Vlieger worden bij Defensie?

Ontdek hoe jij vlieger bij Defensie kunt worden op de Vlieger Infodag.

Misschien droomde je ervan toen je klein was. Om ooit zelf te vliegen. Het mooie is: die droom kun je nog steeds waarmaken. Bij Defensie. Binnen de militaire wereld vliegen ze met veel verschillende toestellen. Niet alleen vanaf land, maar ook vanaf zee. En daarmee is de kans dat je droom uitkomt en écht vlieger wordt veel groter dan je misschien denkt. Kom het zelf ervaren op een van de Vlieger Infodagen van Defensie.

Wat voor vlieger ben jij? 
Je kunt als F-16-vlieger worden ingezet voor missies in het buitenland, of om het Nederlandse luchtruim te bewaken. Maar ze vliegen ook met vrachtvliegtuigen, transport- en gevechtshelikopters. En dat kan ook nog eens vanaf zee of vanuit een basis in binnen- of buitenland.

Belangrijk werk
Vliegen bij Defensie is meer dan van a naar b vliegen. Je zorgt namelijk (samen met de loadmaster) voor aanvoer van eenheden en materiaal vanuit de lucht. Of voor luchtsteun aan eenheden op de grond. En dan is er natuurlijk nog de beveiliging van het luchtruim zelf.

Een andere wereld
Vliegen bij Defensie is iets heel anders dan vliegen bij een luchtvaartmaatschappij. Defensie praat ook niet over piloten, maar over vliegers. Want de kunst van het vliegen beheersen ze tot in de perfectie. Met bijzonder materieel en onder vrijwel alle omstandigheden.

Goed opgeleid worden
De selectie is pittig en de opleiding tot vlieger is intensief. Die volg je deels in Nederland en deels in de Verenigde Staten. Maar daarna heb je ook een van de mooiste beroepen die je je kunt voorstellen.

Vlieger Infodag
Benieuwd of jij het in je hebt om vlieger bij Defensie te worden? Meld je dan nú aan voor een Vlieger Infodag van Defensie. Kijk op: www.werkenbijdefensie.nl