FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 maart 2004

Lottowinnaar twijfelde over innen 9 miljoen

Een man die op 3 januari 9,1 miljoen euro in de Duitse Westlotto won, heeft zich nu pas gemeld voor het innen van zijn prijs. Niet omdat hij niet wist dat hij had gewonnen, maar omdat hij er nog niet uit was of hij de superjackpot wel in ontvangst wilde nemen.

Ondanks zijn eerdere bedenkingen heeft hij de prijs uiteindelijk toch opgehaald. Tijdens zijn denkpauze was hem duidelijk geworden dat hij als multimilonair goede dingen voor andere mensen kan doen. Daarom zou hij overwegen een stichting op te richten.

De Duitse loterij was al een intensieve speurtocht begonnen naar de man. Hoewel er zich een aantal mensen meldden met vervalste lottobriefjes, bleef de échte winnaar spoorloos. Volgens een woordvoerder van de lotto was de man, een kantoorbediende uit de omgeving van Dortmund, koelbloedig. "Hij wist dat de afhaaltermijn pas op 19 april afliep, daarom wist hij dat hij zo lang kon wachten."

NASA kan gedachten lezen

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een computerprogramma ontwikkeld waarmee je al voordat iemand gesproken heeft weet wat diegene gaat zeggen. Het programma analyseert signalen van de mond en keel.

Op de kin en aan beide kanten van de adamsappel worden kleinde sensoren geplaatst. Deze pikken signaaltjes van de tong en keel op die zorgen dat 'je gedachte gelezen kan worden'.

De sensoren zijn al getest en moeten astronauten, die in de ruimte niet kunnen praten, gaan helpen om bijvoorbeeld met elkaar te communiceren en apparaten op afstand aan te sturen. Ook 'normale' mensen moeten straks gebruik kunnen maken van de techniek. Bijvoorbeeld als ze in drukke bussen staan waar ze elkaar niet kunnen horen.

Het programma kan nu nog niet meer dan zes woorden en tien nummers ontcijferen. Maar dat moet in de toekomst meer worden.

Vanavond zeer dichte nadering van asteroïde

Vannacht zal er een asteroide rakelings langs de aarde scheren. De asteroide is maandag ontdekt door NASA's LINEAR asteroid survey. Dat heeft de NASA vandaag bekend gemaakt.

De asteroide heeft de naam 2004FH gekregen en is ongeveer 30 meter in doorsnede. Om 23:00 Nederlandse tijd zal de asteroide volgens berekeningen waarschijnlijk op 43,000 kilometer de aarde passeren. Dit is volgens de NASA een record.

Het object zal met een goede verrekijker boven delen van Europa, Azie en delen in het zuidelijk halfrond te zien zijn. Het object zal boven de Atlantische Oceaan het dichtst de aarde naderen.

Armstrong trekt zich terug

Lance Armstrong heeft zich op het laatste moment teruggetrokken uit de selectie voor Milaan - San Remo. Armstrong zou zaterdag knechten voor Van Heeswijk en Hincapie.

Oorspronkelijk was Armstrong in de ploeg voor Milaan - San Remo opgenomen. Hoewel hij nog niet in topconditie is, dacht hij wel wat te kunnen betekenen voor zijn ploeggenoten. Nu heeft hij echter met het oog op zijn programma van de komende weken besloten toch niet mee te doen. Voor de US Postal-ploeg een tegenvaller, want een wegkapitein zoals Armstrong zullen ze zeker missen.

Ploegleider Dirk Demol verklaarde het afzeggen van Armstrong: "Lance trekt binnenkort naar de Verenigde staten waar hij een rittenwedstrijd zal rijden, bij zal er ook een tijdje blijven waardoor de voorjaarsklassiekers in April mathematisch niet haalbaar waren."

Webber vindt kwalificatie prima

Hoewel er veel commentaar is geweest op het nieuwe kwalificatiesysteem, zijn er nu ook steeds meer positieve geluiden over te horen.

Mark Webber vindt het systeem beter werken dan dat van vorig jaar: "Ik denk dat de vrijdag afgelopen jaar erg raar was. De baan was smerig en de jongens die hoog in het kampioenschap stonden hadden het daardoor lastig. Het is goed om de sessies samen te hebben."

Ook wereldkampioen Michael Schumacher vindt het een verbetering: "Zoals het nu is, is beter dan dat het afgelopen jaar was."

Stoddart ontslaat 560 man

Verschillende Britse media maken melding dat Paul Stoddart maar liefst 560 man van zijn bedrijf "European Aviation" heeft ontslagen.

Volgens "The Sun" heeft Stoddart zijn werknemers gisteren al op non-actief gezet. Dit door de slechte economie. De werknemers van Stoddart, drie kwart van de 760 werknemers in totaal, gaven Stoddart de schuld omdat hij teveel met de Formule 1 bezig is.

"Hij speelt met autootjes en wij zitten zonder werk", aldus een werknemer. Stoddart schuift de schuld af op zijn management en zegt weer als hoofd van het bedrijf te beginnen.

Wat dit voor Stoddart zijn plannen betekent om in Australië een budget airline te beginnen is nog niet bekend.

"Tweede man Al-Qaeda omsingeld"

Naar alle waarschijnlijkheid hebben troepen van het Pakistaanse leger Ayman al-Zawahri, de rechterhand van Osama bin Laden omsingeld. President Musharraf van Pakistan heeft eerder al gezegd dat het om een hooggeplaatst al-Qaeda-lid ging.

Deze omsingeling is voortgevloeid uit een offensief van het Pakistaanse leger, dat dinsdag begonnen is. Hierbij zijn honderden soldaten en paramilitairen betrokken.

Update 20.56
De Pakistaanse regering heeft bevestigd dat Ayman al-Zawahri is omsingeld.

Game: Jack The Ripper

Publisher:Adventure Company Games
Developer:Galilea
Website:Galilea Jack The Ripper
Platform:PC CD-Rom


In 1888 werd in Londen een aantal gruwelijke moorden gepleegd op meisjes van lichte zeden. Veelal ontbraken er organen of waren er verminkingen aangebracht. De pers gaf de seriemoordenaar al snel de bijnaam "Jack de Ripper". Hoewel er nooit een verdachte werd aangehouden, hielden de moorden even plotseling op als ze begonnen waren. Dertien jaar later worden er echter in New York ineens verminkte lijken van prostituees gevonden. Jack is back?

Ponk blijkt penaltyspecialist

Opmerkelijk, zo mag het optreden van keeper René Ponk (32) van FC Utrecht worden omschreven. De cijfers maken van hem een penaltyspecialist.

Ponk kwam gister voor de dag met een bijna foutloos optreden in de halve finalewestrijd om de Amstel Cup. Tegen Sparta ontliep hij weliswaar een (terechte) rode kaart, maar hij stopte ook de strafschop van Danny Schenkel, die hij zelf veroorzaakt had. In de benodigde strafschoppenserie schoot vervolgens Edwin van Bueren naast zijn doel, schoot Evgeny Levtsjenko over en wist Ponk de inzet van Ricky van den Bergh onschadelijk te maken.

Een wedstrijdje maakt uiteraard geen 'specialist'. In de Nederlandse competitie kreeg de doelman echter tot op heden twee strafschoppen 'tegen' gefloten. Mateja Kezman en Dirk Kuijt kregen de bal er niet in. Ook in de UEFA Cup stopte Ponk de elfmeterinzet van Dusan Snisky (MSK Zilina).

Davy de Fauw, David Mendes da Silva en Dennis de Nooijer -allen Spartanen- zijn de enige spelers die dit seizoen een penalty tegen Ponk wisten te verzilveren.

