FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 november 2003

Uitslag Celta de Vigo - Ajax

Ajax speelde vanavond de vierde poulewedstrijd in de Champions League uit tegen Celta de Vigo. Ajax verloor met 3-2.

Celta de Vigo - Ajax 3-2 (0-0)
25' Lucin 1-0 (pen)
39' Milosevic 2-0
53' Sonck 2-1
63' Vagner 3-1
82' Van der Vaart 3-2

Geel: Luccin, Angel, Mostovoi (allen Cel), Van der Vaart, Ibrahimovic, Galásek (allen Aja)
Rood: Grygera (2x geel, 90')

Celta de Vigo: Pinto, Angel, Sergio, Cáceres, Sylvinho, Vagner (Contreras/86), Mostovoi (Oubiña/90+4), Luccin, Jesuli (Lopez/83), Milosevic, Juanfran

Ajax: Lobont, Grygera, Yakubu (Heitinga/65), Escudé, Maxwell, De Jong, Galásek (Wamberto/79), Mitea, Van der Vaart, Sonck, Ibrahimovic (Litmanen/70)

Tussenstand Groep H

1AC Milan421172-1
2Ajax420265-4
3Celta de Vigo412154-4
4Club Brugge411242-4

Uitslagen Champions League (04/11/03)

Vanavond werden de vierde poulewedstrijden in de Champions League afgewerkt. Ajax speelde uit tegen Celta de Vigo, er werd met 3-2 verloren. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Champions League (04/11/03)
Groep E
Panathinaikos - VfB Stuttgart (1-3)
Manchester United - Glasgow Rangers (3-0)
Van Nistelrooij 2x

Groep F
FC Porto - Olympique Marseille (1-0)
Partizan Belgrado - Real Madrid (0-0)

Groep G
Lazio Roma - Chelsea (0-4)
Besiktas - Sparta Praag (1-0)

Groep H
Celta de Vigo - Ajax (3-2)
Club Brugge - AC Milan (0-1)

Tussenstanden Champions League (na 04/11/03)
Groep E
Pos.ClubAPV-T
1. Manchester United 4910-2
2. VfB Stuttgart 498-4
3. Glasgow Rangers 443-6
4. Panathinaikos 412-11

Groep F
Pos.ClubAPV-T
1. Real Madrid * 4108-3
2. FC Porto 476-6
3. Olympique Marseille 437-8
4. Partizan Belgrado421-5

Groep G
Pos.ClubAPV-T
1. Chelsea 497-3
2. Besiktas 464-4
3. Sparta Praag 444-5
4.Lazio Roma445-8

Groep H
Pos.ClubAPV-T
1. AC Milan 472-1
2. Ajax 465-4
3. Celta de Vigo 454-4
4. Club Brugge 442-4

* naar achtste finales

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Competitiemanager!

Grote brand in Hoofddorp

Damm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds ongeveer 18.00 uur vanavond woedt er een grote brand aan de Kruisweg in Hoofddorp. De brand brak uit in de keukenzaak 'Brugman Keukens'. Volgens de politie zijn er nog geen gewonden gevallen.

Inmiddels is het vuur overgeslagen naar de beddenzaak 'Beterbed', die zich direct naast de keukenzaak bevindt. Ook de tapijtzaak 'Carpetland' dreigt straks in vlammen op te gaan. De brandweer zet alles in het werk om te voorkomen dat de brand overslaat naar een vierde bedrijf.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De brandweer is met groot materiaal uitgerukt om het vuur te bestrijden. In de directe omgeving staan geen woningen. Omwonenden lopen dus geen gevaar, aldus de politie.

De brand in Hoofddorp, door dennisdotcom

Opschudding in Duitsland om antisemitische speech

In Duitsland is een legergeneraal ontslagen, omdat deze een speech, met daarin antisemitische uitlatingen van een Duitse CDU-parlementariër, goedkeurde. De parlementariër in kwestie, Hohmann, had tijdens een speech op een nationale feestdag in Hessen gezegd, dat de joden tot eenzelfde "dadervolk" behoorden tijdens de Russische revolutie, als de Duitsers die deze kwalificatie verdienden voor hun nazi-misdaden.

Generaal Reinhard Günzel, hoofd van het elitekorps KSK, was het daar blijkbaar mee eens en schreef in een brief "...de toespraak uitstekend te vinden, met een moed tot waarheid en duidelijkheid die je nog zelden hoort in ons land". Die brief lekte uit en zorgde voor veel kritiek vanuit de Duitse politiek en bij joodse organisaties.

De Duitse Minister van Defensie, Peter Struck, omschreef de woorden van Günzel als "onverdraaglijk". Volgens de minister is het aanzien van het Duitse leger door die brief in diskrediet gebracht. Hij gaf ook duidelijk aann dat er sprake was van oneervol ontslag: "Ik geloof niet dat het een eer is om hem eruit te gooien". De minister gaat wel ervan uit dat Günzel alleen staat met zijn lovende woorden: "Het gaat om een enkele verwarde generaal, die door een nog verwarder CDU-parlementslid op het verkeerde spoor is gezet".

De centrale raad van joden heeft het CDU gevraagd Hohmann te royeren als partijlid en heeft inmiddels aangifte tegen de parlementariër gedaan wegens antisemitisme. "Wat Hohmann weloverwogen heeft gezegd, is het ergste stukje antisemitisme dat ik de afgelopen jaren heb gehoord", aldus Paul Spiegel, woordvoerder van de joodse raad.

De CDU fractie vind dat vooralsnog te ver gaan, maar heeft de parlementariër wel op het matje geroepen. Pijnlijk detail was dat Hohmann tot nu in een parlementaire commissie zat, die op dit moment de mogelijkheden tot schadeloosstelling voor dwangarbeid in oorlogstijd onderzoekt. Hij is nu overgeplaatst naar een "minder beladen" commissie voor milieuzaken.

Submitter calvobbes herschreef dit bericht niet alleen, hij voegde voor de geïnteresseerden ook nog een linkje met meer uitleg over de Russische revolutie toe, waarvoor onze dank!

Bustour ontvoering Freddie Heineken

Maxximus en Hanz0 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Omdat het aanstaande zondag twintig jaar geleden is dat Freddie Heineken en zijn chauffeur Doderer ontvoerd werden, heeft Sjerp Jaarsma een bustour georganiseerd.

De rondleiding in een luxe touringcar geeft belangstellenden de gelegenheid een kijkje te nemen in de ontvoering van Heineken. De bus stopt bij het 'plaatsdelict' en gaat eveneens naar industieterrein De Heining, waar de loods staat waar het tweetal drie weken werd vastgehouden. De twee celletjes waar Heineken en zijn chauffeur toen in gevangen zaten, zijn nog intact en er is gelegenheid deze te bezichtigen. Een ander gedeelte van de loods is ingericht als expositieruimte.

Zware aanslag op hoofdkwartier VS in Bagdad

raistlin667 en GreeTz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak Bij zeker drie raketaanvallen op het Amerikaanse hoofdkwartier in Bagdad zijn vier mensen gewond geraakt. Volgens de Iraakse politie zijn er minstens drie mortieren op het complex afgevuurd. Gisteren werden er in dezelfde buurt ook al explosies gehoord. Toen raakte er niemand gewond.

De mortieren sloegen in vlakbij het kantoor van de Amerikaanse bewindsvoerder in Irak, Paul Bremer. Het Britse leger maakte de dood bekend van een marinier. Hij kwam afgelopen vrijdag om het leven.

Vanwege het aanhoudende geweld heeft Spanje, een trouw bondgenoot van de VS, besloten een groot deel van zijn diplomatiek staf uit Bagdad terug te halen. De ambassade blijft wel open. Het personeel is overgebracht naar buurland Jordanië. De afgelopen tijd zijn er aanslagen geweest op de Jordaanse ambassade, het VN-hoofdkwartier en het hoofdkwartier van het Rode Kruis.

Daarnaast meldde nyrem ons via de newssubmit:

Ook elders in Irak was het zeer onrustig. Vandaag werd bekend dat Amerikaanse militairen in de noordelijke stad Kirkuk een Iraakse rechter en zijn neef hebben doodgeschoten. De Iraakse politie meldde dat dit gisteren gebeurde.

Volgens luitenant Salam Jalal Ahmad, veiligheidschef in Kirkuk, waren de Amerikaanse militairen maandagavond op zoek naar mensen die hen hadden belaagd. Op een gegeven moment openden ze het vuur op een auto, waarin rechter Hussein Ahmad Chebab en zijn neef Attalah Kalaf bleken te zitten.

Ondertussen blijft de kritiek op Bush' beleid aanzwellen. Het NOS journaal meldt dat, één jaar voor de presidentsverkiezingen van 2004, nog slechts 38 procent van de Amerikanen achter Bush staat. Twee maanden geleden was dit nog meer dan de helft. Niet alleen de vele aanslagen spelen hierbij een rol, maar ook het niet vinden van massavernietigingswapens.

_
De gebeurtenissen van de afgelopen acht dagen omtrent Irak:

28 oktober: Verzet tegen Irak-beleid zwelt aan.
29 oktober: Diverse aanslagen in Irak: zeven doden en meerdere gewonden.
30 oktober: Senaatscommissie stel CIA ultimatum: veel cruciale informatie zou worden achtergehouden.
31 oktober: Iraaks gezin klaagt ministerie in het Verenigd Koninkrijk aan.
1 november: Doden bij Dag van Verzet in Irak
2 november: Zwaarste aanslag op Amerikanen tot nu toe: helikopter wordt neergehaald. Twintig militairen komen om het leven
3 november: Opnieuw diverse aanslagen op Amerikaanse doelen in Irak.
Vandaag: Senaat gaat akkoord met nog eens 87 miljard dollar extra uitgaven voor Irak: voornamelijk bestemd voor militaire operaties.

