FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 januari 2003

Voetbal: Van Gaal ontslagen door Barcelona

Vanavond heeft de clubleiding van Barcelona na een crisisberaad besloten Van Gaal te ontslaan. Totdat hij en de club het eens zijn over een afkoopsom zal Van Gaal aanblijven. Daarna zal in de eigen organisatie naar een opvolger worden gezocht.

Op dit moment heeft de in financiële nood verkerende club geen geld om de in het contract afgesproken afkoopsom uit te keren. Naar verluidt zou die afkoopsom 6 miljoen euro bedragen.

Van Gaal wordt ontslagen vanwege de ronduit slechte resultaten die Barcelona dit seizoen tot dusver in de competitie heeft behaald. Barcelona staat op dit moment twaalfde en verloor al acht keer.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Tatjana belazert haar fans

Bas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Wegens succes geprolongeerd, Tatjana kalender 2003". Dat lazen de fans in grote letters op site van Tatjana. Voor het luttele bedrag van 14,95 euro kon men in het bezit komen van... precies dezelfde kalender als vorig jaar!

Deze vervelende ontdekking werd gedaan door een paar forumleden van mokkels.nl die, net als vorig jaar, de kalender boven hun bed/bad/wc wilden hangen. Het enige wat was aangepast, waren de data voor 2003. Voor de rest bleef alles hetzelfde, tot aan de credits toe.

"Je koopt toch ook niet de Playboy wanneer er elke maand andere interviews instaan, maar telkens dezelfde foto's?" Zo reageerden de teleurgestelde fans van Tatjana. Ze voelden zich duidelijk opgelicht. Bovendien wist één van hen te melden dat het ook nog eens anderhalve maand duurde voordat hij de kalender had ontvangen.

Bij wijze van troost wil de Fok!crew er dan ook op wijzen dat er in ons eigen Babes & Hunks forum nog genoeg te genieten valt voor alle liefhebbers!

Massagebeurt bij een tankbeurt in Thailand

BaRdman vertaalde voor ons het volgende bericht:

In Thailand kun je tegenwoordig benzine tanken en ondertussen genieten van een heerlijke massage. Dit initiatief is afkomstig van het Thaise ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie wilt op deze manier chauffeurs meer laten ontspannen en zo het aantal verkeersdoden doen dalen.

Vanaf begin februari loopt er een proefproject in 21 tankstations in en rond de hoofdstad Bangkok.

"Hoe meer mensen achter het stuur zitten, hoe minder concentratie ze hebben en op deze manier dus meer ongelukken veroorzaken", aldus Vichai Chokevivat, hoofd van het department 'traditionele Thaise massage' van het ministerie. "Vijftien minuten masseren, en de stress is weg".

Britse brandweer opnieuw in staking

kibber heeft voor ons het volgende bericht herschreven:

De Britse brandweer gaat morgen 48 uur in staking. Vanaf morgen om 9 uur zal het leger met verouderde bluswagens de taken van de brandweer over moeten nemen.

De brandweerlieden eisen nog steeds een loonsverhoging van veertig procent, maar de overheid wil niet verder gaan dan elf procent in twee jaar. Echter de brandweer moet dan wel efficiënter gaan werken.

Dit is alweer de vierde keer in een paar maanden dat de brandweer in staking gaat. Het lijkt ook niet de laatste te zijn, als de regering namelijk niet instemt met het voorstel dan wordt er volgende maand weer gestaakt.

Wapenaar naar PSV?

Het gaat niet lekker met de verdedigers bij PSV en ook in keepers zitten ze niet zo ruim.

Eerste keeper Ronald Waterreus kampt momenteel met een buikblessure, niet de eerste blessure van hem de laatste jaren en tweede keeper Jelle ten Rouwelaar, de jongeling die over kwam van Emmen, is nog niet goed genoeg voor het hoogste niveau volgens Guus Hiddink.

Zodoende kwam dus Harald Wapenaar in het oog van Eindhovenaren. De huidige doelman van FC Utrecht kreeg recentelijk te horen dat hij geen contract verlenging krijgt aan het einde van het seizoen vanwege bezuinigingen. Hij lijkt dus een geschikte tweede keeper voor PSV.

Waterreus zal vrijdag fit genoeg zijn om mee te spelen tegen RBC, zo meldt de PSV-website.

Over de eventuele intresse in Wapenaar heeft Hiddink het volgende te zeggen: “Het moge duidelijk zijn dat we niet tevreden zijn over de ontwikkeling van Jelle ten Rouwelaar op dit moment en waarschijnlijk worden ook daardoor deze geruchten in de wereld geholpen. De namen die nu in media circuleren, zijn die van spelers met doorlopende contracten bij hun clubs en daardoor is het voor PSV op dit moment niet mogelijk om zulke spelers aan te trekken. Het is uitgesloten dat nieuwe spelers deze week bij mij op de training zullen verschijnen, daar de markt deze week ook nog eens sluit.”

IJsblok vernielt slaapkamer

"Het klonk alsof er een deur werd dichtgegooid, maar dan twintig keer harder" aldus Joey Woodard van veertien jaar oud uit Lawrenceville in Georgia. Hij zich af vroeg of een auto het huis had geramd.

Het bleek echter geen auto te zijn, maar een blok ijs. Een ongeveer 60-cm breed blok ijs, ongeveer net zo groot als een strandbal, was door het dak komen zetten en belandde in een slaapkamer. Het blok vernielde de slaapkamer van Rachel Smith (23) die deelde de slaapkamer met haar zes en een half jaar oude zusje.

De twee waren niet aanwezig in de slaapkamer toen het blok het huis raakte, er is niemand gewond geraakt. Het blok is waarschijnlijk van een vliegtuig af gevallen.

Bøgelund geblesseerd

Een oefenduel met TOP Oss liep niet zo goed af voor de Deen.

Kasper Bøgelund zal de start van de competitie niet meemaken. De verdediger van PSV liep een kuitblessure op in een oefenwedstrijd tegen TOP Oss. De verdediger zal enkele weken aan de kant moeten blijven.

De verdedigers raken langzaam op bij PSV zo lijkt het. Zo is Hofland nog steeds blesseerd en verhuurde de Eindhovenaren Addo(Roda JC) en Lamey(AZ). De blessure van Bøgelund is dus zeer ongunstig voor PSV.

Aldi Markt en Lidl te goedkoop

tbpot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Renate Künast, de Duitse minister van Consumentenzaken, bedreigen de dumpprijzen die discounters als de Aldi en Lidl hanteren de kwaliteit van producten en het voortbestaan van tal van kleinere winkels.

In tegenstelling tot andere supermarkten hebben de Aldi en de Lidl hun prijzen bij de invoering van de euro niet extreem verhoogd, maar juist verlaagd. Hierdoor is hun omzet beduidend gestegen.

