Gerrit Timmers.

Savage: "FIFA schendt mensenrechten"

International Robbie Savage van Wales dreigt naar het internationaal gerecht te stappen om zijn recht te halen. De middenvelder is het oneens met de straf voor een rode kaart die hij opliep in het duel tegen Noord-Ierland. Een beroep daartegen is volgens de FIFA regels niet mogelijk.

Savage ontving naar aanleiding van zijn rode kaart automatisch één duel schorsing. In het duel Wales - Noord-Ierland leverde een opstootje met Michael Hughes hem de rode kaart op. Scheidsrechter Domenico Messina (in Nederland bekend van Arsenal-PSV) was onverbiddelijk voor beide kemphanen. Savage vindt het een onjuist besluit.

Omdat de FIFA geen mogelijkheid tot beroep kent, ligt alleen de weg naar het gewone recht open. De advocaat van Savage: "We denken dat het oneerlijk is en dat het misschien zelfs wel in strijd met de rechten van de mens is om niet de mogelijkheid te hebben je te verdedigen zelfs als de scheidsrechter een fout zou hebben gemaakt."

Savage wil het niet meteen hoog spelen, hij heeft de FIFA derhalve het incident op tape toegestuurd. Het uitvoerend comité van de FIFA zou hierdoor misschien aan het denken worden gezet. De situatie is nu nog dat de wereldvoetbalbond zijn eigen regels opstelt, hanteert en geen inmenging van buitenaf accepteert. Volgens Savage moet dat anders.

Plannen voor gameschool in Breda

De markt voor games groeit flink. Game-ontwikkelaar Playlogic in Breda, de gemeente Breda en de Internationale Hogeschool Breda willen dan ook een gameschool openen, waar je een opleiding zou kunnen volgen tot game-ontwikkelaar. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een gameschool, over zo'n vier maanden zal het rapport bekend worden gemaakt.

Er is in Nederland al een aantal dergelijke opleidingen: aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) kun je de specialisatie Game Design & Development volgen. Ook is er een MBO opleiding Game Design aan het Technisch College Ede.

Slimme dief maakt Des Bouvrie 40 mille afhandig

Icoon Showbiz nieuwsEen inventieve dief heeft interieurontwerper Jan des Bouvrie voor 40.000 euro aan exclusieve meubelen afhandig gemaakt. Medewerkers van Des Bouvrie hielpen de dief zelfs met het inladen van de goederen in een voorgereden vrachtwagen. De man gaf zich uit voor een medewerker van televisieproducent Endemol, die een lading meubelen kwam afhalen.

"Hij beschikte over alle benodigde papieren", verklaarde de meubelontwerper aan De Telegraaf. De dief vertelde de medewerkers van de winkel van Des Bouvrie in Naarden dat de stoelen, banken en tafels die hij kwam ophalen bedoeld waren voor televisieopnamen. "Er bestond bij ons geen enkele argwaan. Maar vervolgens hebben we er nooit meer iets van teruggezien."

Jan des Bouvrie
Jan des Bouvrie: Bestolen

Groningen wil Noorse spits

FC Groningen zou volgens Noorse media bezig zijn Erik Nevland (26) los te weken bij Viking Stavanger. De spits is in januari transfervrij.

Nevland faalde eerder als talent door te breken in Engeland. Hij speelde op 20-jarige leeftijd een wedstrijd voor Manchester United. Na twee seizoenen hield hij het echter voor gezien en trok hij naar Zweden. Bij IFK Göteborg speelde hij vier duels, waarna hij in 1999 weer uitkwam bij de Mancunians. Daar was geen uitzicht op een plaats in het eerste team en zo kwam hij bij zijn oude club Viking Stavanger terug, waar hij de afgelopen vijf seizoen 108 wedstrijden speelde en 54 maal scoorde.

Groningen ziet in de Noor een goede versterking en zou hem een aanbieding voor vier seizoenen hebben gedaan. Nevland werkt hard en staat bekend als een agressieve spits, die gemakkelijk weet te scoren. Bruikbaar in de Groningse aanval derhalve, daar Martin Drent, meest invaller, en Glen Salmon tot noch toe beiden één enkel doelpunt produceerden.

Superhelden accessoires in ontwikkeling

Bigben, een bekende maker van allerlei game accessoires heeft een deal gesloten met Marvel, het bedrijf achter bekende superhelden zoals Spider-Man en de Hulk.

In het vierde kwartaal van dit jaar moet de eerste serie in de winkel liggen. De accessoires komen uit voor de Xbox, PlayStation 2 en de Game Boy Advance SP en zullen in het teken staan van Spider-Man en de Hulk.
Voor de Xbox en PlayStation 2 zullen speciale Hulk en Spider-Man controllers ontworpen worden en voor alle (aankomende) handhelds komen harde en zachte draagtassen met een afbeelding van de superhelden erop.

Bigben zal verder gaan met het uitbreiden van het assortiment en heeft aangekondigd om begin 2005 te komen met een nieuw interactief product in de Superhelden serie.

Andrew Shephard, Algemeen directeur van Bigben Interactive U.K. Ltd.:
"Marvel's family of Super Heroes is truly a global phenomenon. Matching that level of brand awareness with Bigben's innovation and product quality will allow us to further strengthen our market-leading position."

Matthew Primack, manager licensing bij Marvel Enterprises International Ltd.:
"In support of our ever increasing portfolio of console titles, Marvel is pleased to partner with Big Ben in order to bring high quality, innovative peripherals to dedicated gamers and Marvel Super Hero fans. Thanks to Big Ben, gamers will have the opportunity to extend their Marvel experience from game play to console personalization."

Onthoofde lijken gevonden in Irak

In het noorden van Irak zijn drie onthoofde lijken langs een weg aangetroffen. Het gaat bij zeker twee van de lijken vermoedelijk om Turken, aangezien er tatoeages in het Turks op de lichamen stonden. Op het derde lijk stonden Arabische tekens, maar ze vormden tezamen geen woorden. De lichamen werden nabij de stad Dujail gevonden door Iraakse troepen, zo'n 60 kilometer ten noorden van Bagdad. De lijken zaten in nylon zakken met de hoofden op de ruggen gebonden.

De lijken waren in ieder geval niet van de Australiërs waarvan een islamitische groepering de gijzeling geclaimd heeft. De Australische regering zegt dat geen van de officieel aanwezige Australische burgers in Irak vermist is. De groepering dreigt zijn vier gijzelaars, naast twee Australiërs zouden er ook nog twee Aziaten gegijzeld zijn, te vermoorden als de Australische troepen zich niet terugtrekken uit Irak.