"Maya's hadden geen contact met aliens"


Het deksel van de grafkist van koning Pacal

Geleerden hebben vandaag in de Arizona Republic gezegd dat het zeer twijfelachtig is dat de Maya's contact met buitenaardse wezens hadden. Sommigen zeggen dat bovenstaande Maya-plakkaat een astronaut voorstelt die in een soort raket zit.

In 1949 ontdekte de Mexicaanse archeoloog Alberto Ruiz Lhullier een trap die naar het midden van een piramide leidde. Na drie jaar onderzoek in die piramide, genaamd De Temple of Inscriptions in Palenque, Mexico, bereikte hij de graftombe. Daar trof hij een grafkist aan met een uitgekerfde afbeelding vol met versieringen. In de kist lag het skelet van de Maya heerser.

In 1968 opperde de schrijver Erich von Däniken in zijn boek "Waren de Goden kosmonauten?", dat de Maya's contact hadden met buitenaardse wezens. Deze wezens, afkomstig van Sirius zouden hen kennis hebben gegeven waarmee ze de wiskundige complexen gebouwd hebben. Ook hebben de Maya's een kalender met voorspellingen gemaakt.

Volgens von Däniken zijn de "Goden van Sirius" niks anders dan buitenaardse wezens. De afbeelding op de grafkist, wat volgens hem een astronaut voorstelt zou hiervan het bewijs zijn.

Geleerden hebben maandag weer nadrukkelijk gezegd dat dit twijfelachtig is. Het lijk is van koning Pacal, en volgens hen is de afbeelding puur symbolisch. Er wordt getoond dat Pacal naar de Onderwereld valt in verwachting van een hergeboorte, aldus de geleerden. Dat het erg op een raket lijkt met een vlammende uitlaat is volgens de geleerden puur toeval.

De Maya's hebben voorspeld dat van 16 augustus tot 15 december 2003 buitengewone dingen zouden gebeuren.

Terugslag bij Ronald de Boer

Het herstel van Ronald de Boer loopt nog steeds niet soepel
De 33 jarige middenvelder van de Rangers is al een tijdje bezig met de revalidatie, nadat hij aan zijn knie geopereerd was. Nu heeft hij, naar eigen zeggen, weer last van de knie en kuit. Hij vreest zelfs voor een nieuwe operatie.

De Boer: "Ik word er behoorlijk depressief van. Vorige week dinsdag was ik nog maar twee dagen verwijderd van het meetrainen met de selectie. Toen maakte ik in een sprintje een onschuldige draai en voelde ik iets kraken in mijn knie. Sindsdien kan ik niet meer vrijuit bewegen."

Verdachte aanslag ambassade 16 jaar

De aanslag vanmiddag in de Turkse ambassade in Den Haag blijkt te zijn gepleegd door een 16-jarige jongen uit Haarlem. Hij zou een tas met brandend materiaal naar binnen hebben gegooid waarna een kleine brand uitbrak.

Eerder sprak justitie van een 26-jarige man, maar dat blijkt een ''reken''foutje te zijn. Ook het eerdere verhaal van de Turkse ambassadeur, dat het om een bomaanslag zou gaan, bleek niet te kloppen.

De knaap was eerder vandaag al bij de ambassade geweest en had daar toen ruzie gekregen. Waarover is niet bekend. Volgens ambassadeur Tacan Ildem wilde de verdachte een visum aanvragen.

Geen gratis Toyota motoren

Eddie Jordan heeft gezegd dat hij het liefste Toyota motoren in zijn Jordan zou willen.

De teambaas van Toyota ging meteen erop in en zegt dat de motoren absoluut niet gratis zullen worden aangeboden.

In 2004 zal dus alleen Toyota van deze motoren gebruik maken, pas als er vraag naar is zal Toyota ook in 2005 motoren aan andere teams gaan leveren. De hoop van Paul Stoddart, Eddie Jordan en Peter Sauber werd direct de grond ingedrukt doordat Ove Andersson erbij vermeldde dat de motoren ook dan niet gratis zullen zijn. Hij zegt hierover:"Dat doen we dus niet. Naar mijn mening is liefdadigheid niet de manier om de Formule 1 te redden". Duidelijk genoeg dus.

2004 het jaar van Senna

Op 1 Mei 2004 zal het 10 jaar geleden zijn dat Ayrton Senna overleed na een zwaar ongeluk op het circuit van Imola

In Brazilië zal het, 10 jaar na het overlijden van een van de grootste coureurs aller tijden, het jaar van Ayrton Senna zijn.

Concerten, evenementen en tentoonstellingen zullen het leven vieren van de coureur die op 1 Mei 1994 het leven liet tijdens de Grand Prix van San Marino.

"Het project zal er zijn om de gevoelswaarden te vieren die Ayrton dicht bij het hart lagen, en met name zijn trots om Braziliaan te zijn", zegt Ayrton's zus Viviane.

Een tentoonstelling die toegewijd is aan Senna zal worden gestart in Sao Paulo. Ook komen er tentoonstellingen in Europa.
The Senna Foundation die miljoenen kinderen in nood helpt wordt nu door Viviane gecontroleerd.

Nederlandse astronaut volgend jaar de ruimte in

Schaartje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse astronaut André Kuipers gaat volgend jaar april de ruimte in. Onder de naam 'Missie Delta' gaat Kuipers met een Russische Sojoez-raket naar het internationale ruimtestation ISS. De medicus zal daar ruim een week verblijven voor het uitvoeren van een aantal wetenschappelijke experimenten.

Delta is de afkorting voor Dutch Expedition for Life science, Technology and Atmospheric research. Kuipers zal in de ruimte experimenten uitvoeren op het terrein van de biologie, geneeskunde, technologische ontwikkeling, natuurkunde en aardobservatie.

Verdachten gewapende overval opgepakt

De politie heeft vanochtend twee verdachten van achttien jaar aangehouden die ervan worden verdacht gisteravond een overval te hebben gepleegd op kindertehuis Trivium in Dordrecht.

De eerste verdachte werd door de spoorwegpolitie aangehouden omdat hij niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs. Uit nader onderzoek bleek dat hij mogelijk betrokken was bij de overval. De tweede verdachte werd in een woning in Rotterdam aangehouden. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.

Volgens de directeur van het kindertehuis hebben de aanwezige kinderen een behoorlijke klap opgelopen: "Wij zijn een instelling die kinderen helpt met problemen thuis, dus is het al een extra kwetsbare groep."

Turken wonen prima aan Turk

Nederlandse Turken wonen prima aan de straat Turk in Zwijndrecht en snappen niet waar de Marokkaanse schrijver Mohammed Benzakour zich mee bemoeit. Benzakour haalde gisteren het nieuws met het bericht dat Zwijndrecht de straatnaam, vernoemd naar een oude tuinderij, zou moeten veranderen. Volgens de schrijver gaat er van de naam een beledigende, aanstootgevende werking uit naar de Turkse gemeenschap als geheel. Vooral jonge Turken die er wonen zouden er last van hebben, bijvoorbeeld als ze bij een sollicitatie opgeven waar ze wonen.

Turk is nog geen 50 meter lang. De straat telt zeven eengezinshuizen en 24 flatwoningen. De meeste bewoners zijn van Turkse afkomst, maar hebben nog nooit hinder ondervonden van de straatnaam. Wel eens lollige opmerkingen als ze ergens wat kochten wat afgeleverd moest worden: ''Een Turk op Turk!''.

Hassan Arslan, bewoner van de Turk, snapt niet waar Benzakour zich druk over maakt: ''Hij moet zich met serieuze problemen bezighouden. Bijvoorbeeld met speelplekken voor kinderen''.

Een andere bewoner van Turk, Marco van Boxtel, heeft nog wel een tip, mocht de gemeente in de toekomst toch zwichten voor Benzakour: ''Noem de straat dan maar Marokkaan''.

Roorda voor drie jaar naar FC Groningen

Bas Roorda keert volgend seizoen terug in het Oosterpark Stadion.

De 30-jarige doelman tekent bij FC Groningen een contract voor drie seizoenen. Tussen 1988 en 1996 speelde Roorda ook al voor FC Groningen.

Na zeven seizoenen bij FC Groningen, waarvan de laatste vier jaar deel uit makend van de eerste selectie, vertrok Roorda naar NEC.
Bij de Nijmeegse club speelde Roorda vier seizoenen en 127 duels.

Momenteel is hij bezig aan zijn vierde seizoen bij Roda JC in Kerkrade. Aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract af. Bij Roda JC kwam hij dit seizoen nog niet in actie in een competitieduel. In de drie voorgaande seizoenen keepte Roorda 29 keer voor Roda JC.

Bazen blijven bij Jaguar

David Pitchforth en Tony Purnell zullen ook volgend jaar technisch directeur en teambaas van Jaguar zijn.

SInds de komst van Jaguar in de F1 in 2000 was er tot nu toe elk jaar een ander persoon dat de leiding had binnen het team. Komend seizoen zullen Pitchforth en Purnell hun huidige functie voortzetten.

