Gary Glitter betaalde familie slachtoffertjes

Gary GlitterDe voormalig Britse glamrocker Gary Glitter, die in Vietnam veroordeeld dreigt te worden voor seksueel misbruik van kinderen, heeft de families van de meisjes die hij zou hebben aangerand elk tweeduizend dollar gegeven. De families zouden daarop justitie verzocht hebben de beschuldiging verkrachting te laten vallen. Dat meldt de advocaat van Glitter, Le Thanh Kinh.

De 61-jarige zanger wordt ervan verdacht twee meisjes van twaalf en elf jaar oud seksueel te hebben misbruikt. Bij een veroordeling voor kinderverkrachting loopt de Brit grote kans voor het vuurpeleton te eindigen. Twee weken geleden heeft Glitter die families elk tweeduizend dollar betaald voor 'samenwerking' in de rechtszaak, zo zegt zijn raadsman. Voor aanranding en kindermisbruik kan de oude rocker maximaal twaalf jaar gevangensstraf krijgen.

Het is overigens niet voor het eerst dat Glitter in verband wordt gebracht met pedofiele neigingen. In 1997 werd hij in Engeland gearresteerd wegens het bezit van kinderporno, en uiteindelijk veroordeeld tot vier maanden cel. Tevens werd hij verdacht van het hebben van een seksuele relatie met een 14-jarig meisje. Toen deze haar verhaal voor veel geld verkocht aan een tabloid werd die aanklacht ingetrokken.