Ook vandaag was het weer een onrustige dag in Irak. Bij gevechten tussen Amerikaanse troepen en opstandelingen zijn zeker 10 mensen gedood en zes mensen gewond geraakt. De Amerikaanse mariniers zeggen te zijn aangevallen, waarna ze in een gevecht geraakten. Alle slachtoffers zijn onder de Irakezen gevallen. Ook werden nog twee mensen gedood bij een aanslag in de stad Suwayra. De actie was gericht tegen een politiepost van de Iraakse Nationale Garde.

Weinig animo op eerste schooldag in Beslan

Sessy vertaalde en submitte ons het volgende:

Icoon Buitenlands nieuwsHet nieuwe schooljaar in Beslan, de stad waar een halve maand geleden een gijzelingsdrama zich voltrok, begint vandaag, maar veel leerlingen blijven uit angst nog thuis.

Alle scholen waren na het drama gesloten, maar nu in de gebouwen een grondige inspectie op verdachte voorwerpen is afgerond, zijn de deuren weer geopend. Hoewel de leerlingen verplicht zijn om te komen, blijven de meeste thuis omdat ze bang zijn. De leerlingen die komen, zijn al een kwartier voor aanvang van de eerste les aanwezig, de rest komt niet opdagen. Vier kinderen uit groep zes zijn gekomen, drie uit groep acht en maar twee kinderen uit een
brugklas.

Enkele kinderen komen zelf naar school, maar anderen worden gebracht door hun ouders. Een van de leerlingen uit groep zes zei: "Ik was heel bang en mijn vriendjes ook. Ik heb gezegd dat ze niet bang moeten zijn, er gebeurt niks.".

Het begin van het nieuwe schooljaar wordt zonder festiviteiten begonnen. De enige les die op de eerste lesdag wordt gegeven is "Vrede herinneren" en er wordt één minuut stilte gehouden. De nieuwe leerlingen van groep zes lijken nog het minst last te hebben van de gevolgen van het gijzelingsdrama. De opvallend grote groep is het rumoerigst. Bij het uitdelen van de leerboeken zien de meeste kinderen er gelukkig uit, maar hun ouders staan onrustig in de gang. Mila, een moeder van een van de nieuwe leerlingen vertelt: "We hebben gemengde gevoelens. We zijn zeker bang, maar de kinderen moeten toch leren. We hopen maar dat het ook anders kan."

De schoolfoto die traditiegetrouw op de eerste lesdag wordt gemaakt, zou symbool moeten staan voor een nieuw begin. Maar de meeste leerlingen zullen op de foto ontbreken. Zeker meer dan drievierde van de tienduizend schoolgaande kinderen in Beslan kwam vandaag niet naar school. Hoeveel er morgen komen, wanneer de echte lessen beginnen, weten ze zelfs op het gemeentehuis niet.

Nederlandse leerlingen hielden gisteren nog één minuut stilte om de slachtoffers van Beslan te herdenken. De scholen deden dit na een oproep van het kabinet.

Horrillo naar Rabobank

De Spaanse wielrenner Pedro Horrillo rijdt de komende twee seizoenen voor de Rabobank-ploeg.

De 29-jarige Horrillo komt over van Quick Step - Davitamon, en boekte dit seizoen al twee overwinningen.

"Het is een uitstekende versterking voor onze ploeg," aldus algemeen directeur Theo de Rooij. "Hij is de ideale man om de sprint voor Freire aan te gaan trekken." Horrillo is sinds 1998 professioneel wielrenner, toen begon hij bij de Spaanse ploeg Vitalicio.

Na de komst van de Rus Denis Mentsjov en de Nederlander Gerben Löwik is Horillo de derde versterking voor het team van ploegleider Erik Breukink.

De Zeeuw ernstig geblesseerd

Arjan de Zeeuw, de Nederlandse aanvoerder van de Engelse club Portsmouth, kan ruim een maand niet spelen wegens een blessure aan zijn knie.

De verdediger liep de blessure afgelopen zaterdag op in de wedstrijd tegen Crystal Palace. Maandag is er een scan van zijn knie gemaakt, en daaruit bleek dat de kniebanden van de Zweeuw ernstig beschadigd zijn.De Nederlander is bezig aan zijn derde seizoen bij de Engelse club.

Formule 1: Villeneuve in 2005 bij Sauber

Hoewel Jacques Villeneuve op dit moment zijn testkilometers maakt voor Renault, zal hij per 1 november 2004 onder contract staan bij Sauber. Dit heeft het Zwitserse team bekend gemaakt via een persbericht.

Vandaag en morgen komt, zoals eerder bekend werd gemaakt, Jacques Villeneuve in actie tijdens tests voor Renault. Hierbij is zelfs de kans aanwezig dat de Canadees tijdens de races ingezet wordt voor het Franse team. Voor volgend jaar heeft de excentrieke coureur nu dus óók een contract op zak.

Villeneuve over het nieuws: "Ik vind het fantastisch om bij Sauber terug te keren in de Formule 1. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat we verder naar de voorkant van de grid komen in de volgende twee seizoenen. Bij mijn bezoek aan hun fabriek was ik onder de indruk van de faciliteiten."

Peter Sauber, teambaas van het gelijknamige team, is ook zeer tevreden met zijn nieuwe aanwinst: "Ik moet toegeven dat het zeer speciaal is om een voormalig wereldkampioen een contract te zien tekenen bij mijn team. Verder wil ik meteen duidelijk maken dat ik hem niet daarom aangesteld heb. Gedurende onze gesprekken merkte ik dat hij zeer gedreven is om terug te keren in de Formule 1. Sauber heeft dit seizoen progressie geboekt en ik heb er alle vertrouwen in dat we deze stijgende lijn in de toekomst voort zullen zetten."

Zie voor meer nieuws de F1manager

WhatPulse tegen GoT

Na de FOK!stok is er weer een nieuwe rage ontstaan: WhatPulse! Een wedstrijd tussen verschillende teams op het internet. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk toetsaanslagen en mouse-clicks op te sparen, en dan bij je totaal op te tellen. Op het FOK!forum hebben verschillende mensen dan ook al het idee opgevat om tegen de Tweakers van GoT te gaan strijden.

Pulse is een programma welk lokaal draait en alle muis + toetsenbordaanslagen registreert. Eens in de zoveel tijd (instelbaar) wordt er gepulsed (Voor de SETI-kenners: een soort van flush), waarbij je toetsaanslagen en mouseclicks bij je totaal worden opgeteld.