Mark Webber is blij omdat de continuïteit volgens hem voordelen met zich mee brengt. Nieuwe bestuurders willen altijd laten zien dat ze belangrijk zijn en komen dus met de borst vooruit binnen. Daar is het de afgelopen jaren volgens de Australiër misgegaan.

Ook hoeft niet elke winter alles over en over te worden langsgelopen, omdat de kennis in het team blijft. "Deze mannen zitten in dezelfde situatie en ze weten welke lijdensweg we afgelopen jaar op sommige gebieden zijn doorgaan," aldus Webber.

Lodewijks terug bij de groep

Patrick Lodewijks heeft dinsdag weer met de selectie van Feyenoord meegetraind.

De ervaren doelman kampte de afgelopen dagen met een enkelblessure, waardoor hij zondag in het uitduel met FC Groningen niet op de reservebank zat. Vorige week moest hij de groepstraining al enkele malen laten schieten vanwege griep.

Kees van Wonderen voegt zich woensdag weer bij de groep. De 34-jarige routinier stond bijna drie weken buiten spel met een kwetsuur aan zijn hamstring. In het UEFA Cup-duel met FC Teplice aanstaande donderdag begint Van Wonderen op de bank.

Ferne Snoyl en Hossam Ghaly trainden dinsdag nog apart. Snoyl heeft last van een spierverrekking in zijn bovenbeen en Ghaly kampt met een knieblessure. "Van beiden weet ik nog niet wanneer ze volledig fit zijn", liet clubarts Robbart van Linschoten op de website van Feyenoord weten. "We zien het van dag tot dag aan, totdat ze pijnvrij zijn."

Veronica TV niet echt succesvol

De nieuwe televisiezender Veronica heeft nog niet echt hoge ogen kunnen gooien. Half september kwam het kanaal in de plaats van V8. Maar het marktaandeel is niet gestegen nu de naam 'Veronica' eraan vast hangt.

De Stichting KijkOnderzoek becijferde dat het marktaandeel nog steeds op 3,8 procent ligt. De programma's van Veronica verschillen tot dusver nog niet veel van de V8-programmering. Zo prolongeerden de samenstellers onder meer het moppentappende konijn Ab Normaal, Fear Factor, Seinfeld en Malcolm in the middle. Wel nieuw op de zender zijn onder meer de BBC-serie Top Gear, Judas Game en Veronica Vibes.

Turkse eerwraak: zeven jaar cel geëist

Zeven jaar cel geëist wegens eerwraak. Dat hangt de 42-jarige Bredanaar van Turkse afkomst, E.T., boven het hoofd. De man kon er niet tegen dat zijn Nederlandse vriendin na zes jaar een punt achter hun relatie zette.

De officier van justitie, mr. D. Jeras, sprak tijdens de hoorzitting over eerwraak. Zo betoogde Jeras voor de rechtbank:

"Toen de bloemen, brieven en bezoekjes haar niet op andere gedachten brachten, schafte E.T. zich in Brussel een vuurwapen aan. Om haar door de benen te schieten", motiveerde de officier van justitie. "Immers, de vrouw had hem zwaar beledigd door bij hem weg te gaan. De verdachte meende dat hij geen overhemd was dat je kan dragen en weer weg kan gooien." Zo omschreef de officier de gevoelens van T.

Het drama speelde zich op vijf mei jongstleden af. Toen deed T. datgene wat hij al weken had geroepen: zijn ex-partner in haar flat in de Haagse Beemden opwachten om haar vervolgens door de knieën schieten. Een zoon van de vrouw verklaarde voor de rechtbank dat T. ook gericht op hém schoot en in de periode daaraan voorafgaand de hele familie met de dood had bedreigd.

Dit hele verhaal is voor officier Jeras genoeg reden om zeven jaar celstraf te eisen. Hij heeft geen moment de aangiften van de slachtoffers in twijfel getrokken. De officier kreeg nul op het rekest toen hij de rechtbank gisteren vroeg om de zaak uit te stellen voor psychiatrisch onderzoek van verdachte.

De advocaat van de verdachte in kwestie, mr. E. Thomas, vind de strafeis buiten proporties. Hij gaf aan dat de straf hoogstens de helft kan zijn. Zo zou het vermeende schietincident klinkklare onzin zijn."Cliënt stopte vijf patronen in het pistool. Op de plek waar mevrouw beschoten is, zitten vijf inkogelinslagen in het beton. Het is dus onmogelijk dat T. nog op de zoon schoot."

De advocaat van de verdachte betoogde verder dat er voor alle bedreigingen geen concrete bewijzen zijn. Hij kon zich voorstellen dat justitie graag aanvullend onderzoek wilde. "Maar daar is in deze tijd van Donnerisme kennelijk geen tijd voor. Alles staat in het teken van snelheid en efficiency. Tempo, tempo, tempo, lijkt het credo in de rechtspraak."

_
Uitspraak is over twee weken.

Doelen in Celta-stadion te laag

HaKeeM, Michel van Bergen en Frank82 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De doelen van het Balaídos-stadion van de Spaanse voetbalclub Celta de Vigo zijn drie centimeter te laag. Dat bleek vanochtend uit een standaardcontrole van de Europese voetbalbond UEFA. Ajax speelt vanavond in de Champions League tegen de club.

De UEFA heeft Celta de Vigo dringend verzocht de doelen voor het duel van vanavond met drie centimeter te verhogen. De controle heeft ook plaats gehad voor het thuisduel van Celta tegen AC Milan. De doelen zijn in de tussenliggende weken verzakt.

Magnetische aardpolen wisselen mogelijk om

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De magnetische noord- en zuidpool van de aarde staan mogelijk op het punt om te keren. Bij de zon komt dit verschijnsel elke elf jaar voor, maar op aarde is de laatste poolomkering 780.000 jaar geleden. Het is nog onduidelijk of het deze eeuw daadwerkelijk tot een omkering komt. In het verre verleden draaiden de polen soms gaandeweg het proces terug.

Volgens metingen staat vast dat de magnetische noordpool zich de laatste jaren met vijftig kilometer per jaar van Canada richting Rusland beweegt. Dat is volgens wetenschappers ongekend snel.

Professor H. Opgenoorth van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk zegt dat metingen aantonen dat eveneens de kracht van het magnetisch veld rond de aarde snel aan het afnemen is. Het magnetisch veld wordt veroorzaakt door het draaien van de kern in de aarde.

Het magnetische veld beschermt ons tegen de straling en deeltjes van de zon. Het zwakker worden van dit veld, wat aan het gebeuren is, kan gevolgen hebben bij dieren die gebruik maken van dit veld. Ook kunnen satellieten er hinder van hebben, en op termijn het vliegverkeer en de stroomnetten.

Fuchs scheurt knieband

Robert Fuchs is maandag op de training geblesseerd geraakt aan zijn knie. De middenvelder zal naar verwachting lang uit de roulatie zijn.

Fuchs (28) zal een MRI-scan laten maken om de aard van de blessure te laten vaststellen. Naar nu lijkt heeft hij een buitenste kruisband ingescheurd.

Overigens is er meer ongemak bij RKC Waalwijk, Iwan Redan heeft last van een hamstringblessure. De spits is zeker nodig tegen FC Utrecht zondag, daar Rick Hoogendorp een schorsing heeft.

DVD Review: The Ataris Live At Capitol Milling

Dat ik wel te porren ben voor een avondje The Ataris zal inmiddels wel duidelijk zijn. Nadat ik hun album beluisterde kreeg ik ook de kans om ze te interviewen op Lowlands dit jaar, waardoor ik de band eigenlijk alleen maar meer ging waarderen.

Toen ook bekend werd dat er een DVD aankwam met daarop een live optreden in Capitol Milling, naar aanleiding van de opnames van hun nieuwe videoclip, was ik dan ook zeer benieuwd. Voor niet al te veel te koop: The Ataris Live At Capitol Milling.

538-DJ roept op tot boycot van Thailand

Radio 538-jock Rick van Velthuysen is een boycot-actie gestart tegen Thailand. Op zijn weblog roept hij Nederlanders op niet meer naar het land op vakantie te gaan, om zo te laten blijken het niet eens te zijn met de rechtsgang rondom Machiel Kuijt.

Kuijt werd gisteren tot levenslang veroordeeld wegens drugshandel, na eerder te zijn vrijgesproken. Hij zit al zes jaar vast in een Thaise gevangenis. Momenteel zit hij met 20 man in één cel, en maakt het volgens zijn advocaat naar omstandigheden nog redelijk.

Van Velthuysen spreekt schande van de gang van zaken rond Kuijt in Thailand en vindt dat de rechtsgang niet goed is verlopen: ''Mijn advies luidt: Ga niet naar Thailand op vakantie en laat zien dat de mede-Nederlanders achter Machiel staan''.

Radio 538 heeft laat weten niets met de actie te maken te hebben, maar dat het een individuele actie van Van Velthuysen betreft.

'Doelen bij Celta te laag'

De UEFA heeft Celta de Vigo gelast om voor de wedstrijd van vanavond voor iets hogere doelen te zorgen. De goals in het Estadio Balaídos bleken bij controle drie centimeter te laag.

Of de UEFA ook sancties in huis heeft om bij in gebreke blijven te straffen is onbekend. Het komt zelden voor dat afmetingen van de goals niet aan de eisen voldoen. Wel kwam het eens voor dat een doel onklaar was, bijvoorbeeld bij Real Madrid in het Bernabeu.