Künast zegt dat de regering de wet tegen oneerlijke concurrentie zal herzien om te voorkomen dat bedrijven artikelen onder de inkoopprijs verkopen.

Machlas naar Sevilla

Het zat er dik in nadat hij weinig aan spelen toe kwam dit jaar: Machlas wordt verhuurd.

De ooit zeer succesvolle spits van Vitesse zal het seizoen afmaken bij Sevilla. Dat kwamen huidige werkgever Ajax, Machlas en de club zaterdag overeen. Sevilla heeft ook een optie tot aankoop na die tijd. Machlas zou in dat geval een contract tot 2006 krijgen aangeboden.

Het enige obstakel dat nog in de weg staat is de medische test die de Griek vandaag zal ondergaan.

Ahmed Hossam en Zlatan Ibrahimovic hielden dit seizoen de best betaalde speler van Ajax aan de kant en dus kreeg Machlas van Koeman groen licht om op zoek te gaan naar een andere club. Zijn contract met Ajax loopt nog tot de zomer van 2004.

Dennis de Nooijer gaat onder het mes

Al eerder onderging broer Gérard deze ingreep, nu moet ook Dennis worden geopereerd.

Dennis de Nooijer kwam al een tijdje niet aan spelen toe en stond zodanig ook langs de kant tijdens de winterstop. De reden: een verzakte buikwand. Pijnloos trainen is er niet meer bij voor de Zeeuw die nu uitkomt voor NEC en dus zal hij worden geopereerd. Morgenmiddag in het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam zal de ingreep plaatsvinden. Een dag later zal hij het ziekenhuis weer kunnen verlaten en na een week rust zal zijn hersteltraining van start gaan.

Een snelle terugkomst zit er echter niet in. Dennis hoopt op 4 april (zijn verjaardag) er tegen Excelsior weer bij te zijn. "Misschien kan ik al eerder mijn rentree maken, maar ik reken daar eerlijk gezegd niet op," zo zegt hij op de website van NEC.

[Update]Blessures bij RBC

De winterstop is al bijna over en dus wordt er druk geoefend.

Dat oefenen pakte voor RBC Roosendaal niet erg goed uit. Dinsdag oefende RBC in Rotterdam tegen Sparta, ze kwamen thuis met een 2-1 nederlaag en twee blessures.

Doelman Maikel Aerts liep opnieuw een schouderblessure op nadat hij al eens kampte met een aanhoudende blessure aan dezelfde schouder. Maandag zal er meer duidelijkheid zijn over de ernst van de belssure.

Ook middenvelder Mitchell Piqué kwam gehavend thuis. Hij scheurde zijn knieband en waarschijnlijk is zijn meniscus beschadigd.

27 Januari: (Bron: NOS)
Ondertussen is bekend geworden dat de schouderblessure van Aerts zodanig ernstig is dat hij de rest van het seizoen al zijn uitgeschakeld. Volgende week zal hij worden geopereerd, waarna hij zeker vier maanden moet rusten.

Idols koppels...

Het bewijs is geleverd. Jim en Charlotte zijn stapelverliefd op elkaar. Het is het tweede officiële liefdespaar dat het muziekprogramma Idols wist voort te brengen. Charlotte en Jim leerden elkaar pas kennen tijdens de theaterrondes, Marieke en Wayne kenden elkaar al van de eerste audities, maar ze zijn alle vier even verliefd.

Charlotte zal we jaloers met al die duizenden meisjes die Jim achter zich aan heeft

Als Marieke en Wayne elkaar een uur na afloop van de show ontmoeten, springen de vonken van het stel af. Marieke is zichtbaar opgelucht als ze zich in de armen van haar steun en toeverlaat stort. Het was een roerige avond voor de 23-jarige.

Telegraaf

Voetbal: Voorzitter coacht club als fotograaf

mati had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dimitri Piterman is toch wel een apart figuur. Piterman, een Amerikaan van Oekraïense origine, heeft zich ingekocht bij Racing Santander, werd direct voorzitter en wat later ook ongediplomeerd coach.

Bij de wedstrijd tegen Osasuna had hij echter een probleem. Vanwege het ontbreken van de vereiste papieren mocht hij van de Spaanse voetbalbond in dat duel niet plaatsnemen op de bank van zijn club.

Omdat Piterman een hekel heeft aan het lijdzaam toezien vanaf de tribune, bedacht hij een oplossing. Hij meldde zich aan als fotograaf voor de website van Racing en zo nam hij, gehuld in oranje hesje, alsnog plaats langs de zijlijn.

Veel hebben zijn aanwijzingen en vele telefoontjes naar stroman Cuchi Cos op de bank overigens niet geholpen. Racing verloor met 3-1 van Osasuna.

Zie voor meer (opmerkelijk) voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Voorzitter coacht club als fotograaf

Dimitri Piterman is toch wel een apart figuur. Piterman, een Amerikaan van Oekraïense origine, heeft zich ingekocht bij Racing Santander, werd direct voorzitter en wat later ook ongediplomeerd coach.

Bij de wedstrijd tegen Osasuna had hij echter een probleem. Vanwege het ontbreken van de vereiste papieren mocht hij van de Spaanse voetbalbond in dat duel niet plaatsnemen op de bank van zijn club.

Omdat Piterman een hekel heeft aan het lijdzaam toezien vanaf de tribune, bedacht hij een oplossing. Hij meldde zich aan als fotograaf voor de website van Racing en zo nam hij, gehuld in oranje hesje, alsnog plaats langs de zijlijn.

Veel hebben zijn aanwijzingen en vele telefoontjes naar stroman Cuchi Cos op de bank overigens niet geholpen. Racing verloor met 3-1 van Osasuna.

OM A'dam gaat aangiften Hirshi Ali behandelen

Alle aangiften die binnenkomen tegen aankomend Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zullen door het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam verzameld en onderzocht worden, zo heeft een woordvoerder van het OM laten weten. Er is inmiddels op meerdere plekken in Nederland aangifte tegen de VVD-politica gedaan.

Eerder vandaag liet het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) weten een strafrechterlijk onderzoek tegen Hirsi Ali niet te zien zitten. Alhoewel men wel vindt dat de politica niet bijdraagt aan een klimaat waarin verschillende partijen "nader tot elkaar komen".

Moslimorganisaties drongen gisteren bij het Openbaar Ministerie aan op onderzoek naar mogelijke vervolging. Ook wilden ze dat de VVD Hirsi Ali, die 30.000 voorkeurstemmen kreeg, zou bewegen af te zien van haar Kamerzetel.