Opstootje bij Cubaanse ambassade Den Haag

Het PvdA-Tweede-Kamerlid Koenders en CNV-voorzitter Terpstra zijn vandaag bij de ambassade van Cuba door een 'knokploeg' weggejaagd toen zij een petitie aan wilden bieden aan de ambassadeur. Volgens de slachtoffers werden zij door leden van de Nieuwe Communistische Partij Nederland geduwd.

Het kamerlid en de vakbondsvoorzitter waren ter plekke om een petitie aan te bieden om aandacht te schenken aan de omstandigheden waarin 75 dissidenten gevangen zitten op Cuba. Al een jaar lang proberen ze de petitie aanbieden, maar de ambassadeur weigert telkens.

Toen Koenders en Terpstra de petitie in de brievenbus wilden doen, werden ze door de 'knokploeg', bestaande uit 15 man, hardhandig weggeduwd. Koenders en Terpstra denken dat de groep is ingehuurd door de ambassade.

Het PvdA-kamerlid zal derhalve kamervragen over deze kwestie stellen aan minister Bot van Buitenlandse Zaken. Hij is van mening dat het onacceptabel is dat een ambassadeur een volksvertegenwoordiger laat wegjagen.

NAC wil Stefano Seedorf houden

NAC Breda heeft in reactie op het bericht dat Stefano Seedorf bij Ajax kan vertrekken, de middenvelder laten weten dat hij in Breda wel welkom blijft.

De speler komt momenteel op huurbasis uit voor NAC Breda, waar hij in de smaak valt bij trainer Ton Lokhoff. "Stefano is een jonge speler die nooit verzaakt, daar houden we van", laat de coach optekenen in BN/De Stem.

Behalve over Stefano Seedorf is NAC Breda ook tevreden over de andere Ajax huurling Nourdin Boukhari. In zijn contract is een optie tot koop opgenomen, al is de club nog niet tot een definitieve beslissing gekomen.

Verder heeft NAC aangegeven Rob Penders, Tamás Petö en Csaba Fehér graag langer in Breda te willen houden. Of dat gaat lukken zal de tijd leren.

Lazovic nu in Jong Servië & Montenegro

Feyenoord was even verbaast, maar nu blijkt dat spits Danko Lazovic (20) is opgeroepen voor Jong Servië & Montenegro.

In de fax van de bond had woensdag gestaan dat de Servier voor de A-selectie was uitgenodigd. Donderdag bleek hij echter voor de beloften uitgenodigd. Jong Servië & Montenegro speelt op 31 maart in Belgrado vriendschappelijk tegen Noorwegen.

Vorig jaar rond deze tijd voetbalde Lazovic zijn tot op heden enige wedstrijd in het A-elftal. Toen was hij voor enkele minuten invaller in de wedstrijd tegen Brazilië (0-1).

Ziekenhuizen kampen met agressie

jeffreysnf had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit onderzoek onder vijftien ziekenhuizen is gebleken dat er per jaar maar liefst 5000 gevallen van geweld gemeld worden elk jaar. Dit betekend dat gemiddeld elk ziekenhuis twintig keer per jaar te maken krijgt met geweld.

Ongeveer twintig procent van de gevallen gaat het om fysiek geweld, de andere meldingen gaan vooral over verbaal geweld en dreigementen.Vooral verpleegkundigen krijgen veel over zich heen. Vooral op psychiatrische afdelingen en op de eerste hulp komt geweld voor.

Er wordt bijna nooit aangifte gedaan tegen de daders uit vrees voor represailles. Ziekenhuizen willen een systeem opzetten waarbij beter actie kan worden ondernomen tegen gewelddadige bezoekers of patiënten.

Van Hooijdonk mist eerste prijs

Pierre van Hooijdonk heeft zijn eerste kans op een Turkse prijs niet kunnen benutten. Met Fenerbahce werd hij in de halve finale van de Turkse beker uitgeschakeld. Gençlerbirligi was te sterk (2-4).

De Nederlander kwam wel tot scoren, maar dat kwam te laat. Gençlerbirligi nam in de wedstrijd een 0-2 voorsprong. Met een halfuur te spelen scoorde Tuncai voor Fenerbahce de aansluittreffer. Nadat Tandogam de marge weer tot twee had vergroot, schoot Van Hooijdonk vijf minuten voor tijd de 2-3 binnen. In blessuretijd klaarde Gençlerbirligi de klus via Mustafa (2-4).

De bekerfinale zal gaan tussen Gençlerbirligi en Trabzonspor, dat met 2-0 van Istanbulspor won.

Van Hooijdonk houdt wel uitzicht op het behalen van de landstitel met Fenerbahce. Met nog negen ronden te spelen staat Fener eerste met drie punten voorsprong op Besiktas. 'Pi-Air' is bovendien Turks topscorer momenteel.

Mobieltje populair onder jongeren

funmaster had ons via nieuws-submit het volgende herschreven bericht gestuurd:

Uit een onderzoek van de BelCompany, uitgevoerd door Desan Research Solutions, blijkt dat jongeren tussen de 12 en 16 jaar hun geld vooral uitgeven aan mobiele telefoons. Per maand komt dit bedrag neer op zo'n 15 â 16 euro, 20 procent van het maandelijkse budget. Na het mobieltje geven jongeren hun geld vooral uit aan cd's en dvd's.

Bijna 60 procent van de ondervraagde jongeren geeft aan dat hun mobieltje geldt als hoogste maandelijkse uitgave. Uitgaven aan drinken en snacks staan op de derde plaats. Opvallend is dat kleding pas op een vijfde plaats komt. Aan computers, sigaretten en games wordt nauwelijks geld besteed.

Dit alles wordt betaald van het kleedgeld en een bijbaantje, goed voor gemiddeld 69 euro per maand.

Japan gekwalificeerd voor Athene

Waar eerder Nederland er niet in slaagde om zich naar Athene te voetballen is het Japan wel gelukt.

Japan won vandaag met 3-0 van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarmee is het als zevende land zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Athene. Naast Japan, vormen gastland Griekenland, Australië, Paraguay, Argentinië, Mexico en Costa Rica het voorlopig veld van uiteindelijk zestien deelnemers.

DVD Marco Borsato leidt tot grote drukte

CybPraetorian had ons via de nieuws-submit te melden:

Bijna 1500 mensen zijn vandaag afgekomen op de verkoop van de nieuwe DVD van Marco Borsato bij de MediaMarkt in Groningen. Waarschijnlijk niet vanwege de DVD die te koop was, maar vanwege de gratis DVD-speler (ter waarde van 119 euro) die de eerste vijfhonderd klanten van de elektronicawinkel kregen.

Gisteravond om negen uur waren de eerste klanten al geïnstalleerd voor de deur van de winkel, maar rond vanochtend zeven uur werd het pas echt druk. Uit voorzorg had de politie in samenwerking met de winkel al dranghekken geplaatst.

Binnen een half uur na opening waren de spelers al geheel uitverkocht, waardoor maar liefst duizend mensen teleurgesteld naar huis gingen. Opvallend genoeg ging slechts een enkeling alsnog naar binnen om de DVD aan te schaffen.

Zaragoza pakt Spaanse beker

Real Madrid heeft woensdag verrassend de bekerfinale tegen Real Zaragoza verloren. Het werd in het Olympische stadion van Barcelona op de Montjuich na verlenging 2-3.

Real Madrid mocht zich uiteraard favoriet noemen voor het winnen van de Copa del Rey. Het liep echter anders in Barcelona.