Voor het spel op FOK! is er al een website opgezet: http://www.fokwhatpulse.info Er is zelfs al een banner gemaakt. 'Let's get GoT'.

Have fun!

Villeneuve in 2005 bij Sauber

Hoewel Jacques Villeneuve op dit moment zijn testkilometers maakt voor Renault, zal hij per 1 november 2004 onder contract staan bij Sauber. Dit heeft het Zwitserse team bekend gemaakt via een persbericht.

Vandaag en morgen komt, zoals eerder bekend was gemaakt, Jacques Villeneuve in actie tijdens tests voor Renault. Hierbij is zelfs de kans aanwezig dat de Canadees tijdens de races ingezet wordt voor het Franse team. Voor volgend jaar heeft de excentrieke coureur nu dus óók een contract op zak.

Villeneuve over het nieuws: "Ik vind het fantastisch om bij Sauber terug te keren in de Formule 1. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat we verder naar de voorkant van de grid komen in de volgende twee seizoenen. Bij mijn bezoek aan hun fabriek was ik onder de indruk van de faciliteiten."

Peter Sauber, teambaas van het gelijknamige team, is ook zeer tevreden met zijn nieuwe aanwinst: "Ik moet toegeven dat het zeer speciaal is om een voormalig wereldkampioen een contract te zien tekenen bij mijn team. Verder wil ik meteen duidelijk maken dat ik hem niet daarom aangesteld heb. Gedurende onze gesprekken merkte ik dat hij zeer gedreven is om terug te keren in de Formule 1. Sauber heeft dit seizoen progressie geboekt en ik heb er alle vertrouwen in dat we deze stijgende lijn in de toekomst voort zullen zetten."

Kleine delegatie naar WK kortebaanzwemmen

Nederland zal met een kleine delegatie vertegenwoordigd zijn op de wereldkampioenschappen kortebaanzwemmen in het Amerikaanse Indianapolis.

Hinkelien Schreuder, Marleen Velhuis, Chantal Groot, Bastiaan Tamminga en Mark Veens zullen van 7 tot en met 11 oktober voor Nederland gaan uitkomen op verschillende afstanden.

De beide olympisch kampioenen Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband laten het WK aan zich voorbij gaan, zo vlak na de Olympische spelen.

Man zit urenlang op 'bom'

ReadMe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe 40-jarige Brit David Page dacht dat zijn laatste dagen geteld waren toen hij vier uur lang op een stuk oud metaal had gezeten, terwijl hij dacht dat het een bom was.

Toen de man op een oud bedrijventerrein in Coltishall aan het spitten was, stuitte hij op een rond stuk metaal met daarop een knop. Uit nieuwsgierigheid drukte hij de knop in, maar op hetzelfde moment dat hij hem weer los wilde laten, schoot er door zijn hoofd dat het ook een ontstekingsknop zou kunnen zijn van een niet ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog. De man belde in panische toestand met zijn mobiele telefoon naar het alarmnummer en meldde daar de vondst. Omdat de man dacht dat de bom af zou gaan bij het weghalen van zijn vinger, is hij uit angst blijven zitten.

Terwijl hulpverlening zich naar de man haastte, bleef de medewerkster van het alarmnummer aan de lijn om de David te kalmeren. Page zei: "Zij zei steeds dat alles goed zou komen, maar ik antwoordde elke keer: 'Jij bent niet degene die een bom vasthoudt'". Huilend van angst vroeg Page of de medewerkster aan zijn vrouw en kinderen door wilde geven dat hij van hen hield, als de bom toch af zou gaan. Het gearriveerde onderzoeksteam constateerde al snel dat het hier niet ging om een explosief, maar om een stuk hydraulische vering van een oude Citroën. De man is met de schrik vrijgekomen.

Beelden en info Super Monkey Ball Deluxe

De eerste screens van Super Monkey Ball Deluxe zijn vandaag verschenen op de site van Gamefront.

Tevens is er wat meer info bekend geworden. Zo zal SMB Deluxe 12 minigames bevatten:

Monkey Race DX
Monkey Fight DX
Monkey Target DX
Monkey Billiards DX
Monkey Drilling DX
Monkey Golf DX
Monkey Boat
Monkey Shot
Monkey Dogfight
Monkey Football
Monkey Baseball
Monkey Tennis

SMB Deluxe verschijnt voor de PS2 en de Xbox. Over eventuele online mogelijkheden is nog niets bekend.

Ontslagen Kerry-aanhangster mag nu kiezers werven

deliberator had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon US verkiezingen 2Een 41-jarige vrouw die was ontslagen omdat ze John Kerry steunde heeft een baan aangeboden gekregen in het campagneteam van de Amerikaanse presidentskandidaat. Lynne Gobbell uit het plaatsje Moulton in de staat Alabama had op haar auto een campagnesticker van John Kerry. Haar werkgever sommeerde haar deze te verwijderen, met de woorden 'Je werkt voor mij, of voor John Kerry'.

Gobbell hield voet bij stuk, en kreeg ontslag. Toen Kerry dit verhaal hoorde nam hij meteen contact op met de vrouw. "Hij vertelde me dat hij trots was dat ik op mijn principes stond", vertelde Gobbell. "Hij zei dat ik mijn oude baas kon vertellen dat ik per ingang van vandaag voor John Kerry werk." Gobbell wordt toegevoegd aan het campagneteam dat in Alabama kiezers werft voor Kerry.

Volgens de vrouw drong haar voormalige baas wel zijn eigen politieke voorkeur aan zijn medewerkers op, door bij de salarisstrook een brief te stoppen waarin het belastingbeleid van president Bush wordt opgehemeld.

Ontslagen Kerry-aanhangster Lynne Gobbell
De ontslagen Lynne Gobbell gaat nu voor Kerry werken

Canada wint wereldbeker ijshockey

Canada is er in geslaagd de wereldbeker te veroveren. In de finale versloeg het Finland met 3-2.

Canada begon het toernooi om de wereldbeker als regerend wereld- en Olympisch Kampioen en maakte dat ook waar. Na een zegetocht in de poule werd het in de finale serieus getest door Finland. De Finnen waren dodelijk trefzeker in de afwerking, maar bogen toch.