De UEFA keurde het stadion van Celta na een aantal verbouwingen pas op het laatste moment goed voor Champions League-duels. Bij die Champions League controle kwamen echter vooral de eisen voor voldoende persruimte en veiligheid aan de orde. De wedstrijdcontrole bracht echter de tekort schietende doelen aan het licht.

Drie gigantische zonnevlammen waargenomen


De zon spuwt opnieuw een gigantische vlam uit (Foto: SOHO/NASA)

De zonneactiviteit blijft abnormaal. Maandagmorgen heeft de zon drie gigantische vlammen binnen 24 uur uitgespuwd. Op de foto is te zien hoe groot zo'n vlam is. Het afgeschermde gedeelte is de zon. Dit brengt het totaalaantal tot negen grote erupties in minder dan twee weken.

Wetenschappers staan voor een raadsel. Ze hebben nog nooit een ketting van activiteiten als dit waargenomen. Komende nachten zijn er, afhankelijk waarin de magnetische deeltjes gepositioneerd zijn dansende aurora's te zien tot mogelijk in de lagere delen van de VS en Europa. Het verschijnsel wordt veroorzaakt door het bombardement tegen het magnetisch veld van de aarde, waarbij doorgelaten deeltjes reageren met deeltjes in de atmosfeer.

"Ik denk dat we geschiedenis schrijven als de meest dramatische periode van zonneactiviteit wat we ooit gezien hebben", zegt Paal Brekke, project manager van het SOHO zonneobservatorium. De activiteit is buiten de normale 11-jarige cyclus gevallen, wat zeer ongebruikelijk is.

Geen van de erupties was naar de aarde toegericht, maar er wordt wel noorderlicht verwacht. Ook kunnen er weer storingen aan communicatieapparatuur en elektriciteitscentrales voorkomen.

Karper gered na hartaanval

Gangster, Melvin en Maichel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Sierkarper van Antwerpenaar Leo van Aert is gered doordat hij het dier beademde en een hartmassage gaf. De 57-jarige voormalige ambulancechauffeur gaf een feestje in zijn huis toen zijn vrouw merkte dat er iets mis was met de vis. Het beest maakte rare bewegingen en bleef toen doodstil drijven in de vijver achter het huis.

Waarschijnlijk heeft de vis een hartaanval gehad. "Na vijftien minuten begon de vis weer te bewegen en heb ik hem teruggezet in het water", vertelde de man aan de krant De Gazet van Antwerpen. "De vis bleef na een tijdje weer stil liggen. Toen ben ik hem maar gaan beademen." Het heeft allemaal geholpen. De karper leeft nog.

Vrouw rijdt man aan wegens langzaam rijden

bumberklevers en bas028 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Twente is maandagavond een 34-jarige man expres aangereden omdat hij volgens de dader, een 51-jarige vrouw, te langzaam reed.

De automobiliste reed achter de man en toeterde omdat zij vond dat hij te langzaam reed. De man vond echter dat de vrouw te dicht op hem reed en gaf een signaal met zijn mistlamp. Omdat dit niet hielp stapte de man uit om de vrouw aan te spreken over haar rijgedrag. Toen het slachtoffer terugliep naar zijn auto gaf de vrouw gas en reed hem aan. De man werd ten val gebracht, maar bleef ongedeerd.

De vrouw reed kort na het voorval weg en werd in haar woning aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Oppas neergestoken in Amsterdam

Gisterenmiddag is aan de Tugelaweg in Amsterdam een 31-jarige man neergestoken, die de oppas was van een kind van een vriendin. Toen hij bezig was met oppassen werd hij al telefonisch lastig gevallen door de ex van de vrouw.

Op een gegeven moment kwam de ex-vriend het huis binnen gestormd en stak in woede in op de oppasser, die hij ervan verdacht een verhouding te hebben met zijn ex.

Het slachtoffer is met messteken in zijn rug overgebracht naar het ziekenhuis en is buiten levensgevaar. De politie heeft de dader opgepakt.

[update] Aanslag Turkse ambassade Den Haag

germy, Foxx2k3, Phrostbite, Damm, Leejow, bas028, Korneel, Nasus en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Turkse ambassade aan de Jan Evertstraat in Den Haag is brand uitgebroken na een explosie. Volgens de Turkse ambassadeur in Nederland, Tacan Ildem, gaat het om een bomaanslag.

De politie heeft de directe omgeving van de ambassade afgezet. Ook het tramverkeer in de buurt is stilgelegd. Volgens de brandweer is een persoon van de eerste verdieping naar beneden gesprongen. Die zou op een geparkeerde auto terecht zijn gekomen en lichtgewond zijn geraakt.

De Turkse ambassadeur heeft gezegd een man binnenkwam die om informatie vroeg en een verdacht pakje bij zich had. Het zou gaan om een jonge man tussen de 20 en 30 jaar die (slecht) Nederlands sprak. Het pakje zou vervolgens in brand zijn gevlogen. Volgens de ambassadeur is er sprake van materiële schade, maar zijn er geen gewonden gevallen.

Update 13:30

Volgens onbevestigde berichten zou er bij het Centraal station in Den Haag een man zijn aangehouden met brandwonden aan onder meer zijn handen.

De informatievoorziening van de politie is overgeheveld naar het OM, dat om 15:00 met een persconferentie komt.

Update 15:20

Volgens minister Donner van justitie is de dader opgepakt. Het zou niet gaan om iemand die uit politieke motieven heeft gehandeld. Wat het motief dan wel is, is nog niet bekend.

De verdachte, een 26-jarige inwoner uit Haarlem, zou geen bom hebben gebruikt bij zijn aanslag. De man was eerder al bij de ambassade geweest, en zou daar toen ruzie hebben gekregen.

Van Nistelrooij kan verlengen

Manchester United praat met Ruud van Nistelrooij over de verlenging van zijn contract, dat overigens nog tot 2005 loopt. De aanvaller zou 100.000 euro per week kunnen gaan verdienen.

Man United zou de onderhandelingen begonnen zijn met het oog op de grote interesse van rivaal Real Madrid. Het nieuwe contract zou tot 2009 moeten lopen en tevens een verbetering betekenen voor de Nederlandse spits.

Van Nistelrooij draait de laatste tijd overigens wat stroef. In zijn derde seizoen voor de Mancunians is de spits ietwat minder dreigend. Niettemin heeft hij er al weer acht treffers in liggen in het Premiership.

Voor het feit dat hij reeds vier wedstrijden droogstaat weet zijn coach Alex Ferguson echter een verklaring, de problemen rond de nationale ploeg. "Ik denk dat hij weet dat hij niet speelt tegen Schotland, en ik denk dat het een grote afleiding voor hem is. Het is geen makkelijke situatie voor hem. Maar ik hoop dat hij snel weer kan scoren."

Groep vogels pleegt onverklaarbaar zelfmoord


Een groep spreeuwen

In Duitsland staan wetenschappers voor een raadsel waarom een enorme groep spreeuwen zondag op onverklaarbare wijze zelfmoord heeft gepleegd. Het incident vond plaats in Stuttgart.


Voorbijgangers hebben honderden spreeuwen over de stad zien vliegen, die opeens vanaf een hoogte van 20 meter in een duikvlucht naar de grond doken, en daar te pletter sloegen. Ornitoloog Guenther Schleussner van de Wilhelmina Zoölogische en Botanische Tuinen in Stuttgart vergelijkt de scene met een horrorfilm. "Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn hele leven", zegt hij.

De drukke straat Steinhalden Strasse lag opeens vol met dode vogels. Inwoners die een zondagse wandeling aan het maken waren zeggen dat ze een luide "splet" hoorden toen de groep kamikaze spreeuwen op de tegels en het asfalt terecht kwamen.

De ornitoloog voegt toe: "Het is ongelooflijk. Ik ben sprakeloos. Dit soort gedrag is zeer, zeer ongebruikelijk bij vogels". Schleussner zegt dat ze dit gedaan kunnen hebben door iets abnormaals, of dat het gewoon een "bizar incident" geweest is.

Twee wedstrijden voor Hoogendorp

De tuchtcommissie van de KNVB heeft aanvaller Rick Hoogendorp van RKC Waalwijk voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. De aanvaller accepteerde het schikkingsvoorstel.

Hoogendorp (28) kreeg in het duel met Willem II een rode kaart voor een charge op Kew Jaliens. De spits mist nu de wedstrijden tegen FC Utrecht (uit) en FC Groningen (thuis).

Naast de schorsing wil het Hoogendorp nog niet echt lukken om zich dit seizoen te onderscheiden. De goaltjesdief komt niet eens in de buurt van ploeggenoot Iwan Redan, die 6 doelpunten gescoord heeft. Hoogendorp scoorde tot nog toe slechts tweemaal.

Downloaden singles wint van winkelverkoop

Aswin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten worden meer singles legaal van internet gedownload, dan dat er in de winkel gekocht worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Billboard magazine.

Het aantal liedjes wat legaal van internet gehaald wordt, zou bijna twee keer zoveel zijn als in winkels gekocht wordt. Volgens Nielsen SoundScan, dat het onderzoek uitvoerde, werden er vanaf eind juni 7,7 miljoen nummers gedownload tegen vier miljoen singles die de winkel uitgingen.