VVD

VVD-leider Gerrit Zalm heeft inmiddels laten weten dat Hirshi Ali gewoon in de Tweede Kamer zal plaatsnemen. Volgens hem heeft de VVD zelf géén opvatting over Mohammed, Jezus of welke godheid of profeet dan ook. ''Als politieke beweging vinden we geloof een persoonlijke zaak en geen basis voor politiek handelen'', aldus Zalm.

VVD-fractiesecretaris Jan Rijpstra noemt de uitspraken van Hirshi Ali in Trouw ''emotionele uitspraken, onderdeel van de zeer persoonlijke verwerking van gebeurtenissen uit haar verleden. Het is natuurlijk geen VVD-lijn. Ik denk dat het goed is als wij hier intern eens over spreken. Ik ben acht jaar woordvoerder geweest op de terreinen asiel en integratie en vind dat je met respect met elkaar moet omgaan. Soms kan het nodig zijn mensen tegen zichzelf in bescherming te nemen. Als emoties een te grote rol blijven spelen, beïnvloedt dat de objectiviteit.''

Ronduit slecht zijn de uitlatingen van Hirshi Ali gevallen bij het Turkse VVD-Kamerlid Fadime Örgü: ,,Ik distantieer me van de uitspraken omdat ik ze kwetsend vind.''

Trouw

Dagblad Trouw komt vandaag met een aanvullend artikel op het interview met Hirsi Ali. Onder de kop ''De Profeet/Mohammed een complexe man, maar gewelddadig?'' wordt meer uitleg gegeven over de historische figuur Mohammed. Daarin wordt gesteld dat voor islamieten hij de rasoel Allah is, de gezondene van God, het menselijk archetype van volmaakte ontvankelijkheid voor het Hogere. Voor veel niet-moslims daarentegen was Mohammed eeuwenlang een gewetenloze, op macht beluste, geile charlatan.

-
Aanvullend artikel uit dagblad Trouw.

Joval bokste met gebroken onderkaak

Bart B. had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Profbokser Raymond Joval is gisteravond na zijn zwaar bevochten puntenzege op de Argentijn Mora in een ziekenhuis in Amsterdam opgenomen. Na nader onderzoek vandaag bleek dat de IBOwereldkampioen zijn onderkaak tijdens het wereldtitelgevecht op twee plaatsen gebroken heeft.

De verzorger van Joval, Fred Cohen, denkt dat Joval de breuken al vroeg in de partij heeft opgelopen. Het is nog onzeker of het het prestigeduel tegen 'Fighting' Nordin Ben Salah op 16 maart in Ahoy Rotterdam kan doorgaan.

Nawijn en Heringa met voorkeurstemmen gekozen

RoelerMF, kezman16 en boebiedoe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Demissionair LPF-minister Hilbrand Nawijn en ChristenUnie-kamerlid Tineke Huizinga-Heringa zijn met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer gekozen. Nawijn stond op plaats 32, te laag voor een directe Kamerzetel, evenals Huizinga-Heringa die op plaats 4 stond bij de ChristenUnie.

Door de komst van Nawijn zal de nummer acht van de LPF-Lijst, Gonny Van Oudenallen van de partij Mokum-Mobiel '99, niet in de Kamer terecht komen.

Voor de ChristenUnie moet Leen van Dijke, derde op de kieslijst voor de ChristenUnie en Kamerlid sinds 1994, plaats maken voor Tineke Huizinga-Heringa.

Om met voorkeurstemmen in de Kamer gekozen te worden heb je een kwart van de stemmen van de Kiesdeler nodig, hetgeen neerkomt op circa 16.000 stemmen; Nawijn kreeg 21.209 voorkeurstemmen en Huizinga 19.650.

Butler: 'Natuurlijk heeft Irak verboden wapens'

kibber (herschreven) en iemoe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voormalige chef van de wapeninspecteurs in Irak, Richard Butler, twijfelt er niet aan dat Irak massavernietigingswapens bezit: "Ik ben verbijsterd over alle nonsens over de vraag of Irak nu wel of niet een programma heeft voor de ontwikkeling van massavernietigingwapens. Natuurlijk heeft het dat. Iedereen met expertise op dit terrein weet dat," zo heeft hij vandaag tegen de BBC gezegd.

Ook zei hij dat een aanval alleen mogelijk zou kunnen zijn met een mandaat van de Veiligheidsraad. Zonder resolutie van de Veiligheidsraad zou een aanval feitelijk illegaal zijn, zo liet Butler weten.

Butler stond aan het hoofd van het team inspecteurs, dat in 1998 Irak verliet.

Foto vermoorde Fortuyn wint weer een prijs

Frank82 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

ANP-persfotograaf Robin Utrecht heeft na de internationale Prix Bendrihem nu ook de Zilveren Camera 2002 gewonnen; de prijs voor de beste nieuwsfoto van het afgelopen jaar.

Robin Utrecht maakte niet alleen de beste nieuwsfoto van het jaar, hij won ook in de categorieën sport, politiek nieuws en portretten. In die laatste groep maakte hij een foto van prins Bernhard die met een ooglapje voor een herdenking bijwoonde omdat hij eerder die dag aan zijn oog was behandeld.

De tweemaal onderscheiden foto van fotograaf Utrecht

Balkenende wil overleg met PvdA

mrmiddel en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-leider Jan-Peter Balkenende heeft tegen informateur Donner gezegd dat hij toch eerst met de PvdA wil overleggen over de vorming van een kabinet CDA-PvdA. Volgens Balkenende wijst de verkiezingsuitslag het meest in die richting: ''Er is een stabiele regering nodig met draagvlak voor moeilijke maatregelen''.

PvdA-leider Bos noemt de verklaring van Balkenende "een hele grote stap in de goede richting". Bos vindt het zaak snel met de onderhandelingen te beginnen.

Game Review: Quantum Redshift

WipeOut op de Xbox, of toch net even niet?

Quantum Redshift is het eerste spel voor de Xbox dat zich op het zelfde terrein waagt als zijn onderhand zeer bekende concurrent WipeOut (deel 1 - 4 op de PC, PSX en PS2). Voor de mensen die nog nooit van WipeOut hebben gehoord, het principe is zeer eenvoudig maar wel zeer vermakelijk; racen in een aerodynamische hovercraft, snelheden van ongeveer 500 tot 1000 km/u en wapens aan boord om de andere weggebruikers aan de kant te laten gaan.

Het is een gegeven dat deze titel al een tijdje op de Nederlandse markt beschikbaar is, maar een titel als deze kunnen wij als FOK! niet ongemerkt de revue laten passeren.