Finland kon bogen op z'n uitstekende goalie Miikka Kiprusoff. De keeper van Calgary Flames keepte een goed toernooi. Joe Sakic scoorde echter al in de eerste minuut van de finale de eerste Canadese treffer, hij deed dit op aangeven van captain Mario Lemieux. Riku Hahl maakte vijf minuten later gelijk. In de tweede periode kwam opnieuw Canada op voorprong, Scott Niedermayer maakte 2-1. Tuomo Ruutu maakte er in de laatste minuut 2-2 van. In de laatste periode moest Finland opnieuw een vroege treffer toestaan. Na 34 seconden had Shane Doan de puck al achter Kiprusoff in het net gedeponeerd. Ditmaal kwamen de Finnen niet meer terug. Canada veroverde zodoende na zes zeges op rij de wereldbeker.

Veiling spullen Johnny Cash levert miljoen op

Icoon Muziek nieuwsEen veiling van bezittingen van de vorig jaar overleden countryzanger Johnny Cash heeft ruim 1,2 miljoen dollar opgeleverd. Onder de hamer van veilinghuis Sotheby's kwam onder meer een akoestische gitaar die de legendarische zanger tijdens concerten bespeelde. Deze leverde maar liefst 131.200 dollar op.

De 71-jarige Cash stierf in september vorig jaar aan de gevolgen van suikerziekte. Zijn vrouw, countryzangeres June Carter Cash, overleed een paar maanden eerder. De nabestaanden van het echtpaar Cash hebben opdracht gegeven bijna achthonderd voorwerpen te verkopen, waaronder muziekinstrumenten, kledingstukken, gouden platen, Grammy's en antieke geweren. Een gestreept gevangenisuniform dat Johnny Cash na het roemruchte optreden in Folsom Prison van een bewaarder kreeg bracht 6.000 dollar op. De komende dagen zullen ook de Rolls Royce van Cash en enkele van zijn karakteristieke zwarte jassen worden geveild.

Painkiller Editor beschikbaar

Goed nieuws voor de fans van Painkiller die de originele levels zat zijn, ontwikkelaar People Can Fly heeft namelijk een level editor beschikbaar gesteld voor hen. Eveneens is er een mod kit bijgeleverd.

Voor wat minder ervaren mappers en modders zitten er ook een aantal tutorials bij de editor zodat ook zij direct aan de slag kunnen.

Hier is de editor te downloaden.

Eveneens heeft men de ruim 90MB grote 1.35 patch online gezet welke vereist is om de editor en toolkit te gebruiken.

'Vrouwonvriendelijk gedrag in rookhok'

Icoon opmerkelijk nieuws Omdat maandagochtend-gesprekken als “hoe was je seks in het weekend” op de werkvloer niet meer worden getolereerd, vinden die steeds vaker plaats in de rookruimte. Dit heeft bedrijfskundige Alie Kuiper aangegeven op een seminar over 'seksuele intimidatie op het werk' dat dinsdag in Utrecht werd gehouden.

Door het instellen van gedragsregels zou té informeel en vrouwonvriendelijk gedrag in het rookhok kunnen worden voorkomen. Overal in een bedrijf houden mensen toezicht op elkaar, behalve in de rookruimte, aldus Kuiper. "Rookhokken liggen vaak op een afgelegen plek in het bedrijf, bij de parkeerkelder, of het zijn geblindeerde ruimtes." Vanwege het ontbreken van toezicht en door de band die rokers hebben zou daar gemakkelijk een 'vrije-jongens-cultuur' ontstaan.

Over hoe vaak vrouwonvriendelijk gedrag in rookruimtes plaatsvindt kan Kuiper niets zeggen. Maar ze hoort er de laatste tijd steeds vaker over.

Website The Sims 2 compleet vernieuwd

EA heeft de website van The Sims 2 grondig vernieuwd. Het inmiddels bij iedereen bekende 'the game, the community' scherm en de beknopte inhoud hebben plaatsgemaakt voor een uitgebreide site met allerhande informatie en een uitgebreide exchange, waar je als gamer je eigen creaties kunt aanbieden en delen met anderen.

The Sims 2 is vanaf morgen officieel in heel Nederland te koop, hoewel hij in sommige winkels vandaag en zelfs gisteren al gesignaleerd schijnt te zijn.

Federer schrijft geschiedenis

Roger Federer heeft tennishistorie geschreven, door nu al verzekerd te zijn van de eerste positie op de ATP-ranglijst aan het eind van dit seizoen.

Sinds 1973, toen de ranglijsten werden ingevoerd, wist geen enkele tennisser zo vroeg in het seizoen al de eerste plek voor zich op te eisen.

De 23-jarige Federer won afgelopen zondag de US Open , en boekte daarmee zijn derde Grand-Slamzege van dit seizoen. Van de 70 wedstrijden die hij dit jaar speelde, verloor de Zwitser er slechts zes. Dit is de beste score van een tennisser sinds 1989, toen Ivan Lendl het seizoen afsloot met 79 zeges en slechts zeven maal een verliespartij.

'Allochtone jongens respect bijbrengen'

RossVolgens staatssecretaris Clémence Ross van Welzijn hebben veel allochtone jongens géén enkel respect voor vrouwen en meisjes. De scholen moeten volgens haar daarom veel meer aandacht besteden aan de heropvoeding van deze jongens.

De CDA-staatssecretaris sprak gisteren bij de presentatie van een handboek voor mishandelde vrouwen in Utrecht. Nu al is meer dan 50% van de vrouwen in blijf-van-mijn-lijf-huizen van allochtone afkomst. Dat aantal is nog immer stijgende. Volgens Ross is het gebrek aan eerbied een belangrijke bron voor huiselijk geweld.

Wat betreft de allochtone jongens zei de CDA-politica dat een deel van hen gewoon geen respect heeft voor hun moeder, voor een onderwijzeres of voor een vrouwelijke agent.

Binnen de islamitische gemeenschap groeit ondertussen ook het verzet tegen huiselijk geweld. Zo maakte de Turkse organisatie Milli Görüs onlangs bekend dat hun imams gaan preken tegen het slaan van vrouwen. Ook een corrigerende tik, die volgens de koran wél mag, wordt in die preken verboden

RBC wijst schikkingsvoorstel af

RBC Roosendaal gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB voor verdediger Robert Molenaar.

De aanklager betaald voetbal van de voetbalbond deed een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing voor Molenaar wegens een elleboogstoot. Die elleboogstoot deelde hij uit aan Danny Buijs, in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op 29 augustus.

Aankomende donderdag zal de zaak worden behandeld door de tuchtcommissie in Zeist.