Deskundigen menen overigens dat de cijfers niet zomaar naast elkaar gelegd kunnen worden. Dit omdat in de VS lang niet alle hitparade-nummers meer op single worden uitgebracht. De hitparade in de VS wordt ook mede samengesteld naar aanleiding van airplay, dus een single in winkel in niet perse nodig voor een hit.

Platenmaatschappijen kozen voor het legaal op internet beschikbaar stellen van nummers, omdat de verkoopaantallen van singles al geruime tijd tegenvallen. Muziekliefhebbers kunnen via legale muzieksites op internet inmiddels kiezen uit 500.000 titels, die per stuk ongeveer één euro kosten.


Frans Bauer in 1988
Singlehoesje, wat wellicht ook verdwijnt, uit de tijd (1988) dat downloaden van singles nog niet bestond

SBS krijgt definitief de F1-uitzendrechten

Eyeopener had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De uitzendrechten van de Formule 1 zijn definitief in handen van SBS. Eerder waren deze bij de Holland Media Groep (HMG) die de GP's op RTL 5 uitzond. Begin oktober werd al bekend dat SBS een gooi had gedaan naar de rechten, maar nu zijn de contracten dan ook getekend met Formula One Management Ltd.

SBS 6 gaat de wedstrijden komend seizoen laten zien zonder reclameonderbrekingen. ook de kwalificaties op zaterdag zijn rechtstreeks te volgen zonder onderbrekingen. SBS 6 zal daarnaast met uitgebreide samenvattingen komen, deze worden aangevuld met speciale reportages van het SBS 6-team dat op locatie aanwezig is.

Op een andere zender van SBS, Veronica, zal in een speciaal programma op vrijdagavond uitgebreid in worden gegaan op achtergronden en trainingen. Indien de actualiteit daarom vraagt zal er ook in de verschillende nieuwsuitzendingen van SBS 6 aandacht besteedt worden aan de Formule 1.

Vergeetachtigheid troef bij Real

De selectie van Real Madrid vertrok vanmorgen met een uur vertraging naar Belgrado voor het Champions League treffen met Partizan. Liefst tien spelers waren hun paspoort vergeten.

Bij de controle bleken tien spelers geen paspoort bij zich te hebben, waarop zij allen een tijdelijk reisdocument moesten laten maken. Servië-Montenegro is geen Schengen-land, een paspoort is derhalve een eerste vereiste om 'in' te kunnen reizen.

De spelers zullen er verder niet van wakker liggen. Real Madrid is na drie gewonnen duels al vrijwel zeker van plaatsing voor de volgende ronde.

Seedorf heeft uitleg van Advocaat

Dick Advocaat heeft in Milaan Seedorf uitleg gegeven over waarom hij hem niet meer selecteerde sinds augustus, zo meldt de Telegraaf.

Seedorf (27) had de bondscoach om uitleg gevraagd. Advocaat zei daarop hem dat nader uit te komen leggen. In het gesprek van gister spraken zij voorts over de mogelijke opties voor de positie, waarop Seedorf in Oranje kan spelen.

Als hangende rechtsbuiten komt de middenvelder niet goed uit de verf. Zelf zou Seedorf graag centraal spelen. Bij Milan speelt hij wel op de flank, maar daar mag hij ten alle tijde naar binnentrekken. Advocaat heeft voor de centrale plaatsen echter legio opties. Een terugkeer van Seedorf in Oranje lijkt niettemin aanstaande.

Op maandag 10 november maakt Advocaat de selectie voor de play-offs bekend (uit - zaterdag 15 en thuis - woensdag 19 november).

Denneboom niet voor de Antillen

Willem II-spits Romano Denneboom wil niet voor het team van de Antillen uitkomen. Denneboom zegt niet in te gaan op een eventuele uitnodiging van bondscoach Pim Verbeek.

Denneboom (22) was benaderd door ploeggenoot Raymond Victoria, die wel in de Antilliaanse selectie gaat spelen. Hij voelt zich echter geen Antilliaan. Denneboom heeft een Antilliaanse vader en een Surinaamse moeder. Andere benaderde spelers zijn Robin Nelisse (AZ) en Nelson Wau (Willem II).

De Antillen hopen onder bondscoach Verbeek zich voor WK 2006 in Duitsland te plaatsen. Momenteel staat de Antilliaanse ploeg nog als 186e op de wereldranglijst.

Veissière fluit Celta-Ajax

Gilles Veissière fluit vanavond Celta de Vigo-Ajax.

Veissière (44) is afkomstig uit het Franse Nice. In het dagelijks leven is hij daar als manager actief. Al sinds 1992 fluit hij daarnaast op het allerhoogste niveau. In alle toernooien is hij reeds actief geweest.

Eenmaal eerder floot Veissière Ajax, dat was vorig jaar toen Valencia Ajax onder zware druk zette, maar in eigen huis bijna het deksel op de neus kreeg (1-1). Hij gaf daar eenmaal geel aan een speler van de thuisploeg en bekeurde vier Ajacieden.

Andere Nederlandse ploegen kennen hem ook. Feyenoord speelde onder zijn leiding thuis gelijk tegen Bayern München (2-2) en verloor bij Juventus (2-0). PSV moest in München een nederlaag slikken (2-1). Ajax zal vanavond graag een eerste Nederlandse zege onder Veissière willen bewerkstelligen.

Zwangere vrouw snijdt penis man af

Een 31-jarige vrouw uit Vietnam is door de rechtbank in Hanoi veroordeeld tot twintig maanden gevangenisstraf omdat zij de penis van haar man had afgesneden. De vrouw kon het niet hebben dat haar man, arts van beroep, met andere vrouwen sliep.

De vrouw beging de daad toen haar man dronken in bed lag. Ze heeft haar man echter wel zelf naar het ziekenhuis gebracht. De rechter hield bij zijn oordeel rekening met de schuldgevoelens van de vrouw en het feit dat ze zeven maanden zwanger is.

Chinees pleegt dodelijk plasje

glueman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Chinese spoorwegarbeider is om het leven gekomen toen hij per ongeluk urineerde op een stroomkabel waar 380.000 volt op stond.

De man werd door de kracht van de stroomstoot tien meter hoog de lucht in geslingerd en overleed vrijwel onmiddellijk. Het ongeval gebeurde in het spoorwegstation van Guangzhou, in de Zuid-Chinese provincie Guangdong.

Jongeren in elkaar geslagen bij bioscoop

NeoGenic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de parkeerplaats van bioscoop Euroscoop in het Belgische Maasmechelen zijn zaterdagavond twee 21-jarige jongens en een 19-jarig meisje uit Stein en een 17-jarig meisje uit Spaubeek aangevallen door enkele Nederlandse jongeren. Zij raakten alle vier gewond.

Om nog onbekende reden zijn vier jongeren met een auto op de slachtoffers ingereden. De jongens en de meisjes werden hierbij niet geraakt. Wel stapten de vier daders uit en is daarna volgens één van de slachtoffers zonder aanleiding een gevecht ontstaan.

Eén jongen liep kneuzingen, een dikke lip en een lichte hersenschudding op. De andere jongen liep eveneens een lichte hersenschudding op, met daarbij diverse kneuzingen en een bloedneus. De meisjes kregen enkele klappen in het gezicht.

De bioscoop in Maasmechelen wordt in het weekeinde druk bezocht door jongeren uit Zuid-Limburg.

Gewapende overval kindertehuis Dordrecht

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Dordrecht is gisteravond het kindertehuis Trivium overvallen. Om 21.15 uur drongen drie gewapende mannen binnen en bedreigden een aantal kinderen en personeelsleden. Ze werden gedwongen om waardevolle spullen en geld af te geven. Het is niet bekend hoeveel de daders buit hebben gemaakt.

De politie heeft direct na de overval een buurtonderzoek ingesteld, maar vooralsnog zijn de daders spoorloos. In Trivium worden kinderen opgevangen tussen de 0 en 18 jaar. Slachtofferhulp is ingeschakeld om de betrokkenen bij te staan.

Nieuwe admins aangesteld

Vanwege de grotere werkdruk vanwege afwezigheid van Arjen alsmede het simpelweg te druk hebben met allerhande andere taken zijn er wat verschuivingen binnen de crew.

Met directe ingang ruilt Breuls zijn FA status in voor die van Admin. Tevens heeft Knorretje besloten haar taak na ruim 3 jaar eindelijk officiëel te maken. Ook zij zal vanaf heden door het leven gaan als Admin.
Het aantal actieve admins wordt daarmee op vier gesteld, te weten

* Breuls
* Danny
* Jorma
* Knorretje

Arjen heeft vooralsnog wel het kleurtje, maar is dermate weinig aanwezig dat hem aanspreken niet zo heel veel zin heeft.

MTV komt ook met muziekuitwisseldienst

Daniel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse muziekzender MTV is van plan om een betaalde muziekuitwisseldienst op te zetten. Vanaf de eerste helft van het volgend jaar kunnen de eerste liedjes gedownload worden. Wat de nummers moeten gaan kosten is nog niet bekend.

Het is de tweede keer dat MTV muziek via internet aan gaat bieden. In 2000 werd echter gestopt met de eerste dienst toen de resultaten tegenvielen. Op dit moment kunnen via de website van MTV wel liedjes worden gedownload, maar deze staan hooguit een maand op de site en kunnen niet worden gebrand.