Rapport Srebrenica zeer kritisch

Vandaag is het rapport van de enquêtecommissie Srebrenica bekend gemaakt. Het rapport bevat harde kritiek op politiek Den Haag; Nederland kan zich in het drama rond Srebrenica niet verschuilen achter de internationale politiek, aldus het eindrapport. De toenmalige bevelhebber, generaal Couzy, wordt 'onprofessioneel en verwijtbaar' gedrag verweten. De commissie kraakt harde noten: er was rond de val van Srebrenica geen 'worst-case-scenario' voorhanden, waaruit "een totale onderschatting van het kwaad blijkt", zoals ook de complexiteit van het Balkan-conflict werd onderschat.

Nederland droeg "een geheel eigen verantwoordelijkheid" in het drama rond Srebrenica zo zei voorzitter Bakker van de parlementaire enquêtecommissie bij de presentatie. Bakker neemt wat afstand van Wim Kok, die bij zijn aftreden in april 2002 zei dat Nederland geen schuld had aan de gebeurtenissen. De toenmalige premier stelde dat Nederland als deel van de internationale gemeenschap "medeverantwoordelijk" was.

Het fotorolletje met daarop foto's die bewijzen dat na de val van Srebrenica oorlogsmisdaden zijn begaan, is niet met opzet vernietigd. Volgens de enquêtecommissie staat dat "met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid" vast.

-
Het complete eindrapport staat op de site van de Tweede Kamer.

"Positie van Gaal vandaag besproken"

Het gaat al een tijdje niet goed met FC Barcelona. Vandaag wordt de positie van trainer Van Gaal besproken.

FC Barcelona bespreekt vandaag (maandag) de positie van de Nederlandse trainer Louis van Gaal. Dit maakte de vice - voorzitter van FC Barcelona, Francesco Closa, na afloop van het verloren duel tegen Celta de Vigo bekend.

De positie van Van Gaal staat al lange tijd ter discussie. Zondagavond verloor Barcelona voor de 8ste keer, dit keer met 0-2 van Celta de Vigo. De club staat op de 12de plek in de Nationale Competitie, op 20 punten achterstand van de koploper.

De Graafschap leent Leonardo 2

Leonardo 2, de Braziliaan van Feyenoord, is verhuurd aan de Graafschap

De Graafschap huurt Leonardo dos Santos tot het eind van het seizoen van Feyenoord. De 26 jarige Braziliaan kwam vorig seizoen over van FC Groningen, maar kwam bij Feyenoord bijna nooit aan spelen toe. Bij de Graafschap hebben ze vertrouwen in Leonardo dos Santos, ook wel Leonardo 2 genoemd. Verwacht wordt dat Leonardo 2 een basisplek zal hebben.

Petre waarschijnlijk naar Ajax

23 augustus 1992. Ajax speelt tegen Go Ahead Eagles. In de 87ste minuut wordt topspeler Dennis Bergkamp van het veld gehaald. Zijn vervanger is een onbekende Fin. Jari Litmanen maakt zijn debuut in het shirt van de Amsterdammers.

De jonge Litmanen blijkt gehuurd te zijn van MyPa, de club waar Litti al sinds 1987 te vinden is. Zijn carrière begint ietwat stroef in Amsterdam. Bergkamp is in topvorm en dit zorgt ervoor dat de Fin in het eerste seizoen slechts twaalf keer aan mag treden in het shirt van Ajax. Ondanks het geringe aantal optredens weet hij toch een contract af te dwingen bij de Amsterdammers. Ajax maakt uiteindelijk 1 miljoen gulden over naar Finland.

Toen Bergkamp de zomer later voor een veelvoud aan miljoenen vertrok werd het talent van Litmanen pas echt zichtbaar. In eerste instantie moest de Fin nog strijden met Dan Pedersen om de nummer 10-positie, maar toen deze zich ernstig blesseerde stond Kuningas niets meer in de weg. Op de nummer 10 groeide Litmanen uit tot de sterspeler van Ajax. In zijn tweede seizoen in Amsterdam wist hij al 26 keer te scoren in slechts 30 duels. Dit leverde hem de topscorerstitel op en hij werd door zijn collega's verkozen tot Voetballer van het Jaar.

Het seizoen 1994/95 bleek hét jaar van Litmanen te worden. Opvallend was dat samen met de boost van de Fin ook Ajax naar een hoger plan ging. Vooral Europees gezien ging het beide voor de wind. De Amsterdammers mochten het in de Champions League opnemen tegen AC Milan, Austria Salzburg en AEK Athene. In de eerste twee wedstrijden, tegen AC Milan en AEK Athene, liet Litmanen meteen van zich spreken. De Milanezen werden met 2-0 verslagen door doelpunten van Ronald de Boer en Litmanen. De wedstrijd daarna, tegen de Grieken, werd ook gewonnen. In Amsterdam kwam AEK eerst op voorsprong, maar daarna bogen Patrick Kluivert en, opnieuw, Litmanen de score om in een 2-1 overwinning voor Ajax. Ook tegen Austria Salzburg was de Fin trefzeker, de eerste ontmoeting eindigde in een 0-0, de tweede wedstrijd werd ook een gelijkspel, 1-1 was de eindstand. De wedstrijd tegen Milan die daarop volgde was weer een wedstrijd met een goal van de Fin. Wéér werd het 2-0 tegen de Milanezen. Litmanen opende de score en de tweede goal was een eigen goal van Franco Baresi.

Na deze aaneenrijging van doelpunten moesten de Amsterdammers een tijdje wachten op nog meer goals van de Fin. In de halve finale van de Champions League werd Bayern München genadeloos met 5-2 naar huis gestuurd. Litmanen was tweemaal trefzeker en had hiermee een aardig aandeel in de overwinning van Ajax. Ook in de finale, die zoals bekend gewonnen werd, speelde Litmanen weer een rol van betekenis. De Fin begon in de basis, speelde een aardige wedstrijd, maar werd in de 68ste minuut van het veld gehaald. Zijn vervanger was Patrick Kluivert, dit bleek uiteindelijk een gouden zet van trainer Louis van Gaal. Kluivert werd namelijk matchwinner en zorgde er zo voor dat Ajax na 22 jaar de Cup met de Grote Oren weer in ontvangst mocht nemen.

Ook op nationaal niveau ging het Ajax allemaal goed af. De Amsterdammers werden als eerste club in de geschiedenis kampioen zonder een wedstrijd te verliezen. Door het ijzersterke optreden van Litmanen Europees en nationaal werd hij genomineerd voor Europees Voetballer van het Jaar. De uitslag was echter niet zo positief als de rest van de uitslagen dat jaar. George Weah ging er met de titel vandoor, voor Jurgen Klinsmann. Litmanen werd uiteindelijk derde.