PvdA wil veroordeeld raadslid weghebben

IcoonDe lokale afdeling van de PvdA in de gemeente IJsselstein heeft het landelijk partijbestuur gevraagd haar eigen raadslid Farid Benali uit zijn functie terug te trekken. De afdeling heeft Benali eerder gevraagd om vrijwillig afstand te doen van zijn raadszetel en de eer aan zichzelf te houden, maar dat weigert hij.

De reden dat de PvdA in IJsselstein van Benali af wil is gelegen in een veroordeling van het raadslid wegens het overtreden van de Leerplichtwet. Hij hield zijn zoon driekwart jaar thuis, en werd daar door de rechter voor veroordeeld tot twee weken voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar.

Volgens de lokale PvdA kan Benali, die pikant genoeg in de commissie welzijn en onderwijs zit, niet meer functioneren omdat het onaanvaardbaar wordt geacht dat een gemeenteraadslid veroordeeld wordt in een procedure die in gang werd gezet door zijn eigen gemeentebestuur.

Benali werd indertijd met voorkeurstemmen in de gemeenteraad verkozen. Als hij geen afstand wil doen en op eigen titel blijft zitten, verliest de PvdA in de gemeente één raadszetel.

James Bond alleen voor de Playstation?

Zoals we allemaal in het nieuws hebben kunnen lezen afgelopen tijd heeft Sony samen met wat investeerders Hollywood-gigant MGM overgenomen. De vraag die nu overal begint te komen is wat dit gaat betekenen voor gamesindustrie?

MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) is eigenaar van films zoals The Pink Panther, Rocky, en James Bond. Vooral de laatste twee roepen vragen op omdat deze spellen al op de markt zijn. EA heeft James Bond en Ubisoft gaat over Rocky. Het zal dus afwachten worden of deze games exclusief voor de PlayStation zullen worden en welke filmgames er nog aan zullen komen.

Hoon treft VVD-Kamerlid Oplaat

Oplaat VVD-Kamerlid Gert-Jan Oplaat is gisteren in de Tweede Kamer door andere partijen weggehoond nadat zijn fractie instemde met het strengere mestbeleid dat ons land met Brussel heeft afgesproken. Alle andere partijen, behalve de LPF, stemden ook voor, maar namens de VVD-fractie had Oplaat eerder nog laten weten tegen te zijn.

CDA-staatssecretaris Pieter Van Geel van Milieu had echter aan de VVD duidelijk gemaakt dat hij niet opnieuw met Brussel wilde onderhandelen over de aangescherpte mestregels. Volgens Oplaat stemde zijn fractie daarmee in omdat de VVD ''er niet aan toe is deze staatssecretaris naar huis te sturen''.

Eerder kreeg Oplaat al veel kritiek te verduren nadat hij zich op één lijn met de VVD-fractie verklaarde inzake het standpunt over de EU-toetreding van Turkije. Opmerkelijk, omdat hij, samen met zijn toen nog partijgenoot Geert Wilders, het 10-puntenplan opstelde, waarin onder meer staat dat Turkije nóóit EU-lid mag worden.

Eidos in rode cijfers

De Britse developer en publisher Eidos (bekend van games als Hitman, Tomb Raider, Thief en Deus Ex) maakte vandaag bekend dat ze verlies hebben gedraaid in het jaar tot en met 30 juni. Door geruchten over een eventuele overname van de Eidos Group steeg echter de prijs van de aandelen.

Volgens Eidos is het verlies te wijten aan tegenvallende verkoopresultaten in de Verenigde Staten en het uitstel van een belangrijke titel (ShellShock: Nam '67 werd uitgesteld tot september). Het verlies bedraagt zo'n 2 miljoen pond (bijna 3 miljoen euro), terwijl het bedrijf vorig jaar nog een winst van 17.4 miljoen pond boekte (25.5 miljoen euro). Door de onverwacht zwakke gamesmarkt in de Verenigde Staten liep Eidos naar schatting 700.000 orders van Hitman: Contracts mis. De omzet daalde van 151.5 miljoen pond vorig jaar naar 133.9 miljoen pond de afgelopen twaalf maanden.

Eidos is met diverse potentiële kopers in onderhandeling, waaronder volgens geruchten Electronic Arts. De waarde van Eidos-aandelen steeg met 3 procent nadat voorzitter John van Kuffeler zei dat de gesprekken goed verliepen, al voegde hij er wel aan toe dat het nog niet zeker is dat er een bod uitgebracht gaat worden.

Seal of Evil bereikt gold-status

GMX Media kondigt vandaag aan dat hun nieuwe mythologische RPG, Seal of Evil, de gold-status heeft bereikt en vanaf 15 oktober in de winkels te verwachten is.

"Seal of Evil is een spel speciaal voor fans van het RPG-genre", aldus Eugene Perry van GMX Media. "Het spel kent een ongeëvenaarde diepte voor een single-player RPG-game en speelt in een tijd van magie, intriges en conflicten."

Het verhaal van Seal of Evil speelt in de periode 476-206 voor Christus, een roerige tijd die het einde betekent voor de Zhou dynastie. Ying Zheng, machthebber van de staat Qin, gaat op pad om de Chinese koninkrijken weer te verenigen. Seal of Evil combineert oude legendes met historische feiten om een avontuur te creëren waarin de spelers de invasie van hun vreedzame thuisland Oost Baiyue door de Qin het hoofd moeten bieden.

Meer informatie over Seal of Evil vind je op de officiële website.

CELL chip bijna klaar

Tadashi Okamura (president van Toshiba) heeft bevestigd dat het ontwikkelen van de CELL chip (die onder andere in de PS3 gebruikt zou gaan worden) bijna klaar is.

De CELL chip is de volgende generatie multimedia processor en kan heftige graphics en hoge bandbreedte communicatie aan. Hij is in ontwikkeling bij IBM, Sony en Toshiba die hem allemaal gaan gebruiken voor verschillende toepassingen.

Okamura:

"[...]
[The CELL] will be used in IBM's computer, Sony's game machine, and Toshiba's digital consumer electronics, among other things. It will change the world.
[...]"


Productie zou begin 2005 moeten beginnen.

Frankrijk arresteert radicale moslims

In Frankrijk zijn vandaag in de oostelijke regio Elzas vijf militante moslims gearresteerd door de inlichtingendienst DST. De vijf zouden betrokken zijn bij het beramen van aanslagen.

Het gearresteerde vijftal zou banden hebben met de Marokkaan Karim Mehdi, die vorig jaar in Parijs werd aangehouden. Mehdi wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Tevens zou hij een aanslag hebben willen beramen op het Franse vakantie-eiland Reunion in de Indische Oceaan.