[Upd] F1 verband SBS/Veronica

SBS Broadcasting heeft een meerjarige overeenkomst getekend met Formula One Management Ltd. voor de exclusieve uitzendrechten van de Formule 1-races in Nederland.

Het nieuwe F1 seizoen zal volledig (Qualify,en Race) bij SBS 6 te zien zijn. Deze zender zal alles live en zonder reclame-onderbreking uitzenden.

Verder wordt op vrijdagavond in een speciaal programma bij Veronica uitgebreid ingegaan op de trainingen, achtergronden, het circuit van dat weekend en de Nederlandse inbreng in werelds snelste race-klasse.

Artikel is dus iets gewijzigd er worden geen vermeldingen meer gedaan over de zondagochtend.

Steun LPF, PvdA en SP voor plan Hirsi Ali

De Tweede Kamer wil actie van de regering om scholen tegen te gaan die niet bijdragen aan de integratie van etnische minderheden, zo bleek gisteren tijdens de voortzetting van het overleg over de nieuwe inburgeringswet. VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali kreeg steun van PvdA, SP en LPF met haar plan om de Wet op het onderwijstoezicht te wijzigen, en een onderzoek in te stellen naar mogelijkheden om aan alle nieuwe religieuze scholen diverse voorwaarden op te leggen.

Volgens minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie kan de onderwijsinspectie specifieker worden ingezet om radicale stromingen binnen het islamitische onderwijs te voorkomen. Daarnaast kunnen kerndoelen in het onderwijs worden opgenomen die betrekking hebben op culturele integratie, zoals actief burgerschap en kennis van de liberaal-democratische basiswaarden.

Wijzigingen in de FP-crew (oktober)

Iedere maand geven we jullie een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew. Afgelopen maand waren deze als volgt:

Afscheid
We hebben de afgelopen maand afscheid genomen van nieuwsposter Klingon en reviewer [Efink]. Beide heren waren reeds lange tijd bij de crew en we willen hen hartelijk danken voor hun werk en inzet voor FOK!.

Verwelkomingen
Gelukkig zijn er ook weer heel wat wat nieuwe versterkingen van het FP-team. Zo komen Forum moderators Phoenixx, Robh en Yvonne het FrontPage team versterken bij het modereren van berichten, en hebben we twee nieuwe moderators Janssen en mvt erbij. Van het forum komt tevens Notorious_Roy ons helpen met het schrijven van game reviews, en komt gr8w8 het reviewteam versterken als filmreviewer. mrmiddel is nieuw in het nieuwsposterteam en ChrisJX is overgestapt van moderator naar het nieuwspostersteam. Tenslotte is SunChaser nu officieel columnist. Succes allemaal.

Eindredacteurs
Zoals in dit bericht reeds te lezen was, stoppen Ali Salami en Veerboot met hun functie als eindredacteur. Zij gaan zich allebei weer bezig houden met hun normale taken als crewlid. Lord Dreamer komt hen momenteel vervangen. Nogmaals bedankt voor jullie inzet Ali Salami en Veerboot en veel succes gewenst voor jullie vervanger!

Wijzigingen in Eindredactie FOK! FrontPage

Ali Salami en Veerboot, Eindredacteuren Nieuws op de FOK! Frontpage, hebben beiden besloten om te stoppen met deze functie.

Ali Salami was sinds juni van dit jaar Eindredacteur Nieuws. Hij heeft nu besloten te stoppen, omdat de functie hem te veel tijd kost om goed te kunnen vervullen. Naast Eindredacteur Nieuws verricht hij namelijk ook nog scriptwerkzaamheden voor de subsites van FOK! (managers, weblog). Daarnaast had hij minder plezier in de functie dan gedacht.

Veerboot was sinds september 2002 Coördinator van de FP, wat in april 2003 over ging in Eindredacteur Nieuws. Ook hij heeft nu besloten te stoppen, omdat hij geen plezier meer heeft in de functie. Veerboot zal gewoon weer verder gaan met hetgeen waarvoor hij ooit in de crew kwam: nieuwsposten!

Er worden naar alternatieven en oplossingen voor deze situatie gezocht. Een nieuwe eindredacteur is reeds aangenomen, namelijk Lord Dreamer.

Ik wil namens de eindredactie Ali Salami en Veerboot heel erg bedanken voor hun enorme inzet de laatste maanden! Jullie hebben een ongelooflijke prestatie geleverd, dus petje af daarvoor. Uiteraard wil ik wederom namens de eindredactie Lord Dreamer van harte verwelkomen en succes wensen met zijn nieuwe functie!

MrSubtle
Eindredacteur Reviews

'Centrumverbod relschoppers Den Helder'

VVD-burgemeester Jeroen Staatsen van Den Helder wil een centrumverbod voor jongeren die de binnenstad van de marineplaats onveilig maken. Directe aanleiding is de rel met zo'n 30 Antilliaanse jongeren afgelopen weekend, waarbij de politie een waarschuwingsschot moest lossen. De gemeenteraad moet nog toestemming geven voor het plan van Staatsen.

Den Helder kampt al langer met overlast van meerendeels Antillaanse jongeren. Afgelopen weekend liep dat weer eens uit de hand toen de poltie een man wilde aanhouden in verband met openlijke geweldpleging. Omstanders keerden zich toen tegen de politie. De politie heeft naar aanleiding daarvan zes mensen aangehouden.

Oud-atleet De Bruin steelt soepkip

Voormalig Nederlands topatleet Erik de Bruin is in Ierland opgepakt voor winkeldiefstal. De Bruin, oud-discuswerper, werd in een supermarkt in zijn huidige woonplaats Kilkenny betrapt met een gestolen soepkip en vitaminepillen. Hij moet vandaag voor de rechter verschijnen.

De Bruin woont met zijn Ierse vrouw, drievoudig olympisch zwemkampioene Michelle de Bruin-Smith, en twee kinderen in een kapitale villa. De oud-atleet en zijn echtgenote speelden in het verleden een hoofdrol in grote dopingschandalen. Sindsdien trokken beiden zich terug uit de topsport.

Michelle de Bruin-Smith studeert tegenwoordig rechten en wil advocate worden. Naar verwachting wordt de strafzaak tegen Erik de Bruin, die na de diefstal naar huis werd gestuurd, vandaag aangehouden. Hij ontkent schuldig te zijn.

Nieuwe OV-chipkaart gaat 7,50 kosten

7,50 wordt de prijs van de nieuwe OV-chipkaart. De opbrengst van de kaart zal ten goede komen aan de regionale OV-bedrijven, zodat ze apparatuur voor de chipkaart kunnen aanschaffen. Dit blijkt uit een brief die minister Peijs van Verkeer vandaag naar de Tweede Kamer stuurt. De minister vindt het niet onredelijk dat de reizigers meebetalen aan de kaart. Ze hebben er immers ook voordeel van. Dankzij elektronische poortjes wordt het zwartrijden teruggedrongen en hoeft men niet meer in de rij te staan voor een kaartje. Volgens Peijs biedt de kaart daarnaast meer service, bijvoorbeeld persoonlijke aanbiedingen.

Het is de bedoeling dat de chipkaart de oude strippenkaart helemaal gaat vervangen. De nieuwe kaart moet eind 2007 in heel Nederland ingevoerd zijn. Het is de bedoeling dat reizigers hun pasje langs een scanner halen, die berekent hoeveel er betaald moet worden. De invoering van zo'n chipkaart is al 25 jaar onderwerp van discussie. Vooral de regionale OV-bedrijven zien op tegen de hoge invoeringskosten van het systeem.

Minister Peijs ziet in dat de eenmalige aanschafprijs van 7,50 wat aan de hoge kant is voor mensen die maar af en toe met de trein of metro reizen. De eerste serie chipkaarten zal daarom waarschijnlijk goedkoper zijn. Dat zal er ook voor zorgen dat reizigers sneller overstappen van de oude strippenkaart op de chipkaart. De kaart is bij aanschaf leeg en moet opgeladen worden voordat ermee betaald kan worden. Van de opbrengst van de verkochte chipkaarten, kunnen de kosten van productie, distributie en service betaald worden. Reizigers zullen nog steeds gebruik kunnen maken van een tijdelijke en duurdere papieren chipkaart, vergelijkbaar met de huidige strippenkaarten van twee of drie strippen.

Voor de ANWB is het onacceptabel dat reizigers geld moeten betalen voor een 'lege' chipkaart. De eenmalige aanschafprijs van de chipkaart komt niet overeen met het principe dat reizigers pas betalen wanneer ze daadwerkelijk gebruik maken van het openbaar vervoer. Verder vindt de ANWB het niet eerlijk dat het reizen met een chipkaart duurder wordt dan het reizen met een strippenkaart nu is.

Man stuurde ex bloempot met bom

In Nootdorp is, naar nu bekend is gemaakt, vorige week een 39-jarige Hilversummer gearresteerd voor een poging tot moord op zijn ex-vriendin. De man was kwaad dat hij haar huis was uitgezet waardoor hij op straat moest leven.

De boze man stuurde zijn ex een pot vol bloemen en planten met daarin een bom, die op afstand (via een mobieltje) tot ontploffing werd gebracht. De 36-jarige ex-vriendin, wonende aan de Gomarushof in Hilversum, raakte door de explosie niet gewond maar er ontstond wel roet- en rookschade in de woning.

De verdachte heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd. De man bekende tevens de auto van zijn ex voor haar woning in brand te hebben gestoken.