Naast alle positieve gebeurtenissen dat jaar was er ook een zwarte bladzijde in de carrière van Litmanen. De bladzijde die hem zijn hele loopbaan zou achtervolgen. In twaalf maanden ging de Fin maar liefst zeven keer door zijn enkel. Onderzoeken door artsen wezen uiteindelijk uit dat het een chronisch probleem was: Litmanen had teveel laxiditeit, waardoor zijn botten teveel ruimte hadden. Dit probleem zorgde ervoor dat Bobby Haarms wie? zijn handen vol had aan de Fin.

Na het daverende succes van Ajax was het wachten op de leegloop. Deze kwam eerder dan verwacht. Al enkele weken nadat de Champions League in de wacht was gesleept vertrokken er spelers naar het buitenland om het grote geld te verdienen. Peter van Vossen en John van den Brom gingen in Turkije, bij Istanbulsport, bij Istanbulsport is een tussenvoeging, dus tussen twee komma's voetballen. Frank Rijkaard stopte met voetballen, Clarence Seedorf zocht zijn heil bij Sampdoria in Italië en Tarek Oulida ging verder bij het Spaanse Sevilla. De enige die Ajax trouw bleef was Jari Litmanen. Ook riep hij andere mensen op om de Ajacieden trouw te blijven. "Beter dan bij Ajax krijg ik het waarschijnlijk nooit, dus ik blijf. Ik heb alles te danken aan Ajax. Dat wil ik de club op deze manier laten weten."

Zijn keuze om bij Ajax te blijven bleek een goede keuze. Het jaar wat volgde leverde Ajax de Europese SuperCup op, ten koste van Real Zaragoza. Ook de Wereldbeker voor Clubteams werd in de wacht gesleept. In de finale was Ajax te sterk voor het Braziliaanse Grêmio. De Amsterdammers werden ook voor de derde keer op rij landskampioen en Litti had wederom een groot aandeel in de titel. In 26 wedstrijden trof de Fin 14 maal doel. Ook dit jaar werd de finale van de Champions League besteld, Litmanen scoorde wederom voor Ajax en dwong zo een verlenging en zelf penalty's af. Een prolongatie van de titel zat er echter niet in. Juve won de Champions League.

Na de successen van dit jaar vertrokken wederom legio topspelers uit Amsterdam. Michael Reiziger en Edgar Davids vertrokken naar AC Milan, Finidi George vertrok naar Betis Sevilla en Nwankwo Kanu vertrok naar Inter. Litmanen bleef opnieuw Ajax trouw, maar dit keer was dat geen garantie voor succes. Ajax werd in de Eredivisie slechts vierde. In de Champions League wisten zij wel te verrassen door het tot de halve finale te schoppen. In de halve finale kwamen ze een bekende tegen, Juventus was de tegenstander en was wederom te sterk voor de Amsterdammers.

In 1999 verlieten de laatste spelers van het Gouden Elftal van 1995 Ajax. Edwin van der Sar verhuisde naar Juventus, Danny Blind maakte een einde aan zijn voetbalcarrière en Jari Litmanen vertrok transfervrij naar FC Barcelona. Zo kwam er ongewild een einde aan legendarisch elftal. Een elftal waar veel Ajax-fans van dromen en hopen dat een team van een dergelijk kaliber ooit nog in Amsterdam te zien zal zijn.

Tot zijn vertrek naar Barça speelde Litmanen 212 officiële wedstrijden voor Ajax. In deze wedstrijden wist de Fin maar liefst 119 maal doel te treffen. Hiermee was hij op dat moment de meest productieve buitenlander aller tijden bij Ajax.

In 2002 was Ronald Koeman trainer bij Ajax. Litmanen speelde bij Liverpool, maar kreeg hier nooit een echte kans om weer te schitteren zoals bij de Amsterdammers. Hij kreeg van de clubleiding de mogelijkheid om met andere clubs te praten over een mogelijke overgang. Ondanks dat zijn salaris achteruit ging koos de Fin toch voor een terugkeer op het oude nest. In de Amsterdam ArenA werd Litti met veel gejuich ontvangen. Koeman verklaarde de Fin te hebben gehaald als leermeester voor zijn jonge selectie.

Litmanen bleek direct een deel van zijn oude vorm weer terug te hebben, in de Klassieker scoorde Litmanen zijn eerste goal sinds zijn terugkeer en twee weken laten trof hij ook doel tegen AZ. Europees gezien kende Litmanen een stroeve start, in de eerste groepsfase was de Fin, door een blessure aan zijn hamstring, afwezig en kon zo zijn kunsten niet tentoonspreiden. In de tweede groepsfase was Litmanen wel van de partij en trof, wederom, doel. Ditmaal tegen AS Roma.

De gesprekken met Ajax maakten echter duidelijk dat, ondanks zijn veelvoud aan doelpunten, Litmanen niet helemaal aan de eisen van de Amsterdammers kon voldoen. Ajax had hem, zoals gezegd, aangetrokken als leermeester voor de jonge spelers. Aangezien Litmanen regelmatig last had van blessures had hij echter al genoeg aan zichzelf en kon niet als verlengde van Koeman in het veld optreden. Toch kreeg hij een contract aangeboden tot medio 2004, deze onderhandelingen waren snel afgerond, beide wilden door met elkaar. Met het hernieuwde contract sloten Ajax en Litmanen het seizoen af met een tweede plaats, vlak achter PSV.

Toen in de zomer aanvoerder Christian Chivu Ajax verliet voor het Italiaanse Roma, moest Koeman op zoek naar een nieuwe aanvoerder. De keuze was al snel gemaakt, Jari lLitmanen mocht vanaf dat moment de aanvoerdersband dragen. Gezien zijn leeftijd en overwicht in het veld vond de coach dat Litmanen degene was die de band het meest waar zou kunnen maken. In augustus sloeg echter het noodlot weer toe, Litmanen liep een kwetsuur aan zijn achillespees op en miste zo weer enkele wedstrijden. Eind maar 2004 kwam er een einde aan de samenwerking die ooit zo succesvol was geweest. De vele blessures die de Fin in de loop van zijn carrière had opgelopen waren de grondslag voor het niet verlengen van het contract. Litmanen toonde begrip voor de keuze van Ajax, zo bleek tijdens de persconferentie: "Het is een feit dat ik veel geblesseerd geweest ben. Ik heb veel meegemaakt in het voetbal waar helemaal geen reden voor was. In dit geval zie ik de reden die Ajax heeft voor hun besluit." De Fin besloot terug te gaan naar zijn thuisland en ging één jaar aan de slag bij FC Lahti.

Een ding is zeker, Litmanen zal bij veel Ajacieden niet snel vergeten worden.

Litmanen kwam bij Ajax uiteindelijk tot 252 officiële optredens waarin hij 132 maal scoorde voor Ajax en is hiermee de productiefste buitenlandse speler aller tijden bij Ajax. Hij heeft Europees gezien de meeste goals in de geschiedenis van de Amsterdammers gemaakt.