Spanje
In Barcelona zijn vanochtend een aantal vermoedelijke leden van een netwerk van moslimextremisten gearrestereerd. Nog voor zonsopgang viel de politie verschillende huizen binnen.

In de huizen zouden geen wapens of explosieven zijn gevonden, maar wel documenten in beslag zijn genomen. Onduidelijk is of de arrestaties te maken hebben met de bomaanslagen van 11 maart in Madrid.

Jonge football spelers gewond door bliksem

Ruim dertig football-spelers en trainers van een highschool in Texas in de Verenigde Staten zijn dinsdagavond gewond geraakt toen vlakbij hun trainingsveld een bliksem insloeg. Twee van de gewonden zijn er ernstig aan toe.

Een politiechef verklaarde dat de blikseminslag uit het niets kwam. "Het was niet zo dat het steeds meer bliksemde en donderde", zo zei hij tegenover de pers. Een arts verklaarde dat de gewonden klagen over "overal pijn", met name buik en hoofdpijn.

Gerucht over derde Star Wars trilogie

Een Anonieme FOK!-ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsFans van 'Star Wars' zullen waarschijnlijk ook gehoord hebben van de geruchten die in de ronde gaan over een aankomende derde trilogie van deze Science Fiction filmreeks. Medewerkers van Lucasfilm zouden een contract hebben getekend, waarin hun verboden wordt iets naar buiten te brengen over de nieuwe drie films Episode 7, 8 en 9. Deze films zouden een vervolg worden op 'Episode 6: Return of the Jedi'. Lucasfilm ontkende naast het bestaan van een dergelijke overeenkomst ook dat er een nieuwe reeks zou komen.

Diezelfde week van de ontkenning van George Lucas, lekten een studiomedewerker en een lid van de originele cast, naar buiten dat George Lucas wel bezig is het maken van een derde trilogie. Het gerucht gaat dat er zelfs al aan de films zou worden gewerkt. "Alle drie de films worden op dit moment allang ontwikkeld, maar niemand wil er wat over zeggen. Lucas heeft echter een overeenkomst met Fox dat hij ze nog vier Star Wars films zal leveren." Lucasfilm ontkent wederom dit bericht. Er wordt zelfs gespeculeerd dat de derde trilogie geanimeerd zou zijn.
Star Wars
Mogelijk een derde trilogie?

Star Ocean: Till the End of Time director's cut voor Europa

RPG fans mogen niet klagen aangezien Ubisoft op 1 oktober het nieuwste deel in de Star Ocean reeks uit gaat brengen voor PS2. De officiële site zal binnenkort meer informatie rondom dit spel lanceren maar het is al een feit dat wij hier in Europa de director's cut versie krijgen.

In Japan waren er na de release 2 jaar geleden klachten over laadproblemen bij oudere PS2s en zaten er fouten in het spel. Niet alleen zijn deze zaken verholpen maar ze hebben ook nog eens de gameplay onder handen genomen. In de standaardfeatures vinden we altijd wel strakke graphics en prachtig geluid maar aangezien elke developer dat over hun games zegt heb ik even de opmerkelijke features bij elkaar gezet:

Standaard features:
Geen in-game laadtijden
Real-time dynamisch vechtsysteem
Diverse eindes en sidequests
Hollywood stijl cut scenes met een sci-fi verhaal

Extra features (director's cut)
Twee extra characters
Nieuwe vechtopties
Diverse extra lokaties

Als dat nog niet alles is zul je bij de game ook nog een PAL exclusieve bonus dvd krijgen met daarop een demo van Final Fantasy XII (niet speelbaar), interviews met de makers, concept art en nog veel meer.

[upd] Trulli per direct weg bij Renault

Nadat gisteren al bekend werd dat Jacques Villeneuve zou gaan testen voor Renault, is gisteren in de avond nog bekend gemaakt dat Jarno Trulli per direct is gestopt bij het Franse team.

Een woordvoerder van Trulli kon het volgende melden: "We hebben een afspraak gemaakt met Renault en ze zijn aan al onze voorwaarden tegemoet gekomen, we zijn er blij mee. Jarno en Renault hebben met ingang van zeven uur vanavond de contacten met elkaar verbroken. Desondanks wil Jarno Renault bedanken voor alle steun en het succes van de afgelopen jaren."

Hoewel iedereen al overtuigd is dat de Italiaan volgend jaar zijn diensten aan Toyota zal verlenen, werd hierop niet verder ingegaan door zijn woordvoerder. "We kunnen in ieder geval veel eerder dan we verwacht hadden beginnen aan de samenwerking met het nieuwe team."

Update
Trulli heeft ondertussen laten weten dat hij geen spijt heeft van zijn voortijdig vertrek bij Renault. "Het belangrijkste is dat ik deze maand al kan werken met mijn nieuwe team. Anders had ik moeten wachten tot november. Op deze manier spaar ik wat tijd uit."

Op dit moment wordt er zelfs gespeculeerd dat de Italiaan de mogelijkheid krijgt om zich bij zijn nieuwe werkgever voor te bereiden op het nieuwe seizoen. "Laten we zeggen dat ik me voorbereid op het nieuwe seizoen", aldus Trulli.

"Ik heb geen spijt en ik heb ook geen last van mijn geweten. Ik heb altijd alles gegeven en meer dan dat. Voor mij zeggen de goede resultaten van dit seizoen alles; de overwinning in Monaco en de poles in het vorstendom en op Spa. Ik ben ook de Renault-rijder met de meeste punten. Ik sta op de vierde plaats", besluit Jarno.

Flavio Briatore, de flamboyante teambaas van Renault, heeft duidelijk een andere visie: "Ik kan alleen op de informatie van de technici afgaan en die zeggen dat hij dezelfde auto had, maar niet zo goed presteerde als Fernando. We hebben met hem gepraat en konden hier geen reden voor vinden. Renault heeft daarom een zuiver geweten."

Frankrijk zonder Grosjean in Davis Cup

Frankrijk kan in de halve finale van de Davis Cup tegen Rusland niet beschikken over Sébastien Grosjean.

De nummer één van de Fransen heeft last van een blessure aan zijn lies, en bovendien zou hij ook kampen met privé-problemen.

Arnaud Clement, Michael Llodra, Paul-Henri Mathieu en Fabrice Santoro zijn nu de vier Fransen die op 24 september in Alicante moeten proberen de finale van de Davis Cup te halen.