David Beckham opende in de 23e minuut de score, maar die bleef niet lang in stand. Dani maakte vijf minuten later gelijk. Vlak voor rust kwam Real achter door een benutte penalty van Villa (1-2). Nadat Roberto Carlos vlak na rust het evenwicht had hersteld leek Zaragoza rijp voor de slacht. Het bleef echter gelijk. In de verlenging sloeg Luciano Martín Galletti namens Zaragoza toe (2-3).

Rubén Gracia Cani (Zar) en Guti (Mad) maakten de verlenging niet mee als gevolg van een rode kaart. Voor Zaragoza was het de tiende bekerfinale in de geschiedenis van de club. Het won zijn zesde landsbeker.

Record schoenlepelverzamelen gebroken

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Martien Tuithof uit Schagerbrug mag zich officieel wereldrecordhouder schoenlepels verzamelen noemen. Het vorig jaar gevestigde record is op 27 februari officieel erkend door het Guinnes Book of Records, zo liet Tuithof gisteren weten.

De verzamelaar had vorig jaar 1594 schoenlepels in zijn bezit. Inmiddels is de verzameling uitgegroeid tot een collectie van ruim tweeduizend exemplaren.

'Onveilig vrijen geen zaak voor strafrecht'

"Het Openbaar Ministerie moet stoppen met het vervolgen van mensen met HIV die onveilig hebben gevreeën. Het strafrecht moet alleen worden gebruikt als er bij seksuele contacten sprake is van machtsongelijkheid, dwang of misleiding. In andere gevallen is veilig vrijen nog steeds de verantwoordelijkheid van alle betrokken partners."

Dit stelt een commissie van deskundigen die geleid werd door gezondheidsjurist J. Legemaate van de KNMG. Het advies werd vandaag gepresenteerd onder de titel Penitentie of Preventie.

Het Aids Fonds richtte de commissie in 2003 op. Directe aanleiding hiervoor waren uitspraken van de Hoge Raad die leidden tot zware straffen. Zo was dit eerst "poging tot doodslag", later wegens "poging tot zware mishandeling."

Meisje steekt in op moeder

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Een vrouw uit Heusden (Noord-Brabant) is woensdagavond door haar 16-jarige dochter neergestoken met een slagersmes. Het meisje stak diverse keren op haar moeder in omdat ze het niet eens was met bepaalde opvoedkundige maatregelen.

De moeder werd beschermd door de jas die ze droeg, waardoor ze slechts lichtgewond raakte. Haar dochter is door de politie aangehouden.

Megaboete voor illegale DVD's en CD's

Een markthandelaar uit Culemborg is door de politie gearresteerd wegens de verkoop van illegale DVD’s en Cd’s op een markt in Tiel. Bij een huiszoeking trof de politie duizenden gekopieerde DVD’s en Cd’s aan. De handelaar kan een boete verwachten van 500 euro per DVD of CD.

De man werd gisteren door medewerkers van de Stichting Brein betrapt op de Vrijmarkt in Tiel, alwaar hij de illegale media probeerde te slijten aan bezoekers.

De 43-jarige man is geen onbekende van de politie. Al eerder werd hij opgepakt wegens overtreding van de auteurswet. Door de grote hoeveelheid aangetroffen schijfjes kan de boete oplopen tot één miljoen euro. Volgens de politie komen boetes van deze hoogte vaker voor bij economische delicten.

Bejaarde raakt onopgemerkt twee mensen

Door toedoen van een bejaarde automobilist is in de Oostenrijkse stad Linz vandaag een tienjarig meisje zwaargewond geraakt en een 68-jarige vrouw overleden. De 80-jarige vrouw raakte beiden toen ze over een kruising reed, en reed na het ongeval gewoon door.

Het meisje wilde juist de straat oversteken toen de bejaarde haar aanreed. De 80-jarige merkte niets van het ongeluk en vervolgde haar weg, waarbij ze ook nog een vrouw van haar fiets af reed. De vrouw stierf ter plekke aan haar verwondingen.

De bejaarde bestuurster kon enige tijd later opgespoord worden. Ze verklaarde tegenover de agenten dat ze bij de kruising per ongeluk het gaspedaal met het rempedaal verwisseld had en daardoor door rood reed. Dat ze twee mensen geraakt had was haar niet opgevallen.

Jordan ontvangt bedreigingen

Eddie Jordan heeft onthuld dat hij na het mislukken van de onderhandelingen met Jos bedreigd is door enkele fans.

Sommige fans van Jos lieten weten dat ze Eddie Jordan en zijn familie liever dood dan levend zagen. Ook is gezegd dat de coureurs die dit seizoen voor Jordan racen, Nick Heidfeld en Giorgio Pantano vaak moeten crashen. Van hun part mag Jordan failliet gaan.

"Ik was echt verbaasd over deze berichten. De inhoud hiervan was af en toe zeer schokkend te noemen. Aan het begin hoefde ik er niet veel aandacht aan te besteden, maar toen het moeilijk ging in de onderhandelingen met Jos kreeg ik steeds meer dit soort berichten. De inhoud werd ook steeds schokkender en vervelender. Nu voel ik de behoefte om dit bij het grote publiek kenbaar te maken."

"Het is echt te gek voor worden dat mensen dit soort dingen gaan doen als hun favoriete coureur geen contract af kan sluiten met een Formule 1-team. Ik heb dit in 30 jaar racerij nog nooit meegemaakt. Sinds ik Pantano bevestigde als tweede coureur van Jordan ontving ik steeds meer mailtjes met bedreigingen richting mijn familie en het team."

Eddie Jordan heeft ook nog eens benadrukt dat de salariseisen van Jos geen struikelblok was. "Ik wilde Jos echt graag inlijven als coureur van Jordan. Hij heeft veel ervaring en weet ook hoe hij een race uit moet rijden. Zij manager had wel te hoge eisen richting mij gesteld. Mede hierdoor heb ik gekozen voor Pantano. Ik hoop dat ik nu geen last meer heb van dit soort mailtjes. Het management van Jos heeft in ieder geval aangegeven niet blij te zijn met deze feiten. Ze zullen proberen de situatie te kalmeren."

Moordenaar Klaas Bruinsma vermoord

Vanmiddag is in de Noord-Hollandse plaats Hoorn Martin Hoogland geliquideerd. De man werd volgens de politie van zijn fiets geschoten met een automatisch wapen. De dader is nog voortvluchtig.

Hoogland is een voormalig politieagent. In de jaren 80 stapte hij over naar de Joegoslavische maffia. In de vroege ochtend van 27 juni 1991 schoot hij op de stoep voor het Amsterdamse Hilton drugsbaron Klaas Bruinsma dood. Bruinsma werd op dat moment gezien als de peetvader van de Nederlandse maffia.

In 1993 werd Hoogland tot 20 jaar cel veroordeeld voor onder meer de moord op Bruinsma, maar ook wegens het doden van drugscrimineel Tonny Hijzelendoorn.

Update
Volgens het ANP-radionieuws zat Hoogland in het laatste stadium van zijn gevangenisstraf. Hij zat in een de open inrichting in Hoorn ter voorbereiding op zijn terugkeer in de maatschappij.

Man gooit vrouw bijtende vloeistof in gezicht

Vanochtend heeft een vrouw in een woning in de Amsterdamse wijk De Baarsjes bijtende vloeistof in haar gezicht gegooid gekregen. Het slachtoffer is met ernstig oog- en gezichtsletsel naar een ziekenhuis overgebracht. Ook een politieagente die te hulp schoot werd naar het ziekenhuis gebracht. Zij kreeg ademhalingsmoeilijkheden door de dampen van de vloeistof.

De politie heeft de man van de vrouw als vermoedelijke dader gearresteerd. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de samenstelling van het bijtende goedje.