Gascoigne naar Chinese Tweedeklasser

Paul Gascoigne, de Engelse "bikkelaar", vertrekt waarschijnlijk naar de Chinese Tweede Klasse

Paul Gascoigne, de 36de jaar Engelsman, gaat naar China, om daar te voetballen. Dit maakte Gansu Tianma, de nummer laatst in de Chinese 2de Klasse, bekent. "We hebben hem voor 1 jaar vastgelegd, en hebben hem gekozen omdat het een echte proffesional is", aldus voorzitter Zhong Bohong.

Eerder werd Gascoigne afgekeurd bij een Chinese 1ste klasser, vanwege zijn matige conditie. Geert den Ouden was toevallig bij dezelfde club op proef, en kon dat zeer zeker beamen.

Gascoigne speelde de laatste 2 jaar in Engeland, bij Everton.

LBR ziet niets in vervolging Ayaan Hirsi Ali

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) ziet een strafrechterlijke vervolging van VVD-Kamerlid in spe, Ayaan Hirsi Ali, niet zitten. Dit weekend ontstond onder moslims in Nederland veel commotie omdat zij in de interview-serie De tien geboden van dagblad Trouw, zich hard uitliet over de islam en met name haar profeet Mohammed.

In de serie De tien geboden worden bekende Nederlanders ondervraagd over hun geloof. Hirsi Ali zei daarin ondermeer dat zij de profeet Mohammed naar westerse maatstaven ziet als een ,,perverse man'' en een ,,tiran''. Het LBR zegt dat Hirsi Ali zich weliswaar negatief uitlaat over de profeet Mohammed, maar dat haar bewoordingen tegen het geloof, én niet tegen de moslims zelf zijn gericht.

Nederlandse Moslimorganisaties dringen bij het Openbaar Ministerie (OM) aan op een onderzoek naar mogelijke vervolging. Ook willen ze dat de VVD erbij de politica op aandringt om haar Kamerzetel op te geven.
-
Het omstreden vraaggesprek met Hirsi Ali uit Trouw.

Vervolging wegens lekken naam Volkert vd G.

De ex-GroenLinks-wethouder J. Bogers van de gemeente Wageningen zal door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd worden. Bogers moet in april voor de rechtbank verschijnen omdat hij op 6 mei de naam van Volkert van der G. heeft laten uitlekken.

Bogers bracht op 6 mei de Vereniging Milieu Offensief (VMO) op de hoogte dat Van Der G. gearresteerd was wegens de liquidatie van Pim Fortuyn. Hierdoor heeft de VMO de tijd gekregen om eventuele sporen van betrokkenheid bij de moord op Fortuyn uit te kunnen wissen.

Oud-burgemeester J. Sala (PvdA) van Wageningen wordt niet vervolgd. Hij belde op de avond van de moord zijn loco-burgemeester Bogers voor overleg, omdat hij bang was dat er rellen zouden uitbreken in het Gelderse stadje. Volgens het OM valt hem niets te verwijten.

Bogers kende Van der G. en de andere werknemers van VMO goed. Hij kon niet geloven dat zij iets met de moord te maken hadden en nam daarom contact op met VMO-voorzitter Sjoerd van der Wouw. Vanaf dat moment circuleerde de naam van Volkert van der G. in de rondte.

Bogers, inmiddels geen wethouder meer in Wageningen, geeft toe dat zijn telefoontje 'niet zo verstandig is geweest'. Hij heeft indertijd zijn excuses aan burgemeester Sala, die woedend op Bogers was, aangeboden.

Superbowl: Uitslag finale

Niels van Amstel, Enemyforce en chatgirl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Vince Lombardi Trophy (Superbowl) is gewonnen door de Tampa Bay Buccaneers. In de eindstrijd van de Amerikaanse NFL-competitie versloegen zij de Oakland Raiders. De eindstand werd 48-21.

Dit is de eerste keer dat Tampa Bay dit "officieuze wereldkampioenschap" weet te winnen sinds hun oprichting, 27 jaar geleden. Volgens de makers van de club-site valt hiermee "een grote frustratie van hun schouders af".

Bosbranden in Australië opnieuw gevaarlijk

ikke_ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hogere temperaturen en opnieuw harde wind hebben de branden in de gortdroge bossen in het zuidoosten van Australië zondag weer vervaarlijk doen oplaaien. De bossen bevinden zich in de Snowy Mountains, in het grensgebied tussen de deelstaten Victoria en New South Wales.

In het weekeinde steeg de temperatuur tot boven de 40 graden Celsius uit. Door de harde wind joeg de vlammen over de brandgangen heen, die de brandweer tijdens een korte periode van afkoeling had staan afgraven.

In Cobungra, Victoria brandden vier huizen en schuren af. 30 kilometer oostelijker ligt Omeo, dat een regen van gloeiende houtskool over zich heen kreeg. Het 2.000 inwoners tellende Omeo is in 1939 al eens door brand verwoest.

Bij Mount Hotham zijn drie brandweerbrigades, die aan het blussen waren bij een skioord, door het vuur ingesloten, maar volgens de autoriteiten zouden zij over voldoende water en schuilplaatsen beschikken om de branden heelhuids te kunnen overleven.

Over de grens, in New South Wales blies de wind het vuur zó ver richting van Thredbo (het bekendste skioord van Australië), dat alle medewerkers geëvacueerd zijn naar het nabijgelegen Jindabyne. Hoe lang ze hier nu kunnen blijven is nog niet bekend, want ook deze plaats ligt in de baan van het voortrazende vuur.

Volgens brandweercommandant Phil Koperberg is het vuur bijna overal over de brandgangen heen gesprongen, of staat het op het punt om dat te doen. Zijn corps in New South Wales heeft inmiddels 3.000 man aan het werk, maar hij vreest desondanks dat de branden zich op termijn aaneen zullen sluiten en overslaan naar de nabij gelegen pijnboomplantages. Uit een aantal kleine woongemeenschappen in het gebied zijn voor alle zekerheid al honderden bejaarden en kinderen geëvacueerd.

De weersvoorspellingen voor de komende dagen bieden ook nog geen hoop: droog, hoge temperaturen en harde wind.

Presentatie eindrapport Enquêtecommissie Srebrenica

De parlementaire enquêtecommissie Srebrenica komt vandaag met haar eindrapport. Acht jaar na de val van de enclave moet dit rapport de laatste vragen beantwoorden.

Het rapport van de commissie-Bakker stelt de Tweede Kamer in staat een definitief oordeel te geven over het optreden van de Tweede Kamer, de regering en militiare top rondom de missie van het Nederlandse VN-bataljon Dutchbat in Srebrenica.

Vanaf 11:45 is er een speciale uitzending van het NOS nieuws over de presentatie van het rapport. Op internet kan je streams vinden voor RealPlayer en Windows Media Player.

