UMi Plus Extreme krijgt Mediatek Helio P20

In het eerste deel van het jaar hebben we gezien hoe de Helio P10 een populaire keuze werd in bijvoorbeeld de Sony Xperia XA, HTC A9S, Oppo R9 en R9 PLUS, Meizu M3 Note, Meizu Max en anderen.

umi

Vooral de Oppo R9 en R9 PLUS waren bestsellers in China. UMi, een Chinese smartphonefabrikant die zich vooral op de Europese markt richt, waren de UMi Super en UMi Plus succesvol.

Mediatek komt nu met een opvolger van de Helio P10 in de vorm van de Helio P20. Deze is voorzien van acht Cortex A53 cores die draaien op 2.3Ghz. De P10 draaide op 2.0Ghz. Dit zou een performancewinst van 20% opleveren. De Mali T860MP2 GPU is geüpgraded naar de T880MP2. De clockspeed is met 200Mhz opgeschroefd naar 900Mhz, wat een performancewinst van 25% oplevert ten opzichte van de P10.

Op multimediagebied krijgt de processor native decoding en encoding van 4K video. De cameramodule krijgt ook een upgrade en kan een enkele 24MP camera aansturen, of twee 13MP camera's. Tenslotte wordt de P20 gefabriceerd op een FinFET node van 16nm. Dit zorgt voor minder stroomverbruik en minder warmteopbouw.

UMi heeft met MTK een overeenkomst gesloten en brengt als eerste fabrikant een smartphone op de markt die voorzien is van deze nieuwe SoC, in de vorm van de UMi Plus Extreme (codenaam).

umi

Het toestel is, volgens de Facebookpagina van UMi, een 'extreem geüpdgraded versie van de UMi Plus' die momenteel voor 179.99USD ge-preordered kan worden.

De UMi Plus Extreme zal dus als eerste smartphone beschikken over de Helio P20, maar ook beschikken over maar liefst 6GB LPDDR4 RAM geheugen, 64GB interne opslag, Android 7 en een prijs van 299.99USD.

umi

Binnenkort komt UMi met meer informatie.

umi

umi