Trouwring na 70 jaar teruggevonden

De 84-jarige Huub Peters uit Tegelen (Limburg) heeft onlangs de trouwring van zijn vader in de tuin teruggevonden. Opvallend is dat Huub Sr., die in 1947 overleden is, het sieraad zeker zeventig jaar geleden verloor.

Peters was in de tuin bezig met het trekken van witlof, toen hij om één van de wortels een goudkleurige ring ontdekte. Dat de ring van zijn vader is geweest, lijdt geen twijfel. De inscripties met de initialen van zijn ouders en hun trouwdatum zijn namelijk duidelijk leesbaar. Het sieraad krijgt volgens Peters een ereplaatsje in de huiskamer.

Echtpaar aangevallen door koeien

Een echtpaar uit de Limburgse plaats Beek is gistermiddag in Oud-Valkenburg aangevallen door een aantal koeien. Het stel wilde via een voetpad dat door een wei loopt naar een nabijgelegen landweg gaan, toen de vrouw door één van de koeien op de hoorns werd genomen. Ook haar man werd aangevallen. Vermoedelijk wilden de dieren hun kalfjes beschermen.

Een boer die getuige was van het voorval leidde de aandacht van de koeien af en belde de hulpdiensten. Tot die arriveerden wist hij de dieren op afstand te houden. De vrouw moest in kritieke toestand naar het ziekenhuis worden overgebracht. Het is niet bekend hoe haar man er aan toe is.

De gemeente heeft aangegeven dat de koeien wellicht naar een andere wei verplaatst zullen worden. Ook wordt overwogen om algemene waarschuwingsborden te gaan plaatsen, aangezien er veel 'weipaden' voorkomen in Zuid-Limburg. Permanent afsluiten van de paden is geen optie, aangezien het om tam vee gaat.

Screens en info Law & Order: Justice is Served

Legacy Interactive is gespecialiseerd in games met een realistisch tintje. Zo hebben ze medische sims en dierenartsensims, een spel dat gebaseerd is op de televisieserie ER waarover we je gisteren al berichtten, en ook een aantal Law & Order games uitgebracht. Voor de derde game in deze serie, Law & Order: Justice is Served, heeft het bedrijf nieuwe screenshots uitgegeven.

De Law & Order games zijn moordmysteries waarin de speler eerst met hulp van detectives Lennie Brescoe en Ed Green aanwijzingen moet verzamelen en analyseren, verdachten moet ondervragen en puzzels moet oplossen. In de tweede fase van het spel wordt de verdachte voor de rechtbank gedaagd. De speler moet dan samen met assistant district attorney Serena Southerlyn de jury ervan overtuigen dat de verdachte daadwerkelijk schuldig is.

In Justice is Served draait het verhaal om de moord op de 20-jarige tennisster Elena Kusarova, een paar dagen voor de U.S. Open, waarvoor zij als grote kanshebber werd gezien.





nVidia en Blizzard verloten World of Warcraft accounts

Blizzard entertainment en NVIDIA geven je de kans om mee te doen aan de World of Warcraft Closed Beta. Deze week (Sept 13 - Sept 20) heb je de kans om je aan te melden om een van de 1,000 willekeurig gekozen personen te zijn om mee te doen aan het Beta programma en het spel te spelen, voordat het in de winkel ligt.


Gebruikers moeten 18 jaar en ouder zijn en de wedstrijd is alleen voor inwoners van de US en Canada, de creatievelingen onder ons weten dit natuurlijk weer te omzeilen. Je mag je maar een keer inschrijven en duplicate emails worden verwijderd. Winnaars krijgen de uitslag uiterlijk voor vrijdag 1 Oktober.

Het registratie formulier voor creatievelingen .

Bondscoach Argentijnen stapt op

De Argentijnse bondscoach Marcelo Bielsa is per direct opgestapt als bondscoach van Argentinië.

De reden voor zijn plotselinge opstappen is nog niet bekend gemaakt. Afgelopen zomer werd Bielsa nog olympisch kampioen met Argentinië en werd de finale gehaald van de Copa América.

Bielsa was sins 1998 bondscoach van de Argentijnen en zijn contract liep nog tot het WK van 2006 in Duitsland.

Politieke onderhandelaars toe aan borrel

In hoeverre politiek en alcohol samengaan wordt soms maar liever afgedekt.
De achterkamertjes moeten geen proeflokalen worden. Toch weet VVD-onderhandelaar destijds, Ed Nijpels, nog wel een aardige over de formatie van het eerste kabinet-Lubbers. Willem Scholten was informateur. Die wilde niet dat de heren alcohol gebruikten. Ruud Lubbers of Ed Nijpels stelde als ze "vast zaten" een schorsing voor om een dringend probleem met hun fracties op te lossen.
"Dan gingen we naar de Kamerbewaarder van de Eerste Kamer om daar wat korenwijntjes te drinken. Na de schorsing liep het dan weer uitstekend," biechtte hij ( http://www.volkskrant.nl/denhaag/1049865787153.html ) de Volkskrant op.

Ongeveer 150 staten- en raadsleden uit de noordelijke provincies zijn vandaag in Den Haag. Dit om bij de Tweede Kamer te pleiten voor de voortzetting van steun aan het Noorden. Staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) wil de extra steun aan hen, na 2006, stopzetten. Als smeerolie wellicht een Berenburger of graanjenever. Soms gaat er niets boven een neut.

Baby uit auto gegooid tijdens achtervolging

roepdeman had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 23-jarige Amerikaan uit Milwaukee, Wisconsin, heeft een acht maanden oude baby uit een rijdende auto gegooid, terwijl hij door de politie werd achtervolgd. De vluchtpoging van de man werd pas gestopt toen hij met z'n auto een wegblokkade ramde. Hij raakte daarbij zwaar gewond en overleed later in een ziekenhuis in Greenbay aan z'n verwondingen.

De man was eerder die dag met grote ruzie bij z'n vriendin weggegaan en had daarbij haar auto met daarin haar acht maanden oude dochtertje meegenomen. Toen hij onderweg een politieauto ramde, ontstond er een achtervolging, waarbij de man midden op de snelweg in eens het portier van de auto open deed en hij de baby met het kinderzitje en al naar buiten gooide.

De politie besloot vervolgens tot het opwerpen van een wegblokkade om de man te stoppen, waar de man vervolgens met hoge snelheid op inreed. Door de klap van de aanrijding werd hij uit de auto geslingerd, waarbij hij de fatale verwondingen opliep waaraan hij later overleed.

Ondertussen hadden andere politiebeambten zich ontfermd over de baby, die opgelucht constateerden dat de kleine meid wonderwel niets mankeerde. Haar leven was volgens de autoriteiten gered doordat zij was vastgegespt in het kinderzitje.