Onze dank gaat uit naar Farzin voor het herschreven bericht!

Cor van Hout vrijdag begraven

Met dank aan kibber die het volgende geheel herschreven wist te melden:

De vrijdag doodgeschoten Heineken-ontvoerder Cor van Hout wordt vrijdagmiddag in Amsterdam begraven. Dat heeft de familie maandag laten weten.

Mensen die de laatste eer aan Cor van Hout willen bewijzen kunnen van 9.00 tot 10.00 uur afscheid nemen in uitvaartscentrum de Osdorp aan de Ookmeerweg in Amsterdam. Daarna zal er een aulaplechtigheid plaatsvinden en daarop volgend zal het lichaam van Cor van Hout per koets worden overgebracht naar zijn laatste rustplaats; begraafplaats Vredenhof.

Donner onderzoekt drie coalities

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Informateur Donner gaat de komende week drie mogelijke coalities onderzoeken. Het gaat om een voortzetting van het huidige kabinet tussen het CDA, de VVD en de LPF, een combinatie CDA/PVDA en Paars-3 met PvdA, VVD en D66. Dat maakte Donner vandaag bekend. De combinatie die CDA-leider Balkenende graag wil, een kabinet tussen het CDA, de VVD en D66 zal hij niet onder de loep nemen.

Vandaag begint de voormalig minister van Justitie met verkennende gesprekken. Vandaag en morgen ontvangt hij alle fractievoorzitters uit de Tweede Kamer. Hij wil in de gesprekken kijken of er bij de partijen onderling voldoende vertrouwen is om een coalitie te vormen.

Donner denkt hooguit een week nodig te hebben om de mogelijkheden van een meerderheidskabinet te onderzoeken.

Nieuwe leugendetector ontwikkeld

Een team wetenschappers uit Manchester claimt de beste leugendetector ter wereld uit te hebben gevonden. Met niets meer dan een camera en een laptop kunnen ze aan mensen zien of zij de waarheid spreken.

De wetenschappers werkten aan de Manchester Metropolitan University vijf jaar aan de "Silent Talker". Het apparaat kan middels de camera duizenden kleine gezichtsbewegingen registeren en vervolgens analyseren via de laptop. Het merendeel van die bewegingen is niet met het blote oog te zien.

De 'Silent Talker' zou gemakkelijk kunnen worden gebruikt bij mogelijke ontvoerders en oplichters van verzekeringen. Het apparaat haalt in 80 procent van de gevallen de goede uitslag, tegenover 60 procent voor de traditionele leugendetector, die tekenen van stress, zoals zweet, hartritme en stemvervorming, registreert.

Het nieuwe apparaat kan het liegen ook nog eens indelen in verschillende niveaus, bijvoorbeeld: beetje gelogen, alles gelogen.

Chinezen willen ogen niet in donorprogramma

Chinezen in Singapore willen niet dat ogen in het nationale donorprogramma worden opgenomen, omdat ze nog nodig zijn in het hiernamaals.

Dat blijkt uit onderzoek van de overheid. Die wil het programma, waar momenteel alleen de nieren inzitten, uitbreiden met hoornvlies, levers en mogelijk hart en longen. Onder de huidige wet zijn alle Singaporezen uitgezonderd moslims orgaandonoren tenzij zij zich uitschrijven. Moslims kunnen zich om religieuze redenen apart inschrijven.

De Chinezen willen hun ogen dus niet opgeven vanwege hun geloof in reïncarnatie. De meeste zijn Boedhisten en Taoïsten, die geloven dat als hun ogen worden verwijderd ze in een tweede leven blind zijn of zelfs helemaal geen ogen hebben.

Gekloonde koeien geven betere melk

ikke_ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nieuw-Zeelandse wetenschappers hebben koeien gekloond die betere melk produceren. Dat staat in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Biotechnology.

Het team wetenschappers kloonde elf koeien. Negen daarvan bleken twee bepaalde melkproteïnen in veel grotere hoeveelheden te produceren dan normale koeien. Door de proteïnen zou het maken van kaas veel gemakkelijker kunnen gaan, zodat er door de melkindustrie minder kosten hoeven te worden gemaakt.

Daarnaast zou de melk beter bestand zijn tegen de warmte. De melk kan uiteraard alleen worden gebruikt wanneer het door de gezondheidsauthoriteiten van landen wordt goedgekeurd en de mensen de gemanipuleerde melk willen gebruiken.

Al eerder werden koeien gekloond om medicijnen te maken, maar het is de eerste keer dat dit is gedaan om betere melk te verkrijgen.

Zware aardbeving in Turkije

kibber had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

In het oosten van Turkije heeft zich maandag een zware aardbeving voorgedaan. Volgens de eerste berichten zijn er 5 mensen gewond geraakt die uit paniek door ramen zijn gesprongen. Het epicentrum van de beving bevond zich in de stad Pulumur, in de provincie Tunceli.

Inwoners van de provincie's Erzincan, Erzurum en Sivas hebben de bevingen ook gevoeld. Het is niet de eerste keer dat Turkije word getroffen door een aardbeving in augustus 1999 was er ook al een zware aardbeving die veel schade aanrichtte en veel mensen het leven kostte.

Bouw je eigen pixel stad!

Met City Creator is het mogelijk je eigen pixel stad te bouwen.
Als je klaar bent kan je de stad opslaan als een wallpaper, een e-card, een afbeelding, etc. Dit project is opgezet door Denise Wilton en Cal Henderson. Denise heeft het idee bedacht en ontworpen, Cal heeft het idee verder uitgewerkt & geprogrameerd.
Erg leuk voor als je niks te doen hebt in de baas zijn tijd Hier is de link
Photoshoppen.nl

VS sluiten gebruik kernwapens niet uit

Dopekoe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als de Iraakse leider Saddam Hussein in een eventuele oorlog massavernietigingswapens zou inzetten zullen de Verenigde Staten alles doen om de wereld te beschermen. Ook het gebruik van kernwapens behoort dan tot de mogelijkheden. Dat zei stafchef van het Witte Huis Andrew Card zondagavond.

"Als Saddam Hussein het inzetten van massavernietigingswapens in overweging zou nemen, dan moet hij er rekening mee houden dat de Verenigde Staten alle noodzakelijke middelen zullen inzetten om ons en de wereld voor een holocaust te behoeden", aldus Card voor nieuwszender NBC.

Volgens Card hebben de VS de verantwoordelijkheid om te zorgen dat Irak geen massavernietigingswapens in kan zetten.

Leraar steekt 7 mensen neer

kibber had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een leraar Engels aan een middelbare school in de Zuid-Chinese provincie Guangdong heeft zes leerlingen en een collega neergestoken. Vier van de slachtoffers zijn overleden aan hun verwondingen.