Zeer grote xtc-vangst in Belgisch-Limburg

In het Belgisch-Limburgse Maasmechelen, nabij Maastricht, heeft de politie grondstoffen in beslag genomen waarmee naar schatting 100 miljoen xtc-pillen kunnen worden gemaakt. Het is de grootste drugsvangst die ooit in België is gedaan.

Vier mannen zijn aangehouden. Bij huiszoekingen werden 400.000 xtc-pillen en gestolen voertuigen aangetroffen. Een onderzoek naar een internationale criminele organisatie is door deze zeer omvangrijke drugsvangst in een stroomversnelling gekomen.

Nieuw Rechts doet mee aan Eur. Verkiezingen

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens een bijeenkomst in Rotterdam heeft Politieke Partij Nieuw Rechts bekendgemaakt mee te zullen gaan doen aan de Europese Verkiezingen 2004. Michiel Smit zal hierbij de lijsttrekker zijn.

Michiel Smit
Michiel Smit

"Onze 'volksvertegenwoordigers', met name in het Europees Parlement, verkwanselen de Nederlandse belangen, terwijl het Nederlands belang juist voorop behoort te staan voor Nederlandse politici", aldus Smit. De partij hoopt op een zetel in het Europees Parlement en gebruikt daarbij de leuze "Nederland onafhankelijk, stem Nieuw Rechts!"

De partij meldt dat tijdens de campagne honderden vrijwilligers op pad zullen gaan met honderdduizenden pamfletten en posters. In april zal de gehele kandidatenlijst en het volledige verkiezingsprogramma gepresenteerd worden. De Europese Verkiezingen vinden plaats op 10 juni.

Het Feest der Onbekenden

Men neme; een verjaardag, weinig zin maar wel goede moed en een alcoholverbod in verband met het met de auto zijn. In de auto naar het feest ga je na wie je kent en hoe je je zal opstellen tegenover de mensen die je niet kent. Je moet natuurlijk nooit onvoorbereid het theater ingaan, je moet weten wat voor een voorstelling je gaat bekijken. Als je aankomt en voor de deur staat, haal je nog eens diep adem en belt aan.

GL wil einde aan verbod citeren koningin

GroenLinks vindt dat het verbod op het citeren van de koningin moet worden afgeschaft, volgens de politieke partij is het verbod niet meer van deze tijd. Er zijn schriftelijke vragen over gesteld aan premier Balkenende.

Het verbod is bedoeld om de koningin te beschermen; het houdt in dat journalisten opmerkingen van de koningin alleen mogen omschrijven, en dus niet letterlijk mogen weergeven. De verantwoordelijkheid komt hiermee bij de verslaggever zelf. Hierdoor kan de voor haar verantwoordelijke premier moeilijker in de problemen komen, mocht de koningin bijvoorbeeld iets zeggen wat niet strookt met het beleid van de regering.

Volgens GroenLinks verhoogt deze regel echter alleen maar de frustratie onder de pers en in de Tweede Kamer. Het maakt het voor journalisten en Kamerleden namelijk moeilijk om de woorden van de koningin goed weer te geven.

Oranje oefent tegen Ierland

Het is de KNVB toch gelukt nog een tegenstander te vinden in de aanloop naar het EK. De uitgevallen wedstrijd tegen Zuid-Afrika wordt nu met een interland tegen Ierland in de ArenA opgevuld.

Nederland speelde al 19 keer eerder tegen de Ieren, meestal met een positief resultaat. Er werd tienmaal gewonnen, drie keer verloren, zes keer werd het gelijk. De laatste keer werd er echter een pijnlijke nederlaag geleden. In Dublin schoot toen Jason McAteer Oranje's hoop op deelname aan het WK van Japan en Korea aan flarden (1-0).

Eerder wist de bond voor juni ook al een duel met de Faerøer te regelen. Eind deze maand is de eerstkomende oefengelegenheid, dan is Europees Kampioen Frankrijk de tegenstander.

Volledig oefenprogramma Oranje
18/2 Nederland - Verenigde Staten ArenA (1-0)
31/3 Nederland - Frankrijk De Kuip 20.30 uur
28/04 Nederland - Griekenland Philips-stadion 20.30 uur
1/06 Nederland - Faerøer Lausanne
5/06 Nederland - Ierland ArenA 20.30 uur

Doden bij aanslag in Basra

Bij een aanslag in de Zuid-Iraakse stad Basra zijn vanmiddag minstens vier mensen om het leven gekomen, zo melden ooggetuigen. De aanslag zou zijn gebeurd met een autobom bij een hotel in het centrum van de stad. Agenten meldden dat het explosief afging toen een Britse militaire patrouille langskwam

In verband met de aanslag van gisteren in Bagdad waren de veiligheidsdiensten in Basra in verhoogde staat van paraatheid gebracht.

Nieuws.nl meldt dat de explosie aan vijf Iraakse burgers, onder wie een kind, het leven heeft gekost, een onbekend aantal mensen raakte gewond. Ook zou er een arrestatie verricht zijn. De politie in Irak houdt het dodental vooralsnog op twee.

Jongetje geplet na hartstilstand moeder

In de Amerikaanse stad New York is een 3-jarig jongetje omgekomen nadat zijn moeder een hartaanval kreeg. De 100 kilo wegende vrouw deed vrijdag haar zoontje in bad, toen ze door de dodelijke hartaanval voorover viel. Het jongetje werd door het lichaamsgewicht van zijn moeder verpletterd en overleed eveneens.

De lichamen van de twee werden woensdag gevonden nadat de moeder van een oppaskind van de 51-jarige Rosilyn Hines de politie had gebeld. Hines had vorig jaar al eens een beroerte gekregen.

Spammer Martijn Bevelander treft schikking

De omstreden internetondernemer Martijn Bevelander heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). Hij betaalt 25.000 dollar wegens betrokkenheid bij spamactiviteiten. Brian Westby, de spampartner van Bevelander, moet 87.500 dollar betalen.

De FTC heeft het Bevelander en Westby verboden om ooit nog de afzender van een ongevraagd commercieel e-mailbericht te vervalsen ('spoofing'). Ook mag het duo zich nimmer meer schuldig maken aan het gebruik van misleidende onderwerpen van spamberichten. De komende drie jaar moeten Bevelander en Westby de FTC op de hoogte stellen als zij verhuizen of als zij een nieuwe baan krijgen.

Recent kwam Mega Provider, het bedrijf waar Bevelander nu werkzaam is, in het nieuws toen bleek dat via deze provider spam was verstuurd.


Martijn Bevelander betaalt 25.000 dollar

''Vrijheid van meningsuiting komt onder druk''

DocFok had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens Johanna Boogerd, Europarlementariër van de D66, komt de vrijheid van meningsuiting onder druk te staan door globalisering, technische vooruitgang en veranderde economische omstandigheden. Volgens haar zouden er in Europa afspraken gemaakt moeten worden om de ‘pluriformiteit’ van de media in stand te kunnen houden.

Woensdagavond presenteerde de Europarlementariër, in Brussel, haar rapport over de media in Europa. "Zowel het rapport van het Europees Instituut voor de Media als mijn rapportage hebben als belangrijkste conclusie dat er in Nederland sprake is van een hoog niveau van concentratie in zowel de televisie- als de perssector. Drie aanbieders beheersen 85 procent van het aanbod. Zonder maatregelen dreigt het gevaar van een ernstige schending van de grondrechten op vrijheid van meningsuiting en vrijheid van informatie", meent Boogerd.

Boogerd is een voorstander van het verplicht stellen van een onafhankelijke instantie die de media in de gaten houdt. Iedere lidstaat van de E.U. zou dan een eigen instantie in het leven moeten roepen, waarbij de controle van de instanties in Brussel ligt.

