Infanterie vraagt teamwork. Je moet het maar kunnen

Avontuur. Teamwork. Hightech materieel. Altijd inzetbaar zijn voor vrede en veiligheid. Het vak van infanterist (ook wel grondsoldaat genoemd) is allesbehalve een doorsneebaan. Wil je niet van 9 tot 5 op kantoor zitten, maar er vol tegenaan? Bedenk dan eens of jij zou passen in de militaire wereld. Infanterist. Je moet het maar kunnen

Met beide benen op de grond
Hoe een gewapend conflict zich ook ontwikkelt, uiteindelijk is het de infanterie die het gevecht beslist op de grond: van de hete jungle rond de evenaar tot de betonnen jungle. Een gebied veiligstellen doe je namelijk niet alleen vanuit de lucht, of vanaf zee. Als de vijand zich heeft verschanst in onoverzichtelijk terrein als een bos of een stad, komen de infanteristen in actie. Je verplaatst je dan per rupsvoertuig, helikopter of gewoon te voet.

Kan het team op je rekenen?
Het werk van een infanterist vraagt om een ijzeren discipline, een uitstekende conditie en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Maar je moet vooral een echte teamspeler zijn, want alleen samen klaar je de klus. Als infanterist reken je op je apparatuur én op elkaar. Iedereen heeft een eigen taak. De één is gespecialiseerd als schutter lange afstand, de ander kan een tank uitschakelen. Weer een ander heeft medische kennis in huis of is verantwoordelijk voor de communicatie. Samen vorm je een hecht team en heb je alles in huis om je opdracht te volbrengen.

Hoe hightech wil je het hebben?
Natuurlijk maak je als infanterist gebruik van de modernste uitrusting. Dat geldt niet alleen voor het vervoer per helikopter (Luchtmobiele Infanterie) of pantservoertuig (Pantserinfanterie), maar ook voor je persoonlijke uitrusting, bewapening en bescherming. Je moet namelijk onder alle omstandigheden je werk kunnen doen. Hightech nachtzichtapparatuur zetten we bijvoorbeeld niet alleen in bij nachtelijke operaties, maar ook in donkere gebouwen.

Open dagen Infanterie
Benieuwd of jij in ons team past? Schrijf je dan nú in voor de Open Dagen Infanterie en ervaar zelf wat het werken bij de Infanterie zo bijzonder maakt!