Vlaams Blok wil verbod op gewelddadige games

De Belgische rechts-extremistische partij het Vlaams Blok wil een verbod op de verkoop en verhuur van gewelddadige games. De partij zal de nieuw aangestelde mediaminister Geert Bourgeois hierover inlichten in het Vlaams parlement. Dit meldt persagentschap Belga. Er is de laatste tijd veel te doen omtrent extreem gewelddadige games als Doom 3 en Manhunt.

In juli werd er nog een Amerikaans wetsvoorstel gedaan dat stelde dat games die veel geweld bevatten verboden moesten worden. De rechter oordeelde echter dat er niet genoeg bewijs was dat jongeren die deze games spelen ook daadwerkelijk eerder geneigd zijn geweld te gebruiken en verwierp het wetsvoorstel.

"[...]
"Dergelijke spelletjes, waarbij je als carjacker mensen van de weg moet rijden, homo's en dikke mensen moet afmaken of op lijken moet urineren, zijn niet geschikt voor mensen die geen evenwichtige omgeving hebben of minder normbewust zijn. Anders dan bij een film is het de speler zelf die de gewelddaden uitvoert"
[...]"


Aldus fractieleider Flilip Dewinter.

Dewinter verwees hierbij naar incidenten als de schietpartij op de Columbine Highschool en in het Duitse Erfurt. In beide gevallen waren gewelddadige games de aanzet tot een bloedbad.

Het Vlaams Blok zal een decreetvoorstel indienen dat een classificatie voor videogames oplegt. Hierdoor zouden winkeliers verplicht worden de leeftijd van hun klanten te controleren vooraleer ze een spel mogen verkopen of verhuren. De partij wil ook een totaalverbod op gewelddadige games; het wil daarvoor een speciale keuringscommissie in het leven laten roepen.

Sinds april hanteert de game-industrie in Europa een vrijwillige classificatie, PEGI. Aan de hand van icoontjes op de verpakking (die bijvoorbeeld waarschuwen voor racistische inhoud) en een leeftijdsaanduiding wordt duidelijk gemaakt wat een gamer kan verwachten van een spel. Bezorgde ouders kunnen bovendien de naam van een spel invoeren in een online databank

[UPDATE] Scrapland Demo teruggefloten

Berichtten we eerder deze week al dat Enlight de demo van American McGee's Scrapland had vrijgegeven; nu blijkt dat deze demo door Enlight is teruggefloten.

Ondanks het feit dat de demo gewoon via de officiële site beschikbaar was, zijn onder anderen 3D Gamers, WorthPlaying en GamersHell verzocht de demo weer te verwijderen.

De reden voor het verzoek is niet bekend, maar de files zijn inmiddels zowel via GamersHell als via 3D Gamer en WorthPlaying niet meer beschikbaar.
Ook op de officiële site is de demo inmiddels onvindbaar.

Mensen die de demo hebben binnengehaald hebben een unieke demo in bezit, en we verwachten de eerste exemplaren binnen enkele dagen op E-Bay

Update:
Volgens IGN zou de release van de demo een foutje van Enlight zijn geweest (even Apeldoorn bellen ?).
Mocht je de demo alsnog willen hebben, kun je snel nog even naar PCGameWorld. Hier is de demo (nog) wel te downloaden.

Zabriskie troeft peloton af

De Amerikaan David Zabriskie heeft de elfde rit van de Vuelta a Espana gewonnen. Zijn teamgenoot Floyd Landis blijft leider in het algemeen klassement.

Voor de tweede dag na elkaar kregen we een monsterontsnapping die goed afliep. Vandaag knapte de 25-jarige David Zabriskie de klus van 160 km helemaal alleen op. Van de maximumvoorsprong van twintig minuten hield de Amerikaan er aan de meet nog eentje over.

De onvermijdelijke Alessandro Petacchi won de sprint voor de tweede plaats, voor Stuart O'Grady die zijn leidersplaats in het puntenklassement nog wat verstevigt. Het algemeen klassement is nog steeds voor Floyd Landis.

In de rit van vandaag kwam Alejandro Valverde zwaar ten val. De favoriet voor de eindzege liep hierbij enkele kneuzingen en zal de rustdag op woensdag maar al te goed kunnen gebruiken.

klassement elfde rit
1 David Zabriskie (USA) US Postal 4.05.31 (40.51 km/h)
2 Alessandro Petacchi (Ita) Fassa Bortolo 1.11
3 Stuart O'Grady (Aus) Cofidis (allen z.t.)
4 Marco Zanotti (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie
5 Erik Zabel (Dui) T-Mobile Team
6 Stefano Garzelli (Ita) Vini Caldirola-Nobili
7 Jorge Ferrio (Spa) Paternina-Costa De Almeria
8 Erki Pütsep (Est) Ag2R Prevoyance
9 Aitor Perez (Spa) Cafes Baque
10 Antonio Cruz (USA) US Postal

algemeen klassement
1 Floyd Landis (USA) US Postal 40.30.33
2 Alejandro Valverde (Spa) Comunidad Valenciana-Kelme 0.09
3 Francisco Mancebo (Spa) Illes Balears-Banesto 0.29
4 Isidro Nozal (Spa) Liberty Seguros 0.32
5 Roberto Heras (Spa) Liberty Seguros 0.47
6 Manuel Beltran (Spa) US Postal 0.59
7 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 1.35
8 Denis Menchov (Rus) Illes Balears-Banesto 2.42
9 Aitor Gonzalez (Spa) Fassa Bortolo 2.50
10 Angel Gomez (Spa) Paternina-Costa De Almeria 4.16

HCAW eindigt alsnog als eerste

Honkbalcub Allen Weerbaar uit Bussum heeft de competitie alsnog als eerste afgesloten. Na een toegewezen protest werd in de laatste wedstrijd van het seizoen Neptunus teruggewezen (2-3).

Het rare einde van het seizoen ontstond na een scheidsrechterlijke dwaling afgelopen weekend. Een bal zou wel of niet gevangen zijn, waarna Neptunus ongerechtigd de zege pakte volgens de KNBSB. In het duel van vanavond, dat in de tiende innings startte, scoorde HCAW in haar tweede slagbeurt het verlossende punt.

De zege betekent dat HCAW voor het eerst sinds jaren de competitie als eerste afsluit en het in de playoffs op zal nemen tegen nummer vier Kinheim. Neptunus treft nu Pioniers.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.