Arabier trouwt voor de 58ste keer

Een 64-jarige man uit Saoedi-Arabië is onlangs voor de 58ste keer in het huwelijk getreden. De bruiloft met een dertienjarig meisje zal echter niet de laatste zijn. "Ik wil mijn leven eindigen met 60 huwelijken", aldus de bruidegom.

Elke trouwerij houdt echter wel in dat Saleh Al-Saiara een vrouw moet wegsturen, aangezien een man volgens de Islamitische wetgeving maximaal vier vrouwen mag hebben. Het lot zal beslissen welke van zijn huidige vrouwen het veld mag ruimen.

Al-Saiara trouwde voor de eerste keer toen hij veertien jaar oud was. Inmiddels is hij vader van 36 kinderen.

Rode slang neemt Amsterdamse bus

Imperium en Rossdale hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Passagiers van de Amsterdamse buslijn 37 zullen gistermiddag wel enigszins geschrokken zijn toen ze een reptiel in de bus zagen liggen. Een vijftig centimeter lange rood gevlekte slang lag namelijk op de treeplank van de bus.

Het bleek te gaan om een rode rattenslang die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Het ongevaarlijke dier kon zonder problemen gevangen worden en werd met de dierenambulance afgevoerd. Hoe het beest in de bus is gekomen is nog niet duidelijk. Ook de eigenaar is nog niet bekend.

Weer vier verdachten opgepakt in Spanje

In verband met de terreuraanslagen in Spanje heeft de Spaanse politie heeft opnieuw vier verdachten gearresteerd. Het gaat om vier Noord-Afrikanen, onder wie zeker twee Marokkanen. Eerder deze week werd al bekend dat de Spaanse politie vijf Marokkanen zoekt, die samen met de zaterdag aangehouden Jamal Zougam de hoofddaders zouden zijn.

Drie verdachten werden in in Alcala de Henares opgepakt. Alcala de Henares is een voorstad van Madrid, waaruit drie van de vier treinen waarin een week geleden bommen ontploften waren vertrokken. In dezelfde plaats werd kort na de aanslagen een busje met ontstekers en een cassettebandje met koranverzen aangetroffen.

Volgens een ooggetuige waren de drie verdachten op de dag van de aanslagen met skibrillen en plunjezakken naar het station van Alcala de Henares gelopen. De politie heeft de vierde volgens het persbureau Europa Press in het noorden van Spanje aangehouden.

De identiteit van de twintig Marokkaanse verdachten, die de politie nog zoekt, is bekend. Volgens de Marokkaanse justitie is de groep verenigd onder de naam "de Eeuwige Leeuwen." Spil in deze groep 'Abu Mughen', die connecties had met Jamal Zougam. Eerder deze week werd al bekend dat Zougam waarschijnlijk banden onderhoudt met een Spaanse cel van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda, dat wordt geleid door de imam Barakat Yarkas, alias Abu Dahdah. Deze man zit in Spanje vast voor betrokkenheid bij de aanslagen op 11 september in de VS.


Een van de verwoeste treinstellen vorige week (Bron: NOS)

Subsidiestop op allochtone zorgprojecten

Hans HoogervorstMinister Hoogervorst van Volksgezondheid is van plan om de subsidiekraan voor tientallen projecten, om gezondheidszorg voor allochtonen beter toegankelijk te maken, nog dit jaar dicht te draaien. De minister geeft aan dat het niet langer de verantwoordelijkheid is van het kabinet om deze projecten nog te bekostigen. Dat schrijft hij in een brief, die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De afgelopen jaren zijn door Hoogervorsts voorganger Borst tientallen miljoenen euro's subsidiegeld naar dit soort projecten gegaan. Hoogervorst wil hier gelijk een einde aan maken, omdat hij vindt dat zorginstellingen, zorgverzekeraars en de allochtone patiënten zelf het initiatief moeten nemen tot het toegankelijk maken van de zorg.

Het dichtdraaien van deze subsidiekraan betekent een radicale draai ten opzichte van het in het verleden gevoerde beleid. De afgelopen jaren werden de tientallen miljoenen euro's besteed aan honderden 'allochtonenprojecten' in ziekenhuizen, gezondheidscentra en de geestelijke gezondheidszorg. Het is nog niet bekend hoeveel geld er met de maatregel vrij komt, aangezien het vraagstuk nog door de Tweede kamer behandeld moet worden.

"Een beschamende ontwikkeling"
Bij de organisatie ZonMW, die namens het ministerie van Volksgezondheid de subsidiegelden verspreidt voor de diverse zorgprojecten, zullen in ieder geval twee subsidieprogramma's met in totaal zestig projecten ten behoeve van allochtonen dit jaar worden stopgezet. E. van der Veen zegt namens ZonMW dat er nog geen duidelijkheid bestaat over hoe en wat. Hij constateert dat het 'uit de mode is' om de zorg toegankelijk te maken voor migranten. Zo zegt hij verder: "Dat is heel erg jammer. Anderzijds proberen we in andere projecten de aandacht voor allochtonen mee te nemen. Het onderwerp is niet van tafel."

Barend Middelkoop, hoofd van de afdeling epidemiologie van de Haagse GGD, vind het dichtdraaien van de subsidiekraan "een beschamende ontwikkeling. We moeten allochtonen niet met fluwelen handschoentjes aanpakken, maar dat betekent nog niet dat je helemaal geen rekening meer moet houden met culturele gezondheidsverschillen. Wie die negeert, ontkent dat er groepen zijn die extra hulp en aandacht nodig hebben. Denk aan het hoge percentage allochtone meiden dat zelfmoordpogingen onderneemt. Wij zijn zelf bijvoorbeeld al jaren bezig met extra zorg voor hindoestanen met suikerziekte, want die ziekte komt onder deze groep veelvuldig voor. Dat kun je wel links laten liggen, maar zonder preventie komen de kosten later als een boemerang terug." Dit aldus Middelkoop.

MSN populairste IM in Europa

xgratiz had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit onderzoek van het bedrijf Nielsen/Netratings blijkt dat de Instant Messenger van MSN de populairste is in Europa. Ongeveer 27 miljoen mensen gebruikten MSN Messenger gedurende de maand januari. Als goede tweede eindigde AOL IM met bijna tien miljoen gebruikers.

Messenger Msn messenger
Uit het onderzoek blijkt onder meer dat gebruikers van MSN messenger ruim drie uur per maand spendeerden aan chatten via de IM. Het programma wordt in Europa zo veel gebruikt dat er sprake is van een absolute "killer application". Al eerder werd bekend dat MSN in Nederland zeer populair is, bijna 85 procent van de internetgebruikers in Nederland gebruikt de messenger. Ook zijn in Nederland de kreten "Ik zie je op msn" en "msn-en" erg populair.

Webbased e-mail
Uit het onderzoek naar webbased e-mail bleek onder meer dat MSN weer het populairst is. Hotmail, de webbased e-mail van MSN, komt bij het onderzoek als populairste uit de bus met een gebruikersgroep van bijna 25 miljoen mensen. Yahoo eindigde als tweede met tien miljoen gebruikers.

Mental Theo trots op doden jong varken

Theo Nabuurs, bekend onder de artiestennaam Mental Theo, heeft absoluut geen spijt van het ritueel slachten van een zwijntje. Deze week ontstond grote ophef over de actie van Nabuurs, die volgende week te zien is in het tv-programma 'Bobo's in the Bush' van Yorin.