Kinderen hebben eten dankzij oude GSM's

Dankzij het inleveren van 56.000 oude mobiele telefoons in Nederland, kunnen ruim 5.600 kinderen weer een jaar lang eten. Dat maakt de telefoonwinkel Tell Me, organisator van de actie, vandaag bekend.

De actie, waarvan de opbrengsten zijn bestemd voor het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP), is een enorm succes. Omdat het succes zo gigantisch is, zal het bedrijf de actie continueren voor onbepaalde tijd. Niet alleen heeft de actie veel geld voor het WFP opgebracht: er is dankzij de actie ook 3.600 kilo aan schadelijke batterijen uit het milieu gehaald.

Initiatiefnemer Sjeer Mestrom van Tell Me is uiterst content de geboekte resultaten: "Maar er liggen in ons land nog steeds honderdduizenden oude mobieltjes en de honger is nog lang de wereld niet uit. Dus zetten we de actie gewoon door. Voor elk ingeleverd toestel maken wij dan een bedrag van 3,50 euro over naar het WFP."

Vermoeidheid kan hartaanval inluiden

Uit een onderzoek dat dinsdag verscheen in het Amerikaanse medisch-wetenschappelijke tijdschrift Circulation, blijkt dat buitengewone vermoeidheid of slaapproblemen bij vrouwen voortekenen kunnen zijn van een naderende hartaanval.

Meer dan vijfhonderd vrouwen die een hartaanval hadden gehad, werden onderzocht. Ongeveer 95 procent van die vrouwen kreeg een maand voor de hartaanval last van nieuwe gezondheidsproblemen. 70 procent van hen kampte met ernstige vermoeidheid en 48 procent had een verstoorde nachtrust.

Van de onderzochte vrouwen, die gemiddeld 66 jaar oud waren, gaf slechts 30 procent aan last te hebben gehad van pijn in de borst. 43 procent van de vrouwen voelde zelfs tijdens de hartaanval geen pijn in hun borst.

Professor Jean McSweeney van de Universiteit van Arkansas, één van de onderzoekers, zei in een gesprek met de BBC te hopen dat vrouwen alerter worden door dit onderzoek. "Vrouwen moeten leren dat de verschijning van nieuwe symptomen verband kan houden met hartklachten, en dat ze medische hulp moeten zoeken om uit te vinden wat de oorzaak ervan is."

Peiling: 'code Tabaksblat geen effect'

Uit een onderzoek van adviesbureau Ernst & Young blijkt dat de Nederlandse ondernemers weinig vertrouwen hebben in de code van commissie-Tabaksblat. Deze code is dit jaar in het leven geroepen om een goed bestuur van ondernemingen te garanderen. Aanleiding hiervoor was de vele commotie rondom de beloning van topbestuurders.

Ongeveer vijftig procent van de ondervraagde ondernemers verwacht dat de gedragscode zal bijdragen aan vergroting van het vertrouwen van het publiek in bedrijven. Ondernemers blijven vooralsnog sceptisch. Ze willen eerst afwachten totdat er concrete resultaten zichtbaar zijn.

De commissie-Tabaksblat kwam in juli met een pakket voorstellen en verwerkt nu de reacties. Tabaksblat wil nog dit jaar met een definitieve code komen.

CDA:'meer cameratoezicht in treinen'

Regeringspartij CDA is met het voorstel gekomen om meer camera's in de trein te plaatsen. De politieke partij hoopt op deze manier de agressie en criminaliteit in de treinen tegen te gaan. Coalitiepartijen VVD en D66 steunen het idee. Dat meldt het RTL nieuws.

Nu is het nog zo dat nagenoeg dagelijks treinreizigers worden beroofd of lastig gevallen. Sommige trajecten staan bekend als ware 'terreurtrajecten'. Voor het CDA is de maat echter vol. De partij wil vijf miljoen euro reserveren om extra cameratoezicht te bewerkstelligen.

Gisteren werd bekend dat Nederlandse Spoorwegen er niet in slagen om de agressie in de trein te verminderen. Vier jaar geleden werd er 460 keer per maand melding gemaakt van agressie, vorig jaar lag dat aantal op 690 meldingen en afgelopen maand waren het er al meer dan 800; vijftien procent meer dan vorig jaar.

Daarnaast vinden de drie regeringspartijen dat de Nederlandse Spoorwegen beter moeten samenwerken met de politie om agressieve reizigers aan te paken. De Kamer zal morgen over de kwestie debatteren.

Bos: 'compensatie voor inleveren loon'

"De regering moet de onzalige plannen rond de VUT en het pre-pensioen van tafel halen, nu de FNV-leden zich bereid verklaren loon in te leveren". Deze uitspraak komt van Wouter Bos. Hij zei dit in een eerste reactie op het FNV-referendum over het Najaarsakkoord.

De uitslag van de FNV-enquête stemt de VVD tevreden. "We zijn blij met de bereidheid om de lonen voor twee jaar nagenoeg te bevriezen. Want dat is zeer noodzakelijk", aldus vice-fractievoorzitter De Vries.

D66-fractieleider Dittrich is van mening dat de "structurele hervormingen die nodig zijn voor onze economie, nu doorgevoerd kunnen worden".

Grootste ijsberg ter wereld gebroken

Het weekblad Antartic Sun meldt dat de grootste ijsberg van de wereld vorige maand in twee stukken is gebroken. De berg brak in tweeën na een zware storm.

De ijsberg, genaamd B15, drijft voor de kust van Antarctica en was gigantisch van omvang. Voordat de ijsberg in tweeën brak bedroeg de oppervlakte alleen al 11.000 vierkante kilometer. Ter vergelijking: dit is net zo groot als het Caraïbische eiland Jamaica.

De ijsberg brak in maart 2000 af van het pakijs in de Rosszee. Het blokkeerde daarmee de toegang tot open zee, waardoor volgens wetenschappers miljoenen pinguïns zijn omgekomen.

De C19A, een andere ijsberg, is nu de grootste drijvende ijsberg op de wereld. Deze berg is minder groot qua omvang dan de B15, 'slechts' 5.600 vierkante kilometer. Deze oppervlakte komt overeen met die van het Aziatische oliestaatje Brunei.

Pentagon geeft Linda Tripp schadevergoeding

Mobie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Pentagon heeft een een schikking getroffen in een conflict met Linda Tripp, die een belangrijke rol speelde in de Lewinsky-affaire. De vrouw krijgt 595.000 dollar omdat er vertrouwelijke informatie over haar was gelekt naar het blad The New Yorker.

In de jaren negentig was Tripp degene die in het geheim gesprekken opnam met Monica Lewinsky. Laatstgenoemde had als stagiaire op het Witte Huis een seksuele relatie met de toenmalige president Bill Clinton, dat breed in de media werd uitgemeten. Met name de Republikeinse tegenstanders van Clinton grepen de affaire aan om te pogen de toenmalige president ten val te brengen.

In de periode dat de affaire zich afspeelde, meldde het tijdschrift The New Yorker op basis van informatie van Defensiefunctionarissen dat Tripp bij haar sollicitatie cruciale details over haar verleden had verzwegen. Tripp was namelijk als tiener veroordeeld wegens diefstal. Tripp vond dat de overheid op deze manier wraak nemen voor haar onthullingen en eiste een schadevergoeding.

Prijzenoorlog supers: geen extra omzet

De prijzenoorlog tussen supermarkten heeft ertoe geleid dat een aantal winkels meer klanten ontving. Echter, meer omzet werd er niet geboekt. Zo lag de gemiddelde omzet in de supermarkten in de tweede week van de prijzenslag ongeveer één procent lager dan in de eerste. De omzet per kassabon is de afgelopen week gedaald van 19,56 euro naar 19,25 euro.

De consument is er nog niet uit waar hij het best zijn boodschappen kan doen, aldus het onderzoeksbureau GfK. De gemiddelde consument is nog duidelijk zoekende en bezocht de afgelopen weken meer verschillende winkels.

Twee dagen geleden werd bekend dat met name Albert Heijn goede zaken deed in de prijzenoorlog. Vorige week trok Albert Hein acht procent meer bezoekers dan voor de prijzenslag. In de week ervoor was dit percentage drie. De prijzenslag heeft negatieve gevolgen voor de discounters zoals Aldi en Lidl, maar ook de kleine zelfstandige ondernemer.

Geen EU-dwang voor Frans tekort

Frankrijk hoeft voorlopig geen maatregelen te nemen om haar tekort op de begroting, dat de Europese regels overschreden heeft, terug te dringen. Dat bleek na een vergadering van ministers van Financiën van de 12 eurolanden.

Frankrijk heeft tot het einde van de maand de gelegenheid gekregen om zelf met nieuwe bezuinigingsvoorstellen te komen. Tot die tijd zullen er geen stappen door de EU-ministers ondernomen worden. Frankrijk heeft inmiddels zoveel steun om zich heen verzameld, dat zelfs de simpele feitelijke constatering dat Parijs zich momenteel niet aan de regels houdt, moeilijk wordt.

De uitkomst van het overleg tussen de ministers is minister Zalm van Financiën een doorn in het oog. Zalm is een fervent voorstander van een strenge handhaving van het stabiliteitspact. Zijn betoog, dat Frankrijk zich volgend jaar al aan de regels moet houden, is door vrijwel geen enkel land goed ontvangen. Dit, ondanks het feit dat Parijs al twee jaar een tekort heeft van meer dan de afgesproken 3 procent van het nationaal inkomen.