Wat de leraar zover heeft gebracht is nog onduidelijk. Wel is bekend dat hij al enkele jaren kampt met ernstige psychische problemen waar hij voor werd behandeld. Die behandeling is echter stopgezet omdat de school waar hij werkzaam was de kosten ervoor niet wilde betalen en de man zelf er te weinig geld voor had.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 4

In de afgelopen week hadden we flink wat prijzen weg te geven. Zo mochten er 6 mensen afgelopen zaterdag en aanstaande zaterdag naar Las Palmas in Rotterdam. We hopen dat jullie een leuke avond hebben gehad en a.s. zaterdag nog zullen krijgen.

Verder hadden we natuurlijk de nieuwe CD van Good Charlotte en kaarten en T-shirts voor de Nacht van de Wansmaak. Deze winnaars zullen nu bekend worden gemaakt. We hebben blijkbaar iets met getallen deze maandagochtend, want uit onze database zijn de volgende winnaars gerold voor de Good Charlotte Prijsvraag:

sunny19
Repeat64
Laura 2000
Herman12
nakkie14


Allemaal van harte gefeliciteerd! De CD's komen morgen jullie kant op. Het goede antwoord op de vraag moest zijn: Lit

Dan hadden we natuurlijk nog de Nacht van de Wansmaak prijsvraag, waarbij jullie ons mochten vertellen wat jullie ultieme wansmaak film is. We kregen flink wat creatieve hersenspinsels binnen. De jury, bestaande uit Highlander, Breuls en Angelic1, besloot unaniem dat de 3 winnaars van deze prijsvraag zijn:

-Dalai-
Mijn ultieme wansmaakfilm is "New Gladiators". De special effects van dit gedrocht zijn zo inténs slecht dat je na afloop nog liever je teen - en vingernagels langzaam met een pincet laat uittrekken dan dat je gedwongen wordt om hem nóg een keer te kijken

Maiar
The Nest, nog niet eerder was mij het genoegen gegeven om zoveel wansmaak te mogen verwarren met komedie om verder in de film te mogen ontdekken dat ik misschien zelf in de twilight zone beland was toen de horror van de werkelijkheid boven water kwam.

troma78
The Killer Klowns from Outer Space (1987) wel eens gezien? Toevallig heb ik deze laatst gezien en hij was tenenkrommend slecht... Niemand kon acteren, de kostuums waren redelijk en de set was ook wel grappig (errug nep, maar wel leuk), maar de explosies...

Gefeliciteerd! Jullie ontvangen zo spoedig mogelijk een mailtje hoe en waar jullie aan de 2 gewonnen kaarten kunnen komen.

We hadden natuurlijk ook nog 3 Wansmaak t-shirts weg te geven. Deze gaan naar:
MadScientist
joah
Spuuglokje


De T-shirts zullen binnenkort bij jullie op de mat vallen. Gefeliciteerd! Deze week kan op Fok! kans maken op de nieuwe CD van Guano Apes. Veel Succes!

Powell beschuldigt Irak van misleiding

Farzin herschreef -waarvoor onze dank!- en meldde ons via de newssubmit het volgende bericht:

Volgens Colin Powell, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, doet Irak precies hetzelfde als eerder in de jaren negentig: misleiden en vertragen van de inspecties. Dit heeft hij zondag verklaard in een rede op het Wereld Economisch Forum in Davos.

Powell benadrukte opnieuw het belang van een aanval: volgens hem kan de wereld niet wachten met het aanpakken van Saddam Hoessein. Zijn wapens zouden in handen van terroristische groepen als Al-Qaeda kunnen vallen, aldus Powell.

Eerder verklaarde het VN-atoomagentschap, het IAEA, dat Irak goed met de inspecteurs meewerkt, maar dat de inspecties meer tijd zullen kosten. Lees hier de Verklaring Atoomagentschap.

Overigens ging Powell verder niet in op vragen over het ontbreken van bewijzen dat Bagdad rechtstreekse banden heeft met Al-Qaeda. Er zijn nooit duidelijke aanwijzingen gevonden die aantonen dat extremistische islamitische terreurgroepen samenwerking zochten met de Iraakse leider en diens dictatoriale regime.

Waarschuwing voor Avril Lavigne virus

marcelrhebergen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een "fan" heeft een gevaarlijk virus in omloop gebracht met als bijlage:

AVRIL_LAVIGNE_LET_GO - MY_MUSE

In plaats van een liedje te horen van Avril Lavigne, zal de computer van de ontvanger worden geïnfecteerd met een wormvirus, waarbij dit hardnekkige programmaatje fikse schade kan veroorzaken op uw pc en bijvoorbeeld de firewall of virusscanner uitschakelt. Daarmee zouden vreemden weer volledig toegang hebben tot de pc, wanneer de ontvanger online is.

Bestandsuitwisseling via internet wordt hard aangepakt

marcelrhebergen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen week heeft een rechter in het Amerikaanse district Columbia bepaald dat internetprovider Verizon de naam van een muziekdownloader moet bekendmaken aan de Recording Industry Association of America (RIAA). Deze belangenorganisatie van de grote platenmaatschappijen sleepte Verizon vorig jaar oktober voor de rechter, in hun strijd tegen het illegaal uitwisselen van (muziek)bestanden via internet. Volgend op de aankondiging van de muziekindustrie dat men individuele internetters die muziek via internet uitwisselen, aan gaat pakken, is dit een eerste stap geweest. Deze rechterlijke uitspraak hierover is een eerste succes voor de RIAA.

Tot op heden weigert Verizon de gegevens van zijn abonnee vrij te geven. Zij menen dat de Amerikaanse auteurswet alleen betrekking heeft op data die op zijn servers zijn opgeslagen, en niet op gegevens die via zijn netwerk worden getransporteerd. De RIAA is het er hier niet mee eens, en is daarin nu dus ook in gelijkgesteld door de rechter.

Nijmegen: Rellen in wijk Wolfskuil

DomainAdmin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nijmegen, in de wijk Wolfskuil, is het afgelopen avond tot rellen gekomen. Door groepen jongeren zijn op grote schaal vernielingen aangericht; er werd brand gesticht en huisraad op straat gegooid.

De rellen braken kort na acht uur uit, nadat het al enige tijd onrustig was op straat. Over de aanleiding is nog niets bekend. Wolfskuil is een vooroorlogse wijk en staat op de nominatie om gesloopt te worden om plaats te maken voor nieuwbouw.

Om nieuwe onlusten te voorkomen blijft de politie intensief in de wijk surveilleren. Om te voorkomen dat het vuur opnieuw in de pan slaat is ook nog niemand aangehouden, zei een politiewoordvoerster.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.