Mental Theo spieste het jonge varkentje op Borneo, waar de bobo's te gast waren bij een moslimstam. De SP en de Dierenbescherming reageerden deze week woedend op de wijze waarop het programma met dieren omgaat. Die felle reacties doen Nabuurs niets: ''Ik ben er trots op dat ik de speer ter hand nam. Niemand anders durfde het!'' Volgens Theo waren de beweegredenen goed. ''We waren te gast bij een moslimstam op Borneo. Die hebben de traditie om, als er vreemd bezoek komt, kwade geesten te bestrijden door het ritueel slachten van een zwijn. Wij konden dat niet weigeren. We hebben ons opengesteld voor de tradities van de Iban-stam.''

Plastisch/cosmetisch arts Robert Schoemacher, die veelvuldig de media op zoekt en ook aanwezig was, is het helemaal met Mental Theo eens: ''Ik vind absoluut dat dieren niet onnodig moeten lijden. Maar in dit geval was het anders. Helaas raakte Mental Theo met zijn speer de halsslagader niet direct, anders was het zwijntje iets sneller aan zijn einde gekomen. Nu duurde het langer, maar aan de traditie konden wij echt niet ontkomen.''

De Dierenbescherming heeft nu, gesteund door een klachtenstroom van woedende leden, de aanval geopend tegen televisieprogramma's en commercials die ten koste van dieren amusement maken. Ze roept Nederlanders op om massaal te protesteren tegen dierenkwelling op tv.

Hongkong: Strippende nieuwslezeres weg

Een slecht bericht voor iedereen in Hongkong die graag naar het journaal op het 'Ice Fire Channel' keek. Het programma met de strippende nieuwslezeres is namelijk van de buis gehaald.

Tijdens het voorlezen van het nieuws kleedde de 18-jarige presentator Chan Long zich langzaam en sexy uit, tot ze helemaal naakt het programma presenteerde. De inhoud van het programma was relatief licht, omdat ervan uit werd gegaan dat het publiek meer zou kijken dan luisteren. Hoewel de jonge vrouw inmiddels vele fans had, zal het programma desondanks niet meer uitgezonden worden.

Moeder Jomanda zat verwaarloosd thuis

De moeder van Joke Damman (Jomanda) is enkele weken geleden in ernstig verwaarloosde toestand opgenomen in een verpleeghuis, zo meldt de Telegraaf vandaag. De 87-jarige moeder van het genezend medium die nog volledig zelfstandig woonde, was gevallen en lag tegen de voordeur aan waardoor er niemand naar binnen kon.

De politie heeft zich in het bijzijn van Jomanda en haar begeleider toegang verschaft tot de woning. Ondanks de ernst van de zaak bleef Jomanda zwijgen, want dat is haar door een hogere macht zo opgedragen. Na nog één week te hebben doorgesukkeld, werd moeder Damman in een ambulance opgehaald en opgenomen in het Sint Jozef verpleeghuis te Deventer.

Buurtbewoners spreken schande van de toestand waarin de oude mevrouw Damman zich bevond. ''We begrijpen het niet. Als je bloedeigen moeder er zo belabberd en smerig bij zit, grijp je toch in als dochter?. Het was ontzettend smerig binnen en achter het huis stonden de vuilniszakken huizenhoog opgestapeld. Schilders die eens bij haar binnen waren, wilden er niet meer komen, omdat het zo stonk naar urine.'' Moeder Damman, die nog kookte op kolen, meed overigens zoveel mogelijk contact met buurtbewoners. Alleen de buren vroeg ze wel eens om hulp.

Jomanda laat via een woordvoerder en geschreven teksten weten dat zij jarenlang wekelijks één tot twee keer per week haar moeder bezocht. ''Als ik mijn moeder niet onmiddellijk had laten opnemen toen wij haar op de grond vonden, was zij nu vrijwel zeker dood geweest.''


Zwijgen

Nazi-commandant wordt na 60 jaar vervolgd

NLBADBOY had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 86-jarige Nazi-commandant wordt in München aangeklaagd voor zijn daden in de Tweede Wereldoorlog. De man, Ladislav Niznansky genaamd, heeft onder meer 164 mensen vermoord in de gruwelijke oorlog. Ook wordt hij verdacht van diverse massamoorden en het geven van executiebevelen.

De commandant bezit sinds 1996 de Duitse nationaliteit en heeft aan het eind van de Tweede Wereldoorlog aan het hoofd gestaan van een speciale eenheid die het verzet in Slowakije zou moeten breken. Hij zou onder meer hebben geholpen bij acties in de Slowaakse dorpen Klak en Ostry Grun. Bij deze acties kwamen ongeveer 150 mensen om het leven, onder wie zeker vijftig kinderen. Niznansky wordt ook beschuldigd van de moord op achttien joden in het Slowaakse Ksina.

Jarenlang werkte de commandant op het bureau van radiostation Radio Free Europe. Hij zit al sinds zestien januari van dit jaar in de gevangenis. Hoewel het onderzoek naar hem al sinds 2001 loopt, waren er niet eerder aantoonbare feiten te vinden, totdat de Slowaakse minister van Justitie gegevens verstrekte. Al in 1962 werd Ladislav Niznansky bij verstek tot de dood veroordeeld in het voormalige Tsjechoslowakije.

Kinderen aanschouwen moord op moeder

Een 43-jarige man heeft gisteravond in Halberstadt, in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, zijn vriendin neergestoken. Ten tijde van de steekpartij waren de vijf kinderen van het slachtoffer in de kamer aanwezig.

Na een ruzie stak de man zijn partner met een mes in het bovenlichaam, terwijl haar vijf kinderen toekeken. De 16-jarige dochter alarmeerde direct na het bloedbad de hulpdiensten, maar de vrouw stierf nog in de woning.

De kinderen zijn opgenomen in een kindertehuis en worden psychologisch bijgestaan. De dader is gearresteerd.

[Upd]Samenstelling ploegen MSR

Diverse ploegen hebben hun teams voor komende zaterdag al bekend gemaakt. Hieronder vind je een overzicht. Naar gelang meer ploegen bekend worden volgen updates.

Ag2r-Prévoyance
Laurent Brochard
Samuel Dumoulin
Andy Flickinger
Stéphane Goubert
Jean-Patrick Nazon
Yuriy Krivtsov
Nicolas Portal
Mark Scanlon
CSC
Michele Bartoli
Michael Blaudzun
Fabrizio Guidi
Bobby Julich
Maximilian Sciandri
Jens Voigt
Lars Michaelsen
Frank Høj

Euskatel - Euskadi
Samuel Sanchez
Dioni Galparsoro
Gorka González
Iñaki Isasi
Iñigo Landaluze
Josu Sillóniz
Gorka Verdugo
Joseba Zubeldia
Fassa Bortolo
Alessandro Petacchi
Fabio Sacchi
Frank Vandenbroucke
Roberto Petito
Filippo Pozzato
Matteo Tosatto
Guido Trenti
Marco Velo.

