Koning van Swaziland vindt elfde vrouw

Laydock had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De laatste absolute monarch van Afrika, koning Mswati III van Swaziland, heeft een elfde vrouw gevonden. Volgens de Swazilandse krant The Sunday Times heeft de koning een boete betaald voor zijn huwelijk met de 17-jarige Noliqwa Ntentesa.

Bij het vinden van zijn achtste vrouw vaardigde Mswati een regel uit die het jonge maagden voor vijf jaar verbood om seks te bedrijven. Mswati voerde de wet twee jaar geleden in om de opmars van HIV en aids tegen te gaan. De meisjes moeten een kwastje dragen, waaruit hun kuisheid blijkt.

De koning, die bekend staat als Ngonyama (leeuw), neemt het zelf niet al te nauw met de onaanraakbaarheid van de maagden. Vorig jaar liet hij een schoolmeisje ontvoeren om haar tot zijn tiende vrouw te maken. Ook de vader van vrouw nummer 11 sprak in de krant over een ontvoering, maar zei niet voldoende geld te hebben om de koning voor de rechter te dagen.

Volgens traditie mag de koning van Swaziland elk jaar een vrouw uitzoeken bij de `rietendans` die deze week plaatsvond. Tijdens dit nationale feest dansen zo`n twintigduizend schaarsgeklede meisjes voor hun koning.

Mswati's harem is overigens minimaal in vergelijking met die van zijn vader, koning Sobhuza II. Die liet bij zijn dood in 1982 zeventig weduwen achter.