Waarschijnlijk kunnen Frankrijk en Duitsland, een land dat met dezelfde problemen kampt, nu hun zin krijgen. Ze mogen zelf een plan indienen voor bezuinigingen, zonder EU-dwang.

"Twee Nederlanders dood op Sumatra"

De overstromingen in het noorden van het Indonesische eiland Sumatra hebben aan twee Nederlanders het leven gekost. Het Duitse persbureau DPA meldt dat op basis van bronnen in het ziekenhuis in Medan. Officieel staat het dodental op 77.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland heeft de dood van de twee Nederlanders vooralnog niet bevestigd. Volgens een plaatselijk ziekenhuis zijn er al 97 doden binnengebracht, onder wie zes buitenlanders: de twee Nederlanders, een Duitser, een Oostenrijker, een Zwitser en een Singaporees

Door hevige regenval waren rivieren op Sumatra buiten hun oevers getreden. Hierdoor is de regio ten noorden van Medan, de hoofdstad van Sumatra, ondergelopen. Ook werd een populair natuurreservaat waar orang-oetans teruggezet worden in de natuur getroffen door de overstromingen.

Senaat VS stemt in met miljarden voor Irak

Irak De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een bedrag van 87,5 miljard dollar voor de financiering van de Amerikaanse aanwezigheid in Irak en Afghanistan. Dit komt overeen met 75 miljard euro.

Vorige week stemde al het Huis van Afgevaardigden in grote meerderheid voor het voorstel van het Witte Huis. Ruim 18,6 miljard dollar (16 miljard euro) is bedoeld als hulp aan de wederopbouw van Irak. Het bedrag is lager dan de door Bush gevraagde 20,3 miljard. Desondanks wordt het binnenhalen van het geld als een belangrijke overwinning voor de president gezien.

Sommige Congresleden vinden het onverantwoord om zo veel geld aan Irak uit te geven terwijl de VS met een hoge werkloosheid en tekorten in het onderwijs kampen. Een aantal Senatoren wilde van de helft van het hulpgeld voor Irak een lening maken, maar dat ging uiteindelijk niet door. President Bush had verklaard dat een lening Irak momenteel te zwaar zou belasten.

NS: veel minder treinen in 2005

Trein De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn van plan om met ingang van 2005 fors te gaan snijden in de dienstregeling. Zo blijkt uit een vertrouwelijke brief dat met name gedurende rustige tijden en in de weekeindes aanzienlijk minder treinen zullen gaan rijden. Dit valt te lezen in de Volkskrant.

De brief is afkomstig van de directie van NS-Reizigers (NSR) en is gericht aan het management van de NS. In de brief wordt een sombere toekomstvisie gepresenteerd. Zo zou, ondanks de groeiende mobiliteit, het aantal reizigers dalen. Afgelopen jaar bedroeg de afname 2,2 procent. Dit komt overeen met een inkomstenderving van twintig miljoen euro.

Volgens eenwoordvoerder geeft de brief van de NS enkel een denkrichting aan en is er nog niets definitief besloten. "Er is nog niets definitief besloten. We beslissen pas over enkele maanden over de dienstregeling van 2005", aldus een woordvoerder. In de brief zegt de NSR-top het anders: "De voorstellen dienen als uitgangspunt voor het management. Pas over enkele maanden zal er een beslissing worden genomen over de dienstregeling van 2005. Maar in de vertrouwelijke brief staat dat 'wanneer deze maatregel niet wordt doorgevoerd, de continuïteit van het reizigersvervoer in gevaar komt'".

Ondanks de plannen om het aantal treinen te verminderen willen de spoorwegen het percentage treinen dat volgens het spoorboekje rijdt aanzienlijk verbeteren. Momenteel rijdt bijna 83,4 procent op tijd. In 2007 zou dat minimaal 85 procent moeten zijn. De Spoorwegen hadden in een contract met de staat in 2001 nog vastgelegd dat 88 procent van de treinen op tijd zou rijden.

Psychiatrisch onderzoek na seksuele mishandelingen

calvobbes had ons via de newssubmit een volledig herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Een 43 jarige man uit Alphen aan de Rijn moet van de Haagse rechter in de gerechtelijke observatiekliniek Pieter Baan centrum worden onderzocht. Dit, omdat de man word verdacht van een groot aantal perversiteiten, verkrachtingen en geweldsdelicten bij zijn vrouw en twee stiefdochters.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man ervan dat hij één stiefdochter heeft gedwongen om urenlang in een koud bad te zitten, haar hoofd met kracht tegen een muur en een koelkast heef geslagen en dat hij haar gedwongen heeft een dildo in te brengen bij haar moeder.

Bovendien zou de verdachte de stiefdochter en haar moeder hebben misbruikt en zou hij de moeder met een koevoet hebben afgeranseld. Dit alles zou zich hebben afgespeeld in Leiden vanaf 1992.

Een andere stiefdochter zou zijn mishandeld sinds oktober vorig jaar. De verdachte was toen net vrij na het uitzitten van een celstraf van negen jaar die hij had gekregen wegens een moord.

De verdachte ontkent vooralsnog alle aantijgingen en weigert een psychiatrisch onderzoek te ondergaan. Naast het onderzoek in het Pieter Baan centrum zullen ook twaalf getuigen gehoord worden.

-
De rechtszaak word in januari voortgezet.

Amerikaan aangeklaagd na bizarre castratie

Een man uit Norman, Oklahoma is aangeklaagd wegens dierenmishandeling nadat hij zijn hond op een wel heel bizarre manier heeft 'geholpen'.

Nadat een politieagent de hond bloedend aantrof verklaarde de eigenaar een shotgun gebruikt te hebben om de hond te castreren, omdat hij geen geld had om een dierenarts te betalen.

De hond, een kruising tussen een pitbull en een rottweiler houdt er, behalve een aantasting van zijn mannelijkheid, waarschijnlijk verder geen blijvende schade aan over.

Ooijer tijdig speelklaar

Verdediger André Ooijer lijkt tijdig hersteld van zijn schouderblessure. Gister trainde hij weer mee met de selectie.

Trainer Guus Hiddink kan een fitte en ervaren Ooijer woensdag in het duel met AEK Athene goed gebruiken. Zaterdag stonden Kevin Hofland en Wilfred Bouma centraal in de defensie, geflankeerd door Jurgen Colin en Young-Pyo Lee.

Het meespelen van Johann Vogel is nog altijd twijfelachtig. Als alternatief bleek het koppel Theo Lucius - Remco van der Schaaf het tegen NAC Breda goed te doen.

"Maja's voorspelden abnormale maanden"

Een Maja-deskundige van een oude stam in Guatamala heeft begin dit jaar gezegd dat er door de Maja's voorspeld is dat in de periode van 16 augustus tot 15 december 2003 op grote schaal rampen en abnormaalheden zullen plaatsvinden. Een specifieke plaats of tijdstip werd niet gegeven.

Don Jacinto Patsan van de 'Mam'-stam in de hooglanden van Huehuetenango in Guatemala bracht deze voorspelling naar buiten, omdat het volgens hem belangrijk voor de mensheid is om op dit moment kennis van te nemen.

"Voor de Maja's vindt leven en spiritualiteit plaats rond hun heilige kalenders. Voor hun is er geen verschil tussen tijd en ruimte. De Maja's verwijzen er naar als Najt (tijd-ruimte). Door de verschillende Maja kalenders te begrijpen, zijn ze in staat om in de spiraal van de Najt te kijken en voorspellingen te doen over de toekomst met grote nauwkeurigheid", aldus Patsan.

Of de Maja-voorspelling aan het uitkomen is, valt over te twisten. Opvallende abnormaalheden in de voorspelde maanden zijn de grote hoeveelheid stroomstoringen die in augustus en september plaatsvonden, de dichte nadering van de planeet Mars, wat in 60 duizend jaar niet is voorgekomen, en de abnormale zonneactiviteit afgelopen weken. Wetenschappers schrijven in New Scientist dat dit in millennia niet is voorgekomen.

Ook vinden er ongewone bosbranden plaats in Californië, en is het Noorderlicht wat normaal rond de polen verschijnt op abnormale hoogtegraden tot zelfs Mexico zichtbaar geweest. In Nederland waren ook vreemde dingen aan de hand in oktober. Hier is de enalaagste temperatuur voor oktober ooit gemeten. Wat er tot 15 december nog meer gebeurt is nog afwachten.

Duitse politie doet inval

De Duitse politie heeft bij het hoofdkwartier van Toyota in Keulen een inval gedaan.

De Formule 1-afdeling van de Toyota wordt verdacht van bedrijfsspionage. De politie heeft een medewerker van het team gearresteerd en computers, tekeningen en software in beslag genomen.

De aanleiding tot de inval was een officiële aanklacht van Ferrari. Een niet nader genoemd teamlid van Ferrari zou aan de politie bewijzen van plagiaat hebben doorgegeven, al wil noch de politie, noch Reuters daar nadere informatie over verschaffen. De gearresteerde Toyota-medewerker heeft bij Ferrari gewerkt

Al eerder dit jaar werd opgemerkt dat de Toyota TF03 veel lijkt op de Ferrari F2002. Niet vreemd als je kijkt naar het grote aantal Toyota-medewerkers dat ooit in dienst was bij Ferrari. De Duitse politie zei wel dat het onderzoek zich richt op één specifiek persoon en niet op het Toyota-team als geheel.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.