Gerolsteiner
Davide Rebellin
Fabian Wegmann
Danilo Hondo
Sebastian Lang
Markus Zberg
Marco Serpellini
Peter Wrolich
Thomas Ziegler
Illes Balears-Banesto
Daniel Becke
Iván Gutiérrez
Vladimir Karpets
Pablo Lastras
Unai Osa
Vicente Reynés
Xavier Zandio
Steffen Radochla

Landbouwkrediet-Colnago
Yaroslav Popovych
Lorenzo Bernucci
Volodomir Bileka
Volodomir Duma
Jacky Durand
Ludo Dierckxsens
Cristian Gasperoni
Lotto-Domo
Peter Van Petegem
Hans De Clercq
Thierry Marichal
Robbie McEwen (onzeker wegens verkoudheid)
Koos Moerenhout
Leon Van Bon
Wim Vansevenant
Aert Vierhouten

Quick Step-Davitamon
Paolo Bettini
Tom Boonen
Davide Bramati
Pedro Horrillo
Nick Nuyens
Luca Paolini
Michael Rogers
Stefano Zanini
Rabobank
Oscar Freire
Robert Hunter
Erik Dekker
Matthew Hayman
Maarten Den Bakker
Marc Wauters
Jan Boven
Bram de Groot

US Postal
Antonio Cruz
Viatcheslav Ekimov
George Hincapie
Benoît Joachim
Victor Hugo Peña
Benjamin Noval
Pavel Padrnos
Max van Heeswijk
Cofidis
Stuart O'Grady
Igor Astarloa
Bingen Fernandez
Peter Farazijn
David Millar
Matthew White
Janek Tombak
Guido Trentin

Lampre
Romans Vainsteins
Sergio Barbero
Paolo Bossoni
Matteo Carrara
Alessandro Cortinovis
Luciano Pagliarini
Mariano Piccoli
Jan Svorada
Phonak
Oscar Camenzind
Niki Aebersold
Martin Elmiger
Marco Fertonani
Bert Grabsch
Uros Murn
Oscar Pereiro
Gregory Rast

Saeco
Mirko Celestino
Danilo Di Luca
Leonardo Bertagnolli
Gabriele Balducci
Paolo Fornaciari
Evgueni Petrov
Dario Pieri
Alessandro Spezialetti
T-Mobile
Erik Zabel
Alexandre Vinokourov
Rolf Aldag
Sergej Iwanow
Matthias Kessler
Andreas Klier
Daniele Nardello
Steffen Wesemann

Brioches La Boulangère
Sylvain Chavanel
Anthony Geslin
Laurent Lefèvre
Rony Martias
Alexandre Naulleau
Mickaël Pichon
Jérôme Pineau
Franck Renier
Panaria Margres
Giuliano Figueras
Fortunato Baliani
Luca Mazzanti
Alejandro Borrajo
Paolo Tiralongo
Ruben Bongiorno
Brett Lancaster
Sergiy Metveyev

Saunier Duval Prodir
Ruben Lobato
Joaquín Rodriguez
Miguel Martin Perdiguero
Francisco Ventoso
Manuele Mori
Alberto Loddo
Massimo Strazzer
Rubens Bertogliati
Liberty Seguros
René Andrle
Carlos Barredo Llamazales
Gianpaolo Caruso
Allan Davis
Roberto Heras Hernandez
Igor Gonzalez Galdeano
Angel Vicioso Arcos
Jan Hruska

Alessio-Bianchi
Fabio Baldato
Alessandro Bertolini
Magnus Backstedt
Ruslan Ivanov
Vladimir Miholjevic
Franco Pellizotti
Cristian Moreni
Andrea Tafi
De Nardi
Serhiy Honchar
Ruggero Borghi
Graziano Gasparre
Simone Cadamuro
Michele Gobbi
Mirco Lorenzetto
Devis Miorin
Igor Pugaci

Domina Vacanze
Mario Cipollini
Andrus Aug
Gabriele Colombo
Martin Derganc
Gian Matteo Fagnini
Alessio Galletti
Giovanni Lombardi
Mario Scirea
FDJeux.com
Baden Cooke
Carlos Dacruz
Bernhard Eisel
Philippe Gilbert
Bradley McGee
Mark Renshaw
Nicolas Fritsch
Matthew Wilson

Vini Caldirola
Marco Zanotti
Gianluca Sironi
Marco Milesi
Patrick Calcagni
Simone Masciarelli
Giulio Tomi
Mauro Gerosa
Mauro Zinetti

CD: Twista - Kamikaze

twistaKamikaze, het nieuwste album van rapper Twista uit Chicago zou oorspronkelijk in 2002 uitkomen, maar iedere keer werd de release uitgesteld. Zijn debuutalbum "Adrenaline Rush" werd goed ontvangen, maar zijn tweede album "Mobstability" stelde niet zo heel veel voor. Mede daarom riep hij de hulp in van Kayne West, Eightball, Too $hort en vele anderen. Of het de kwaliteit van het album ten goede gekomen is, kun je lezen op de volgende pagina's.

Jordan klaar voor Maleisië

Bij Jordan hopen ze de problemen van Melbourne achter zich te kunnen laten, met een betrouwbare auto de race te kunnen uitrijden en dat de jonge rijders het goed doen.

De problemen met de betrouwbaarheid van de Jordan zouden opgelost moeten zijn. Het eerste doel van het team is dan ook om nu met twee auto's te kunnen finishen. Daarnaast hopen ze dat Nick Heidfeld en Giorgio Pantano zich zo fit tonen als ze lijken te zijn. Dan zou misschien nog een klein stuntje mogelijk zijn.

Hoofdingenieur van Jordan, James Robinson, vertelde: "We zijn aangemoedigd door onze bevindingen in Melbourne. Bovendien is het geweldig dat Giorgio zijn eerste Formule 1-race achter de rug heeft. We hebben de oorzaak van het versnellingsbakprobleem van Nick achterhaald en we hebben verbeteringen doorgevoerd voor aankomend weekend."

Robinson rekent op zijn coureurs: "Deze race zal het uiterste vergen van rijder en wagen. De baantemperatuur kan wel oplopen tot 54 graden en het is hier heel erg vochtig. We hebben het voordeel dat we een jong en fit rijderspaar hebben, aangezien deze omstandigheden veel van de conditie vragen. Het is een uitdagend circuit met goede faciliteiten. Het is daarom zeer bevredigend als al het harde werk zich hier laat uitbetalen."

Tenslotte hoopt Robinson ook dat Bridgestone de betere banden blijkt te hebben: "Het zal interessant zijn om te kijken naar hoe de Bridgestone-banden weer verder ontwikkeld zijn, vooral aangezien veranderende weersomstandigheden hier een grote rol kunnen spelen. De bandenstrategie kan doorslaggevend zijn voor de race van zondag."

Geen spoor van cocaine

Uit een haartest van Cédric Vasseur is gebleken dat hij geen cocaine heeft gebruikt in de afgelopen tijd.

In de dopingrel rond Cofidis werd ook Cédric Vasseur ondervraagd en getest op doping. Vervolgens meldde de Franse krant L'Equipe dat de renner positief was bevonden op het gebruik van cocaine. Om het tegendeel van die geruchten te bewijzen liet hij een haaranalyse uitvoeren.

Vasseur's advocaat Bertrand Wambecke vertelde tegen L'Equipe: "De resultaten van de haaranalyse van Cédric Vasseur, dinsdag uitgevoerd door het medisch laboratorium in Straatsburg, de authoriteit op het gebied van dergelijk onderzoek, wijzen uit dat er geen sporen van cocaine in het haar voorkomen. Het haar dat maandag is afgeknipt, had een lengte van vijf centimeter, wat gelijk staat aan vijf maanden haargroei. De verdachtmakingen, volgens welke er sporen van cocaine tijdens het onderzoek in januari zouden zijn gevonden, zijn weerlegd."

Windows in meer talen op de markt

Microsoft is van plan haar besturingssysteem Windows uit te breiden met niet minder dan 40 talen. Door de software in meerdere talen uit te brengen hoopt de onderneming zijn programmatuur nog uitgebreider over de wereld te verspreiden.

Op het moment is het besturingssysteem in 40 talen te verkrijgen. Het Local Language Program streeft ernaar dit aantal te verdubbelen. Microsoft hoopt hierdoor plaatselijke programmeurs aan te moedigen om Windows-gebaseerde toepassingsprogramma's te ontwikkelen.

De softwaregigant ervaart de laatste tijd steeds meer concurrentie van Linux, het open-source besturingsysteem. Microsoft hoopt zijn marktpositie te verstevigen door het samenwerken met lokale overheden om standaarden te bepalen en de programmatuur in de eigen taal vrij te geven.

FC Utrecht wil Bosschaart verkopen

FC Utrecht wil graag dat de onderhandelingen met Feyenoord weer worden opgepakt. Voor zowel club als speler wordt een overgang beter geacht.

Algemeen directeur Martin Sturkenboom is geschrokken dat de onderhandelingen echt zijn gestopt en hoopt nu de gesprekken vlot te kunnen trekken. Hij doet een beroep op Feyenoord om nog eens te komen praten. Als geste laat FC Utrecht de vraagprijs al zakken van 2,5 naar 1,7 miljoen Euro.

Sturkenboom vertelde: "Het is allemaal een beetje ongelukkig verlopen. Het is niet goed dat de eerste gesprekken tussen FC Utrecht en Feyenoord in de publiciteit zijn gekomen. Bosschaart wil graag naar Rotterdam. Dus moeten beide clubs er uit kunnen komen."

Politie: vingerafdrukken asielzoeker gebruiken

NLBADBOY had ons via de nieuws-submit te melden:

Wanneer ook de vingerafdrukken van asielzoekers zouden worden gebruikt bij de opsporing van misdrijven, zouden zeker tientallen misdrijven meer worden opgelost. Dit heeft de politie van Rotterdam berekend, zo meldt de Volkskrant vandaag.

Door de privacywetgeving is het voor de politie sinds twee jaar verboden om vingerafdrukken van asielzoekers te gebruiken ten behoeve van de opsporing. Enkel bij zeer ernstige zaken wordt hierop een uitzondering gemaakt. De politie Rotterdam-Rijmond zegt bij het vergelijken van vingersporen met de databank alleen al in die regio per jaar gemiddeld twintig 'hits' worden gemist.

"Van de ruim tweehonderd daders die we jaarlijks traceren via vingerafdrukken, lopen we ongeveer tien procent mis. Dat geldt ook voor de andere grote steden. Landelijk zijn er ruim 8 procent minder identificaties," zo liet plaatsvervangend korpschef Hans Vissers aan de Volkskrant weten. Wanneer de vingerafdrukken van asielzoekers anoniem blijven, dan zal hun privacy niet worden aangetast.

Video aanslagen mogelijk in Amsterdam opgenomen

Naar alle waarschijnlijkheid is de videoband, waarin namens al-Qaeda de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in Madrid is opgeëist, gemaakt in Amsterdam of Brussel. Dat meldt de Spaanse krant El Periódico op basis van bronnen bij Marokkaanse veiligheidsdiensten.

De Marokkaanse bronnen vermoeden dat de terreuraanslagen van een week geleden in Brussel zijn gefinancierd of voorbereid.

Abu Duham al Afghani, wie zich op de band presenteerde als de militaire woordvoerder van al-Qaeda, bevindt zich volgens de Marokkaanse veiligheidsambten temidden van radicale kringen in Amsterdam en Brussel. Deze kringen van radicale Marokkanen zouden zich in ieder geval sinds de jaren tachtig in Brussel bevinden.


Een van de verwoeste treinstellen vorige week (Bron: NOS)

Rondleiding voor blinden op Amsterdamse wallen

Vanaf morgen is er voor blinden een speciale rondleiding over de Amsterdamse wallen. De bijzondere rit staat geheel in het teken van ruiken en voelen. Zo is het voor de blinden toegestaan om niet alleen de dames van lichte zeden aan te raken, maar ook een leernicht.

Foto: Bruno J. Navarro

De eerste drie inschrijvingen voor de toer door de 'hoerenbuurt' van Amsterdam zijn inmiddels binnen. Tijdens de rondleiding is het voor de blinden verplicht om plastic handschoenen dragen, omdat niet alleen een leernicht en een prostituee worden betast, maar ook gevelstenen en urinoirs.

Gezondheid asielzoeker krijgt te weinig aandacht

"De Nederlandse regering vindt een streng toelatingsbeleid belangrijker dan de gezondheidszorg voor vreemdelingen. Lichamelijke of psychische problemen van asielzoekers komen vaak laat aan het licht, doordat er in de asielprocedures te weinig aandacht is voor medische aspecten." Dit is vandaag in Trouw te lezen.

Dat zegt de commissie-Smeets in een rapport dat vandaag zal worden gepubliceerd. De commissie onderzocht de medische aspecten van het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Het rapport stelt dat de medische problemen van asielzoekers "vaak veel ernstiger zijn dan het geval was geweest indien ze vroeger in de procedure waren gesignaleerd."

De commissie stelt dat het ministerie van Justitie momenteel enkel kijkt naar het 'vluchtverhaal' van de asielzoeker. Gisteren meldde FOK! dat veel van die verhalen vaak verzonnen blijken te zijn. Er zou binnen de geldende procedures geen ruimte zijn voor deskundige beoordeling van medische vragen die verband kunnen houden met de asielaanvraag.

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid en minister Verdonk van Vreemdelingenzaken zullen na verschijning reageren op het rapport.

'Eeuwige vlam' voor wereldvrede is gedoofd

De 'eeuwige vlam', die ter gelegenheid van de millenniumwisseling in het Britse Birmingham werd ontstoken voor de wereldvrede, blijkt na ruim drie jaar gedoofd te zijn. De Britse krant The Telegraph meldt dat het stadsbestuur van Birmingham de gasrekening van ongeveer 18.000 euro per jaar te veel vond om nog te betalen.

Volgens de gemeente waren niet alleen de kosten te hoog, maar zou het opstoken van het gas ook flink bijdragen aan de versterking van het broeikaseffect. Dit zou volgens de gemeente onverantwoord zijn. Het tien meter hoge monument werd door de Anglicaanse kerken in Birmingham betaald en geplaatst. In het begin financierden sponsors de energierekening.

Aanklachten tegen R. Kelly ingetrokken

ESL had ons via de nieuws-submit te melden:

In de zaak tegen de bekende zanger R. Kelly in Florida zijn alle aanklachten wegens bezit van kinderporno ingetrokken, dat besluit nam Justitie van de Amerikaanse staat woensdag. Het besluit was een direct gevolg van een rechterlijke uitspraak waarin werd gesteld dat het bewijsmateriaal op onrechtmatige wijze verkregen was.


R. Kelly

In juni 2002 deed de politie een inval in een woning van R. Kelly, waarna hij werd aangeklaagd. In januari van dit jaar werd hij, na een groot onderzoek, in Miami opnieuw aangehouden.

Het bewijsmateriaal bestond vooral uit foto's en andere afbeeldingen die in het huis van de artiest waren gevonden. Op enkele foto's zou R. Kelly te zien zijn terwijl hij seks heeft met minderjarige kinderen. Volgens de rechter was de huiszoeking echter niet rechtmatig omdat de politie daarvoor te weinig aanleiding had. R. Kelly zelf heeft altijd gezegd onschuldig te zijn.

Tegen de zanger loopt nog een zaak in de staat Illinois, hier draait het om video-opnamen waarop R. Kelly te zien zou zijn tijdens seksuele handelingen met een meisje van veertien.

Jongens collecteren voor zichzelf

Imperium had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee jongens uit Harderwijk zijn opgepakt nadat ze aan het collecteren waren voor zichzelf. De 12-jarigen vertelden huis aan huis dat ze geld inzamelden voor een waterpomp in Kenia, maar kochten stiekem dropjes voor het geld. De politie kwam erachter en pakte de twee op.

Op het politiebureau bekenden de belhamels dat ze al eerder hadden gecollecteerd voor een niet bestaande sponsorloop voor een goed doel. De politie heeft de ouders ingelicht.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.